Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Podsjetnik
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
12 = 18 - 6

PostPostano: 17:24 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
Gle, Smith... ja sam ti prvi rekao da si si zadao nemoguću misiju... :-/ Ako želiš moj savjet, radije piši u svoje bilježnice, svojom notacijom, nesputano, tako da samo tebi bude jasno. A onda, _ako ti ostane vremena_, pretači to u LaTeX , pripitomi notaciju, i stavljaj na web...
_nije_ dupli posao. InFact, za jednog perfekcionista poput tebe, to je jedini način na koji možeš ovo raditi a da ne poludiš. ;-)
[/quote]
Ufff... Koliko god to ruzno bilo, mislim da si u pravu...

Kad jos bolje razmislim, shvatim da je ovo sto radim prilicno beskorisno - ono sto pisem u ovom ili onom obliku ljudi _ionako_ vec imaju u biljeznicama. Sto kazes na ovo:

Prekucam izrijeke svih teorema i _umjesto_ dokaza stavim ranije predlozeni algoritam za dokazivanje i mozda pokoji hint za njihove najteze dijelove.

Manje texnickog posla, a IMHO vise koristi. Zar ne?

Sad shvacam zasto vecina GNU softvera dozivi fork. :D

[quote="veky"]As I said. Za napisati to u svojoj bilježnici, daleko od očiju javnosti, dovoljno precizno da znaš _zaista_ rekonstruirati dokaze iz toga, bilo bi ti dovoljno pola sata, IMO. Najviše sat, a još bi (uvjeren sam) i propozicija 1.10 imala pametnije sročen dokaz. ;-)[/quote]
Apsolutno. :D

[quote="veky"]Ovakve stvari također spadaju u ovo što gore rekoh. Da pišeš samo za sebe, ne bi morao brinuti oko ovakvih stvari...[/quote]
Yep. :(

[quote="veky"]
Grozan način, IMO. Nemam ništa protiv egzotične notacije, ali
1)pseudojezik is _not_ a way to go, in the long term
2)_pogotovo u analizi_, strelice se već koriste za stvarno sve i svašta. Imam osjećaj da ćeš jednom požaliti što si ih koristio za ovakve stvari u početku...(*)
3)nije mi baš previše jasno što je ružno u ":="?[/quote]
":=" je standardna oznaka??

Nikad mi se nije svidala jer je totalno Mejplovsko-Paskaloidna...

Ne postujem ta dva jezika bas pretjerano...

[quote="veky"]
Nisam skužio što hoćeš reći. "\wedge", koliko ja znam, koliko god čudno zvučao, jest standardni LaTeX za "and".
[/quote]
Pa, ono... Jest, bas kao i "\land". No dobro: personal preference, jel'.

[quote="veky"]
Sad je u redu ovo što ja pričah, ali sad izlazi na vidjelo da uopće nije jasno je li ovo m<=k zaista BSOMP. Naime, druga grana onda izgleda m>k=>[a_m,b_m]C=[a_k,b_k]=>a_m<=b_m<=b_k , i način zaključivanja je ipak slightly drugačiji. No dobro, stvarno ništa bitno. Samo htjedoh reći da bih ja stavio oba slučaja, tim više što stvarno nisu veliki. No može i ovo.
[/quote]
Ok.

[quote="veky"]
Evo ti jedan zgodan:
prvo dokažeš (nešto što bi ti moglo trebati i inače) da je skup X prebrojiv akko postoji injekcija : X/->|N (pogledaš definiciju prebrojivosti. Ako je beskonačan, postoji čak bijekcija s |N , a ako je konačan, postoji bijekcija s nekim [1..n] , koji je podskup od |N . Kad kodomenu te bijekcije proširimo na |N , surjektivnost se gubi, ali injektivnost ostaje, jer ne ovisi o kodomeni samoj.)

E sad, ako je A prebrojiv, imaš injekciju f:A/->|N . Ako je B podskup od A , samo restringiraš f|_B . Restrikcija injekcije je injekcija, naravno. :-)
[/quote]
Lukavo! :D

[quote="veky"]
Hm... ma ne to.
Cantorov teorem (T1.8 ) ti kaže "postoji x@|R takav da je u svakom [a_ž,b_ž] ". Pitah, kako znaš da je taj x u [a,b] . No dobro, [a,b] jest jedan od tih segmenata (prvi), pa se vidi. ok.
[/quote]
Aha, kuzim. :)

[quote="veky"]
Čak i da nije, svejedno bi x postojao. :-)
[/quote]
Hehe, true. :)

[quote="veky"]
Pa piše. "da ne postoji _n takav da je_ f(n)=x"
Tamo kod tebe piše "da ne postoji f(n)=x". x postoji, valjda. :-)
[/quote]
Puno tocnije, ali ne manje grozno. :wink:

[quote="veky"]
Done? Ne bih rekao. :-/
_u izreci_, mislim. U dokazu si to stvarno napravio, no ne treba ti toliki scope. Ne moraš za svaki n tvrditi da je b!=0 . :-)
[/quote]
Okej, fix-nut cu to kad odlucimo o sudbini podsjetnika. :D

[quote="veky"]
GadanRazmak je sasvim ok, ako ga popuniš nečim. Ionako nije stilski dobro započeti sa simbolima odmah nakon "1." (što je također simbolika, iz jednog drugog svijeta). Recimo
"1. Zbog konvergentnosti od (a_n)_n i (b_n)_n imamo
$$...$$
$$...$$"
A kao bonus ćeš dobiti i pravo centriranje. ;-)
[/quote]
Bravo. To sam trazio. :D

[quote="veky"]
Evo, o ovome pričah tamo kod [*] gore... u jednom redu pričaš o konvergenciji konstantnog niza (lambda)_n k lambda, a u sljedećem redu pišeš nešto što valjda 80% ljudi, u tom mindsettingu, počnu čitati kao "lambda teži k -1 ... ma ne, -1 teži k lambda... ma ne... o čemu ovaj, dovvaga?"
[/quote]
Kvvagu!! :D:D:D

[quote="veky"]
Shvaćaš?
[/quote]
Aha! :oops:

[quote="veky"]
Ne. :-p Još ti fale na dva mjesta oznake za apsolutnu vrijednost. b_n-b , i b/2 .
[/quote]
Ah... Haste makes waste. :oops:

[quote="veky"]Naravno. Sam si to tražio. ;-)[/quote]
:wink:
veky (napisa):

Gle, Smith... ja sam ti prvi rekao da si si zadao nemoguću misiju... :-/ Ako želiš moj savjet, radije piši u svoje bilježnice, svojom notacijom, nesputano, tako da samo tebi bude jasno. A onda, _ako ti ostane vremena_, pretači to u LaTeX , pripitomi notaciju, i stavljaj na web...
_nije_ dupli posao. InFact, za jednog perfekcionista poput tebe, to je jedini način na koji možeš ovo raditi a da ne poludiš. Wink

Kad jos bolje razmislim, shvatim da je ovo sto radim prilicno beskorisno - ono sto pisem u ovom ili onom obliku ljudi _ionako_ vec imaju u biljeznicama. Sto kazes na ovo:

Prekucam izrijeke svih teorema i _umjesto_ dokaza stavim ranije predlozeni algoritam za dokazivanje i mozda pokoji hint za njihove najteze dijelove.

Manje texnickog posla, a IMHO vise koristi. Zar ne?

Sad shvacam zasto vecina GNU softvera dozivi fork. Very Happy

veky (napisa):
As I said. Za napisati to u svojoj bilježnici, daleko od očiju javnosti, dovoljno precizno da znaš _zaista_ rekonstruirati dokaze iz toga, bilo bi ti dovoljno pola sata, IMO. Najviše sat, a još bi (uvjeren sam) i propozicija 1.10 imala pametnije sročen dokaz. Wink

Apsolutno. Very Happy

veky (napisa):
Ovakve stvari također spadaju u ovo što gore rekoh. Da pišeš samo za sebe, ne bi morao brinuti oko ovakvih stvari...

Yep. Sad

veky (napisa):

Grozan način, IMO. Nemam ništa protiv egzotične notacije, ali
1)pseudojezik is _not_ a way to go, in the long term
2)_pogotovo u analizi_, strelice se već koriste za stvarno sve i svašta. Imam osjećaj da ćeš jednom požaliti što si ih koristio za ovakve stvari u početku...(*)
3)nije mi baš previše jasno što je ružno u ":="?

veky (napisa):

Nisam skužio što hoćeš reći. "\wedge", koliko ja znam, koliko god čudno zvučao, jest standardni LaTeX za "and".

veky (napisa):

Sad je u redu ovo što ja pričah, ali sad izlazi na vidjelo da uopće nije jasno je li ovo m⇐k zaista BSOMP. Naime, druga grana onda izgleda m>k⇒[a_m,b_m]C=[a_k,b_k]⇒a_m⇐b_m⇐b_k , i način zaključivanja je ipak slightly drugačiji. No dobro, stvarno ništa bitno. Samo htjedoh reći da bih ja stavio oba slučaja, tim više što stvarno nisu veliki. No može i ovo.

Ok.

veky (napisa):

Evo ti jedan zgodan:
prvo dokažeš (nešto što bi ti moglo trebati i inače) da je skup X prebrojiv akko postoji injekcija : X/→|N (pogledaš definiciju prebrojivosti. Ako je beskonačan, postoji čak bijekcija s |N , a ako je konačan, postoji bijekcija s nekim [1..n] , koji je podskup od |N . Kad kodomenu te bijekcije proširimo na |N , surjektivnost se gubi, ali injektivnost ostaje, jer ne ovisi o kodomeni samoj.)

E sad, ako je A prebrojiv, imaš injekciju f:A/→|N . Ako je B podskup od A , samo restringiraš f|_B . Restrikcija injekcije je injekcija, naravno. Smile

Lukavo! Very Happy

veky (napisa):

Hm... ma ne to.
Cantorov teorem (T1.8 ) ti kaže "postoji x@|R takav da je u svakom [a_ž,b_ž] ". Pitah, kako znaš da je taj x u [a,b] . No dobro, [a,b] jest jedan od tih segmenata (prvi), pa se vidi. ok.

Aha, kuzim. Smile

veky (napisa):

Čak i da nije, svejedno bi x postojao. Smile

Hehe, true. Smile

veky (napisa):

Tamo kod tebe piše "da ne postoji f(n)=x". x postoji, valjda. Smile

Puno tocnije, ali ne manje grozno. Wink

veky (napisa):

Done? Ne bih rekao. :-/
_u izreci_, mislim. U dokazu si to stvarno napravio, no ne treba ti toliki scope. Ne moraš za svaki n tvrditi da je b!=0 . Smile

Okej, fix-nut cu to kad odlucimo o sudbini podsjetnika. Very Happy

veky (napisa):

GadanRazmak je sasvim ok, ako ga popuniš nečim. Ionako nije stilski dobro započeti sa simbolima odmah nakon "1." (što je također simbolika, iz jednog drugog svijeta). Recimo
"1. Zbog konvergentnosti od (a_n)_n i (b_n)_n imamo
$$...$$
$$...$$"
A kao bonus ćeš dobiti i pravo centriranje. Wink

Bravo. To sam trazio. Very Happy

veky (napisa):

Evo, o ovome pričah tamo kod [*] gore... u jednom redu pričaš o konvergenciji konstantnog niza (lambda)_n k lambda, a u sljedećem redu pišeš nešto što valjda 80% ljudi, u tom mindsettingu, počnu čitati kao "lambda teži k -1 ... ma ne, -1 teži k lambda... ma ne... o čemu ovaj, dovvaga?"

Kvvagu!! Very HappyVery HappyVery Happy

veky (napisa):

Shvaćaš?

Aha! Embarassed

veky (napisa):

Ne. :-p Još ti fale na dva mjesta oznake za apsolutnu vrijednost. b_n-b , i b/2 .

Ah... Haste makes waste. Embarassed

veky (napisa):
Naravno. Sam si to tražio. Wink

Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 17:52 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Ufff... Koliko god to ruzno bilo, mislim da si u pravu...[/quote]

Budemo popričali o tome u ponedjeljak. U međuvremenu, _please_, baci se na Linearnu, i nemoj da ti se dogodi ono što znaš da će ti se dogoditi ako se sad ne baciš na nju. ;-p

[quote]":=" je standardna oznaka??[/quote]

Standardnija od "<-", definitivno.

[quote]Nikad mi se nije svidala jer je totalno Mejplovsko-Paskaloidna...
Ne postujem ta dva jezika bas pretjerano...[/quote]

A pseudojezik poštuješ? :->
To što si prvi put oznaku vidio u nekom settingu, ne znači da taj kontekst ima apsolutni monopol nad tvojim asocijacijama za tu oznaku. Matematička notacija se razvija tisućama godina, dok su svi programski jezici s nama bijednih 50ak godina.

[quote]Pa, ono... Jest, bas kao i "\land". No dobro: personal preference, jel'.[/quote]

Ok. Meni je čak "klin" manje bizarno nego "zemlja". ;-D

[quote][quote="veky"]
Tamo kod tebe piše "da ne postoji f(n)=x". x postoji, valjda. :-)
[/quote]
Puno tocnije, ali ne manje grozno. :wink:[/quote]

Onda "...da x nije u slici od f ". :-p
No dobro... LA. :!:
Smith (napisa):

Budemo popričali o tome u ponedjeljak. U međuvremenu, _please_, baci se na Linearnu, i nemoj da ti se dogodi ono što znaš da će ti se dogoditi ako se sad ne baciš na nju. ;-p

Citat:

Standardnija od "←", definitivno.

Citat:

A pseudojezik poštuješ? :→
To što si prvi put oznaku vidio u nekom settingu, ne znači da taj kontekst ima apsolutni monopol nad tvojim asocijacijama za tu oznaku. Matematička notacija se razvija tisućama godina, dok su svi programski jezici s nama bijednih 50ak godina.

Citat:

Ok. Meni je čak "klin" manje bizarno nego "zemlja". Smajl & namig

Citat:
veky (napisa):

Tamo kod tebe piše "da ne postoji f(n)=x". x postoji, valjda. Smile

Puno tocnije, ali ne manje grozno. Wink

Onda "...da x nije u slici od f ". :-p
No dobro... LA. Exclamation

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 18:49 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
[/quote]
[b]Znao[/b] sam da ces to reci. Casna rijec. :D

Inace, raditi bilo sto nevezano uz zadatke mi je puno zanimljivije i odmara...

Mislim da neprestano rjesavanje zadataka koje je nuzno za dobar uspjeh na kolokvijima pomice fokus s bitnog (teorija) na... pa... manje bitno (praxa).

Ku'is, ako ja znam da nesto vrijedi za a i b, onda ce valjda vrijediti i za 3 i 5.

Zar je uvrijezeno mnijenje ljudi na faksu da mi studenti nemamo dovoljno razvijene radne navike i neku vrstu temporal awareness-a da bismo vise-manje redovito radili teoriju i _bez_ kolokvija?

[quote="veky"]
[/quote]
Dobar argument. :D

[quote="veky"]
Ok. Meni je čak "klin" manje bizarno nego "zemlja". ;-D
[/quote]
:D:D:D

[quote="veky"]
No dobro... LA. :!:[/quote]
Ne brini, u blogu na Usenetu sam lijepo napisao da sam promijenio stil rada.

Sve znam. :wink:

Daj neki kvalitetan (ok, ne prekvalitetan :D) zadatak na PM ili mejl ako ga se sjetis.

Isuse, gadno oftopikisemo...
veky (napisa):

Znao sam da ces to reci. Casna rijec. Very Happy

Mislim da neprestano rjesavanje zadataka koje je nuzno za dobar uspjeh na kolokvijima pomice fokus s bitnog (teorija) na... pa... manje bitno (praxa).

Ku'is, ako ja znam da nesto vrijedi za a i b, onda ce valjda vrijediti i za 3 i 5.

Zar je uvrijezeno mnijenje ljudi na faksu da mi studenti nemamo dovoljno razvijene radne navike i neku vrstu temporal awareness-a da bismo vise-manje redovito radili teoriju i _bez_ kolokvija?

veky (napisa):

Dobar argument. Very Happy

veky (napisa):

Ok. Meni je čak "klin" manje bizarno nego "zemlja". Smajl & namig

Very HappyVery HappyVery Happy

veky (napisa):

No dobro... LA. Exclamation

Ne brini, u blogu na Usenetu sam lijepo napisao da sam promijenio stil rada.

Sve znam. Wink

Daj neki kvalitetan (ok, ne prekvalitetan Very Happy) zadatak na PM ili mejl ako ga se sjetis.

Isuse, gadno oftopikisemo...

[Vrh]
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 19:14 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Inace, raditi bilo sto nevezano uz zadatke mi je puno zanimljivije i odmara... [/quote]

Ja sam pod krilaticom 'ZLOUPORABA SE KAŽNJAVA',dakle ''igraš'' se samo sa teorijom i onda želja blago ''ishlapi'' pa poželiš zadatke s kojima doživiš isto.
Valjda je majstorstvo u održavanju podjednake doze uzbudljivosti i u jednom i u drugom,što se nekako valjda najbolje postiže nezlouporabom.
Mislim da je ključna riječ-raznolikost.
Treba pitati Veky-ja,on zna tajnu. :P

[quote]Mislim da neprestano rjesavanje zadataka koje je nuzno za dobar uspjeh na kolokvijima pomice fokus s bitnog (teorija) na... pa... manje bitno (praxa). [/quote]

Kako to misliš-neprestano?!
Zar je moguće da imaš tako bogat izvor zadataka?

[quote]Ku'is, ako ja znam da nesto vrijedi za a i b, onda ce valjda vrijediti i za 3 i 5.[/quote]

Ja neznam.
Taman kad pomislim da je majka ipak teorija,a dijete praksa i da bi majci svakako trebalo davati veću pažnju dijete počne plakati pri prvom dodiru sa njegovim punašnim licem. :D
A s djecom se zaozbiljno igramo barem dva puta(kolokviji) prije nego što izložimo sve što znamo o majci(usmeni)...
Citat:

Ja sam pod krilaticom 'ZLOUPORABA SE KAŽNJAVA',dakle ''igraš'' se samo sa teorijom i onda želja blago ''ishlapi'' pa poželiš zadatke s kojima doživiš isto.
Valjda je majstorstvo u održavanju podjednake doze uzbudljivosti i u jednom i u drugom,što se nekako valjda najbolje postiže nezlouporabom.
Treba pitati Veky-ja,on zna tajnu. Razz

Citat:

Citat:

Ja neznam.
Taman kad pomislim da je majka ipak teorija,a dijete praksa i da bi majci svakako trebalo davati veću pažnju dijete počne plakati pri prvom dodiru sa njegovim punašnim licem. Very Happy
A s djecom se zaozbiljno igramo barem dva puta(kolokviji) prije nego što izložimo sve što znamo o majci(usmeni)...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 19:34 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Inace, raditi bilo sto nevezano uz zadatke mi je puno zanimljivije i odmara...

Mislim da neprestano rjesavanje zadataka koje je nuzno za dobar uspjeh na kolokvijima pomice fokus s bitnog (teorija) na... pa... manje bitno (praxa).[/quote]

Naravno. Zato i jesam protiv kolokvija.
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=8855#8855

[quote]Ku'is, ako ja znam da nesto vrijedi za a i b, onda ce valjda vrijediti i za 3 i 5.

Zar je uvrijezeno mnijenje ljudi na faksu da mi studenti nemamo dovoljno razvijene radne navike i neku vrstu temporal awareness-a da bismo vise-manje redovito radili teoriju i _bez_ kolokvija?[/quote]

Nažalost, da. Faks se sve više pretvara u srednju školu, a, kako je krenulo, i u dječji vrtić. :-/

[quote]Daj neki kvalitetan (ok, ne prekvalitetan :D) zadatak na PM ili mejl ako ga se sjetis.[/quote]

Evo ti jedan: imaš blok-gornjetrokutastu kvadratnu matricu
[code:1]D=[A|B/-/0|C][/code:1] ( A i C kvadratne). Dokaži ili opovrgni: detD=detA*detC .
Smith (napisa):

Citat:

Nažalost, da. Faks se sve više pretvara u srednju školu, a, kako je krenulo, i u dječji vrtić. :-/

Citat:
Daj neki kvalitetan (ok, ne prekvalitetan Very Happy) zadatak na PM ili mejl ako ga se sjetis.

Kod:
D=[A|B/-/0|C]
( A i C kvadratne). Dokaži ili opovrgni: detD=detA*detC .

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 20:25 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"]
[/quote]
Kao kad se pozelim odmoriti od dobrih filmova i pocnem gledati los...

Nakon prvih petnaest minuta shvatim da je ideja bila koma. :D

Treba pitati Veky-ja,on zna tajnu. :P
[/quote]
Pitam ja njega i previse. :wink:

Zar je moguće da imaš tako bogat izvor zadataka?[/quote]
Nisam rekao da to cinim, samo sam rekao da je nuzno za uspjeh. :wink:

Ja neznam.
Taman kad pomislim da je majka ipak teorija,a dijete praksa i da bi majci svakako trebalo davati veću pažnju dijete počne plakati pri prvom dodiru sa njegovim punašnim licem. :D
A s djecom se zaozbiljno igramo barem dva puta(kolokviji) prije nego što izložimo sve što znamo o majci(usmeni)...[/quote]
ROTFL! :D:D:D
Vincent Van Ear (napisa):

Kao kad se pozelim odmoriti od dobrih filmova i pocnem gledati los...

Nakon prvih petnaest minuta shvatim da je ideja bila koma. Very Happy

Treba pitati Veky-ja,on zna tajnu. Razz

Pitam ja njega i previse. Wink

Nisam rekao da to cinim, samo sam rekao da je nuzno za uspjeh. Wink

Ja neznam.
Taman kad pomislim da je majka ipak teorija,a dijete praksa i da bi majci svakako trebalo davati veću pažnju dijete počne plakati pri prvom dodiru sa njegovim punašnim licem. Very Happy

ROTFL! Very HappyVery HappyVery Happy

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 20:46 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
[/quote]
Drago mi je cuti. :D

[quote="veky"]Nažalost, da. Faks se sve više pretvara u srednju školu, a, kako je krenulo, i u dječji vrtić. :-/[/quote]
Hocemo li stoga mi mlade nade biti zakinuti za znanje koje bismo u suprotnom dobili?

[quote="veky"]
[code:1]D=[A|B/-/0|C][/code:1] ( A i C kvadratne). Dokaži ili opovrgni: detD=detA*detC .[/quote]
Dobar je zadatak. Nazalost, rijesili smo ga na zadnjem predavanju. :)

Ok, dosta oftopika ovdje. Netko ce frktati. :D
veky (napisa):

Drago mi je cuti. Very Happy

veky (napisa):

Hocemo li stoga mi mlade nade biti zakinuti za znanje koje bismo u suprotnom dobili?

veky (napisa):

Kod:
D=[A|B/-/0|C]
( A i C kvadratne). Dokaži ili opovrgni: detD=detA*detC .

Dobar je zadatak. Nazalost, rijesili smo ga na zadnjem predavanju. Smile

Ok, dosta oftopika ovdje. Netko ce frktati. Very Happy

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 21:37 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"][quote="veky"]Nažalost, da. Faks se sve više pretvara u srednju školu, a, kako je krenulo, i u dječji vrtić. :-/[/quote]
Hocemo li stoga mi mlade nade biti zakinuti za znanje koje bismo u suprotnom dobili?[/quote]

Sumnjam. (Iznenađenje!: )
Da, trebat će se potruditi doći do njega, ali za mlade nade to se već tradicionalno shvaća kao izazov i dodatna motivacija. Paralelno sa odricanjem službenog faksa od takvog "plenty of knowledge" pristupa edukaciji studenata, razvija se novi pokret, u skladu s novim tehnologijama i novim pogledom na svijet. I tvoj pokušaj izrade Podsjetnika bio je pokušaj u tom smjeru -- nažalost, tipično za tebe, uzeo si prevelik zalogaj. Cinikove Bilješke^{TM}, vsegov pokušaj upotrebljivog indeksiranja ogromne mase znanja koja postoji na ovom Forumu, moji Lessoni na hr.sci.matematika, dogovaranja za prednovogodišnje "Seminare so svemu i svačemu", i hrpa drugih stvari koje se još globalno ne vide jer su usmjerene na nekoliko individualaca, sve su to znaci dolaska jednog novog doba, u kojem će "plenty of knowledge" imati malo modificiran smisao, i edukacija će se sve više shvaćati ne kao nešto službeno, već kao hobi. A tako bi zapravo i trebalo biti... kako će se naši usađeni instinkti nositi s time, ostaje da vidimo.
Smith (napisa):
veky (napisa):

Sumnjam. (Iznenađenje!: )
Da, trebat će se potruditi doći do njega, ali za mlade nade to se već tradicionalno shvaća kao izazov i dodatna motivacija. Paralelno sa odricanjem službenog faksa od takvog "plenty of knowledge" pristupa edukaciji studenata, razvija se novi pokret, u skladu s novim tehnologijama i novim pogledom na svijet. I tvoj pokušaj izrade Podsjetnika bio je pokušaj u tom smjeru – nažalost, tipično za tebe, uzeo si prevelik zalogaj. Cinikove Bilješke^{TM}, vsegov pokušaj upotrebljivog indeksiranja ogromne mase znanja koja postoji na ovom Forumu, moji Lessoni na hr.sci.matematika, dogovaranja za prednovogodišnje "Seminare so svemu i svačemu", i hrpa drugih stvari koje se još globalno ne vide jer su usmjerene na nekoliko individualaca, sve su to znaci dolaska jednog novog doba, u kojem će "plenty of knowledge" imati malo modificiran smisao, i edukacija će se sve više shvaćati ne kao nešto službeno, već kao hobi. A tako bi zapravo i trebalo biti... kako će se naši usađeni instinkti nositi s time, ostaje da vidimo.

[Vrh]
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 22:18 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote][b]Veky napisao:[/b]
Nažalost, da. Faks se sve više pretvara u srednju školu, a, kako je krenulo, i u dječji vrtić. :-/[/quote]

Zašto misliš da se fax tako drastično razvodnjava ?

Pa u vrijeme tvoga studiranja ionako je bilo ''hardcore'',nije li?
Tada je studiranje matematike bila ekskluziva rijetkih zbog rigoroznosti(naravno,s-t-u-d-i-r-a-n-j-e matematike je uvijek bilo i bit će rezervirano za ''best in class'')

Jedinu razvodnjenost koju ja vidim je(osim umirovljenja legendarnog profesora :D ) je pojava kolokvija,pa nije li sve ostalo kao i u ''tvoje vrijeme'' ?
Citat:
Veky napisao:

Zašto misliš da se fax tako drastično razvodnjava ?

Pa u vrijeme tvoga studiranja ionako je bilo ''hardcore'',nije li?
Tada je studiranje matematike bila ekskluziva rijetkih zbog rigoroznosti(naravno,s-t-u-d-i-r-a-n-j-e matematike je uvijek bilo i bit će rezervirano za ''best in class'')

Jedinu razvodnjenost koju ja vidim je(osim umirovljenja legendarnog profesora Very Happy ) je pojava kolokvija,pa nije li sve ostalo kao i u ''tvoje vrijeme'' ?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 22:34 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze netko od modova prebaciti hrgu ove diskusije koja je oftopik onamo kamo spada? :roll:

Zalaufali smo se, sto mozemo... :D
Moze netko od modova prebaciti hrgu ove diskusije koja je oftopik onamo kamo spada? Rolling Eyes

Zalaufali smo se, sto mozemo... Very Happy

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 22:48 sub, 18. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"]pa nije li sve ostalo kao i u ''tvoje vrijeme'' ?[/quote]

Naravno da ne.
Whatever, dosta ovoga. Jedan dio AllMath seminara, vjerojatno 28.12., bit će i na ovu temu. Detaljnije obavijesti uskoro na mom webu. Thread za rapravu o tome je http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3157 . Sudbina ovog threada ovisi o tome što će Smith točno učiniti s Podsjetnikom...
pa nije li sve ostalo kao i u ''tvoje vrijeme'' ?

Naravno da ne.
Whatever, dosta ovoga. Jedan dio AllMath seminara, vjerojatno 28.12., bit će i na ovu temu. Detaljnije obavijesti uskoro na mom webu. Thread za rapravu o tome je http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=3157 . Sudbina ovog threada ovisi o tome što će Smith točno učiniti s Podsjetnikom...

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 1:55 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[color=red][b]BACKTRACK![/b][/color]

Odlucio sam izmijeniti glavnu svrhu podsjetnika.

Sad sluzi iskljucivo kao suplement biljeznici jer se u njemu dokazi vise [b]ne nalaze[/b].

Umjesto dokaza stavljeni su recepti. Recepti kako mozete sami ispeci svoj dokaz.

Glavni razlog koji me na ovo potaknuo jest taj sto nema dovoljno vremena do ispita da bi jedan covjek to kvalitetno prekucao i iskomentirao.

Naime, smatram da je ovaj pristup prilicno korisniji jer bez obzira sto vecina brucosa dokaze ima uredno zapisane u svojim tekicama, postoje oni koji ih ne znaju sami rekonstruirati.

U duhu recenog, vratio sam projekt na pocetak.

Off to a fresh start. :wink:

Trenutna verzija je stoga [color=blue][b]0.0.1[/b][/color].

[color=blue][b]Changelog (BACKTRACK, 0.0.1-r2 -> 0.0.1)[/b]
[list][*]izbaceni svi potpuni dokazi teorema/propozicija
[*]dodani algoritmi za izvodenje dokaza u obliku hint-ova[/list:u][/color]

Veky, cekam presudu. :D
BACKTRACK!

Odlucio sam izmijeniti glavnu svrhu podsjetnika.

Sad sluzi iskljucivo kao suplement biljeznici jer se u njemu dokazi vise ne nalaze.

Umjesto dokaza stavljeni su recepti. Recepti kako mozete sami ispeci svoj dokaz.

Glavni razlog koji me na ovo potaknuo jest taj sto nema dovoljno vremena do ispita da bi jedan covjek to kvalitetno prekucao i iskomentirao.

Naime, smatram da je ovaj pristup prilicno korisniji jer bez obzira sto vecina brucosa dokaze ima uredno zapisane u svojim tekicama, postoje oni koji ih ne znaju sami rekonstruirati.

U duhu recenog, vratio sam projekt na pocetak.

Off to a fresh start. Wink

Trenutna verzija je stoga 0.0.1.

Changelog (BACKTRACK, 0.0.1-r2 -> 0.0.1)
  • izbaceni svi potpuni dokazi teorema/propozicija
  • dodani algoritmi za izvodenje dokaza u obliku hint-ova

Veky, cekam presudu. Very Happy

[Vrh]
@#
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 4:16 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Veky, cekam presudu. :D[/quote]

Presuda je da ću te zadavit jer ne učiš linearnu. :X :-P

No dobro... ako stvarno misliš da ti je to manje posla, ok. No nisam uopće uvjeren...
Smith (napisa):
Veky, cekam presudu. :D

No dobro... ako stvarno misliš da ti je to manje posla, ok. No nisam uopće uvjeren...

Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 13:06 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="@#"]
[/quote]
A koji si ti? Vekyjev alius is? :D

[quote="@#"]
No dobro... ako stvarno misliš da ti je to manje posla, ok. No nisam uopće uvjeren...[/quote]
U redu. No slazes li se da je ovo korisnije, s obzirom na to da stvari iz prijasnje verzije ljudi vec imaju u biljeznicama?
@# (napisa):

Presuda je da ću te zadavit jer ne učiš linearnu. :X Razz

A koji si ti? Vekyjev alius is? Very Happy

@# (napisa):

U redu. No slazes li se da je ovo korisnije, s obzirom na to da stvari iz prijasnje verzije ljudi vec imaju u biljeznicama?

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 14:00 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"][quote="@#"]
[/quote]
A koji si ti? Vekyjev alius is? :D[/quote]

Netko tko te smije zadaviti. ;-)

[quote][quote="@#"]
No dobro... ako stvarno misliš da ti je to manje posla, ok. No nisam uopće uvjeren...[/quote]
U redu. No slazes li se da je ovo korisnije, s obzirom na to da stvari iz prijasnje verzije ljudi vec imaju u biljeznicama?[/quote]

Korisnije drugima, možda (no zapitaj se kakav treba biti mentalni profil čovjeka koji ne zna da treba jednostavno raspisati definiciju pojma koji se pojavljuje u teoremu, ali zna otići na pravu adresu, otvoriti i searchati neki od navedenih formata).
Korisnije tebi, nikako. A mislim da dosta dobro znam kako ti mozak radi.
Smith (napisa):
@# (napisa):

Presuda je da ću te zadavit jer ne učiš linearnu. :X Razz

A koji si ti? Vekyjev alius is? Very Happy

Netko tko te smije zadaviti. Wink

Citat:
@# (napisa):

Korisnije drugima, možda (no zapitaj se kakav treba biti mentalni profil čovjeka koji ne zna da treba jednostavno raspisati definiciju pojma koji se pojavljuje u teoremu, ali zna otići na pravu adresu, otvoriti i searchati neki od navedenih formata).

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 14:35 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
[/quote]
Ne. Netko tko misli da smije. :wink:

[quote="veky"]
Korisnije drugima, možda (no zapitaj se kakav treba biti mentalni profil čovjeka koji ne zna da treba jednostavno raspisati definiciju pojma koji se pojavljuje u teoremu, ali zna otići na pravu adresu, otvoriti i searchati neki od navedenih formata).[/quote]
Znam sto mislis... Ali nisu bas svi dokazi skroz trivijalni. Barem meni.

[quote="veky"]Korisnije tebi, nikako. A mislim da dosta dobro znam kako ti mozak radi.[/quote]
Mislis? Pa ne znam... Sad sam probao malo nesto dokazivati i zbilja mi se cini okej.

Tu i tamo, nakon sto raspisem definiciju ne mogu se sjetiti sto tocno dalje (recimo one fore tipa "uzmimo epsilon=1" ili one jos gore s jednom polovinom itd.), pa se [b]podsjetim[/b].

Sad barem podsjetnik opravdava svoj naziv. :D

Ako me pokusavas obeshrabriti samo zato da idem uciti LA, nece ti uspjeti. :P

Pogotovo zato sto ju ionako sad radim. :wink:
veky (napisa):

Ne. Netko tko misli da smije. Wink

veky (napisa):

veky (napisa):

Mislis? Pa ne znam... Sad sam probao malo nesto dokazivati i zbilja mi se cini okej.

Tu i tamo, nakon sto raspisem definiciju ne mogu se sjetiti sto tocno dalje (recimo one fore tipa "uzmimo epsilon=1" ili one jos gore s jednom polovinom itd.), pa se podsjetim.

Sad barem podsjetnik opravdava svoj naziv. Very Happy

Ako me pokusavas obeshrabriti samo zato da idem uciti LA, nece ti uspjeti. Razz

Pogotovo zato sto ju ionako sad radim. Wink

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 15:35 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"][quote="veky"]
[/quote]
Ne. Netko tko misli da smije. :wink:[/quote]

Za ovu svrhu, to je dovoljno. ;-)

[quote]Znam sto mislis... Ali nisu bas svi dokazi skroz trivijalni. Barem meni.[/quote]

E. I upravo u ovom zadnjem je caka. Ni meni recimo nisu svi ti dokazi skroz trivijalni, pa bih svejedno u svoj podsjetnik stavio skoro pa disjunktne stvari ovim tvojima. Netko treći bi u _svoj_ podsjetnik stavio nešto treće. Naravno, ne treba te biti briga što drugima treba a što ne, no to je upravo razlog zbog kojeg sam ti preporučio da pišeš u svoju bilježnicu, daleko od očiju javnosti. Ovako se bojim da ćeš opet nakon nekog vremena pasti žrtvom "ali i ovaj hint bi isto mogao nekome zatrebati"-načina razmišljanja.

[quote]Tu i tamo, nakon sto raspisem definiciju ne mogu se sjetiti sto tocno dalje (recimo one fore tipa "uzmimo epsilon=1" ili one jos gore s jednom polovinom itd.), pa se [b]podsjetim[/b].[/quote]

Evo, to s eps=1 je jedno od rijetkih mjesta gdje moj i tvoj podsjetnik ne bi bili disjunktni. Pa svejedno bi u mome samo pisalo eps:=1 (ili, ako voliš riječima, "skoro svi članovi niza nalaze se u ograničenom <lim-1,lim+1> "). Sve ostalo je sasvim jasno.

[quote]Sad barem podsjetnik opravdava svoj naziv. :D[/quote]

Tu se slažem. Još da ga nazoveš "Moj podsjetnik", opravdavao bi još bolje. Čisto da se s vremena na vrijeme podsjetiš primarne svrhe zašto ga pišeš. ;-)

[quote]Ako me pokusavas obeshrabriti samo zato da idem uciti LA, nece ti uspjeti. :P Pogotovo zato sto ju ionako sad radim. :wink:[/quote]

RDTV. :->
Smith (napisa):
veky (napisa):

Ne. Netko tko misli da smije. Wink

Za ovu svrhu, to je dovoljno. Wink

Citat:

E. I upravo u ovom zadnjem je caka. Ni meni recimo nisu svi ti dokazi skroz trivijalni, pa bih svejedno u svoj podsjetnik stavio skoro pa disjunktne stvari ovim tvojima. Netko treći bi u _svoj_ podsjetnik stavio nešto treće. Naravno, ne treba te biti briga što drugima treba a što ne, no to je upravo razlog zbog kojeg sam ti preporučio da pišeš u svoju bilježnicu, daleko od očiju javnosti. Ovako se bojim da ćeš opet nakon nekog vremena pasti žrtvom "ali i ovaj hint bi isto mogao nekome zatrebati"-načina razmišljanja.

Citat:
Tu i tamo, nakon sto raspisem definiciju ne mogu se sjetiti sto tocno dalje (recimo one fore tipa "uzmimo epsilon=1" ili one jos gore s jednom polovinom itd.), pa se podsjetim.

Evo, to s eps=1 je jedno od rijetkih mjesta gdje moj i tvoj podsjetnik ne bi bili disjunktni. Pa svejedno bi u mome samo pisalo eps:=1 (ili, ako voliš riječima, "skoro svi članovi niza nalaze se u ograničenom <lim-1,lim+1> "). Sve ostalo je sasvim jasno.

Citat:
Sad barem podsjetnik opravdava svoj naziv. Very Happy

Tu se slažem. Još da ga nazoveš "Moj podsjetnik", opravdavao bi još bolje. Čisto da se s vremena na vrijeme podsjetiš primarne svrhe zašto ga pišeš. Wink

Citat:
Ako me pokusavas obeshrabriti samo zato da idem uciti LA, nece ti uspjeti. Razz Pogotovo zato sto ju ionako sad radim. Wink

RDTV. :→

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 16:13 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
Za ovu svrhu, to je dovoljno. ;-)[/quote]
Sayz you. :D

[quote="veky"]Ovako se bojim da ćeš opet nakon nekog vremena pasti žrtvom "ali i ovaj hint bi isto mogao nekome zatrebati"-načina razmišljanja.[/quote]
Vec jesam! :(

Joj, kako si tako prokleto insightful...

Mislim, mozda bi se tvoj hipotetski i moj podsjetnik vise podudarali da ja radim [b]bas[/b] i iskljucivo za sebe... Ah, sto ja znam... Htio bih biti barem od neke koristi zajednici.

12 godina se vec slepam na tudim podsjetnicima, pa sam zelio jednom napraviti svoj.

Sad mi se cini da je za math nemoguce napraviti univerzalni podsjetnik... :cry:

[quote="veky"]Evo, to s eps=1 je jedno od rijetkih mjesta gdje moj i tvoj podsjetnik ne bi bili disjunktni. Pa svejedno bi u mome samo pisalo eps:=1 (ili, ako voliš riječima, "skoro svi članovi niza nalaze se u ograničenom <lim-1,lim+1> "). Sve ostalo je sasvim jasno.[/quote]
Aha...

[quote="veky"]
Tu se slažem. Još da ga nazoveš "Moj podsjetnik", opravdavao bi još bolje. Čisto da se s vremena na vrijeme podsjetiš primarne svrhe zašto ga pišeš. ;-)[/quote]
:D

[quote="veky"]
RDTV. :->[/quote]
Ufff... Uvijek zaboravim sto to znaci. :?
veky (napisa):

Za ovu svrhu, to je dovoljno. Wink

Sayz you. Very Happy

veky (napisa):
Ovako se bojim da ćeš opet nakon nekog vremena pasti žrtvom "ali i ovaj hint bi isto mogao nekome zatrebati"-načina razmišljanja.

Vec jesam! Sad

Mislim, mozda bi se tvoj hipotetski i moj podsjetnik vise podudarali da ja radim bas i iskljucivo za sebe... Ah, sto ja znam... Htio bih biti barem od neke koristi zajednici.

12 godina se vec slepam na tudim podsjetnicima, pa sam zelio jednom napraviti svoj.

Sad mi se cini da je za math nemoguce napraviti univerzalni podsjetnik... Crying or Very sad

veky (napisa):

Aha...

veky (napisa):

Tu se slažem. Još da ga nazoveš "Moj podsjetnik", opravdavao bi još bolje. Čisto da se s vremena na vrijeme podsjetiš primarne svrhe zašto ga pišeš. Wink

Very Happy

veky (napisa):

Ufff... Uvijek zaboravim sto to znaci. Confused

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:23 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Joj, kako si tako prokleto insightful...[/quote]

Vrlo jednostavno -- kroz sve sam to već prošao. :-o

[quote]Mislim, mozda bi se tvoj hipotetski i moj podsjetnik vise podudarali da ja radim [b]bas[/b] i iskljucivo za sebe... Ah, sto ja znam... Htio bih biti barem od neke koristi zajednici.[/quote]

Gle, Smith... jesam li ja od koristi zajednici? Mislim da jesam. Pa ipak radim samo i isključivo ono što ja želim.

[quote]12 godina se vec slepam na tudim podsjetnicima, pa sam zelio jednom napraviti svoj.[/quote]

I napravit ćeš ga. Math neće nikamo pobjeći. A čak i ako su ti samo ispiti na umu... bit će novih generacijâ i sljedeće godine.

Misliš da bih npr. http://web.math.hr/~veky/em/vjezbe/ ikada počeo raditi kad bih mislio da mora biti gotovo u toku jedne akademske godine?

[quote]Sad mi se cini da je za math nemoguce napraviti univerzalni podsjetnik... :cry:[/quote]

Naravno. To smo dokazali još tamo negdje početkom prošlog stoljeća. Gdje si bio u međuvremenu? :-p :-)

[quote="veky"]Evo, to s eps=1 je jedno od rijetkih mjesta gdje moj i tvoj podsjetnik ne bi bili disjunktni. Pa svejedno bi u mome samo pisalo eps:=1 (ili, ako voliš riječima, "skoro svi članovi niza nalaze se u ograničenom <lim-1,lim+1> "). Sve ostalo je sasvim jasno.[/quote]
Aha...

[quote][quote="veky"]
Tu se slažem. Još da ga nazoveš "Moj podsjetnik", opravdavao bi još bolje. Čisto da se s vremena na vrijeme podsjetiš primarne svrhe zašto ga pišeš. ;-)[/quote]
:D[/quote]

I'm more serious than that. ;-)

[quote][quote="veky"]RDTV. :->[/quote]
Ufff... Uvijek zaboravim sto to znaci. :?[/quote]

http://mathelp.blogspot.com/2004/12/motivacija-akronimi-i-ostali-nebitni.html
Smith (napisa):

Vrlo jednostavno – kroz sve sam to već prošao. Surprised

Citat:
Mislim, mozda bi se tvoj hipotetski i moj podsjetnik vise podudarali da ja radim bas i iskljucivo za sebe... Ah, sto ja znam... Htio bih biti barem od neke koristi zajednici.

Gle, Smith... jesam li ja od koristi zajednici? Mislim da jesam. Pa ipak radim samo i isključivo ono što ja želim.

Citat:

I napravit ćeš ga. Math neće nikamo pobjeći. A čak i ako su ti samo ispiti na umu... bit će novih generacijâ i sljedeće godine.

Misliš da bih npr. http://web.math.hr/~veky/em/vjezbe/ ikada počeo raditi kad bih mislio da mora biti gotovo u toku jedne akademske godine?

Citat:
Sad mi se cini da je za math nemoguce napraviti univerzalni podsjetnik... Crying or Very sad

Naravno. To smo dokazali još tamo negdje početkom prošlog stoljeća. Gdje si bio u međuvremenu? :-p Smile

veky (napisa):

Aha...

Citat:
veky (napisa):

Very Happy

I'm more serious than that. Wink

Citat:
veky (napisa):

Ufff... Uvijek zaboravim sto to znaci. Confused

http://mathelp.blogspot.com/2004/12/motivacija-akronimi-i-ostali-nebitni.html

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 16:38 ned, 19. 12. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"][quote="Smith"]Joj, kako si tako prokleto insightful...[/quote]

Vrlo jednostavno -- kroz sve sam to već prošao. :-o
[/quote]
Blago tebi! :(

Ne da mi se vise brisati vanjski sloj kvota... Postajem sloppy. :D

[quote][quote]Mislim, mozda bi se tvoj hipotetski i moj podsjetnik vise podudarali da ja radim [b]bas[/b] i iskljucivo za sebe... Ah, sto ja znam... Htio bih biti barem od neke koristi zajednici.[/quote]

Gle, Smith... jesam li ja od koristi zajednici? Mislim da jesam. Pa ipak radim samo i isključivo ono što ja želim.[/quote]
Kvvagu. Right again. :?

[quote][quote]12 godina se vec slepam na tudim podsjetnicima, pa sam zelio jednom napraviti svoj.[/quote]

I napravit ćeš ga. Math neće nikamo pobjeći. A čak i ako su ti samo ispiti na umu... bit će novih generacijâ i sljedeće godine.[/quote]
Znam, ali... Zelio sam to napraviti za ovu, that's all.

[quote]Misliš da bih npr. http://web.math.hr/~veky/em/vjezbe/ ikada počeo raditi kad bih mislio da mora biti gotovo u toku jedne akademske godine?[/quote]
Mmm... Ne? :)

[quote][quote]Sad mi se cini da je za math nemoguce napraviti univerzalni podsjetnik... :cry:[/quote]

Naravno. To smo dokazali još tamo negdje početkom prošlog stoljeća. Gdje si bio u međuvremenu? :-p :-)[/quote]
U nekom drugom mathverzumu. :D

[quote][quote][quote]
:D[/quote]

I'm more serious than that. ;-)[/quote]

RDTV. :wink:
veky (napisa):
Smith (napisa):

Vrlo jednostavno – kroz sve sam to već prošao. Surprised

Blago tebi! Sad

Ne da mi se vise brisati vanjski sloj kvota... Postajem sloppy. Very Happy

Citat:
Citat:

Kvvagu. Right again. Confused

Citat:
Citat:

Znam, ali... Zelio sam to napraviti za ovu, that's all.

Citat:

Mmm... Ne? Smile

Citat:
Citat:

Naravno. To smo dokazali još tamo negdje početkom prošlog stoljeća. Gdje si bio u međuvremenu? :-p Smile

U nekom drugom mathverzumu. Very Happy

Citat:
Citat:
Citat:

Very Happy

I'm more serious than that. Wink

RDTV. Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum