Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Najveći gitarist svih vremena je |
Jimi Hendrix |
|
36% |
[ 23 ] |
Eric Clapton |
|
14% |
[ 9 ] |
Jimmy Page |
|
4% |
[ 3 ] |
Peter Green |
|
1% |
[ 1 ] |
Jeff Beck |
|
0% |
[ 0 ] |
Robert Johnson |
|
0% |
[ 0 ] |
Mark Knopfler |
|
14% |
[ 9 ] |
Slash |
|
12% |
[ 8 ] |
Brian May |
|
6% |
[ 4 ] |
Carlos Santana |
|
9% |
[ 6 ] |
|
Ukupno glasova : 63 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Smith Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Smith Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Zeppelin Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
byron_gg Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Raz Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
byron_gg Forumaš(ica)

|
Postano: 23:08 ned, 9. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Ne mogu shvatiti zašto postoji potreba gitariste na taj način analizirati. Naime,ima previše dobrih gitarista-ja ih ne znam toliko mnogo,no ovdje mi nedostaju neka bitinija imena- Al di Meola (zna li itko?),nadalje Rory Gallagher (thin lizzy),pa Paco de Lucia,pa gitarist Smaka Mihajlović-Točak i još mnogo drugih. No,vidim da ipak neki znaju tko je Vai,Ray Vaughn (je li netko čuo onaj fantastični jam s A.Kingom?) i naravno Satriani. Hvala bogu,još malo i Vai je u zagrebu,a prije njega nastupa Sardinas (kojeg isto tako treba spomenuti,zaista je jako dobar). Nadam se da će u ovoj anketi page ipak primiti više glasova...
Ne mogu shvatiti zašto postoji potreba gitariste na taj način analizirati. Naime,ima previše dobrih gitarista-ja ih ne znam toliko mnogo,no ovdje mi nedostaju neka bitinija imena- Al di Meola (zna li itko?),nadalje Rory Gallagher (thin lizzy),pa Paco de Lucia,pa gitarist Smaka Mihajlović-Točak i još mnogo drugih. No,vidim da ipak neki znaju tko je Vai,Ray Vaughn (je li netko čuo onaj fantastični jam s A.Kingom?) i naravno Satriani. Hvala bogu,još malo i Vai je u zagrebu,a prije njega nastupa Sardinas (kojeg isto tako treba spomenuti,zaista je jako dobar). Nadam se da će u ovoj anketi page ipak primiti više glasova...
|
|
[Vrh] |
|
Saf Forumski umjetnik

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gargamel Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:13 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
vidim nisu dosta vremena stizali odgovori na ovaj topic... a zanima me jeli itko smatra da je Vlatko Stefanovski vrijedan pažnje kao gitarista jer činjenica jest da je jedan od the best... Recimo, Eric Clapton, kojeg osobno nevolim,ali kao svi kažu da je među prva 3 gitarista svijeta, kad su ga pitali jeli on (kao Eric Clapton) najbolji, on je odgovorio, jeste li ikad čuli kako svira Vlatko Stefanovski... e sad, njegov (Vlatkov) stari bend Leb i Sol je bia i više nego dobar, odličan jedan stari bend, i on je bia preodličan rock gitarista... ali po meni, sada je Stefanovski totalno nadmašia samog sebe svirkom sa Tadićem na akustičnoj gitari, bia san na koncertu i mogu vam svima tvrdit da je stvarno stvarno preprepredobar, moguće lako da je najbolji, činilo mi se da ne postoji stvar koju taj čovjek nebi moga zamislit i izvest na gitari... koliko je ljudi uopće čulo za njega???
vidim nisu dosta vremena stizali odgovori na ovaj topic... a zanima me jeli itko smatra da je Vlatko Stefanovski vrijedan pažnje kao gitarista jer činjenica jest da je jedan od the best... Recimo, Eric Clapton, kojeg osobno nevolim,ali kao svi kažu da je među prva 3 gitarista svijeta, kad su ga pitali jeli on (kao Eric Clapton) najbolji, on je odgovorio, jeste li ikad čuli kako svira Vlatko Stefanovski... e sad, njegov (Vlatkov) stari bend Leb i Sol je bia i više nego dobar, odličan jedan stari bend, i on je bia preodličan rock gitarista... ali po meni, sada je Stefanovski totalno nadmašia samog sebe svirkom sa Tadićem na akustičnoj gitari, bia san na koncertu i mogu vam svima tvrdit da je stvarno stvarno preprepredobar, moguće lako da je najbolji, činilo mi se da ne postoji stvar koju taj čovjek nebi moga zamislit i izvest na gitari... koliko je ljudi uopće čulo za njega???
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
sorrow Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:38 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Prince... njega nitko nije podcjenia,ali ne voli ga baš previše ljudi, ima drugačiji stil glazbe i rjetko tko na njega gleda kao na gitaristu, ali svakako je odličan gitarista, jaaako originalan u svakom slučaju...
da,teško je govorit o najboljem, mene se svakako najviše dojmilo od svih njih kad je Jimmy Page svira svoju gitaru gudalom, i kako to na koncertu savršeno zvuči...
ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...
Prince... njega nitko nije podcjenia,ali ne voli ga baš previše ljudi, ima drugačiji stil glazbe i rjetko tko na njega gleda kao na gitaristu, ali svakako je odličan gitarista, jaaako originalan u svakom slučaju...
da,teško je govorit o najboljem, mene se svakako najviše dojmilo od svih njih kad je Jimmy Page svira svoju gitaru gudalom, i kako to na koncertu savršeno zvuči...
ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:32 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="sorrow"]Prince... njega nitko nije podcjenia[/quote]
Mislio sam podcjenjen u smislu da u Europi nema previše interesa za njega. No on niti ne forsira izlazak na evropsko tržište jer mu je i ono u USA dovoljno veliko.
Za Princea se u Europi već par godina ništa nije čulo, dok u USA je prošle godine bio glazbenik sa najvećom zaradom! (+ jedan od rijetkih koji je uz ulaznicu za koncert darovao novi cd) 8)
[quote]ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći...[/quote]
Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.
Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva :(
sorrow (napisa): | Prince... njega nitko nije podcjenia |
Mislio sam podcjenjen u smislu da u Europi nema previše interesa za njega. No on niti ne forsira izlazak na evropsko tržište jer mu je i ono u USA dovoljno veliko.
Za Princea se u Europi već par godina ništa nije čulo, dok u USA je prošle godine bio glazbenik sa najvećom zaradom! (+ jedan od rijetkih koji je uz ulaznicu za koncert darovao novi cd)
Citat: | ipak, svoj glas sam da Hendrix-u baš zbog njegove ludosti na gitari i neprestanoj originalnosti... lako je moguće da je on stvarno daleko najveći... |
Meni je Hendrix originalan u smislu da je prvi počeo svirati gitaru "drugačije". Što se tiče njegovih stvari, dobar dio (možda ću pretjerati jer nisam dosta upućen, ali usudio bih se reći preko 70%) nije njegovo - ili je Dylanovo ili drugih autora - npr. pjesma po kojoj je on najpoznatiji - Hey Joe - nije njegova.
Tko zna što bi bilo da je poživio, ali meni je jednostavno premalo materijala ostavio iza sebe. Ona psihodelija koju je radio pred zadnje dane mi je totalno neslušljiva
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|