Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Najveći gitarist svih vremena je |
Jimi Hendrix |
|
36% |
[ 23 ] |
Eric Clapton |
|
14% |
[ 9 ] |
Jimmy Page |
|
4% |
[ 3 ] |
Peter Green |
|
1% |
[ 1 ] |
Jeff Beck |
|
0% |
[ 0 ] |
Robert Johnson |
|
0% |
[ 0 ] |
Mark Knopfler |
|
14% |
[ 9 ] |
Slash |
|
12% |
[ 8 ] |
Brian May |
|
6% |
[ 4 ] |
Carlos Santana |
|
9% |
[ 6 ] |
|
Ukupno glasova : 63 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:39 pet, 12. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]Crni, sviraš li ti išta? Ako ne, ne očekujemo da ćeš shvatit...[/quote]
Sviram đitru u jednom blues/rock bendu. Taj bend sam i osnoval.
Osim tog, da je to sam tak, već bi odavno prof. Sarapa sa svojim [i]Stopom[/i] vježbal u nekoj prostoriji na faksu (vjerojatno).
Blockflöte (napisa): | Crni, sviraš li ti išta? Ako ne, ne očekujemo da ćeš shvatit... |
Sviram đitru u jednom blues/rock bendu. Taj bend sam i osnoval.
Osim tog, da je to sam tak, već bi odavno prof. Sarapa sa svojim Stopom vježbal u nekoj prostoriji na faksu (vjerojatno).
Zadnja promjena: Crni; 16:14 ned, 14. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:52 sub, 13. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]
Osim tog, da je to sam tak, već bi odavno prof. Sarapa sa svojim [i]Stopom[/i] vježbal u nekoj prostoriji na faksu (vjerojatno).[/quote]
kako si tako siguran u to?
Stop nije samo prof. Sarapa nego ima još ljudi - trojica plus tonac - i možda oni već imaju svoju prostoriju negdje gdje sviraju preko 20 godina?
možda im ne paše svima ići na brdo?
znam da je basist iz retkovca i sigurno mu se neda skakutati gore dole.
a možda prof. sarapa ne voli mjesati posao i zadovoljstvo :twisted: ?
postoji milijardu razloga
[quote="Crni"]Ja mislim da se u vezi tog ne bi trebalo niš poduzimat...mislim fakat ono kak' vam se da? Po mom mišljenju ionak u samom gradu ima dovoljno sviračnica i svirki. [/quote]
pa ti nemoj nista poduzimati
vozikaj se onda po tramvaju sa "[i]babama koje zaudaraju[/i]" i plaćaj 30 kn dnevno za sat vremena sviranja - ili odma poslje predavanja skocis do prostorije za sviranje?besplatno?
a sto se tice sviracnica - nema bas nekih kvalitetnih
sve do jedne me iritiraju, a bio sam u svima
zivicra me svaka nepoznata glava koja proviri kroz vrata da vidi šta radim...i svaki klinac kojega moras svaki put tjerati jer ne zelis da svira s tobom
zivcira me isfuravanje svakog nadobudnog mladog metalca koji mi prica o bendovima poput dimmu borgir, manowar itd. i nocu se moli da bude velika zvijezda bas kao sto su oni, te ocekuje od mene da kimam glavom i kazem "pa i meni su super isto!"
Jos nikada tamo nisam pokvario jedan dio opreme - ali recimo da bubnjaru pukne opna ili činela - nemam pojima kako bi se vlasnik postavio prema tome - ili tek sto bi bilo da im tranzistor na pojacalu skurim??
meni se samo zbog tih nekih razloga da raditi...a ti budi marljiv i lijepo izracunaj koliko novaca je tvoj bend potrosio dosad na svirke
Crni (napisa): |
Osim tog, da je to sam tak, već bi odavno prof. Sarapa sa svojim Stopom vježbal u nekoj prostoriji na faksu (vjerojatno). |
kako si tako siguran u to?
Stop nije samo prof. Sarapa nego ima još ljudi - trojica plus tonac - i možda oni već imaju svoju prostoriju negdje gdje sviraju preko 20 godina?
možda im ne paše svima ići na brdo?
znam da je basist iz retkovca i sigurno mu se neda skakutati gore dole.
a možda prof. sarapa ne voli mjesati posao i zadovoljstvo ?
postoji milijardu razloga
Crni (napisa): | Ja mislim da se u vezi tog ne bi trebalo niš poduzimat...mislim fakat ono kak' vam se da? Po mom mišljenju ionak u samom gradu ima dovoljno sviračnica i svirki. |
pa ti nemoj nista poduzimati
vozikaj se onda po tramvaju sa "babama koje zaudaraju" i plaćaj 30 kn dnevno za sat vremena sviranja - ili odma poslje predavanja skocis do prostorije za sviranje?besplatno?
a sto se tice sviracnica - nema bas nekih kvalitetnih
sve do jedne me iritiraju, a bio sam u svima
zivicra me svaka nepoznata glava koja proviri kroz vrata da vidi šta radim...i svaki klinac kojega moras svaki put tjerati jer ne zelis da svira s tobom
zivcira me isfuravanje svakog nadobudnog mladog metalca koji mi prica o bendovima poput dimmu borgir, manowar itd. i nocu se moli da bude velika zvijezda bas kao sto su oni, te ocekuje od mene da kimam glavom i kazem "pa i meni su super isto!"
Jos nikada tamo nisam pokvario jedan dio opreme - ali recimo da bubnjaru pukne opna ili činela - nemam pojima kako bi se vlasnik postavio prema tome - ili tek sto bi bilo da im tranzistor na pojacalu skurim??
meni se samo zbog tih nekih razloga da raditi...a ti budi marljiv i lijepo izracunaj koliko novaca je tvoj bend potrosio dosad na svirke
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:59 ned, 14. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]Štos ti je u tome da ti se od zida zvuk odbija i oštećuje membrane zvučnika na razglasu i u pojačalu[/quote]
Šta misliš što je jače - zvuk koji izađe iz zvučnika - ili zvuk koji izađe iz zvučnika, putuje neko vrijeme po zraku gdje se rasprši, odbije se od nekog predmeta i vrati se nazad na membranu?
Pa ako ti membrana ne pukne odmah u prvom trenutku kada izađe zvuk, nema teorijske šanse da se taj isti odbijeni zvuk vrati toliko jak da uništi membranu.
Uostalom, membrane zvučnika (baš na zvučnike mislim, ne na combo pojacala) od nekog kvalitetnijeg proizvođača su ti tako konstruirane da mogu podnjeti jako puno dB zvuka - odbijao se on ili interferirao sa svime ostalim u prostorji.
[quote]A o oštećenju sluha da i ne govorim.[/quote]
Uho inače nije oprema.
I ako ti ne ode bubnjić kada stojis pola metra ispred pojacala, nece ti niti otici ako stojis bilogdje dalje (osim ako se neka ubitačna mikrofonija ne javi) jer se zvuk raspršuje zrakom, a time i njegova snaga slabi.
Zamisli, odeš na koncert - i vratiš se s njega gluh - kao i ostalih 50000 ljudi.
Oštećenja sluha nakon nekog vremena su neizbježna - ali su puno manja od recimo stajanja na jako prometnoj cesti gdje usput radnici buše i režu beton.
I uostalom - ti si pričao o izoliravanju prostorije- a to znači da se izvan nje ništa ne čuje - pravilan termin je sound-proofing (za kojeg nema dobrog prijevoda u hrv. jeziku).
Napraviti sobu sound-proof znači pretvoriti je u akustičnu prostoriju, unutar koje će zvučni valovi konstruktivno interferirati. Konstruktivnom interferencijom vlaova se pojačava snaga zvuka unutar prostorije, ali ne i izvan.
To znači da razglas može biti podešen na jako tiho - a unutar prostorije čuti se jako glasno.
Ono što prođe van zidova, prođe - ali je bitno oslabljeno jer više nema konstruktivne interferencije, a i raspržuje se zbog raznih plinova u zraku.
Zato je jako bitno prostoriju u kojoj se svira držati čistom, ne pušiti unutar nje, ne unositi ništa što isparava itd.
[quote]
Uglavnom, nemrem vjerovat da to ne znaš. Pa kaj ti samo doma soliraš s đitrom? Da fakat, onda nije ni čudo da toliko hoćeš besplatnu sviračnicu.[/quote]
Gle, postoji cijela znanost o zvuku, od koje ja znam samo jedan manji dio, a ti se nemoj praviti da znaš sve. Ja sam radio na milijun koncerata, sigurno si i ti bio među publikom bar na jednom, gledao sam profesionalce kako rade, tražio njihove savjete i raspitivao oko svega. Oni valjda nešto znaju i sigurno mi nisu namjerno krivo tumačili.
Što se tiče sviranja doma - da, sviram sam doma, i ne vidim što je u tome loše?
I naravno da hoću besplatnu sviračnicu jer nemam takve uvjete da mogu svaki dan plaćati 30 kn za sat vremena sviranja, kada mi treba minimalno bar 3 sata i nemam mogućnosti kupiti neki prostor ili preorganizirati neki unutar svoje kuće. Čak niti svoju sobu ne mogu, jer ipak tamo živim i radije cu sam vjezbati dok stvarno nesto dobro ne uleti nego da si izvadim prozore i zazidam svu svjetlost koja mi dolazi.
Crni (napisa): | Štos ti je u tome da ti se od zida zvuk odbija i oštećuje membrane zvučnika na razglasu i u pojačalu |
Šta misliš što je jače - zvuk koji izađe iz zvučnika - ili zvuk koji izađe iz zvučnika, putuje neko vrijeme po zraku gdje se rasprši, odbije se od nekog predmeta i vrati se nazad na membranu?
Pa ako ti membrana ne pukne odmah u prvom trenutku kada izađe zvuk, nema teorijske šanse da se taj isti odbijeni zvuk vrati toliko jak da uništi membranu.
Uostalom, membrane zvučnika (baš na zvučnike mislim, ne na combo pojacala) od nekog kvalitetnijeg proizvođača su ti tako konstruirane da mogu podnjeti jako puno dB zvuka - odbijao se on ili interferirao sa svime ostalim u prostorji.
Citat: | A o oštećenju sluha da i ne govorim. |
Uho inače nije oprema.
I ako ti ne ode bubnjić kada stojis pola metra ispred pojacala, nece ti niti otici ako stojis bilogdje dalje (osim ako se neka ubitačna mikrofonija ne javi) jer se zvuk raspršuje zrakom, a time i njegova snaga slabi.
Zamisli, odeš na koncert - i vratiš se s njega gluh - kao i ostalih 50000 ljudi.
Oštećenja sluha nakon nekog vremena su neizbježna - ali su puno manja od recimo stajanja na jako prometnoj cesti gdje usput radnici buše i režu beton.
I uostalom - ti si pričao o izoliravanju prostorije- a to znači da se izvan nje ništa ne čuje - pravilan termin je sound-proofing (za kojeg nema dobrog prijevoda u hrv. jeziku).
Napraviti sobu sound-proof znači pretvoriti je u akustičnu prostoriju, unutar koje će zvučni valovi konstruktivno interferirati. Konstruktivnom interferencijom vlaova se pojačava snaga zvuka unutar prostorije, ali ne i izvan.
To znači da razglas može biti podešen na jako tiho - a unutar prostorije čuti se jako glasno.
Ono što prođe van zidova, prođe - ali je bitno oslabljeno jer više nema konstruktivne interferencije, a i raspržuje se zbog raznih plinova u zraku.
Zato je jako bitno prostoriju u kojoj se svira držati čistom, ne pušiti unutar nje, ne unositi ništa što isparava itd.
Citat: |
Uglavnom, nemrem vjerovat da to ne znaš. Pa kaj ti samo doma soliraš s đitrom? Da fakat, onda nije ni čudo da toliko hoćeš besplatnu sviračnicu. |
Gle, postoji cijela znanost o zvuku, od koje ja znam samo jedan manji dio, a ti se nemoj praviti da znaš sve. Ja sam radio na milijun koncerata, sigurno si i ti bio među publikom bar na jednom, gledao sam profesionalce kako rade, tražio njihove savjete i raspitivao oko svega. Oni valjda nešto znaju i sigurno mi nisu namjerno krivo tumačili.
Što se tiče sviranja doma - da, sviram sam doma, i ne vidim što je u tome loše?
I naravno da hoću besplatnu sviračnicu jer nemam takve uvjete da mogu svaki dan plaćati 30 kn za sat vremena sviranja, kada mi treba minimalno bar 3 sata i nemam mogućnosti kupiti neki prostor ili preorganizirati neki unutar svoje kuće. Čak niti svoju sobu ne mogu, jer ipak tamo živim i radije cu sam vjezbati dok stvarno nesto dobro ne uleti nego da si izvadim prozore i zazidam svu svjetlost koja mi dolazi.
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sleeper Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:21 sub, 23. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="sleeper"]Keith Richard[/quote]
Nezaboravna scena na Hipodromu... Keith, sam pod jednim reflektorom, pjeva "[i]Like a Thief in the Night[/i]", a po njemu kisha... :worship:
sleeper (napisa): | Keith Richard |
Nezaboravna scena na Hipodromu... Keith, sam pod jednim reflektorom, pjeva "Like a Thief in the Night", a po njemu kisha...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sleeper Forumaš(ica)

|
Postano: 22:27 sub, 23. 10. 2004 Naslov: |
|
|
Chuck Berry, o da. No kad se već spominjalo i prof. Sarapu, da znate kako je vrlo oštro kritizirao tehniku Chucka Berryja na koncertu u Zagrebu (Mala dvorana Doma sportova, a bila su dva nastupa isti dan, ranije i kasnije navečer). Koliko se sjećam, govorio je pri izlasku s koncerta (a njega se, kao što znate, nadaleko čuje pa je došlo i do mene) kako "stari ne razlikuje veliku i malu tercu"...
Chuck Berry, o da. No kad se već spominjalo i prof. Sarapu, da znate kako je vrlo oštro kritizirao tehniku Chucka Berryja na koncertu u Zagrebu (Mala dvorana Doma sportova, a bila su dva nastupa isti dan, ranije i kasnije navečer). Koliko se sjećam, govorio je pri izlasku s koncerta (a njega se, kao što znate, nadaleko čuje pa je došlo i do mene) kako "stari ne razlikuje veliku i malu tercu"...
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:12 ned, 24. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="sleeper"]Chuck Berry, o da. No kad se već spominjalo i prof. Sarapu, da znate kako je vrlo oštro kritizirao tehniku Chucka Berryja na koncertu u Zagrebu (Mala dvorana Doma sportova, a bila su dva nastupa isti dan, ranije i kasnije navečer). Koliko se sjećam, govorio je pri izlasku s koncerta (a njega se, kao što znate, nadaleko čuje pa je došlo i do mene) kako "stari ne razlikuje veliku i malu tercu"...[/quote]
Meni je totalno bespredmetno kritizirati Chucka Berryja. Pa taj tip (Berry) je praktički izmislil' gitaristički rock'n'roll. Da nije bilo Chucka Berryja ne bi bilo ni Beatlesa, Stonesa, Whoovaca, Jimija Hendrixa (Sarapa ne bi imal' koga "skidati" na đitri :twisted: ), Led Zeppelina, Deep Purplea, Black Sabbatha, AC/DC-a, Iron Maidena...ma ne bi bilo apsolutno ničeg! Vrhunac rocka bi ostal' na Shadowsima.
sleeper (napisa): | Chuck Berry, o da. No kad se već spominjalo i prof. Sarapu, da znate kako je vrlo oštro kritizirao tehniku Chucka Berryja na koncertu u Zagrebu (Mala dvorana Doma sportova, a bila su dva nastupa isti dan, ranije i kasnije navečer). Koliko se sjećam, govorio je pri izlasku s koncerta (a njega se, kao što znate, nadaleko čuje pa je došlo i do mene) kako "stari ne razlikuje veliku i malu tercu"... |
Meni je totalno bespredmetno kritizirati Chucka Berryja. Pa taj tip (Berry) je praktički izmislil' gitaristički rock'n'roll. Da nije bilo Chucka Berryja ne bi bilo ni Beatlesa, Stonesa, Whoovaca, Jimija Hendrixa (Sarapa ne bi imal' koga "skidati" na đitri ), Led Zeppelina, Deep Purplea, Black Sabbatha, AC/DC-a, Iron Maidena...ma ne bi bilo apsolutno ničeg! Vrhunac rocka bi ostal' na Shadowsima.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:06 ned, 24. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]
Da nije bilo Chucka Berryja ne bi bilo ni Beatlesa, Stonesa, Whoovaca, Jimija Hendrixa (Sarapa ne bi imal' koga "skidati" na đitri :twisted: ), Led Zeppelina, Deep Purplea, Black Sabbatha, AC/DC-a, Iron Maidena...ma ne bi bilo apsolutno ničeg! Vrhunac rocka bi ostal' na Shadowsima.[/quote]
bilo bi. jer nikad jedna osoba ne moze niti nije utjecala u tolikoj mjeri. dosao bi netko drugi. les paul je vec nekoliko godina svirao gitaru dok se chuck berry nije ni rodio, a les paula je nazalos poznat siroj publici kao marka gitare. danas les paul svira u jednom omanjem klubu u kojem ima svoj termin ponedjeljkom, i svaki tjedan mu gostuju velike face poput satriania,vaia,zakk wyldea itd. i svi kazu isto - tom covjeku se mozete samo klanjati.
Da nije bilo Chucka Berryja ne bi bilo ni Beatlesa, Stonesa, Whoovaca, Jimija Hendrixa (Sarapa ne bi imal' koga "skidati" na đitri ), Led Zeppelina, Deep Purplea, Black Sabbatha, AC/DC-a, Iron Maidena...ma ne bi bilo apsolutno ničeg! Vrhunac rocka bi ostal' na Shadowsima. |
bilo bi. jer nikad jedna osoba ne moze niti nije utjecala u tolikoj mjeri. dosao bi netko drugi. les paul je vec nekoliko godina svirao gitaru dok se chuck berry nije ni rodio, a les paula je nazalos poznat siroj publici kao marka gitare. danas les paul svira u jednom omanjem klubu u kojem ima svoj termin ponedjeljkom, i svaki tjedan mu gostuju velike face poput satriania,vaia,zakk wyldea itd. i svi kazu isto - tom covjeku se mozete samo klanjati.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:05 ned, 24. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]bilo bi. jer nikad jedna osoba ne moze niti nije utjecala u tolikoj mjeri. dosao bi netko drugi. les paul je vec nekoliko godina svirao gitaru dok se chuck berry nije ni rodio, a les paula je nazalos poznat siroj publici kao marka gitare. danas les paul svira u jednom omanjem klubu u kojem ima svoj termin ponedjeljkom, i svaki tjedan mu gostuju velike face poput satriania,vaia,zakk wyldea itd. i svi kazu isto - tom covjeku se mozete samo klanjati. [/quote]
Les Paul je sjajan muzičar, ali ipak ne treba miješati kruške i jabuke. Njegovi nezaboravni evergreeni kao [i]Vaya Con dios[/i], [i]How High The Moon[/i], [i]On Mockingbird Hill[/i] ipak nemaju neke pretjerane veze sa rock'n'rollom.
Lord Sirius (napisa): | bilo bi. jer nikad jedna osoba ne moze niti nije utjecala u tolikoj mjeri. dosao bi netko drugi. les paul je vec nekoliko godina svirao gitaru dok se chuck berry nije ni rodio, a les paula je nazalos poznat siroj publici kao marka gitare. danas les paul svira u jednom omanjem klubu u kojem ima svoj termin ponedjeljkom, i svaki tjedan mu gostuju velike face poput satriania,vaia,zakk wyldea itd. i svi kazu isto - tom covjeku se mozete samo klanjati. |
Les Paul je sjajan muzičar, ali ipak ne treba miješati kruške i jabuke. Njegovi nezaboravni evergreeni kao Vaya Con dios, How High The Moon, On Mockingbird Hill ipak nemaju neke pretjerane veze sa rock'n'rollom.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:16 ned, 24. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"]
Les Paul je sjajan muzičar, ali ipak ne treba miješati kruške i jabuke. Njegovi nezaboravni evergreeni kao [i]Vaya Con dios[/i], [i]How High The Moon[/i], [i]On Mockingbird Hill[/i] ipak nemaju neke pretjerane veze sa rock'n'rollom.[/quote]
ma nije to mjesanje krusaka i jabuka, nego kazem kako ima mnogo muzicara (a ne samo nekolicina) koji su prije 50 ili 60 godina mnogo utjecali na razne žanrove, a danas se jako jako malo za njih zna jer se jednostavno vise o tome ne prica. eto chuck berry je zasad polozio ispit vremena, no da ga nije bilo, stvari bi vjerojatno bile iste, imo.
Les Paul je sjajan muzičar, ali ipak ne treba miješati kruške i jabuke. Njegovi nezaboravni evergreeni kao Vaya Con dios, How High The Moon, On Mockingbird Hill ipak nemaju neke pretjerane veze sa rock'n'rollom. |
ma nije to mjesanje krusaka i jabuka, nego kazem kako ima mnogo muzicara (a ne samo nekolicina) koji su prije 50 ili 60 godina mnogo utjecali na razne žanrove, a danas se jako jako malo za njih zna jer se jednostavno vise o tome ne prica. eto chuck berry je zasad polozio ispit vremena, no da ga nije bilo, stvari bi vjerojatno bile iste, imo.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 3:40 pon, 25. 10. 2004 Naslov: |
|
|
Malo skrećem s ove niti razgovora, ali nema veze. Nedavno sam, nakon što mi je dosta ljudi to preporučilo, nabasao na skladbu "Hocus Pocus", mislim prve postave grupe Focus i mislim da je stvarno, objektivno gledano, zanimljiva. Subjektivno, stvar mi je skroz zgodna i baš mi dočara neku "hocus pocus" atmosferu. To je snimano u 70-ima i vrlo jasno se čuje da datira iz tog razdoblja pa zvuči isklišejizirano na nekim mjestima, uhu današnjeg slušača, ali inače je za svoje vrijeme to dosta dobra glazba. Jako me iznenadila solaža, kad sam je poslušao, jer je dosta u drugom planu, u odnosu na ritam gitaru; za sedamdesete odudara od prosjeka, ili se bar može strpati u isti koš s radovima najvećih gitarista. Dakako, ima i dionica na nečemu što mi zvuči k'o shakukachi, a to je frulica pa sam, naravski, oduševljen! :piper:
To bi za onda bila nekakva eksperimentala, progresiva ili sličan zvučni termin, a htio bi čut mišljenje ostalih. Ziher je neko čuo od vas znalaca,
kaj mislite? Mislim, o stvari, ne koji je žanr.
Malo skrećem s ove niti razgovora, ali nema veze. Nedavno sam, nakon što mi je dosta ljudi to preporučilo, nabasao na skladbu "Hocus Pocus", mislim prve postave grupe Focus i mislim da je stvarno, objektivno gledano, zanimljiva. Subjektivno, stvar mi je skroz zgodna i baš mi dočara neku "hocus pocus" atmosferu. To je snimano u 70-ima i vrlo jasno se čuje da datira iz tog razdoblja pa zvuči isklišejizirano na nekim mjestima, uhu današnjeg slušača, ali inače je za svoje vrijeme to dosta dobra glazba. Jako me iznenadila solaža, kad sam je poslušao, jer je dosta u drugom planu, u odnosu na ritam gitaru; za sedamdesete odudara od prosjeka, ili se bar može strpati u isti koš s radovima najvećih gitarista. Dakako, ima i dionica na nečemu što mi zvuči k'o shakukachi, a to je frulica pa sam, naravski, oduševljen!
To bi za onda bila nekakva eksperimentala, progresiva ili sličan zvučni termin, a htio bi čut mišljenje ostalih. Ziher je neko čuo od vas znalaca,
kaj mislite? Mislim, o stvari, ne koji je žanr.
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
|