Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nuala Forumaš(ica)
|
Postano: 10:13 sri, 9. 10. 2013 Naslov: diplomski studij |
|
|
Može li mi netko reći koje predmete razlike trebaju položiti studenti koji su upisali diplomski na inženjerskom smjeru,a završili su preddiplomski nastavnički i dal imaju nakraju istu titulu ko inženjeri? Meni iskreno kao inženjeru nije fer da netko na kraju bude magistar isto kao i ja, a da nije položio programiranje1,2,ODJ,mjeru,intraf i mnoge druge predmete. Zašto onda svi ne upisujemo profesorski smjer,završimo u roku i nakraju ipak budemo magistri statistike, primjenjene matematike itd.,očito nema smisla da postoji inženjerski smjer ili su svi na inženjerskom budale koje se muče i uči dublo teže gradivo da na kraju imaju istu diplomu i titulu ko nastavnici??????????
Može li mi netko reći koje predmete razlike trebaju položiti studenti koji su upisali diplomski na inženjerskom smjeru,a završili su preddiplomski nastavnički i dal imaju nakraju istu titulu ko inženjeri? Meni iskreno kao inženjeru nije fer da netko na kraju bude magistar isto kao i ja, a da nije položio programiranje1,2,ODJ,mjeru,intraf i mnoge druge predmete. Zašto onda svi ne upisujemo profesorski smjer,završimo u roku i nakraju ipak budemo magistri statistike, primjenjene matematike itd.,očito nema smisla da postoji inženjerski smjer ili su svi na inženjerskom budale koje se muče i uči dublo teže gradivo da na kraju imaju istu diplomu i titulu ko nastavnici??????????
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:33 sri, 9. 10. 2013 Naslov: Re: diplomski studij |
|
|
[quote="nuala"]Zašto onda svi ne upisujemo profesorski smjer,završimo u roku i nakraju ipak budemo magistri statistike, primjenjene matematike itd.,očito nema smisla da postoji inženjerski smjer ili su svi na inženjerskom budale koje se muče i uči dublo teže gradivo da na kraju imaju istu diplomu i titulu ko nastavnici??????????[/quote]
Jednostavno je. Zato što postoje ljudi koji doista žele biti profesori, a ne inženjeri.
Osobno mislim da je izuzetno malen broj ljudi koji "kraticom" profesorskog smjera žele do inženjerskog diplomskog, dakle oni koji doista inicijalno upišu profesorski smjer iz razložnosti što će im biti lakše dokopati se dipl inž.
Obično se, kroz moje iskustvo, radi o "palim" inženjerima koji su si prebjegom sa inž na prof smjer omogućili završetak preddiplomskog, a i dalje sanjaju inženjerski.
Propitaj malo te nastavnike koji su upisali dipl inž i uvjeri se i sam u njihov "ratni put".
Dojam težine je opet prepušten relativnosti. Netko ne može podnijeti društvene predmete i seminare i nema te olakotnosti koja bi ga prisilila da ide na profesorski.
Isto što se i ti, s pravom, ljutiš na situaciju prof-inž i obrat je moguć. Naime, inženjeri polažu metodike i didaktiku i mogu komotno u škole, a nastavnici su morali slušati gro seminara i psiho-peda predmeta tokom studija.
Tema je izrazito diskutabilna, svašta se može reći ovdje.
nuala (napisa): | Zašto onda svi ne upisujemo profesorski smjer,završimo u roku i nakraju ipak budemo magistri statistike, primjenjene matematike itd.,očito nema smisla da postoji inženjerski smjer ili su svi na inženjerskom budale koje se muče i uči dublo teže gradivo da na kraju imaju istu diplomu i titulu ko nastavnici?????????? |
Jednostavno je. Zato što postoje ljudi koji doista žele biti profesori, a ne inženjeri.
Osobno mislim da je izuzetno malen broj ljudi koji "kraticom" profesorskog smjera žele do inženjerskog diplomskog, dakle oni koji doista inicijalno upišu profesorski smjer iz razložnosti što će im biti lakše dokopati se dipl inž.
Obično se, kroz moje iskustvo, radi o "palim" inženjerima koji su si prebjegom sa inž na prof smjer omogućili završetak preddiplomskog, a i dalje sanjaju inženjerski.
Propitaj malo te nastavnike koji su upisali dipl inž i uvjeri se i sam u njihov "ratni put".
Dojam težine je opet prepušten relativnosti. Netko ne može podnijeti društvene predmete i seminare i nema te olakotnosti koja bi ga prisilila da ide na profesorski.
Isto što se i ti, s pravom, ljutiš na situaciju prof-inž i obrat je moguć. Naime, inženjeri polažu metodike i didaktiku i mogu komotno u škole, a nastavnici su morali slušati gro seminara i psiho-peda predmeta tokom studija.
Tema je izrazito diskutabilna, svašta se može reći ovdje.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
dine Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
jackass9 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:02 čet, 10. 10. 2013 Naslov: |
|
|
nuala, sve je to relativno...za jEDAN kolokvij iz JEDNOG kolegija na nastavničkom smjeru trebalo je prošli semestar naučit 5 tisuća slajdova...a uz sve to znat i riješit zadatke vezane uz to koji čine samo mali dio tih slajdova...naravno, nisu svi kolegiji takvi, ali taj se kolegij sluša svaki semestar konkretno
neke kolegije na višim godinama smo slušali zajedno s inženjerima i nije bilo neke razlike u prosjeku ocjena između ta dva smjera (bar oni ljudi koji su prošli)
ne znam otkud proizlaze tvoje frustracije, ali nije lijepo nekog podcjenjivat, neki stvarno žele bit profesori matematike, ne što možda za nešto više nisu sposobni
i da, neki od profesora na faksu su završili nastavnički smjer pa pretpostavljam da nije toliko trivijalan :D
nuala, sve je to relativno...za jEDAN kolokvij iz JEDNOG kolegija na nastavničkom smjeru trebalo je prošli semestar naučit 5 tisuća slajdova...a uz sve to znat i riješit zadatke vezane uz to koji čine samo mali dio tih slajdova...naravno, nisu svi kolegiji takvi, ali taj se kolegij sluša svaki semestar konkretno
neke kolegije na višim godinama smo slušali zajedno s inženjerima i nije bilo neke razlike u prosjeku ocjena između ta dva smjera (bar oni ljudi koji su prošli)
ne znam otkud proizlaze tvoje frustracije, ali nije lijepo nekog podcjenjivat, neki stvarno žele bit profesori matematike, ne što možda za nešto više nisu sposobni
i da, neki od profesora na faksu su završili nastavnički smjer pa pretpostavljam da nije toliko trivijalan
_________________ Nema mozga do malog mozga
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:42 čet, 10. 10. 2013 Naslov: |
|
|
Jos jedna, po meni beskorisna, rasprava na temu "ciji je veci" (tj. koji je smjer tezi). Kome se cini da je lakse zavrsiti nastavnicki preddiplomski, pa "inz" diplomski, moze slobodno tako. Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti.
Jos jedna, po meni beskorisna, rasprava na temu "ciji je veci" (tj. koji je smjer tezi). Kome se cini da je lakse zavrsiti nastavnicki preddiplomski, pa "inz" diplomski, moze slobodno tako. Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:36 čet, 10. 10. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti.[/quote]
Mislim da je stvar zakašnjele uviđajnosti tj upisom na fax ne možeš, oke možeš ako pomnije istražiš mogućnosti što rijetko tko čini, doći u uviđaj kako "teče" protok ljudi sa preddiplomskih studija na diplomski.
Ovaj momak gore, pretpostavljam, je zatečen činjenicom( o upisu nastavnika na diplomski uz male penale) u samom hodu tj negdje putem do diplomskog ili na samom diplomskom. VJerojatno odatle njegov revolt.
Možda bi i upisao nastavnički da se pomnije raspitao kako se dohvatiti inženjerske "diple". :mrgreen:
vsego (napisa): | Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti. |
Mislim da je stvar zakašnjele uviđajnosti tj upisom na fax ne možeš, oke možeš ako pomnije istražiš mogućnosti što rijetko tko čini, doći u uviđaj kako "teče" protok ljudi sa preddiplomskih studija na diplomski.
Ovaj momak gore, pretpostavljam, je zatečen činjenicom( o upisu nastavnika na diplomski uz male penale) u samom hodu tj negdje putem do diplomskog ili na samom diplomskom. VJerojatno odatle njegov revolt.
Možda bi i upisao nastavnički da se pomnije raspitao kako se dohvatiti inženjerske "diple".
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 23:32 čet, 10. 10. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="RonnieColeman"][quote="vsego"]Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti.[/quote]
Mislim da je stvar zakašnjele uviđajnosti tj upisom na fax ne možeš, oke možeš ako pomnije istražiš mogućnosti što rijetko tko čini, doći u uviđaj kako "teče" protok ljudi sa preddiplomskih studija na diplomski.[/quote]
Tada se nema sto zaliti sto nije odabrao put koji danas smatra "laksim". Pravila igre su poznata, Forum je tu vec 11 godina,... sve informacije su dostupne. Ponesto ekipe cak uleti na predavanja dok su jos u srednjoj skoli, da vide kako im se svidjaju [size=1](jednog smo uvjeravali da to ne radi, jer je odabrao... khm... ne bas jasko dobrog predavaca da mu uleti).[/size] Tko se nije potrudio na vrijeme skupiti relevantne informacije o studiju koji upisuje, nema se sto zaliti da mu studij ne pase.
[quote="venovako"]Izlijevanje frustracija po Forumu neće srušiti Bolonju u Hrvata.[/quote]
:amen:
Fun fact: Ekipa koja zavrsi nastavnicki diplomski, smije upisati doktorski studij po istim kriterijima kao i "inzenjeri". :anifaint: :P
RonnieColeman (napisa): | vsego (napisa): | Nekako je besmisleno odabrati "tezu" opciju, pa onda zvocati kako je onima drugima "lakse", pogotovo sto je u tu "laksu" opciju lakse upasti. |
Mislim da je stvar zakašnjele uviđajnosti tj upisom na fax ne možeš, oke možeš ako pomnije istražiš mogućnosti što rijetko tko čini, doći u uviđaj kako "teče" protok ljudi sa preddiplomskih studija na diplomski. |
Tada se nema sto zaliti sto nije odabrao put koji danas smatra "laksim". Pravila igre su poznata, Forum je tu vec 11 godina,... sve informacije su dostupne. Ponesto ekipe cak uleti na predavanja dok su jos u srednjoj skoli, da vide kako im se svidjaju (jednog smo uvjeravali da to ne radi, jer je odabrao... khm... ne bas jasko dobrog predavaca da mu uleti). Tko se nije potrudio na vrijeme skupiti relevantne informacije o studiju koji upisuje, nema se sto zaliti da mu studij ne pase.
venovako (napisa): | Izlijevanje frustracija po Forumu neće srušiti Bolonju u Hrvata. |
Fun fact: Ekipa koja zavrsi nastavnicki diplomski, smije upisati doktorski studij po istim kriterijima kao i "inzenjeri".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
Postano: 0:42 pet, 11. 10. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Fun fact: Ekipa koja zavrsi nastavnicki diplomski, smije upisati doktorski studij po istim kriterijima kao i "inzenjeri". :anifaint: :P[/quote]
Smiju upisati (i uspješno završiti!) i ljudi koji nisu diplomirali matematiku.
Pa što?
Smiju i matematičari (znam barem 3 računarca) upisati (s nekom u biti simboličnom razlikom) doktorski studij na FERu.
I dobro da je tako.
Pa tko voli ono što te dočeka kad upišeš, sretno mu bilo, bez obzira na diplomu...
A tko ne voli, kao što kažeš, sam si je kriv, pa ima stol u koji može ludom glavom udarati do besvijesti :boliglava:.
vsego (napisa): | Fun fact: Ekipa koja zavrsi nastavnicki diplomski, smije upisati doktorski studij po istim kriterijima kao i "inzenjeri". |
Smiju upisati (i uspješno završiti!) i ljudi koji nisu diplomirali matematiku.
Pa što?
Smiju i matematičari (znam barem 3 računarca) upisati (s nekom u biti simboličnom razlikom) doktorski studij na FERu.
I dobro da je tako.
Pa tko voli ono što te dočeka kad upišeš, sretno mu bilo, bez obzira na diplomu...
A tko ne voli, kao što kažeš, sam si je kriv, pa ima stol u koji može ludom glavom udarati do besvijesti .
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)
Spol: