Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 18:12 sri, 10. 11. 2004 Naslov: Sigurno citanje poste od doma |
|
|
Ok.. Poceo ja primati gro novih mailova i razmislio o prednostima toga da ih mozda ne primam i saljem BAS SVE preko pinea na nekoliko razlicitih servera :roll:
I instaliram sylpheed, krasan mali programcic i pocnem eksperimentirati sa sigurnosnim postavkama. IMAP, nista, POP+SSL nista, uz pomoc starttls-a, non-blocking ssl, nista. Pokusao forvardat lokalni port 11110 na studentov 110, nista (valjda nije podrzano na studentu)
Jel grijesim negdje? :-s
Postoji li nacin da se sa studenta na neki vise-manje regularni downloada pošta (ne, scp me ne veseli :)) a da se ne salje pasvord plaintekstom preko cijele mreze?
Ok.. Poceo ja primati gro novih mailova i razmislio o prednostima toga da ih mozda ne primam i saljem BAS SVE preko pinea na nekoliko razlicitih servera
I instaliram sylpheed, krasan mali programcic i pocnem eksperimentirati sa sigurnosnim postavkama. IMAP, nista, POP+SSL nista, uz pomoc starttls-a, non-blocking ssl, nista. Pokusao forvardat lokalni port 11110 na studentov 110, nista (valjda nije podrzano na studentu)
Jel grijesim negdje?
Postoji li nacin da se sa studenta na neki vise-manje regularni downloada pošta (ne, scp me ne veseli ) a da se ne salje pasvord plaintekstom preko cijele mreze?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 21:45 sri, 10. 11. 2004 Naslov: Re: Sigurno citanje poste od doma |
|
|
[quote="ZUB"]
[[...]]
[[...]]
[/quote]
Ovako su stajale stvari do pred mjesec i pô, tj. dok mi je Net značio CARNet (ili obratno):
Port forwarding ssh-om, o kojem pričaš, oduzeo mi je i previše danâ, živaca i gnjavljenja ljudi po newsima (od kojih su se mnogi potrudili pomoći) da bih ti savjetovao ma još i jednu sekundu bavljenja tom mišlju. Uglavnom, odustani.
POP3+SSL radi! Ali samo na CARNet-u i samo s mail klijentima koji su tolerantni prema nevjerovatnom stanju cerifikata (expired bete.math.hr za student-a i sl.) i na mnogim nam mjestima opjevanoj pouzdanosti ožičja. Usmjeriš li dobrohotni svoj reader na port 995 i budeš iznimno strpljiv, tvoj mail će se ukazat u konačnom vremenu, ma koliko god ono pretjerano bilo. Jamčim za Thunderbird 0.8, a možda i noviji.
Uzmi u obzir da se od 1. 10. nisam niti jednom CARNetirao, dakle, informacije su totalno obsolete, uz to što su subjektivne i vjerovatno neprimjenjive anymore.
ZUB (napisa): |
[[...]]
[[...]]
|
Ovako su stajale stvari do pred mjesec i pô, tj. dok mi je Net značio CARNet (ili obratno):
Port forwarding ssh-om, o kojem pričaš, oduzeo mi je i previše danâ, živaca i gnjavljenja ljudi po newsima (od kojih su se mnogi potrudili pomoći) da bih ti savjetovao ma još i jednu sekundu bavljenja tom mišlju. Uglavnom, odustani.
POP3+SSL radi! Ali samo na CARNet-u i samo s mail klijentima koji su tolerantni prema nevjerovatnom stanju cerifikata (expired bete.math.hr za student-a i sl.) i na mnogim nam mjestima opjevanoj pouzdanosti ožičja. Usmjeriš li dobrohotni svoj reader na port 995 i budeš iznimno strpljiv, tvoj mail će se ukazat u konačnom vremenu, ma koliko god ono pretjerano bilo. Jamčim za Thunderbird 0.8, a možda i noviji.
Uzmi u obzir da se od 1. 10. nisam niti jednom CARNetirao, dakle, informacije su totalno obsolete, uz to što su subjektivne i vjerovatno neprimjenjive anymore.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 22:04 sri, 10. 11. 2004 Naslov: |
|
|
Ha :-s
nmap kaze (sa iskon dial-upa) da je otvorem SMTP na portu 25, da je otvoren pop3 na 110, da je otvoren 143 za imap, te 995 za pop3s :-s
al meni ne radi nista od toga :-s
Ha
nmap kaze (sa iskon dial-upa) da je otvorem SMTP na portu 25, da je otvoren pop3 na 110, da je otvoren 143 za imap, te 995 za pop3s
al meni ne radi nista od toga
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 22:52 sri, 10. 11. 2004 Naslov: |
|
|
fetchmail rulez :D
poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema :D
fetchmail rulez
poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 16:49 čet, 11. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZUB"]fetchmail rulez :D
poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema :D[/quote]
Drago mi je to cuti. Stovise, zahvalan na tracku nade, upustit cu se, stignem li, u uvjeravanje fetchmaila i exima na Cygwinu da im je tamo zivot lijep :shock:
ZUB (napisa): | fetchmail rulez
poslije nekoliko sati neplodnog petljanja po fancy suceljima, utipkao sam osnovni primjer iz man fetchmailrc i stavio da eksterni program za skidanje poste bude bas on i radi bez problema  |
Drago mi je to cuti. Stovise, zahvalan na tracku nade, upustit cu se, stignem li, u uvjeravanje fetchmaila i exima na Cygwinu da im je tamo zivot lijep
|
|
[Vrh] |
|
|