Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mladen Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
mladen Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
mladen Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 0:04 sub, 5. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="mladen"]pa eto nek se netko barem sjeti o tome pricati...uostalom nema na netu nista o tome a svima je jako poznato da je to najbolji a mislim i jedini nacin informiranja na faksu. uostalom kad god se nekom od krvi i mesa obratis odgovori su tipa nisam siguran ili nisam ja zaduzen za to. daj krcko molim te reci mi kako da se infprmiram o tome.[/quote]
O cemu se zelis informirati? Ako te zanima ustroj PMF-MO, pogledaj link u prvom odgovoru. Ako te zanima rezim postdiplomskog studija, pogledaj link u drugom odgovoru. Nas web mozda nije vrhunski dizajniran i aktualne informacije tipa raspored obicno kasne, ali sigurno ces naci dosta korisnih podataka o stvarima koje te zanimaju.
Dugujes objasnjenje kome si se to "od krvi i mesa" obratio i ostao bez odgovora? Moje je iskustvo da ce ti velika vecina nastavnika nastojati pomoci koliko god mogu, a ako si stvarno potpuno promasio adresu bar ce te uputiti na pravu osobu.
[quote="mladen"]eto nemoj samo kritizirat vec daj konkretan savjet i naravno laksi rok iz kombinatorike u 4. mjesecu[/quote]
Prvo, cini mi se da ni sam ne znas sto zapravo pitas, nego samo zelis malo kritizirati. To je OK, ali bilo bi bolje da direktno napises sto te muci i nastojis argumentirati. Drugo, ako jos nisi polozio Kombinatoriku moj ti je savjet da malo pricekas s pitanjima oko postdiplomskog. Dok diplomiras puno ce se toga promijeniti. Time ne zelim reci da ce ti trebati puno vremena, nego da je Sveuciliste trenutno u fazi reforme i pravila se mijenjaju velikom brzinom :mrgreen:
mladen (napisa): | pa eto nek se netko barem sjeti o tome pricati...uostalom nema na netu nista o tome a svima je jako poznato da je to najbolji a mislim i jedini nacin informiranja na faksu. uostalom kad god se nekom od krvi i mesa obratis odgovori su tipa nisam siguran ili nisam ja zaduzen za to. daj krcko molim te reci mi kako da se infprmiram o tome. |
O cemu se zelis informirati? Ako te zanima ustroj PMF-MO, pogledaj link u prvom odgovoru. Ako te zanima rezim postdiplomskog studija, pogledaj link u drugom odgovoru. Nas web mozda nije vrhunski dizajniran i aktualne informacije tipa raspored obicno kasne, ali sigurno ces naci dosta korisnih podataka o stvarima koje te zanimaju.
Dugujes objasnjenje kome si se to "od krvi i mesa" obratio i ostao bez odgovora? Moje je iskustvo da ce ti velika vecina nastavnika nastojati pomoci koliko god mogu, a ako si stvarno potpuno promasio adresu bar ce te uputiti na pravu osobu.
mladen (napisa): | eto nemoj samo kritizirat vec daj konkretan savjet i naravno laksi rok iz kombinatorike u 4. mjesecu |
Prvo, cini mi se da ni sam ne znas sto zapravo pitas, nego samo zelis malo kritizirati. To je OK, ali bilo bi bolje da direktno napises sto te muci i nastojis argumentirati. Drugo, ako jos nisi polozio Kombinatoriku moj ti je savjet da malo pricekas s pitanjima oko postdiplomskog. Dok diplomiras puno ce se toga promijeniti. Time ne zelim reci da ce ti trebati puno vremena, nego da je Sveuciliste trenutno u fazi reforme i pravila se mijenjaju velikom brzinom
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
mladen Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)
|
Postano: 18:39 pon, 7. 3. 2005 Naslov: Re: a |
|
|
[quote="mladen"]a zasto se onda ne izvodi postdiplomski studij iz metodike nastave?
i meni je malo nelogicno imati doktorat iz toga alimagisterij je vec nesto
il bar neka specijalizacija?
uostalom bilo bi lijepoa da i profesori mogu nekako na postdiplomski!
bilo bi jako lijepo imati nesto sto se bavi popularizacijom matematike,nastavom matematike....ocito je jako razvijena ta katedra kad prvi put cujem za nju[/quote]
vecinu pitanja je vec odgovorio Krcko, ali evo da se i ja malo javim kao "sluzbeni" popularizator matematike :-)
dakle, postoje naznake - sve je u fazi rasprave - da bismo i mi isli prema skandinavskom modelu u kojem postoje doktorati i iz podrucja metodike; postoje razni stavovi - od mojeg (ja sam za), do onih protiv (jer to nije "prava" znanost pa ne bi smjelo biti ravnopravno "pravom" matematickom doktoratu). Znam da se neke rasprave o toj tematici vec vode i na nekim visim instancama (ne znam tocno koje, ali nesto pri Sveucilistu ili tak nekak, ali svakako se vec raspravljalo i o tome bi li takav doktorat trebao biti vezan uz struku tj. branjen na matematici, ili pak za pedagogiju, tj. branjen na Uciteljskoj akademiji). Sto ce tocno biti, ne zna se. No, dok generacija koja sad uci Kombinatoriku diplomira, mozda bi moglo biti i novosti na tom polju. No nije za ocekivat nista jako uskoro jer su sve rasprave zasad jos nacelne.
Sto se popularizacije matematike tice, ona doduse nije podrucje metodike, ali se u pravilu veze uz nju jer glavnu ciljnu skupinu popularizacije matematike cine djaci osnovnih i srednjih skola. Svuda je pomalo problematicna i gotovo svi koji se intenzivno bave popularizacijom, a rade na nekom sveucilistu, nailazili su na razne vrste problema i otpora - cak i Skandinavci. No, sve se vise prihvaca potreba za ljudima koji ce se time baviti, pa problemi postepeno nestaju.
Eto Mladen (mislim da znam koji :wink: ), tko zna - mozda cete jednog dana postati dr. popularizacije matematike :D
Pozdrav,
Franka :patkica:
mladen (napisa): | a zasto se onda ne izvodi postdiplomski studij iz metodike nastave?
i meni je malo nelogicno imati doktorat iz toga alimagisterij je vec nesto
il bar neka specijalizacija?
uostalom bilo bi lijepoa da i profesori mogu nekako na postdiplomski!
bilo bi jako lijepo imati nesto sto se bavi popularizacijom matematike,nastavom matematike....ocito je jako razvijena ta katedra kad prvi put cujem za nju |
vecinu pitanja je vec odgovorio Krcko, ali evo da se i ja malo javim kao "sluzbeni" popularizator matematike
dakle, postoje naznake - sve je u fazi rasprave - da bismo i mi isli prema skandinavskom modelu u kojem postoje doktorati i iz podrucja metodike; postoje razni stavovi - od mojeg (ja sam za), do onih protiv (jer to nije "prava" znanost pa ne bi smjelo biti ravnopravno "pravom" matematickom doktoratu). Znam da se neke rasprave o toj tematici vec vode i na nekim visim instancama (ne znam tocno koje, ali nesto pri Sveucilistu ili tak nekak, ali svakako se vec raspravljalo i o tome bi li takav doktorat trebao biti vezan uz struku tj. branjen na matematici, ili pak za pedagogiju, tj. branjen na Uciteljskoj akademiji). Sto ce tocno biti, ne zna se. No, dok generacija koja sad uci Kombinatoriku diplomira, mozda bi moglo biti i novosti na tom polju. No nije za ocekivat nista jako uskoro jer su sve rasprave zasad jos nacelne.
Sto se popularizacije matematike tice, ona doduse nije podrucje metodike, ali se u pravilu veze uz nju jer glavnu ciljnu skupinu popularizacije matematike cine djaci osnovnih i srednjih skola. Svuda je pomalo problematicna i gotovo svi koji se intenzivno bave popularizacijom, a rade na nekom sveucilistu, nailazili su na razne vrste problema i otpora - cak i Skandinavci. No, sve se vise prihvaca potreba za ljudima koji ce se time baviti, pa problemi postepeno nestaju.
Eto Mladen (mislim da znam koji ), tko zna - mozda cete jednog dana postati dr. popularizacije matematike
Pozdrav,
Franka
_________________ "Have patience. Go where you must, and hope."
(Gandalf in J.R.R.Tolkien's "The Lord of the Rings")
|
|
[Vrh] |
|
|