Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

SF & Fantasy
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 10:27 sri, 29. 9. 2004    Naslov: SF & Fantasy Citirajte i odgovorite

Vec je bilo male rasprave o SF & fantasy zanru u drugoj temi(ona o nafti),pa sam mislio da bi bilo dobro otvorit temu posvecenu samo tome.
Pa ono preporučite dobru knjigu,film,igru s SF&Fantasy tematikom il veličajte svojeg favorita do nebeskih granica.
Ako mi itko moze preporucit neki anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.
Vec je bilo male rasprave o SF & fantasy zanru u drugoj temi(ona o nafti),pa sam mislio da bi bilo dobro otvorit temu posvecenu samo tome.
Pa ono preporučite dobru knjigu,film,igru s SF&Fantasy tematikom il veličajte svojeg favorita do nebeskih granica.
Ako mi itko moze preporucit neki anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 10:38 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Re: SF & Fantasy Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.[/quote]

duha nisam gledala, princezu jesam...

mulan mi je bio sasvim ok crtic

no, nesto sto je poprlicno drugacije (slika=link)
nije film nego serijal

[url=http://www.advfilms.co.uk/hellsing/main.html][img]http://itswe.free.fr/hellsing.jpg[/img][/url]

ja cu samo reci :inlove:

a mislim da bi se Asmodai mogao oglasiti sto se hvaljenja tice.... :g:
Morpheus (napisa):
anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.

duha nisam gledala, princezu jesam...

mulan mi je bio sasvim ok crtic

no, nesto sto je poprlicno drugacije (slika=link)
nije film nego serijal

ja cu samo reci In love

a mislim da bi se Asmodai mogao oglasiti sto se hvaljenja tice.... Mr. Green

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 10:53 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Re: SF & Fantasy Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]Ako mi itko moze preporucit neki anima film tipa Ghost in the Shell il Princeza Mononoke bilo bi super.[/quote]ako trpas ta dva filma u isti tip, da pretpostavim da trazis bilokoji dobar anime film? pogledaj Cowboy Bebop, ima ga u videotekama :) volim anime ali nisam bas nesto opskrbljena niti sam puno toga pogledala, ali uglavnom sto sam pogledala me odusevilo. i, nemoj se ogranicavat na filmove jer neke stvari imaju odlicne serije.
o da, da ne zaboravim. pogledat Akiru, ako vec nisi. FLCL ilitiga FuriCuri pod muss - ne postoji film, ali postoji "miniserija" (4 epizode) i postoji serija, as in nemam_pojam_o_tome_koliko_su_sezona_napravili.
a u svakom slucaju, ako ti se gleda anime, (skoro) svake subote imas u klubu [url=http://www.mi2.hr/]MaMa[/url] anime projekcije... doduse, ne mama-webu ne izgleda kao da obavjestavaju sto se prikazuje - ali zato na news grupi [url=http://groups.google.com/groups?q=hr.rec.film.anime]hr.rec.film.anime[/url] imas - osim puno anime-iskusnije&bogatije ekipe i obavijesti sto ce se prikazati u MaMa-i... tol'ko :)
Morpheus (napisa):
ako trpas ta dva filma u isti tip, da pretpostavim da trazis bilokoji dobar anime film? pogledaj Cowboy Bebop, ima ga u videotekama Smile volim anime ali nisam bas nesto opskrbljena niti sam puno toga pogledala, ali uglavnom sto sam pogledala me odusevilo. i, nemoj se ogranicavat na filmove jer neke stvari imaju odlicne serije.
o da, da ne zaboravim. pogledat Akiru, ako vec nisi. FLCL ilitiga FuriCuri pod muss - ne postoji film, ali postoji "miniserija" (4 epizode) i postoji serija, as in nemam_pojam_o_tome_koliko_su_sezona_napravili.
a u svakom slucaju, ako ti se gleda anime, (skoro) svake subote imas u klubu MaMa anime projekcije... doduse, ne mama-webu ne izgleda kao da obavjestavaju sto se prikazuje - ali zato na news grupi hr.rec.film.anime imas - osim puno anime-iskusnije&bogatije ekipe i obavijesti sto ce se prikazati u MaMa-i... tol'ko Smile

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:02 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mada Hellsing nije los, definitivno moras pogledati [i]Cowboy Bebop[/i] (serijal od 26 nastavaka - [i]session[/i]-a) i [i]Cowboy Bebop - Knockin' On Heaven's Door[/i] (dugometrazni animirani film).
A ako, pak, zelis nesto malo opskurnije i vise u duhu tradicionalnog anime-a, pogledaj [i]Angel's Egg[/i] - uradak [i]Mamoru Oshii[/i]-a ([i]Avalon, Ghost In The Shell, Blood...[/i]). [i]Hint[/i] za efektivnije gledanje filma - jaje je zivot, faca sa sabljetinom je smrt. ;)
Mada Hellsing nije los, definitivno moras pogledati Cowboy Bebop (serijal od 26 nastavaka - session-a) i Cowboy Bebop - Knockin' On Heaven's Door (dugometrazni animirani film).
A ako, pak, zelis nesto malo opskurnije i vise u duhu tradicionalnog anime-a, pogledaj Angel's Egg - uradak Mamoru Oshii-a (Avalon, Ghost In The Shell, Blood...). Hint za efektivnije gledanje filma - jaje je zivot, faca sa sabljetinom je smrt. Wink

Zadnja promjena: n0mad; 11:05 sri, 29. 9. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:05 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

...a vjerojatno si vec pogledao [i]Animatrix[/i]. ;)
...a vjerojatno si vec pogledao Animatrix. Wink

Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:52 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je li Hellsing-London Assigment(valjda sam dobro napiso) dugometrazni animirani film temeljen na anima seriji ili nesto sasvim drugo.
Svidio mi se i Van Hellsing film,pa cu bas potrazit animu.
Hvala na preporukama.

Animatrix je obavezno stivo za svakog fana Matrixa 8)
Je li Hellsing-London Assigment(valjda sam dobro napiso) dugometrazni animirani film temeljen na anima seriji ili nesto sasvim drugo.
Hvala na preporukama.

Animatrix je obavezno stivo za svakog fana Matrixa Cool

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 11:55 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]Svidio mi se i Van Hellsing film,pa cu bas potrazit animu.
Hvala na preporukama.[/quote]

nisam pogledala ni jedno ni drugo, ali koliko sam shvatila iz svega sto sam cula, film sux bigtime, pogotovo u usporedbi sa serijom. tako da bi ti se moralo svidit :)
Morpheus (napisa):
Hvala na preporukama.

nisam pogledala ni jedno ni drugo, ali koliko sam shvatila iz svega sto sam cula, film sux bigtime, pogotovo u usporedbi sa serijom. tako da bi ti se moralo svidit Smile

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:58 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[i]Van Hellsing[/i] nema veze sa [i]Hellsing[/i]-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio [i]Van Hellsing[/i].
Van Hellsing nema veze sa Hellsing-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio Van Hellsing.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 13:04 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"][i]Van Hellsing[/i] nema veze sa [i]Hellsing[/i]-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio [i]Van Hellsing[/i].[/quote]

zasto?
ako covjek nije vidio bolje :o)

no, really... ako mu se jedno svidjelo, a drugo nije ni pogledao - tko zna kakvo ce mu drugo biti.... ako je drugo zbilja kvalitetnije - bit ce mu bolje
ako vam se ukusi ne slazu - nece mu biti bolje....

ja jos nisam pogledala film.... iako sam cula nesto sitno ali losih kritika...

ali cinjenica je da se jezim i grozim na sve moderne verzije drakula i slicnih vampirskih filmova - gdje na kraju drakulu prikazu kao zblajhanog i td i prva asocijacija mi je bila - taj slusa techno....
gdje je to od dostojanstva u vampirskom svijetu.... gdje je to od Arucardove sarmantnosti dok ubija sve wannabe-je.... gdje je ona opcinjenost kad vidis pojavu i lik..... ahh.... :inlove:

sa puno skepse sam isla gledati hellsinga - i odusevila se.... do te mjere da bi vrlo rado upoznala Alucarda himself :g: a i Integral - kako dobro i prikladno ime :D
jaZz (napisa):
Van Hellsing nema veze sa Hellsing-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio Van Hellsing.

zasto?
ako covjek nije vidio bolje Big nose

no, really... ako mu se jedno svidjelo, a drugo nije ni pogledao - tko zna kakvo ce mu drugo biti.... ako je drugo zbilja kvalitetnije - bit ce mu bolje
ako vam se ukusi ne slazu - nece mu biti bolje....

ja jos nisam pogledala film.... iako sam cula nesto sitno ali losih kritika...

ali cinjenica je da se jezim i grozim na sve moderne verzije drakula i slicnih vampirskih filmova - gdje na kraju drakulu prikazu kao zblajhanog i td i prva asocijacija mi je bila - taj slusa techno....
gdje je to od dostojanstva u vampirskom svijetu.... gdje je to od Arucardove sarmantnosti dok ubija sve wannabe-je.... gdje je ona opcinjenost kad vidis pojavu i lik..... ahh.... In love

sa puno skepse sam isla gledati hellsinga - i odusevila se.... do te mjere da bi vrlo rado upoznala Alucarda himself Mr. Green a i Integral - kako dobro i prikladno ime Very Happy

Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:33 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jos uvijek ne znam o čemu se radi u london assigment.?
O ukusima se ne raspravlja.Ne vidim u cemu je problem,Van helsing je bolji od hrpe filmova u zadnje vrijeme,film je vise parodija na vampire,frankestajna i ine bestije nego ozbiljan film o vampirima.
Ako govorimo o Draculi 2000,tu mozemo pljuvat po filmu koji se pokusava strpat u isti kos s "Intervju s vampirom" i (meni najdrazi)"Grof Dracula"dok im nije ni do peta.Slazem se s Nesi da dugo nije bilo dobrog ozbiljnog filma o vampirima.
Jazz,i hope we could still be friends :D.Reci sto te toliko smeta u filmu.

Je li neko cuo za anima film Kaena,ima koliko sam cuo neku Final fantasy briju i super animaciju.
Jos uvijek ne znam o čemu se radi u london assigment.?
O ukusima se ne raspravlja.Ne vidim u cemu je problem,Van helsing je bolji od hrpe filmova u zadnje vrijeme,film je vise parodija na vampire,frankestajna i ine bestije nego ozbiljan film o vampirima.
Ako govorimo o Draculi 2000,tu mozemo pljuvat po filmu koji se pokusava strpat u isti kos s "Intervju s vampirom" i (meni najdrazi)"Grof Dracula"dok im nije ni do peta.Slazem se s Nesi da dugo nije bilo dobrog ozbiljnog filma o vampirima.
Jazz,i hope we could still be friends Very Happy.Reci sto te toliko smeta u filmu.

Je li neko cuo za anima film Kaena,ima koliko sam cuo neku Final fantasy briju i super animaciju.

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 16:33 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako vas zanimaju crtani sa SF tematikom "Titan A.E." je prilično dobar. Nije anime, ali je animacija stvarno dobra, a i priča je zanimljiva.

btw da li netko od vas nestrpljivo očekuje "Serenity" (film po seriji Firefly - ako niste vidjeli također preporuka) i "Hitchikers Guide to Galaxy" (ovo valjda ne moram objašnjavat :D ).
Ako vas zanimaju crtani sa SF tematikom "Titan A.E." je prilično dobar. Nije anime, ali je animacija stvarno dobra, a i priča je zanimljiva.

btw da li netko od vas nestrpljivo očekuje "Serenity" (film po seriji Firefly - ako niste vidjeli također preporuka) i "Hitchikers Guide to Galaxy" (ovo valjda ne moram objašnjavat Very Happy ).

Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 17:44 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dugo nisam cuo za Titan A.E..Slazem se,dobar film.
Dugo nisam cuo za Titan A.E..Slazem se,dobar film.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 23:13 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo filmovi, vidim? :?

Od ne-anime sf-ova :) mozda bih istaknuo i Dune. Film me malko podvojio, buduci da je vrlo dobar ako nisi citao knjigu, ako jesi, onda jaako razocarava :?
I... Star Trek serijal :D pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom :D Od filmova, Voyage Home :) (ono di Spock u improviziranim tangama pokusava citati misli kitu u bazenu marine worlda pred zaprepastenom publikom iz 20.st i Kirk pokusava smiriti situaciju sugerirajuci da ga poznaje te da spock nije opasan iako je pojeo malo suvise [i]LDS-a[/i] dok je bio na faksu :rotfl:)
Mad Max 1 nije los, za razliku od 2 i 3, nekako je... opipljiv? Silovanje jedne interesantne ideje je eventualno dovelo i do 3. nastavka tog serijala i hvali boze :pray: ne 4. tako da... :roll: :thumbsdown:

Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 :D najbolji horror ikada :shock: Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi :evilbat:
1. disneyev robin hood :banana: onaj di je robin hood lisac :D
Event Horizon?

Fantasy... Dungeons&Dragons svakako zaobici ukoliko vam nije do ozbiljnog ismijavanja celicnih zivaca :shock: fascinatno :shock: No ono sto je jos fascinantnije jest Dragonheart :blju: prekrsilo je cak i moj prag tolerancije :shock:
No sa druge strane, Excalibur... Film koji, vjerovatno, najbolje prati knjizevni predlozak price o Excaliburu i opcenito, vrlo dojmljiv.. :bow:
13. ratnik, sa Antoniom Banderasom :shock: bez ulazenja u komentiranje ostatka filma ;) ali jedno od najboljih ekranizacija vikinske kulture koje sam vidio.

..i jedan bizarni serijal :) Sa Christoferom Lambertom u ulozi arhandjela Gabrijela gone bad :rotfl: Prophecy 1-3 :)

..ajmo ljudi :) Seka mi je bolesna doma i trazi bajke :) Ideje ? :D

[quote="jaZz"][i]Van Hellsing[/i] nema veze sa [i]Hellsing[/i]-om i veoma si me razocarao rekavsi da ti se svidio [i]Van Hellsing[/i].[/quote]
siguran sam da ga je to povrijedilo :cry: :lol:
Samo filmovi, vidim? Confused

Od ne-anime sf-ova Smile mozda bih istaknuo i Dune. Film me malko podvojio, buduci da je vrlo dobar ako nisi citao knjigu, ako jesi, onda jaako razocarava Confused
I... Star Trek serijal Very Happy pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom Very Happy Od filmova, Voyage Home Smile (ono di Spock u improviziranim tangama pokusava citati misli kitu u bazenu marine worlda pred zaprepastenom publikom iz 20.st i Kirk pokusava smiriti situaciju sugerirajuci da ga poznaje te da spock nije opasan iako je pojeo malo suvise LDS-a dok je bio na faksu Valjam se po podu od smijeha)
Mad Max 1 nije los, za razliku od 2 i 3, nekako je... opipljiv? Silovanje jedne interesantne ideje je eventualno dovelo i do 3. nastavka tog serijala i hvali boze Pray ne 4. tako da... Rolling Eyes :thumbsdown:

Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 Very Happy najbolji horror ikada Shocked Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi #Evil Bat
1. disneyev robin hood Dancing banana onaj di je robin hood lisac Very Happy
Event Horizon?

Fantasy... Dungeons&Dragons svakako zaobici ukoliko vam nije do ozbiljnog ismijavanja celicnih zivaca Shocked fascinatno Shocked No ono sto je jos fascinantnije jest Dragonheart Krcko kaze 'blju' - sto vise reci? prekrsilo je cak i moj prag tolerancije Shocked
No sa druge strane, Excalibur... Film koji, vjerovatno, najbolje prati knjizevni predlozak price o Excaliburu i opcenito, vrlo dojmljiv.. I bow before you
13. ratnik, sa Antoniom Banderasom Shocked bez ulazenja u komentiranje ostatka filma Wink ali jedno od najboljih ekranizacija vikinske kulture koje sam vidio.

..i jedan bizarni serijal Smile Sa Christoferom Lambertom u ulozi arhandjela Gabrijela gone bad Valjam se po podu od smijeha Prophecy 1-3 Smile

..ajmo ljudi Smile Seka mi je bolesna doma i trazi bajke Smile Ideje ? Very Happy

jaZz (napisa):

siguran sam da ga je to povrijedilo Crying or Very sad Laughing

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 23:37 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit,al znam da film obecava u pogledu masovnih bitki.
Kad si već spomenuo Cristophera Lamberta-Highlander,jedan od rijetkih low budget filmova(jel ima neki film koji nije sniman s malo para,a da u njemu glumi Lambert :lol: )koji me se dojmio.

[/img][/code][/list]
Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit,al znam da film obecava u pogledu masovnih bitki.
Kad si već spomenuo Cristophera Lamberta-Highlander,jedan od rijetkih low budget filmova(jel ima neki film koji nije sniman s malo para,a da u njemu glumi Lambert Laughing )koji me se dojmio.

[/img][/code][/list]

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:43 sri, 29. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]..ajmo ljudi :) Seka mi je bolesna doma i trazi bajke :) Ideje ? :D[/quote]

Stanislav Lem [i]Ciberijada[/i]. Posudim ti ako engleski nije problem.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
..ajmo ljudi Smile Seka mi je bolesna doma i trazi bajke Smile Ideje ? Very Happy

Stanislav Lem Ciberijada. Posudim ti ako engleski nije problem.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 3:08 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zub"]
Sa Christoferom Lambertom
[/quote]

Šta nije Cristopher Walken :?.
Zub (napisa):

Šta nije Cristopher Walken Confused.

nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 8:19 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Samo filmovi, vidim? :?[/quote]

Pa tako je krenulo :D

Prije no što krenem dalje zaboravio još jedan stvarno super film [url=http://www.imdb.com/title/tt0112682/]Grad izgubljene djece[/url]. Bio je prošlog ljeta na htru u ciklusu art filmova. Fiml je mraaak :D Ja inače volim više art-SF (komercijalu tipa ST i SW gledam, ali nisu ni blizu toliko dobri). Preporuka, a u slučaju da netko možda ima to (što sumnjam) molim da mi se javi.

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 :D najbolji horror ikada :shock: Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi :evilbat:
1. disneyev robin hood :banana: onaj di je robin hood lisac :D
Event Horizon?[/quote]

Pa horror filmovi u kombinaciji sa SF&Fom mi nisu nešto (traume iz djetinjstva na određene anime crtiće - tako mi i treba kad gledam stvari koje nisu za moj uzrast ;) ), a najbolji film sa vampirskom tematikom mi je [url=http://www.imdb.com/title/tt0061655/]Neustrašivi ubojice vampira[/url] koji baš i ne mogu potrpat u SF tako lako. A i više je parodija, ali je super.

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]..ajmo ljudi :) Seka mi je bolesna doma i trazi bajke :) Ideje ? :D[/quote]

Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) :D Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu :twisted:
Samo filmovi, vidim? Confused

Pa tako je krenulo Very Happy

Prije no što krenem dalje zaboravio još jedan stvarno super film Grad izgubljene djece. Bio je prošlog ljeta na htru u ciklusu art filmova. Fiml je mraaak Very Happy Ja inače volim više art-SF (komercijalu tipa ST i SW gledam, ali nisu ni blizu toliko dobri). Preporuka, a u slučaju da netko možda ima to (što sumnjam) molim da mi se javi.

Fantasy... Mogu tu i horrorci sa "duhovnom" tematikom? Evil Death, 3, a _pogotovo_ 2 Very Happy najbolji horror ikada Shocked Glavni glumac izgleda kao netko u kome se bore kokain i los acid trip i zavrsio je u ludnici dozivotno poslije snimanja drugog nastavka i stupnjevi horror psihoze u tom filmu jednostavno nisu lagano opisivi #Evil Bat
1. disneyev robin hood Dancing banana onaj di je robin hood lisac Very Happy
Event Horizon?

Pa horror filmovi u kombinaciji sa SF&Fom mi nisu nešto (traume iz djetinjstva na određene anime crtiće - tako mi i treba kad gledam stvari koje nisu za moj uzrast Wink ), a najbolji film sa vampirskom tematikom mi je Neustrašivi ubojice vampira koji baš i ne mogu potrpat u SF tako lako. A i više je parodija, ali je super.

Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Very Happy Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu Twisted Evil

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 8:51 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zub"] Sa Christoferom Lambertom [/quote]
[quote="Blockflöte"]Šta nije Cristopher Walken :?.[/quote]yeyeye walken je... zub, jes' dobro? mora da si bio strasno izgubljen, kad si pomjesao :splat: Lamberta :splat: (samo moje osobno misljenje) i :verycool: Walkena :007: :g:[quote="Morpheus"]Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit[/quote]Mislis "Kralj Arthur"? :) neki dan je bila premijera u kinima...[quote="Nemo"]Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu[/quote]ne ne, filmove :) zub, nije bajka ali je zato ontopic: Stargate :) stvarno bi joj se mogao svidit. nije neki technobabble sf nego je interesantan jako... mada, nisam ga gledala...odavno :) ali ostao mi je u super sjecanju. [quote="Zub"]Od filmova, Voyage Home (ono di Spock u improviziranim tangama...[/quote]:rotfl: ili kad Cehov s ruskim naglaskom mrtav ozbiljan pita prolaznike "Where are the [b]nukliar vessels[/b]?" :rotfl:
[quote="Zub"]Star Trek serijal pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom[/quote]excuse me, a TNG!? kapetan Picard, najveci diplomat svih vremena? :g: it's a must :)
Zub (napisa):

Blockflöte (napisa):
Šta nije Cristopher Walken Confused.
yeyeye walken je... zub, jes' dobro? mora da si bio strasno izgubljen, kad si pomjesao #Splat Lamberta #Splat (samo moje osobno misljenje) i Very cool Walkena James Bond Mr. Green
Morpheus (napisa):
Pa stize nam jos jedna filmska ekranizacija Arthura i ekipe s okruglog stola,imena se sad ne mogu sjetit
Mislis "Kralj Arthur"? Smile neki dan je bila premijera u kinima...
Nemo (napisa):
Imam ti ja zbirku Hrvatskih bajki (sakupio Jozo Vrkić) Možda i nađeš u knjižnici. A možda i knjige o "malom čarobnjaku" pomognu
ne ne, filmove Smile zub, nije bajka ali je zato ontopic: Stargate Smile stvarno bi joj se mogao svidit. nije neki technobabble sf nego je interesantan jako... mada, nisam ga gledala...odavno Smile ali ostao mi je u super sjecanju.
Zub (napisa):
Od filmova, Voyage Home (ono di Spock u improviziranim tangama...
Valjam se po podu od smijeha ili kad Cehov s ruskim naglaskom mrtav ozbiljan pita prolaznike "Where are the nukliar vessels?" Valjam se po podu od smijeha
Zub (napisa):
Star Trek serijal pogotovo ds9 i ona stara serija sa kapetanom Kirkom, Bonesom i Spockom
excuse me, a TNG!? kapetan Picard, najveci diplomat svih vremena? Mr. Green it's a must Smile

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:07 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sram vas bilo! :x Tu pricate o SFovima, a nitko da se sjeti serijala :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: [url=http://www.foxhome.com/alienq/]Alien[/url]. :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

P.S. Meni je Highlander bas dobar serijal (ali zadnji film nisam gledao). 8) Mozda Lambert nije bas najbolji glumac na svijetu ;) (jasno, kad se ne zove S.Weaver :g:) ali mi se serijal jako svidja, pogotovo prvi film. :verycool: Mozda zbog soundracka? :-k O:) ;)
Sram vas bilo! Mad Tu pricate o SFovima, a nitko da se sjeti serijala I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you Alien. I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you I bow before you

P.S. Meni je Highlander bas dobar serijal (ali zadnji film nisam gledao). Cool Mozda Lambert nije bas najbolji glumac na svijetu Wink (jasno, kad se ne zove S.Weaver Mr. Green) ali mi se serijal jako svidja, pogotovo prvi film. Very cool Mozda zbog soundracka? Think Angel Wink

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 10:22 čet, 30. 9. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najbolji savjet ti je - neka seka cita knjige (naravno ako [i]zna[/i] citati). Nema bolje stvari od gripe, toplog caja, kreveta i dobre knjige. I naravno, doktorska ispricnica za sve obveze koje bi trebao odraditi.
Prijedlozi:
[list]
1. [b]Dune Chronicles[/b]:
[list]
[b][size=20]+[/size][/b]:
[list]
- dodaje SF-ovima buducnosti potrebnu dozu misticizma, koji je (barem kako ja to vidim) neizbjezna sastavnica buducnosti
- genijalno napisano bez nepotrebnog znanstvenog spekuliranja, kojeg ima puno i previse u serijalu [i]Star Trek[/i]
- ima toga dovoljno za cijelu zimu pasivnog citanja
[/list:u]
[b][size=20]-[/size][/b]:
[list]
- neke osobe cinjenicu da [i]nema dovoljno znanstvenog spekuliranja[/i] koja je meni pozitivna mozda shvate kao negativnu[/list:u]
2. [b][i]fantasy[/i] novele[/b]
[list]
[list] - pruzaju nevjerojatan uvid u imaginarne svjetove (koji su davno vec presli [i]Tolkien[/i]-ov svjet i po kreativnosti, i po detaljima, itd.)
- ako ste vec uzivljeni u [i]Dungeons & Dragons[/i] te [i]roleplaying[/i] opcenito, bit cete uzivljeni i u ovo
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati [i]in a lifetime[/i]
[list]
- ima ih toliko da ih ne mozete procitati [i]in a lifetime[/i] :)
- dosta ljudi ih shvaca kao neproduktivno gubljenje vremena, kao i citavi [i]roleplaying[/i]
3. [b]Isaac Asimov[/b], odnosno svi njegovi romani, novele i kratke price. Bilo bi ga vise nego zanimljivo obraditi kao autora. Ako pak netko to uspije, neka mi se javi. :)
[list]
[list]
- njegova djela su vise od SF-a, cak bi se moglo reci da u neku ruku i diktiraju rad nekreativnih znanstvenika, crncica, kako ih ja zovem (pa netko i njih mora usmjeriti, a bolje da to bude Asimov nego [i] Star Trek[/i]
- inspirativno i produktivno stivo (u smislu da pomaze generiranju zdravog razmisljanja)
- ima gotovo 500 djela u svojoj bibliografiji, tako da ga mozes smatrati nepresusnim izvorom
[list]
- [i]time consuming[/i]
Nadam se da ce ovo pomoci seki. :)
P.S.
Dosta naslova se moze naci i u animiranom obliku (izuzev [i]fantasy[/i] novela).
Najbolji savjet ti je - neka seka cita knjige (naravno ako zna citati). Nema bolje stvari od gripe, toplog caja, kreveta i dobre knjige. I naravno, doktorska ispricnica za sve obveze koje bi trebao odraditi.
Prijedlozi:
[list]
1. Dune Chronicles:

+:

- dodaje SF-ovima buducnosti potrebnu dozu misticizma, koji je (barem kako ja to vidim) neizbjezna sastavnica buducnosti
      - genijalno napisano bez nepotrebnog znanstvenog spekuliranja, kojeg ima puno i previse u serijalu Star Trek
      - ima toga dovoljno za cijelu zimu pasivnog citanja

-:

- neke osobe cinjenicu da nema dovoljno znanstvenog spekuliranja koja je meni pozitivna mozda shvate kao negativnu

2. fantasy novele

+:
      - pruzaju nevjerojatan uvid u imaginarne svjetove (koji su davno vec presli Tolkien-ov svjet i po kreativnosti, i po detaljima, itd.)
      - ako ste vec uzivljeni u Dungeons & Dragons te roleplaying opcenito, bit cete uzivljeni i u ovo
      - ima ih toliko da ih ne mozete procitati in a lifetime

-:

- ima ih toliko da ih ne mozete procitati in a lifetime Smile
      - dosta ljudi ih shvaca kao neproduktivno gubljenje vremena, kao i citavi roleplaying

3. Isaac Asimov, odnosno svi njegovi romani, novele i kratke price. Bilo bi ga vise nego zanimljivo obraditi kao autora. Ako pak netko to uspije, neka mi se javi. Smile

+:

- njegova djela su vise od SF-a, cak bi se moglo reci da u neku ruku i diktiraju rad nekreativnih znanstvenika, crncica, kako ih ja zovem (pa netko i njih mora usmjeriti, a bolje da to bude Asimov nego Star Trek
      - inspirativno i produktivno stivo (u smislu da pomaze generiranju zdravog razmisljanja)
      - ima gotovo 500 djela u svojoj bibliografiji, tako da ga mozes smatrati nepresusnim izvorom

-:

- time consuming

Nadam se da ce ovo pomoci seki. Smile
P.S.
Dosta naslova se moze naci i u animiranom obliku (izuzev fantasy novela).

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum