Dakle, vjerujem da vecina nije primjetila buduci da su se doticni pojavili oko 18h u petak, ali... :D
U praktikumu 2 se nalazi nekoliko(?, 4-5) [b]novih[/b] HP-Compaqa pod, mislim, debian kernelom 2.4.27, ima izlaze za zvuk, dobar monitor, brz procesor i graficku karticu, USB, dobar mis i tastaturu :)
I... ima rdesktop instaliran :)
A sada lose vijesti :)
Doticni dolaze sa hard diskom od cca 60MB na kojima su X-i, xterm, xfce4 i telnet. I to je vise-manje to :shock:
Naime, doticni ujedno dolaze sa samo jednim instaliranim userom :shocked!:
[size=18]username: student, password je prazan, pa se samo stisne ENTER[/size]
Nema programa za reprodukciju zvuka :(
Nema instaliranih drivera za usb gadgete :(
/ je 99% pun, a /root, /home i /etc se nalaze zajedno na particiji od 2 MB :shock:
Postoji realna mogucnost da se NISTA ne moze na njih instalirati :( (xmms, mpg123, usb-storage, ...)
Nema SSH :shocked!: :cry:
[b]Dakle, da bi ste pokrenuti graficku aplikaciju sa, npr, studenta, morate napraviti[/b]
[code:1]telnet student[/code:1]
i onda kada se logirate:
[code:1]. ~bbozo/bin/display.sh[/code:1]
...i trebali bi moci pokretati graficke aplikacije sa studenta (npr mozillu)
Disklejmer prije preporuke za laksi zivot :): ovo radi kod mene doma, ne mogu garantirati da cete isto moci i sa novih terminala na faksu.
Preporuka za lakse zivljenje bi bila da daljnje terminale dizete iz tog xterma umjesto da otvarate nove.
I to komandama:
[code:1]xterm&
ili
dtterm&[/code:1]
PS. buduci da se radi o linux distribuciji, po svoj prilici je moguce uz pinku truda uciniti da se poluautomatski dize CDE sa studenta, al vise o tom u ponedjeljak :)
PPS UPIT ADMINIMA:
Da li je moguce uciniti da se prima login screen od studenta?
Dakle, vjerujem da vecina nije primjetila buduci da su se doticni pojavili oko 18h u petak, ali...
U praktikumu 2 se nalazi nekoliko(?, 4-5) novih HP-Compaqa pod, mislim, debian kernelom 2.4.27, ima izlaze za zvuk, dobar monitor, brz procesor i graficku karticu, USB, dobar mis i tastaturu
I... ima rdesktop instaliran
A sada lose vijesti
Doticni dolaze sa hard diskom od cca 60MB na kojima su X-i, xterm, xfce4 i telnet. I to je vise-manje to
Naime, doticni ujedno dolaze sa samo jednim instaliranim userom
username: student, password je prazan, pa se samo stisne ENTER
Nema programa za reprodukciju zvuka
Nema instaliranih drivera za usb gadgete
/ je 99% pun, a /root, /home i /etc se nalaze zajedno na particiji od 2 MB
Postoji realna mogucnost da se NISTA ne moze na njih instalirati (xmms, mpg123, usb-storage, ...)
Nema SSH
Dakle, da bi ste pokrenuti graficku aplikaciju sa, npr, studenta, morate napraviti
i onda kada se logirate:
Kod: | . ~bbozo/bin/display.sh |
...i trebali bi moci pokretati graficke aplikacije sa studenta (npr mozillu)
Disklejmer prije preporuke za laksi zivot : ovo radi kod mene doma, ne mogu garantirati da cete isto moci i sa novih terminala na faksu.
Preporuka za lakse zivljenje bi bila da daljnje terminale dizete iz tog xterma umjesto da otvarate nove.
I to komandama:
PS. buduci da se radi o linux distribuciji, po svoj prilici je moguce uz pinku truda uciniti da se poluautomatski dize CDE sa studenta, al vise o tom u ponedjeljak
PPS UPIT ADMINIMA:
Da li je moguce uciniti da se prima login screen od studenta?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|