Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanja u vezi pada,parcijale(iliti ovo ce malo da me boli)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 0

PostPostano: 10:21 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="krcko"]Mozda definiraju neprekidnost funkcije preko Heineove karakterizacije. Sjecam se da smo tako radili u 4. razredu MIOCa (po knjizi prof. Javora).[/quote]daaaa, to bi bilo to :D samo sto nam nitko nije rekao da se to tako zove :([/quote]

a je. reko je sigurno ciko ungar :)
koryanshea (napisa):
krcko (napisa):
Mozda definiraju neprekidnost funkcije preko Heineove karakterizacije. Sjecam se da smo tako radili u 4. razredu MIOCa (po knjizi prof. Javora).
daaaa, to bi bilo to Very Happy samo sto nam nitko nije rekao da se to tako zove Sad

a je. reko je sigurno ciko ungar Smile

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 11:49 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="defar"][quote="koryanshea"][quote="krcko"]Mozda definiraju neprekidnost funkcije preko Heineove karakterizacije. Sjecam se da smo tako radili u 4. razredu MIOCa (po knjizi prof. Javora).[/quote]daaaa, to bi bilo to :D samo sto nam nitko nije rekao da se to tako zove :([/quote]

a je. reko je sigurno ciko ungar :)[/quote]
pa da. ucim analizu3 as we speak i kad je krcko spomenio Heineovu karakterizaciju sjetila sam se da to imamo u trici. ali tu je to teorem!
na analizi1 smo pomocu toga DEFINIRALI sto sam napisala da smo definirali.
zasto nije jedna definicija, a ovo ostalo karakterizacije? mislim... kad covjek nije bas uhodan lako se zbuni sta su definicije a sta teoremi. onda dode na usmeni (ne ja, al jedna frendica) iz analize1 i padne zato sto za nesto nije znala je li definicija necega ili teorem o necemu. onda dodem na predavanja kod cike ungara i onda nam on u jednoj od svojih simpaticnih digresija objasni da se to ne smi misat. i sad ispadne da je nesto sto je na analizi3 teorem, na analizi1 bila definicija :?
defar (napisa):
koryanshea (napisa):
krcko (napisa):
Mozda definiraju neprekidnost funkcije preko Heineove karakterizacije. Sjecam se da smo tako radili u 4. razredu MIOCa (po knjizi prof. Javora).
daaaa, to bi bilo to Very Happy samo sto nam nitko nije rekao da se to tako zove Sad

pa da. ucim analizu3 as we speak i kad je krcko spomenio Heineovu karakterizaciju sjetila sam se da to imamo u trici. ali tu je to teorem!
na analizi1 smo pomocu toga DEFINIRALI sto sam napisala da smo definirali.
zasto nije jedna definicija, a ovo ostalo karakterizacije? mislim... kad covjek nije bas uhodan lako se zbuni sta su definicije a sta teoremi. onda dode na usmeni (ne ja, al jedna frendica) iz analize1 i padne zato sto za nesto nije znala je li definicija necega ili teorem o necemu. onda dodem na predavanja kod cike ungara i onda nam on u jednoj od svojih simpaticnih digresija objasni da se to ne smi misat. i sad ispadne da je nesto sto je na analizi3 teorem, na analizi1 bila definicija Confused

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 13:52 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gle, kad imas [b]karakterizaciju[/b] nekog pojma, onda bilo koju od ekvivalentnih tvrdnji mozes uzeti za definiciju. Rijec [i]karakterizacija[/i] upravo znaci da obje definiraju isti pojam. Kad vam [b]barba[/b] Ungar (to mi nekako bolje pase kad pricam s tobom :) ) kaze da ne smijete mijesati teoreme i definicije, sigurno ne misli da je definicija iz njegove knjige jedina prava i da je se morate slijepo drzati. Mozes komotno na pitanje o definiciji neprekidne funkcije reci varijantu s nizovima, samo je se poslije trebas dosljedno drzati. Znaci, ne mozes stvari dokazivati epsilon-delta tehnikom dok ne pokazes da je to ekvivalentno. U praksi nije neki problem, samo nauci dokaz Heineove karakterizacije u obrnutom smjeru :D Pod mijesanjem teorema i definicija obicno se misli na trpanje fraza tipa "Kazemo da je.." u iskaze teorema i sl.
Gle, kad imas karakterizaciju nekog pojma, onda bilo koju od ekvivalentnih tvrdnji mozes uzeti za definiciju. Rijec karakterizacija upravo znaci da obje definiraju isti pojam. Kad vam barba Ungar (to mi nekako bolje pase kad pricam s tobom Smile ) kaze da ne smijete mijesati teoreme i definicije, sigurno ne misli da je definicija iz njegove knjige jedina prava i da je se morate slijepo drzati. Mozes komotno na pitanje o definiciji neprekidne funkcije reci varijantu s nizovima, samo je se poslije trebas dosljedno drzati. Znaci, ne mozes stvari dokazivati epsilon-delta tehnikom dok ne pokazes da je to ekvivalentno. U praksi nije neki problem, samo nauci dokaz Heineove karakterizacije u obrnutom smjeru Very Happy Pod mijesanjem teorema i definicija obicno se misli na trpanje fraza tipa "Kazemo da je.." u iskaze teorema i sl.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-26 = 44 - 70

PostPostano: 15:07 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="HijenA"]ali, zasto se obradjuju nizovi? sta nije logicnije da se nizovi obradjuju u drugom semestru kad se obradjuju redovi (redovi se naslanjaju na nizove IIRC)?[/quote][b]sve[/b] se naslanja na nizove :)
neprekidnost funkcije (u x*) se definira preko limesa funkcije (u x*) sto se definira preko limesa nizova ((x_k)->x* i (f(x_k))->f(x*))[/quote]

not exactly (pogledaj mdokov post).
nisam zadovoljan tvojim odgovorom. ucio sam (i polozio ;-)) analizu 1 i mislim da bi bilo svrsishodnije da se nizovi obradjuju u paketu sa redovima.
to je IMHO.
koryanshea (napisa):
HijenA (napisa):
ali, zasto se obradjuju nizovi? sta nije logicnije da se nizovi obradjuju u drugom semestru kad se obradjuju redovi (redovi se naslanjaju na nizove IIRC)?
sve se naslanja na nizove Smile
neprekidnost funkcije (u x*) se definira preko limesa funkcije (u x*) sto se definira preko limesa nizova ((x_k)→x* i (f(x_k))→f(x*))

not exactly (pogledaj mdokov post).
nisam zadovoljan tvojim odgovorom. ucio sam (i polozio Wink) analizu 1 i mislim da bi bilo svrsishodnije da se nizovi obradjuju u paketu sa redovima.
to je IMHO.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 15:30 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="defar"][
ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!! barem sam ja tako cuo!!! ali sad sam otiso malo :OT: sorry!! pokusat cu da se neponovi!! :oops: :oops:
defar (napisa):
[

ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!! barem sam ja tako cuo!!! ali sad sam otiso malo Off-topic sorry!! pokusat cu da se neponovi!! Embarassed Embarassed

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 15:48 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Gle, kad imas [b]karakterizaciju[/b] nekog pojma, onda bilo koju od ekvivalentnih tvrdnji mozes uzeti za definiciju.[/quote]
e pa to je korisno znat 8) a bilo bi zgodno da postoji mjesto gdje studenti mogu [b]preventivno[/b] slicne zbunjoze rascistit :) kao, dio gradiva koji uvijek izgleda kao simpaticna_ali_vazna digresija i obavezan je nekad na predavanjima iz analize1 :) (vazno da je prije prvih rokova!)
[quote="hijena"]ucio sam (i polozio ) analizu 1 i mislim da bi bilo svrsishodnije da se nizovi obradjuju u paketu sa redovima.[/quote]pa dobro. ja mislim da su nizovi skroz okej. tj. nisu mi smetali :) svakom njegovo.
krcko (napisa):
Gle, kad imas karakterizaciju nekog pojma, onda bilo koju od ekvivalentnih tvrdnji mozes uzeti za definiciju.

e pa to je korisno znat Cool a bilo bi zgodno da postoji mjesto gdje studenti mogu preventivno slicne zbunjoze rascistit Smile kao, dio gradiva koji uvijek izgleda kao simpaticna_ali_vazna digresija i obavezan je nekad na predavanjima iz analize1 Smile (vazno da je prije prvih rokova!)
hijena (napisa):
ucio sam (i polozio ) analizu 1 i mislim da bi bilo svrsishodnije da se nizovi obradjuju u paketu sa redovima.
pa dobro. ja mislim da su nizovi skroz okej. tj. nisu mi smetali Smile svakom njegovo.

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 15:53 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]
bilo bi zgodno da postoji mjesto gdje studenti mogu [b]preventivno[/b] slicne zbunjoze rascistit[/quote]

Ima nekoliko takvih mjesta:

- konzultacije
- demonstrature
- ovaj forum :wink:

I, najnovija stvarcica:

[size=18][url=http://web.math.hr/~veky/T/allmath/]AllMath Seminar – 2. izdanje[/url][/size]
koryanshea (napisa):

bilo bi zgodno da postoji mjesto gdje studenti mogu preventivno slicne zbunjoze rascistit

- konzultacije
- demonstrature
- ovaj forum Wink

I, najnovija stvarcica:

AllMath Seminar – 2. izdanje

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 18:04 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]Ima nekoliko takvih mjesta:

- konzultacije
- demonstrature
[/quote] ...naravno. ali sta ako ni ne znas da je nesto "pobucljivo"? :)
[quote]I, najnovija stvarcica:

[size=18][url=http://web.math.hr/~veky/T/allmath/]AllMath Seminar – 2. izdanje[/url][/size][/quote]izgleda jako :verycool:
na zalost to je u sred jedinih 5 dana kad imam priliku otic doma :( oce li bit videozapis!? :D
mdoko (napisa):

- konzultacije
- demonstrature
- ovaj forum Wink
...naravno. ali sta ako ni ne znas da je nesto "pobucljivo"? Smile
Citat:
I, najnovija stvarcica:

AllMath Seminar – 2. izdanje
izgleda jako Very cool
na zalost to je u sred jedinih 5 dana kad imam priliku otic doma Sad oce li bit videozapis!? Very Happy

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 18:34 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="mdoko"]Ima nekoliko takvih mjesta:

- konzultacije
- demonstrature
[/quote] ...naravno. ali sta ako ni ne znas da je nesto "pobucljivo"? :)

[/quote]
A tko bi onda to trebao znati?
koryanshea (napisa):
mdoko (napisa):

- konzultacije
- demonstrature
- ovaj forum Wink

koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 19:15 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ja"]...naravno. ali sta ako ni ne znas da je nesto "pobucljivo"? :) [/quote]
[quote="mdoko"]A tko bi onda to trebao znati?[/quote]pa profesori znaju da studenti neke stvari znaju bucat. puno je simpaticnih digresija cika ungar napravio bas zato. pa bih ja samo da se te stvari prebace sa treceg u prvi semestar :)
ja (napisa):

mdoko (napisa):
pa profesori znaju da studenti neke stvari znaju bucat. puno je simpaticnih digresija cika ungar napravio bas zato. pa bih ja samo da se te stvari prebace sa treceg u prvi semestar Smile

defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 22:10 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"][quote="defar"][
ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!! barem sam ja tako cuo!!! ali sad sam otiso malo :OT: sorry!! pokusat cu da se neponovi!! :oops: :oops:[/quote]

zasto "ali"? ja samo reko' da se bogme na trici, ako ne prije, spomenuo pojam "heineove karakterizacije neprekidnosti"

no, krcko je sve lijepo objasnio.

ne znam, ja se sjecam da nam je prof. pandjic definirao neprekidnost u tocki pomocu otvorenih kugli, delta-epsilon okolina, ili kakogod to hocete zvati.
i dokazano je da vrijedi heineova karakterizacija nepr., ne sjecam se sad tocno jel' na predavanjima ili cak na vjezbama.. :? uh, jos cu pocet i ja zvucat' "joj, ove nove generacije..." :lol:
nije bilo doduse dokazano da cauchyjev niz u IR konvergira, ali se to koristilo naveliko...
a sto se tice premutiranja gradiva, nisam imala nekih primjedbi onda, jer mi je sve bilo tako novo, i stagod mi pricali, meni super :-)
a sad sam si poprilicno oukej sa svim tim, i uopce ti nizovi prije neprekidnosti nisu ostavili traga na mojoj psihi. dapace, mozda su nas jos bolje sprijateljili s poljem realnih brojeva.
:P
filipnet (napisa):
defar (napisa):
[

ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!! barem sam ja tako cuo!!! ali sad sam otiso malo Off-topic sorry!! pokusat cu da se neponovi!! Embarassed Embarassed

zasto "ali"? ja samo reko' da se bogme na trici, ako ne prije, spomenuo pojam "heineove karakterizacije neprekidnosti"

no, krcko je sve lijepo objasnio.

ne znam, ja se sjecam da nam je prof. pandjic definirao neprekidnost u tocki pomocu otvorenih kugli, delta-epsilon okolina, ili kakogod to hocete zvati.
i dokazano je da vrijedi heineova karakterizacija nepr., ne sjecam se sad tocno jel' na predavanjima ili cak na vjezbama.. Confused uh, jos cu pocet i ja zvucat' "joj, ove nove generacije..." Laughing
nije bilo doduse dokazano da cauchyjev niz u IR konvergira, ali se to koristilo naveliko...
a sto se tice premutiranja gradiva, nisam imala nekih primjedbi onda, jer mi je sve bilo tako novo, i stagod mi pricali, meni super Smile
a sad sam si poprilicno oukej sa svim tim, i uopce ti nizovi prije neprekidnosti nisu ostavili traga na mojoj psihi. dapace, mozda su nas jos bolje sprijateljili s poljem realnih brojeva.
Razz

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 23:01 pet, 18. 2. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!![/quote]
ovo nisam ranije skontala :) ispitna procedura nije stvar u kojoj je nedopustivo profesoru zabunit se. mislim da bilokoji kolegij iz 3. semestra mozes polagat ako si upisao drugu godinu normalno. :?:

[quote="defar"]a sto se tice premutiranja gradiva, nisam imala nekih primjedbi onda, jer mi je sve bilo tako novo, i stagod mi pricali, meni super :-)
:P[/quote]
tako i meni :) mada prijateljstvo onda ne mogu usporedit s ovim sada, jer se sad puno bolje poznajemo (onda se nismo dobro poznavali ali smo si bili simpa :) )
filipnet (napisa):
ali ciko ungar, ja mislim da je isto reko da nemoze se izaci na analizu 3 ako nisi polozio analizu 1&2!!

ovo nisam ranije skontala Smile ispitna procedura nije stvar u kojoj je nedopustivo profesoru zabunit se. mislim da bilokoji kolegij iz 3. semestra mozes polagat ako si upisao drugu godinu normalno. Question

defar (napisa):
a sto se tice premutiranja gradiva, nisam imala nekih primjedbi onda, jer mi je sve bilo tako novo, i stagod mi pricali, meni super Smile
Razz

tako i meni Smile mada prijateljstvo onda ne mogu usporedit s ovim sada, jer se sad puno bolje poznajemo (onda se nismo dobro poznavali ali smo si bili simpa Smile )

Morpheus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:30 pon, 7. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na porukama podrške; inače nakon razdoblja depresive nastupilo je razdoblje u kojem prevladava stav :"Neće meni netko govorit šta ja mogu dat, a šta ne ,pa ni ja sam",tako da sad učim,a šta ću drugo.

I što se tiče analize 2 ja je mogu prijavit, al ne znam dal mogu na usmeni
bez analize 1.
Hvala na porukama podrške; inače nakon razdoblja depresive nastupilo je razdoblje u kojem prevladava stav :"Neće meni netko govorit šta ja mogu dat, a šta ne ,pa ni ja sam",tako da sad učim,a šta ću drugo.

bez analize 1.

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 16:56 pon, 7. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Morpheus"]I što se tiče analize 2 ja je mogu prijavit, al ne znam dal mogu na usmeni
bez analize 1.[/quote]
hm :? ako je mozes prijavit, znaci da je mozes polagat. ali bas mi je to cudno :shock:
Morpheus (napisa):
bez analize 1.

hm Confused ako je mozes prijavit, znaci da je mozes polagat. ali bas mi je to cudno Shocked

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum