Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prijedlog za ukidanje komisijskih i plaćanje studija
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
10 = 12 - 2

PostPostano: 13:37 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Prijedlog za ukidanje komisijskih i plaćanje studija Citirajte i odgovorite

Ljudi, zna li itko što će biti s ovim prijedlogom da se ukinu komisijski ispiti i da se za uvede plaćanje za sve studente, osim za one najbolje....? Vjerojatno će ovo još stagnirati; jer samo je prijedlog...
ohhhhhh.... tko nema posla, nađe si ga :roll:
Ljudi, zna li itko što će biti s ovim prijedlogom da se ukinu komisijski ispiti i da se za uvede plaćanje za sve studente, osim za one najbolje....? Vjerojatno će ovo još stagnirati; jer samo je prijedlog...
ohhhhhh.... tko nema posla, nađe si ga Rolling Eyes

ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 13:57 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oh, da :shock:

moze li netko potvrditi ili opovrgnuti da se razmatra ukidanje pismenih ispita alltogether?
Oh, da Shocked

moze li netko potvrditi ili opovrgnuti da se razmatra ukidanje pismenih ispita alltogether?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:20 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]moze li netko potvrditi ili opovrgnuti da se razmatra ukidanje pismenih ispita alltogether?[/quote]

Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. :o Predlazem vama STOPovcima da posaljete nekoga prodekanici da vam dozvoli sudjelovanje na sastancima o tome (na zalost, bez prava glasa jer jos nemate sluzbeni mandat, pa ste samo "zainteresirani studenti"). 8)

(Zasto bas STOPovcima? :arrow: Navodno su se jedini kandidirali na ponovljenim izborima za MO :shock:)

@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? :-k Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot... :(
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. Surprised Predlazem vama STOPovcima da posaljete nekoga prodekanici da vam dozvoli sudjelovanje na sastancima o tome (na zalost, bez prava glasa jer jos nemate sluzbeni mandat, pa ste samo "zainteresirani studenti"). Cool

(Zasto bas STOPovcima? Arrow Navodno su se jedini kandidirali na ponovljenim izborima za MO Shocked)

@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? Think Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot... Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 14:45 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time.[/quote]

:? Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom :?:
vsego (napisa):
Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time.

Confused Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom Question

ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 14:47 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]moze li netko potvrditi ili opovrgnuti da se razmatra ukidanje pismenih ispita alltogether?[/quote]
Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. :o [/quote]
:blueshock: vjerovao sam da je PMF-MO preozbiljan fakultet da bude testing ground ikome za curious (fali rijec) novitete :shock: :evil:
[quote="vsego"]Predlazem vama STOPovcima da posaljete nekoga prodekanici da vam dozvoli sudjelovanje na sastancima o tome (na zalost, bez prava glasa jer jos nemate sluzbeni mandat, pa ste samo "zainteresirani studenti"). 8)[/quote]
Nesi, citas? ;)
[quote="vsego"](Zasto bas STOPovcima? :arrow: Navodno su se jedini kandidirali na ponovljenim izborima za MO :shock:)[/quote]
:-s istina da se uglavnom pacham samo u PMF izbore, ali nije li rok za prijave utorak? :-s
[quote="vsego"]@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? :-k Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot... :([/quote]
:amen:

Nemo: SSHFD organizirava seminar o Bolognskoj deklaraciji, navodno ce dovesti Vickovica, ne znam zasto nisu to oglasili po svim forumima :?
vsego (napisa):

Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. Surprised

Disaster!!! vjerovao sam da je PMF-MO preozbiljan fakultet da bude testing ground ikome za curious (fali rijec) novitete Shocked Evil or Very Mad
vsego (napisa):
Predlazem vama STOPovcima da posaljete nekoga prodekanici da vam dozvoli sudjelovanje na sastancima o tome (na zalost, bez prava glasa jer jos nemate sluzbeni mandat, pa ste samo "zainteresirani studenti"). Cool

Nesi, citas? Wink
vsego (napisa):
(Zasto bas STOPovcima? Arrow Navodno su se jedini kandidirali na ponovljenim izborima za MO Shocked)

Eh? istina da se uglavnom pacham samo u PMF izbore, ali nije li rok za prijave utorak? Eh?
vsego (napisa):
@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? Think Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot... Sad

Ajde, dosta vise...

Nemo: SSHFD organizirava seminar o Bolognskoj deklaraciji, navodno ce dovesti Vickovica, ne znam zasto nisu to oglasili po svim forumima Confused

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:57 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Re: Prijedlog za ukidanje komisijskih i plaćanje studija Citirajte i odgovorite

[quote="Meri"]Ljudi, zna li itko što će biti s ovim prijedlogom da se ukinu komisijski ispiti i da se za uvede plaćanje za sve studente, osim za one najbolje....?[/quote]

U novom zakonu ne spominju se komisijski ispiti, nego se prepusta sveucilistima kako ce si organizirati ispite. Navodno su neki fakulteti vec ukinuli komisijske ispite, no PMF-MO ceka novi statut ZG-sveucilista. Do njegovog donosenja na snazi je stari po kojem se 4. puta pristupa ispitu pred komisijom. Koliko sam cuo zaista nece vise biti komisijskih ispita po defaultu (bez da se student zali), ali ne znam nista o placanju.
Meri (napisa):
Ljudi, zna li itko što će biti s ovim prijedlogom da se ukinu komisijski ispiti i da se za uvede plaćanje za sve studente, osim za one najbolje....?

U novom zakonu ne spominju se komisijski ispiti, nego se prepusta sveucilistima kako ce si organizirati ispite. Navodno su neki fakulteti vec ukinuli komisijske ispite, no PMF-MO ceka novi statut ZG-sveucilista. Do njegovog donosenja na snazi je stari po kojem se 4. puta pristupa ispitu pred komisijom. Koliko sam cuo zaista nece vise biti komisijskih ispita po defaultu (bez da se student zali), ali ne znam nista o placanju.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 15:04 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"] :? Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom :?:[/quote]

Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij. Ovo je vrlo aproksimativno i na bazi rekla-kazala informacija... ne zna se jos tocno kako ce biti (bar ja ne znam).
nemo (napisa):

Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij. Ovo je vrlo aproksimativno i na bazi rekla-kazala informacija... ne zna se jos tocno kako ce biti (bar ja ne znam).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:06 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"][quote="vsego"]Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time.[/quote]
:? Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom ?:[/quote]

Uvodjenje kolokvija [b]umjesto[/b] pismenih... :) Ne pitaj, ne znam ima li ikakve veze s Bolonjom ili nam samo netko nesto prodaje... :?

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="vsego"]Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. :o [/quote]
:blueshock: vjerovao sam da je PMF-MO preozbiljan fakultet da bude testing ground ikome za curious (fali rijec) novitete :shock: :evil:[/quote]

:rotfl: Sta ti ISVU nije dovoljan dokaz? :PP

Besides, nije da se ta namjera nesto skrivala. :| Cemu sada cudjenje? :-k

Iskreno, meni paše: odradim kolokvije i više nema pismenih (osim jednog, "popravnog" koji ce valjda odraditi svi asistenti s kolegija skupa, a ne samo jedan asistent). 8) A to znaci da vise nema ni dezurstava na pismenima. :veselje:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="vsego"](Zasto bas STOPovcima? :arrow: Navodno su se jedini kandidirali na ponovljenim izborima za MO :shock:)[/quote]
:-s istina da se uglavnom pacham samo u PMF izbore, ali nije li rok za prijave utorak? :-s[/quote]

:OT: Ja sam nacuo da je rok na PMF-MO bio petak, 12:00. :)

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Nemo: SSHFD organizirava seminar o Bolognskoj deklaraciji, navodno ce dovesti Vickovica, ne znam zasto nisu to oglasili po svim forumima :?[/quote]

Čuh i za to; oglasite cim prije na Forumu (novi topic, po mogucnosti), pa cu proslijediti zainteresiranima na math listi. 8)
nemo (napisa):
vsego (napisa):
Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time.

Confused Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom ?:

Uvodjenje kolokvija umjesto pismenih... Smile Ne pitaj, ne znam ima li ikakve veze s Bolonjom ili nam samo netko nesto prodaje... Confused

vsego (napisa):
Sluzbena politika Fakulteta je da se ide za tim (oni to zovu "Bolonjizacija"); dapace, vec bi iduca generacija brucosa bila zahvacena time. Surprised

Disaster!!! vjerovao sam da je PMF-MO preozbiljan fakultet da bude testing ground ikome za curious (fali rijec) novitete Shocked Evil or Very Mad

Valjam se po podu od smijeha Sta ti ISVU nije dovoljan dokaz? Weeee-heeee!!!

Besides, nije da se ta namjera nesto skrivala. Neutral Cemu sada cudjenje? Think

Iskreno, meni paše: odradim kolokvije i više nema pismenih (osim jednog, "popravnog" koji ce valjda odraditi svi asistenti s kolegija skupa, a ne samo jedan asistent). Cool A to znaci da vise nema ni dezurstava na pismenima. Veseljeeeee!

vsego (napisa):

Eh? istina da se uglavnom pacham samo u PMF izbore, ali nije li rok za prijave utorak? Eh?

Off-topic Ja sam nacuo da je rok na PMF-MO bio petak, 12:00. Smile

Nemo: SSHFD organizirava seminar o Bolognskoj deklaraciji, navodno ce dovesti Vickovica, ne znam zasto nisu to oglasili po svim forumima Confused

Čuh i za to; oglasite cim prije na Forumu (novi topic, po mogucnosti), pa cu proslijediti zainteresiranima na math listi. Cool

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:15 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Re: Prijedlog za ukidanje komisijskih i plaćanje studija Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Navodno su neki fakulteti vec ukinuli komisijske ispite, no PMF-MO ceka novi statut ZG-sveucilista.[/quote]

Prof. Antonic je povukao to pitanje na zadnjoj sjednici Vijeca, no prof. Manger je objasnio da je to ukidanje protivno sadasnjem Statutu Sveucilista (ili tako nekom pravnom aktu) i da se Sveuciliste... grubo razgovara [ O:) ] s takvim fakultetima. :?

[quote="krcko"][quote="nemo"] :? Kakve veze ima ukidanje pismenih sa bolonjskom deklaracijom :?:[/quote]
Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij. Ovo je vrlo aproksimativno i na bazi rekla-kazala informacija... ne zna se jos tocno kako ce biti (bar ja ne znam).[/quote]

Ovo sto sam ja napricao je manje-vise receno na sastanku prof/asist prve godine. :) Posjeti nas na iducoj inkarnaciji sastanka ako te zanima. 8)
krcko (napisa):
Navodno su neki fakulteti vec ukinuli komisijske ispite, no PMF-MO ceka novi statut ZG-sveucilista.

Prof. Antonic je povukao to pitanje na zadnjoj sjednici Vijeca, no prof. Manger je objasnio da je to ukidanje protivno sadasnjem Statutu Sveucilista (ili tako nekom pravnom aktu) i da se Sveuciliste... grubo razgovara [ Angel ] s takvim fakultetima. Confused

krcko (napisa):
nemo (napisa):

Ovo sto sam ja napricao je manje-vise receno na sastanku prof/asist prve godine. Smile Posjeti nas na iducoj inkarnaciji sastanka ako te zanima. Cool

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 15:35 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

krcko napisa:
[quote]Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij.[/quote]

da ali je bed to sto vani taj kolegij ti nemoras cekati pola godine da bi ga ponovno upisao vec u sljedecem semestru imas tu opciju! ne bi bilo u redu da se takav posao obavi na pola pa da ostane sam jedna strana podmirena, a druga izgubi (studenti)!
krcko napisa:
Citat:
Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij.

da ali je bed to sto vani taj kolegij ti nemoras cekati pola godine da bi ga ponovno upisao vec u sljedecem semestru imas tu opciju! ne bi bilo u redu da se takav posao obavi na pola pa da ostane sam jedna strana podmirena, a druga izgubi (studenti)!

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:37 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]krcko napisa:
[quote]Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij.[/quote]
da ali je bed to sto vani taj kolegij ti nemoras cekati pola godine da bi ga ponovno upisao vec u sljedecem semestru imas tu opciju! ne bi bilo u redu da se takav posao obavi na pola pa da ostane sam jedna strana podmirena, a druga izgubi (studenti)![/quote]

Netko je na sastanku i to spomenuo i pitao da li ce se omoguciti upis kolegija iz jednog semestra i u drugom. :) Ne sjecam se odgovora. :oops: :(
goc9999 (napisa):
krcko napisa:
Citat:
Ideja je da ih se zamijeni kolokvijima. Zeli se sprijeciti polaganje ispita dugo vremena nakon sto se slusao. Tko ne polozi tokom godine preko kolokvija ili na jednom "popravnom" ispitnom roku, morat ce dogodine ponovo upisati kolegij.

Netko je na sastanku i to spomenuo i pitao da li ce se omoguciti upis kolegija iz jednog semestra i u drugom. Smile Ne sjecam se odgovora. Embarassed Sad

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 15:38 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Re: Prijedlog za ukidanje komisijskih i plaćanje studija Citirajte i odgovorite

[quote="Meri"]Ljudi, zna li itko što će biti s ovim prijedlogom da se ukinu komisijski ispiti i da se za uvede plaćanje za sve studente, osim za one najbolje....? Vjerojatno će ovo još stagnirati; jer samo je prijedlog...
ohhhhhh.... tko nema posla, nađe si ga :roll:[/quote]
ovo za placanje studija, to smo moglo ocekivati, jer tako je vani, tj. u Europi, a posto mi zelimo u Europu, to ce i nama "lijepo" doci!!! :(
Meri (napisa):
ohhhhhh.... tko nema posla, nađe si ga Rolling Eyes

ovo za placanje studija, to smo moglo ocekivati, jer tako je vani, tj. u Europi, a posto mi zelimo u Europu, to ce i nama "lijepo" doci!!! Sad

kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 16:03 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja se samo nadam da ne budu prihvatili ovo o plaćanju studija. Nije li i ovako dovoljno skupo? :(
Ja se samo nadam da ne budu prihvatili ovo o plaćanju studija. Nije li i ovako dovoljno skupo? Sad

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 16:09 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kristina"]Ja se samo nadam da ne budu prihvatili ovo o plaćanju studija. Nije li i ovako dovoljno skupo? :([/quote]

ne vjerujem da ce bilo kakav prijedlog o placanju studija _ZA SVE_ proci jer bi se nadleznim organima gace pocele tresti kada bi horda studenata priprjetila izlaskom na ulice i ustankom. a ne govori se o grupici studenata, nego o SVIM studentima.
kristina (napisa):
Ja se samo nadam da ne budu prihvatili ovo o plaćanju studija. Nije li i ovako dovoljno skupo? Sad

ne vjerujem da ce bilo kakav prijedlog o placanju studija _ZA SVE_ proci jer bi se nadleznim organima gace pocele tresti kada bi horda studenata priprjetila izlaskom na ulice i ustankom. a ne govori se o grupici studenata, nego o SVIM studentima.

by A.Einstein
[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 16:21 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ufff.... aj da probam sto krace moguce odgovoriti na sto vise toga :o)

rok za predaju kandidatura na MO je bio petak 12:00 (u 12:01 ih vec nije bilo :g: navodno.... )

cinise da su S.T.O.P. kandidati jedini, to jos nisam sluzbeno provjerila....

problem sa SSHFD-ovom tribinom je sto je to matematici prekasno :(
mislim, ako idemo razgovarati (a ja se nadam da cemo uspjeti) onda bi to moglo biti ovaj tjedan... a ne znam kad je tocno tribina....

ono sto je meni cudno oko svega toga... ok, jasno mi je da ste imali sastanak predavace prvoj godini i da ste pricali o njima... tj o buducoj prvoj godini...
mene zanima ponesto 'prijelaznih i zavrsnih odredbi' :g:
1. sta s onima koji su sada prva godina i padnu godinu
2. sta sa svima ostalima?
mislim, ako ce asistenti imati manje posla na prvoj, sta ce im biti na drugoj? :-k
i buducoj i ostalima... pa opet, sta kad netko tko je sada prva, iduce bude druga, padne? (pa se uklopi sa buducom prvom kad dodje do druge)
etc etc etc

mislim da treba pokriti SVE opcije, i to RECHI studentima na vrijeme....

mislim, postoji ono pravilo da u slucaju promjena uvjeta studiranja, student SAM bira kako ce dalje (npr, prijei poslije uvodjenja 3+1) i ima pravo na oboje...
sta je sada s time?

mislim da tu ima puuuunooo pitanja.... :-k

u svakom slucaju, mirisi mi na to da se asistenti nece tako lako osloboditi dezuranja..... ah, jesam partibrejker :(
ufff.... aj da probam sto krace moguce odgovoriti na sto vise toga Big nose

rok za predaju kandidatura na MO je bio petak 12:00 (u 12:01 ih vec nije bilo Mr. Green navodno.... )

cinise da su S.T.O.P. kandidati jedini, to jos nisam sluzbeno provjerila....

problem sa SSHFD-ovom tribinom je sto je to matematici prekasno Sad
mislim, ako idemo razgovarati (a ja se nadam da cemo uspjeti) onda bi to moglo biti ovaj tjedan... a ne znam kad je tocno tribina....

ono sto je meni cudno oko svega toga... ok, jasno mi je da ste imali sastanak predavace prvoj godini i da ste pricali o njima... tj o buducoj prvoj godini...
mene zanima ponesto 'prijelaznih i zavrsnih odredbi' Mr. Green
1. sta s onima koji su sada prva godina i padnu godinu
2. sta sa svima ostalima?
mislim, ako ce asistenti imati manje posla na prvoj, sta ce im biti na drugoj? Think
i buducoj i ostalima... pa opet, sta kad netko tko je sada prva, iduce bude druga, padne? (pa se uklopi sa buducom prvom kad dodje do druge)
etc etc etc

mislim da treba pokriti SVE opcije, i to RECHI studentima na vrijeme....

mislim, postoji ono pravilo da u slucaju promjena uvjeta studiranja, student SAM bira kako ce dalje (npr, prijei poslije uvodjenja 3+1) i ima pravo na oboje...
sta je sada s time?

mislim da tu ima puuuunooo pitanja.... Think

u svakom slucaju, mirisi mi na to da se asistenti nece tako lako osloboditi dezuranja..... ah, jesam partibrejker Sad

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:31 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iskreno: nemam pojma kakve se "prijelazne odredbe". :(

Mozda bi cinik znao sto po tom pitanju kaze novi Statut Sveucilista koji je povod pravilu "ako ne polozis ove godine, nagodinu upisujes ponovno". :-k

Manje-vise sam napisao sto znam (preciznije: sto sam cuo na onom sastanku). :) Sad se malo sami potrudite. :g:
Iskreno: nemam pojma kakve se "prijelazne odredbe". Sad

Mozda bi cinik znao sto po tom pitanju kaze novi Statut Sveucilista koji je povod pravilu "ako ne polozis ove godine, nagodinu upisujes ponovno". Think

Manje-vise sam napisao sto znam (preciznije: sto sam cuo na onom sastanku). Smile Sad se malo sami potrudite. Mr. Green

[Vrh]
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 12 - 2

PostPostano: 21:15 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot... [/quote]
pa znam; kužim ja to; i mene je ta izjava u novinama pogodila u živac :upset:
I kaj me najviše smeta; uvijek su izgovori "pa tako je u Europi; moramo se prilagoditi njima da bismo ušli u EU"...mislim; kak se nikad ne ulove za neš pozitivno u Europi, e.g. da nam se poboljšaju uvijeti u obrazovanju (bilo bi u redu da u e.g. u srednjoj profesori mogu prikazati u kabinetu pojedine eksperimente; da ljudi sebi to mogu predočiti...) no, "izgovori" od "gore" su uvijek isti; nema dovoljno sredstava...; imam feeling ko da svi gledaju sam da izvuku lovu na sve moguće načine, i služe se nevjerovatno prozirnim i izlizanim izgovorima; a što je najžalosnije; nikoga nije sram... :cry: :joooj:
Citat:

@Meri: kako skuziti tko su "najbolji" prije nego upishu fax? Srednjoskolski rezultati nisu referentni zbog razlicitih kriterija, a jedinstveni prijemni ili matura znaci da jedan los dan moze covjeku bukvalno upropastiti zivot...

pa znam; kužim ja to; i mene je ta izjava u novinama pogodila u živac I'm upset!
I kaj me najviše smeta; uvijek su izgovori "pa tako je u Europi; moramo se prilagoditi njima da bismo ušli u EU"...mislim; kak se nikad ne ulove za neš pozitivno u Europi, e.g. da nam se poboljšaju uvijeti u obrazovanju (bilo bi u redu da u e.g. u srednjoj profesori mogu prikazati u kabinetu pojedine eksperimente; da ljudi sebi to mogu predočiti...) no, "izgovori" od "gore" su uvijek isti; nema dovoljno sredstava...; imam feeling ko da svi gledaju sam da izvuku lovu na sve moguće načine, i služe se nevjerovatno prozirnim i izlizanim izgovorima; a što je najžalosnije; nikoga nije sram... Crying or Very sad Joj, joj, joj,... JOOOJ!

nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 21:32 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Nemo: SSHFD organizirava seminar o Bolognskoj deklaraciji, navodno ce dovesti Vickovica, ne znam zasto nisu to oglasili po svim forumima :?[/quote]

Ja sasvim sigurno ne znam zanšto nije oglašeno, ali koliko ja kontam to je primarno zamišljeno za fizičare (ili sam u krivu) - pa se nije ni namjeravalo razglasiti na sve strane. Jedan sličan seminar je još davno održan na biologiji (u organizaciji BO) pa se nitko nije žalio na neoglašavanje :wink:

And one thingy - ja o bolonjskoj dovoljno znam općenito, mene puno više zanima što se ustvari napravilo kod nas (to je zasad tako mistično da je za ne vjerovat) i htio bi na nekom mjestu iznjet prijedloge (i obrazložit odgovornima).

[quote="vsego"]Uvodjenje kolokvija umjesto pismenih... Ne pitaj, ne znam ima li ikakve veze s Bolonjom ili nam samo netko nesto prodaje...[/quote]

E pa pitao sam upravo zato jer se meni čini da tu netko mulja pretjerano. Mislim to može imati ok efekat (ustvari to je jedan oblik prisile kako ja to vidim), ali i ne mora (ako se kriteriji previše snize). Uglavnom škakljivo.

-----------------------------

@ plaćanje studija - mislim da bi trebali svi plačati, ali ne punu cijenu (tj. imati bar dva cjenovna razreda ovisno o rangu na upisu i kasnijem studiranju). I naravno ta lova bi trebala biti utrošena samo na studente, a ne na nešto treće. neši se ovoga dakako neće sjetiti :)

Ja sasvim sigurno ne znam zanšto nije oglašeno, ali koliko ja kontam to je primarno zamišljeno za fizičare (ili sam u krivu) - pa se nije ni namjeravalo razglasiti na sve strane. Jedan sličan seminar je još davno održan na biologiji (u organizaciji BO) pa se nitko nije žalio na neoglašavanje Wink

And one thingy - ja o bolonjskoj dovoljno znam općenito, mene puno više zanima što se ustvari napravilo kod nas (to je zasad tako mistično da je za ne vjerovat) i htio bi na nekom mjestu iznjet prijedloge (i obrazložit odgovornima).

vsego (napisa):
Uvodjenje kolokvija umjesto pismenih... Ne pitaj, ne znam ima li ikakve veze s Bolonjom ili nam samo netko nesto prodaje...

E pa pitao sam upravo zato jer se meni čini da tu netko mulja pretjerano. Mislim to može imati ok efekat (ustvari to je jedan oblik prisile kako ja to vidim), ali i ne mora (ako se kriteriji previše snize). Uglavnom škakljivo.

-----------------------------

@ plaćanje studija - mislim da bi trebali svi plačati, ali ne punu cijenu (tj. imati bar dva cjenovna razreda ovisno o rangu na upisu i kasnijem studiranju). I naravno ta lova bi trebala biti utrošena samo na studente, a ne na nešto treće. neši se ovoga dakako neće sjetiti Smile

nenad
Moderator
Moderator

92 = 106 - 14

PostPostano: 22:03 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rado bih pojasnio moje stavove:

1. komisijski ispiti 4. puta
Prije više od godinu dana i PISMENO sam doc. Čižmešiji dao moj prijedlog da se kod
prijavljivanja ispita po četvrti put uvede rubrika [i]Ne želim ispit pred komisijom[/i] , koji
tek ako student označi (ako zaboravi, NIJE označio) znači da ispit neće biti pred komisijom.
Činilo mi se to pojednostavljenjem koje ne bi diralo u prava studenata. Bojim se da je moj
prijedlog ignoriran.

2. ukidanje pismenih ispita
Prije više od dvije godine doc. Tambača i ja smo sačinili prijedlog da se kolegiji s
prve godine nude u oba semestra, s time da se uvede/u preliminarni kolegij(i) za brucoše
koji nisu došli s dobrom pripremom iz srednje škole. Tko ne bi položio, recimo, LA 1
u zimu, ponovno bi upisao kolegij u ljetnom semestru, a ako položi, onda bi najesen upisao
LA 2. Slično i za druge predmete, barem na prvoj i dijelu druge godine. Tako rade
američka sveučilišta. Prijedlog je bio u pismenom obliku, i doživio je istu sudbinu
kao i onaj pod 1. Tada je prva godina bila jednaka i za prof i za inž, pa je sve bilo bitno
lakše za provesti.
Sada imamo preliminarni kolegij na prof smjeru (tako nekako), ali kako se predmeti razlikuju
(malo, ali formalno da) to su se stvari zakomplicirale.

Zaključio bih da nije sigurno da će sve krenuti po novome od jeseni; većina nas se
umorila od promjena svake godine na prvoj godini, tako da je moguće da promjene
sada budu bitno manje, a da se promjene s prve godine (kolokviji) konačno presele
i na ostatak studija.

- Nenad.
Rado bih pojasnio moje stavove:

1. komisijski ispiti 4. puta
Prije više od godinu dana i PISMENO sam doc. Čižmešiji dao moj prijedlog da se kod
prijavljivanja ispita po četvrti put uvede rubrika Ne želim ispit pred komisijom , koji
tek ako student označi (ako zaboravi, NIJE označio) znači da ispit neće biti pred komisijom.
Činilo mi se to pojednostavljenjem koje ne bi diralo u prava studenata. Bojim se da je moj
prijedlog ignoriran.

2. ukidanje pismenih ispita
Prije više od dvije godine doc. Tambača i ja smo sačinili prijedlog da se kolegiji s
prve godine nude u oba semestra, s time da se uvede/u preliminarni kolegij(i) za brucoše
koji nisu došli s dobrom pripremom iz srednje škole. Tko ne bi položio, recimo, LA 1
u zimu, ponovno bi upisao kolegij u ljetnom semestru, a ako položi, onda bi najesen upisao
LA 2. Slično i za druge predmete, barem na prvoj i dijelu druge godine. Tako rade
američka sveučilišta. Prijedlog je bio u pismenom obliku, i doživio je istu sudbinu
kao i onaj pod 1. Tada je prva godina bila jednaka i za prof i za inž, pa je sve bilo bitno
lakše za provesti.
Sada imamo preliminarni kolegij na prof smjeru (tako nekako), ali kako se predmeti razlikuju
(malo, ali formalno da) to su se stvari zakomplicirale.

Zaključio bih da nije sigurno da će sve krenuti po novome od jeseni; većina nas se
umorila od promjena svake godine na prvoj godini, tako da je moguće da promjene
sada budu bitno manje, a da se promjene s prve godine (kolokviji) konačno presele
i na ostatak studija.

- Nenad.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 23:03 ned, 27. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nemo"]

@ plaćanje studija - mislim da bi trebali svi plačati, ali ne punu cijenu (tj. imati bar dva cjenovna razreda ovisno o rangu na upisu i kasnijem studiranju). I naravno ta lova bi trebala biti utrošena samo na studente, a ne na nešto treće. neši se ovoga dakako neće sjetiti :)[/quote]

molim? pa fakulteti ionak dobivaju pare iz ministarstva za ljude koji su na teret ministarstva. sorry, ovo nije mjesto gdje bih ja iznosio svoju financijsku situaciju, al ja pred 3 tjedna nisam jeo 4 dana jer nisam niti kune u dzepu, stipendiju nemam, a djecji doplatak je ukinut. i onda da jos moram placati studij? no way!
nemo (napisa):

@ plaćanje studija - mislim da bi trebali svi plačati, ali ne punu cijenu (tj. imati bar dva cjenovna razreda ovisno o rangu na upisu i kasnijem studiranju). I naravno ta lova bi trebala biti utrošena samo na studente, a ne na nešto treće. neši se ovoga dakako neće sjetiti Smile

molim? pa fakulteti ionak dobivaju pare iz ministarstva za ljude koji su na teret ministarstva. sorry, ovo nije mjesto gdje bih ja iznosio svoju financijsku situaciju, al ja pred 3 tjedna nisam jeo 4 dana jer nisam niti kune u dzepu, stipendiju nemam, a djecji doplatak je ukinut. i onda da jos moram placati studij? no way!

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum