"Iskazite i dokazite Bernoullijev zakon velikih brojeva. Koja je njegova interpretacija u primjenama". Ima dosta tako egzaktnih konkretnih pitanja, a ni u knjizi ne mogu naci ni nigdje. Koliko mi se cini, na pred. smo neke ocjene napravili sa epsilonom. U knjizi je slicno navedeno. Sto treba tu dokazivati?
"Iskazite osnovno svojstvo familije nezavisnih Poissonovih slucajnih varijabli.
Dokazite to svojstvo pomocu funkcija izvodnica." To ne znam gdje se nalazi. Takoder i ovo: :D "Sto je generalizirana Bernoullijeva shema? Definirajte u tom modelu polinomijalni slucajni vektor, nadite njegovu gustocu i obrazlozite da je ta gustoca dobro definirana." Ovaj drugi ne mogu naci. Ako itko zna ista od toga i ima vrem odg., puno bi pomoglo i zahvaljujem unaprijed. Takoder, neka referenca u knjizi ili predavanjima.
"Iskazite i dokazite Bernoullijev zakon velikih brojeva. Koja je njegova interpretacija u primjenama". Ima dosta tako egzaktnih konkretnih pitanja, a ni u knjizi ne mogu naci ni nigdje. Koliko mi se cini, na pred. smo neke ocjene napravili sa epsilonom. U knjizi je slicno navedeno. Sto treba tu dokazivati?
"Iskazite osnovno svojstvo familije nezavisnih Poissonovih slucajnih varijabli.
Dokazite to svojstvo pomocu funkcija izvodnica." To ne znam gdje se nalazi. Takoder i ovo: "Sto je generalizirana Bernoullijeva shema? Definirajte u tom modelu polinomijalni slucajni vektor, nadite njegovu gustocu i obrazlozite da je ta gustoca dobro definirana." Ovaj drugi ne mogu naci. Ako itko zna ista od toga i ima vrem odg., puno bi pomoglo i zahvaljujem unaprijed. Takoder, neka referenca u knjizi ili predavanjima.