Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:53 sri, 29. 9. 2004 Naslov: Re: SF & Fantasy |
|
|
[quote="Morpheus"]Ako mi itko moze preporucit neki anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.[/quote]ako trpas ta dva filma u isti tip, da pretpostavim da trazis bilokoji dobar anime film? pogledaj Cowboy Bebop, ima ga u videotekama :) volim anime ali nisam bas nesto opskrbljena niti sam puno toga pogledala, ali uglavnom sto sam pogledala me odusevilo. i, nemoj se ogranicavat na filmove jer neke stvari imaju odlicne serije.
o da, da ne zaboravim. pogledat Akiru, ako vec nisi. FLCL ilitiga FuriCuri pod muss - ne postoji film, ali postoji "miniserija" (4 epizode) i postoji serija, as in nemam_pojam_o_tome_koliko_su_sezona_napravili.
a u svakom slucaju, ako ti se gleda anime, (skoro) svake subote imas u klubu [url=http://www.mi2.hr/]MaMa[/url] anime projekcije... doduse, ne mama-webu ne izgleda kao da obavjestavaju sto se prikazuje - ali zato na news grupi [url=http://groups.google.com/groups?q=hr.rec.film.anime]hr.rec.film.anime[/url] imas - osim puno anime-iskusnije&bogatije ekipe i obavijesti sto ce se prikazati u MaMa-i... tol'ko :)
Morpheus (napisa): | Ako mi itko moze preporucit neki anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super. | ako trpas ta dva filma u isti tip, da pretpostavim da trazis bilokoji dobar anime film? pogledaj Cowboy Bebop, ima ga u videotekama volim anime ali nisam bas nesto opskrbljena niti sam puno toga pogledala, ali uglavnom sto sam pogledala me odusevilo. i, nemoj se ogranicavat na filmove jer neke stvari imaju odlicne serije.
o da, da ne zaboravim. pogledat Akiru, ako vec nisi. FLCL ilitiga FuriCuri pod muss - ne postoji film, ali postoji "miniserija" (4 epizode) i postoji serija, as in nemam_pojam_o_tome_koliko_su_sezona_napravili.
a u svakom slucaju, ako ti se gleda anime, (skoro) svake subote imas u klubu MaMa anime projekcije... doduse, ne mama-webu ne izgleda kao da obavjestavaju sto se prikazuje - ali zato na news grupi hr.rec.film.anime imas - osim puno anime-iskusnije&bogatije ekipe i obavijesti sto ce se prikazati u MaMa-i... tol'ko
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
Postano: 11:02 sri, 29. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Mada Hellsing nije los, definitivno moras pogledati [i]Cowboy Bebop[/i] (serijal od 26 nastavaka - [i]session[/i]-a) i [i]Cowboy Bebop - Knockin' On Heaven's Door[/i] (dugometrazni animirani film).
A ako, pak, zelis nesto malo opskurnije i vise u duhu tradicionalnog anime-a, pogledaj [i]Angel's Egg[/i] - uradak [i]Mamoru Oshii[/i]-a ([i]Avalon, Ghost In The Shell, Blood...[/i]). [i]Hint[/i] za efektivnije gledanje filma - jaje je zivot, faca sa sabljetinom je smrt. ;)
Mada Hellsing nije los, definitivno moras pogledati Cowboy Bebop (serijal od 26 nastavaka - session-a) i Cowboy Bebop - Knockin' On Heaven's Door (dugometrazni animirani film).
A ako, pak, zelis nesto malo opskurnije i vise u duhu tradicionalnog anime-a, pogledaj Angel's Egg - uradak Mamoru Oshii-a (Avalon, Ghost In The Shell, Blood...). Hint za efektivnije gledanje filma - jaje je zivot, faca sa sabljetinom je smrt.
_________________ Sig pobrisan by Admin zbog krsenja Pravila... hehe, fair enough 
Zadnja promjena: n0mad; 11:05 sri, 29. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:55 sri, 29. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Morpheus"]Svidio mi se i Van Hellsing film,pa cu bas potrazit animu.
Hvala na preporukama.[/quote]
nisam pogledala ni jedno ni drugo, ali koliko sam shvatila iz svega sto sam cula, film sux bigtime, pogotovo u usporedbi sa serijom. tako da bi ti se moralo svidit :)
Morpheus (napisa): | Svidio mi se i Van Hellsing film,pa cu bas potrazit animu.
Hvala na preporukama. |
nisam pogledala ni jedno ni drugo, ali koliko sam shvatila iz svega sto sam cula, film sux bigtime, pogotovo u usporedbi sa serijom. tako da bi ti se moralo svidit
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
Postano: 14:33 sri, 29. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Jos uvijek ne znam o čemu se radi u london assigment.?
O ukusima se ne raspravlja.Ne vidim u cemu je problem,Van helsing je bolji od hrpe filmova u zadnje vrijeme,film je vise parodija na vampire,frankestajna i ine bestije nego ozbiljan film o vampirima.
Ako govorimo o Draculi 2000,tu mozemo pljuvat po filmu koji se pokusava strpat u isti kos s "Intervju s vampirom" i (meni najdrazi)"Grof Dracula"dok im nije ni do peta.Slazem se s Nesi da dugo nije bilo dobrog ozbiljnog filma o vampirima.
Jazz,i hope we could still be friends :D.Reci sto te toliko smeta u filmu.
Je li neko cuo za anima film Kaena,ima koliko sam cuo neku Final fantasy briju i super animaciju.
Jos uvijek ne znam o čemu se radi u london assigment.?
O ukusima se ne raspravlja.Ne vidim u cemu je problem,Van helsing je bolji od hrpe filmova u zadnje vrijeme,film je vise parodija na vampire,frankestajna i ine bestije nego ozbiljan film o vampirima.
Ako govorimo o Draculi 2000,tu mozemo pljuvat po filmu koji se pokusava strpat u isti kos s "Intervju s vampirom" i (meni najdrazi)"Grof Dracula"dok im nije ni do peta.Slazem se s Nesi da dugo nije bilo dobrog ozbiljnog filma o vampirima.
Jazz,i hope we could still be friends .Reci sto te toliko smeta u filmu.
Je li neko cuo za anima film Kaena,ima koliko sam cuo neku Final fantasy briju i super animaciju.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 23:13 sri, 29. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Samo filmovi, vidim? :?
Od ne-anime sf-ova :) mozda bih istaknuo i Dune. Film me malko podvojio, buduci da je vrlo dobar ako nisi citao knjigu, ako jesi, onda jaako razocarava :?
I... Star Trek serijal :D pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom :D Od filmova, Voyage Home :) (ono di Spock u improviziranim tangama pokusava citati misli kitu u bazenu marine worlda pred zaprepastenom publikom iz 20.st i Kirk pokusava smiriti situaciju sugerirajuci da ga poznaje te da spock nije opasan iako je pojeo malo suvise [i]LDS-a[/i] dok je bio na faksu :rotfl:)
Mad Max 1 nije los, za razliku od 2 i 3, nekako je... opipljiv? Silovanje jedne interesantne ideje je eventualno dovelo i do 3. nastavka tog serijala i hvali boze :pray: ne 4. tako da... :roll: :thumbsdown:
Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 :D najbolji horror ikada :shock: Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi :evilbat:
1. disneyev robin hood :banana: onaj di je robin hood lisac :D
Event Horizon?
Fantasy... Dungeons&Dragons svakako zaobici ukoliko vam nije do ozbiljnog ismijavanja celicnih zivaca :shock: fascinatno :shock: No ono sto je jos fascinantnije jest Dragonheart :blju: prekrsilo je cak i moj prag tolerancije :shock:
No sa druge strane, Excalibur... Film koji, vjerovatno, najbolje prati knjizevni predlozak price o Excaliburu i opcenito, vrlo dojmljiv.. :bow:
13. ratnik, sa Antoniom Banderasom :shock: bez ulazenja u komentiranje ostatka filma ;) ali jedno od najboljih ekranizacija vikinske kulture koje sam vidio.
..i jedan bizarni serijal :) Sa Christoferom Lambertom u ulozi arhandjela Gabrijela gone bad :rotfl: Prophecy 1-3 :)
..ajmo ljudi :) Seka mi je bolesna doma i trazi bajke :) Ideje ? :D
[quote="jaZz"][i]Van Hellsing[/i] nema veze sa [i]Hellsing[/i]-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio [i]Van Hellsing[/i].[/quote]
siguran sam da ga je to povrijedilo :cry: :lol:
Samo filmovi, vidim?
Od ne-anime sf-ova mozda bih istaknuo i Dune. Film me malko podvojio, buduci da je vrlo dobar ako nisi citao knjigu, ako jesi, onda jaako razocarava
I... Star Trek serijal pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom Od filmova, Voyage Home (ono di Spock u improviziranim tangama pokusava citati misli kitu u bazenu marine worlda pred zaprepastenom publikom iz 20.st i Kirk pokusava smiriti situaciju sugerirajuci da ga poznaje te da spock nije opasan iako je pojeo malo suvise LDS-a dok je bio na faksu )
Mad Max 1 nije los, za razliku od 2 i 3, nekako je... opipljiv? Silovanje jedne interesantne ideje je eventualno dovelo i do 3. nastavka tog serijala i hvali boze ne 4. tako da... :thumbsdown:
Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 najbolji horror ikada Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi
1. disneyev robin hood onaj di je robin hood lisac
Event Horizon?
Fantasy... Dungeons&Dragons svakako zaobici ukoliko vam nije do ozbiljnog ismijavanja celicnih zivaca fascinatno No ono sto je jos fascinantnije jest Dragonheart prekrsilo je cak i moj prag tolerancije
No sa druge strane, Excalibur... Film koji, vjerovatno, najbolje prati knjizevni predlozak price o Excaliburu i opcenito, vrlo dojmljiv..
13. ratnik, sa Antoniom Banderasom bez ulazenja u komentiranje ostatka filma ali jedno od najboljih ekranizacija vikinske kulture koje sam vidio.
..i jedan bizarni serijal Sa Christoferom Lambertom u ulozi arhandjela Gabrijela gone bad Prophecy 1-3
..ajmo ljudi Seka mi je bolesna doma i trazi bajke Ideje ?
jaZz (napisa): | Van Hellsing nema veze sa Hellsing-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio Van Hellsing. |
siguran sam da ga je to povrijedilo
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
Morpheus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 8:19 čet, 30. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Samo filmovi, vidim? :?[/quote]
Pa tako je krenulo :D
Prije no što krenem dalje zaboravio još jedan stvarno super film [url=http://www.imdb.com/title/tt0112682/]Grad izgubljene djece[/url]. Bio je prošlog ljeta na htru u ciklusu art filmova. Fiml je mraaak :D Ja inače volim više art-SF (komercijalu tipa ST i SW gledam, ali nisu ni blizu toliko dobri). Preporuka, a u slučaju da netko možda ima to (što sumnjam) molim da mi se javi.
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 :D najbolji horror ikada :shock: Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi :evilbat:
1. disneyev robin hood :banana: onaj di je robin hood lisac :D
Event Horizon?[/quote]
Pa horror filmovi u kombinaciji sa SF&Fom mi nisu nešto (traume iz djetinjstva na određene anime crtiće - tako mi i treba kad gledam stvari koje nisu za moj uzrast ;) ), a najbolji film sa vampirskom tematikom mi je [url=http://www.imdb.com/title/tt0061655/]Neustrašivi ubojice vampira[/url] koji baš i ne mogu potrpat u SF tako lako. A i više je parodija, ali je super.
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]..ajmo ljudi :) Seka mi je bolesna doma i trazi bajke :) Ideje ? :D[/quote]
Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) :D Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu :twisted:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Samo filmovi, vidim?  |
Pa tako je krenulo
Prije no što krenem dalje zaboravio još jedan stvarno super film Grad izgubljene djece. Bio je prošlog ljeta na htru u ciklusu art filmova. Fiml je mraaak Ja inače volim više art-SF (komercijalu tipa ST i SW gledam, ali nisu ni blizu toliko dobri). Preporuka, a u slučaju da netko možda ima to (što sumnjam) molim da mi se javi.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 najbolji horror ikada Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi
1. disneyev robin hood onaj di je robin hood lisac
Event Horizon? |
Pa horror filmovi u kombinaciji sa SF&Fom mi nisu nešto (traume iz djetinjstva na određene anime crtiće - tako mi i treba kad gledam stvari koje nisu za moj uzrast ), a najbolji film sa vampirskom tematikom mi je Neustrašivi ubojice vampira koji baš i ne mogu potrpat u SF tako lako. A i više je parodija, ali je super.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | ..ajmo ljudi Seka mi je bolesna doma i trazi bajke Ideje ?  |
Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:51 čet, 30. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Zub"] Sa Christoferom Lambertom [/quote]
[quote="Blockflöte"]Šta nije Cristopher Walken :?.[/quote]yeyeye walken je... zub, jes' dobro? mora da si bio strasno izgubljen, kad si pomjesao :splat: Lamberta :splat: (samo moje osobno misljenje) i :verycool: Walkena :007: :g:[quote="Morpheus"]Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit[/quote]Mislis "Kralj Arthur"? :) neki dan je bila premijera u kinima...[quote="Nemo"]Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu[/quote]ne ne, filmove :) zub, nije bajka ali je zato ontopic: Stargate :) stvarno bi joj se mogao svidit. nije neki technobabble sf nego je interesantan jako... mada, nisam ga gledala...odavno :) ali ostao mi je u super sjecanju. [quote="Zub"]Od filmova, Voyage Home (ono di Spock u improviziranim tangama...[/quote]:rotfl: ili kad Cehov s ruskim naglaskom mrtav ozbiljan pita prolaznike "Where are the [b]nukliar vessels[/b]?" :rotfl:
[quote="Zub"]Star Trek serijal pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom[/quote]excuse me, a TNG!? kapetan Picard, najveci diplomat svih vremena? :g: it's a must :)
Zub (napisa): | Sa Christoferom Lambertom |
Blockflöte (napisa): | Šta nije Cristopher Walken . | yeyeye walken je... zub, jes' dobro? mora da si bio strasno izgubljen, kad si pomjesao Lamberta (samo moje osobno misljenje) i Walkena  Morpheus (napisa): | Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit | Mislis "Kralj Arthur"? neki dan je bila premijera u kinima... Nemo (napisa): | Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu | ne ne, filmove zub, nije bajka ali je zato ontopic: Stargate stvarno bi joj se mogao svidit. nije neki technobabble sf nego je interesantan jako... mada, nisam ga gledala...odavno ali ostao mi je u super sjecanju. Zub (napisa): | Od filmova, Voyage Home (ono di Spock u improviziranim tangama... |
ili kad Cehov s ruskim naglaskom mrtav ozbiljan pita prolaznike "Where are the nukliar vessels?"
Zub (napisa): | Star Trek serijal pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom | excuse me, a TNG!? kapetan Picard, najveci diplomat svih vremena? it's a must
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:07 čet, 30. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Sram vas bilo! :x Tu pricate o SFovima, a nitko da se sjeti serijala :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: [url=http://www.foxhome.com/alienq/]Alien[/url]. :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
P.S. Meni je Highlander bas dobar serijal (ali zadnji film nisam gledao). 8) Mozda Lambert nije bas najbolji glumac na svijetu ;) (jasno, kad se ne zove S.Weaver :g:) ali mi se serijal jako svidja, pogotovo prvi film. :verycool: Mozda zbog soundracka? :-k O:) ;)
Sram vas bilo! Tu pricate o SFovima, a nitko da se sjeti serijala Alien.
P.S. Meni je Highlander bas dobar serijal (ali zadnji film nisam gledao). Mozda Lambert nije bas najbolji glumac na svijetu (jasno, kad se ne zove S.Weaver ) ali mi se serijal jako svidja, pogotovo prvi film. Mozda zbog soundracka?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
Postano: 10:22 čet, 30. 9. 2004 Naslov: |
|
|
Najbolji savjet ti je - neka seka cita knjige (naravno ako [i]zna[/i] citati). Nema bolje stvari od gripe, toplog caja, kreveta i dobre knjige. I naravno, doktorska ispricnica za sve obveze koje bi trebao odraditi.
Prijedlozi:
[list]
1. [b]Dune Chronicles[/b]:
[list]
[b][size=20]+[/size][/b]:
[list]
- dodaje SF-ovima buducnosti potrebnu dozu misticizma, koji je (barem kako ja to vidim) neizbjezna sastavnica buducnosti
- genijalno napisano bez nepotrebnog znanstvenog spekuliranja, kojeg ima puno i previse u serijalu [i]Star Trek[/i]
- ima toga dovoljno za cijelu zimu pasivnog citanja
[/list:u]
[b][size=20]-[/size][/b]:
[list]
- neke osobe cinjenicu da [i]nema dovoljno znanstvenog spekuliranja[/i] koja je meni pozitivna mozda shvate kao negativnu[/list:u]
2. [b][i]fantasy[/i] novele[/b]
[list]
[list] - pruzaju nevjerojatan uvid u imaginarne svjetove (koji su davno vec presli [i]Tolkien[/i]-ov svjet i po kreativnosti, i po detaljima, itd.)
- ako ste vec uzivljeni u [i]Dungeons & Dragons[/i] te [i]roleplaying[/i] opcenito, bit cete uzivljeni i u ovo
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati [i]in a lifetime[/i]
[list]
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati [i]in a lifetime[/i] :)
- dosta ljudi ih shvaca kao neproduktivno gubljenje vremena, kao i citavi [i]roleplaying[/i]
3. [b]Isaac Asimov[/b], odnosno svi njegovi romani, novele i kratke price. Bilo bi ga vise nego zanimljivo obraditi kao autora. Ako pak netko to uspije, neka mi se javi. :)
[list]
[list]
- njegova djela su vise od SF-a, cak bi se moglo reci da u neku ruku i diktiraju rad nekreativnih znanstvenika, crncica, kako ih ja zovem (pa netko i njih mora usmjeriti, a bolje da to bude Asimov nego [i] Star Trek[/i]
- inspirativno i produktivno stivo (u smislu da pomaze generiranju zdravog razmisljanja)
- ima gotovo 500 djela u svojoj bibliografiji, tako da ga mozes smatrati nepresusnim izvorom
[list]
- [i]time consuming[/i]
Nadam se da ce ovo pomoci seki. :)
P.S.
Dosta naslova se moze naci i u animiranom obliku (izuzev [i]fantasy[/i] novela).
Najbolji savjet ti je - neka seka cita knjige (naravno ako zna citati). Nema bolje stvari od gripe, toplog caja, kreveta i dobre knjige. I naravno, doktorska ispricnica za sve obveze koje bi trebao odraditi.
Prijedlozi:
[list]
1. Dune Chronicles:
+:
- dodaje SF-ovima buducnosti potrebnu dozu misticizma, koji je (barem kako ja to vidim) neizbjezna sastavnica buducnosti
- genijalno napisano bez nepotrebnog znanstvenog spekuliranja, kojeg ima puno i previse u serijalu Star Trek
- ima toga dovoljno za cijelu zimu pasivnog citanja
-:
- neke osobe cinjenicu da nema dovoljno znanstvenog spekuliranja koja je meni pozitivna mozda shvate kao negativnu
2. fantasy novele
+:
- pruzaju nevjerojatan uvid u imaginarne svjetove (koji su davno vec presli Tolkien-ov svjet i po kreativnosti, i po detaljima, itd.)
- ako ste vec uzivljeni u Dungeons & Dragons te roleplaying opcenito, bit cete uzivljeni i u ovo
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati in a lifetime
-:
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati in a lifetime
- dosta ljudi ih shvaca kao neproduktivno gubljenje vremena, kao i citavi roleplaying
3. Isaac Asimov, odnosno svi njegovi romani, novele i kratke price. Bilo bi ga vise nego zanimljivo obraditi kao autora. Ako pak netko to uspije, neka mi se javi.
+:
- njegova djela su vise od SF-a, cak bi se moglo reci da u neku ruku i diktiraju rad nekreativnih znanstvenika, crncica, kako ih ja zovem (pa netko i njih mora usmjeriti, a bolje da to bude Asimov nego Star Trek
- inspirativno i produktivno stivo (u smislu da pomaze generiranju zdravog razmisljanja)
- ima gotovo 500 djela u svojoj bibliografiji, tako da ga mozes smatrati nepresusnim izvorom
-:
Nadam se da ce ovo pomoci seki.
P.S.
Dosta naslova se moze naci i u animiranom obliku (izuzev fantasy novela).
_________________ Sig pobrisan by Admin zbog krsenja Pravila... hehe, fair enough 
|
|
[Vrh] |
|
|