Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Drugi zadatak s pismenog 1.9.
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 14:39 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Drugi zadatak s pismenog 1.9. Citirajte i odgovorite

Vsego,ne da mi mira onaj zadatak iz pismenog iz programiranja s zabom.
Ja taj zadatak u prvom redu nisam matematički znao postavit,sto povlači za sobom cinjenicu da nisam mogo napisat funk. koju zadatak trazi.
Pa bih te molio,ako mozes da napises rjesenje tog zadatka(bar matematički),jer stvarno mi ne da mira,a imam i druge ispite na koje moram mislit.
Btw.ispit dobar,tezak,sve u svemu posten,ali ta zaba... :boliglava:
Ja taj zadatak u prvom redu nisam matematički znao postavit,sto povlači za sobom cinjenicu da nisam mogo napisat funk. koju zadatak trazi.
Pa bih te molio,ako mozes da napises rjesenje tog zadatka(bar matematički),jer stvarno mi ne da mira,a imam i druge ispite na koje moram mislit.
Btw.ispit dobar,tezak,sve u svemu posten,ali ta zaba... Boli glava

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:35 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Re: Pitanje s pismenog Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]Vsego,ne da mi mira onaj zadatak iz pismenog iz programiranja s zabom.
Btw.ispit dobar,tezak,sve u svemu posten,ali ta zaba... :boliglava:[/quote]

A da staviš zadatak ovdje? Ili pmaj vsegi ako baš ne želiš da svi gledaju ovu raspravu...
Morpheus (napisa):
Btw.ispit dobar,tezak,sve u svemu posten,ali ta zaba... Boli glava

A da staviš zadatak ovdje? Ili pmaj vsegi ako baš ne želiš da svi gledaju ovu raspravu...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 17:44 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zadatak ide ovako:
Zaba zeli prijeci rijeku skacuci preko n listova lopoca.To radi u skokovima po dva ili tri lista prema naprijed ili prema natrag.Povratka na kopno nema(dakle ne moze otici ispred prvog lista).Takoder,ne moze skociti niti iza zadnjeg (npr. ne moze s n-1 skociti na n+1).Skakutanje je gotovo kad zaba dode na n-ti list.
Napisite (rekurzivnu) funkciju koja za zadani n (jedan od funkcijskih argumenata) vraca broj nacin kojim zaba moze izvesti opisano skakanje u najvise 17 koraka.
Treba napisati i kako se funkcija poziva.
Zadatak ide ovako:
Zaba zeli prijeci rijeku skacuci preko n listova lopoca.To radi u skokovima po dva ili tri lista prema naprijed ili prema natrag.Povratka na kopno nema(dakle ne moze otici ispred prvog lista).Takoder,ne moze skociti niti iza zadnjeg (npr. ne moze s n-1 skociti na n+1).Skakutanje je gotovo kad zaba dode na n-ti list.
Napisite (rekurzivnu) funkciju koja za zadani n (jedan od funkcijskih argumenata) vraca broj nacin kojim zaba moze izvesti opisano skakanje u najvise 17 koraka.
Treba napisati i kako se funkcija poziva.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:15 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Trazi se rekurzija, a ne da izmislis gotovu formulu. 8)

Pogledaj rjesenja od 14.6. (na sluzbenoj stranici UuRa) - tamo je bio identican zadatak sa covjekom koji ide po stepenicama (ima sitnu gresku u rjesenju: negdje napisah 1 umjesto 2 ili tako nesto; nebitno, ali uploadat cu ispravno rjesenje za koji dan). 8)

Ubuduce stavi sugestivniji naslov; "[i]Pitanje s pismenog[/i]" moze biti bilo sto. :roll:
Trazi se rekurzija, a ne da izmislis gotovu formulu. Cool

Pogledaj rjesenja od 14.6. (na sluzbenoj stranici UuRa) - tamo je bio identican zadatak sa covjekom koji ide po stepenicama (ima sitnu gresku u rjesenju: negdje napisah 1 umjesto 2 ili tako nesto; nebitno, ali uploadat cu ispravno rjesenje za koji dan). Cool

Ubuduce stavi sugestivniji naslov; "Pitanje s pismenog" moze biti bilo sto. Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum