Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:58 čet, 11. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="HijenA"]medjutim, don't you think da ako je vec netko dobio "blagoslov" faksa, da ostali svi ispadaju iz utrke?![/quote]
Ne. Druzba Pere Kvrzice takodjer tvrdi da ima blagoslov ([url=http://www.biol.pmf.hr/~bius/zanimljivosti/mail.jpg]ovo[/url]). Osim toga, kojeg faksa i kojeg dekana? To ti u slucaju PMF-a nije tako jednostavno. Na kraju, cak i bez icijeg blagoslova mogu organizirati tulum pod nazivom "Brucosijada PMF-a".[/quote]
koliko sam ja shvatio, taj prof. Ivan Habdija je prodekan PMF-a (znaci svih odsjeka zajedno, kompletnog fakulteta) s tim da svaki odjel ima i svog dekana, rajt? e, pa, ako je taj Habdija prodekan cijelog PMF-a i da on kaze kako podrzava odredjenu skupinu ljudi da organiziraju brucosijadu za cijeli faks (svi odjeli), onda bi se, primjerice, ja povukao i ne bi dalje pokusavao organizirati istu. to je samo stvar osobne kulture.
[quote]
[i]Real life[/i] je ponekad stvarno kompliciran. Jednostavnije je zivjeti u mathlandu :wink:[/quote]
totally agreed :)
krcko (napisa): | HijenA (napisa): | medjutim, don't you think da ako je vec netko dobio "blagoslov" faksa, da ostali svi ispadaju iz utrke?! |
Ne. Druzba Pere Kvrzice takodjer tvrdi da ima blagoslov (ovo). Osim toga, kojeg faksa i kojeg dekana? To ti u slucaju PMF-a nije tako jednostavno. Na kraju, cak i bez icijeg blagoslova mogu organizirati tulum pod nazivom "Brucosijada PMF-a". |
koliko sam ja shvatio, taj prof. Ivan Habdija je prodekan PMF-a (znaci svih odsjeka zajedno, kompletnog fakulteta) s tim da svaki odjel ima i svog dekana, rajt? e, pa, ako je taj Habdija prodekan cijelog PMF-a i da on kaze kako podrzava odredjenu skupinu ljudi da organiziraju brucosijadu za cijeli faks (svi odjeli), onda bi se, primjerice, ja povukao i ne bi dalje pokusavao organizirati istu. to je samo stvar osobne kulture.
Citat: |
Real life je ponekad stvarno kompliciran. Jednostavnije je zivjeti u mathlandu  |
totally agreed
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:43 pet, 12. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]...s tim da svaki odjel ima i svog dekana, rajt?[/quote]
Wrong, procelnika. :)
No, PMF-MO tvrdi (ne ulazim u ispravnost tvrdnje i molim da se ne zapocinje opet s tim!) da je zasebni fakultet. :-s Shodno tome, ima Dekana kojeg van PMF-MO (na Sveucilistu i, pogotovo, u ostatku PMFa) smatraju procelnikom. :crazyeyes: Ima negdje topic i o tome. 8)
[quote="HijenA"]to je samo stvar osobne kulture.[/quote]
Kao i trganje tudjih plakata. :evil:
HijenA (napisa): | ...s tim da svaki odjel ima i svog dekana, rajt? |
Wrong, procelnika.
No, PMF-MO tvrdi (ne ulazim u ispravnost tvrdnje i molim da se ne zapocinje opet s tim!) da je zasebni fakultet. Shodno tome, ima Dekana kojeg van PMF-MO (na Sveucilistu i, pogotovo, u ostatku PMFa) smatraju procelnikom. Ima negdje topic i o tome.
HijenA (napisa): | to je samo stvar osobne kulture. |
Kao i trganje tudjih plakata.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
egipcanin Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 13:16 pet, 12. 11. 2004 Naslov: |
|
|
AFAIK SUMAsi su pisali prof. Habdiji i pitali za blagoslov da odrze brucosijadu. Buduci da to nije u Habdijinoj domeni on je vise-manje rekao "radite sto hocete, al bilo bi mi draze da brucosijadu PMF-a organiziravaju svi [i]odjelci[/i] :lol: (mislim da je ovo dobar termin za buduce rasprave ;)) [b]zajedno[/b]. SUMA i SZ, to nisu. Drugu brucosijadu organizira Cumez, klub studenata PMF-a i lepeza studentskih organizacija sa svih odsijeka osim kemije(studenti su na kemiji neorganizirani) i matematike (a na matematici imamo SUMAu, koja bas i nije reprezentativni uzorak ovoga fakulteta i MaSS koji se u to ne zeli uvlaciti).
BTW. bas sam vidio plakat IDENTICAN onom crvenom sa iznimkom da se radi o brucosijadi pravnog fakulteta, da se odrzava u piranhi te da je afterparty u Papayi na dan i "naseg" afterpartya, te je cijela stvar u organizaciji [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=3434#3434]debatnog kluba pravnog fakulteta[/url] :lol:
a petre... :rotfl:
btw: ako bi netko bio straasno dobar da objesi taj poster negdje na faksu ;)
PS ima clanak o brucosijadama na http://www.student.hr/?
DODATAK ;) vezano uz papayu, sto donekle moze objasniti cemu bas "brucosijada" u tom establishmentu, buduci da isti ima naviku ciniti tudje proslave na divlje, poput... [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1848&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=papaya]godisnjica mature[/url] :roll:
AFAIK SUMAsi su pisali prof. Habdiji i pitali za blagoslov da odrze brucosijadu. Buduci da to nije u Habdijinoj domeni on je vise-manje rekao "radite sto hocete, al bilo bi mi draze da brucosijadu PMF-a organiziravaju svi odjelci (mislim da je ovo dobar termin za buduce rasprave ) zajedno. SUMA i SZ, to nisu. Drugu brucosijadu organizira Cumez, klub studenata PMF-a i lepeza studentskih organizacija sa svih odsijeka osim kemije(studenti su na kemiji neorganizirani) i matematike (a na matematici imamo SUMAu, koja bas i nije reprezentativni uzorak ovoga fakulteta i MaSS koji se u to ne zeli uvlaciti).
BTW. bas sam vidio plakat IDENTICAN onom crvenom sa iznimkom da se radi o brucosijadi pravnog fakulteta, da se odrzava u piranhi te da je afterparty u Papayi na dan i "naseg" afterpartya, te je cijela stvar u organizaciji debatnog kluba pravnog fakulteta
a petre...
btw: ako bi netko bio straasno dobar da objesi taj poster negdje na faksu
PS ima clanak o brucosijadama na http://www.student.hr/?
DODATAK vezano uz papayu, sto donekle moze objasniti cemu bas "brucosijada" u tom establishmentu, buduci da isti ima naviku ciniti tudje proslave na divlje, poput... godisnjica mature
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:38 pet, 12. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]Krivo. Kemicari se kriju iza kratice SSHKD sto znaci studentska sekcija hrvatskog kemijskog drustva, a i MASS je isto snama u organizaciji.[/quote]
A :oops: my bad :)
BoMark (napisa): | Krivo. Kemicari se kriju iza kratice SSHKD sto znaci studentska sekcija hrvatskog kemijskog drustva, a i MASS je isto snama u organizaciji. |
A my bad
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:51 pet, 12. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]btw: ako bi netko bio straasno dobar da objesi taj poster negdje na faksu ;)[/quote]
cinik je pokušao, ali mu je došao neki sumand i petrovskom retorikom mu "objasnio" da to "nije u redu".[/quote]
Ako netko ima fotku oba plakata, ja bih ih rado usporedio. 8) Mogu cak dati i drugima na uvid, pa da vidim retoriku kojom ce se to odavde maknuti. :twisted:
veky (napisa): | ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | btw: ako bi netko bio straasno dobar da objesi taj poster negdje na faksu  |
cinik je pokušao, ali mu je došao neki sumand i petrovskom retorikom mu "objasnio" da to "nije u redu". |
Ako netko ima fotku oba plakata, ja bih ih rado usporedio. Mogu cak dati i drugima na uvid, pa da vidim retoriku kojom ce se to odavde maknuti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 18:43 pet, 12. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ako netko ima fotku oba plakata, ja bih ih rado usporedio. 8)[/quote]
Gle, mislim da ova priča dovoljno govori: cinik i ja sjedimo nedaleko "crvene klupe", dolazi Ljerka... cinik, onako iz fore, odmotava plakat i pita Ljerku "Ej, jesi vidjela ovaj plakat?". Ljerka: "Pa da, naravno...", i onda za nekih 5 sekundi buljenja u plakat "Aha, ne, nisam...". :wink:
vsego (napisa): | Ako netko ima fotku oba plakata, ja bih ih rado usporedio.  |
Gle, mislim da ova priča dovoljno govori: cinik i ja sjedimo nedaleko "crvene klupe", dolazi Ljerka... cinik, onako iz fore, odmotava plakat i pita Ljerku "Ej, jesi vidjela ovaj plakat?". Ljerka: "Pa da, naravno...", i onda za nekih 5 sekundi buljenja u plakat "Aha, ne, nisam...".
|
|
[Vrh] |
|
Sly Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 2:39 sub, 13. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[url=http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=70]Članak na student.hr-u[/url] o komplikacijama koje su se stvorile oko brucošijada na PMF-u.
Imam par primjerbi koje ču iznjeti i reći ču vam svoje mišljenje o svemu tome.
Kao prvo nije mi jasno kako to da netko može organizirati "party" pod nazivom `Brucošijada PMF-a` ako nema potporu (blagoslov) od same te institucije.
- Dakle, koristi se njihovim imenom kako bi izvukao protupravnu dobit, a to je zakonom kažnjivo, dakle, jednom rječju može se kazniti organizatore. (dobro, to baš i nije jedna rijec!)
Ako PMF daje potporu jednima a drugi organiziraju, također `Brucošijadu PMF-a`, tada bi se tu mogao "primjeniti zakon".
Takve "brucošijade" bi trebalo automatski disankcionirati i kazniti udruge koje ih organiziraju njihovim ograničavanjem rada (ili drakonski novćanim kaznama ili zatvaranjem).
- E sad, budući da te udruge nemaju baš nekih novaca, (za razliku od nekih udruga koje ga imaju), a i ograničavanje rada nije baš neki primjeren naćin kazne, može se upozoriti one koji krše zakon.
U ovom slučaju neznam tko ima potporu PMF-a, a tko ne, pa ne bih mogao reći konktetnije kako one "protivnike", ako to i jesu,
izbaciti iz organizacije daljnjih `Brucošijada PMF-a` a vrlo lako i ove.
Zašto i ove ? - Zato što bi neki od organizatora odustali od održavanja takvog `ilegalnog partya` kad bi znali da krše zakon i da im to šteti ugledu.
- E sad smo došli do kontradikcije!!!
Zašto? - Zato što jedan dio ljudi organizira brucošijadu striktno za odjel matematike a drugi dio ljudi za "ostatak svijeta".
Dakle, i jedni i drugi bi se mogli služiti nazivom `Brucošijada PMF-a` uz uvjet da na plakatu stoji kojeg odsjeka iliti odjela
a to znaći pretpostavka nije zadovoljena! => <=
Ako su vec morale biti organizirane 2ili3 brucosijade trebali su ih ravnomjerno rasporediti a ne jednu pa dan poslije drugu.
Tako bi bilo i jednima i drugima srce na mjestu.....
Pa nismo mi s PMF s razlicitih odsjeka ili odjela smrtni neprijatelji !
Udružimo snage zajedno smo jaći jer sve što nas ne rastavi samo nas jača!!!
Pridošlica na faksuu ili ti brucoš!!!
---------------------------------------------------------
hehe i ja idem filozofirat u pol3 :) :agrue: :2gunfire: :snipersmile:
Članak na student.hr-u o komplikacijama koje su se stvorile oko brucošijada na PMF-u.
Imam par primjerbi koje ču iznjeti i reći ču vam svoje mišljenje o svemu tome.
Kao prvo nije mi jasno kako to da netko može organizirati "party" pod nazivom `Brucošijada PMF-a` ako nema potporu (blagoslov) od same te institucije.
- Dakle, koristi se njihovim imenom kako bi izvukao protupravnu dobit, a to je zakonom kažnjivo, dakle, jednom rječju može se kazniti organizatore. (dobro, to baš i nije jedna rijec!)
Ako PMF daje potporu jednima a drugi organiziraju, također `Brucošijadu PMF-a`, tada bi se tu mogao "primjeniti zakon".
Takve "brucošijade" bi trebalo automatski disankcionirati i kazniti udruge koje ih organiziraju njihovim ograničavanjem rada (ili drakonski novćanim kaznama ili zatvaranjem).
- E sad, budući da te udruge nemaju baš nekih novaca, (za razliku od nekih udruga koje ga imaju), a i ograničavanje rada nije baš neki primjeren naćin kazne, može se upozoriti one koji krše zakon.
U ovom slučaju neznam tko ima potporu PMF-a, a tko ne, pa ne bih mogao reći konktetnije kako one "protivnike", ako to i jesu,
izbaciti iz organizacije daljnjih `Brucošijada PMF-a` a vrlo lako i ove.
Zašto i ove ? - Zato što bi neki od organizatora odustali od održavanja takvog `ilegalnog partya` kad bi znali da krše zakon i da im to šteti ugledu.
- E sad smo došli do kontradikcije!!!
Zašto? - Zato što jedan dio ljudi organizira brucošijadu striktno za odjel matematike a drugi dio ljudi za "ostatak svijeta".
Dakle, i jedni i drugi bi se mogli služiti nazivom `Brucošijada PMF-a` uz uvjet da na plakatu stoji kojeg odsjeka iliti odjela
a to znaći pretpostavka nije zadovoljena! ⇒ ⇐
Ako su vec morale biti organizirane 2ili3 brucosijade trebali su ih ravnomjerno rasporediti a ne jednu pa dan poslije drugu.
Tako bi bilo i jednima i drugima srce na mjestu.....
Pa nismo mi s PMF s razlicitih odsjeka ili odjela smrtni neprijatelji !
Udružimo snage zajedno smo jaći jer sve što nas ne rastavi samo nas jača!!!
Pridošlica na faksuu ili ti brucoš!!!
---------------------------------------------------------
hehe i ja idem filozofirat u pol3
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 14:12 sub, 13. 11. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Sly"]Kao prvo nije mi jasno kako to da netko može organizirati "party" pod nazivom `Brucošijada PMF-a` ako nema potporu (blagoslov) od same te institucije.[/quote]
Pa vidis. Osim toga, nije bas do kraja definiran oblik u kojemu fakultet daje potporu za organiziranje brucosijade. Najcesce se stvar svodi na usmenu potporu dekana ili prodekana, a dosta je tesko dokazati da netko to nije dobio.
[quote="Sly"]Dakle, koristi se njihovim imenom kako bi izvukao protupravnu dobit, a to je zakonom kažnjivo, dakle, jednom rječju može se kazniti organizatore. (dobro, to baš i nije jedna rijec!)[/quote]
Ne budi smijesan. Organiziranje partyja ne spada u djelatnost fakulteta. Niciji interes nije ugrozen time sto netko organizira tulum, osim eventualno interes neinformiranih brucosa koji ce kupiti "krive" karte. Po mojem osobnom misljenju ovo je prava sitnica prema ostalim krsenjima studentskih interesa od strane organizatora "crvene" brucosijade.
Sly (napisa): | Kao prvo nije mi jasno kako to da netko može organizirati "party" pod nazivom `Brucošijada PMF-a` ako nema potporu (blagoslov) od same te institucije. |
Pa vidis. Osim toga, nije bas do kraja definiran oblik u kojemu fakultet daje potporu za organiziranje brucosijade. Najcesce se stvar svodi na usmenu potporu dekana ili prodekana, a dosta je tesko dokazati da netko to nije dobio.
Sly (napisa): | Dakle, koristi se njihovim imenom kako bi izvukao protupravnu dobit, a to je zakonom kažnjivo, dakle, jednom rječju može se kazniti organizatore. (dobro, to baš i nije jedna rijec!) |
Ne budi smijesan. Organiziranje partyja ne spada u djelatnost fakulteta. Niciji interes nije ugrozen time sto netko organizira tulum, osim eventualno interes neinformiranih brucosa koji ce kupiti "krive" karte. Po mojem osobnom misljenju ovo je prava sitnica prema ostalim krsenjima studentskih interesa od strane organizatora "crvene" brucosijade.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Sly Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:30 ned, 14. 11. 2004 Naslov: |
|
|
1. Cinik, file se ne da citati (Mozilla 1.7.2 i GIMP 1.2 pod Fedorom) :(
2. Pod "brand fakulteta" bi spadali sam fakultet, nastava, znanost,... Brucosijada nije djelatnost fakulteta, pa ne moze niti potpadati pod "brand". 8)
3. Kod nas je, naravno, upitno i o kojem je fakultetu rijec. :PP
1. Cinik, file se ne da citati (Mozilla 1.7.2 i GIMP 1.2 pod Fedorom)
2. Pod "brand fakulteta" bi spadali sam fakultet, nastava, znanost,... Brucosijada nije djelatnost fakulteta, pa ne moze niti potpadati pod "brand".
3. Kod nas je, naravno, upitno i o kojem je fakultetu rijec.
|
|
[Vrh] |
|
Sly Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: