Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Anja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 23:40 pet, 4. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anja"]Ovako se gubi smisao pravila da treba glasati određeni broj ljudi.[/quote]
pravilo kaze da treba IZACI 10% ljudi, ne da trebaju i nekoga zaokruziti... :-k
nitko nikome ne brani da listic prekrizi :g:
u svakom slucaju, moj apel studentima: ajmo vise zavrsit sa izborima :!:
[size=24]izadjite[/size] pa da stvari vec jednom krenu tokom kojim trebaju krenuti :g:
treba izaci 10%
izadjite i napravite nesto s tim listicem.... samo da se to vise okonca..... ovo natezanje i vas i nas ne vodi nicemu.... a sto dulje agonija traje, to cete izgubiti interes cak i za to da nas gadjate paradajzima :g:
porucite prijateljima, da odsecu do glasackog mjesta i obave to.... ma nije bas tako tesko uzet olovku u cape i nes zasvrljati po papiru.... kao sto rekoh, da se to okonca.... i da krenemo na posao....
da se mozemo legitimno boriti za vasa prava.... a ne da moramo sve raditi 'preko veze'
a onda sudite ako ne valja.... bar je ovaj forum javan medij :g:
pa cemo mijenjati.... dapace, ako bas JAKO ne bude valjalo - mozete traziti nove izbore.... (koliko je meni poznato)
Anja (napisa): | Ovako se gubi smisao pravila da treba glasati određeni broj ljudi. |
pravilo kaze da treba IZACI 10% ljudi, ne da trebaju i nekoga zaokruziti...
nitko nikome ne brani da listic prekrizi
u svakom slucaju, moj apel studentima: ajmo vise zavrsit sa izborima
izadjite pa da stvari vec jednom krenu tokom kojim trebaju krenuti
treba izaci 10%
izadjite i napravite nesto s tim listicem.... samo da se to vise okonca..... ovo natezanje i vas i nas ne vodi nicemu.... a sto dulje agonija traje, to cete izgubiti interes cak i za to da nas gadjate paradajzima
porucite prijateljima, da odsecu do glasackog mjesta i obave to.... ma nije bas tako tesko uzet olovku u cape i nes zasvrljati po papiru.... kao sto rekoh, da se to okonca.... i da krenemo na posao....
da se mozemo legitimno boriti za vasa prava.... a ne da moramo sve raditi 'preko veze'
a onda sudite ako ne valja.... bar je ovaj forum javan medij
pa cemo mijenjati.... dapace, ako bas JAKO ne bude valjalo - mozete traziti nove izbore.... (koliko je meni poznato)
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Anja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:31 pon, 7. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anja"]Meni je nevjerojatno da bi dekan napravio takav formalni propust da bi napisao da imenuje izb. povj. uz suglasnost predsj. SZ-a PMF-a, ako on nije pristao. S druge strane, zakon ne kaže što treba napraviti dekan ako se predsj. SZ-a ne izjasni na vrijeme.[/quote]
bezjak namjerno nije izvrsio svoju duznost predlaganja IPF-a na vrijeme, ali dekan se snasao jer je vecina ostatka podruznice dala svoj prijedlog i on je to imenovao. bezjak je svoj prijedlog dao kasnije istog dana, ali tada je rok za to vec prosao i bilo je prekasno.
a njegov prijedlog IPF-a je ionako bio neprihvatljiv jer je u njemu bio Krizmanic, predsjednik proslog IPFa koji se nakrsio zakona i zakona pri provodenju izbora. tko bi bio tol'ko lud njega opet u to stavit?? :roll2:
bezjak sad tvrdi da mu je zalba na IPF odbijena NAKON roka za kandidaturu, pa mu je stoga onemoguceno kandidirat se. al naravno da se mogao kandidirat kako god je htio. njegov problem lezi u tome sto kad nema svoj IPF, mora valjano ispunit kandidature. ko da je to lako, 16 ljudi se mora ispotpisivat na milijun formulara, treba skupit potpise 1% studenata (aj, to i nije prevelik problem :) tj. njemu mozda i je :PPP). S.T.A.R.T.ovci s kojima smo uspili stupit u kontakt kazu da oni nisu nista potpisali.
ima nekoliko clanaka na ovu temu na www.biram.org pa se nacitajte malo detaljnije :)
Anja (napisa): | Meni je nevjerojatno da bi dekan napravio takav formalni propust da bi napisao da imenuje izb. povj. uz suglasnost predsj. SZ-a PMF-a, ako on nije pristao. S druge strane, zakon ne kaže što treba napraviti dekan ako se predsj. SZ-a ne izjasni na vrijeme. |
bezjak namjerno nije izvrsio svoju duznost predlaganja IPF-a na vrijeme, ali dekan se snasao jer je vecina ostatka podruznice dala svoj prijedlog i on je to imenovao. bezjak je svoj prijedlog dao kasnije istog dana, ali tada je rok za to vec prosao i bilo je prekasno.
a njegov prijedlog IPF-a je ionako bio neprihvatljiv jer je u njemu bio Krizmanic, predsjednik proslog IPFa koji se nakrsio zakona i zakona pri provodenju izbora. tko bi bio tol'ko lud njega opet u to stavit??
bezjak sad tvrdi da mu je zalba na IPF odbijena NAKON roka za kandidaturu, pa mu je stoga onemoguceno kandidirat se. al naravno da se mogao kandidirat kako god je htio. njegov problem lezi u tome sto kad nema svoj IPF, mora valjano ispunit kandidature. ko da je to lako, 16 ljudi se mora ispotpisivat na milijun formulara, treba skupit potpise 1% studenata (aj, to i nije prevelik problem tj. njemu mozda i je ). S.T.A.R.T.ovci s kojima smo uspili stupit u kontakt kazu da oni nisu nista potpisali.
ima nekoliko clanaka na ovu temu na www.biram.org pa se nacitajte malo detaljnije
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Anja Forumaš(ica)

|
Postano: 9:45 pon, 7. 3. 2005 Naslov: |
|
|
Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument kojim je, navodno, dekan imenovao izb. povj. i to [u]uz Bezjakovu suglasnost[/u], pa će ga sada tužiti (dekana) zbog toga - zbog falsifikata. :!:
[quote]bezjak namjerno nije izvrsio svoju duznost predlaganja IPF-a na vrijeme, ali dekan se snasao jer je vecina ostatka podruznice dala svoj prijedlog i on je to imenovao. bezjak je svoj prijedlog dao kasnije istog dana, ali tada je rok za to vec prosao i bilo je prekasno.
[/quote]
Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a.
Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument kojim je, navodno, dekan imenovao izb. povj. i to uz Bezjakovu suglasnost, pa će ga sada tužiti (dekana) zbog toga - zbog falsifikata.
Citat: | bezjak namjerno nije izvrsio svoju duznost predlaganja IPF-a na vrijeme, ali dekan se snasao jer je vecina ostatka podruznice dala svoj prijedlog i on je to imenovao. bezjak je svoj prijedlog dao kasnije istog dana, ali tada je rok za to vec prosao i bilo je prekasno.
|
Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 9:52 pon, 7. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anja"]Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a.[/quote]
Zakon kaze da dekan imenuje IPF na [b]prijedlog[/b] predsjednika podruznice. Jasno je da Bezjak to zeli interpretirati tako da dekan ima [b]duznost[/b] imenovati IPF po njegovom nahodjenju, ali ipak nije tako :PPP
Anja (napisa): | Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a. |
Zakon kaze da dekan imenuje IPF na prijedlog predsjednika podruznice. Jasno je da Bezjak to zeli interpretirati tako da dekan ima duznost imenovati IPF po njegovom nahodjenju, ali ipak nije tako
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
hopla Forumaš(ica)

|
Postano: 12:45 pon, 7. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anja"]Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument [/quote]
Mislim da si vidjela papir, a ne i sto je tocno na njemu.. Ako je taj dokument dostupan, mi bi ga vrlo rado objavili na biram.org!
[quote="Anja"]
Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a.[/quote]
Zakon je nejasan, to je najvaznije. Svi zakoni ovise o interpretaciji i *nisu egzaktni*, a ovaj pogotovo.
Ne radi se o davanju *suglasnosti* vec davanju prijedloga. Zakon ne predvidja sto ako predsjednik SZ-PMF ne zeli dati prijedlog. Mozda postoji neki pravni princip po kojem se u takvim slucajevima imenovanje na prijedlog nekog drugog ne smatra krsenjem propisa? Ne znam...
Po mojem misljenju, procedura definitivno nije doslovno postovana ali ne moze se reci da nije bilo pokusaja (od strane dekana) da se procedura ispostuje. Komplčicirano je to i *nema* jednoznacog odgovora, ali ako se udaljimo od pravnih zavrzlama stvar je pšrilicno jasna, zar ne?
Anja (napisa): | Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument |
Mislim da si vidjela papir, a ne i sto je tocno na njemu.. Ako je taj dokument dostupan, mi bi ga vrlo rado objavili na biram.org!
Anja (napisa): |
Pa očito je da namjerno sabotira, ali meni nije jasno da li po zakonu dekan može ili ne može imenovati bez suglasnosti predsj. sz-a. |
Zakon je nejasan, to je najvaznije. Svi zakoni ovise o interpretaciji i *nisu egzaktni*, a ovaj pogotovo.
Ne radi se o davanju *suglasnosti* vec davanju prijedloga. Zakon ne predvidja sto ako predsjednik SZ-PMF ne zeli dati prijedlog. Mozda postoji neki pravni princip po kojem se u takvim slucajevima imenovanje na prijedlog nekog drugog ne smatra krsenjem propisa? Ne znam...
Po mojem misljenju, procedura definitivno nije doslovno postovana ali ne moze se reci da nije bilo pokusaja (od strane dekana) da se procedura ispostuje. Komplčicirano je to i *nema* jednoznacog odgovora, ali ako se udaljimo od pravnih zavrzlama stvar je pšrilicno jasna, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
Anja Forumaš(ica)

|
Postano: 21:14 pon, 7. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]Anja wrote:
Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument
[/quote]
Pa ne kažem da sam vidjela što piše na papiru. Možda je pokazao papir sa zadacima iz matematike...
[quote]Zakon je nejasan, to je najvaznije. Svi zakoni ovise o interpretaciji i *nisu egzaktni*, a ovaj pogotovo.
[/quote]
Neki dijelovi su egzaktni, ali ovaj nije.
[quote]Ne radi se o davanju *suglasnosti* vec davanju prijedloga. Zakon ne predvidja sto ako predsjednik SZ-PMF ne zeli dati prijedlog. Mozda postoji neki pravni princip po kojem se u takvim slucajevima imenovanje na prijedlog nekog drugog ne smatra krsenjem propisa? Ne znam...
Po mojem misljenju, procedura definitivno nije doslovno postovana ali ne moze se reci da nije bilo pokusaja (od strane dekana) da se procedura ispostuje. Komplčicirano je to i *nema* jednoznacog odgovora, ali ako se udaljimo od pravnih zavrzlama stvar je pšrilicno jasna, zar ne?[/quote]
Pa to i ja kažem. Već vidim kako kolega (koji će unajmiti "odvjetnički tim od kojeg će mnogi zadrhtati" - citat s biram.org) pokušava iskoristiti tu nedorečenost kad mu propadnu ostali trikovi. :x
Citat: | Anja wrote:
Na tv-u sam ga vidjela da pokazuje dokument
|
Pa ne kažem da sam vidjela što piše na papiru. Možda je pokazao papir sa zadacima iz matematike...
Citat: | Zakon je nejasan, to je najvaznije. Svi zakoni ovise o interpretaciji i *nisu egzaktni*, a ovaj pogotovo.
|
Neki dijelovi su egzaktni, ali ovaj nije.
Citat: | Ne radi se o davanju *suglasnosti* vec davanju prijedloga. Zakon ne predvidja sto ako predsjednik SZ-PMF ne zeli dati prijedlog. Mozda postoji neki pravni princip po kojem se u takvim slucajevima imenovanje na prijedlog nekog drugog ne smatra krsenjem propisa? Ne znam...
Po mojem misljenju, procedura definitivno nije doslovno postovana ali ne moze se reci da nije bilo pokusaja (od strane dekana) da se procedura ispostuje. Komplčicirano je to i *nema* jednoznacog odgovora, ali ako se udaljimo od pravnih zavrzlama stvar je pšrilicno jasna, zar ne? |
Pa to i ja kažem. Već vidim kako kolega (koji će unajmiti "odvjetnički tim od kojeg će mnogi zadrhtati" - citat s biram.org) pokušava iskoristiti tu nedorečenost kad mu propadnu ostali trikovi.
|
|
[Vrh] |
|
Anja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Anja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 0:42 uto, 8. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Anja"]Kad i gdje će se znati rezultati izbora? Vidim da je neslužbeno izašlo dovoljno ljudi![/quote]
Xavier je obecao sutra u 10h, mislim da ce ovog puta uistinu tada i biti rezultati :)
Inace, izbori su protekli u najboljem redu. Rok za zalbe je 48h, vidjet cemo da li nam Pero tu ima nekog aša u rukavu.
Inace, dekan je duzan raspisati izbore u zakonskom roku. U zadnjem slucaju je to ucinjeno 30 dana od pocetka izbornog postupka zadnjih izbora. Bezjak je odlucio riskirati na tu kartu i u neko drugo doba bi mu to mozda i upalilo, ali imo, onaj upad u rektorat ga je pokopao.
Izlazak je, koliko ja znam, bio veci od 10% na svim izbornim jedinicama na oba izbora. Naravno, cekaju se sluzbeni rezultati.
Ugledu fakulteta je cijelom ovom farsom nacinjena velika steta, SZ je pod Perinom palicom jos jednom ispunio sva nasa ocekivanja, izborna "utrka", ako vec nije bila fer onda je svakako bila poucna i nadam se da ce oko novog SZa biti mjesta za ljude koji mogu i znaju pomoci. Sa druge strane, nedostatak pomoci nikako ne moze biti isprika ovome SZu, niti mu isprika ikada moze biti "preuzeto stanje". Stanje je takvo kakvo jest, lose je ali moze i gore, ima se na cemu raditi i ima dobrih stvari koje mogu sazriti u nesto za vrijeme koje dolazi.
ovaj tekst je pun rupa i kratkih recenica, a fali mu i smajlija. idem sada spavat, pa mozda sutra bude pametniji
Anja (napisa): | Kad i gdje će se znati rezultati izbora? Vidim da je neslužbeno izašlo dovoljno ljudi! |
Xavier je obecao sutra u 10h, mislim da ce ovog puta uistinu tada i biti rezultati
Inace, izbori su protekli u najboljem redu. Rok za zalbe je 48h, vidjet cemo da li nam Pero tu ima nekog aša u rukavu.
Inace, dekan je duzan raspisati izbore u zakonskom roku. U zadnjem slucaju je to ucinjeno 30 dana od pocetka izbornog postupka zadnjih izbora. Bezjak je odlucio riskirati na tu kartu i u neko drugo doba bi mu to mozda i upalilo, ali imo, onaj upad u rektorat ga je pokopao.
Izlazak je, koliko ja znam, bio veci od 10% na svim izbornim jedinicama na oba izbora. Naravno, cekaju se sluzbeni rezultati.
Ugledu fakulteta je cijelom ovom farsom nacinjena velika steta, SZ je pod Perinom palicom jos jednom ispunio sva nasa ocekivanja, izborna "utrka", ako vec nije bila fer onda je svakako bila poucna i nadam se da ce oko novog SZa biti mjesta za ljude koji mogu i znaju pomoci. Sa druge strane, nedostatak pomoci nikako ne moze biti isprika ovome SZu, niti mu isprika ikada moze biti "preuzeto stanje". Stanje je takvo kakvo jest, lose je ali moze i gore, ima se na cemu raditi i ima dobrih stvari koje mogu sazriti u nesto za vrijeme koje dolazi.
ovaj tekst je pun rupa i kratkih recenica, a fali mu i smajlija. idem sada spavat, pa mozda sutra bude pametniji
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:36 uto, 8. 3. 2005 Naslov: |
|
|
ako sam dobro shvatila:
ujutro do 10 nesluzbeni rezultati. sluzbeni mogu biti tek nakon isteka rokova za zalbe. dakle, ako u iduca dva dana ne budu ulozene nikakve zalbe (a cisto sumnjam da bezjak nece nesto smislit), za dva dana idu sluzbeni rezultati.
ako bude zalbi, onda treba cekat dok produ svi rokovi dok to dode do povjerenstva za prigovore i dok oni o tome nesto odluce. tek nakon toga dolazi do sluzbenih rezultata.
inace, na biologiji se oko 19:30 pojavio sinisa rezek, bivsi clan sume i istotako bivsi student matematike (koji je diplomirao prije preko godinu dana). inace jedan od trgaca STOPovih plakata s popularnim bezjakovim uplatnicama (drugi je bio clan IPF-PMF-MO na ex-izborima)
kad se pojavio odmah je prepoznat kao SIKovac sa proslih izbora pa su se svi sjurili u aulu pazit na njega. netko ga je upitao sto treba jer se poprilicno sumnjivo-SIKlajk muvao po auli, pa je rekao da je dosao "prijateljici pogledat nekakve rezultate na oglasnoj ploci" :roll2:
jos pola sata se vrtio okolo, prakticki nije pustao mobitele iz ruku (dok je pricao na jedan, drugi je zvonio), zapitkivao je biracki odbor gluposti razne i pokusavao zapodjenut razgovor s curom iz IPF-a.
svi su bili napeti i odmah smo se informirali je li se tko pojavljivao na drugim odsjecima. pa se nesto naculo da se domagoj baric (onaj "SIKovac" koji je galamio po matematici 26.1.) pojavio u zvonimirovoj (dekanat), mozda i na geografiji, al to stvarno ne znam tocno. za rezeka garantiram.
nemo, hvala na reportu! :bananajoy: sad mogu mirno ic spavat :D
ako sam dobro shvatila:
ujutro do 10 nesluzbeni rezultati. sluzbeni mogu biti tek nakon isteka rokova za zalbe. dakle, ako u iduca dva dana ne budu ulozene nikakve zalbe (a cisto sumnjam da bezjak nece nesto smislit), za dva dana idu sluzbeni rezultati.
ako bude zalbi, onda treba cekat dok produ svi rokovi dok to dode do povjerenstva za prigovore i dok oni o tome nesto odluce. tek nakon toga dolazi do sluzbenih rezultata.
inace, na biologiji se oko 19:30 pojavio sinisa rezek, bivsi clan sume i istotako bivsi student matematike (koji je diplomirao prije preko godinu dana). inace jedan od trgaca STOPovih plakata s popularnim bezjakovim uplatnicama (drugi je bio clan IPF-PMF-MO na ex-izborima)
kad se pojavio odmah je prepoznat kao SIKovac sa proslih izbora pa su se svi sjurili u aulu pazit na njega. netko ga je upitao sto treba jer se poprilicno sumnjivo-SIKlajk muvao po auli, pa je rekao da je dosao "prijateljici pogledat nekakve rezultate na oglasnoj ploci"
jos pola sata se vrtio okolo, prakticki nije pustao mobitele iz ruku (dok je pricao na jedan, drugi je zvonio), zapitkivao je biracki odbor gluposti razne i pokusavao zapodjenut razgovor s curom iz IPF-a.
svi su bili napeti i odmah smo se informirali je li se tko pojavljivao na drugim odsjecima. pa se nesto naculo da se domagoj baric (onaj "SIKovac" koji je galamio po matematici 26.1.) pojavio u zvonimirovoj (dekanat), mozda i na geografiji, al to stvarno ne znam tocno. za rezeka garantiram.
nemo, hvala na reportu! sad mogu mirno ic spavat
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:37 uto, 8. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"]ako sam dobro shvatila:
[/quote]
Moja je racunica da IPF nece zaprimiti niti jednu zalbu od Bezjaka -- jer on, izgleda, ne priznaje doticni ipf. Ono sto bi se moglo dogoditi jest da Povjerenstvo za Prigovore direktno dobije zalbu od njega -- sto onda nije regulirano zakonom, te se PzP smije tim zalbama ugodno nasmijati i cekati novu klevetu u novinama :)
yet again, I might be wrong....
'ave fun!
Sinisa
koryanshea (napisa): | ako sam dobro shvatila:
|
Moja je racunica da IPF nece zaprimiti niti jednu zalbu od Bezjaka – jer on, izgleda, ne priznaje doticni ipf. Ono sto bi se moglo dogoditi jest da Povjerenstvo za Prigovore direktno dobije zalbu od njega – sto onda nije regulirano zakonom, te se PzP smije tim zalbama ugodno nasmijati i cekati novu klevetu u novinama
yet again, I might be wrong....
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|