Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
steelworker
Site Admin
Site Admin

Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 2:20 uto, 25. 1. 2005    Naslov: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

Mozete procitati o tome vijest na
www.student.hr
i
[url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=13236]opis kako se on donio od kolege sa filozofije koji je clan skupstine[/url].

Znam da se nekima ne da klikati na linkove i cekati da se ucitaju, pa cu ovdje i citirati te vijesti i nabiti im ih na nos, pa mozda procitaju:

[size=9]Opaska za lakse citanje onima koji pocnu odustajat od citanja:
ako imate veliku rezoluciju imat cete duuugacke linije testa preko cijelog ekrana koje je tesko citati => suzite si prozor vaseg web-browsera pa ce vam i linije teksta biti krace i lakse cete citati... :ok:[/size]

[b]Kratka vijest sa student.hr-a:[/b]

[quote="hopla@student.hr"]Tik pred izbore, na samom kraju svog [url=http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=2050]mandata[/url] kojeg su produžili barem dva mjeseca (izbori su trebali biti održani u studenom 2004.), Skupština [url=http://www.szzg.hr/]zagrebačkog SZ-a[/url] izglasala je u Opatiji proračun za 2005. godinu, tj. raspodijelila novac sukladno [url=http://www.student.hr/skripte/article.show.asp?evt_id=1920]svom natječaju[/url]. Tu informaciju, opis izrade i donošenja proračuna, te potrebite faksimile iz kojih se vidi "tko je koliko dobio" donosi Tomislav Bunjevac, predstavnik SZ-a Filozofskog fakulteta, na Forumu FFZG - pogledajte ovdje![/quote]

[b]Drugo taj post sa Foruma FFZG-a u kojem Tomislav Bunjevac, clan skupstine daje opis izrade i donošenja proračuna:[/b]

[quote="zrzy@Forum FFZGa, 24 sij u 2005 02:14"]Danas je u Opatiji održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Najprije je bilo rečeno da će se održati oko 12 sati, potom je odgođena za 14:00 pa je onda opet odgođena na neodređeno vrijeme i počela je konačno poslije 18:00. Što je uzrokovalo kašnjenje? Najprije to što je u Rijeci bila sjednica Hrvatskog studentskog zbora, na kojoj se navodno donosio proračun za Hrvatsku pa se čekalo da se članovi predsjedništva vrate otamo. Onda su oni došli, ali opet se čekalo. Što se čekalo, saznao sam kasnije. Naime, svi prisutni predsjednici podružniva su bili pozivani kod Bezjaka (predsjednika SZ-a u Zagrebu) pa bijah pozvan i ja. Naravno, jedan po jedan. Zašto? Uđoh ja u sobu 251 i zatekoh tamo Bezjaka i Višića (predsjednika SZ-a FOI-a i društveno-humanističke grupacije). Naravno, pogodio sam zašto sam pozvan - proračun se tek onda sastavljao. Bezjak mi pokazao laptop, na monitoru kojeg su bili u excellu svi projekti. Kod naših u rubrici odobreno nije pisalo ništa, osim pod stavkom ukupno, gdje je pisalo 60.000,00 kn. Znači, odlučili su svim našim projektima dodijeliti 60.000,00kn, a mene su pozvali da me pitaju kojem projektu kolko da daju od tih 60 tisuća. Ja sam to odbio, rekavši da ja nemam što tu govoriti, da se tako ne donosi proračun. Onda mi je on davao svoje argumente, ja protuargumente, govorio kao bi se to trebalo raditi. To je trajalo 15-ak minuta, nakon čega sam ja napustio sobu, dok su mi obojica nešto objašnjavali, te ih pozdravio riječima "Nemam ja što tu raditi, ovo što vi radite je <prosta rijec>". Zatim je valjda još netko išao gore, jer smo čekali još nekih sat vremena. U međuvremenu sam gledao rukomet, te raspravljao s nekoliko skupštinara o tome što se događa. Uglavnom su se svi složili da sam u pravu, "ali to je tak" :roll: :evil: . Onda je konačno počela sjednica. Prozivanje je bilo traljavo obavljeno, tako da nisam uspio zbrojiti kolko je skupštinara tamo (bili su unutra i ljudi koji nisu skupštinari, a nisam točno znao ko je s kojeg faksa i ko ima ovlasti za predstavljanje). Prvih nekoliko točaka je prošlo vrlo brzo i onda se stiglo i do točke 5., dakle do proračuna. Bezjak je vrlo ponosno govorio o tome, kako smo dobili najviše para, puno više od ostalih bla bla bla. Onda se ja javih za riječ, mada nisam ni morao, jer je svima valjda bilo jasno da ću se javiti i šta ću govoriti. Nisam želio spominjati ko je kolko dobio, jer je to bilo sporedno, nego sam napao sam način donošenja proračuna i rekao kako bi se to trebalo raditi. Zatim mi je Bezjak kao odgovarao, ali ničim nije pobio ono što sam rekao pa sam opet to ponovio i još ponešto nadodao, a usput se za riječ javila i kolegica s FER-a, koja me u potpunosti podržala. Javio se i kolega Kaučić s Građevine, koji je rekao dvije glupe rečenice pa potom i kolega Nilović s ekonomije, koji je rekao da (nije doslovni citat, ali tako nekako) "ako kolegi Bunjevcu ne trebaju novci što prije, studentskim udrugama na mojem fakultetu trebaju" :roll: . Ja sam još jedamput tražio da se proračun odgodi za bar tjedan dana, što je odbijeno te se pristupilo glasovanju. Rezultat - 13 za, 1 protiv (naravno, ja), 2 suzdržana (kolegica s FER-a i kolega, ako sam dobro vidio, s PBF-a, ako griješim ispričavam se). Predsjednik Skupštine, kolega Žepić s grafičkog, je konstatirao da je proračun usvojen, na što sam se ja javio za riječ te upozorio da se, prema Poslovniku skupštine, proračun mora donijeti s dvotrečinskom večinom svih članova skupštine, nakon čega se kolega Bezjak jako začudio te upitao o kojem ja poslovniku govorim. (a isti sam citirao i na svečanoj sjednici) Rekoše da će se to provjeriti, ja rekoh nek samo provjeravaju. Tad se prešlo na druge točke, a kolega Bezjak došetao do mene te me zamolio da mu pokažem poslovnik, ja mu pokazao, a on slavodobitno zaključio kako taj poslovnik ne vrijedi, jer je to donio Hrvatski SZ, a ne naša Skupština, nakon čega su neki od njih, dosta njih, bili vrlo sretni. No, ja ću to ipak još jednom provjeriti. I tako se doneo proračun.
Jesam li imao ikakve šanse da to spriječim? Jesam, mogao sam napustiti sjednicu prije glasovanja pa im tako srušiti kvorum i ništa od proračuna danas. Zašto nisam? Zato jer bi onda kolega Žepić bio dužan u roku 24 sata sazvati novu sjednicu, dakle za sutra, na koju bi sigurno uspili dovući dovoljno ljudi i to bi se lijepo izglasalo. Zato sam radije odlučio rušiti ga poslovnikom, što mi na kraju, zbog neznanja, nije uspjelo. No, čak i da sam uspio, opet bi mogli sutra održat novu sjednicu. Al bar bih se ja bolje osjećao, a ovako sam neko vrijme bio prilično loše volje nakon sjednice.
No, šta je tu je. Sam način donošenja proračuna je sramotan, a tomu u prilog ide i mali broj ljudi koji su ga izglasali, a ima tu i još toga.E da, na kraju mi nismo dobili 60 tisuća, nego "čak" 94.949,00 kuna. Evo i za šta: časopisi K., Ka/Os, Diskrepancija, SOL, Čemu i Pro Tempore su dobili po 5 tisuća kuna.Časopis Fragmenti je dobio 3.600 kuna (tolko su i tražili, pa zato i oni nisu dobili 5),. Filozofi su dobili 3 tisuće za sudjelovanje na danima bioetike na Lošinju, arheolozi 20 tisuća za biblioteku, diskrepancija 5 tisuća za projekt Visoko obrazovanje i ljudska prava i 25 za projekt Percepcija hrvatskih branitelja, dok je podružnica SZ-a dobila 7 tisuća kuna za materijalne troškove te 1349 kuna za telefax (što sam poslao iz zezancije :roll: )

Eto, pa vi sad recite šta mislite o tome.[/quote]

Linkove na slike (skenirane) proracuna mozete naci [size=18][url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=482817#482817]ovdje[/url][/size]

[b]Clanak na student.hr-u o nekim neregularnostima proracuna:[/b]

[quote="buky@student.hr"][b]Neke nove studentske udruge?[/b]

Pregledavajući Proračun Studentskog zbora za 2005., među udrugama nađoh neke za koje nikako ne mogu otkriti koje su i čime se bave. Pregledao sam cijeli upisnik MZOS-a i nema ih tamo, ukucuvao njihove kratice u google, ali ništa. A te udruge su dobile dosta novca na Natječaju. Radi se o sljedećim udrugama:

DEM - dobili su 109.500, kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove i 20.000,00 za nabavu opreme i pomagala.

UGO - dobili su 125.000,00 kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove, 20.000,00 za tehničku opremu, 55.000,00 za govorničku školu (raspitah se na Odsjeku za Fonetiku na FF-u, koji tradicionalno organizira govorničke škole, ali oni nemaju pojma tko bi to mogao biti) te 35.000,00 za Ayed open (o čemu također nema ništa na netu).

SŠK - dobili su 35.000,00 kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove i 20.000,00 za tehničku opremu.

Dakle, 3 studentske udruge, od kojih ja, dugogodišnji studentski aktivist nisam nikad čuo niti za jednu, dobile su 169.500,00 kuna. Nadalje, udruga kojoj za materijalne troškove treba tako puno novaca, a ove tri tražile su 50-70 tisuća kuna, trebala bi biti vrlo velika i aktivna. Koja je mogućnost da onda za njih nisam čuo?

Nadalje, udruge za koje znam koje su, a to su Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu, Društvo "Kapetan Anton F. Lučić" i Udruga studenata prometnih znanosti TRANS, dobile su ukupno 149.500,00 kuna, a nisu uvedene u Upisnik studentskih zborova i udruga pri MZOS-u, što znači da nisu niti registrirane, a to su uvjeti za sudjelovanje u Natječaju SZ-a. Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu nije čak niti u Državnom registru udruga, dakle nigdje nije službeno registrirano, a godinama dobiva velika sredstva na natječajima SZ-a.

Što dalje i dalje, sve je više neregularnosti u Proračunu SZ-a[/quote]

......

[b]Inace na istom tom topicu na forumu FFZG [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=482961#482961]dovodi se u pitanje postojanje kvoruma na toj sjednici[/url] i kako tamo pise sutra (tj. danas 25.1.) ce kolega zrzy [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?p=484060#484060]traziti ponistenje te sjednice[/url].
[/b]
.......

Eto, friske vijesti nabijene vam na nos. Informirajte se. Necu nis jos komentirati da ne ispadne dio kampanje, procitajte i sami donosite svoje zakljucke.

Hvala
Mozete procitati o tome vijest na
www.student.hr
i
opis kako se on donio od kolege sa filozofije koji je clan skupstine.

Znam da se nekima ne da klikati na linkove i cekati da se ucitaju, pa cu ovdje i citirati te vijesti i nabiti im ih na nos, pa mozda procitaju:

Opaska za lakse citanje onima koji pocnu odustajat od citanja:
ako imate veliku rezoluciju imat cete duuugacke linije testa preko cijelog ekrana koje je tesko citati ⇒ suzite si prozor vaseg web-browsera pa ce vam i linije teksta biti krace i lakse cete citati... O-kay!

Kratka vijest sa student.hr-a:

hopla@student.hr (napisa):
Tik pred izbore, na samom kraju svog mandata kojeg su produžili barem dva mjeseca (izbori su trebali biti održani u studenom 2004.), Skupština zagrebačkog SZ-a izglasala je u Opatiji proračun za 2005. godinu, tj. raspodijelila novac sukladno svom natječaju. Tu informaciju, opis izrade i donošenja proračuna, te potrebite faksimile iz kojih se vidi "tko je koliko dobio" donosi Tomislav Bunjevac, predstavnik SZ-a Filozofskog fakulteta, na Forumu FFZG - pogledajte ovdje!

Drugo taj post sa Foruma FFZG-a u kojem Tomislav Bunjevac, clan skupstine daje opis izrade i donošenja proračuna:

zrzy@Forum FFZGa, 24 sij u 2005 02:14 (napisa):
Danas je u Opatiji održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Najprije je bilo rečeno da će se održati oko 12 sati, potom je odgođena za 14:00 pa je onda opet odgođena na neodređeno vrijeme i počela je konačno poslije 18:00. Što je uzrokovalo kašnjenje? Najprije to što je u Rijeci bila sjednica Hrvatskog studentskog zbora, na kojoj se navodno donosio proračun za Hrvatsku pa se čekalo da se članovi predsjedništva vrate otamo. Onda su oni došli, ali opet se čekalo. Što se čekalo, saznao sam kasnije. Naime, svi prisutni predsjednici podružniva su bili pozivani kod Bezjaka (predsjednika SZ-a u Zagrebu) pa bijah pozvan i ja. Naravno, jedan po jedan. Zašto? Uđoh ja u sobu 251 i zatekoh tamo Bezjaka i Višića (predsjednika SZ-a FOI-a i društveno-humanističke grupacije). Naravno, pogodio sam zašto sam pozvan - proračun se tek onda sastavljao. Bezjak mi pokazao laptop, na monitoru kojeg su bili u excellu svi projekti. Kod naših u rubrici odobreno nije pisalo ništa, osim pod stavkom ukupno, gdje je pisalo 60.000,00 kn. Znači, odlučili su svim našim projektima dodijeliti 60.000,00kn, a mene su pozvali da me pitaju kojem projektu kolko da daju od tih 60 tisuća. Ja sam to odbio, rekavši da ja nemam što tu govoriti, da se tako ne donosi proračun. Onda mi je on davao svoje argumente, ja protuargumente, govorio kao bi se to trebalo raditi. To je trajalo 15-ak minuta, nakon čega sam ja napustio sobu, dok su mi obojica nešto objašnjavali, te ih pozdravio riječima "Nemam ja što tu raditi, ovo što vi radite je <prosta rijec>". Zatim je valjda još netko išao gore, jer smo čekali još nekih sat vremena. U međuvremenu sam gledao rukomet, te raspravljao s nekoliko skupštinara o tome što se događa. Uglavnom su se svi složili da sam u pravu, "ali to je tak" Rolling Eyes Evil or Very Mad . Onda je konačno počela sjednica. Prozivanje je bilo traljavo obavljeno, tako da nisam uspio zbrojiti kolko je skupštinara tamo (bili su unutra i ljudi koji nisu skupštinari, a nisam točno znao ko je s kojeg faksa i ko ima ovlasti za predstavljanje). Prvih nekoliko točaka je prošlo vrlo brzo i onda se stiglo i do točke 5., dakle do proračuna. Bezjak je vrlo ponosno govorio o tome, kako smo dobili najviše para, puno više od ostalih bla bla bla. Onda se ja javih za riječ, mada nisam ni morao, jer je svima valjda bilo jasno da ću se javiti i šta ću govoriti. Nisam želio spominjati ko je kolko dobio, jer je to bilo sporedno, nego sam napao sam način donošenja proračuna i rekao kako bi se to trebalo raditi. Zatim mi je Bezjak kao odgovarao, ali ničim nije pobio ono što sam rekao pa sam opet to ponovio i još ponešto nadodao, a usput se za riječ javila i kolegica s FER-a, koja me u potpunosti podržala. Javio se i kolega Kaučić s Građevine, koji je rekao dvije glupe rečenice pa potom i kolega Nilović s ekonomije, koji je rekao da (nije doslovni citat, ali tako nekako) "ako kolegi Bunjevcu ne trebaju novci što prije, studentskim udrugama na mojem fakultetu trebaju" Rolling Eyes . Ja sam još jedamput tražio da se proračun odgodi za bar tjedan dana, što je odbijeno te se pristupilo glasovanju. Rezultat - 13 za, 1 protiv (naravno, ja), 2 suzdržana (kolegica s FER-a i kolega, ako sam dobro vidio, s PBF-a, ako griješim ispričavam se). Predsjednik Skupštine, kolega Žepić s grafičkog, je konstatirao da je proračun usvojen, na što sam se ja javio za riječ te upozorio da se, prema Poslovniku skupštine, proračun mora donijeti s dvotrečinskom večinom svih članova skupštine, nakon čega se kolega Bezjak jako začudio te upitao o kojem ja poslovniku govorim. (a isti sam citirao i na svečanoj sjednici) Rekoše da će se to provjeriti, ja rekoh nek samo provjeravaju. Tad se prešlo na druge točke, a kolega Bezjak došetao do mene te me zamolio da mu pokažem poslovnik, ja mu pokazao, a on slavodobitno zaključio kako taj poslovnik ne vrijedi, jer je to donio Hrvatski SZ, a ne naša Skupština, nakon čega su neki od njih, dosta njih, bili vrlo sretni. No, ja ću to ipak još jednom provjeriti. I tako se doneo proračun.
Jesam li imao ikakve šanse da to spriječim? Jesam, mogao sam napustiti sjednicu prije glasovanja pa im tako srušiti kvorum i ništa od proračuna danas. Zašto nisam? Zato jer bi onda kolega Žepić bio dužan u roku 24 sata sazvati novu sjednicu, dakle za sutra, na koju bi sigurno uspili dovući dovoljno ljudi i to bi se lijepo izglasalo. Zato sam radije odlučio rušiti ga poslovnikom, što mi na kraju, zbog neznanja, nije uspjelo. No, čak i da sam uspio, opet bi mogli sutra održat novu sjednicu. Al bar bih se ja bolje osjećao, a ovako sam neko vrijme bio prilično loše volje nakon sjednice.
No, šta je tu je. Sam način donošenja proračuna je sramotan, a tomu u prilog ide i mali broj ljudi koji su ga izglasali, a ima tu i još toga.E da, na kraju mi nismo dobili 60 tisuća, nego "čak" 94.949,00 kuna. Evo i za šta: časopisi K., Ka/Os, Diskrepancija, SOL, Čemu i Pro Tempore su dobili po 5 tisuća kuna.Časopis Fragmenti je dobio 3.600 kuna (tolko su i tražili, pa zato i oni nisu dobili 5),. Filozofi su dobili 3 tisuće za sudjelovanje na danima bioetike na Lošinju, arheolozi 20 tisuća za biblioteku, diskrepancija 5 tisuća za projekt Visoko obrazovanje i ljudska prava i 25 za projekt Percepcija hrvatskih branitelja, dok je podružnica SZ-a dobila 7 tisuća kuna za materijalne troškove te 1349 kuna za telefax (što sam poslao iz zezancije Rolling Eyes )

Eto, pa vi sad recite šta mislite o tome.

Linkove na slike (skenirane) proracuna mozete naci ovdje

Clanak na student.hr-u o nekim neregularnostima proracuna:

buky@student.hr (napisa):
Neke nove studentske udruge?

Pregledavajući Proračun Studentskog zbora za 2005., među udrugama nađoh neke za koje nikako ne mogu otkriti koje su i čime se bave. Pregledao sam cijeli upisnik MZOS-a i nema ih tamo, ukucuvao njihove kratice u google, ali ništa. A te udruge su dobile dosta novca na Natječaju. Radi se o sljedećim udrugama:

DEM - dobili su 109.500, kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove i 20.000,00 za nabavu opreme i pomagala.

UGO - dobili su 125.000,00 kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove, 20.000,00 za tehničku opremu, 55.000,00 za govorničku školu (raspitah se na Odsjeku za Fonetiku na FF-u, koji tradicionalno organizira govorničke škole, ali oni nemaju pojma tko bi to mogao biti) te 35.000,00 za Ayed open (o čemu također nema ništa na netu).

SŠK - dobili su 35.000,00 kuna, od čega 15.000,00 za materijalne troškove i 20.000,00 za tehničku opremu.

Dakle, 3 studentske udruge, od kojih ja, dugogodišnji studentski aktivist nisam nikad čuo niti za jednu, dobile su 169.500,00 kuna. Nadalje, udruga kojoj za materijalne troškove treba tako puno novaca, a ove tri tražile su 50-70 tisuća kuna, trebala bi biti vrlo velika i aktivna. Koja je mogućnost da onda za njih nisam čuo?

Nadalje, udruge za koje znam koje su, a to su Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu, Društvo "Kapetan Anton F. Lučić" i Udruga studenata prometnih znanosti TRANS, dobile su ukupno 149.500,00 kuna, a nisu uvedene u Upisnik studentskih zborova i udruga pri MZOS-u, što znači da nisu niti registrirane, a to su uvjeti za sudjelovanje u Natječaju SZ-a. Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu nije čak niti u Državnom registru udruga, dakle nigdje nije službeno registrirano, a godinama dobiva velika sredstva na natječajima SZ-a.

Što dalje i dalje, sve je više neregularnosti u Proračunu SZ-a

......

Inace na istom tom topicu na forumu FFZG dovodi se u pitanje postojanje kvoruma na toj sjednici i kako tamo pise sutra (tj. danas 25.1.) ce kolega zrzy traziti ponistenje te sjednice.

.......

Eto, friske vijesti nabijene vam na nos. Informirajte se. Necu nis jos komentirati da ne ispadne dio kampanje, procitajte i sami donosite svoje zakljucke.

Hvala

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 17:28 uto, 25. 1. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ahri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 2:25 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Re: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]
Eto, friske vijesti nabijene vam na nos. Informirajte se. Necu nis jos komentirati da ne ispadne dio kampanje, procitajte i sami donosite svoje zakljucke.[/quote]

LOL.
steelworker (napisa):

LOL.

PostPostano: 9:45 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Re: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

[quote="buky@student.hr"]Nadalje, udruge za koje znam koje su, a to su [b]Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu, Društvo "Kapetan Anton F. Lučić" i Udruga studenata prometnih znanosti TRANS, dobile su ukupno 149.500,00 kuna[/b], [color=red]a nisu uvedene u Upisnik studentskih zborova i udruga pri MZOS-u, što znači da nisu niti registrirane, a to su uvjeti za sudjelovanje u Natječaju SZ-a.[/color] [b]Debatno društvo Sveučilišta u Zagrebu nije čak niti u Državnom registru udruga, dakle nigdje nije službeno registrirano, a godinama dobiva velika sredstva na natječajima SZ-a.[/b][/quote]
:roll:
buky@student.hr (napisa):

Rolling Eyes

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:46 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Re: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]...
[quote="zrzy@Forum FFZGa, 24 sij u 2005 02:14"]Danas je [color=red]u Opatiji[/color] održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta [color=red]u Zagrebu[/color].[/quote]
...[/quote]

Je l' to samo meni cudno ili je stvarno jeftinije odrzati sjednicu [b]zagrebackog[/b] SZa [b]u Opatiji[/b] nego, recimo, [b]u Zagrebu[/b]? :shock: :-k
steelworker (napisa):
...
Danas je u Opatiji održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

...

Je l' to samo meni cudno ili je stvarno jeftinije odrzati sjednicu zagrebackog SZa u Opatiji nego, recimo, u Zagrebu? Shocked Think

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 17:13 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Re: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="steelworker"]...
[quote="zrzy@Forum FFZGa, 24 sij u 2005 02:14"]Danas je [color=red]u Opatiji[/color] održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta [color=red]u Zagrebu[/color].[/quote]
...[/quote]

Je l' to samo meni cudno ili je stvarno jeftinije odrzati sjednicu [b]zagrebackog[/b] SZa [b]u Opatiji[/b] nego, recimo, [b]u Zagrebu[/b]? :shock: :-k[/quote]

nis nek te ne cudi. osim toga, bio si na suceljavanju, znas sta je sve bezjak u stanju napraviti da se odrzi na vlasti :evil: :evil: :evil:
vsego (napisa):
steelworker (napisa):
...
Danas je u Opatiji održana sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

...

Je l' to samo meni cudno ili je stvarno jeftinije odrzati sjednicu zagrebackog SZa u Opatiji nego, recimo, u Zagrebu? Shocked Think

nis nek te ne cudi. osim toga, bio si na suceljavanju, znas sta je sve bezjak u stanju napraviti da se odrzi na vlasti Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 17:29 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Re: 3 dana prije izbora donesen proracun SZa za 2005 Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="steelworker"]...
...[/quote]

Je l' to samo meni cudno ili je stvarno jeftinije odrzati sjednicu [b]zagrebackog[/b] SZa [b]u Opatiji[/b] nego, recimo, [b]u Zagrebu[/b]? :shock: :-k[/quote]
:lol:

inace :D SUMA je dobila po tom natjecaju cca 35000 kn za "materijalne troskove" :lol: a 55000 ukupno :)

drugi projekti PMF-a nisu dobili nista.

Poznato?
vsego (napisa):
steelworker (napisa):
...

...

Laughing

inace Very Happy SUMA je dobila po tom natjecaju cca 35000 kn za "materijalne troskove" Laughing a 55000 ukupno Smile

drugi projekti PMF-a nisu dobili nista.

Poznato?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:12 uto, 25. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, primjecuje se izvjestan napredak. [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=514]Prosli puta[/url] su si dodijelili 60000 kn :lol:
Pa, primjecuje se izvjestan napredak. Prosli puta su si dodijelili 60000 kn Laughing

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:48 sri, 26. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam jos kak je prosao zahtjev za ponistenjem sjednice skupstine SZ-ZGa u nedjelju, ali evo sto Ministarstvo kaze (vijest sa www.student.hr ):

[quote="hopla@www.student.hr"]Danas je u MZOS održan sastanak, dogovoren na inicijativu ministra Primorca, na kojem su razgovarali predstavnici ministarstva sa studentima iz domskih odbora, predstavnicima udruge ZID, organizatorima prosvjeda "Ustanak" i članovima Socijaldemokratske studentske unije. Ministar se nije pojavio, pa su studenti razgovarali s državnim tajnikom Uzelcem i (koja mu je titula?) Božom Pavićinom. Pozvani su bili a nisu se pojavili Prižmić iz HSZ (ispričao se zbog vremenskih uvjeta), te Bezjak iz SZ-Zg.

Domske studente najviše je zanimala problematika stipendija, no Saucha više pozornosti posvećuje drugim temama - studentskim izborima i proračunu SZ-a. Kaže da iz MZOS kažu da moraju poštovati autonomiju sveučilišta i ne mogu sudjelovati u provedni izbora, ali preporučuju da studenti koji će slati pritužbe Sveučilišnom povjerentsvu za prigovore adresiraju iste i na MZOS. [b]Što se tiče netom donesenog proračuna SZ-Zg, iz MZOS kažu da ga ne mogu i ne namjeravaju priznati jer nije raspodijeljen novac na razini Hrvatskog studentskog zbora, a nije jer se čeka da budu provedeni izbori u Zagrebu (trebali su biti još u studenom!).[/b] Nikakav proračun koji je izglasala dosadašnja garnitura studentskih predstavnika kojima je prestao mandat MZOS neće prihvatiti, niti na osnovu njega isplatiti novac, kaže Saucha prenoseći informacije sa sastanka.

Pozivamo sve ostale sudionike sastanka da svojim izvještajima prenesu što više informacija u javnost![/quote]

:?: Eto, a tko je kriv sto nisu raspisani izbori u studenom?
:?: Tko nije trazio od rektorice da ih raspise, vec je na sve nacine radio upravo suprotno?
:?: Tko je uzrok sto ce sada novci za projekte svih studenata Sveucilista u Zagrebu kasniti bar 3 mjeseca? Kakvo je to zalaganje za studente?
:?: Tko donasa proracun, nakon sto mu je istekao mandat i odgadja izbore kako bi to mogao napraviti?
:?: Tko rusi i blati ugled studenata Zagrebackog sveucilista ovakvim radnjama?

I na koji nacin se donosi taj proracun, pozvati ljude jednog po jednog u sobu i reci [i]"Cuj, dat cu Vam toliko, reci kome od Vas koliko treba dat."[/i]
Pa mislim, to meni (iz iskustva s tim kako se prije to sve donosilo i kako PB radi) zvuci kao da se kaze [i]"Reci koliko tko treba dobiti da suti dok si ja poberem ostale pare"[/i]... Gdje su tu "kriteriji izvrsnosti", ocjenjivanje projekata, nezavisna komisija? :?:

Ljudi, zasto to dopustate?
Imate izbore i izborite se.
Ne znam jos kak je prosao zahtjev za ponistenjem sjednice skupstine SZ-ZGa u nedjelju, ali evo sto Ministarstvo kaze (vijest sa www.student.hr ):

hopla@www.student.hr (napisa):
Danas je u MZOS održan sastanak, dogovoren na inicijativu ministra Primorca, na kojem su razgovarali predstavnici ministarstva sa studentima iz domskih odbora, predstavnicima udruge ZID, organizatorima prosvjeda "Ustanak" i članovima Socijaldemokratske studentske unije. Ministar se nije pojavio, pa su studenti razgovarali s državnim tajnikom Uzelcem i (koja mu je titula?) Božom Pavićinom. Pozvani su bili a nisu se pojavili Prižmić iz HSZ (ispričao se zbog vremenskih uvjeta), te Bezjak iz SZ-Zg.

Domske studente najviše je zanimala problematika stipendija, no Saucha više pozornosti posvećuje drugim temama - studentskim izborima i proračunu SZ-a. Kaže da iz MZOS kažu da moraju poštovati autonomiju sveučilišta i ne mogu sudjelovati u provedni izbora, ali preporučuju da studenti koji će slati pritužbe Sveučilišnom povjerentsvu za prigovore adresiraju iste i na MZOS. Što se tiče netom donesenog proračuna SZ-Zg, iz MZOS kažu da ga ne mogu i ne namjeravaju priznati jer nije raspodijeljen novac na razini Hrvatskog studentskog zbora, a nije jer se čeka da budu provedeni izbori u Zagrebu (trebali su biti još u studenom!). Nikakav proračun koji je izglasala dosadašnja garnitura studentskih predstavnika kojima je prestao mandat MZOS neće prihvatiti, niti na osnovu njega isplatiti novac, kaže Saucha prenoseći informacije sa sastanka.

Pozivamo sve ostale sudionike sastanka da svojim izvještajima prenesu što više informacija u javnost!

Question Eto, a tko je kriv sto nisu raspisani izbori u studenom?
Question Tko nije trazio od rektorice da ih raspise, vec je na sve nacine radio upravo suprotno?
Question Tko je uzrok sto ce sada novci za projekte svih studenata Sveucilista u Zagrebu kasniti bar 3 mjeseca? Kakvo je to zalaganje za studente?
Question Tko donasa proracun, nakon sto mu je istekao mandat i odgadja izbore kako bi to mogao napraviti?
Question Tko rusi i blati ugled studenata Zagrebackog sveucilista ovakvim radnjama?

I na koji nacin se donosi taj proracun, pozvati ljude jednog po jednog u sobu i reci "Cuj, dat cu Vam toliko, reci kome od Vas koliko treba dat."
Pa mislim, to meni (iz iskustva s tim kako se prije to sve donosilo i kako PB radi) zvuci kao da se kaze "Reci koliko tko treba dobiti da suti dok si ja poberem ostale pare"... Gdje su tu "kriteriji izvrsnosti", ocjenjivanje projekata, nezavisna komisija? Question

Ljudi, zasto to dopustate?
Imate izbore i izborite se.

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
prks
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:54 čet, 27. 1. 2005    Naslov: proracun wannabe Citirajte i odgovorite

evo nesi linka za proračun koji na svu sreću nije prihvaćen...

http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=13236&postdays=0&postorder=asc&start=0
evo nesi linka za proračun koji na svu sreću nije prihvaćen...

http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=13236&postdays=0&postorder=asc&start=0

[Vrh]
prks
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:20 čet, 27. 1. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

sori ljudi, nisam vidio odmah uvu temu pa sam otvorio novu...nek mod izbriše ak je bed :)

[color=blue]Mod edit: tvoj topic je mergan s postojecim.[/color]
sori ljudi, nisam vidio odmah uvu temu pa sam otvorio novu...nek mod izbriše ak je bed Smile

Mod edit: tvoj topic je mergan s postojecim.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum