[quote="filipnet"][code:1]mode(p)=mode[p]
next(p)=mode[p].next
info(p)=mode[p].info[/code:1][/quote]
eh... kao prvo, sam svoj rukopis ne znas procitat kako treba :P dakle, ne pise sigurno "mode" vec "node" tj. cvor... i radi se o vezanoj listi implementiranoj pomocu polja. a u mojim biljeskama ne pise "=" (jednako je) vec "je isto sto i" tj. one tri crte :)
dakle, node[p] je p-ti cvor u vezanoj listi implementiranoj pomocu polja. node(p) je isto to, samo sto je oznaka s "(.)" oznaka koju smo do tog trenutka koristili pri spominjanju cvorova u vezanoj listi.
dakle, node[p] oznacava cvor koji je element 1d polja. barem tako nam je profesor rekao dok jos nismo znali pojmit 2d polje. medutim, svaki element tog "jednodimenzionalnog" polja sadrzi (barem) dvije informacije: info i next. next je pointer na iduci element u vezanoj listi, info je ocito poanta nase vezane liste, tj. informacija :)
i sveskupa zajedno: ne radi se o nekim pridruzivanjima vrijednosti, niti o razrjesenju pointera nego samo pojasnjenje da je ovo s uglatim zagradama ( node[p]) ustvari isto sto je prije bilo node(p), ali se nova oznaka ( [p] ) se uvodi jer se radi o polju. ...auf :)
filipnet (napisa): | Kod: | mode(p)=mode[p]
next(p)=mode[p].next
info(p)=mode[p].info |
|
eh... kao prvo, sam svoj rukopis ne znas procitat kako treba dakle, ne pise sigurno "mode" vec "node" tj. cvor... i radi se o vezanoj listi implementiranoj pomocu polja. a u mojim biljeskama ne pise "=" (jednako je) vec "je isto sto i" tj. one tri crte
dakle, node[p] je p-ti cvor u vezanoj listi implementiranoj pomocu polja. node(p) je isto to, samo sto je oznaka s "(.)" oznaka koju smo do tog trenutka koristili pri spominjanju cvorova u vezanoj listi.
dakle, node[p] oznacava cvor koji je element 1d polja. barem tako nam je profesor rekao dok jos nismo znali pojmit 2d polje. medutim, svaki element tog "jednodimenzionalnog" polja sadrzi (barem) dvije informacije: info i next. next je pointer na iduci element u vezanoj listi, info je ocito poanta nase vezane liste, tj. informacija
i sveskupa zajedno: ne radi se o nekim pridruzivanjima vrijednosti, niti o razrjesenju pointera nego samo pojasnjenje da je ovo s uglatim zagradama ( node[p]) ustvari isto sto je prije bilo node(p), ali se nova oznaka ( [p] ) se uvodi jer se radi o polju. ...auf
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|