Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
MyLegHurts Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:42 pon, 17. 2. 2014 Naslov: Re: U slučaju pada |
|
|
[quote="MyLegHurts"]A prolaska ostalih predmeta, mora li se ponovno upisivati cijela godina ili se moze neka parcijala? I jel se plaća.[/quote]
Ako se ne varam, službeno će te se tretirati kao prva godina, a platiti moraš samo analizu tj. nepoložene predmete. Upisati možeš sve za što imaš položene prethodnike, znači ako si položio/la LA1, EM1, PROG1 možeš upisati LA2, EM2, PROG2 i po želji bioinformatiku.
MyLegHurts (napisa): | A prolaska ostalih predmeta, mora li se ponovno upisivati cijela godina ili se moze neka parcijala? I jel se plaća. |
Ako se ne varam, službeno će te se tretirati kao prva godina, a platiti moraš samo analizu tj. nepoložene predmete. Upisati možeš sve za što imaš položene prethodnike, znači ako si položio/la LA1, EM1, PROG1 možeš upisati LA2, EM2, PROG2 i po želji bioinformatiku.
|
|
[Vrh] |
|
MyLegHurts Forumaš(ica)
|
Postano: 19:47 pon, 17. 2. 2014 Naslov: Re: U slučaju pada |
|
|
[quote="Shirohige"][quote="MyLegHurts"]A prolaska ostalih predmeta, mora li se ponovno upisivati cijela godina ili se moze neka parcijala? I jel se plaća.[/quote]
Ako se ne varam, službeno će te se tretirati kao prva godina, a platiti moraš samo analizu tj. nepoložene predmete. Upisati možeš sve za što imaš položene prethodnike, znači ako si položio/la LA1, EM1, PROG1 možeš upisati LA2, EM2, PROG2 i po želji bioinformatiku.[/quote]
To znam, ali pitam za drugu godinu. Znaci ja polozim LA12, EM12,PROG12, ali analizu ne.
Shirohige (napisa): | MyLegHurts (napisa): | A prolaska ostalih predmeta, mora li se ponovno upisivati cijela godina ili se moze neka parcijala? I jel se plaća. |
Ako se ne varam, službeno će te se tretirati kao prva godina, a platiti moraš samo analizu tj. nepoložene predmete. Upisati možeš sve za što imaš položene prethodnike, znači ako si položio/la LA1, EM1, PROG1 možeš upisati LA2, EM2, PROG2 i po želji bioinformatiku. |
To znam, ali pitam za drugu godinu. Znaci ja polozim LA12, EM12,PROG12, ali analizu ne.
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:02 pon, 17. 2. 2014 Naslov: Re: U slučaju pada |
|
|
[quote="MyLegHurts"]
To znam, ali pitam za drugu godinu. Znaci ja polozim LA12, EM12,PROG12, ali analizu ne.[/quote]
U drugoj godini (1. semestar) upisuješ onda Analizu 1, SPA i Engleski jer svi matematički kolegiji s druge godine zahtijevaju Analizu. Možeš upisati i izborni modul računarstva tj. Građu računala te s treće godine Vektorske prostore, Algebarske strukture i Euklidske prostore. Plaćaš samo analizu, ovo sve navedeno (do 35 ECTS-a) možeš upisati bez plaćanja.
MyLegHurts (napisa): |
To znam, ali pitam za drugu godinu. Znaci ja polozim LA12, EM12,PROG12, ali analizu ne. |
U drugoj godini (1. semestar) upisuješ onda Analizu 1, SPA i Engleski jer svi matematički kolegiji s druge godine zahtijevaju Analizu. Možeš upisati i izborni modul računarstva tj. Građu računala te s treće godine Vektorske prostore, Algebarske strukture i Euklidske prostore. Plaćaš samo analizu, ovo sve navedeno (do 35 ECTS-a) možeš upisati bez plaćanja.
|
|
[Vrh] |
|
MyLegHurts Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:51 pon, 17. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="MyLegHurts"]Onda sam u pravom zaostatku. Kako to mislis da mogu upisat s 3. godine predmete? Na 2.?[/quote]
Možeš upisati sve za što imaš položene predmete prethodnike i naravno ako se održava u odgovarajućem semestru. Studomat će ti na upisu u 1. semestar na 2. godini ponudit upis kolegija s 3. godine koje sam naveo i dokle god ne prelaziš 35 ECTS-a možeš ih upisati. Kako god okreneš, trebat će ti minimalno još 3 godine da rješiš preddiplomski s obzirom na sistem predmeta prethodnika no ministarstvo (koliko sam ja skužio, a i može se u budućnosti mijenjati) financira 4 godine na preddiplomskom uz uvjet da sakupiš svake akademske godine barem 30 ECTS-a tj. ukratko:
1. Na preddiplomskom možeš ukupno biti 6 godina.
2. Ministarstvo pokriva 4 uz uvjet da imaš svake akademske godine barem 30 ECTS-a
3. Plaćaš samo nepoložene kolegije.
Dakle, platit ćeš Analizu 1 1120 kn i to je to, ostalo je besplatno uz uvjet da više ništa ne padneš, tako da mislim da ti je cilj više ništa ne pasti tako da upiši samo onoliko koliko možeš položiti jer ionako moraš još provesti na preddiplomskom 3 godine, a ako odsad pa nadalje sve položiš, može proći relativno bezbolno.
Ako sam nešto krivo napisao, molio bih da me se ispravi!
MyLegHurts (napisa): | Onda sam u pravom zaostatku. Kako to mislis da mogu upisat s 3. godine predmete? Na 2.? |
Možeš upisati sve za što imaš položene predmete prethodnike i naravno ako se održava u odgovarajućem semestru. Studomat će ti na upisu u 1. semestar na 2. godini ponudit upis kolegija s 3. godine koje sam naveo i dokle god ne prelaziš 35 ECTS-a možeš ih upisati. Kako god okreneš, trebat će ti minimalno još 3 godine da rješiš preddiplomski s obzirom na sistem predmeta prethodnika no ministarstvo (koliko sam ja skužio, a i može se u budućnosti mijenjati) financira 4 godine na preddiplomskom uz uvjet da sakupiš svake akademske godine barem 30 ECTS-a tj. ukratko:
1. Na preddiplomskom možeš ukupno biti 6 godina.
2. Ministarstvo pokriva 4 uz uvjet da imaš svake akademske godine barem 30 ECTS-a
3. Plaćaš samo nepoložene kolegije.
Dakle, platit ćeš Analizu 1 1120 kn i to je to, ostalo je besplatno uz uvjet da više ništa ne padneš, tako da mislim da ti je cilj više ništa ne pasti tako da upiši samo onoliko koliko možeš položiti jer ionako moraš još provesti na preddiplomskom 3 godine, a ako odsad pa nadalje sve položiš, može proći relativno bezbolno.
Ako sam nešto krivo napisao, molio bih da me se ispravi!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:30 pon, 17. 2. 2014 Naslov: |
|
|
[quote="MyLegHurts"]Onda sam u pravom zaostatku. Kako to mislis da mogu upisat s 3. godine predmete? Na 2.?[/quote]
Zaboravi pojam "godine". Toga na MO nema. Ako netko pita "na kojoj si godini", MO to racuna po formuli [tex]\left\lfloor \frac{\text{položeni ECTS}}{60} \right\rfloor + 1[/tex], no upisi kolegija idu po principu kolegija prethodnika, kraj studija po polozenim obaveznim kolegijima i ukupnim ECTSovima (uz sitne restrikcije) i sl. Nema godina.
MyLegHurts (napisa): | Onda sam u pravom zaostatku. Kako to mislis da mogu upisat s 3. godine predmete? Na 2.? |
Zaboravi pojam "godine". Toga na MO nema. Ako netko pita "na kojoj si godini", MO to racuna po formuli [tex]\left\lfloor \frac{\text{položeni ECTS}}{60} \right\rfloor + 1[/tex], no upisi kolegija idu po principu kolegija prethodnika, kraj studija po polozenim obaveznim kolegijima i ukupnim ECTSovima (uz sitne restrikcije) i sl. Nema godina.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
ivana_dbk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
četiri Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
MyLegHurts Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ivana_dbk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
MyLegHurts Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ivana_dbk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
frutabella Forumaš(ica)
|
Postano: 10:05 sri, 19. 2. 2014 Naslov: |
|
|
Moja situacija je bila ovakva:
-Na prvoj godini nisam polozila PROG1, pa s tim ni PROG2, nazalost zeznula sam i LA2, no polozih bioinformatiku s druge godine.
-Druge godine upisujem sve te kolegije, no ne prođem PROG2, i zeznem VJErojatnost u prvom semsestru, no polazem MAT.LOG. i TEOR.BROJEVA s trece godine,
-Trece godine polozim sve zaostatke i upisem dodatne predmete s trece godine, no zeznem TEORIJU SKUPOVA.
-Sad sam cetvrta godina, borim se s teorijom skupova, ako nju uspijem poloziti, ostaje mi samo jos zadnji semestar, znaci imam sanse zavrsiti ove godine.
Moja situacija je bila ovakva:
-Na prvoj godini nisam polozila PROG1, pa s tim ni PROG2, nazalost zeznula sam i LA2, no polozih bioinformatiku s druge godine.
-Druge godine upisujem sve te kolegije, no ne prođem PROG2, i zeznem VJErojatnost u prvom semsestru, no polazem MAT.LOG. i TEOR.BROJEVA s trece godine,
-Trece godine polozim sve zaostatke i upisem dodatne predmete s trece godine, no zeznem TEORIJU SKUPOVA.
-Sad sam cetvrta godina, borim se s teorijom skupova, ako nju uspijem poloziti, ostaje mi samo jos zadnji semestar, znaci imam sanse zavrsiti ove godine.
|
|
[Vrh] |
|
ivana_dbk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
pingvin007 Forumaš(ica)
|
|