Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Gitaristi
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Najveći gitarist svih vremena je
Jimi Hendrix
36%
 36%  [ 23 ]
Eric Clapton
14%
 14%  [ 9 ]
Jimmy Page
4%
 4%  [ 3 ]
Peter Green
1%
 1%  [ 1 ]
Jeff Beck
0%
 0%  [ 0 ]
Robert Johnson
0%
 0%  [ 0 ]
Mark Knopfler
14%
 14%  [ 9 ]
Slash
12%
 12%  [ 8 ]
Brian May
6%
 6%  [ 4 ]
Carlos Santana
9%
 9%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 63

Autor/ica Poruka
sleeper
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 8 - 1

PostPostano: 21:50 pon, 25. 10. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ah, Focus...Jan Akkermann...Thijs van Leer..."Sylvia" kao br. 1 hit u V.Britaniji i šire... ah, vrijeme kad su se još redom kupovali svi albumi "Focusa"...kao da je bilo prije 100 godina, a otprilike i jest.
Ah, Focus...Jan Akkermann...Thijs van Leer..."Sylvia" kao br. 1 hit u V.Britaniji i šire... ah, vrijeme kad su se još redom kupovali svi albumi "Focusa"...kao da je bilo prije 100 godina, a otprilike i jest.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 18:26 pet, 12. 11. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

a di je Satriani, pa recimo Malmsteen, pa onda Steve Vai, pa Angus (AC/DC), pa Pete Townsend, pa Vernon Reid (jazz), pa trio iz Iron Maidena, pa...the list goes on and on!!!! ja sam glasao za Claptona...eh, da, skoro zaboravih, Ritchie Blackmore i David Gilmour...:) :) :)

mislim da, izmedju svih ovih i onih nabrojanih u anketi, ne postoji najbolji gitarista jer su oni svi veliki majstori svog zanata i svi imaju, po meni, neko svoje podrucje ekspertize.naravno sve je IMHO.
a di je Satriani, pa recimo Malmsteen, pa onda Steve Vai, pa Angus (AC/DC), pa Pete Townsend, pa Vernon Reid (jazz), pa trio iz Iron Maidena, pa...the list goes on and on!!!! ja sam glasao za Claptona...eh, da, skoro zaboravih, Ritchie Blackmore i David Gilmour...Smile Smile Smile

mislim da, izmedju svih ovih i onih nabrojanih u anketi, ne postoji najbolji gitarista jer su oni svi veliki majstori svog zanata i svi imaju, po meni, neko svoje podrucje ekspertize.naravno sve je IMHO.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 3:49 čet, 6. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="Lord Sirius"]stvari bi vjerojatno bile iste, imo.[/quote]

Ne bi bile iste. Npr. gitara sigurno ne bi bila dominantni instrument u rocku (osim u surfu).[/quote]

pa..ako gitara ne bi bila dominantan instrument u rocku, onda nebi niti bilo rocka. Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom.
Crni (napisa):
Lord Sirius (napisa):
stvari bi vjerojatno bile iste, imo.

Ne bi bile iste. Npr. gitara sigurno ne bi bila dominantni instrument u rocku (osim u surfu).

pa..ako gitara ne bi bila dominantan instrument u rocku, onda nebi niti bilo rocka. Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:27 čet, 6. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"][quote="Crni"][quote="Lord Sirius"]stvari bi vjerojatno bile iste, imo.[/quote]

Ne bi bile iste. Npr. gitara sigurno ne bi bila dominantni instrument u rocku (osim u surfu).[/quote]

pa..ako gitara ne bi bila dominantan instrument u rocku, onda nebi niti bilo rocka. Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom.[/quote]

ne samo rocka, vec i metala, koji je glava evolucija rocka.
Lord Sirius (napisa):
Crni (napisa):
Lord Sirius (napisa):
stvari bi vjerojatno bile iste, imo.

Ne bi bile iste. Npr. gitara sigurno ne bi bila dominantni instrument u rocku (osim u surfu).

ne samo rocka, vec i metala, koji je glava evolucija rocka.

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 0:10 pon, 10. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom. [/quote]

Od Chucka Berryja, odnosno pojave Beatlesa, Stonesa i sl. (Berry je imal' ogroman utjecaj na njih) do danas da.
Ali ak' poslušaš Little Richarda, Jerry Lee Lewisa, Fats Domina, Billa Haleya i većinu ostalih rokera 50-ih, onda buš skužil' da nema tu gitare kao dominantnog instrumenta. Naravno da se čuje, ali je jednako zastupljena kao klavir i saksofon, trube i ostalo.
Lord Sirius (napisa):
Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom.

Od Chucka Berryja, odnosno pojave Beatlesa, Stonesa i sl. (Berry je imal' ogroman utjecaj na njih) do danas da.
Ali ak' poslušaš Little Richarda, Jerry Lee Lewisa, Fats Domina, Billa Haleya i većinu ostalih rokera 50-ih, onda buš skužil' da nema tu gitare kao dominantnog instrumenta. Naravno da se čuje, ali je jednako zastupljena kao klavir i saksofon, trube i ostalo.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 1:50 pon, 10. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]
Ali ak' poslušaš Little Richarda, Jerry Lee Lewisa, Fats Domina, Billa Haleya i većinu ostalih rokera 50-ih, onda buš skužil' da nema tu gitare kao dominantnog instrumenta. Naravno da se čuje, ali je jednako zastupljena kao klavir i saksofon, trube i ostalo.[/quote]
to nije rock..to je rockabilly, bebop, swing, jazz ili sta vec...

ma ustvari, imaš pravo. u pravu si.
Crni (napisa):

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 23:34 uto, 11. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"]to nije rock..to je rockabilly, bebop, swing, jazz ili sta vec...[/quote]

Od navedenih bi se jedino Jerry Lee Lewis mogao svrstat u rockabilly. Nitko od njih nema apsolutno nikakve veze sa bebopom ili swingom, koji su podvrste jazza.

[quote="Lord Sirius"]ma ustvari, imaš pravo. u pravu si.[/quote]

Naravno da sam u pravu.
Lord Sirius (napisa):

Od navedenih bi se jedino Jerry Lee Lewis mogao svrstat u rockabilly. Nitko od njih nema apsolutno nikakve veze sa bebopom ili swingom, koji su podvrste jazza.

Lord Sirius (napisa):

Naravno da sam u pravu.

[Vrh]
BoMark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 9:56 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bill Haley and his comets je definitivno vise rockabilly nego Lee Lewis
Bill Haley and his comets je definitivno vise rockabilly nego Lee Lewis

Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:51 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="Lord Sirius"]Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom. [/quote]

Ali ak' poslušaš Little Richarda, Jerry Lee Lewisa, Fats Domina, Billa Haleya i većinu ostalih rokera 50-ih, onda buš skužil' da nema tu gitare kao dominantnog instrumenta. Naravno da se čuje, ali je jednako zastupljena kao klavir i saksofon, trube i ostalo.[/quote]

Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Fats Domino. Carl Perkins, Bill Haley itd. su glazbenici koji su bili vise okrenuti podzanru rock & rolla koji se zove rockabilly (to je zapravo izvorni rock & roll). ono sto mi podrazumijevamo pod rock & rollom, tipa Direstraits, Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, je zapravo britanski rock & roll, koji nema puno dodirnih tocaka s rockabilliem. inace, AFAIK rockabilly se prvenstveno razvio iz jazza i slicnih mu glazbenih smjerova, dok britanski rock (pogotovo rock 70') vuce svoj postanak iz bluesa.
Crni (napisa):
Lord Sirius (napisa):
Jer rock se definira po gitari i po nicemu drugom.

Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Fats Domino. Carl Perkins, Bill Haley itd. su glazbenici koji su bili vise okrenuti podzanru rock & rolla koji se zove rockabilly (to je zapravo izvorni rock & roll). ono sto mi podrazumijevamo pod rock & rollom, tipa Direstraits, Pink Floyd, Deep Purple, Led Zeppelin, je zapravo britanski rock & roll, koji nema puno dodirnih tocaka s rockabilliem. inace, AFAIK rockabilly se prvenstveno razvio iz jazza i slicnih mu glazbenih smjerova, dok britanski rock (pogotovo rock 70') vuce svoj postanak iz bluesa.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:58 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja :D), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima [b]rock[/b] i [b]rock and roll[/b] razlicite stvari? :-k
Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja Very Happy), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima rock i rock and roll razlicite stvari? Think

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:33 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja :D), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima [b]rock[/b] i [b]rock and roll[/b] razlicite stvari? :-k[/quote]

AFAIK u tome je i problem. ja to ovako interpretiram. kad netko kaze rock and roll, onda se misli na glazbu 50' i ranih 60' godina gdje je dominantan rockabilly kao smjer u razvijanju samog rock and rolla. primjeti da je rock and roll zapravo vrsta plesa uz koji vezemo rockabilly glazbu. inace, rockabilly se razvio iz jazza pa zato i ima trube, kontrabas, saksofon itd.

kad netko baze rock, onda se misli na britanski rock and roll s kraja 60' pa sve do pocetka 80' godina. glavne grupe tog smjera su Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath, rani Judas Priest, pa do neke mjere cak i Queen (iako oni vise spadaju u glam-rock skupinu bandova) te Direstraits (iako je njihova glazba puno [i]slabija[/i] od ovih navedenih; oni su tipican primjer rocka 80'). americki pandani su, recimo, Van Halen, Alice Cooper itd. glavna odlika ovog smjera rock glazbe je elektricna gitara koja postaje glavni instrument u cijelom bandu. ovaj smjer rock and rolla se razvio iz primarno iz Soul i Blues glazbe (glavni protagonisti u to vrijeme su bili Jimi Hendrix i Eric Clapton) te uz njih i Rolling Stonesi (Beatlesi su vise rockabilly band IMHO).

naravno, sve je IMO; vjerojatno se vecina ljudi nebu slozila sa ovim sto sam napisao :)
vsego (napisa):
Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja Very Happy), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima rock i rock and roll razlicite stvari? Think

AFAIK u tome je i problem. ja to ovako interpretiram. kad netko kaze rock and roll, onda se misli na glazbu 50' i ranih 60' godina gdje je dominantan rockabilly kao smjer u razvijanju samog rock and rolla. primjeti da je rock and roll zapravo vrsta plesa uz koji vezemo rockabilly glazbu. inace, rockabilly se razvio iz jazza pa zato i ima trube, kontrabas, saksofon itd.

kad netko baze rock, onda se misli na britanski rock and roll s kraja 60' pa sve do pocetka 80' godina. glavne grupe tog smjera su Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Black Sabbath, rani Judas Priest, pa do neke mjere cak i Queen (iako oni vise spadaju u glam-rock skupinu bandova) te Direstraits (iako je njihova glazba puno slabija od ovih navedenih; oni su tipican primjer rocka 80'). americki pandani su, recimo, Van Halen, Alice Cooper itd. glavna odlika ovog smjera rock glazbe je elektricna gitara koja postaje glavni instrument u cijelom bandu. ovaj smjer rock and rolla se razvio iz primarno iz Soul i Blues glazbe (glavni protagonisti u to vrijeme su bili Jimi Hendrix i Eric Clapton) te uz njih i Rolling Stonesi (Beatlesi su vise rockabilly band IMHO).

naravno, sve je IMO; vjerojatno se vecina ljudi nebu slozila sa ovim sto sam napisao Smile

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 13:38 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja :D), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima [b]rock[/b] i [b]rock and roll[/b] razlicite stvari? :-k[/quote]

[b]Rock'n'roll[/b] je stanje psihe kod pojedinca koji se postiže [b]rock[/b]-glazbom. Osoba koja je u stanju postići takvo stanje psihe naziva se [b]roker[/b]. :wink:

OK, a sad za ozbiljno,
[b]ROCKABILLY[/b] je rock puno većim udjelom countryja nego kaj ovi kaj su se našli komentirat to misle.
[b]ROCK'N'ROLL[/b] je je rock sa puno većim udjelom rhythm & bluesa nego countryja. U r'n'r spadaju C. Berry, Little Richard, Fats Domino, Carl Perkins, i to nije nikako rockabilly.
[b]ROCK[/b] je rockabilly, rock'n'roll, acid rock, hard rock, heavy metal, ... jednom riječju sve
vsego (napisa):

Rock'n'roll je stanje psihe kod pojedinca koji se postiže rock-glazbom. Osoba koja je u stanju postići takvo stanje psihe naziva se roker. Wink

OK, a sad za ozbiljno,
ROCKABILLY je rock puno većim udjelom countryja nego kaj ovi kaj su se našli komentirat to misle.
ROCK'N'ROLL je je rock sa puno većim udjelom rhythm & bluesa nego countryja. U r'n'r spadaju C. Berry, Little Richard, Fats Domino, Carl Perkins, i to nije nikako rockabilly.
ROCK je rockabilly, rock'n'roll, acid rock, hard rock, heavy metal, ... jednom riječju sve

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:58 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]
OK, a sad za ozbiljno,
[b]ROCKABILLY[/b] je rock puno većim udjelom countryja nego kaj ovi kaj su se našli komentirat to misle.
[b]ROCK'N'ROLL[/b] je je rock sa puno većim udjelom rhythm & bluesa nego countryja. U r'n'r spadaju C. Berry, Little Richard, Fats Domino, Carl Perkins, i to nije nikako rockabilly.[/quote]

ok...ja gledo prije par dana zadnji Carl Perkins koncert i on sam veli kako svira Rockabilly. ovo drugo, sad sam tek skuzio da sam napisao glupost...of course :) Berry, Little Richard, Fats Domino, Elvis itd. sve su to ikone Rock And Rolla, nikako Rockabillya.

BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?!
Crni (napisa):

OK, a sad za ozbiljno,
ROCKABILLY je rock puno većim udjelom countryja nego kaj ovi kaj su se našli komentirat to misle.
ROCK'N'ROLL je je rock sa puno većim udjelom rhythm & bluesa nego countryja. U r'n'r spadaju C. Berry, Little Richard, Fats Domino, Carl Perkins, i to nije nikako rockabilly.

ok...ja gledo prije par dana zadnji Carl Perkins koncert i on sam veli kako svira Rockabilly. ovo drugo, sad sam tek skuzio da sam napisao glupost...of course Smile Berry, Little Richard, Fats Domino, Elvis itd. sve su to ikone Rock And Rolla, nikako Rockabillya.

BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?!

Zadnja promjena: HijenA; 17:50 sri, 12. 1. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 15:48 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Te podjele muzike nemaju nikakve veze sa glazbenom teorijom niti sa glazbom opcenito. A i svatko tko imalo cijeni glazbu zna da su takve podjele besmislene. Sve je to glazba, meni je svejedno zvalo li se to country, rock ili đinđi-minđi, bitno mi je samo da ja nađem u tome nekakvu muzikalnu vrijednost za sebe.
vsego (napisa):

Te podjele muzike nemaju nikakve veze sa glazbenom teorijom niti sa glazbom opcenito. A i svatko tko imalo cijeni glazbu zna da su takve podjele besmislene. Sve je to glazba, meni je svejedno zvalo li se to country, rock ili đinđi-minđi, bitno mi je samo da ja nađem u tome nekakvu muzikalnu vrijednost za sebe.

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 18:46 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako se cesto [b]rock[/b] i [b]rock 'n' roll[/b] uzimaju kao sinonimi, [i]rock[/i] je zapravo genericki termin za sve podstilove [i]rock 'n' roll[/i]-a, dok je [i]rock[/i] glazba nastala mjesanjem crnacke [b]rhythm and blues[/b] te bjelacke [b]country[/b] glazbe. Ja san ovo mora [i]bubat[/i] u glazbenoj skoli. Slatke muke....
Eto, da se malo rascisti dilema.
Iako se cesto rock i rock 'n' roll uzimaju kao sinonimi, rock je zapravo genericki termin za sve podstilove rock 'n' roll-a, dok je rock glazba nastala mjesanjem crnacke rhythm and blues te bjelacke country glazbe. Ja san ovo mora bubat u glazbenoj skoli. Slatke muke....
Eto, da se malo rascisti dilema.

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 19:02 sri, 12. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"][quote="vsego"]Nisam gotovo uopce potkozen u glazbenoj teoriji (muziku dijelim na onu koja mi se svidja i onu koja mi se ne svidja :D), pa ako mi netko moze objasniti: ne podrazumijevamo li pod pojmovima [b]rock[/b] i [b]rock and roll[/b] razlicite stvari? :-k[/quote]

Te podjele muzike nemaju nikakve veze sa glazbenom teorijom niti sa glazbom opcenito. A i svatko tko imalo cijeni glazbu zna da su takve podjele besmislene. Sve je to glazba, meni je svejedno zvalo li se to country, rock ili đinđi-minđi, bitno mi je samo da ja nađem u tome nekakvu muzikalnu vrijednost za sebe.[/quote]

ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da. ali nisu besmislene. jel je smisleno, a to nisam na jednom mjestu cuo, primjerice Blink 182 svrstavat pod heavy metal? jel smisleno to isto reci i za Papa Roach, Limp Bizkit i ostale slicne bandove? nije smisleno i to vrijedja ljude koji stvarno slusaju taj tip muzike, konkretno heavy metal (kojeg i ja slusam). i da to samo rade glazbeni amateri...ali ne. to rade i kvazi ozbiljni ljudi sa, primjerice, VIP glazbene stranice.
Lord Sirius (napisa):
vsego (napisa):

ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da. ali nisu besmislene. jel je smisleno, a to nisam na jednom mjestu cuo, primjerice Blink 182 svrstavat pod heavy metal? jel smisleno to isto reci i za Papa Roach, Limp Bizkit i ostale slicne bandove? nije smisleno i to vrijedja ljude koji stvarno slusaju taj tip muzike, konkretno heavy metal (kojeg i ja slusam). i da to samo rade glazbeni amateri...ali ne. to rade i kvazi ozbiljni ljudi sa, primjerice, VIP glazbene stranice.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:28 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da. ali nisu besmislene. jel je smisleno, a to nisam na jednom mjestu cuo, primjerice Blink 182 svrstavat pod heavy metal? jel smisleno to isto reci i za Papa Roach, Limp Bizkit i ostale slicne bandove?[/quote]

Potonje trpaju u nu-metal za koji se vecina metalaca tjesi da "nije metal". 8) Meni osobno je to svejedno. 8)

[quote="HijenA"]nije smisleno i to vrijedja ljude koji stvarno slusaju taj tip muzike, konkretno heavy metal (kojeg i ja slusam).[/quote]

Nemojmo generalizirati. :? Ja slusam i heavy i thrash i death, te ponesto blacka i powera, pa ne bih rekao da me vrijedja. 8) Besmisleno mi je, ali sto da se opterecujem time? ;)

Da drzim do tih podjela, vise bi me smetalo sto se :blju: NSBM :blju: trpa u metal, iako mu "po zvuku" sigurno vise pripada od nu-a. :roll: :evil:

[quote="HijenA"]i da to samo rade glazbeni amateri...ali ne. to rade i kvazi ozbiljni ljudi sa, primjerice, VIP glazbene stranice.[/quote]

Ah, pa nashao sam ja i Queen pod metalom i to u nekakvoj enciklopediji (muzickoj ili rock, ne sjecam se vishe). 8) To je dobra zabava, no ne treba preozbiljno shvacati. ;)

IMO, podjele su dobre da lakse opises sto slusas; ali [b]samo za to[/b]. 8) Lakse je bilo nabrojati gore ovih 5 podvrsta metala nego gomilu bendova koje volim poslushati, a manje-vise spadaju u te podvrste... 8)
HijenA (napisa):
ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da. ali nisu besmislene. jel je smisleno, a to nisam na jednom mjestu cuo, primjerice Blink 182 svrstavat pod heavy metal? jel smisleno to isto reci i za Papa Roach, Limp Bizkit i ostale slicne bandove?

Potonje trpaju u nu-metal za koji se vecina metalaca tjesi da "nije metal". Cool Meni osobno je to svejedno. Cool

HijenA (napisa):
nije smisleno i to vrijedja ljude koji stvarno slusaju taj tip muzike, konkretno heavy metal (kojeg i ja slusam).

Nemojmo generalizirati. Confused Ja slusam i heavy i thrash i death, te ponesto blacka i powera, pa ne bih rekao da me vrijedja. Cool Besmisleno mi je, ali sto da se opterecujem time? Wink

Da drzim do tih podjela, vise bi me smetalo sto se Krcko kaze 'blju' - sto vise reci? NSBM Krcko kaze 'blju' - sto vise reci? trpa u metal, iako mu "po zvuku" sigurno vise pripada od nu-a. Rolling Eyes Evil or Very Mad

HijenA (napisa):
i da to samo rade glazbeni amateri...ali ne. to rade i kvazi ozbiljni ljudi sa, primjerice, VIP glazbene stranice.

Ah, pa nashao sam ja i Queen pod metalom i to u nekakvoj enciklopediji (muzickoj ili rock, ne sjecam se vishe). Cool To je dobra zabava, no ne treba preozbiljno shvacati. Wink

IMO, podjele su dobre da lakse opises sto slusas; ali samo za to. Cool Lakse je bilo nabrojati gore ovih 5 podvrsta metala nego gomilu bendova koje volim poslushati, a manje-vise spadaju u te podvrste... Cool

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 1:12 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ah, pa nashao sam ja i Queen pod metalom i to u nekakvoj enciklopediji (muzickoj ili rock, ne sjecam se vishe). 8) To je dobra zabava, no ne treba preozbiljno shvacati. ;)[/quote]
Zasto? Pa nije to tako daleko od istine... :roll:

Mislim, ono - usporedis neke Power Metal bendove tipa Blind Guardian i Avantasia (ma ok, kuzis sto hocu reci pod Avantasia - Edguy, dakle) s kvinovcima i brzo skuzis koliko su prvi... posudili od potonjih. :?

Ako zelis, lako cu ti to oprimjeriti... Samo treba naci gdje mi je Metalna Opera vol. 1&2 i Sumrak u Meduzemlju. :wink:

Cak i moji omiljeni bendovi kao sto su Sonata Arctica i Falconer mjestimicno podsjecaju na Queen u mladim danima ('fkors, ne kao ona dva gore, but still :D).
vsego (napisa):
Ah, pa nashao sam ja i Queen pod metalom i to u nekakvoj enciklopediji (muzickoj ili rock, ne sjecam se vishe). Cool To je dobra zabava, no ne treba preozbiljno shvacati. Wink

Zasto? Pa nije to tako daleko od istine... Rolling Eyes

Mislim, ono - usporedis neke Power Metal bendove tipa Blind Guardian i Avantasia (ma ok, kuzis sto hocu reci pod Avantasia - Edguy, dakle) s kvinovcima i brzo skuzis koliko su prvi... posudili od potonjih. Confused

Ako zelis, lako cu ti to oprimjeriti... Samo treba naci gdje mi je Metalna Opera vol. 1&2 i Sumrak u Meduzemlju. Wink

Cak i moji omiljeni bendovi kao sto su Sonata Arctica i Falconer mjestimicno podsjecaju na Queen u mladim danima ('fkors, ne kao ona dva gore, but still Very Happy).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 1:23 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono šta ja hoću reći je to da meni nitko netreba kategorizirati bendove. Ako je meni Blink182 dobar bend, nije me briga da li ga trpaju u punk ili heavy metal. Ako mi je Death dobar bend, nije me briga da li ga trpaju u Grind-Core ili Black-Metal ili Death-Metal ili pop ili stajaznam sta. A toliko puno megabajta je potroseno na prepucavanja gdje taj bend pripada. Jer na kraju krajeva, to je tako svejedno, bitno je samo da se svira i da se sluša.

[quote="Smith"]Zasto? Pa nije to tako daleko od istine... Rolling Eyes

Mislim, ono - usporedis neke Power Metal bendove tipa Blind Guardian i Avantasia (ma ok, kuzis sto hocu reci pod Avantasia - Edguy, dakle) s kvinovcima i brzo skuzis koliko su prvi... posudili od potonjih.[/quote]

Ma možeš onda isto tako reći da su i Deep Purple i Led Zeppelin metal jer su svi posuđivali od njih. Nema metalca gitarista kojemu Blackmore nije uzor. A ako se ipak nađe takav, onda mu je Page uzor.

[quote="HijenA"]ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da.[/quote]

Ja kao sviram nešto, znači nije samo da slušam, no i idalje ne vidim neki smisao u podjeli. Čak sam i primjetio da ljudi koji se bave glazbom, žive od nje, da baš oni ne kategoriziraju muziku, nego suprotno - oni koji ju samo slušaju, oni ju najviše kategoriziraju.

John Petrucci navodi bend Dixie Dregs kao najveće uzore. Dixie Dregsi sviraju fusion countrya, jazza, klasike, keltske muzike i bluesa i jos svega i svacega. A John Petrucci svira (kako ljudi to nazivaju) progresivni metal. Da je njega stvarno bilo briga da su Dixie Dregsi country bend, tj. da nisu metal bend, on ih vjerojatno nebi nikada poslušao. Tako da ta kategorizacija uopce nije bitna među glazbenicima, jer oni često vuku inspiraciju iz djela koja nisu dio njihovog glazbenog žanra i trude se stvarati i snimati ono što vole.
Ono šta ja hoću reći je to da meni nitko netreba kategorizirati bendove. Ako je meni Blink182 dobar bend, nije me briga da li ga trpaju u punk ili heavy metal. Ako mi je Death dobar bend, nije me briga da li ga trpaju u Grind-Core ili Black-Metal ili Death-Metal ili pop ili stajaznam sta. A toliko puno megabajta je potroseno na prepucavanja gdje taj bend pripada. Jer na kraju krajeva, to je tako svejedno, bitno je samo da se svira i da se sluša.

Smith (napisa):
Zasto? Pa nije to tako daleko od istine... Rolling Eyes

Mislim, ono - usporedis neke Power Metal bendove tipa Blind Guardian i Avantasia (ma ok, kuzis sto hocu reci pod Avantasia - Edguy, dakle) s kvinovcima i brzo skuzis koliko su prvi... posudili od potonjih.

Ma možeš onda isto tako reći da su i Deep Purple i Led Zeppelin metal jer su svi posuđivali od njih. Nema metalca gitarista kojemu Blackmore nije uzor. A ako se ipak nađe takav, onda mu je Page uzor.

HijenA (napisa):
ne slazem se da glazbene podjele nemaju smisla. slazem se da su one ljudima koji samo slusaju glazbu posve nepotrebne...to da.

Ja kao sviram nešto, znači nije samo da slušam, no i idalje ne vidim neki smisao u podjeli. Čak sam i primjetio da ljudi koji se bave glazbom, žive od nje, da baš oni ne kategoriziraju muziku, nego suprotno - oni koji ju samo slušaju, oni ju najviše kategoriziraju.

John Petrucci navodi bend Dixie Dregs kao najveće uzore. Dixie Dregsi sviraju fusion countrya, jazza, klasike, keltske muzike i bluesa i jos svega i svacega. A John Petrucci svira (kako ljudi to nazivaju) progresivni metal. Da je njega stvarno bilo briga da su Dixie Dregsi country bend, tj. da nisu metal bend, on ih vjerojatno nebi nikada poslušao. Tako da ta kategorizacija uopce nije bitna među glazbenicima, jer oni često vuku inspiraciju iz djela koja nisu dio njihovog glazbenog žanra i trude se stvarati i snimati ono što vole.

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 1:50 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmmm, ovo je mozda malo ekstremna izjava ali mislim da je taksonomija glazbe proizasla kao nusprodukt sirenja glazbene industrije. Malo san [i]googla[/i] po netu i zakljucia iz par clanaka, da se podjela glazbe pocela potencirati tek pojavom radija, ne prije.
Hmmm, ovo je mozda malo ekstremna izjava ali mislim da je taksonomija glazbe proizasla kao nusprodukt sirenja glazbene industrije. Malo san googla po netu i zakljucia iz par clanaka, da se podjela glazbe pocela potencirati tek pojavom radija, ne prije.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 4 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum