Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Gitaristi
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Najveći gitarist svih vremena je
Jimi Hendrix
36%
 36%  [ 23 ]
Eric Clapton
14%
 14%  [ 9 ]
Jimmy Page
4%
 4%  [ 3 ]
Peter Green
1%
 1%  [ 1 ]
Jeff Beck
0%
 0%  [ 0 ]
Robert Johnson
0%
 0%  [ 0 ]
Mark Knopfler
14%
 14%  [ 9 ]
Slash
12%
 12%  [ 8 ]
Brian May
6%
 6%  [ 4 ]
Carlos Santana
9%
 9%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 63

Autor/ica Poruka
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 29 - 25

PostPostano: 2:06 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?![/quote]

Nisam čul' za Matchbox. Je li to nekaj novije?
HijenA (napisa):
BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 15:50 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.matchboxtwenty.com/

Paaa, bas novije...

Prvi album su izdali 1996. You tell me. :)

Paaa, bas novije...

Prvi album su izdali 1996. You tell me. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 16:39 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]http://www.matchboxtwenty.com/

Paaa, bas novije...

Prvi album su izdali 1996. You tell me. :)[/quote]

Onda je itekako novo, jer ja manje-više slušam rock iz vremena do cca 75'. :)
Smith (napisa):

Paaa, bas novije...

Onda je itekako novo, jer ja manje-više slušam rock iz vremena do cca 75'. Smile

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 17:41 čet, 13. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="Smith"]http://www.matchboxtwenty.com/

Paaa, bas novije...

Prvi album su izdali 1996. You tell me. :)[/quote]

Onda je itekako novo, jer ja manje-više slušam rock iz vremena do cca 75'. :)[/quote]

I furas takve brcine. :D
Crni (napisa):
Smith (napisa):

Paaa, bas novije...

Onda je itekako novo, jer ja manje-više slušam rock iz vremena do cca 75'. Smile

I furas takve brcine. Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 10:58 pet, 14. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="HijenA"]BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?![/quote]

Nisam čul' za Matchbox. Je li to nekaj novije?[/quote]

ne Matchbox Twenty vec originalni Matchbox.

[color=red]HijenA edit:[/color] [url=http://www.rockabillyrebel.co.uk/]Pogledaj ovdje[/url]
Crni (napisa):
HijenA (napisa):
BTW. gdje bi ti strpao Matchbox?!

ne Matchbox Twenty vec originalni Matchbox.

HijenA edit: Pogledaj ovdje

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Zeppelin
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:38 pon, 6. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ljudi , a Tom Morello (RATM)?
ljudi , a Tom Morello (RATM)?

[Vrh]
byron_gg
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:33 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tom Morello je odličan,no ima boljih...
Rory Gallagher,Gary Moore (su bili odlični, Thin Lizzy- je znao birati gitariste)
I nije da sam nostalgičar,no gitarista iz Smaka je bio odličan.
Tom Morello je odličan,no ima boljih...
Rory Gallagher,Gary Moore (su bili odlični, Thin Lizzy- je znao birati gitariste)
I nije da sam nostalgičar,no gitarista iz Smaka je bio odličan.

[Vrh]
Raz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 16:29 pet, 16. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je stvarno tema koja je brzo okončala nakon što je Lord Sirius nabrojao gotovo sve aktualne gitariste.Jedino kog je još možda zaboravio je po meni najveći riff majsor Tom Morello.Za neke je on možda zamoran,ali svi koji su probali svirati znaju da neće nikad dobiti takav zvuk kao on.Btw još samo jedna jako bitna zaboravljena karakteristika Vai-a je njegov timeing,a uz sve to njegov koncert je 14.11.2005. u tvornici.
Ovo je stvarno tema koja je brzo okončala nakon što je Lord Sirius nabrojao gotovo sve aktualne gitariste.Jedino kog je još možda zaboravio je po meni najveći riff majsor Tom Morello.Za neke je on možda zamoran,ali svi koji su probali svirati znaju da neće nikad dobiti takav zvuk kao on.Btw još samo jedna jako bitna zaboravljena karakteristika Vai-a je njegov timeing,a uz sve to njegov koncert je 14.11.2005. u tvornici.

PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 2:28 sub, 17. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A sto je sa Joe Satriani koji je ucio Vai svirati???

Ja mislim da ima jos neki post iz 2002. na koji treba hitno odgovor. :twisted:

Ja mislim da ima jos neki post iz 2002. na koji treba hitno odgovor. Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:20 sub, 17. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="PIPboy"]A sto je sa Joe Satriani koji je ucio Vai svirati???

Ja mislim da ima jos neki post iz 2002. na koji treba hitno odgovor. :twisted:[/quote]

Satriani je ucio i Kirka Hammetta svirat pa svejedno ja ne smatram da je najbolji. definitivno top 5 ali nije najbolji.
PIPboy (napisa):

Ja mislim da ima jos neki post iz 2002. na koji treba hitno odgovor. Twisted Evil

Satriani je ucio i Kirka Hammetta svirat pa svejedno ja ne smatram da je najbolji. definitivno top 5 ali nije najbolji.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 15:11 sub, 17. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda se većina vas ne bude složila sa mnom. Ali ja mislim da Satriani, Vai i slični gitaristi rade muziku kako bi svirali gitaru. A po mom mišljenju bi trebalo biti obratno. Nisam čul' ni jednu njihovu stvar za koju bi rekao da nije napravljena za demonstriranje tehnike sviranja.
Možda se većina vas ne bude složila sa mnom. Ali ja mislim da Satriani, Vai i slični gitaristi rade muziku kako bi svirali gitaru. A po mom mišljenju bi trebalo biti obratno. Nisam čul' ni jednu njihovu stvar za koju bi rekao da nije napravljena za demonstriranje tehnike sviranja.

[Vrh]
Raz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 1:48 ned, 18. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Satriani je odličan ali on ima malo previše" spacey" zvuk,ako znaš šta mislim.Istina je da oni rade glazbu kako bi demonstrirali tehniku sviranja,no jednom takvom gitaristu nije problem napraviti neke "hit".No mislim da se njima baš nedaju svirati neki akordiči i solažice.Ako želiš čuti pjesmu koja nije napravljena za demonstraciju sviranja,poslušaj od Vai-a i Frank Zappe:" My guitar wants to kill your mama" ili od Steve Vai pjesmu koju je snimio za Australiju.
Satriani je odličan ali on ima malo previše" spacey" zvuk,ako znaš šta mislim.Istina je da oni rade glazbu kako bi demonstrirali tehniku sviranja,no jednom takvom gitaristu nije problem napraviti neke "hit".No mislim da se njima baš nedaju svirati neki akordiči i solažice.Ako želiš čuti pjesmu koja nije napravljena za demonstraciju sviranja,poslušaj od Vai-a i Frank Zappe:" My guitar wants to kill your mama" ili od Steve Vai pjesmu koju je snimio za Australiju.

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 16:29 pon, 19. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Raz"]Ako želiš čuti pjesmu koja nije napravljena za demonstraciju sviranja,poslušaj od Vai-a i Frank Zappe:" My guitar wants to kill your mama" ili od Steve Vai pjesmu koju je snimio za Australiju. [/quote]

Frank Zappa je bio vrhunski autor. Hoću ti reći da ja mislim da bi sama gitara trebala biti medij kroz koji se postiže cilj (pjesma), dok je kod Satrianija i Vaia obratno. Ili da ti zornije objasnim, npr. onaj riff od 3 tona iz [i]Satisfaction[/i] mi puno bolje zvuči od bilo čega kaj su Vai i Satriani napravili. A i jako sumnjam u njihove kantautorske sposobnosti.
Raz (napisa):
Ako želiš čuti pjesmu koja nije napravljena za demonstraciju sviranja,poslušaj od Vai-a i Frank Zappe:" My guitar wants to kill your mama" ili od Steve Vai pjesmu koju je snimio za Australiju.

Frank Zappa je bio vrhunski autor. Hoću ti reći da ja mislim da bi sama gitara trebala biti medij kroz koji se postiže cilj (pjesma), dok je kod Satrianija i Vaia obratno. Ili da ti zornije objasnim, npr. onaj riff od 3 tona iz Satisfaction mi puno bolje zvuči od bilo čega kaj su Vai i Satriani napravili. A i jako sumnjam u njihove kantautorske sposobnosti.

[Vrh]
byron_gg
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:08 ned, 9. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne mogu shvatiti zašto postoji potreba gitariste na taj način analizirati. Naime,ima previše dobrih gitarista-ja ih ne znam toliko mnogo,no ovdje mi nedostaju neka bitinija imena- Al di Meola (zna li itko?),nadalje Rory Gallagher (thin lizzy),pa Paco de Lucia,pa gitarist Smaka Mihajlović-Točak i još mnogo drugih. No,vidim da ipak neki znaju tko je Vai,Ray Vaughn (je li netko čuo onaj fantastični jam s A.Kingom?) i naravno Satriani. Hvala bogu,još malo i Vai je u zagrebu,a prije njega nastupa Sardinas (kojeg isto tako treba spomenuti,zaista je jako dobar). Nadam se da će u ovoj anketi page ipak primiti više glasova...
Ne mogu shvatiti zašto postoji potreba gitariste na taj način analizirati. Naime,ima previše dobrih gitarista-ja ih ne znam toliko mnogo,no ovdje mi nedostaju neka bitinija imena- Al di Meola (zna li itko?),nadalje Rory Gallagher (thin lizzy),pa Paco de Lucia,pa gitarist Smaka Mihajlović-Točak i još mnogo drugih. No,vidim da ipak neki znaju tko je Vai,Ray Vaughn (je li netko čuo onaj fantastični jam s A.Kingom?) i naravno Satriani. Hvala bogu,još malo i Vai je u zagrebu,a prije njega nastupa Sardinas (kojeg isto tako treba spomenuti,zaista je jako dobar). Nadam se da će u ovoj anketi page ipak primiti više glasova...

[Vrh]
Saf
Forumski umjetnik
Forumski umjetnik

22 = 30 - 8

PostPostano: 23:18 ned, 9. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

njaveći gitarist svih vremena izuzev Davora Radolfija je moj prijatelj Đimi Gitara :lol: :rotfl: :blueshock: :rofl: :sunce:
njaveći gitarist svih vremena izuzev Davora Radolfija je moj prijatelj Đimi Gitara Laughing Valjam se po podu od smijeha Disaster!!! Rolling On the Floor Laughing Sunce...

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gargamel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:39 čet, 13. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni najdrazi i najbolji: Ron Jarzombek
meni najdrazi i najbolji: Ron Jarzombek

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 17:13 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

vidim nisu dosta vremena stizali odgovori na ovaj topic... a zanima me jeli itko smatra da je Vlatko Stefanovski vrijedan pažnje kao gitarista jer činjenica jest da je jedan od the best... Recimo, Eric Clapton, kojeg osobno nevolim,ali kao svi kažu da je među prva 3 gitarista svijeta, kad su ga pitali jeli on (kao Eric Clapton) najbolji, on je odgovorio, jeste li ikad čuli kako svira Vlatko Stefanovski... e sad, njegov (Vlatkov) stari bend Leb i Sol je bia i više nego dobar, odličan jedan stari bend, i on je bia preodličan rock gitarista... ali po meni, sada je Stefanovski totalno nadmašia samog sebe svirkom sa Tadićem na akustičnoj gitari, bia san na koncertu i mogu vam svima tvrdit da je stvarno stvarno preprepredobar, moguće lako da je najbolji, činilo mi se da ne postoji stvar koju taj čovjek nebi moga zamislit i izvest na gitari... koliko je ljudi uopće čulo za njega???
vidim nisu dosta vremena stizali odgovori na ovaj topic... a zanima me jeli itko smatra da je Vlatko Stefanovski vrijedan pažnje kao gitarista jer činjenica jest da je jedan od the best... Recimo, Eric Clapton, kojeg osobno nevolim,ali kao svi kažu da je među prva 3 gitarista svijeta, kad su ga pitali jeli on (kao Eric Clapton) najbolji, on je odgovorio, jeste li ikad čuli kako svira Vlatko Stefanovski... e sad, njegov (Vlatkov) stari bend Leb i Sol je bia i više nego dobar, odličan jedan stari bend, i on je bia preodličan rock gitarista... ali po meni, sada je Stefanovski totalno nadmašia samog sebe svirkom sa Tadićem na akustičnoj gitari, bia san na koncertu i mogu vam svima tvrdit da je stvarno stvarno preprepredobar, moguće lako da je najbolji, činilo mi se da ne postoji stvar koju taj čovjek nebi moga zamislit i izvest na gitari... koliko je ljudi uopće čulo za njega???

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 17:39 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ti izbori najgitarista su vrlo subjektivni. Čak bi bilo jako teško odrediti tko je najbolji tehničar (možda ako bi se kakvo svjetsko prvenstvo održalo :lol: ). Nekome je najbolji gitarist onaj koji ima najbolje pjesme, nekome onaj tko je najbrži, a nekome onaj koji je ostavio najveći povijesni značaj. Treba ih se što više slušati, a ja preporučam jednog pomalo podcijenjenog (u Europi):

[img]http://www.dovecity.fanspace.com/images/prince_guitar.jpg[/img]
Ti izbori najgitarista su vrlo subjektivni. Čak bi bilo jako teško odrediti tko je najbolji tehničar (možda ako bi se kakvo svjetsko prvenstvo održalo Laughing ). Nekome je najbolji gitarist onaj koji ima najbolje pjesme, nekome onaj tko je najbrži, a nekome onaj koji je ostavio najveći povijesni značaj. Treba ih se što više slušati, a ja preporučam jednog pomalo podcijenjenog (u Europi):

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 19:38 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prince... njega nitko nije podcjenia,ali ne voli ga baš previše ljudi, ima drugačiji stil glazbe i rjetko tko na njega gleda kao na gitaristu, ali svakako je odličan gitarista, jaaako originalan u svakom slučaju...

da,teško je govorit o najboljem, mene se svakako najviše dojmilo od svih njih kad je Jimmy Page svira svoju gitaru gudalom, i kako to na koncertu savršeno zvuči...
ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...
Prince... njega nitko nije podcjenia,ali ne voli ga baš previše ljudi, ima drugačiji stil glazbe i rjetko tko na njega gleda kao na gitaristu, ali svakako je odličan gitarista, jaaako originalan u svakom slučaju...

da,teško je govorit o najboljem, mene se svakako najviše dojmilo od svih njih kad je Jimmy Page svira svoju gitaru gudalom, i kako to na koncertu savršeno zvuči...
ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 22:32 pet, 16. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]Prince... njega nitko nije podcjenia[/quote]
Mislio sam podcjenjen u smislu da u Europi nema previše interesa za njega. No on niti ne forsira izlazak na evropsko tržište jer mu je i ono u USA dovoljno veliko.
Za Princea se u Europi već par godina ništa nije čulo, dok u USA je prošle godine bio glazbenik sa najvećom zaradom! (+ jedan od rijetkih koji je uz ulaznicu za koncert darovao novi cd) 8)

[quote]ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...[/quote]
Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.

Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva :(
sorrow (napisa):
Prince... njega nitko nije podcjenia

Mislio sam podcjenjen u smislu da u Europi nema previše interesa za njega. No on niti ne forsira izlazak na evropsko tržište jer mu je i ono u USA dovoljno veliko.
Za Princea se u Europi već par godina ništa nije čulo, dok u USA je prošle godine bio glazbenik sa najvećom zaradom! (+ jedan od rijetkih koji je uz ulaznicu za koncert darovao novi cd) Cool

Citat:

Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.

Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva Sad

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 5 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum