Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 11:56 sri, 22. 9. 2004 Naslov: psi, ljudi i pokoji vanzemaljac? |
|
|
oukej, ja u zivotu imah uglavnom pozitivna iskustva s ljudima i drugim zivotinjama, svega nekoliko iole ozbiljnijih ugriza sam dozivjela, razumijem zasto je doslo do toga, i prihvacam odgovornost. a onda me danas, bez dobrog razloga ugrize - jorksirska terijerka!
kad me pretprosle zime ugrizao prekrasan, krupan, dugodlaki njemacki ovcar - e, taj mi je mogao ireverzibilno ostetiti do zadnje koscice u gleznju i osigurat mi dozivotno pravo na parkirno mjesto za invalide.
medjutim, jadnicak je ganjao iritantnog gada koji mu se zamjerio, a ovaj se igrom slucaja skrivao medju mojim nogama, i cim je vuko shvatio da je zgrabio krivog, nije mi ni kozu posteno naceo, je iskreno iznenadjeno zaurlao, pustio me trenutno i jos se ispricavao 10 minuta.
drugi ugriz je isto tako bio cist, refleksivan, u zaru borbe, ugriz upozorenja/samoobrane, kad sam se uplela u tucnjavu mog i tog drugog muzjaka, bez razderotina, samo rupice od ocnjaka, zubi skliznuli pokraj svake vaznije zile na mojoj ruci. sve po psecem kodeksu casti, moja greska sto se uplitah.
e, al te male pasmine! pa zbilja mi nisu jasni. oukej, mozes ti bit stakoras koji skace zubima na svaki susanj u travi, al ugrist nekoga nakon sto si ga dosao pozdravit, na otvorenome...dobro, razumijem da se uspanicis jel si mali, al onda se sklanjas s puta velikima.
a sto je najbolje, na kraju ispadne da je riki "dobar", jer je mali i bijeli, a moj hogar je strasan jer je crn, i krvoslijednik(sto je jedna od najstarijih i najstabilnijih pasmina, VRLO flegmaticnog karaktera, od 16. stoljeca do sad nije zabiljezen niti jedan ugriz nad ljudima, i bezuspjesan je svaki pokusaj krizanja s ciljem dobivanja agresivnijeg psa s istim njuskajucim sposobnostima - jednostavno svaki mjesanac ispada naivno "dobar", stalozen i flegmatican.), a ne igracka, i nemojte djeco pustat svoje toy pudle, jer ce ih ubit (doslovno je jedna klinka plakala i urlala "ubit ce ga" kad joj je pudl zbrisao i poceo se igrat s mojim psom, jer joj je mama napricala svakakve gluposti o psima - pa zasto ih onda, kvragu, uopce imaju ako ih ne razumiju?! meni je doslo da odrzim predavanje doticnoj mami, takve sokove djetetu priredjivat...). a i tih vucjaka jadnih se boje bez razloga i ogranicavaju im slobodu.
ja sve mislim da su ljudi krivi sto imaju tako neuroticne pse. zapravo, precesto se desava da ljudi naprave manijaka od sasvim zdrave zivotinje. ili sam ja izazvala nesporazum?
i da, vidjam svakodnevno zivotinje koje s drugim zivotinjama zive lijepo milijunima godina, a s ljudima imaju velikih problema. a i medju sobom se bas ne mozemo uvijek sporazumjet. da samo vidite moje susjedstvo!
u oba slucaja - kakva smo mi to bolesna, nefleksibilna, parazitska rasa i kako bi uopce izgledalo da sretnemo nekakav oblik inteligencije potpuno razlicit od svakog na nasoj planeti?
oukej, ja u zivotu imah uglavnom pozitivna iskustva s ljudima i drugim zivotinjama, svega nekoliko iole ozbiljnijih ugriza sam dozivjela, razumijem zasto je doslo do toga, i prihvacam odgovornost. a onda me danas, bez dobrog razloga ugrize - jorksirska terijerka!
kad me pretprosle zime ugrizao prekrasan, krupan, dugodlaki njemacki ovcar - e, taj mi je mogao ireverzibilno ostetiti do zadnje koscice u gleznju i osigurat mi dozivotno pravo na parkirno mjesto za invalide.
medjutim, jadnicak je ganjao iritantnog gada koji mu se zamjerio, a ovaj se igrom slucaja skrivao medju mojim nogama, i cim je vuko shvatio da je zgrabio krivog, nije mi ni kozu posteno naceo, je iskreno iznenadjeno zaurlao, pustio me trenutno i jos se ispricavao 10 minuta.
drugi ugriz je isto tako bio cist, refleksivan, u zaru borbe, ugriz upozorenja/samoobrane, kad sam se uplela u tucnjavu mog i tog drugog muzjaka, bez razderotina, samo rupice od ocnjaka, zubi skliznuli pokraj svake vaznije zile na mojoj ruci. sve po psecem kodeksu casti, moja greska sto se uplitah.
e, al te male pasmine! pa zbilja mi nisu jasni. oukej, mozes ti bit stakoras koji skace zubima na svaki susanj u travi, al ugrist nekoga nakon sto si ga dosao pozdravit, na otvorenome...dobro, razumijem da se uspanicis jel si mali, al onda se sklanjas s puta velikima.
a sto je najbolje, na kraju ispadne da je riki "dobar", jer je mali i bijeli, a moj hogar je strasan jer je crn, i krvoslijednik(sto je jedna od najstarijih i najstabilnijih pasmina, VRLO flegmaticnog karaktera, od 16. stoljeca do sad nije zabiljezen niti jedan ugriz nad ljudima, i bezuspjesan je svaki pokusaj krizanja s ciljem dobivanja agresivnijeg psa s istim njuskajucim sposobnostima - jednostavno svaki mjesanac ispada naivno "dobar", stalozen i flegmatican.), a ne igracka, i nemojte djeco pustat svoje toy pudle, jer ce ih ubit (doslovno je jedna klinka plakala i urlala "ubit ce ga" kad joj je pudl zbrisao i poceo se igrat s mojim psom, jer joj je mama napricala svakakve gluposti o psima - pa zasto ih onda, kvragu, uopce imaju ako ih ne razumiju?! meni je doslo da odrzim predavanje doticnoj mami, takve sokove djetetu priredjivat...). a i tih vucjaka jadnih se boje bez razloga i ogranicavaju im slobodu.
ja sve mislim da su ljudi krivi sto imaju tako neuroticne pse. zapravo, precesto se desava da ljudi naprave manijaka od sasvim zdrave zivotinje. ili sam ja izazvala nesporazum?
i da, vidjam svakodnevno zivotinje koje s drugim zivotinjama zive lijepo milijunima godina, a s ljudima imaju velikih problema. a i medju sobom se bas ne mozemo uvijek sporazumjet. da samo vidite moje susjedstvo!
u oba slucaja - kakva smo mi to bolesna, nefleksibilna, parazitska rasa i kako bi uopce izgledalo da sretnemo nekakav oblik inteligencije potpuno razlicit od svakog na nasoj planeti?
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 12:08 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
i bas dok ovo pisem, zubich vila mi napravila novi avatar! :D faja!
i bas dok ovo pisem, zubich vila mi napravila novi avatar! faja!
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:21 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]i da, vidjam svakodnevno zivotinje koje s drugim zivotinjama zive lijepo milijunima godina, a s ljudima imaju velikih problema. a i medju sobom se bas ne mozemo uvijek sporazumjet. da samo vidite moje susjedstvo!
u oba slucaja - kakva smo mi to bolesna, nefleksibilna, parazitska rasa i kako bi uopce izgledalo da sretnemo nekakav oblik inteligencije potpuno razlicit od svakog na nasoj planeti?[/quote]
:) mislim, ipak, da smo dosta ravnopravni u tom pravcu. Psi misle da se macke zele igrati kada se misle tuci, macke se boje pasa kad su veseli, a svi zajedno su paranoicno fascinirani stakorima kad su ovi znatizeljni. Neki ljudi ne znaju sto bi sa mackama, neki ne znaju sto bi sa psima, a neki ne znaju sto bi sa ljudima i to je t :)
[quote="bily"]bas mi je zao sto te bas opet ugrizo mora da ima prenosis neku negativnu energiju[/quote]
:shock:
[quote="bily"]Moras znat i to da zivotinje osjecaju... ti ocito imas nesto protiv tih pudlica i oni osjete kad nesto nije u redu kad prodes pokraj njih
Mozda bi trebala ipak promjenit razmisljanje o tim bicima....
Makar one bile na glasu kao zivcane zivotinje....
Ali ima i iznimaka recimo meni je prijateljica imala pekinezera i istina je pekinezer je jako zivcana pasmina pasa ali ona ga je bas ono odgojila na nacin da je taj pas sve obozavo....
Zelim ti reci da nije uopce bitno kakav je pas tj kakve je pasmine nego je bitno kako se odgoji odnosno kakvog ima vlasnika.....
Eto idem ti ja sad.....[/quote]
Khm..
ove zime sam imao leglo shi-tzuova doma i jednu prekrasnu malu zenku i njenog brata smo odveli rodbini u Pulu da odaberu kojeg ce uzeti k sebi. Oni vec godinama imaju jednu strahovito tetosenu yorkshirsku terijerku koja je centar svijeta. Kada su vlasnici te y.terijerke prihvatili ta dva mala fluffy oblacica u ruke, uslijedio je iznenadjeni komentar:
[i]Gle! ne reze?![/i]
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
8 mjeseci kasnije, mala je shi-tzuica jos uvijek kod njih i jedno je straasno razigrano i umiljato pseto, toliko umiljato, da je ona jedini zivi stvor (osim jednog od njenih "vlasnika") kojeg ta yorkshirska terijerka ne zeli ugristi stalno nego samo ponekad :) kada suvise trci okolo :) (da, nju sam zelio dati jednoj prijateljici u to vrijeme ;))
POANTA: mnogo toga ovisi o odgoju, ali neke stvari su jednostavno u njima/nama
[quote="defar"]i bas dok ovo pisem, zubich vila mi napravila novi avatar! :D faja![/quote]
:D
[quote="Crni"]A kaj se ti defar 'opće petljaš kad se pesi tuku?[/quote]
:roll:
defar (napisa): | i da, vidjam svakodnevno zivotinje koje s drugim zivotinjama zive lijepo milijunima godina, a s ljudima imaju velikih problema. a i medju sobom se bas ne mozemo uvijek sporazumjet. da samo vidite moje susjedstvo!
u oba slucaja - kakva smo mi to bolesna, nefleksibilna, parazitska rasa i kako bi uopce izgledalo da sretnemo nekakav oblik inteligencije potpuno razlicit od svakog na nasoj planeti? |
mislim, ipak, da smo dosta ravnopravni u tom pravcu. Psi misle da se macke zele igrati kada se misle tuci, macke se boje pasa kad su veseli, a svi zajedno su paranoicno fascinirani stakorima kad su ovi znatizeljni. Neki ljudi ne znaju sto bi sa mackama, neki ne znaju sto bi sa psima, a neki ne znaju sto bi sa ljudima i to je t
bily (napisa): | bas mi je zao sto te bas opet ugrizo mora da ima prenosis neku negativnu energiju |
bily (napisa): | Moras znat i to da zivotinje osjecaju... ti ocito imas nesto protiv tih pudlica i oni osjete kad nesto nije u redu kad prodes pokraj njih
Mozda bi trebala ipak promjenit razmisljanje o tim bicima....
Makar one bile na glasu kao zivcane zivotinje....
Ali ima i iznimaka recimo meni je prijateljica imala pekinezera i istina je pekinezer je jako zivcana pasmina pasa ali ona ga je bas ono odgojila na nacin da je taj pas sve obozavo....
Zelim ti reci da nije uopce bitno kakav je pas tj kakve je pasmine nego je bitno kako se odgoji odnosno kakvog ima vlasnika.....
Eto idem ti ja sad..... |
Khm..
ove zime sam imao leglo shi-tzuova doma i jednu prekrasnu malu zenku i njenog brata smo odveli rodbini u Pulu da odaberu kojeg ce uzeti k sebi. Oni vec godinama imaju jednu strahovito tetosenu yorkshirsku terijerku koja je centar svijeta. Kada su vlasnici te y.terijerke prihvatili ta dva mala fluffy oblacica u ruke, uslijedio je iznenadjeni komentar:
Gle! ne reze?!
8 mjeseci kasnije, mala je shi-tzuica jos uvijek kod njih i jedno je straasno razigrano i umiljato pseto, toliko umiljato, da je ona jedini zivi stvor (osim jednog od njenih "vlasnika") kojeg ta yorkshirska terijerka ne zeli ugristi stalno nego samo ponekad kada suvise trci okolo (da, nju sam zelio dati jednoj prijateljici u to vrijeme )
POANTA: mnogo toga ovisi o odgoju, ali neke stvari su jednostavno u njima/nama
defar (napisa): | i bas dok ovo pisem, zubich vila mi napravila novi avatar! faja! |
Crni (napisa): | A kaj se ti defar 'opće petljaš kad se pesi tuku? |
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 17:06 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
ah billy, zbilja nemam nista "protiv" malih pasmina, meni su ti draga sva ziva bica, bas zato sto je svaka zivotinja (ili biljka) jedna genijalna ideja, svako rjesenje je tako genijalno(mislim, imas delfine koji koriste sonar, i sismise male letece sisavce koji se sluze zvukom na slican nacin, pa imas tisuce raznih kukaca savrseno prilagodjenih svom okolisu, i, npr, zohare, savrseno prilagodljive svakom okolisu, svaki detaljcic je na svome mjestu s razlogom), da covjek moze stat i divit se:) a kod mnogih slozenijih organizama se vec razvija osobnost, pa je to onda ekstra zanimljivo i fascinantno! (recimo, koliko su zubovi stenci bili medjusobno razliciti, a iste pasmine, iz istog legla! )
ja sam ti veliki zaljubljenik u zivot, i super su mi svi ti oblici u kroz koje se materijalizira i njihove medjusobne veze.
pekinezeri inace ne bi smjeli biti neuroticni, niti strasljivi, kao ni shi-tzuovi, ciuvave malo. jer su uzgajani dugo godina kao svojevrsni zivi alarmi. jasno je to meni sve.
i jasno mi da mali pas moze bit nesigurniji od velikog. i jasno mi da mnogi ljudi male pamine ne tretiraju kao pse, pa su jadnici isfrustrirani.
ustvari, ne znam zasto se uopce odlucih izjadat ovako javno...u krajnjoj liniji, i mi ljudi smo zivotinje, i ocekivati od nas da budemo uvijek in control, u odnosu sa svakom drugom zivotinjom, bi bilo negiranje toga, i neopravdano stavljanje covjeka u nekakav nadredjen polozaj svem ostalome zivom, sto je meni krajnje nesimpaticno, jer koje god zivotinjsko svojstvo izdvojio , pa i svijest, na koju smo tako ponosni- stvar je kontinuirana. ne mozes samo tako povlaciti granice.
eto, to me zivcira. sto ljudi ne znaju cijeniti zivot.
a sto se jorkice tice - lijepo se dosla pozdravit, bacila mi se pred noge da je ceskam, a onda su se poceli skupljat i drugi psi koji su zahtjevali svoju dozu paznje, pogotovo moje njuskalo koje svoju tura svuda bezobzirno, i ona odjednom pocela grist sve oko sebe, jer se uspanicila zbog guzve.
zasto sam se upetljala u tucnjavu - sudionici su bili moj pas, koji se kronicno NE ZNA tuci, i jos jedan, tada nedavno posvojen iz azila, mladi muzjak koji je imao tesko djetinjstvo i pubertet, i puno psihickih problema. svadja je postajala nesto vise od odmjeravanja snaga psecim hrvackim stilom, da sam i primila svoju zvjercinu ne bi nista postigla, jer ovaj drugi ne bi prestao, njegova vlasnica se nije snasla - mogla sam mu ili skinut ludjaka s vrata, ili ostat gledat kako mi kolje psa.
ah billy, zbilja nemam nista "protiv" malih pasmina, meni su ti draga sva ziva bica, bas zato sto je svaka zivotinja (ili biljka) jedna genijalna ideja, svako rjesenje je tako genijalno(mislim, imas delfine koji koriste sonar, i sismise male letece sisavce koji se sluze zvukom na slican nacin, pa imas tisuce raznih kukaca savrseno prilagodjenih svom okolisu, i, npr, zohare, savrseno prilagodljive svakom okolisu, svaki detaljcic je na svome mjestu s razlogom), da covjek moze stat i divit se:) a kod mnogih slozenijih organizama se vec razvija osobnost, pa je to onda ekstra zanimljivo i fascinantno! (recimo, koliko su zubovi stenci bili medjusobno razliciti, a iste pasmine, iz istog legla! )
ja sam ti veliki zaljubljenik u zivot, i super su mi svi ti oblici u kroz koje se materijalizira i njihove medjusobne veze.
pekinezeri inace ne bi smjeli biti neuroticni, niti strasljivi, kao ni shi-tzuovi, ciuvave malo. jer su uzgajani dugo godina kao svojevrsni zivi alarmi. jasno je to meni sve.
i jasno mi da mali pas moze bit nesigurniji od velikog. i jasno mi da mnogi ljudi male pamine ne tretiraju kao pse, pa su jadnici isfrustrirani.
ustvari, ne znam zasto se uopce odlucih izjadat ovako javno...u krajnjoj liniji, i mi ljudi smo zivotinje, i ocekivati od nas da budemo uvijek in control, u odnosu sa svakom drugom zivotinjom, bi bilo negiranje toga, i neopravdano stavljanje covjeka u nekakav nadredjen polozaj svem ostalome zivom, sto je meni krajnje nesimpaticno, jer koje god zivotinjsko svojstvo izdvojio , pa i svijest, na koju smo tako ponosni- stvar je kontinuirana. ne mozes samo tako povlaciti granice.
eto, to me zivcira. sto ljudi ne znaju cijeniti zivot.
a sto se jorkice tice - lijepo se dosla pozdravit, bacila mi se pred noge da je ceskam, a onda su se poceli skupljat i drugi psi koji su zahtjevali svoju dozu paznje, pogotovo moje njuskalo koje svoju tura svuda bezobzirno, i ona odjednom pocela grist sve oko sebe, jer se uspanicila zbog guzve.
zasto sam se upetljala u tucnjavu - sudionici su bili moj pas, koji se kronicno NE ZNA tuci, i jos jedan, tada nedavno posvojen iz azila, mladi muzjak koji je imao tesko djetinjstvo i pubertet, i puno psihickih problema. svadja je postajala nesto vise od odmjeravanja snaga psecim hrvackim stilom, da sam i primila svoju zvjercinu ne bi nista postigla, jer ovaj drugi ne bi prestao, njegova vlasnica se nije snasla - mogla sam mu ili skinut ludjaka s vrata, ili ostat gledat kako mi kolje psa.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:06 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
ljudi pricaju svasta a niko ne pita - je l' te jako ugrizla? el boli? evo :* pa ce proc :)
mene je jedan pas u zivotu ugrizao, ali to je neka nerazjasnjena situacija bila i za to ne krivim temperament... necu o tome jer smatram da je taj ugriz uglavnom slucaj za muldera&scully tako da... :)
ali u svakom slucaju, moram priznat da u zivotu na mene nikad nije gnjevno lajao VELIK&NAIZGLED OPASAN pas (u nekim situacijama su me takvi tako ljubazno pozdravili da mi je bilo cisto neugodno sto sam POMISLILA da bi mogli bit opasni), nego su uvijek u pitanju neke male cute&fluffy bestijice koje te gledaju nevinim okama dok im se sav raspekmezen ne priblizis :|
moguce je da odgoj ima veze na ovaj nacin: ljudi koji imaju velike&potencijalno opasne pse se temeljito pobrinu da ih ucine umiljatim i bezopasnim jer bi otherwise posljedice mogle biti stvarno... nezanemarive :| dok ljudi koji imaju cute&fluffy bestije mozda uglavnom racunaju "ma on je mali, vidi ga, bezopasan, ne moze nikom nista ni da hoce" i onda pas naravno uhvati tu potcjenjivacku vibru i sav isfrustriran hoce pokazati svojim vlasnicima kako je lud i opak i sta oni misle blesavi :)
tko zna :| :D
btw defar prekrashan avatar :) to imas i ticala? :g:
ljudi pricaju svasta a niko ne pita - je l' te jako ugrizla? el boli? evo pa ce proc
mene je jedan pas u zivotu ugrizao, ali to je neka nerazjasnjena situacija bila i za to ne krivim temperament... necu o tome jer smatram da je taj ugriz uglavnom slucaj za muldera&scully tako da...
ali u svakom slucaju, moram priznat da u zivotu na mene nikad nije gnjevno lajao VELIK&NAIZGLED OPASAN pas (u nekim situacijama su me takvi tako ljubazno pozdravili da mi je bilo cisto neugodno sto sam POMISLILA da bi mogli bit opasni), nego su uvijek u pitanju neke male cute&fluffy bestijice koje te gledaju nevinim okama dok im se sav raspekmezen ne priblizis
moguce je da odgoj ima veze na ovaj nacin: ljudi koji imaju velike&potencijalno opasne pse se temeljito pobrinu da ih ucine umiljatim i bezopasnim jer bi otherwise posljedice mogle biti stvarno... nezanemarive dok ljudi koji imaju cute&fluffy bestije mozda uglavnom racunaju "ma on je mali, vidi ga, bezopasan, ne moze nikom nista ni da hoce" i onda pas naravno uhvati tu potcjenjivacku vibru i sav isfrustriran hoce pokazati svojim vlasnicima kako je lud i opak i sta oni misle blesavi
tko zna
btw defar prekrashan avatar to imas i ticala?
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 18:29 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
a meni se cini ko da je to bilo prije 5 dana. evo, vise nisam paint it black:)
a sto se avatara tice...hm, da, ja sam razvila svoju interpretaciju:)
a pitaj umjetnika za vise informacija:)
i je, prekrasan je u cvojoj nakaradnosti
:D
a meni se cini ko da je to bilo prije 5 dana. evo, vise nisam paint it black:)
a sto se avatara tice...hm, da, ja sam razvila svoju interpretaciju:)
a pitaj umjetnika za vise informacija:)
i je, prekrasan je u cvojoj nakaradnosti
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 21:36 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]a sto se jorkice tice - lijepo se dosla pozdravit, bacila mi se pred noge da je ceskam, a onda su se poceli skupljat i drugi psi koji su zahtjevali svoju dozu paznje, pogotovo moje njuskalo koje svoju tura svuda bezobzirno, i ona odjednom pocela grist sve oko sebe, jer se uspanicila zbog guzve.[/quote]
Ti palo na pamet da je mozda ljubomorna? Ja moram jako pazit kad pozdravljam & ceskam Emu da ne dodje do napada opasnog J-terijera.
defar (napisa): | a sto se jorkice tice - lijepo se dosla pozdravit, bacila mi se pred noge da je ceskam, a onda su se poceli skupljat i drugi psi koji su zahtjevali svoju dozu paznje, pogotovo moje njuskalo koje svoju tura svuda bezobzirno, i ona odjednom pocela grist sve oko sebe, jer se uspanicila zbog guzve. |
Ti palo na pamet da je mozda ljubomorna? Ja moram jako pazit kad pozdravljam & ceskam Emu da ne dodje do napada opasnog J-terijera.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:38 čet, 23. 9. 2004 Naslov: Re: psi, ljudi i pokoji vanzemaljac? |
|
|
[quote="defar"]ja sve mislim da su ljudi krivi sto imaju tako neuroticne pse. zapravo, precesto se desava da ljudi naprave manijaka od sasvim zdrave zivotinje.[/quote]
tu je vise genetika kriva.
moj susjed je imao pitbulla. kad je pas bio mali, bio je drag i umiljat i sve ono sto su i ostali mladi psi. Onda je odjednom narastao, usao u pubertet i onda je bilo gotovo. Susjed nije bas bio precesto doma, tj. nije se puno druzio sa psom jer je stalno radio, tako da je pas bio cesto sam doma. Nakon nekog vremena, taj pas je poceo režati na svog vlasnika jer vjerojatno više nije vidio u svom vlasniku ono što je nekada vidio. o takvim psima se treba svakodnevno brinuti, treba se provoditi stroga disciplina. Lupiti ga kada nesto krivo napravi, ali ne lupiti ga kao "udariti cu ga, ali paziti da ga ne boli", nego ga baš odalamiti da osjeti bol i strah, tako da za ubuduce ne ponavlja te stvari.
taj pitbull je i mog psa napao. nije ga napao s namjerom da ga ozlijedi ili tako nesto, vec cisto zato da pokaze tko je glavni u ulici. primio je mog psa sa vrat, nije ga gusio nego ga je jednostavno tjerao na poniznost. i tog pitbulla nikako nisam mogao skinuti sa mog psa, vec je njegov vlasnik dosao i uspio ga je skinuti tek kada ga je ozbiljno poceo lemati (a tu ne mislim da mu je dokazivao leme) po trbuhu i glavi.
no, moje macke su jednog dana ubile boga u tom psu hehehehe.
a sto se tice tih malih pasa, oni su svi psychos, jer su svi dobiveni umjetno, tj. krizale su se vrste dok se nije dobio trazeni proizvod, a najveci problem krizanja je to sto živci stradaju. Zbog svoje veličine imaju puno brzi protok živcanih impulsa pa su i hiperaktivniji, tj. blesaviji.
defar (napisa): | ja sve mislim da su ljudi krivi sto imaju tako neuroticne pse. zapravo, precesto se desava da ljudi naprave manijaka od sasvim zdrave zivotinje. |
tu je vise genetika kriva.
moj susjed je imao pitbulla. kad je pas bio mali, bio je drag i umiljat i sve ono sto su i ostali mladi psi. Onda je odjednom narastao, usao u pubertet i onda je bilo gotovo. Susjed nije bas bio precesto doma, tj. nije se puno druzio sa psom jer je stalno radio, tako da je pas bio cesto sam doma. Nakon nekog vremena, taj pas je poceo režati na svog vlasnika jer vjerojatno više nije vidio u svom vlasniku ono što je nekada vidio. o takvim psima se treba svakodnevno brinuti, treba se provoditi stroga disciplina. Lupiti ga kada nesto krivo napravi, ali ne lupiti ga kao "udariti cu ga, ali paziti da ga ne boli", nego ga baš odalamiti da osjeti bol i strah, tako da za ubuduce ne ponavlja te stvari.
taj pitbull je i mog psa napao. nije ga napao s namjerom da ga ozlijedi ili tako nesto, vec cisto zato da pokaze tko je glavni u ulici. primio je mog psa sa vrat, nije ga gusio nego ga je jednostavno tjerao na poniznost. i tog pitbulla nikako nisam mogao skinuti sa mog psa, vec je njegov vlasnik dosao i uspio ga je skinuti tek kada ga je ozbiljno poceo lemati (a tu ne mislim da mu je dokazivao leme) po trbuhu i glavi.
no, moje macke su jednog dana ubile boga u tom psu hehehehe.
a sto se tice tih malih pasa, oni su svi psychos, jer su svi dobiveni umjetno, tj. krizale su se vrste dok se nije dobio trazeni proizvod, a najveci problem krizanja je to sto živci stradaju. Zbog svoje veličine imaju puno brzi protok živcanih impulsa pa su i hiperaktivniji, tj. blesaviji.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 2:17 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
JA sam rrelativno nedavno doživio primjer vrlo fascinantne human-pas komunikacije, u svjesnom i ne pripitom stanju uz svoga prijatelja nasred ceste na trešnjevci gdje je neki pas počeo iz dvorišta čisto zaštitnički i iz dužnosti lajati nanas.
Frend mu se samo obratio odmah, rekao nešto čega se ne sjećam kako je glasilo, ali bilo je ful iskreno i sadržavalo je tiba : Šta je, prijatelju, mi ti nećemo nošta loše?. I valjda je pogodio ton ili telepatsku vibraciju jer je pas kažem mrcina i konkretan baritonski galsan čuvar u čuđenju prestao lajati i šutio sve dok nismo izađli iz ulice.
Go figure!
JA sam rrelativno nedavno doživio primjer vrlo fascinantne human-pas komunikacije, u svjesnom i ne pripitom stanju uz svoga prijatelja nasred ceste na trešnjevci gdje je neki pas počeo iz dvorišta čisto zaštitnički i iz dužnosti lajati nanas.
Frend mu se samo obratio odmah, rekao nešto čega se ne sjećam kako je glasilo, ali bilo je ful iskreno i sadržavalo je tiba : Šta je, prijatelju, mi ti nećemo nošta loše?. I valjda je pogodio ton ili telepatsku vibraciju jer je pas kažem mrcina i konkretan baritonski galsan čuvar u čuđenju prestao lajati i šutio sve dok nismo izađli iz ulice.
Go figure!
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 10:20 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Emu? a tko je ema?
ma nije nitko bio ljubomoran, Samo se cura uspanicila jer se odjednom stvorilo troje velikih oko nje. eto. a ta khm starija zena s kojom jadnica zivi hoda s nekom sibom i ne da joj da se druzi s drugim psima, jer misli da ce je pojest.
a lorde, zbilja ne znam sto da ti kazem na pittbulle. oni jesu dizajnirani da kad hoce, mogu ozbiljno ozlijediti, i takodjer da kad pocnu, ne posustaju tako lako. al ne bi trebali svakoga i bez razloga napadati. ipak, ima hrpa agresivaca medju njima, i meni nikad nije ugodno kad ga ugledam da ide prema nama onako u opreznom bahatomm stavu...neam pojma. mozda nekakav divlji uzgoj kojim se namjerno potencirala agresija, mozda opceniti stav ljudi prema pittovima...stajaznam. u nasoj blizoj okolici jedna vrlo njezna i smirena zenica ima pitta, prekrasno razvijenog, krupnog, muzjaka, sad u punoj snazi...i trci s njim svaki dan po nasipu, moj pas i on se znaju od malena, i nikad nista ruzno nije bilo.
ne mislim da treba psa mlatit i udarat da on to osjeti, dovoljno je da mu na vrijeme das do znanja da si ti in charge, kroz igru, dok je jos mali, trebas ga priviknut da ga ti mozes i smijes srusiti na pod, prekinuti nekakvo natezanje i uzeti igracku kad zelis i sl, a da se on ne osjeti ugrozenim, izazvanim...jednostavno, da tako stoje stvari. ako poslije premlacujes dotad razmazivano stene, postic ces jedino obostrane frustracije, i vrlo vjerovatno, ozljede.
a stajaznam uostalom, rekoh sebi da nikad vise necu imati psa u gradu. ovako ja zrtvujem hrpu stvari, a on nikada potpuno zadovoljan, pa on bi sad bas pratio nekakav trag 5 kilometara na jug, a ja bi samo kratku setnjicu jer zurim na faks, pa on bi pet dana lunjao po kvartu za nekom kujom, a ja ga ne mogu pustit, jer sto ako ga udari auto, ako se copor pasa smjesti u djecji parkic, ako ga netko natuce, otruje, pa ja bi nakon faksa bas produzila s drustvom negdje, a on zna kad se imam vratiti i uvrijedjeno ceka ispred vrata..jedino ako cu imat kucu s dvoristem i copor djece koja ce zahtjevat psa, a i onda cu uzeti kuju.
a kakvog ti imas?
Emu? a tko je ema?
ma nije nitko bio ljubomoran, Samo se cura uspanicila jer se odjednom stvorilo troje velikih oko nje. eto. a ta khm starija zena s kojom jadnica zivi hoda s nekom sibom i ne da joj da se druzi s drugim psima, jer misli da ce je pojest.
a lorde, zbilja ne znam sto da ti kazem na pittbulle. oni jesu dizajnirani da kad hoce, mogu ozbiljno ozlijediti, i takodjer da kad pocnu, ne posustaju tako lako. al ne bi trebali svakoga i bez razloga napadati. ipak, ima hrpa agresivaca medju njima, i meni nikad nije ugodno kad ga ugledam da ide prema nama onako u opreznom bahatomm stavu...neam pojma. mozda nekakav divlji uzgoj kojim se namjerno potencirala agresija, mozda opceniti stav ljudi prema pittovima...stajaznam. u nasoj blizoj okolici jedna vrlo njezna i smirena zenica ima pitta, prekrasno razvijenog, krupnog, muzjaka, sad u punoj snazi...i trci s njim svaki dan po nasipu, moj pas i on se znaju od malena, i nikad nista ruzno nije bilo.
ne mislim da treba psa mlatit i udarat da on to osjeti, dovoljno je da mu na vrijeme das do znanja da si ti in charge, kroz igru, dok je jos mali, trebas ga priviknut da ga ti mozes i smijes srusiti na pod, prekinuti nekakvo natezanje i uzeti igracku kad zelis i sl, a da se on ne osjeti ugrozenim, izazvanim...jednostavno, da tako stoje stvari. ako poslije premlacujes dotad razmazivano stene, postic ces jedino obostrane frustracije, i vrlo vjerovatno, ozljede.
a stajaznam uostalom, rekoh sebi da nikad vise necu imati psa u gradu. ovako ja zrtvujem hrpu stvari, a on nikada potpuno zadovoljan, pa on bi sad bas pratio nekakav trag 5 kilometara na jug, a ja bi samo kratku setnjicu jer zurim na faks, pa on bi pet dana lunjao po kvartu za nekom kujom, a ja ga ne mogu pustit, jer sto ako ga udari auto, ako se copor pasa smjesti u djecji parkic, ako ga netko natuce, otruje, pa ja bi nakon faksa bas produzila s drustvom negdje, a on zna kad se imam vratiti i uvrijedjeno ceka ispred vrata..jedino ako cu imat kucu s dvoristem i copor djece koja ce zahtjevat psa, a i onda cu uzeti kuju.
a kakvog ti imas?
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 10:25 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
pa da, flauto! :D
pa da, flauto!
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 11:36 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]a stajaznam uostalom, rekoh sebi da nikad vise necu imati psa u gradu. ovako ja zrtvujem hrpu stvari, a on nikada potpuno zadovoljan, pa on bi sad bas pratio nekakav trag 5 kilometara na jug, a ja bi samo kratku setnjicu jer zurim na faks, pa on bi pet dana lunjao po kvartu za nekom kujom, a ja ga ne mogu pustit[/quote]
defar, raspravljali smo o tome. pas ti je seksualni manijak koji mora onanirati :lol: prije svake setnje da smanji napetost, koji masturbira kad se razveseli zbog necega i onda oce davat puse okolo, koji ima taman dovoljno socijalne inteligencije da shvati da je trenirani dobermann nesto cemu se moze skociti za vrat i ne poginuti, koji pripada bloodlineu 500 godina uzgajanom zato da on ide negdje gdje on to zeli a da ga mnogo ljudi u stopu prati i divi mu se na svemu sto ucini, a drugim dijelom pripada u poprilicno prgav bloodline crnih koker spanijela, pokupivsi naizgled, najgore osobine obiju roditelja :rotfl: i povrh svega smrdi i linja se kao četa gubavih shi-tzuova u doba parenja i naprosto je tako prekrasan da ga moras stati i gledati :D
Sa druge strane, moje kuje ne smrde, jedna od njih se blago linja, obije su dugodlake i gledaju te kao sadisticnog manijalkalnog psihopata sa bizarnim fix-idejama ako zamislis setnju koja ih vodi vise od 150m od doma, osim ako se ne radi o kucnom posjetu kod dragih ljudi ili odlasku na kavu u neki birc (naravno, autom ;)) sa puno ljudi koje mogu obrlaćivati da ih maze :g:
defar (napisa): | a stajaznam uostalom, rekoh sebi da nikad vise necu imati psa u gradu. ovako ja zrtvujem hrpu stvari, a on nikada potpuno zadovoljan, pa on bi sad bas pratio nekakav trag 5 kilometara na jug, a ja bi samo kratku setnjicu jer zurim na faks, pa on bi pet dana lunjao po kvartu za nekom kujom, a ja ga ne mogu pustit |
defar, raspravljali smo o tome. pas ti je seksualni manijak koji mora onanirati prije svake setnje da smanji napetost, koji masturbira kad se razveseli zbog necega i onda oce davat puse okolo, koji ima taman dovoljno socijalne inteligencije da shvati da je trenirani dobermann nesto cemu se moze skociti za vrat i ne poginuti, koji pripada bloodlineu 500 godina uzgajanom zato da on ide negdje gdje on to zeli a da ga mnogo ljudi u stopu prati i divi mu se na svemu sto ucini, a drugim dijelom pripada u poprilicno prgav bloodline crnih koker spanijela, pokupivsi naizgled, najgore osobine obiju roditelja i povrh svega smrdi i linja se kao četa gubavih shi-tzuova u doba parenja i naprosto je tako prekrasan da ga moras stati i gledati
Sa druge strane, moje kuje ne smrde, jedna od njih se blago linja, obije su dugodlake i gledaju te kao sadisticnog manijalkalnog psihopata sa bizarnim fix-idejama ako zamislis setnju koja ih vodi vise od 150m od doma, osim ako se ne radi o kucnom posjetu kod dragih ljudi ili odlasku na kavu u neki birc (naravno, autom ) sa puno ljudi koje mogu obrlaćivati da ih maze
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 12:18 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
no dobro, mozda je pomalo ekstreman. al i tvoji su, na drugu stranu. mislim, sori, meni je s miom totalno spooky ostat sama u prostoriji - to nije pas, to je zenica, samo sto malo manje prica! onako, sjedimo na kaucu, ona me gleda, ja ne znam sto bi. pa, onda mia, kako djeca? lijepo si se oporavila od trudnoce. super ti stoji ova nova frizura. a ona onako dosadjujuci pogleda na drugu stranu: :roll:
al, OK, point taken. ako zelim imati psa iskljucivo kao kucnog ljubimca - postoje dobri izbori, shi-tzu definitivno spada u tu kategoriju. al nisam uopce sigurna da to zelim. rado bi imala tri ili cetiri velika bloodhounda, ali samo ako bi odlucila njima posvetiti citav svoj zivot, zivjeti negdje na rubu sume u Lici, i trenirati krvoslijednike za, naprimjer, spasavanje unesrecenih, i imat posao u gorskoj sluzbi spasavanja ili policiji.
ali odluciti se baviti matematikom, pa imat' psa (psa, ne shi-tzua) da me ceka doma i da mogu s njim u setnje ili lov jedan put mjesecno, kad zbilja to zelim i mogu - nazalost nisam sramotno bogata engleska naslijednica. :)
mislim, nije mi zao zbog hoga, i krivo mi je sto sam upotrijebila rijec "zrtvovati". ma, super je nama zajedno, i drago mi je sto sam imala psa dok sam odrastala - svakom bi to pozeljela.
mislim, koliko imas frendova koji su upali u skolu, i ravno na sat latinskog, i poceli autoritativnu casnu sestru hvatat za suknju, samo da te nasmiju?
ili te pijanog vodili doma i ignorirali sve ostalo (moze on i to kad hoce)?
i cuvali te da ne lupis glavom o wc skoljku kad ti je bilo zlo? ustvari, cuvali te tako dobro da nisu propustili do tebe niti vlastitu ti majku, niti dezurne doktore hitne pomoci?
iako se uzasavaju valova i slane vode plivali za tobom cak par stotina metara, hrabro ulazili u ljuljavi gumenjak samo da mogu paziti da izronis sa svom tom opremom?
bacili se s litice, samo da bi bili pokraj tebe, jer su se jako brinuli da ti se nesto ne dogodi?
i za koga sam ja jos u zivotu, molim te, skinula vecinu odjece (ukljucujuci carape, dvije majce i jaknu) usred sijecnja, da mu previjem rane i napravim nosiljku i onda ga debelog teglila po snijeznoj mecavi par kilometara (sto se tada cinilo kao putovanje preko aljaske) do veterinara, tako da oboje nismo ustali iz kreveta sljedecih 7 dana?
dok smo bili oboje mali, stalno smo bili zajedno, i tako i treba biti sa svojim psom. sad bas nisam u mogucnosti posvetiti TOLIKO vremena i energije jednome psu, i sva sreca sto je on ostario i zadovoljan je vecinu dana lezati ispred peci i paziti tko odlazi i dolazi i sto se kuha, ako mu se priusti jedna postena setnja kad dodjem doma.
ali, sumnjam da puno ljudi to zanima, a mi smo vec puno pricali o tome.
no dobro, mozda je pomalo ekstreman. al i tvoji su, na drugu stranu. mislim, sori, meni je s miom totalno spooky ostat sama u prostoriji - to nije pas, to je zenica, samo sto malo manje prica! onako, sjedimo na kaucu, ona me gleda, ja ne znam sto bi. pa, onda mia, kako djeca? lijepo si se oporavila od trudnoce. super ti stoji ova nova frizura. a ona onako dosadjujuci pogleda na drugu stranu:
al, OK, point taken. ako zelim imati psa iskljucivo kao kucnog ljubimca - postoje dobri izbori, shi-tzu definitivno spada u tu kategoriju. al nisam uopce sigurna da to zelim. rado bi imala tri ili cetiri velika bloodhounda, ali samo ako bi odlucila njima posvetiti citav svoj zivot, zivjeti negdje na rubu sume u Lici, i trenirati krvoslijednike za, naprimjer, spasavanje unesrecenih, i imat posao u gorskoj sluzbi spasavanja ili policiji.
ali odluciti se baviti matematikom, pa imat' psa (psa, ne shi-tzua) da me ceka doma i da mogu s njim u setnje ili lov jedan put mjesecno, kad zbilja to zelim i mogu - nazalost nisam sramotno bogata engleska naslijednica.
mislim, nije mi zao zbog hoga, i krivo mi je sto sam upotrijebila rijec "zrtvovati". ma, super je nama zajedno, i drago mi je sto sam imala psa dok sam odrastala - svakom bi to pozeljela.
mislim, koliko imas frendova koji su upali u skolu, i ravno na sat latinskog, i poceli autoritativnu casnu sestru hvatat za suknju, samo da te nasmiju?
ili te pijanog vodili doma i ignorirali sve ostalo (moze on i to kad hoce)?
i cuvali te da ne lupis glavom o wc skoljku kad ti je bilo zlo? ustvari, cuvali te tako dobro da nisu propustili do tebe niti vlastitu ti majku, niti dezurne doktore hitne pomoci?
iako se uzasavaju valova i slane vode plivali za tobom cak par stotina metara, hrabro ulazili u ljuljavi gumenjak samo da mogu paziti da izronis sa svom tom opremom?
bacili se s litice, samo da bi bili pokraj tebe, jer su se jako brinuli da ti se nesto ne dogodi?
i za koga sam ja jos u zivotu, molim te, skinula vecinu odjece (ukljucujuci carape, dvije majce i jaknu) usred sijecnja, da mu previjem rane i napravim nosiljku i onda ga debelog teglila po snijeznoj mecavi par kilometara (sto se tada cinilo kao putovanje preko aljaske) do veterinara, tako da oboje nismo ustali iz kreveta sljedecih 7 dana?
dok smo bili oboje mali, stalno smo bili zajedno, i tako i treba biti sa svojim psom. sad bas nisam u mogucnosti posvetiti TOLIKO vremena i energije jednome psu, i sva sreca sto je on ostario i zadovoljan je vecinu dana lezati ispred peci i paziti tko odlazi i dolazi i sto se kuha, ako mu se priusti jedna postena setnja kad dodjem doma.
ali, sumnjam da puno ljudi to zanima, a mi smo vec puno pricali o tome.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 12:43 čet, 23. 9. 2004 Naslov: Re: psi, ljudi i pokoji vanzemaljac? |
|
|
Malo kasnim, ali evo sluzbena :* od F@DG da te manje buba Defar. :D
[quote="Lord Sirius"]Lupiti ga kada nesto krivo napravi, ali ne lupiti ga kao "udariti cu ga, ali paziti da ga ne boli", nego ga baš odalamiti da osjeti bol i strah, tako da za ubuduce ne ponavlja te stvari.[/quote]
Ja radije ne bi imao takve peseke onda. Mislim imati ljubimca kojeg moras tuc... Smrc...
[quote="Lord Sirius"]no, moje macke su jednog dana ubile boga u tom psu hehehehe.[/quote]
:-k Lord, ti imas tigrove doma? :lol: ;)
Malo kasnim, ali evo sluzbena od F@DG da te manje buba Defar.
Lord Sirius (napisa): | Lupiti ga kada nesto krivo napravi, ali ne lupiti ga kao "udariti cu ga, ali paziti da ga ne boli", nego ga baš odalamiti da osjeti bol i strah, tako da za ubuduce ne ponavlja te stvari. |
Ja radije ne bi imao takve peseke onda. Mislim imati ljubimca kojeg moras tuc... Smrc...
Lord Sirius (napisa): | no, moje macke su jednog dana ubile boga u tom psu hehehehe. |
Lord, ti imas tigrove doma?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
Zadnja promjena: steelworker; 15:06 čet, 23. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:02 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Naravno ;) ..i zato ces uzeti 2. psa najvjerovatnije dok jos uvijek imas Hogara ;) :)
a u mijinu obranu, ja sam siguran da si ona misli, "hm pa dobro, pa to uopce nije covjek, to je manje smrdljivi mjesanac baseta" :rotfl:
Naravno ..i zato ces uzeti 2. psa najvjerovatnije dok jos uvijek imas Hogara
a u mijinu obranu, ja sam siguran da si ona misli, "hm pa dobro, pa to uopce nije covjek, to je manje smrdljivi mjesanac baseta"
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:46 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]
ne mislim da treba psa mlatit i udarat da on to osjeti, dovoljno je da mu na vrijeme das do znanja da si ti in charge, kroz igru, dok je jos mali, trebas ga priviknut da ga ti mozes i smijes srusiti na pod, prekinuti nekakvo natezanje i uzeti igracku kad zelis i sl, a da se on ne osjeti ugrozenim, izazvanim...jednostavno, da tako stoje stvari. ako poslije premlacujes dotad razmazivano stene, postic ces jedino obostrane frustracije, i vrlo vjerovatno, ozljede.[/quote]
[quote="steelworker"]Ja radije ne bi imao takve peseke onda. Mislim imati ljubimca kojeg moras tuc... Smrc...
[/quote]
nažalost, to je metoda kojom se treniraju "krvoločni" psi poput dobermana, stafforda itd. mozda sam malo preživahno opisao to discipliniranje psa, nisam mislio da ga se tresne šakom u glavu da padne u nesvjest ili tako nešta, nego da mu se uz pomoć pavlovljevih refleksa usadi u glavu da neke stvari nesmije raditi. to se također kombinira sa drugim metodama, npr. kada nesto ispravno napravi dobije hrane ili tako nesta - sve u svemu, nije to nešta previše strašno, ali je nešto sto se sa takvim psima mora raditi.
[quote="defar"]
a kakvog ti imas?[/quote]
nemam vise psa. imao sam mjesanca koji je ove godine doživio 20tu godinu i umro od starosti.
[quote="steelworker"]Lord, ti imas tigrove doma?[/quote]
pa...nesto slicno :)
to je bila neka iskrižana sorta domaćih sa divljim ili šumskim mačkama. neznam točno, sav trag o križanju se izgubio, ali po fizionomiji tijela se vidjelo da nisu "obične" kućne mačke. dovoljno je reći da je mužijak imao 7 kg, i bio je poprilično agresivan prema svim strancima.
no te mačke su umrle sve od starosti, dvije su imale 20, jedna 21, a ovaj muzijak (imao je 7 godina) je negdje oko nove godine (ove godine) nestao, vjerojatno je stradao od nekakve petarde ili su ga neki manijaci dohvatili...
sad imam...mirnije mačke :twisted:
defar (napisa): |
ne mislim da treba psa mlatit i udarat da on to osjeti, dovoljno je da mu na vrijeme das do znanja da si ti in charge, kroz igru, dok je jos mali, trebas ga priviknut da ga ti mozes i smijes srusiti na pod, prekinuti nekakvo natezanje i uzeti igracku kad zelis i sl, a da se on ne osjeti ugrozenim, izazvanim...jednostavno, da tako stoje stvari. ako poslije premlacujes dotad razmazivano stene, postic ces jedino obostrane frustracije, i vrlo vjerovatno, ozljede. |
steelworker (napisa): | Ja radije ne bi imao takve peseke onda. Mislim imati ljubimca kojeg moras tuc... Smrc...
|
nažalost, to je metoda kojom se treniraju "krvoločni" psi poput dobermana, stafforda itd. mozda sam malo preživahno opisao to discipliniranje psa, nisam mislio da ga se tresne šakom u glavu da padne u nesvjest ili tako nešta, nego da mu se uz pomoć pavlovljevih refleksa usadi u glavu da neke stvari nesmije raditi. to se također kombinira sa drugim metodama, npr. kada nesto ispravno napravi dobije hrane ili tako nesta - sve u svemu, nije to nešta previše strašno, ali je nešto sto se sa takvim psima mora raditi.
defar (napisa): |
a kakvog ti imas? |
nemam vise psa. imao sam mjesanca koji je ove godine doživio 20tu godinu i umro od starosti.
steelworker (napisa): | Lord, ti imas tigrove doma? |
pa...nesto slicno
to je bila neka iskrižana sorta domaćih sa divljim ili šumskim mačkama. neznam točno, sav trag o križanju se izgubio, ali po fizionomiji tijela se vidjelo da nisu "obične" kućne mačke. dovoljno je reći da je mužijak imao 7 kg, i bio je poprilično agresivan prema svim strancima.
no te mačke su umrle sve od starosti, dvije su imale 20, jedna 21, a ovaj muzijak (imao je 7 godina) je negdje oko nove godine (ove godine) nestao, vjerojatno je stradao od nekakve petarde ili su ga neki manijaci dohvatili...
sad imam...mirnije mačke
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 22:59 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
no dobro, nisam ni mislila da si sadisticki manijak koji volontira u sinteraju :(
a ne znam, naravno da je teze fizicki svladati veceg psa, ali uostalom, vec pripadnik srednje velike pasmine moze ozbiljno ozlijediti covjeka u 1 na jedan borbi. stvar jE u tome da zadovoljan, psihicki zdrav pas, koji je naucio komunicirati s ljudima to ne zeli, i nema potrebu.
sila koju trebas primijeniti da bi povukao psa dok ga pokusavas nauciti da lijepo hoda na uzici proporcionalno raste s masom psa, naravno, ali taj iznos je i dalje tocno onoliko koliko e dovoljno da pas to osjeti, bez obzira na velicinu. nijednog psa ne treba fizicki kaznjavati, to nije isplativo. psa treba odgojiti tako da te postuje i prihvaca kao vodju dovoljno da kasnije ne trebas primjenjivati silu. oni su blentavi i naivni, i puno manje dvolicni od ljudi. nije bitno, manje-vise, kakva su pravila - bitno da su jasna i da si konzistentan.
hm...sto jos? ah, da, hvala na utjesnim gestama od strane lokalnog nam supermena, i...daj pricaj nesto vise o tim mackama! ja bi macka ili macku za cimera, samo trenutno ne mogu, jer sam na 4. katu. koliko cesto te razvesele novim narastajem?
koliko macci stradaju u borbama? jel obiljezavaju teritorij i po stanu, ako idu vani? sve moje frendice kastrirale svoje, a ja zbilja ne bi ako nije nuzno.
no dobro, nisam ni mislila da si sadisticki manijak koji volontira u sinteraju
a ne znam, naravno da je teze fizicki svladati veceg psa, ali uostalom, vec pripadnik srednje velike pasmine moze ozbiljno ozlijediti covjeka u 1 na jedan borbi. stvar jE u tome da zadovoljan, psihicki zdrav pas, koji je naucio komunicirati s ljudima to ne zeli, i nema potrebu.
sila koju trebas primijeniti da bi povukao psa dok ga pokusavas nauciti da lijepo hoda na uzici proporcionalno raste s masom psa, naravno, ali taj iznos je i dalje tocno onoliko koliko e dovoljno da pas to osjeti, bez obzira na velicinu. nijednog psa ne treba fizicki kaznjavati, to nije isplativo. psa treba odgojiti tako da te postuje i prihvaca kao vodju dovoljno da kasnije ne trebas primjenjivati silu. oni su blentavi i naivni, i puno manje dvolicni od ljudi. nije bitno, manje-vise, kakva su pravila - bitno da su jasna i da si konzistentan.
hm...sto jos? ah, da, hvala na utjesnim gestama od strane lokalnog nam supermena, i...daj pricaj nesto vise o tim mackama! ja bi macka ili macku za cimera, samo trenutno ne mogu, jer sam na 4. katu. koliko cesto te razvesele novim narastajem?
koliko macci stradaju u borbama? jel obiljezavaju teritorij i po stanu, ako idu vani? sve moje frendice kastrirale svoje, a ja zbilja ne bi ako nije nuzno.
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 23:08 čet, 23. 9. 2004 Naslov: |
|
|
ah, da, evo za tebe i jedna lijepa ilustracija svega sto naskrabah gore, pricu sam cula - a od kog drugog doli zubich vile, a ide ovako:
bio u njegovom starom kvartu jedan macak. onako, krupan, zdrav, dlakav i sve u svemu car u svojoj maloj zemlji. jedini crni oblak koji bi katkada zaklonio kristalno plavo nebo, bili su povremeni okrsaji sa psima iz iste ulice, iz kojih bi izlazio, naravno, ocerupan. onda je jednog dana shvatio i odvazio se probati - kad bi novi pas stigao u kvart, jos dok je bio malo balavo stene, macor bi ga cekao da dodje do njega, i onda bi ga posteno odalamio par puta.
za godinu dana stene bi imalo zube koje lome govedje kosti, i desetak puta vecu masu od macka, ali NITI JEDAN mu nije pokusavao stati na put. :D
ah, da, evo za tebe i jedna lijepa ilustracija svega sto naskrabah gore, pricu sam cula - a od kog drugog doli zubich vile, a ide ovako:
bio u njegovom starom kvartu jedan macak. onako, krupan, zdrav, dlakav i sve u svemu car u svojoj maloj zemlji. jedini crni oblak koji bi katkada zaklonio kristalno plavo nebo, bili su povremeni okrsaji sa psima iz iste ulice, iz kojih bi izlazio, naravno, ocerupan. onda je jednog dana shvatio i odvazio se probati - kad bi novi pas stigao u kvart, jos dok je bio malo balavo stene, macor bi ga cekao da dodje do njega, i onda bi ga posteno odalamio par puta.
za godinu dana stene bi imalo zube koje lome govedje kosti, i desetak puta vecu masu od macka, ali NITI JEDAN mu nije pokusavao stati na put.
|
|
[Vrh] |
|
|