Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 21:55 čet, 16. 12. 2004 Naslov: |
|
|
za pronalazenje min ip-reza u dokazu ford-f... kod prof. caklovica se koristi tehnika
( ukoliko je vec izvrsen FF algoritam tj. tok je maksimalan):
u skup S stavi izvor i sve one one cvorove do kojih se moze doci putem koji dopusta povecanje toka a u T ostale
za pronalazenje min ip-reza u dokazu ford-f... kod prof. caklovica se koristi tehnika
( ukoliko je vec izvrsen FF algoritam tj. tok je maksimalan):
u skup S stavi izvor i sve one one cvorove do kojih se moze doci putem koji dopusta povecanje toka a u T ostale
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:00 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
za slucaj da ( :lol: )^3 nije ono sto veky misli: gubitak toka na ip rezu
({i}, {i}^c) jednak je vrijednosti (u slucaju da je FF izvrsen - upravo maksimalnog) toka, al' moze bit da nisu saturirani svi (i,v) lukovi :lol: :lol: :lol:
pa, kako ste vi ostali rijesili kolokvij? :lol: :lol: :lol:
ja sam opet nesto brljavila po tim jadnim grafovima, al ovaj put mi se barem nije probio nijedan papir od brisanja! :lol: :lol: :lol:
za slucaj da ( )^3 nije ono sto veky misli: gubitak toka na ip rezu
({i}, {i}^c) jednak je vrijednosti (u slucaju da je FF izvrsen - upravo maksimalnog) toka, al' moze bit da nisu saturirani svi (i,v) lukovi
pa, kako ste vi ostali rijesili kolokvij?
ja sam opet nesto brljavila po tim jadnim grafovima, al ovaj put mi se barem nije probio nijedan papir od brisanja!
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:07 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
ah, da, takodjer ti u "napipavanju" i-p rezova, ako hoce da nadjes vise od jednog, koristi ako si svjestan da je na lukovima koji idu iz onog dijela particije skupa vrhova u kojem je izvor tok jednak kapacitetu (ako ja zadani tok maksimalan, naravno), a na onim lukovima koji idu iz dijela partiicije gdje je ponor u onaj gdje je izvor, tok je jednak 0 (gubitak toka na svakom podskupu koji sadrzi izvor, zbog kirkhoffovosti svih ostalih, je upravo val(f)).
mislim da sam nesto zbrljala i u tom FF zadatku. :lol: :lol: :lol:
ah, da, takodjer ti u "napipavanju" i-p rezova, ako hoce da nadjes vise od jednog, koristi ako si svjestan da je na lukovima koji idu iz onog dijela particije skupa vrhova u kojem je izvor tok jednak kapacitetu (ako ja zadani tok maksimalan, naravno), a na onim lukovima koji idu iz dijela partiicije gdje je ponor u onaj gdje je izvor, tok je jednak 0 (gubitak toka na svakom podskupu koji sadrzi izvor, zbog kirkhoffovosti svih ostalih, je upravo val(f)).
mislim da sam nesto zbrljala i u tom FF zadatku.
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:09 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
al sad to vjerovatno nikog previse ne zanima, jer je kolokvij prosao, pa ima vremena da se to nekako drugacije i polakse sazna, jel da? :oops: :lol: :lol: :lol:
al sad to vjerovatno nikog previse ne zanima, jer je kolokvij prosao, pa ima vremena da se to nekako drugacije i polakse sazna, jel da?
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:13 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]
Naravno. Za drugi se može uzeti dualno, u T staviti one do kojih se može doći iz ponora putom koji dopušta smanjenje toka, a u S ostale.
[size=7](5.)[/size][/quote]
sorry, tek sad ovo vidjeh...
al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne?
veky (napisa): |
Naravno. Za drugi se može uzeti dualno, u T staviti one do kojih se može doći iz ponora putom koji dopušta smanjenje toka, a u S ostale.
(5.) |
sorry, tek sad ovo vidjeh...
al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne?
Zadnja promjena: defar; 20:28 pet, 17. 12. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 20:16 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"][quote="veky"]
[size=7](5.)[/size][/quote]
al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne?[/quote]
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza?
defar (napisa): | veky (napisa): |
(5.) |
al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne? |
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza?
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:23 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="GauSs_"]
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza?[/quote]
hm...ne znam. zasto ne bi? :lol: :lol: :lol:
i nisu nuzno. samo kad netko spomene dualnost....a vis da ne ispecem prije neg sto recem (iso medo u ducan), pa glede toga, nadam se da nisam nikog uvrijedila, i/ili sama ispala blesava, u slucaju da je svima bilo jasno tko se sali i tko se sali kad kaze da mu nije jasno tko se sali. :lol: :lol: :lol:
GauSs_ (napisa): |
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza? |
hm...ne znam. zasto ne bi?
i nisu nuzno. samo kad netko spomene dualnost....a vis da ne ispecem prije neg sto recem (iso medo u ducan), pa glede toga, nadam se da nisam nikog uvrijedila, i/ili sama ispala blesava, u slucaju da je svima bilo jasno tko se sali i tko se sali kad kaze da mu nije jasno tko se sali.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 20:29 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"][quote="GauSs_"]
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza?[/quote]
hm...ne znam. zasto ne bi? :lol: :lol: :lol:
i nisu nuzno. samo kad netko spomene dualnost....a vis da ne ispecem prije neg sto recem (iso medo u ducan), pa glede toga, nadam se da nisam nikog uvrijedila, i/ili sama ispala blesava, u slucaju da je svima bilo jasno tko se sali i tko se sali kad kaze da mu nije jasno tko se sali. :lol: :lol: :lol:[/quote]
Nice :lol: :lol: :lol:
defar (napisa): | GauSs_ (napisa): |
a zasto bi bila samo dva minimalna ip-reza? |
hm...ne znam. zasto ne bi?
i nisu nuzno. samo kad netko spomene dualnost....a vis da ne ispecem prije neg sto recem (iso medo u ducan), pa glede toga, nadam se da nisam nikog uvrijedila, i/ili sama ispala blesava, u slucaju da je svima bilo jasno tko se sali i tko se sali kad kaze da mu nije jasno tko se sali.  |
Nice
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 20:38 pet, 17. 12. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="defar"]al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne?[/quote]
Nisu nužno _uopće_ dva. Mogu biti jedan te isti. Minimalni i-p rez može biti jedinstven.[/quote]
gr. eto zasto su me izbacili sa sinkroniziranog plivanja. :lol: :lol: :lol:
bok veky! :D je, vidim. tnx.
a kad smo vec tu - jel' se prica nekom o transportu na nekakvom izbalansiranom trzistu od n proizvodjaca i m potrazivaca(mislim, izbalansiranom = kolko jedni proizvedu, tolko drugi potrazuju), i o konkurenciji?
veky (napisa): | defar (napisa): | al' to nisu nuzno jedina dva, zar ne? |
Nisu nužno _uopće_ dva. Mogu biti jedan te isti. Minimalni i-p rez može biti jedinstven. |
gr. eto zasto su me izbacili sa sinkroniziranog plivanja.
bok veky! je, vidim. tnx.
a kad smo vec tu - jel' se prica nekom o transportu na nekakvom izbalansiranom trzistu od n proizvodjaca i m potrazivaca(mislim, izbalansiranom = kolko jedni proizvedu, tolko drugi potrazuju), i o konkurenciji?
|
|
[Vrh] |
|
@# Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|