Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:50 sri, 2. 6. 2004 Naslov: Sun-ovi u praktikumu 2 |
|
|
Sto se desilo Sun-ovim strojevima u praktikumu 2? Ako sam dobro shvatio vec pola godine cekaju reinstalaciju sustava?
Sto se desilo Sun-ovim strojevima u praktikumu 2? Ako sam dobro shvatio vec pola godine cekaju reinstalaciju sustava?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 18:03 uto, 5. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]...i sto je sa instalacijom [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2047]cygwina u windows praktikumima[/url] ? :([/quote]
Ah, ako se mogu uplest u priču, zar zbilja misliš da ima smisla stavljat cygwin na sustav koji nema separirane user accounte? Pa bi cca 1k [color=darkblue]student[/color]a dijelilo home i jedan drugome gazili config fajlove. :evil:
Bolje je pitanje kad će svaki student imati vlastiti roaming profile :?:[/quote]
Odgovor na to pitanje ces zasigurno dobiti kada pitas Staleca da zamijeni skoro 14 godina stari kernel na studentu sa nekim koji bi podrzavao smb protokol :g: (dakle i mogao glumiti domain controllera za win strojeve)
..a sto se tice dijela sa cygwinom i konfizima, slazem se, ali na koji nacin je to gore od gazenja preko windows konfiga opcenito u svim windows praktikumima? :? ..uostalom, koliko ti fatalno drugi korisnici mogu pogaziti ssh konfig fajlove (a to je sve sto ti treba za ugodan rad u CDE-u, gnomeu, iceu, wmakeru ili enlightmentu u win praktikumima) ? :shock:
venovako (napisa): |
Ah, ako se mogu uplest u priču, zar zbilja misliš da ima smisla stavljat cygwin na sustav koji nema separirane user accounte? Pa bi cca 1k studenta dijelilo home i jedan drugome gazili config fajlove.
Bolje je pitanje kad će svaki student imati vlastiti roaming profile  |
Odgovor na to pitanje ces zasigurno dobiti kada pitas Staleca da zamijeni skoro 14 godina stari kernel na studentu sa nekim koji bi podrzavao smb protokol (dakle i mogao glumiti domain controllera za win strojeve)
..a sto se tice dijela sa cygwinom i konfizima, slazem se, ali na koji nacin je to gore od gazenja preko windows konfiga opcenito u svim windows praktikumima? ..uostalom, koliko ti fatalno drugi korisnici mogu pogaziti ssh konfig fajlove (a to je sve sto ti treba za ugodan rad u CDE-u, gnomeu, iceu, wmakeru ili enlightmentu u win praktikumima) ?
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 20:30 uto, 5. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Odgovor na to pitanje ces zasigurno dobiti kada pitas Staleca da zamijeni skoro 14 godina stari kernel na studentu sa nekim koji bi podrzavao smb protokol :g: (dakle i mogao glumiti domain controllera za win strojeve)[/quote]
Neću komentirati, samo što uopće nije nužno da se accounti dijele među *nix i Win strojevima. Kod otvaranja i obnavljanja acc to bi se moglo činiti uduplo: jedan za Win, drugi za *nix, i ne bi ni u kom pogledu morali biti korelirani. Nije elegantno, ali zar nije more-less lako izvedivo? Ionako je sve bolje od [color=darkblue]student[/color] kloniranja.
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]...a sto se tice dijela sa cygwinom i konfizima, slazem se, ali na koji nacin je to gore od gazenja preko windows konfiga opcenito u svim windows praktikumima? :? ..uostalom, koliko ti fatalno drugi korisnici mogu pogaziti ssh konfig fajlove (a to je sve sto ti treba za ugodan rad u CDE-u, gnomeu, iceu, wmakeru ili enlightmentu u win praktikumima) ? :shock:[/quote]
A što s ljudima koji žele public-key autentikaciju? Ne bi svoj history svima ponudili na pladnju? Neke egzotičnije bash postavke možda? Naravno, glumatanje home-a na USB sticku i slično ne dolazi u obzir. I što preostaje? Peticija: dajte/vratite nam identitet! :vidivamo:
No, odoh debelo u offtopic. Bye
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Odgovor na to pitanje ces zasigurno dobiti kada pitas Staleca da zamijeni skoro 14 godina stari kernel na studentu sa nekim koji bi podrzavao smb protokol (dakle i mogao glumiti domain controllera za win strojeve) |
Neću komentirati, samo što uopće nije nužno da se accounti dijele među *nix i Win strojevima. Kod otvaranja i obnavljanja acc to bi se moglo činiti uduplo: jedan za Win, drugi za *nix, i ne bi ni u kom pogledu morali biti korelirani. Nije elegantno, ali zar nije more-less lako izvedivo? Ionako je sve bolje od student kloniranja.
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | ...a sto se tice dijela sa cygwinom i konfizima, slazem se, ali na koji nacin je to gore od gazenja preko windows konfiga opcenito u svim windows praktikumima? ..uostalom, koliko ti fatalno drugi korisnici mogu pogaziti ssh konfig fajlove (a to je sve sto ti treba za ugodan rad u CDE-u, gnomeu, iceu, wmakeru ili enlightmentu u win praktikumima) ?  |
A što s ljudima koji žele public-key autentikaciju? Ne bi svoj history svima ponudili na pladnju? Neke egzotičnije bash postavke možda? Naravno, glumatanje home-a na USB sticku i slično ne dolazi u obzir. I što preostaje? Peticija: dajte/vratite nam identitet!
No, odoh debelo u offtopic. Bye
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:46 uto, 5. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]Neću komentirati, samo što uopće nije nužno da se accounti dijele među *nix i Win strojevima. Kod otvaranja i obnavljanja acc to bi se moglo činiti uduplo: jedan za Win, drugi za *nix, i ne bi ni u kom pogledu morali biti korelirani. Nije elegantno, ali zar nije more-less lako izvedivo? Ionako je sve bolje od [color=darkblue]student[/color] kloniranja.[/quote]
kloniranja ? :-s not sure I follow :-s
pr500 je down, ali dosta sam siguran da je dosta lakse staviti sambu na studenta nego otvoriti 1000+ novih accounta na nekom stroju :shock: a i ne pada mi napamet koji bi to stroj mogao biti jerbo jedini Advanced Server stroj kojeg ja poznam na mathu jest pr500 koji AFAIK ne bi to izdrzao diskovno.
A prije nego pitas "zar je tolki problem kupiti jos jedan disk" podsjetit cu te da je tih 1019 ljudi koji imaju akkounte na studentu smjesteno u 200kn diskovne protuvrijednosti koji su nedovoljni za bilo kakvo ozbiljno kompajliranje, a da /tmp i /var/tmp nemaju dovoljno prostora ni za jednu jedinu iso sliku cd-a te da je vsurlan u /var/tmp za trajno smjestio 100MB php-a koji ocito ne mogu biti smjesteni na za to predvidjena mjesta u /usr-u :roll:
A da ne govorimo o tome da svaki od linux workstationa iz praki1 imaju skoro-pa procesorske snage za 2 studenta zajedno :roll: i da je to blago :lol: dobrim dijelom neiskoristeno jer se nalaze iza dosta zatvorenog nat-a :?
[quote="venovako"]A što s ljudima koji žele public-key autentikaciju?[/quote]
:rotfl: dakle, ili public-key ssh autentikacija ili nista :lol: ?
[quote="venovako"]Ne bi svoj history svima ponudili na pladnju?[/quote]
rm .bash_history ? :) sigurno bi nasao i neku logout skriptu koja bi to sama cinila ? :)[/quote]
[quote="venovako"]Neke egzotičnije bash postavke možda? Naravno, glumatanje home-a na USB sticku i slično ne dolazi u obzir. I što preostaje?[/quote]
:shock: al lijepa ideja :) uostalom jesi siguran da bi makar i sa cygwinom mogao mountati ext[23] ili reiserfs na tim strojevima? :-k mislim da te ni samo nebo ne bi spasilo u tome, a mountanje vfat-a somehow defeats the object? :?
UMSDOS? tesko....
btw: i jos dublje offtopic: a drzat komprimirani cryptoloop fajl ala knoppix negdje (npr public_html u lnru :g:)? (jer doma si sigurno neces koristiti stick za home ;))
[quote="venovako"]Peticija: dajte/vratite nam identitet! :vidivamo:
No, odoh debelo u offtopic. Bye[/quote]
To sigurno :) al jos smo dublje offtopic sa obzirom na to da nitko u zadnjih 6 mjeseci nije ni pisnuo a kamoli mrdnuo da ucini *nix alate dostupne pod windozama, tako da .... :roll:
BTW: davnih ja dana otvorio topic na kojem ne bi bio offtopic, tako da slobondo postaj tamo ako ti je neugodno ovdje ;)
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2047
...a da ne govorimo o tome da se jos uvijek nitko nije potrudio objasniti zasto je eksplicitno zabranjen ssh sa domene phy.hr na studenta :roll:
venovako (napisa): | Neću komentirati, samo što uopće nije nužno da se accounti dijele među *nix i Win strojevima. Kod otvaranja i obnavljanja acc to bi se moglo činiti uduplo: jedan za Win, drugi za *nix, i ne bi ni u kom pogledu morali biti korelirani. Nije elegantno, ali zar nije more-less lako izvedivo? Ionako je sve bolje od student kloniranja. |
kloniranja ? not sure I follow
pr500 je down, ali dosta sam siguran da je dosta lakse staviti sambu na studenta nego otvoriti 1000+ novih accounta na nekom stroju a i ne pada mi napamet koji bi to stroj mogao biti jerbo jedini Advanced Server stroj kojeg ja poznam na mathu jest pr500 koji AFAIK ne bi to izdrzao diskovno.
A prije nego pitas "zar je tolki problem kupiti jos jedan disk" podsjetit cu te da je tih 1019 ljudi koji imaju akkounte na studentu smjesteno u 200kn diskovne protuvrijednosti koji su nedovoljni za bilo kakvo ozbiljno kompajliranje, a da /tmp i /var/tmp nemaju dovoljno prostora ni za jednu jedinu iso sliku cd-a te da je vsurlan u /var/tmp za trajno smjestio 100MB php-a koji ocito ne mogu biti smjesteni na za to predvidjena mjesta u /usr-u
A da ne govorimo o tome da svaki od linux workstationa iz praki1 imaju skoro-pa procesorske snage za 2 studenta zajedno i da je to blago dobrim dijelom neiskoristeno jer se nalaze iza dosta zatvorenog nat-a
venovako (napisa): | A što s ljudima koji žele public-key autentikaciju? |
dakle, ili public-key ssh autentikacija ili nista ?
venovako (napisa): | Ne bi svoj history svima ponudili na pladnju? |
rm .bash_history ? sigurno bi nasao i neku logout skriptu koja bi to sama cinila ? [/quote]
venovako (napisa): | Neke egzotičnije bash postavke možda? Naravno, glumatanje home-a na USB sticku i slično ne dolazi u obzir. I što preostaje? |
al lijepa ideja uostalom jesi siguran da bi makar i sa cygwinom mogao mountati ext[23] ili reiserfs na tim strojevima? mislim da te ni samo nebo ne bi spasilo u tome, a mountanje vfat-a somehow defeats the object?
UMSDOS? tesko....
btw: i jos dublje offtopic: a drzat komprimirani cryptoloop fajl ala knoppix negdje (npr public_html u lnru )? (jer doma si sigurno neces koristiti stick za home )
venovako (napisa): | Peticija: dajte/vratite nam identitet!
No, odoh debelo u offtopic. Bye |
To sigurno al jos smo dublje offtopic sa obzirom na to da nitko u zadnjih 6 mjeseci nije ni pisnuo a kamoli mrdnuo da ucini *nix alate dostupne pod windozama, tako da ....
BTW: davnih ja dana otvorio topic na kojem ne bi bio offtopic, tako da slobondo postaj tamo ako ti je neugodno ovdje
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2047
...a da ne govorimo o tome da se jos uvijek nitko nije potrudio objasniti zasto je eksplicitno zabranjen ssh sa domene phy.hr na studenta
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 10:10 sri, 20. 10. 2004 Naslov: |
|
|
Pa.. Buduci da su doticni SUN-ovi blago docekali godinu dana u nadi da ce im netko reinstalirati OS, ja ima pitanje :)
Kako su doticni strojevi neupotrebljivo zeznuti na softverskoj bazi i, cini se, da ce tako i ostati jos neko vrijeme, da li bi mi odgovorni ljudi bili voljni dati potrebne ovlasti da na njih pokusam instalirati Debian? :) trebalo bi mi i nesto prostora na nekoj drugoj masini za NFS hostanje.
Ideja mi je pokusati dici cijeli root fs na jednom stroju preko nfs-a i lokalno drzati samo nuzne C librarye, swap, djelove /var-a, te preko hardlinka na NFS serveru odijeliti machine-specific fajlove (/etc/hostname, /etc/fstab, /etc/mtab, /etc/X11/XF86Config* itd) od onih vise-manje univerzalnih.
Ukoliko to upali onda bi bio dosta malen posao to isto napraviti i na drugoj masini? (ili bilo kojem drugom sun-u na faksu 4 that matter)
http://www.debian.org/releases/stable/sparc/install
Pa.. Buduci da su doticni SUN-ovi blago docekali godinu dana u nadi da ce im netko reinstalirati OS, ja ima pitanje
Kako su doticni strojevi neupotrebljivo zeznuti na softverskoj bazi i, cini se, da ce tako i ostati jos neko vrijeme, da li bi mi odgovorni ljudi bili voljni dati potrebne ovlasti da na njih pokusam instalirati Debian? trebalo bi mi i nesto prostora na nekoj drugoj masini za NFS hostanje.
Ideja mi je pokusati dici cijeli root fs na jednom stroju preko nfs-a i lokalno drzati samo nuzne C librarye, swap, djelove /var-a, te preko hardlinka na NFS serveru odijeliti machine-specific fajlove (/etc/hostname, /etc/fstab, /etc/mtab, /etc/X11/XF86Config* itd) od onih vise-manje univerzalnih.
Ukoliko to upali onda bi bio dosta malen posao to isto napraviti i na drugoj masini? (ili bilo kojem drugom sun-u na faksu 4 that matter)
http://www.debian.org/releases/stable/sparc/install
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:01 sri, 20. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="darko"]Tri insiderske informacije: [list]U praktikum 2 ce uskoro doći bar 5 novih X terminala i to bi trebao postati čisti X terminal praktikum.[/list:u] [list]Na ispravne Sun stanice biti će instaliran linux i one će se preseliti u praktikum 5, kamo bi trebale otići i ispravne HP stanice, najvjerojatnije isto pod linuxom.[/list:u] [list]Student bi trebao biti nadograđen na novu verziju HP-UXa do početka ljetnog semestra.[/list:u] Darko[/quote]
:klapklap:
:bow:
:)
darko (napisa): | Tri insiderske informacije: U praktikum 2 ce uskoro doći bar 5 novih X terminala i to bi trebao postati čisti X terminal praktikum. Na ispravne Sun stanice biti će instaliran linux i one će se preseliti u praktikum 5, kamo bi trebale otići i ispravne HP stanice, najvjerojatnije isto pod linuxom. Student bi trebao biti nadograđen na novu verziju HP-UXa do početka ljetnog semestra. Darko |
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:00 sri, 10. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="darko"]praktikum 5,[/quote]
Pr5?! :blueshock:
O ne... opet ću morat razbit backward compatibility xr-a. :-o
Jel će bar ostat jednoznamenkasti brojevi praktikumâ? :shock: ;-)[/quote]
ma to u krajnjem slucaju nije bitno. koliko sam cuo, bilo je govora da ce te sve Sun-ove i stare HP-ove masine ici u smece. to bi bilo steta, jer su to dobri strojevi za surfanje i slicne stvari. uostalom, i ja bi jedan takav za doma, cisto da mi samo stoji i da ga s vremena na vrijeme upalim :) :)
veky (napisa): | darko (napisa): | praktikum 5, |
Pr5?!
O ne... opet ću morat razbit backward compatibility xr-a.
Jel će bar ostat jednoznamenkasti brojevi praktikumâ?  |
ma to u krajnjem slucaju nije bitno. koliko sam cuo, bilo je govora da ce te sve Sun-ove i stare HP-ove masine ici u smece. to bi bilo steta, jer su to dobri strojevi za surfanje i slicne stvari. uostalom, i ja bi jedan takav za doma, cisto da mi samo stoji i da ga s vremena na vrijeme upalim
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 17:04 sri, 10. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]ma to u krajnjem slucaju nije bitno. koliko sam cuo, bilo je govora da ce te sve Sun-ove i stare HP-ove masine ici u smece. to bi bilo steta, jer su to dobri strojevi za surfanje i slicne stvari. uostalom, i ja bi jedan takav za doma, cisto da mi samo stoji i da ga s vremena na vrijeme upalim :) :)[/quote]
Sorry :)
[quote="Darko"] Tri insiderske informacije:
U praktikum 2 ce uskoro doći bar 5 novih X terminala i to bi trebao postati čisti X terminal praktikum.
Na ispravne Sun stanice biti će instaliran linux i one će se preseliti u praktikum 5, kamo bi trebale otići i ispravne HP stanice, najvjerojatnije isto pod linuxom.
Student bi trebao biti nadograđen na novu verziju HP-UXa do početka ljetnog semestra.
Darko[/quote]
HijenA (napisa): | ma to u krajnjem slucaju nije bitno. koliko sam cuo, bilo je govora da ce te sve Sun-ove i stare HP-ove masine ici u smece. to bi bilo steta, jer su to dobri strojevi za surfanje i slicne stvari. uostalom, i ja bi jedan takav za doma, cisto da mi samo stoji i da ga s vremena na vrijeme upalim  |
Sorry
Darko (napisa): | Tri insiderske informacije:
U praktikum 2 ce uskoro doći bar 5 novih X terminala i to bi trebao postati čisti X terminal praktikum.
Na ispravne Sun stanice biti će instaliran linux i one će se preseliti u praktikum 5, kamo bi trebale otići i ispravne HP stanice, najvjerojatnije isto pod linuxom.
Student bi trebao biti nadograđen na novu verziju HP-UXa do početka ljetnog semestra.
Darko |
|
|
[Vrh] |
|
|