Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zbunjeni Gost
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
zbunjeni Gost
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
Postano: 19:14 pon, 13. 9. 2004 Naslov: Re: zadatak sa stringovima |
|
|
[quote="zbunjeni"]Ovaj prvi dio mi je jasan,drugi dio me muci,kako da ispisem pogodjeno slovo na odgovarajuce mjesto :?:[/quote]
Portabilno, vjerujem da nikako. :-(
Neportabilno, probaj s <curses.h> i mvprintw . http://www.opengroup.org/onlinepubs/007908799/xcurses/mvprintw.html .
No vjerojatno se od tebe samo traži (ako je zadatak akademski) da nanovo ispišeš string, u kojem je taj _ zamijenjen slovom. Ako baš hoćeš, možeš prethodno obrisati ekran (također neportabilno), i ispisati nekoliko \n-ova i razmakâ, tako da vizualno uvijek bude na istom mjestu. No mislim da se ne trebaš mučiti s time.
zbunjeni (napisa): | Ovaj prvi dio mi je jasan,drugi dio me muci,kako da ispisem pogodjeno slovo na odgovarajuce mjesto |
Portabilno, vjerujem da nikako.
Neportabilno, probaj s <curses.h> i mvprintw . http://www.opengroup.org/onlinepubs/007908799/xcurses/mvprintw.html .
No vjerojatno se od tebe samo traži (ako je zadatak akademski) da nanovo ispišeš string, u kojem je taj _ zamijenjen slovom. Ako baš hoćeš, možeš prethodno obrisati ekran (također neportabilno), i ispisati nekoliko \n-ova i razmakâ, tako da vizualno uvijek bude na istom mjestu. No mislim da se ne trebaš mučiti s time.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 12:49 sri, 15. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]To je isto neportabilno:-p. Kako znaš da ih je 24?[/quote]
Hm :? dosta sam siguran da postoji shell varijabla sa tom informacijom.. Jedna od onih.. terminfo, colsize i sl :-k unforćunatli, sad nema vremena, trci nazaj sa indeksom na faks vidit jel proslo kombinatoriku :?
veky (napisa): | To je isto neportabilno:-p. Kako znaš da ih je 24? |
Hm dosta sam siguran da postoji shell varijabla sa tom informacijom.. Jedna od onih.. terminfo, colsize i sl unforćunatli, sad nema vremena, trci nazaj sa indeksom na faks vidit jel proslo kombinatoriku
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 11:58 pet, 18. 2. 2005 Naslov: Re: zadatak sa stringovima |
|
|
[quote="veky"][quote="zbunjeni"]Ovaj prvi dio mi je jasan,drugi dio me muci,kako da ispisem pogodjeno slovo na odgovarajuce mjesto :?:[/quote]
Portabilno, vjerujem da nikako. :-(
[/quote]
Samo [size=9]mala[/size] napomena (više da vidim kako radi vsegin anti-spam artwork 8) )
mvaddch je možda prikladniji, a curses lib je portan i na ne-POSIX sisteme.
Ono P u POSIX stoji s razlogom :) Uostalom, pravi je nadskup ISO C99 standarda, i kao takav ne bi trebao pod sjekiru akademskog čistunstva.
@Zub, pogledaj varijable $COLUMNS i $LINES :wink:
Samo mala napomena (više da vidim kako radi vsegin anti-spam artwork )
mvaddch je možda prikladniji, a curses lib je portan i na ne-POSIX sisteme.
Ono P u POSIX stoji s razlogom Uostalom, pravi je nadskup ISO C99 standarda, i kao takav ne bi trebao pod sjekiru akademskog čistunstva.
@Zub, pogledaj varijable $COLUMNS i $LINES
|
|
[Vrh] |
|
Grof Forumaš(ica)
|
Postano: 16:31 pet, 18. 2. 2005 Naslov: |
|
|
A da lijepo covjek napise prvo nesto s podvlakama, tipa "_ _ _ _ _", i onda kad treba ponovno ispisati isto, sa slovima, napravi printf("\r");, pa ispise ponovno, sa slovima koje hoce? "_ a _ _ _ "? ocito je da neki ljudi ovdje vole komplicirat stvari :)
Naravno, rijec koju pogadja mora biti u zadnjem ispisanom redu na ekranu... sto je ok po meni, poslije rijeci ispise bodove, tako da i njih lako refresha...
A da lijepo covjek napise prvo nesto s podvlakama, tipa "_ _ _ _ _", i onda kad treba ponovno ispisati isto, sa slovima, napravi printf("\r");, pa ispise ponovno, sa slovima koje hoce? "_ a _ _ _ "? ocito je da neki ljudi ovdje vole komplicirat stvari
Naravno, rijec koju pogadja mora biti u zadnjem ispisanom redu na ekranu... sto je ok po meni, poslije rijeci ispise bodove, tako da i njih lako refresha...
|
|
[Vrh] |
|
|