Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Web stranice na studentu

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 0

PostPostano: 18:46 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

Kako ostvariti web stranice na studentu?
Nemam pojma o UNIXu tako da bih molio detaljna objasnjenja.

Nacuo sam da samo trebam u svoj direktorij staviti index.html i staviti public access. Kako li napraviti ovo?

Vsego? Krcko?

Unaprijed zahvaljujem. Imajte strpljenja sa mnom, jadnim windows userom i unix neznalicom.

Nacuo sam da samo trebam u svoj direktorij staviti index.html i staviti public access. Kako li napraviti ovo?

Vsego? Krcko?

Unaprijed zahvaljujem. Imajte strpljenja sa mnom, jadnim windows userom i unix neznalicom.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:35 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Re: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]Kako ostvariti web stranice na studentu?[/quote]

Lako. :)

[quote="Void"]Nemam pojma o UNIXu tako da bih molio detaljna objasnjenja.[/quote]

Sram te bilo... ;)

[quote="Void"]Nacuo sam da samo trebam u svoj direktorij staviti index.html i staviti public access. Kako li napraviti ovo?[/quote]

Odes na [url]http://degiorgi.math.hr/[/url] i tamo pogledas uputstva pod "Telnet".

Kad se sa PuTYjem (ili tako necim; moze i iz Praktikuma 1) spojis na Studenta, onda upises naredbe:

[code:1]mkdir public_html
chmod 755 public_html[/code:1]

Odlogiras se naredbom "exit".

Nakon toga pristupas svojim voljenim FTP klijentom. Fileove ostavljas otvorene za citanje. Ako ne znas kako (ili ne mozes iz klijenta), opet se ulogiras i kazes[code:1]chmod 644 public_html/*[/code:1]

Ako imas poddirektorije u public_html, onda je malo slozenije, pa ne bih sada raspisivao... :)

[quote="Void"]Vsego? Krcko?[/quote]

Ja sam se javio. Ostaje Krcko... 8)

[quote="Void"]Unaprijed zahvaljujem. Imajte strpljenja sa mnom, jadnim windows userom i unix neznalicom.[/quote]

Sramotno... :twisted:
Void (napisa):

Lako. Smile

Void (napisa):

Sram te bilo... Wink

Void (napisa):

Odes na http://degiorgi.math.hr/ i tamo pogledas uputstva pod "Telnet".

Kad se sa PuTYjem (ili tako necim; moze i iz Praktikuma 1) spojis na Studenta, onda upises naredbe:

Kod:
mkdir public_html
chmod 755 public_html

Odlogiras se naredbom "exit".

Nakon toga pristupas svojim voljenim FTP klijentom. Fileove ostavljas otvorene za citanje. Ako ne znas kako (ili ne mozes iz klijenta), opet se ulogiras i kazes
Kod:
chmod 644 public_html/*

Ako imas poddirektorije u public_html, onda je malo slozenije, pa ne bih sada raspisivao... Smile

Void (napisa):
Vsego? Krcko?

Ja sam se javio. Ostaje Krcko... Cool

Void (napisa):

Sramotno... Twisted Evil

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 21:14 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Puno hvala, vsego.

Nemam para za cevape, nadam se da ce verbalna nagrada biti dovljno dobra.

Verbalna nagrada slijedi:
Imamo najboljeg admina na svijetu!!!
Puno hvala, vsego.

Nemam para za cevape, nadam se da ce verbalna nagrada biti dovljno dobra.

Verbalna nagrada slijedi:

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:15 sri, 12. 2. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]Imamo najboljeg admina na svijetu!!![/quote]

8) Znam. 8)
Void (napisa):

Cool Znam. Cool

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
72 = 110 - 38

PostPostano: 12:01 čet, 4. 3. 2004    Naslov: ? Citirajte i odgovorite

Zasto je potrebno postavljati mod 755 na public_html kad savrseno radi i s obicnim 711??
Zasto je potrebno postavljati mod 755 na public_html kad savrseno radi i s obicnim 711??

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:16 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Re: ? Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"]Zasto je potrebno postavljati mod 755 na public_html kad savrseno radi i s obicnim 711??[/quote]

755 je zgodno ako nemas index file, a zelis listati sadrzaj direktorija. 8)

Ako zelis biti maximalno restriktivan, onda je i 701 dosta. 8)
GauSs_ (napisa):

755 je zgodno ako nemas index file, a zelis listati sadrzaj direktorija. Cool

Ako zelis biti maximalno restriktivan, onda je i 701 dosta. Cool

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 9:35 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Re: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Fileove ostavljas otvorene za citanje. Ako ne znas kako (ili ne mozes iz klijenta), opet se ulogiras i kazes[code:1]chmod 644 public_html/*[/code:1]

Ako imas poddirektorije u public_html, onda je malo slozenije, pa ne bih sada raspisivao... :)
[/quote]

Ma daj... kompliciranije... svašta. :-)
Samo jedan -R switch.
Dakle, chmod -R 755 public_html 8)
vsego (napisa):
Fileove ostavljas otvorene za citanje. Ako ne znas kako (ili ne mozes iz klijenta), opet se ulogiras i kazes
Kod:
chmod 644 public_html/*

Ako imas poddirektorije u public_html, onda je malo slozenije, pa ne bih sada raspisivao... Smile

Ma daj... kompliciranije... svašta. Smile
Samo jedan -R switch.
Dakle, chmod -R 755 public_html Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:58 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Re: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]Samo jedan -R switch.
Dakle, chmod -R 755 public_html 8)[/quote]

Neki ne vole eXecute permissions na ne-exec fileove... :roll:
veky (napisa):
Samo jedan -R switch.

Neki ne vole eXecute permissions na ne-exec fileove... Rolling Eyes

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 12:03 pet, 5. 3. 2004    Naslov: ? Citirajte i odgovorite

da jako je zgodno ako zelis listati direktorij pomocu pretrazivaca( mod 755), no evo mala anegdota:
- prosle godine na racunarskom praktikumu 1 kod prvog kolokvija trebalo je napraviti nekakvu skriptu. Nikakav problem, ali postojalo je puno lakse rjesenje nego pisati sam. Otisli bismo s pretrazivacem na stranicu profesora muica( koja je naravno bez index file-a) i otvorili direktorij u kojem se nalazila vec rjesena skripta. Kako smo taj direktorij mogli otvoriti ( mod 755) te i citati file-ove( mod 755) dobili smo poklon od deset bodova( ili 5 sto trenutacno nije bitno).
da jako je zgodno ako zelis listati direktorij pomocu pretrazivaca( mod 755), no evo mala anegdota:
- prosle godine na racunarskom praktikumu 1 kod prvog kolokvija trebalo je napraviti nekakvu skriptu. Nikakav problem, ali postojalo je puno lakse rjesenje nego pisati sam. Otisli bismo s pretrazivacem na stranicu profesora muica( koja je naravno bez index file-a) i otvorili direktorij u kojem se nalazila vec rjesena skripta. Kako smo taj direktorij mogli otvoriti ( mod 755) te i citati file-ove( mod 755) dobili smo poklon od deset bodova( ili 5 sto trenutacno nije bitno).

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 12:28 pet, 5. 3. 2004    Naslov: Re: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="veky"]Samo jedan -R switch.
Dakle, chmod -R 755 public_html 8)[/quote]

Neki ne vole eXecute permissions na ne-exec fileove... :roll:[/quote]

Koliko ja znam, u ovom kontekstu ne škodi apsolutno ničemu...
vsego (napisa):
veky (napisa):
Samo jedan -R switch.

Neki ne vole eXecute permissions na ne-exec fileove... Rolling Eyes

Koliko ja znam, u ovom kontekstu ne škodi apsolutno ničemu...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 17:47 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Re: Web stranice na studentu Citirajte i odgovorite

[quote="Void"]Kako ostvariti web stranice na studentu?

Vsego? Krcko?

Unaprijed zahvaljujem. Imajte strpljenja sa mnom, jadnim windows userom i unix neznalicom.[/quote]

A kako, gdje, na koji način itd. php skripte ? Koliko se sjećam to je moguće odnedavno.
Void (napisa):

Vsego? Krcko?

A kako, gdje, na koji način itd. php skripte ? Koliko se sjećam to je moguće odnedavno.

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 19:03 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

isto kao i html:
a) kreiras public_html u home direktoriju
b) chmod 711( ili 755) public_html
i sve sto trebas napraviti je stvoriti datoteku ekstenzije php( npr. index.php) i staviti u public_html ili u neki od njegove "djece direktorija"
te podesiti "chmod 755 *.php" :D
isto kao i html:
i sve sto trebas napraviti je stvoriti datoteku ekstenzije php( npr. index.php) i staviti u public_html ili u neki od njegove "djece direktorija"
te podesiti "chmod 755 *.php" Very Happy

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:05 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"]isto kao i html:
te podesiti "chmod 755 *.php" :D[/quote]

Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ? Postoji li neka naredba u UNIX-u kojom dodjeljujem svim file-ovima (npr. php skriptama) pravo "gledanja" ili kak se to već zove :) ? Koliko sam skužila ne ide sa chmod 755 *.php :) (ti si vjerojatno * stavio za bilo koje ime )
GauSs_ (napisa):
isto kao i html:
te podesiti "chmod 755 *.php" Very Happy

Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ? Postoji li neka naredba u UNIX-u kojom dodjeljujem svim file-ovima (npr. php skriptama) pravo "gledanja" ili kak se to već zove Smile ? Koliko sam skužila ne ide sa chmod 755 *.php Smile (ti si vjerojatno * stavio za bilo koje ime )

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 22:26 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ?[/quote]

Nema je. I dobro je da je nema. ;-)
(Ne, ne računam "telnetiranje" na ftp port :o .)

[quote] Postoji li neka naredba u UNIX-u kojom dodjeljujem svim file-ovima (npr. php skriptama) pravo "gledanja" ili kak se to već zove :) ? Koliko sam skužila ne ide sa chmod 755 *.php :) (ti si vjerojatno * stavio za bilo koje ime )[/quote]

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=11403#11403
Čitaj pažljivije.
Anonymous (napisa):
Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ?

Nema je. I dobro je da je nema. Wink
(Ne, ne računam "telnetiranje" na ftp port Surprised .)

Citat:
Postoji li neka naredba u UNIX-u kojom dodjeljujem svim file-ovima (npr. php skriptama) pravo "gledanja" ili kak se to već zove Smile ? Koliko sam skužila ne ide sa chmod 755 *.php Smile (ti si vjerojatno * stavio za bilo koje ime )

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=11403#11403
Čitaj pažljivije.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:41 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ?[/quote]

Probaj s ftp student.math.hr, ili jos bolje s ftp [i]IPbroj[/i]. Lijen sam sada traziti IP broj od studenta, lupi search po forumu (ima ga na vise mjesta).
Anonymous (napisa):
Koja je naredba za upload-anje file-ova pomoću telneta ?

Probaj s ftp student.math.hr, ili jos bolje s ftp IPbroj. Lijen sam sada traziti IP broj od studenta, lupi search po forumu (ima ga na vise mjesta).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum