nemrem ti pomoci oko gradiva, ali nekako, sumnjam da se nesto puno mijenjalo - pogledaj stare kolokvije.... i rokove...
ak nemas nis doma, probaj se s ovime snaci:
http://sirius.phy.hr/~bertovic/of1/zadaci/index.htm
to je sve u jaaaako razvojnoj fazi, kao sto se da primjetiti
taj link mi je dao asistent jednom kad sam ga pitala kako mogu saznati reultate (bilo je jako naknap s vremenom) i rekao da je da ce se to razvijati....
koliko se sjecam tada nije bilo nicega od zadataka... sad ima bar zadatke, kad vec nema pismene...
jos nesto: jedino zabranjeno je RAZGOVOR
vise manje sve ostalo je dozvoljeno (ako je asistent u pitanju) i bar bilo do sada... (ok, racunala nitko nije imao, pa za to ne znam...)
dakle, biljeznice, zbirke.... rijeseni zadatci...
nije da ce puno pomoci, ali mogu te nabrzinu podsjetiti koncepta....
neisplati se kopati i traziti bas taj zadatak pa da ga prepises - jerbo je to u zbirkama dosta... hmm... koncizno :g:
ali koristi vidjeti kako se to rjesava (pogotovo ona Ocko ili kako god...)
a evo ti pismeni od 06.10.2004. da ti da bar okvirno oko kolokvija:
[list=1]
[*]Iz auta koji se giba po ravnoj povrsini konstantnom brzinom v ispalimo granatu brzinom [vektor]v (dakle, zadan je iznos i smjer). Odredite na kojoj udaljenosti od mjesta ispaljivanja pada granata i pod kojim kutem udara o tlo.
[i]hint: dakle, opceniti brojevi - jako mu je bitno da KUZIS o cem se radi, nije bitno da bude ful tocno na kraju...[/i]
[*]Auto se giba tako da mu se brzina od trenutka t=0 mijenja kao [latex]v(t)=v_0-at^{1/2}[/latex]. Odredite koliki put prevali auto i trenutak kada se zaustavlja.
[*]Tri kugle masa m, m/2, m/3 nalaze se na ravnoj povrsini. Pretpostavimo da je pocetna brzina kugle mase m, v. Izracunajte kolika je brzina kugle mase m/3 nakon sudara.
[i]ako stvar izgleda ovako:[/i]
(m)---v---> (m/2) (m/3)
[i] ---> je vektor, () su oznake kugli i njihov raspored...[/i]
[*]Izracunajte moment tromosti pravokutnika mase m, stranica a i b, za rotaciju oko osi koja prolazi jednim vrhom pravokutnika, a okomita je na ravninu u kojoj se nalazi pravokutnik. Postaviti integraleali ih ne treba racunati.
[i]a) ne, racun nece puno pomoci za skupit bodove, a samo jede vrijeme
b) uzmes jedan mini pravokutnik dx dy, x vozas 0-a, y 0-b a onda bi to trebalo biti nesto uvazis rotaciju, znaci imas kut fi.... pa onda jos formulu...pogledaj si u biljeskama za tromost stosca.... ili tako nesto.... kugla je po istom principu, a bar jedno se obavi...[/i]
[*]Satelit mase m kruzi oko Zemlje, i obidje ju jednom u 4 sata. Na kojoj visini kruzi satelit?
[i]prva ili druga kozmicka, mejbi?[/i][/list:o]
i da, potrudi se oko kolokvija, i ovog, i onog iz UOOF2 - korisno je za pismene dici ocjenu :g: sto je jako korisno na usmenom, gdje opet moras pokazati da kuzis i sa prof. proci kroz zadatke (ok,to pricam o prof. Rubcicu)
a vrijede koliko ja znam... duuuugooo :g:
i na ispit nema limita izlazaka (zasada)
i treba predati prijavnicu u referadu - ne se oslanjati na ono sto govore da se moze na ispitu - moze, ako ima dovoljno kopija i dovoljno mjesta - u zadnje vrijeme - NE
sretno :g:
nemrem ti pomoci oko gradiva, ali nekako, sumnjam da se nesto puno mijenjalo - pogledaj stare kolokvije.... i rokove...
ak nemas nis doma, probaj se s ovime snaci:
http://sirius.phy.hr/~bertovic/of1/zadaci/index.htm
to je sve u jaaaako razvojnoj fazi, kao sto se da primjetiti
taj link mi je dao asistent jednom kad sam ga pitala kako mogu saznati reultate (bilo je jako naknap s vremenom) i rekao da je da ce se to razvijati....
koliko se sjecam tada nije bilo nicega od zadataka... sad ima bar zadatke, kad vec nema pismene...
jos nesto: jedino zabranjeno je RAZGOVOR
vise manje sve ostalo je dozvoljeno (ako je asistent u pitanju) i bar bilo do sada... (ok, racunala nitko nije imao, pa za to ne znam...)
dakle, biljeznice, zbirke.... rijeseni zadatci...
nije da ce puno pomoci, ali mogu te nabrzinu podsjetiti koncepta....
neisplati se kopati i traziti bas taj zadatak pa da ga prepises - jerbo je to u zbirkama dosta... hmm... koncizno
ali koristi vidjeti kako se to rjesava (pogotovo ona Ocko ili kako god...)
a evo ti pismeni od 06.10.2004. da ti da bar okvirno oko kolokvija:
- Iz auta koji se giba po ravnoj povrsini konstantnom brzinom v ispalimo granatu brzinom [vektor]v (dakle, zadan je iznos i smjer). Odredite na kojoj udaljenosti od mjesta ispaljivanja pada granata i pod kojim kutem udara o tlo.
hint: dakle, opceniti brojevi - jako mu je bitno da KUZIS o cem se radi, nije bitno da bude ful tocno na kraju...
- Auto se giba tako da mu se brzina od trenutka t=0 mijenja kao
. Odredite koliki put prevali auto i trenutak kada se zaustavlja.
- Tri kugle masa m, m/2, m/3 nalaze se na ravnoj povrsini. Pretpostavimo da je pocetna brzina kugle mase m, v. Izracunajte kolika je brzina kugle mase m/3 nakon sudara.
ako stvar izgleda ovako:
(m)—v→ (m/2) (m/3)
→ je vektor, () su oznake kugli i njihov raspored...
- Izracunajte moment tromosti pravokutnika mase m, stranica a i b, za rotaciju oko osi koja prolazi jednim vrhom pravokutnika, a okomita je na ravninu u kojoj se nalazi pravokutnik. Postaviti integraleali ih ne treba racunati.
a) ne, racun nece puno pomoci za skupit bodove, a samo jede vrijeme
b) uzmes jedan mini pravokutnik dx dy, x vozas 0-a, y 0-b a onda bi to trebalo biti nesto uvazis rotaciju, znaci imas kut fi.... pa onda jos formulu...pogledaj si u biljeskama za tromost stosca.... ili tako nesto.... kugla je po istom principu, a bar jedno se obavi...
- Satelit mase m kruzi oko Zemlje, i obidje ju jednom u 4 sata. Na kojoj visini kruzi satelit?
prva ili druga kozmicka, mejbi?
i da, potrudi se oko kolokvija, i ovog, i onog iz UOOF2 - korisno je za pismene dici ocjenu sto je jako korisno na usmenom, gdje opet moras pokazati da kuzis i sa prof. proci kroz zadatke (ok,to pricam o prof. Rubcicu)
a vrijede koliko ja znam... duuuugooo
i na ispit nema limita izlazaka (zasada)
i treba predati prijavnicu u referadu - ne se oslanjati na ono sto govore da se moze na ispitu - moze, ako ima dovoljno kopija i dovoljno mjesta - u zadnje vrijeme - NE
sretno
_________________ It's not who you love. It's how.
|