Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Mile Budak
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 13:29 sri, 1. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Steel, ne brini.... naravno da podrzavamo i NARAVNO da se ovakve stvari ne mogu tolerirati!
samo sto neki (like: me) malo preburno reagiraju na doticanje ZENSKIH prava....

recimo, ja, kao pripadnica zenskog roda i moderatorica kazem:
TI CRNI NEMAS PRAVO LJUDE OSLOVLJAVATI IKAKO DRUGACIJE OD ONOGA STO SU ONI REKLI KAKO IH SE OSLOVLJAVA

mozes misliti da si pravo mozes uzeti, ali cemo te razuvjeriti :evil:

da mene neki tamo balavac sa nekog foruma oslovi sa 'maco' ne garantiram koliko bi pozitivan bio prvi susret uzivo :evil:

nazalost, oslovljene userice nisu registrirane pa se ne mogu sluzbeno zaliti...

ali neka dodje ijedna opravdana prituzba registriranog usera, Crni - na TVOJE ponasanje, vjerujem da ce Pravila raditi punom parom...

[i]Tekstovi moraju biti [b]u granicama dobrog ukusa[/b] i u skladu sa zakonom.[/i]
[i]Psovanje ([b]žargonizmi[/b], vrijeđanje i sl.) je krajnje nepoželjno (čit. [b]nije dozvoljeno[/b])[/i]
Steel, ne brini.... naravno da podrzavamo i NARAVNO da se ovakve stvari ne mogu tolerirati!
samo sto neki (like: me) malo preburno reagiraju na doticanje ZENSKIH prava....

recimo, ja, kao pripadnica zenskog roda i moderatorica kazem:
TI CRNI NEMAS PRAVO LJUDE OSLOVLJAVATI IKAKO DRUGACIJE OD ONOGA STO SU ONI REKLI KAKO IH SE OSLOVLJAVA

mozes misliti da si pravo mozes uzeti, ali cemo te razuvjeriti Evil or Very Mad

da mene neki tamo balavac sa nekog foruma oslovi sa 'maco' ne garantiram koliko bi pozitivan bio prvi susret uzivo Evil or Very Mad

nazalost, oslovljene userice nisu registrirane pa se ne mogu sluzbeno zaliti...

ali neka dodje ijedna opravdana prituzba registriranog usera, Crni - na TVOJE ponasanje, vjerujem da ce Pravila raditi punom parom...

Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa i u skladu sa zakonom.
Psovanje (žargonizmi, vrijeđanje i sl.) je krajnje nepoželjno (čit. nije dozvoljeno)

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:38 sri, 1. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo od Crnog nema veze s psovanjem, ali itekako ima s dobrim ukusom i s kulturom koju bi jedan akademski gradjanin ipak trebao imati :!:

Ali, ne isplati se to njemu objasnjavati... :evil: On je uvjeren da je [i]kit[/i] na kojeg se [i]komadi pale[/i] jer [i]fura tak brija spiku[/i]. :evil:

Necu dalje... ne bi bilo akademski... :evil:
Ovo od Crnog nema veze s psovanjem, ali itekako ima s dobrim ukusom i s kulturom koju bi jedan akademski gradjanin ipak trebao imati Exclamation

Ali, ne isplati se to njemu objasnjavati... Evil or Very Mad On je uvjeren da je kit na kojeg se komadi pale jer fura tak brija spiku. Evil or Very Mad

Necu dalje... ne bi bilo akademski... Evil or Very Mad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 14:56 sri, 1. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo da se sa zakašnjenjem osvrnem na nesiin reply:

[quote="Nesi"]
flautice, nije li kralj Petar, pri pogibiji na Gvozdu koji se danas naziva Petrovom gorom, rekao upravo to, ali bez vremenskog limita??
naravno, kad ga je njegova (hrvatska) krv izdala, ako me sjecanje dobro sluzi....

http://www.hrt.hr/arhiv/ndd/05svibanj/0526%20Svacic.html

Zadnji hrvatski kralj narodne krvi, Petar, poginuo je u svibnju 1097. na Gvozdu, odnosno dijelu Kapele iznad Modruša.
Zanimljivo je da se o prezimenu toga hrvatskog kralja povjesničari spore. Je li se zvao Svačić ili Snačić, nije poznato, ali narodna ga predaja, a i znanost, spominje kao Svačića, prema tome kako je tko pročitao ime plemena u rukopisu iz 14. stoljeća.
Predaja veli da novi ugarski kralj Koloman nije bio voljan odreći se Hrvatske, pa je zato u proljeće 1097. opremio vojsku kako bi ostvario pravo na hrvatsku zemlju. Za Kolomana bilo je povoljno to što je bizantski kralj bio zauzet obranom svoje države od križarskih četa koje su pustošile njegovim europskim i azijskim pokrajinama. Bizantski car bi u svakom slučaju, da je bio u mogućnosti, pritekao u pomoć Hrvatima jer je znao da će i njegovu carstvu zaprijetiti opasnost ako padne Hrvatska.
Kod gore Gvozd došlo je u svibnju do odlučnog boja u kojem je hrvatska vojska poražena, a kralj je Petar poginuo. Bio je posljednji neovisni hrvatski kralj.

http://www.ffzg.hr/infoz/dzs/html/Senoa3.htm

Povjestice: smrt Petra Svacica

Uza me stala vjerna šaka,
Visoko digoh barjak svoj
I briznu krv od sto junaka,
Zagušila nas bijesna množ.
Svi moji padnu - pade nada,
A hrvatski mi, ču li, nož
Svom kralju smrtnu ranu zada.

http://www.matica.hr/HRRevija/revija042.nsf/AllWebDocs/marijan
no ovdje pise

Počeše sjeći tijelo svoga kralja i gospodina i krv njegovu prolijevati. I kralj, ležeći u krvi, izranjen, u velikim bolovima, prokle »nevirne Hrvate« i ostatak njih Bogom i svecima njegovim, sobom i nedostojnom smrću svojom, da nikada više ne imali gospodina od svoga jezika, nego vazda tuđu jeziku podložni bili. A slušavši o tome što se zbilo u kraljevstvu hrvatskom kralj ugarski, imenom Bela prvi, pođe s vojskom golemom i uzme kraljevstvo hrvatsko i požali smrt kralja Zvonimira. I imahu Hrvati kralja ugarskog za gospodara, jer svoga bijahu ubili bez krivnje njegove. A bi ubijen kralj Zvonimir na tisuću i osamdeset ljeta od rođenja Isusa Krista.

http://www.hic.hr/books/pavlicev/04.htm

Prema jednoj srednjovjekovnoj kronici, Zvonimir je ubijen na saboru naroda koji nije htio ici u krizarski rat u Svetu zemlju. Uz tu nedokazanu smrt postoji i legenda prema kojoj je umiruci kralj prokleo Hrvate da nemaju vise vladara narodne krvi. Buduci Hrvati zaista nisu imali 9 stoljeca svoga vladara i svoje nezavisne drzave, u narodnoj tradiciji se odrzala pretpostavka o postojanju Zvonimirova prokletstva.

sto dovodi do toga da je Zvonimir prokleo....
a Petra su izdali u bitci....

ja sam izgleda pomijesala, no cinise da cu kopati odakle mi to da je Petar prokleo... jer je on bio zadnji hrvatski vladar, a on je bio Zvonimirov ban....

no, cinjenica je da ovo o Zvonetovoj kletvi stize samo iz izvora Ljetopis popa Dukljanina ili kako god, za koje je znanstveno utvrdjeno da su puni lazhi...
a uzmemo li u obzir da je Petar Svacic bio Zvonetov ban, i kasnije vladar nakon Zvoneta, to Zvonetova kletva nema smisla... i cini se vjerodostojnije da je to bio Petar, nakon kojega je na vlast dosao Koloman i dalje Hrvatska nije imala svog vladara.....
[/quote]

Ma da...! Zvonimir, Zvonimir sam mislio! :)

Ma mene je moj dobar jedan prijatelj evidentno zbunio oko ovog, jer on studira povijest i nešto mi je bio euforično pričao oko toga pa je moja SF-u sklona glavica iznašla i limit...Ali zašto Tomislav...?To jednostavno ne znam povijest( :oops: )
Vi'š, ovo tvoje se da prodat pod suvislu teoriju...barem meni malom matematičaru...
Samo da se sa zakašnjenjem osvrnem na nesiin reply:

Nesi (napisa):

flautice, nije li kralj Petar, pri pogibiji na Gvozdu koji se danas naziva Petrovom gorom, rekao upravo to, ali bez vremenskog limita??
naravno, kad ga je njegova (hrvatska) krv izdala, ako me sjecanje dobro sluzi....

http://www.hrt.hr/arhiv/ndd/05svibanj/0526%20Svacic.html

Zadnji hrvatski kralj narodne krvi, Petar, poginuo je u svibnju 1097. na Gvozdu, odnosno dijelu Kapele iznad Modruša.
Zanimljivo je da se o prezimenu toga hrvatskog kralja povjesničari spore. Je li se zvao Svačić ili Snačić, nije poznato, ali narodna ga predaja, a i znanost, spominje kao Svačića, prema tome kako je tko pročitao ime plemena u rukopisu iz 14. stoljeća.
Predaja veli da novi ugarski kralj Koloman nije bio voljan odreći se Hrvatske, pa je zato u proljeće 1097. opremio vojsku kako bi ostvario pravo na hrvatsku zemlju. Za Kolomana bilo je povoljno to što je bizantski kralj bio zauzet obranom svoje države od križarskih četa koje su pustošile njegovim europskim i azijskim pokrajinama. Bizantski car bi u svakom slučaju, da je bio u mogućnosti, pritekao u pomoć Hrvatima jer je znao da će i njegovu carstvu zaprijetiti opasnost ako padne Hrvatska.
Kod gore Gvozd došlo je u svibnju do odlučnog boja u kojem je hrvatska vojska poražena, a kralj je Petar poginuo. Bio je posljednji neovisni hrvatski kralj.

http://www.ffzg.hr/infoz/dzs/html/Senoa3.htm

Povjestice: smrt Petra Svacica

Uza me stala vjerna šaka,
Visoko digoh barjak svoj
I briznu krv od sto junaka,
Zagušila nas bijesna množ.
Svi moji padnu - pade nada,
A hrvatski mi, ču li, nož
Svom kralju smrtnu ranu zada.

http://www.matica.hr/HRRevija/revija042.nsf/AllWebDocs/marijan
no ovdje pise

Počeše sjeći tijelo svoga kralja i gospodina i krv njegovu prolijevati. I kralj, ležeći u krvi, izranjen, u velikim bolovima, prokle »nevirne Hrvate« i ostatak njih Bogom i svecima njegovim, sobom i nedostojnom smrću svojom, da nikada više ne imali gospodina od svoga jezika, nego vazda tuđu jeziku podložni bili. A slušavši o tome što se zbilo u kraljevstvu hrvatskom kralj ugarski, imenom Bela prvi, pođe s vojskom golemom i uzme kraljevstvo hrvatsko i požali smrt kralja Zvonimira. I imahu Hrvati kralja ugarskog za gospodara, jer svoga bijahu ubili bez krivnje njegove. A bi ubijen kralj Zvonimir na tisuću i osamdeset ljeta od rođenja Isusa Krista.

http://www.hic.hr/books/pavlicev/04.htm

Prema jednoj srednjovjekovnoj kronici, Zvonimir je ubijen na saboru naroda koji nije htio ici u krizarski rat u Svetu zemlju. Uz tu nedokazanu smrt postoji i legenda prema kojoj je umiruci kralj prokleo Hrvate da nemaju vise vladara narodne krvi. Buduci Hrvati zaista nisu imali 9 stoljeca svoga vladara i svoje nezavisne drzave, u narodnoj tradiciji se odrzala pretpostavka o postojanju Zvonimirova prokletstva.

sto dovodi do toga da je Zvonimir prokleo....
a Petra su izdali u bitci....

ja sam izgleda pomijesala, no cinise da cu kopati odakle mi to da je Petar prokleo... jer je on bio zadnji hrvatski vladar, a on je bio Zvonimirov ban....

no, cinjenica je da ovo o Zvonetovoj kletvi stize samo iz izvora Ljetopis popa Dukljanina ili kako god, za koje je znanstveno utvrdjeno da su puni lazhi...
a uzmemo li u obzir da je Petar Svacic bio Zvonetov ban, i kasnije vladar nakon Zvoneta, to Zvonetova kletva nema smisla... i cini se vjerodostojnije da je to bio Petar, nakon kojega je na vlast dosao Koloman i dalje Hrvatska nije imala svog vladara.....

Ma da...! Zvonimir, Zvonimir sam mislio! Smile

Ma mene je moj dobar jedan prijatelj evidentno zbunio oko ovog, jer on studira povijest i nešto mi je bio euforično pričao oko toga pa je moja SF-u sklona glavica iznašla i limit...Ali zašto Tomislav...?To jednostavno ne znam povijest( Embarassed )
Vi'š, ovo tvoje se da prodat pod suvislu teoriju...barem meni malom matematičaru...

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:49 sri, 1. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne volim branit Crnog, ali...

[quote="Nesi"]na plaze neka ide '[color=red]mlado meso[/color]'[/quote]

[quote="Crni"]Bed je jedino kaj se često događa da se [color=red]mačka[/color] okrene[/quote]

U čemu je zapravo razlika?

Meni je [i]mačka[/i] nekako simpatičnije...

Nesi (napisa):
na plaze neka ide 'mlado meso'

Crni (napisa):
Bed je jedino kaj se često događa da se mačka okrene

Meni je mačka nekako simpatičnije...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:41 sri, 1. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ne volim branit Crnog, ali...
[quote="Crni"]Bed je jedino kaj se često događa da se [color=red]mačka[/color] okrene[/quote]
U čemu je zapravo razlika?[/quote]

Meni ovo Nesino djeluje kao sarkazam... Zbog smileya iza, zbog navodnika, zbog objasnjenja "[i]ne diskriminiram, ali netko bi im trebao reci...[/i]", zbog kasnijeg replya Steelu (nakon sto joj je ocitao "bukvicu" slicnu kao i Crnom),... :|

[quote="krcko"]Meni je [i]mačka[/i] nekako simpatičnije...[/quote]

A [i]balvani umjesto nogu[/i] i [i]gabor[/i]? :roll:
krcko (napisa):
Nesi (napisa):

Crni (napisa):

Meni ovo Nesino djeluje kao sarkazam... Zbog smileya iza, zbog navodnika, zbog objasnjenja "ne diskriminiram, ali netko bi im trebao reci...", zbog kasnijeg replya Steelu (nakon sto joj je ocitao "bukvicu" slicnu kao i Crnom),... Neutral

krcko (napisa):

A balvani umjesto nogu i gabor? Rolling Eyes

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 10:58 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja stvarno ne znam zbog čega se sklonost lijepim ženama ovdje tumači kao diskriminacija?

Gledaj vsego, činjenica je da krcko i ja volimo lijepe žene (npr. krckova supruga je zgodna, koliko sam čul', moje najbolje frendice su isto tako zgodne) i stvarno zbog čega je to grijeh?
Ja stvarno ne znam zbog čega se sklonost lijepim ženama ovdje tumači kao diskriminacija?

Gledaj vsego, činjenica je da krcko i ja volimo lijepe žene (npr. krckova supruga je zgodna, koliko sam čul', moje najbolje frendice su isto tako zgodne) i stvarno zbog čega je to grijeh?

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 13:40 čet, 2. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ne volim branit Crnog, ali...

Meni je [i]mačka[/i] nekako simpatičnije...[/quote]

S jedne strane:

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :tso: <-Krcko

Divno je znati da smo na Matematici i da su ljudi dosljedni. :banana:

Ja volim Krcka! :D

I ja to ne bi nazvao branjenje Crnog, nego ukazivanje na slicno ponasanje drugih (makar mislim da je vsego vec ukazao na razliku).

S druge strane, ja nisam mislio samo na upotrebu opisnih pridjeva vec na njegov stav prema zenama. Jedno je sklonost prema ljepoti, a drugo je pljuvanje po onima (bilo kome) koji po nekom (bilo kojem) mjerilu nisu lijepi. A Crni takav stav opetovano demonstrira, pa sam ga ja odlucio bojoktirati. Nesi je [i]tek pocela[/i] (:lol: :PP) sa svojim (a nakon mog prigovora se donekle i ogradila, dok Crni samouvjereno uziva u svojoj übermensch-nosti), pa sam joj za sada samo prigovorio :roll: sto ne znaci da i nju necu pocet ignorirat ak tak nastavi. :roll:

Mislim ja sam to sve rekao/napravio kao obicni user i u svoje ime, ne kao admin i nigdje ne pise da sam ja u pravu i da nitko ne smije zakljuciti da ja pisem bedastoce i mene ignorirati.

Uostalom ako se donekle vratimo na temu topica oni koji su podrzali taj moj bojkot(javno) su vsego i nesi koje ja nikako ne bi nazvao obicnim lokalnom zajednicom Foruma tj. nekim normalnim userom koji nije admin ili mod. Isto je takvo stanje u RH, ljudi gundjaju sebi u brk, po birtijama, doma jedni po drugima kak nesto nije u redu, ali da javno prigovore ma kakvi, onda bi pokazali svoje misljenje, a [i]opasno[/i] je imati svoj stav i pokazati svoje misljenje. Puno se bolje sakriti i trpjeti, nek se netko drugi bori za njih... Okupis par budala u crnim majcama sa slovom U koje ce istuci ili zaprijetit prvima koji prigovore i odmah je cijela nacija u strahu da ista prigovori... [b](P.S. ĐIZUS! :blueshock: Sad tek skuzio, ova zadnja recenica nema apsolutno nikakve veze sa Krckovim postom, to je sam osvrt kak je to u lijepoj nam nasoj.)[/b]

:-k A mozda nitko drugi nije rekao [i]I ja ga bojkotiram![/i] zato jer oni vise ne zalaze u ove dijelove [i]Bućka[/i]? A mozda su ipak odlucili mene ignorirati... :lol:

:idea: A mozda ga vec od prije ignoriraju, pa ignoriraju i ovo moje ignoriranje, kao npr. Frula (mozda se varam).
krcko (napisa):

Nesi (napisa):

Crni (napisa):

S jedne strane:

I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you
I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you
I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you Trudim Se Objasniti... ←Krcko

Divno je znati da smo na Matematici i da su ljudi dosljedni. Dancing banana

Ja volim Krcka! Very Happy

I ja to ne bi nazvao branjenje Crnog, nego ukazivanje na slicno ponasanje drugih (makar mislim da je vsego vec ukazao na razliku).

S druge strane, ja nisam mislio samo na upotrebu opisnih pridjeva vec na njegov stav prema zenama. Jedno je sklonost prema ljepoti, a drugo je pljuvanje po onima (bilo kome) koji po nekom (bilo kojem) mjerilu nisu lijepi. A Crni takav stav opetovano demonstrira, pa sam ga ja odlucio bojoktirati. Nesi je tek pocela (Laughing Weeee-heeee!!!) sa svojim (a nakon mog prigovora se donekle i ogradila, dok Crni samouvjereno uziva u svojoj übermensch-nosti), pa sam joj za sada samo prigovorio Rolling Eyes sto ne znaci da i nju necu pocet ignorirat ak tak nastavi. Rolling Eyes

Mislim ja sam to sve rekao/napravio kao obicni user i u svoje ime, ne kao admin i nigdje ne pise da sam ja u pravu i da nitko ne smije zakljuciti da ja pisem bedastoce i mene ignorirati.

Uostalom ako se donekle vratimo na temu topica oni koji su podrzali taj moj bojkot(javno) su vsego i nesi koje ja nikako ne bi nazvao obicnim lokalnom zajednicom Foruma tj. nekim normalnim userom koji nije admin ili mod. Isto je takvo stanje u RH, ljudi gundjaju sebi u brk, po birtijama, doma jedni po drugima kak nesto nije u redu, ali da javno prigovore ma kakvi, onda bi pokazali svoje misljenje, a opasno je imati svoj stav i pokazati svoje misljenje. Puno se bolje sakriti i trpjeti, nek se netko drugi bori za njih... Okupis par budala u crnim majcama sa slovom U koje ce istuci ili zaprijetit prvima koji prigovore i odmah je cijela nacija u strahu da ista prigovori... (P.S. ĐIZUS! Disaster!!! Sad tek skuzio, ova zadnja recenica nema apsolutno nikakve veze sa Krckovim postom, to je sam osvrt kak je to u lijepoj nam nasoj.)

Think A mozda nitko drugi nije rekao I ja ga bojkotiram! zato jer oni vise ne zalaze u ove dijelove Bućka? A mozda su ipak odlucili mene ignorirati... Laughing

Idea A mozda ga vec od prije ignoriraju, pa ignoriraju i ovo moje ignoriranje, kao npr. Frula (mozda se varam).

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 16:17 pet, 3. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 6:52 pet, 3. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
Uostalom ako se donekle vratimo na temu topica oni koji su podrzali taj moj bojkot(javno) su vsego i nesi koje ja nikako ne bi nazvao obicnim lokalnom zajednicom Foruma tj. nekim normalnim userom koji nije admin ili mod. [/quote]

Evo, ja podržavam tvoj bojkot. A ja sam običan forumaš :!: (iako sam jako lijep i pametan :lol: )

I oprostite na flejmu, ali naprosto mrzim šovinizam svih vrsta i oblika.

I ovo mačka, nije po meni ništa uvredljivo, jer mačke su divne životinje, vješte, okretne... ma zakon...

Nego jednostvno ne mogu shvatiti te ljude koji cure/žene doživljavaju kao samo nekaj "kaj treba zbarit" ili tako nešto. Pa mi smo svi ljudi, svi smo mi isti, svi mi biološki funkcioniramo na isti način. A ne sumnjam u to da crni ima "zgodne frendice"... Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_

Osim toga, svatko je nekome lijep...(osim mene, ja sam svima :wink: )
steelworker (napisa):

Uostalom ako se donekle vratimo na temu topica oni koji su podrzali taj moj bojkot(javno) su vsego i nesi koje ja nikako ne bi nazvao obicnim lokalnom zajednicom Foruma tj. nekim normalnim userom koji nije admin ili mod.

Evo, ja podržavam tvoj bojkot. A ja sam običan forumaš Exclamation (iako sam jako lijep i pametan Laughing )

I oprostite na flejmu, ali naprosto mrzim šovinizam svih vrsta i oblika.

I ovo mačka, nije po meni ništa uvredljivo, jer mačke su divne životinje, vješte, okretne... ma zakon...

Nego jednostvno ne mogu shvatiti te ljude koji cure/žene doživljavaju kao samo nekaj "kaj treba zbarit" ili tako nešto. Pa mi smo svi ljudi, svi smo mi isti, svi mi biološki funkcioniramo na isti način. A ne sumnjam u to da crni ima "zgodne frendice"... Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_

Osim toga, svatko je nekome lijep...(osim mene, ja sam svima Wink )

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 12:42 pet, 3. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mLijekO"]Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_ [/quote]

U kom to smislu misliš? Pa rekel' sam da imam frendice. Kaj to nije isto ko' i prijateljice.
mLijekO (napisa):
Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_

U kom to smislu misliš? Pa rekel' sam da imam frendice. Kaj to nije isto ko' i prijateljice.

[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:53 pet, 3. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="mLijekO"]Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_ [/quote]

U kom to smislu misliš? Pa rekel' sam da imam frendice. Kaj to nije isto ko' i prijateljice.[/quote]

ma da, i njima isto kažeš da im se guza ljuja ili leluja kaj već?
Crni (napisa):
mLijekO (napisa):
Pitanje je ima li Crni ikakvu _prijateljicu_

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 16:18 pet, 3. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mLijekO"]ma da, i njima isto kažeš da im se guza ljuja ili leluja kaj već?[/quote]

Da i kaj je tu čudno? Pa ja falabogu biram ko bu mi bil' frend ili frendica. Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu. I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa [i]maco[/i].
mLijekO (napisa):

Da i kaj je tu čudno? Pa ja falabogu biram ko bu mi bil' frend ili frendica. Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu. I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 23:28 pet, 3. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Steel"]
A mozda ga vec od prije ignoriraju, pa ignoriraju i ovo moje ignoriranje, kao npr. Frula (mozda se varam).
[/quote]

Something like that

[filozofija]

Ja smatram da je slang nešto što bi pismen čovjek trebao poznavat i u glavi kategorizirat kao jedan od mnogobrojnih načina izražavanja za koje je sposoban. Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.

Šovinizam, s druge strane je nešto što ne bih komentirao niti podržao, jer je u svojoj samoj srži lagano malouman(uz isprike svim šovinistima). Žene su, po meni opet, kad se izuzmu iznimke kojih, eto ima u svakoj kontrolnoj skupini, u prosjeku i globalu inteligentnije od nas, ne na feministički način nego čisto realno. Cure su, čast iznimkama, meni još uvijek potencijalno mentalno(ne mislim sad pretežno u romantičnom smislu) prihvatljivije društvo od dečkiJU.

Što se načina izražavanja tiče, gdje se opet vraćam na eventualni slang ili išta slično, ne znam koliko je takav stil primjeren ovakvom jednom akademskom okruženju, čšv(čak štovište) ima na forumu Analize I jedan topic s primjedbom na način izražavanja studenata, ali opet ne bi imalo smisla na dijelu foruma kji se zove Bućkuriš uništavati ležernost cjelokupne atmosfere nametnutim regulama o krutosti izričaja.

Crni je evidentno pripadnik generacije nešto starije od moje, jer u njegovom vokabularu prepoznajem riječi koje sam znao čuti iz ust svojih staraca(respectfuly). Mislim da čovjek nije šovinist. Isto tak mi nije jasno zakaj se tolko isfurava na tu spiku, jer nekak na ovom mjestu to ne ispada niti ležerno niti tolko primjereno, mada ne nanosi neku značajniju štetu kredibilnosti foruma ili nešto. Poštujem njegovo pravo slobode izbora načina govora. Ne znam zašto se svi vrijeđaju na to, jer takav način izražavanja je svašta, samo ne uvredljiv. Nazvati djevojku mačkom je za moje pojmove mrvicu arhaično, a ja žutokljun, a bolje ziher nego trebom. Opet, kad ja upotrijebim termin treba, bit će to u kontekstu koji nije uvredljiv, a siguran sam da tako i većina nas ovdje postupa.

[/filzofija
Steel (napisa):

A mozda ga vec od prije ignoriraju, pa ignoriraju i ovo moje ignoriranje, kao npr. Frula (mozda se varam).

Something like that

[filozofija]

Ja smatram da je slang nešto što bi pismen čovjek trebao poznavat i u glavi kategorizirat kao jedan od mnogobrojnih načina izražavanja za koje je sposoban. Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.

Šovinizam, s druge strane je nešto što ne bih komentirao niti podržao, jer je u svojoj samoj srži lagano malouman(uz isprike svim šovinistima). Žene su, po meni opet, kad se izuzmu iznimke kojih, eto ima u svakoj kontrolnoj skupini, u prosjeku i globalu inteligentnije od nas, ne na feministički način nego čisto realno. Cure su, čast iznimkama, meni još uvijek potencijalno mentalno(ne mislim sad pretežno u romantičnom smislu) prihvatljivije društvo od dečkiJU.

Što se načina izražavanja tiče, gdje se opet vraćam na eventualni slang ili išta slično, ne znam koliko je takav stil primjeren ovakvom jednom akademskom okruženju, čšv(čak štovište) ima na forumu Analize I jedan topic s primjedbom na način izražavanja studenata, ali opet ne bi imalo smisla na dijelu foruma kji se zove Bućkuriš uništavati ležernost cjelokupne atmosfere nametnutim regulama o krutosti izričaja.

Crni je evidentno pripadnik generacije nešto starije od moje, jer u njegovom vokabularu prepoznajem riječi koje sam znao čuti iz ust svojih staraca(respectfuly). Mislim da čovjek nije šovinist. Isto tak mi nije jasno zakaj se tolko isfurava na tu spiku, jer nekak na ovom mjestu to ne ispada niti ležerno niti tolko primjereno, mada ne nanosi neku značajniju štetu kredibilnosti foruma ili nešto. Poštujem njegovo pravo slobode izbora načina govora. Ne znam zašto se svi vrijeđaju na to, jer takav način izražavanja je svašta, samo ne uvredljiv. Nazvati djevojku mačkom je za moje pojmove mrvicu arhaično, a ja žutokljun, a bolje ziher nego trebom. Opet, kad ja upotrijebim termin treba, bit će to u kontekstu koji nije uvredljiv, a siguran sam da tako i većina nas ovdje postupa.

[/filzofija

mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:11 sub, 4. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"]Opet, kad ja upotrijebim termin treba, bit će to u kontekstu koji nije uvredljiv, a siguran sam da tako i većina nas ovdje postupa.[/quote]

momak, znaš ti kaaj je treba?

svinja koju treba oploditi da bi imala mlade...

i ti stvarno tako želiš nazivati ljudska bića...

mislim da bi se ti uvrijedio kad ti netko kaže da si krmak?

kao što rekoh, ja nemam nikaj protiv izraža mačka, jer mačke su jako lijepe životinje. je da je malo zastarjeo, ali, hej...

plus, nekako ne nastojim komentirati kako drugi izgledaju, jer svatko doživljava stvarti subjektivno. Nekome neka cura može biti tako lijepa da se on zaljubi u nju, dok se ona drugome može činiti odbojnom...

Ne biraš kako ćeš izgledati, hoćeš li imati lijepo lice i čist ten... ali biraš kako ćeš se odnositi prema drugim ljudskim bićima...

[quote="crni"]Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu.[/quote]

ma da, a jesi ti ikad dao curi kompliment zbog njene pameti, mudrosti, smisla za humor ili tako nečega, ili ih samo daješ na "lelujave guze"

[quote="crni"] I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.[/quote]

Nadam se da ovo nisi mislio onako kako si napisao? Ja nesi baš i ne bih oslovio s maco. Ona me više podsjeća na, pa ne znam, na sovu! Ozbač!
Blockflöte (napisa):
Opet, kad ja upotrijebim termin treba, bit će to u kontekstu koji nije uvredljiv, a siguran sam da tako i većina nas ovdje postupa.

momak, znaš ti kaaj je treba?

i ti stvarno tako želiš nazivati ljudska bića...

mislim da bi se ti uvrijedio kad ti netko kaže da si krmak?

kao što rekoh, ja nemam nikaj protiv izraža mačka, jer mačke su jako lijepe životinje. je da je malo zastarjeo, ali, hej...

plus, nekako ne nastojim komentirati kako drugi izgledaju, jer svatko doživljava stvarti subjektivno. Nekome neka cura može biti tako lijepa da se on zaljubi u nju, dok se ona drugome može činiti odbojnom...

Ne biraš kako ćeš izgledati, hoćeš li imati lijepo lice i čist ten... ali biraš kako ćeš se odnositi prema drugim ljudskim bićima...

crni (napisa):
Ženska kaj ne zna prihvatit' kompliment ili joj ga nemam zakaj dat' me ne zanima u bilo kojem smislu.

ma da, a jesi ti ikad dao curi kompliment zbog njene pameti, mudrosti, smisla za humor ili tako nečega, ili ih samo daješ na "lelujave guze"

crni (napisa):
I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.

Nadam se da ovo nisi mislio onako kako si napisao? Ja nesi baš i ne bih oslovio s maco. Ona me više podsjeća na, pa ne znam, na sovu! Ozbač!

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 15:06 sub, 4. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mLijekO"]svinja koju treba oploditi da bi imala mlade...[/quote]

Treba je krava, a ne svinja.

[quote="mLijekO"]ma da, a jesi ti ikad dao curi kompliment zbog njene pameti, mudrosti, smisla za humor ili tako nečega, ili ih samo daješ na "lelujave guze" [/quote]

Dečko, jedno od [u]najbitnijih pravila[/u] je da se mački se nikad ne daje kompliment da je pametna/mudra/duhovita. I to zato jer kad joj to veliš, zapravo odašilješ poruku da si o njoj sve do tog momenta mislil' da nije ni pametna, ni mudra, ni duhovita.
mLijekO (napisa):

Treba je krava, a ne svinja.

mLijekO (napisa):

Dečko, jedno od najbitnijih pravila je da se mački se nikad ne daje kompliment da je pametna/mudra/duhovita. I to zato jer kad joj to veliš, zapravo odašilješ poruku da si o njoj sve do tog momenta mislil' da nije ni pametna, ni mudra, ni duhovita.

[Vrh]
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 21:26 sub, 4. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne da ste zastranili sa temom već ste otišli nepovratno na Mars. :)
A na Marsu je klima nesnosna i nikome ne odgovara,zato se spustite na zemlju gdje je većina ljudi sretna.

PS:Nedaj se Crni,ostani psina. :D
Ne da ste zastranili sa temom već ste otišli nepovratno na Mars. Smile
A na Marsu je klima nesnosna i nikome ne odgovara,zato se spustite na zemlju gdje je većina ljudi sretna.

PS:Nedaj se Crni,ostani psina. Very Happy

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 11:27 pon, 6. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="crni"] I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.[/quote]

jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu :evil:

[quote="mLijekO"]Nadam se da ovo nisi mislio onako kako si napisao? [/quote]

cinimise da ocekujes preteske radnje od nekih :lol:

[quote="mLijekO"]Ja nesi baš i ne bih oslovio s maco. Ona me više podsjeća na, pa ne znam, na sovu! Ozbač![/quote]

:lol: e ovako nesto jos nisam cula :lol:
predobro :g:

dosada sam bila crno hopsavo duge kose koje casna izbjegava :g:
crni (napisa):
I zbog toga ja npr. Nesi ne bi nikad oslovil' sa maco.

jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu Evil or Very Mad

mLijekO (napisa):
Nadam se da ovo nisi mislio onako kako si napisao?

cinimise da ocekujes preteske radnje od nekih Laughing

mLijekO (napisa):
Ja nesi baš i ne bih oslovio s maco. Ona me više podsjeća na, pa ne znam, na sovu! Ozbač!

Laughing e ovako nesto jos nisam cula Laughing
predobro Mr. Green

dosada sam bila crno hopsavo duge kose koje casna izbjegava Mr. Green

mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:04 pon, 6. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]Dečko, jedno od [u]najbitnijih pravila[/u] je da se mački se nikad ne daje kompliment da je pametna/mudra/duhovita. I to zato jer kad joj to veliš, zapravo odašilješ poruku da si o njoj sve do tog momenta mislil' da nije ni pametna, ni mudra, ni duhovita.[/quote]

Oho, vidim ja da se ti razumiješ u žensku psihologiju :lol: :lol:
Hvala na ovom divnom pravilu!

Sad ću si sigurno naći curu, ako ne i dvije!

[quote="nesi"]cinimise da ocekujes preteske radnje od nekih :lol:[/quote]

Pa, ja ne bih bio tako zen kao ti. Ali opet, ti si malo mudrija (sova) od mene :wink:
Crni (napisa):
Dečko, jedno od najbitnijih pravila je da se mački se nikad ne daje kompliment da je pametna/mudra/duhovita. I to zato jer kad joj to veliš, zapravo odašilješ poruku da si o njoj sve do tog momenta mislil' da nije ni pametna, ni mudra, ni duhovita.

Oho, vidim ja da se ti razumiješ u žensku psihologiju Laughing Laughing
Hvala na ovom divnom pravilu!

Sad ću si sigurno naći curu, ako ne i dvije!

nesi (napisa):
cinimise da ocekujes preteske radnje od nekih Laughing

Pa, ja ne bih bio tako zen kao ti. Ali opet, ti si malo mudrija (sova) od mene Wink

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 13:58 pon, 6. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu[/quote]

Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno. Prijetnje fizičkim nasiljem ne mogu nikako biti akademski način razgovora.
Nesi (napisa):
jer bi ti u tom slucaju ona zavitlala martu u glavu

Ja mislim da ti ovakvim izjavama sramotiš zvanje moderatora na ovom forumu. A to je jako žalosno. Prijetnje fizičkim nasiljem ne mogu nikako biti akademski način razgovora.

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 13:59 pon, 6. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo malo kasnim s komentarom, al nekak nisam imal volje gledat ovaj topic (a i dalek je put do Marsa... :lol:).

[quote="Blockflöte"]Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.

Šovinizam, s druge strane je nešto što ne bih komentirao niti podržao, jer je u svojoj samoj srži lagano malouman(uz isprike svim šovinistima).[/quote]

Da. Da se ponovim:

[quote="Ja na Marsu"]...ja nisam mislio samo na upotrebu opisnih pridjeva vec na njegov stav prema zenama. Jedno je sklonost prema ljepoti, a drugo je pljuvanje po onima (bilo kome) koji po nekom (bilo kojem) mjerilu nisu lijepi.[/quote]

Pa nisam se ja sablaznio zato kaj je Crni upotrijebio zargonizam. Ko da ih ja ne upotrebljavam.

Ali vise se ne moze imati normalan topic (pa makar ga pokrenuo i Crni :shock:) u kojem normalno pricas o necemu jer nakon nekog vremena uleti Crni sa svojim komentarom od kojeg ti se zgadi cijeli topic i ne zelis vise uopce zalaziti tamo (moje osobno misljenje).

A da se vratimo na temu. Opet ja vucem paralelu. Podigne se spomeniku nacistickom zlocincu. I moralna krema naseg drustva se sablazni, a vlada iz, jelda, svojih ne tako moralnih razloga koliko propagandno-politickih razloga odluci maknuti spomenik. I odmah se cuje "Nemojte ga micati, pa on je bil akademik, umjetnik." Pa kakve to veze ima kad mu zbog toga nisu digli spomenik.

Isto tak se ja sablaznim (ne mislim da sam nekakva krema :lol:) nad komentarom Crnog, pa se staje u obranu zargonizama i [i]Ne daj se Crni ostani psina.[/i]. Pa bas me briga za zargonizme. Meni on svojim sovinistickim komentarima zgadi citanje Foruma. A vjerujem da nisam ni jedini.
Mislim, ja sam prvi koji ce reci da u svakome ima nesto dobro, ali kad je nesto lose onda je nesto lose i treba se to popravit, a ne se hvatat za slamku dobra i praviti se da balvan loseg ne postoji. :roll:

:bigtso:
Evo malo kasnim s komentarom, al nekak nisam imal volje gledat ovaj topic (a i dalek je put do Marsa... Laughing).

Blockflöte (napisa):
Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.

Šovinizam, s druge strane je nešto što ne bih komentirao niti podržao, jer je u svojoj samoj srži lagano malouman(uz isprike svim šovinistima).

Da. Da se ponovim:

Ja na Marsu (napisa):
...ja nisam mislio samo na upotrebu opisnih pridjeva vec na njegov stav prema zenama. Jedno je sklonost prema ljepoti, a drugo je pljuvanje po onima (bilo kome) koji po nekom (bilo kojem) mjerilu nisu lijepi.

Pa nisam se ja sablaznio zato kaj je Crni upotrijebio zargonizam. Ko da ih ja ne upotrebljavam.

Ali vise se ne moze imati normalan topic (pa makar ga pokrenuo i Crni Shocked) u kojem normalno pricas o necemu jer nakon nekog vremena uleti Crni sa svojim komentarom od kojeg ti se zgadi cijeli topic i ne zelis vise uopce zalaziti tamo (moje osobno misljenje).

A da se vratimo na temu. Opet ja vucem paralelu. Podigne se spomeniku nacistickom zlocincu. I moralna krema naseg drustva se sablazni, a vlada iz, jelda, svojih ne tako moralnih razloga koliko propagandno-politickih razloga odluci maknuti spomenik. I odmah se cuje "Nemojte ga micati, pa on je bil akademik, umjetnik." Pa kakve to veze ima kad mu zbog toga nisu digli spomenik.

Isto tak se ja sablaznim (ne mislim da sam nekakva krema Laughing) nad komentarom Crnog, pa se staje u obranu zargonizama i Ne daj se Crni ostani psina.. Pa bas me briga za zargonizme. Meni on svojim sovinistickim komentarima zgadi citanje Foruma. A vjerujem da nisam ni jedini.
Mislim, ja sam prvi koji ce reci da u svakome ima nesto dobro, ali kad je nesto lose onda je nesto lose i treba se to popravit, a ne se hvatat za slamku dobra i praviti se da balvan loseg ne postoji. Rolling Eyes

:bigtso:

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6

PostPostano: 14:40 pon, 6. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Blockflöte"][filozofija]Ja smatram da je slang nešto što bi pismen čovjek trebao poznavat i u glavi kategorizirat kao jedan od mnogobrojnih načina izražavanja za koje je sposoban. Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.[/quote]

Ne da mi vrag mira i moram jos komentirat.

U proslom postu sam napisao "Da" na ovo tvoje, i mislim "Da" o normalnim zargonizmima i tak to.

Ali npr. evo jedne rijeci koja cak nije ni zargonizam: [i]invalid[/i]

Ta je rijec kod nas cist normalna i ne mislimo nista lose kad ju koristimo, ali da pitas hendikepirane osobe kaj one misle o njoj vecina bi ti rekla da ih vrijedja jer oni ne smatraju da su oni [i]invalid[/i] (eng.). Tj. da ne smatraju se neispravnim. Mozda im tijelo ne moze obavljati sve funkcije kao tijelo neke nehendikepirane osobe, ali to svejedno ne znaci da je neispravno, jer oni i dalje mogu (uz malo (puno) vise truda nego nehendikepirane osobe) zivjeti i raditi normalno. To se moze ciniti glupo i kao nekakvo cjepidlacenje oko rijeci nekome tko te rijeci upotrebljeva jer on ne misli nista lose upotrebljavajuci ih, ali osobu koju stalno tako oslovljavaju moze i te kako smetati. Mislim, zamisli si da tebe netko stalno oslovljava (ja si to tesko mogu zamislit, jer nisam nesto tako dozivio) nazivom za kravu (i svinju) koju treba oploditi. Nama muskima to moze izgledati bezveze i kaj [i]to je sam iz fore[/i], ali ako se stvarno potrudis i zamislis da te netko stalno tako naziva i spusta na razinu stoke za oplodnju (makar tvrdi da on to ne radi - [i]to je samo takav naziv[/i]) mislim da se ne bi ugodno osjecao.

Joj, DJizus, jos ce ispast da sam zena... :lol:

[size=7]Pa da, visH, jucer su mi u cestitkama sam muski slali puse... Uff, vec bum se zabrinul[/size] :lol:

[color=darkred]I da, stvarno smo otisli do Marsa :oops:, budem malo kad nadjem vremena prosel po topicu, pa pogledao moze li se to nekako posplitati.[/color]
Blockflöte (napisa):
[filozofija]Ja smatram da je slang nešto što bi pismen čovjek trebao poznavat i u glavi kategorizirat kao jedan od mnogobrojnih načina izražavanja za koje je sposoban. Korištenje (upitno) autentičnih ili aktualnih šatrovačkih termina briem ne bi trebalo izazivat neku pretjeran sablazan, čak i ako se pripadnice ljepšeg spola(bez ikakvih aluzija proglašavam spol ljepšim) osjete uvrijeđenima.

Ne da mi vrag mira i moram jos komentirat.

U proslom postu sam napisao "Da" na ovo tvoje, i mislim "Da" o normalnim zargonizmima i tak to.

Ali npr. evo jedne rijeci koja cak nije ni zargonizam: invalid

Ta je rijec kod nas cist normalna i ne mislimo nista lose kad ju koristimo, ali da pitas hendikepirane osobe kaj one misle o njoj vecina bi ti rekla da ih vrijedja jer oni ne smatraju da su oni invalid (eng.). Tj. da ne smatraju se neispravnim. Mozda im tijelo ne moze obavljati sve funkcije kao tijelo neke nehendikepirane osobe, ali to svejedno ne znaci da je neispravno, jer oni i dalje mogu (uz malo (puno) vise truda nego nehendikepirane osobe) zivjeti i raditi normalno. To se moze ciniti glupo i kao nekakvo cjepidlacenje oko rijeci nekome tko te rijeci upotrebljeva jer on ne misli nista lose upotrebljavajuci ih, ali osobu koju stalno tako oslovljavaju moze i te kako smetati. Mislim, zamisli si da tebe netko stalno oslovljava (ja si to tesko mogu zamislit, jer nisam nesto tako dozivio) nazivom za kravu (i svinju) koju treba oploditi. Nama muskima to moze izgledati bezveze i kaj to je sam iz fore, ali ako se stvarno potrudis i zamislis da te netko stalno tako naziva i spusta na razinu stoke za oplodnju (makar tvrdi da on to ne radi - to je samo takav naziv) mislim da se ne bi ugodno osjecao.

Joj, DJizus, jos ce ispast da sam zena... Laughing

Pa da, visH, jucer su mi u cestitkama sam muski slali puse... Uff, vec bum se zabrinul Laughing

I da, stvarno smo otisli do Marsa Embarassed, budem malo kad nadjem vremena prosel po topicu, pa pogledao moze li se to nekako posplitati.

Zadnja promjena: steelworker; 23:11 pon, 6. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 3 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum