Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ja Gost
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:46 ned, 7. 11. 2004 Naslov: Re: Studiranje paralelno na dva faksa i studentska prava |
|
|
[quote="Ja"]Zanima me da li gubim studentska prava ako upisem paralelno s matematikom jos jedan faks? I imam li pravo na stipendiju ako budem na tom drugom faksu medu prvih 10% na prijamnom? Zna li netko gdje mogu naci nesto vide o tome?[/quote]
Ako si redoviti student na ovom fakuletu, ostajes student i tocka. Ta prava ne mozes izgubiti doupisivanjem studija (u protivnom bi to bio zanimljiv logicki odnos).
Postoje dva nacina upisivanja jos jednog studija (na istom ili drugom fakultetu). Jedan je "za vlastite potrebe" (taj kosta) ili po trosku MZOS-a, iako za ovo drugo trebas specijalnu dozvolu od Ministra, a praksa je dobivanje te dozvole ekvivalentno prosjeku >=4.0 na prvom studiju.
Na onom drugom studiju si student kao da ono prvo nista ne studiras, osim ako VEC PRIMAS drzavnu stipendija, jer se doticna dodjeljuje Gradjaninu RH koji ima indeks i neke ekstra karakteristike. Slicno vrijedi za iksicu i jos par takvih stvari.
Gledano ovako: student je gradjanin drzave, a student na studiju je uredjeni par gradjanin drzave, indeks. Iksica se odnosi na studenta, stipendija isto, dok se upisani kolegij odnosi na studenta na studiju.
Raspitaj se na referadama o detaljima i tehnikalijama.
'ave fun!
Sinisa
Ja (napisa): | Zanima me da li gubim studentska prava ako upisem paralelno s matematikom jos jedan faks? I imam li pravo na stipendiju ako budem na tom drugom faksu medu prvih 10% na prijamnom? Zna li netko gdje mogu naci nesto vide o tome? |
Ako si redoviti student na ovom fakuletu, ostajes student i tocka. Ta prava ne mozes izgubiti doupisivanjem studija (u protivnom bi to bio zanimljiv logicki odnos).
Postoje dva nacina upisivanja jos jednog studija (na istom ili drugom fakultetu). Jedan je "za vlastite potrebe" (taj kosta) ili po trosku MZOS-a, iako za ovo drugo trebas specijalnu dozvolu od Ministra, a praksa je dobivanje te dozvole ekvivalentno prosjeku >=4.0 na prvom studiju.
Na onom drugom studiju si student kao da ono prvo nista ne studiras, osim ako VEC PRIMAS drzavnu stipendija, jer se doticna dodjeljuje Gradjaninu RH koji ima indeks i neke ekstra karakteristike. Slicno vrijedi za iksicu i jos par takvih stvari.
Gledano ovako: student je gradjanin drzave, a student na studiju je uredjeni par gradjanin drzave, indeks. Iksica se odnosi na studenta, stipendija isto, dok se upisani kolegij odnosi na studenta na studiju.
Raspitaj se na referadama o detaljima i tehnikalijama.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
Ja Gost
|
|
[Vrh] |
|