Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zvons Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:38 pon, 26. 8. 2013 Naslov: |
|
|
Imam osjećaj da su ova dva pitanja vezana za dvije različite osobe.
1. Oba predmeta su poprilično slična s LA, s time da je meni AS bio gadan kolegij. Dali će ti pomoći MA1 u tim predmetima, možda. Ali ima puno više posla na AS nego što je bilo na MA1, tako da mislim da te čeka krvav semestar.
2. Ako se ne varam, po onim novim pravilnicima vrijedi da studenti invalidi moraju položiti 30 ECTS-a tokom godine kako nebi plaćali faks, a "normalni" 50 ECTS-a. U ovaj podatak nisam siguran. Kod nas se iovako ionako plaćaju samo ECTS-ovi koje ponovno upisuješ. Što se tiče plaćanja diplomskog, to sve ovisi hoće li država, odnosno vlada, subvencionirati faksu ili neće. Do sada smo studirali na račun države, ali to nikad nije sto posto sigurno. Kad sam ja bio prva godina bila je škakljiva situacija hoće li vlada uplatiti novce faksu ili neće za nas, ali na kraju je. Mislim da je cijena diplomskog studija godišnje 8000 kuna, ali to sve točno piše negdje na stranici faksa. Ali i to se računa linearno, nisam provjeravo kako točno to ide, jer, ko što rekoh, nije nam trebalo.
Imam osjećaj da su ova dva pitanja vezana za dvije različite osobe.
1. Oba predmeta su poprilično slična s LA, s time da je meni AS bio gadan kolegij. Dali će ti pomoći MA1 u tim predmetima, možda. Ali ima puno više posla na AS nego što je bilo na MA1, tako da mislim da te čeka krvav semestar.
2. Ako se ne varam, po onim novim pravilnicima vrijedi da studenti invalidi moraju položiti 30 ECTS-a tokom godine kako nebi plaćali faks, a "normalni" 50 ECTS-a. U ovaj podatak nisam siguran. Kod nas se iovako ionako plaćaju samo ECTS-ovi koje ponovno upisuješ. Što se tiče plaćanja diplomskog, to sve ovisi hoće li država, odnosno vlada, subvencionirati faksu ili neće. Do sada smo studirali na račun države, ali to nikad nije sto posto sigurno. Kad sam ja bio prva godina bila je škakljiva situacija hoće li vlada uplatiti novce faksu ili neće za nas, ali na kraju je. Mislim da je cijena diplomskog studija godišnje 8000 kuna, ali to sve točno piše negdje na stranici faksa. Ali i to se računa linearno, nisam provjeravo kako točno to ide, jer, ko što rekoh, nije nam trebalo.
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
zvons Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:59 pon, 26. 8. 2013 Naslov: |
|
|
E sad, ovo ti ne znam točno odgovorit, kad krcko naleti na forum možda vidi ovo pa kaže sve točno :) Diplomski ne možeš upisati dok god ne položiš sve ispite s prve tri godine, znači sve ono što je obavezno i poneki izborni predmet. E sada, koliko se sjećam, moglo se je upisati neke predmete s diplomskog ako postoje uvjeti za to, odnosno ako nisi upisao više od 35 bodova i ako imaš položene sve prethodnike tog predmeta. Dali je tome sada slučaj, nisam siguran. Najbolje to skočit do teta u referadu, ili ih nazvati pa njih pitat, one su čisto malo bolje informirane od mene :)
E sad, ovo ti ne znam točno odgovorit, kad krcko naleti na forum možda vidi ovo pa kaže sve točno Diplomski ne možeš upisati dok god ne položiš sve ispite s prve tri godine, znači sve ono što je obavezno i poneki izborni predmet. E sada, koliko se sjećam, moglo se je upisati neke predmete s diplomskog ako postoje uvjeti za to, odnosno ako nisi upisao više od 35 bodova i ako imaš položene sve prethodnike tog predmeta. Dali je tome sada slučaj, nisam siguran. Najbolje to skočit do teta u referadu, ili ih nazvati pa njih pitat, one su čisto malo bolje informirane od mene
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
zvons Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Buga. Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:25 uto, 10. 9. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="zvons"]A od ova 3 predmeta koji je najlakši?
Algebarske strukture
Euklidski prostori
Vektorski prostori[/quote]
mislim da po broju studenata koji na kraju poloze kolegij,
najvise ih polozi euklidske, pa vektorske, pa algebarske,
a po tezini gradiva, meni osobno su najlaksi vektorski, pa euklidski, pa algebarske.
zvons (napisa): | A od ova 3 predmeta koji je najlakši?
Algebarske strukture
Euklidski prostori
Vektorski prostori |
mislim da po broju studenata koji na kraju poloze kolegij,
najvise ih polozi euklidske, pa vektorske, pa algebarske,
a po tezini gradiva, meni osobno su najlaksi vektorski, pa euklidski, pa algebarske.
|
|
[Vrh] |
|
Hulk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mililimi Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:46 sub, 11. 1. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="kkarlo"][quote="pllook"]prva sam godina inženjerskog smjera i zanima me sljedeće: ako padnem neki od kolegija(recimo programiranje) vodi li se to kao godina zaostajanja? mogu li u drugom semestru upisati neki kolegij s 2. ili 3. godine pa da imam dovoljno ECTS-a? konkretno me zanima zbog stipendije(ako drugu godinu ne upisem redovno,gubim pravo na stipendiju)
i gdje se može naći informacija o kolegijima prethodnicima koji je potrebno poloziti da bi se mogao upisati neki drugi kolegij?[/quote]
Možeš upisat sve za što imaš položene prethodnike dokle god ti ne prelazi 35 ECTS-a. Nije bitno na kojoj godini se predmet nalazi.
Imaš u redu predavanja napisano što je prethodnik za sve kolegije.
:?
http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?sec=284
Koliko sam shvatio svugdje se gleda po studomatu koja si godina, tako da mislim čak ako ostvariš 60 ECTS-a da ćeš bit druga godina iako imaš predmete sa prve. No to bolje provjeri negdje kod nekog stručnog...[/quote]
ali ako padnem prog1, a prođem sve ostalo, u prvom semestru ostvarujem 24 ECTS-a. da bih ostvarila ukupno 60, u drugom semestru bih trebala ostvariti 36, što prelazi 35.. :?
kkarlo (napisa): | pllook (napisa): | prva sam godina inženjerskog smjera i zanima me sljedeće: ako padnem neki od kolegija(recimo programiranje) vodi li se to kao godina zaostajanja? mogu li u drugom semestru upisati neki kolegij s 2. ili 3. godine pa da imam dovoljno ECTS-a? konkretno me zanima zbog stipendije(ako drugu godinu ne upisem redovno,gubim pravo na stipendiju)
i gdje se može naći informacija o kolegijima prethodnicima koji je potrebno poloziti da bi se mogao upisati neki drugi kolegij? |
Možeš upisat sve za što imaš položene prethodnike dokle god ti ne prelazi 35 ECTS-a. Nije bitno na kojoj godini se predmet nalazi.
Imaš u redu predavanja napisano što je prethodnik za sve kolegije.
http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?sec=284
Koliko sam shvatio svugdje se gleda po studomatu koja si godina, tako da mislim čak ako ostvariš 60 ECTS-a da ćeš bit druga godina iako imaš predmete sa prve. No to bolje provjeri negdje kod nekog stručnog... |
ali ako padnem prog1, a prođem sve ostalo, u prvom semestru ostvarujem 24 ECTS-a. da bih ostvarila ukupno 60, u drugom semestru bih trebala ostvariti 36, što prelazi 35..
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
pllook Forumaš(ica)
Spol:
|