Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:19 čet, 9. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Navedeni nacin ne pali na ispit jer nije tocan. :? Treba ti strcpy(...) umjesto p=temp. 8) Ako ne razumijes zasto, pitaj pa cu raspisati. 8)
Sto se tice alokacije dok se string ucitava, ima nacina (preko realloc(...) i sl) i opisan je negdje na ovom Forumu, pa potrazi malo. :)
Navedeni nacin ne pali na ispit jer nije tocan. Treba ti strcpy(...) umjesto p=temp. Ako ne razumijes zasto, pitaj pa cu raspisati.
Sto se tice alokacije dok se string ucitava, ima nacina (preko realloc(...) i sl) i opisan je negdje na ovom Forumu, pa potrazi malo.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
Postano: 14:51 čet, 9. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[/quote]
Navedeni nacin ne pali na ispit jer nije tocan. Treba ti strcpy(...) umjesto p=temp. Ako ne razumijes zasto, pitaj pa cu raspisati.
[quote]
Eh da :oops: ,razumijem,mali previd s moje strane(da mali)
A ako bih ispravno iskopiro string,a to bi vak nekak islo:
.
.
strcpy(p,temp);
jel bi to upalilo kod prof.[/quote]
[/quote]
Citat: |
Eh da ,razumijem,mali previd s moje strane(da mali)
A ako bih ispravno iskopiro string,a to bi vak nekak islo:
.
.
strcpy(p,temp);
jel bi to upalilo kod prof. |
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:02 čet, 9. 9. 2004 Naslov: Re: Pitanje u vezi alokacije memorije kod stringova |
|
|
Imas edit, pa ispravis. 8) A dobro je i steci naviku koristenja "[i]Preview[/i]" gumba (ili kako se to vec zove na hrvatskom). :D
Dakle, sada je ok. :) Da li bi proslo pred prof - ne znam, ali ne kuzim cemu komplikacije... :?
Prvo ucitavas string u niz duljine 100, onda alociras jos jedan isti takav, pa onda prebacujes stirng u njega. :|
Nije li lakse:
[code:1]char *p;
.
.
p=(char *)malloc(100*strlen(temp));
scanf ("%s", p);[/code:1]
Ako zelis alocirati tocno memorije (dakle, ne visak), onda nakon scanf(...) dodas realloc(...) koji to popravi. 8)
Btw, ovo gore te limitira na 99 znakova, a ne na 100. :)
Imas edit, pa ispravis. A dobro je i steci naviku koristenja "Preview" gumba (ili kako se to vec zove na hrvatskom).
Dakle, sada je ok. Da li bi proslo pred prof - ne znam, ali ne kuzim cemu komplikacije...
Prvo ucitavas string u niz duljine 100, onda alociras jos jedan isti takav, pa onda prebacujes stirng u njega.
Nije li lakse:
Kod: | char *p;
.
.
p=(char *)malloc(100*strlen(temp));
scanf ("%s", p); |
Ako zelis alocirati tocno memorije (dakle, ne visak), onda nakon scanf(...) dodas realloc(...) koji to popravi.
Btw, ovo gore te limitira na 99 znakova, a ne na 100.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|