Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

new topic u Forum@Degiorgi Forum Index
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 12:16 pon, 10. 3. 2003    Naslov: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

Puno se u posljednje vrijeme tema pojavilo na forumu koje govore o nekim "problemima " na faksu. Mali podsjetnik
- službena stranica faksa
- dodatak službenoj stranici faksa(Ćumez->službena stranica )
- ukidanje ispitnog roka
Moj prijedlog je da se otvori novi topic , koji bi se zvao npr. dekanov sandučić i naravno moderator bi bio dekan tj. osoba koja je upućena u sva faksovska događanja .
Puno se u posljednje vrijeme tema pojavilo na forumu koje govore o nekim "problemima " na faksu. Mali podsjetnik
- službena stranica faksa
- dodatak službenoj stranici faksa(Ćumez->službena stranica )
- ukidanje ispitnog roka
Moj prijedlog je da se otvori novi topic , koji bi se zvao npr. dekanov sandučić i naravno moderator bi bio dekan tj. osoba koja je upućena u sva faksovska događanja .

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-3 = 37 - 40

PostPostano: 22:11 pon, 10. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na ovo ce ti gospon vsego dat puno bolji komentar...ali dok se on ne javi...

Razmisli dali dekan ima vremena i volje za to...(mislim nemres ga natjerat')- u slucaju dekana...
...u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja- :?: :?: :?:
Na ovo ce ti gospon vsego dat puno bolji komentar...ali dok se on ne javi...

Razmisli dali dekan ima vremena i volje za to...(mislim nemres ga natjerat')- u slucaju dekana...
...u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja- Question Question Question

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:49 pon, 10. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"]

Razmisli dali dekan ima vremena i volje za to...(mislim nemres ga natjerat')- u slucaju dekana...[/quote]

... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. :? ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) :( ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ...

[quote="Markec"]
...u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...[/quote]

... slažem se da su dobro upućeni ... :)
[quote="Markec"]
...ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja- :?: :?: :?:[/quote]

... najviše sam zbog ovog dijela i stavila svoj prijedlog :idea: ...ovako ispada da su vsego i krcko glasnogovornici faksa ( nikome ne bi poželjela tu ulogu) i mislim da ne mogu puno utjecati na stvari (za ovaj dio molim da se dotični ne uvrijede , jer mi to nije bila namjera)...no kad bi "boss himself" imao uvid na stvari iz prve ruke i pritome se trebao javno očitovati e onda bi i mi (studenti) imali nekakav utjecaj ... :!:
Markec (napisa):

... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. Confused ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) Sad ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ...

Markec (napisa):

...u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...

... slažem se da su dobro upućeni ... Smile
Markec (napisa):

...ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja- Question Question Question

... najviše sam zbog ovog dijela i stavila svoj prijedlog Idea ...ovako ispada da su vsego i krcko glasnogovornici faksa ( nikome ne bi poželjela tu ulogu) i mislim da ne mogu puno utjecati na stvari (za ovaj dio molim da se dotični ne uvrijede , jer mi to nije bila namjera)...no kad bi "boss himself" imao uvid na stvari iz prve ruke i pritome se trebao javno očitovati e onda bi i mi (studenti) imali nekakav utjecaj ... Exclamation

[Vrh]
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-3 = 37 - 40

PostPostano: 23:01 pon, 10. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

sky wrote:
[quote="sky"]... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ... [/quote]

No offence vsego...
...sky, stvarno mislis da dekan gleda ovaj forum?
OK, postoji mogucnost da ga krcko il vsego zamole (doslovno)
sky wrote:
sky (napisa):
... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ...

No offence vsego...

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:19 pon, 10. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"]sky wrote:
[quote="sky"]... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ... [/quote]

No offence vsego...
OK, postoji mogucnost da ga krcko il vsego zamole (doslovno)[/quote]

... ma čovjek je sigurno teški ovisnik o forumu :lol: ... mislila sam upravo na tako nešto tj. da ga krcko ili vsego onako u jednom neformalnom ćaskanju (tema ->trenutne meteorološke prilike i sl.)upute na ovu stranicu ... :lol: (ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)... :lol:
Markec (napisa):
sky wrote:
sky (napisa):
... dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. ...mada sam nakon klika na submit pomislila da je moj prijedlog ,ipak "malo" nerealan(mislim za naš faks) ... no tko zna možda postane realan za koje desetljeće ...

No offence vsego...

... ma čovjek je sigurno teški ovisnik o forumu Laughing ... mislila sam upravo na tako nešto tj. da ga krcko ili vsego onako u jednom neformalnom ćaskanju (tema ->trenutne meteorološke prilike i sl.)upute na ovu stranicu ... Laughing (ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)... Laughing

[Vrh]
fly
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:24 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da malo ipak cimnemo prestavinke godina ... mislim oni su tu da nas zastupaju pred faxom tako da nebi bilo loshe da oni malo pogledaju forum i to .. pa oni da idu dekanu kao predstavnici ...
A da malo ipak cimnemo prestavinke godina ... mislim oni su tu da nas zastupaju pred faxom tako da nebi bilo loshe da oni malo pogledaju forum i to .. pa oni da idu dekanu kao predstavnici ...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 0:45 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fly"]A da malo ipak cimnemo prestavinke godina ... mislim oni su tu da nas zastupaju pred faxom tako da nebi bilo loshe da oni malo pogledaju forum i to .. pa oni da idu dekanu kao predstavnici ...[/quote]

slazem se!!
treba to posteno cimnuti!

ja bih samo dodala da te kvazinase studentske predstavnike treba posteno prodrmati ili smijeniti i postaviti sposobnije ljude na to mjesto

nekoga kome ce barem malo biti stalo za borit se za prava studenata, a ne da ce samo pricati o tome a nis kvalitetno poduzeti i samo se hvalisati kako su oni prije sto godina eto napravili jednu jedinu dobru stvar i sad zive na lovorikama...
e nece moci...
fly (napisa):

slazem se!!
treba to posteno cimnuti!

ja bih samo dodala da te kvazinase studentske predstavnike treba posteno prodrmati ili smijeniti i postaviti sposobnije ljude na to mjesto

nekoga kome ce barem malo biti stalo za borit se za prava studenata, a ne da ce samo pricati o tome a nis kvalitetno poduzeti i samo se hvalisati kako su oni prije sto godina eto napravili jednu jedinu dobru stvar i sad zive na lovorikama...
e nece moci...

C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 0:49 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fly"]A da malo ipak cimnemo prestavinke godina ... mislim oni su tu da nas zastupaju pred faxom tako da nebi bilo loshe da oni malo pogledaju forum i to .. pa oni da idu dekanu kao predstavnici ...[/quote]
Yeah, good luck :roll:
Ajmo se mi, s foruma, rađe organizirat i otić dekanu?
Ili barem prodekanici za nastavu....
fly (napisa):

Yeah, good luck Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 1:04 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"][quote="fly"]A da malo ipak cimnemo prestavinke godina ... mislim oni su tu da nas zastupaju pred faxom tako da nebi bilo loshe da oni malo pogledaju forum i to .. pa oni da idu dekanu kao predstavnici ...[/quote]
Yeah, good luck :roll:
Ili barem prodekanici za nastavu....[/quote]

Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima .Čisto zato što je u skladu sa protokolom ,
C'Tebo (napisa):
fly (napisa):

Yeah, good luck Rolling Eyes

Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima .Čisto zato što je u skladu sa protokolom ,

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:45 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Re: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

[quote="sky"]Moj prijedlog je da se otvori novi topic , koji bi se zvao npr. dekanov sandučić i naravno moderator bi bio dekan tj. osoba koja je upućena u sva faksovska događanja.[/quote]

Koliko znam, Dekan ne prati Forum. :( Ipak, ako on iskaze zelju da mu otvorim forum, no frx - budem odmah! :D

[quote="Markec"]Razmisli dali dekan ima vremena i volje za to...(mislim nemres ga natjerat')- u slucaju dekana...[/quote]

Mislim da je stvar volje. Evo i zasto:

1. Koliko vremena treba za ujutro pregledat postove i odgovoriti na jedan do dva ozbiljna (ako i toliko)?

2. Ne mora na sve odgovarati Dekan. Moze i njegova tajnica, ekipa iz Referade, prodekani.... Dakle, gotovo nikakav extra posao.

Ovo zadnje nas vraca na moju (pra)staru pricu o principima azuriranja sluzbenog weba i na moju tvrdnju da se nikome ne da preuzimati takve obaveze... :(

[quote="Markec"]u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...[/quote]

Mislim da uglavnom jesmo. :)

[quote="Markec"]ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja[/quote]

Nikakvog. :( Mi smo samo asistenti...

[quote="sky"]dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl.[/quote]

Za tako nesto bi trebao prvo procitati post, zar ne? ;)

[quote="Markec"]OK, postoji mogucnost da ga krcko il vsego zamole (doslovno)[/quote]

U tim godinama, pa jos uvijek naivan?!? :PP Stvarno mislis da bi to ista promijenilo? :D

[quote="sky"] (ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)...[/quote]

Slazem se! :lol:

Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). :( Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)... :(

(Opet disklejmer: ovo je samo moj osobni stav...)

[quote="Nesi"]nekoga kome ce barem malo biti stalo za borit se za prava studenata, a ne da ce samo pricati o tome a nis kvalitetno poduzeti i samo se hvalisati kako su oni prije sto godina eto napravili jednu jedinu dobru stvar i sad zive na lovorikama...[/quote]

Molim, uputi me: koja je to dobra stvar? :roll:

[quote="C'Tebo"]Ajmo se mi, s foruma, rađe organizirat i otić dekanu?

Good luck. Moj prijedlog da mi dostavi popis demosa, pa da imaju poseban status ovdje (da znate cijim odgovorima "vise vjerovati") je ostao bez replya... :(

Dajte, pipl, shvatite - koliko je meni poznato - od zaposlenih, Forum podrzavaju oni koji tu postaju, dakle nitko iz "vlasti". :(

[quote="sky"][quote="C'Tebo"]Ajmo se mi, s foruma, rađe organizirat i otić dekanu?
Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima. Čisto zato što je u skladu sa protokolom[/quote]

Meni se cine naivne, ali probajte. Da nitko ne kaze da niste ni pokusali.

Sto se vasih predstavnika tice, netko od studenata mi rece da nekoliko njih nema ni e-mail adrese... :shock:

[quote="Nesi"]ja bih samo dodala da te kvazinase studentske predstavnike treba posteno prodrmati ili smijeniti i postaviti sposobnije ljude na to mjesto[/quote]

A ja bih dodao da je cudno da studente predstavljaju (uglavnom?) ponavljaci... Plus, cini mi se da nisu svi s inzenjerskih smjerova, nego ima tu i profesora. :shock: Sto nije lose ako predstavljaju profesore, no nisam bas siguran da su to svi studenti Matematike... ;) Ili barem vecina...
sky (napisa):
Moj prijedlog je da se otvori novi topic , koji bi se zvao npr. dekanov sandučić i naravno moderator bi bio dekan tj. osoba koja je upućena u sva faksovska događanja.

Koliko znam, Dekan ne prati Forum. Sad Ipak, ako on iskaze zelju da mu otvorim forum, no frx - budem odmah! Very Happy

Markec (napisa):

Mislim da je stvar volje. Evo i zasto:

1. Koliko vremena treba za ujutro pregledat postove i odgovoriti na jedan do dva ozbiljna (ako i toliko)?

2. Ne mora na sve odgovarati Dekan. Moze i njegova tajnica, ekipa iz Referade, prodekani.... Dakle, gotovo nikakav extra posao.

Ovo zadnje nas vraca na moju (pra)staru pricu o principima azuriranja sluzbenog weba i na moju tvrdnju da se nikome ne da preuzimati takve obaveze... Sad

Markec (napisa):
u slucaju osobe koja je upucena u sva faxovska dogadanja- Krcko i vsego su po mom misljenju jako dobro upuceni...

Mislim da uglavnom jesmo. Smile

Markec (napisa):
ali koliko utjecaja imaju na odredena dogadanja

Nikakvog. Sad Mi smo samo asistenti...

sky (napisa):
dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl.

Za tako nesto bi trebao prvo procitati post, zar ne? Wink

Markec (napisa):

U tim godinama, pa jos uvijek naivan?!? Weeee-heeee!!! Stvarno mislis da bi to ista promijenilo? Very Happy

sky (napisa):
(ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)...

Slazem se! Laughing

fly (napisa):

Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). Sad Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)... Sad

(Opet disklejmer: ovo je samo moj osobni stav...)

Nesi (napisa):

Molim, uputi me: koja je to dobra stvar? Rolling Eyes

C'Tebo (napisa):

Good luck. Moj prijedlog da mi dostavi popis demosa, pa da imaju poseban status ovdje (da znate cijim odgovorima "vise vjerovati") je ostao bez replya... Sad

Dajte, pipl, shvatite - koliko je meni poznato - od zaposlenih, Forum podrzavaju oni koji tu postaju, dakle nitko iz "vlasti". Sad

sky (napisa):
C'Tebo (napisa):

Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima. Čisto zato što je u skladu sa protokolom

Meni se cine naivne, ali probajte. Da nitko ne kaze da niste ni pokusali.

Sto se vasih predstavnika tice, netko od studenata mi rece da nekoliko njih nema ni e-mail adrese... Shocked

Nesi (napisa):

A ja bih dodao da je cudno da studente predstavljaju (uglavnom?) ponavljaci... Plus, cini mi se da nisu svi s inzenjerskih smjerova, nego ima tu i profesora. Shocked Sto nije lose ako predstavljaju profesore, no nisam bas siguran da su to svi studenti Matematike... Wink Ili barem vecina...

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 2:08 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Re: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Nesi"]nekoga kome ce barem malo biti stalo za borit se za prava studenata, a ne da ce samo pricati o tome a nis kvalitetno poduzeti i samo se hvalisati kako su oni prije sto godina eto napravili jednu jedinu dobru stvar i sad zive na lovorikama...[/quote]

Molim, uputi me: koja je to dobra stvar? :roll: [/quote]

da pismeni ispit dan putem kolokvija vrijedi za 2 usmena, a ne samo jedan
al po meni to je _jedino_ efektivno sto je ta suma napravila za nas

kojekakva natjecanja 'cugera' su porazna, a oni se s tim hvale
pathetic

btw, link: [url]http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=30[/url]
da ne bi bilo da izmisljam

afaik nema razlike imedju sumasa i predstavnika u vijecu, bar mi ju nitko ne moze reci

dakle, ovo sto izvode je jadno, tu 'cugaju', umjesto da kazu na tom vijecu ista sto bi nama studentima moglo koristiti

ono, koja je svrha tih 4 glasova ako oni nemaju nista za reci u nase ime?
uostalom, koliko _tocno_ ljudi ih je biralo???
sumnjam da je i 50% izaslo na izbore

ja ih nisam birala
uostalom, koja je svrha birati izmedju jednog kandidata?

tko je uopce te izbore proglasio pravovaljanima?

mah... dok se svega ne primi netko tko zeli stvari dovesti u red, od toga ne bude nista

mislim, predsjenik svih studenata, mislim cak na razini hrvatske je druga godina
samo je upitno koji puta... :twisted:
i takav nas zastupa?
mislim, jadno....

i jos ga svi pljuju
ako vam se da, procackajte malo po www.student.hr
ima tamo kojecega
pogotovo u vezi onoga pisma Korak -> bezjak

sto se izbra tice, na kraju ove stranice je
[url]http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=4[/url]

negdje sam nekidan uspjela nabasati na podatke o broju glasova, ako se ne varam
i zvucali su, pogodite, porazno

btw, sto se popisanih tice, bezjak i ilinka su barem drugi puta druga godina

sta je zbilja druga godina _toliko_ nezainteresirana za svoj status?

(ja se nadam da nemam puno gresaka u ovom postu :) )
vsego (napisa):
Nesi (napisa):

pathetic

btw, link: http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=30

afaik nema razlike imedju sumasa i predstavnika u vijecu, bar mi ju nitko ne moze reci

dakle, ovo sto izvode je jadno, tu 'cugaju', umjesto da kazu na tom vijecu ista sto bi nama studentima moglo koristiti

ja ih nisam birala

mah... dok se svega ne primi netko tko zeli stvari dovesti u red, od toga ne bude nista

mislim, predsjenik svih studenata, mislim cak na razini hrvatske je druga godina
samo je upitno koji puta... Twisted Evil
i takav nas zastupa?
mislim, jadno....

i jos ga svi pljuju
ako vam se da, procackajte malo po www.student.hr
ima tamo kojecega
pogotovo u vezi onoga pisma Korak → bezjak

http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=4

negdje sam nekidan uspjela nabasati na podatke o broju glasova, ako se ne varam
i zvucali su, pogodite, porazno

btw, sto se popisanih tice, bezjak i ilinka su barem drugi puta druga godina

(ja se nadam da nemam puno gresaka u ovom postu Smile )

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:48 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Re: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

Vidim da se rasprava zahuktava, ponovno u nepredvidjenom smjeru. :? To je ok i do sada nemam prigovora. Samo bih molio da se i ubuduce drzite akademske razine, da ne bih morao cenzurirati.

Inace, podrzavam ovu raspravu i mislim da je korisno da se barem ovdje progovori (i) o predstavnicima. Mozda su stvarno tako dobri kako tvrde? :shock: Evo prilike da to i objasne svom glasackom tijelu... :)

[quote="Nesi"][quote="vsego"][quote="Nesi"]nekoga kome ce barem malo biti stalo za borit se za prava studenata, a ne da ce samo pricati o tome a nis kvalitetno poduzeti i samo se hvalisati kako su oni prije sto godina eto napravili jednu jedinu dobru stvar i sad zive na lovorikama...[/quote]
Molim, uputi me: koja je to dobra stvar? :roll: [/quote]
al po meni to je _jedino_ efektivno sto je ta suma napravila za nas[/quote]

Jesi bas jako sigurna da su to oni postigli?

Sa zapisnika sjednice FV od 10.10.2001.:

[quote]ad 5
5.1. Prodekan dr.sc. Pavle Pandžić obrazložio je prijedlog Programa na 1. godini studija matematike u kojem su iznesene neke manje promjene (sadržaj, uvođenje kolokvija).
Nakon duže diskusije Fakultetsko vijeće je s jednim "suzdržanim" glasom prihvatilo sadržaje kolegija. S 3 glasa "protiv" i 5 "suzdržanih" prihvaćen je prijedlog da se uvedu kolokviji.
Program kolegija "Programiranje (C)" odgođen je za iduću sjednicu.[/quote]

Tada je predlozeno, no ne kaze da se odluzivalo i koliko kolokviji vrijede. Na iducoj sjednici, 7.11.2001. kaze samo da je plan prihvacen:

[quote]6.2. Vijeće s jednim "suzdržanim" glasnom prihvatilo prijedlog Pravila za ispitivanje putem kolokvija na prvoj godini s tim da se točka 3. prvi stavak mijenja i glasi: "Nastavnici pojedinog kolegija odlučuju o broju bodova potrebnih za prolaz." (prilog)[/quote]

Ja iz ovoga ne vidim da je tu suma ikako reagirala, a do sada sam zivio u uvjerenju da je ta odluka prepustena ispitivacima, pa su se slozili da imate priliku za dva usmena, da vas se potakne da polazete preko kolokvija. Kao, to je lakse, ali i tjera na kontinuirani rad. :)

[quote="Nesi"]btw, link: [url]http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=30[/url]
afaik nema razlike imedju sumasa i predstavnika u vijecu, bar mi ju nitko ne moze reci[/quote]

Mogu ja: Rezek nije u Vijecu, nego je povjerenik izbornog povjerenstva... :D Btw, on je bio student dok sam ja bio druga godina (a mozda i prije - ne znam; prekaljeni IRCer... :twisted:).

[quote="Nesi"]ono, koja je svrha tih 4 glasova ako oni nemaju nista za reci u nase ime?
ja ih nisam birala
uostalom, koja je svrha birati izmedju jednog kandidata?[/quote]

E, vidis, tu lezi poanta. Ako ne nema protukandidata, onda vam je dzabe buniti se. Mozete vi vristati na svoje predstavnike koliko vam volja, ali cinjenica je da su se oni jedini uhvatili toga... :?

[quote="Nesi"]tko je uopce te izbore proglasio pravovaljanima?[/quote]

Sto se toga tice, Zakon o studentskom zboru mozete vidjeti [url=http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1997/1975.htm]ovdje[/url].

Clanak 33 kaze:

[quote]Izbori po izbornim jedinicama valjani su ako je glasovalo najmanje deset posto upisanih birača. U slučaju da izborima pristupi manje od deset posto upisanih birača, izborni postupak se ponavlja u roku od 30 dana. U ponovljenom postupku izbori su valjani bez obzira na broj upisanih birača koji su glasovali.[/quote]

Mislim da su 10% uspjeli skupiti. :?

Ako proucite taj zakon, doci cete do zakljucka da do iducih izbora ne mozete puno vise od puke rasprave. Clanak 23:

[quote]Izbore za studentske predstavnike u fakultetsko vijeće raspisuje dekan.
Izbori se provode krajem mjeseca studenoga tekuće školske godine.
Izbori se provode po izbornim jedinicama. Izbornu jednicu čine svi upisani studenti pojedine godine dodiplomskog studija.
Ako visoko učilište ustrojava i izvodi više studija izborna jedinica ustrojava se na način propisan statutom.[/quote]

Bas me zanima sto ostali misle po ovim pitanjima. :)

Da se razumijemo: ja osobno nemam nista protiv studentskih predstavnika. Mene, kao asistenta, se njihovo (ne)djelovanje ni najmanje ne tice. Samo zelim da se o tome, kao i svemu drugome, zdravo raspravi, umjesto da se samo mrmlja po hodnicima... ;)

I, naravno, zelim da si sredite situaciju kako sami mislite da je najbolje za vas... :)

[quote="Nesi"]mah... dok se svega ne primi netko tko zeli stvari dovesti u red, od toga ne bude nista[/quote]

Tocno tako. :D

[quote="Nesi"]mislim, predsjenik svih studenata, mislim cak na razini hrvatske je druga godina
samo je upitno koji puta... :twisted:
i takav nas zastupa?[/quote]

Ja bas ne pratim studentsku politiku, ali na ovom Forumu sam dobio dojam da zastupa Mirka Norca... :twisted:

[quote="Nesi"]sto se izbra tice, na kraju ove stranice je
[url]http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=4[/url][/quote]

Ja odatle vise vidim da oni piju skoro svaki tjedan... :twisted:
Vidim da se rasprava zahuktava, ponovno u nepredvidjenom smjeru. Confused To je ok i do sada nemam prigovora. Samo bih molio da se i ubuduce drzite akademske razine, da ne bih morao cenzurirati.

Inace, podrzavam ovu raspravu i mislim da je korisno da se barem ovdje progovori (i) o predstavnicima. Mozda su stvarno tako dobri kako tvrde? Shocked Evo prilike da to i objasne svom glasackom tijelu... Smile

Nesi (napisa):
vsego (napisa):
Nesi (napisa):

Jesi bas jako sigurna da su to oni postigli?

Sa zapisnika sjednice FV od 10.10.2001.:

Citat:
ad 5
5.1. Prodekan dr.sc. Pavle Pandžić obrazložio je prijedlog Programa na 1. godini studija matematike u kojem su iznesene neke manje promjene (sadržaj, uvođenje kolokvija).
Nakon duže diskusije Fakultetsko vijeće je s jednim "suzdržanim" glasom prihvatilo sadržaje kolegija. S 3 glasa "protiv" i 5 "suzdržanih" prihvaćen je prijedlog da se uvedu kolokviji.
Program kolegija "Programiranje (C)" odgođen je za iduću sjednicu.

Tada je predlozeno, no ne kaze da se odluzivalo i koliko kolokviji vrijede. Na iducoj sjednici, 7.11.2001. kaze samo da je plan prihvacen:

Citat:
6.2. Vijeće s jednim "suzdržanim" glasnom prihvatilo prijedlog Pravila za ispitivanje putem kolokvija na prvoj godini s tim da se točka 3. prvi stavak mijenja i glasi: "Nastavnici pojedinog kolegija odlučuju o broju bodova potrebnih za prolaz." (prilog)

Ja iz ovoga ne vidim da je tu suma ikako reagirala, a do sada sam zivio u uvjerenju da je ta odluka prepustena ispitivacima, pa su se slozili da imate priliku za dva usmena, da vas se potakne da polazete preko kolokvija. Kao, to je lakse, ali i tjera na kontinuirani rad. Smile

Nesi (napisa):

Mogu ja: Rezek nije u Vijecu, nego je povjerenik izbornog povjerenstva... Very Happy Btw, on je bio student dok sam ja bio druga godina (a mozda i prije - ne znam; prekaljeni IRCer... Twisted Evil).

Nesi (napisa):
ja ih nisam birala

E, vidis, tu lezi poanta. Ako ne nema protukandidata, onda vam je dzabe buniti se. Mozete vi vristati na svoje predstavnike koliko vam volja, ali cinjenica je da su se oni jedini uhvatili toga... Confused

Nesi (napisa):

Sto se toga tice, Zakon o studentskom zboru mozete vidjeti ovdje.

Clanak 33 kaze:

Citat:
Izbori po izbornim jedinicama valjani su ako je glasovalo najmanje deset posto upisanih birača. U slučaju da izborima pristupi manje od deset posto upisanih birača, izborni postupak se ponavlja u roku od 30 dana. U ponovljenom postupku izbori su valjani bez obzira na broj upisanih birača koji su glasovali.

Mislim da su 10% uspjeli skupiti. Confused

Ako proucite taj zakon, doci cete do zakljucka da do iducih izbora ne mozete puno vise od puke rasprave. Clanak 23:

Citat:
Izbore za studentske predstavnike u fakultetsko vijeće raspisuje dekan.
Izbori se provode krajem mjeseca studenoga tekuće školske godine.
Izbori se provode po izbornim jedinicama. Izbornu jednicu čine svi upisani studenti pojedine godine dodiplomskog studija.
Ako visoko učilište ustrojava i izvodi više studija izborna jedinica ustrojava se na način propisan statutom.

Bas me zanima sto ostali misle po ovim pitanjima. Smile

Da se razumijemo: ja osobno nemam nista protiv studentskih predstavnika. Mene, kao asistenta, se njihovo (ne)djelovanje ni najmanje ne tice. Samo zelim da se o tome, kao i svemu drugome, zdravo raspravi, umjesto da se samo mrmlja po hodnicima... Wink

I, naravno, zelim da si sredite situaciju kako sami mislite da je najbolje za vas... Smile

Nesi (napisa):

Tocno tako. Very Happy

Nesi (napisa):
samo je upitno koji puta... Twisted Evil
i takav nas zastupa?

Ja bas ne pratim studentsku politiku, ali na ovom Forumu sam dobio dojam da zastupa Mirka Norca... Twisted Evil

Nesi (napisa):
http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=4

Ja odatle vise vidim da oni piju skoro svaki tjedan... Twisted Evil

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 3:05 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Re: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]kojekakva natjecanja 'cugera' su porazna, a oni se s tim hvale
pathetic

btw, link: [url]http://www.student.hr/skripte/srv.asp?svc_id=30[/url]

[/quote]
Koliko sam ja skonto SUMA služi da bi se organiziralo upravo takove stvari (cugeri, natjecanja u nogometu, brucošijade), što i rade, brijem si da oni nisu baš zaduženi za rad fakulteta (ali ne znam, trebalo bi pitati Sinišu) ili pročitat negdje na webu (bilo je to negdje, tj. ofišl stranica)

[quote="Nesi"]ono, koja je svrha tih 4 glasova ako oni nemaju nista za reci u nase ime?

ja ih nisam birala

tko je uopce te izbore proglasio pravovaljanima?[/quote]
Dosta zanimljiva pitanja, ja bih htio malo pojasniti situaciju.
Za predstavnika godine se može kandidirati tko god hoće, a Studentski Zbor je dužan pravovremeno objaviti kandidaturu.
Ove godine sam jednostavno jedan dan vidio da izbori počinju za 2-3 dana (i to na jednom ogromnom plakatu) i da za svaku godinu ima po jedan kandidat.
Tada sam malo prošvrljo po oglasnoj ploči i vidio (tj. našao) mali papirić na kojem je pisalo da se može kandidirat do tog i tog datuma (koji je tada već prošao, naravno).
Ovo me malo podsjeća na Douglasa Adamsa :roll:

[quote="Nesi"]sta je zbilja druga godina _toliko_ nezainteresirana za svoj status?

(ja se nadam da nemam puno gresaka u ovom postu :) )[/quote]
(Vidi gore) mislim da će ti biti nešto jasnije ;)
Što se tiče Ilinke, ne znam, ali za Bezjaka sam siguran da je ponavljač, ali Ilinka je za razliku od njega čak nekaj i organizirala (recimo ono prošlogodišnje objašnjavanje razlike inžinjerskih smjerova, gdje je dovukla par profesora i par studenata s viših godina)
Nije ne znam šta, ali je bar nekaj, dok Bezjak ništa pod milim bogom ne radi.
Eh da i još jedna stvar.
Rezultate glasanja Studentskog zbora ima SUMA i rezultati bi trebali biti vidljivi bilo kojem članu veliko vijeća SUMA-e (što bi značilo bilo kome na faksu)

[quote="vsego"]Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)... [/quote]
Viš, viš, zanimljiva informacija.
Naime, na faxu je protrčo trač da je Šikić bio jedini [b]protiv[/b]smanjenja opterećenosti druge godine.
Zanimljivo, tko li je taj trač proširio.

Eh, da, još jedna stvar, kao što Nesi reče, ako mi o ovome samo ovdje prazno raspravljamo, ništa se postići neće i kao što su ovi naši predstavnici veselo vikali kad je trebalo na kraljevića skakat (politička retorika :D) "Tko se ne bori za svoja prava, nije ih ni zaslužio"
Dakle, ukoliko se hoće nešto napraviti, beskonačni razgovori o tome nisu dovoljni, dakle predlažem inicijativu (kad već nitko neće) da se nas par s foruma okupi i napišemo pismeni službeni zahtjev SZ-u, prodekanici za nasatavu, dekanu i kome već u svezi glede problema na faksu.
Dakle, ima li dobrovoljaca? :D
Nesi (napisa):
pathetic

Koliko sam ja skonto SUMA služi da bi se organiziralo upravo takove stvari (cugeri, natjecanja u nogometu, brucošijade), što i rade, brijem si da oni nisu baš zaduženi za rad fakulteta (ali ne znam, trebalo bi pitati Sinišu) ili pročitat negdje na webu (bilo je to negdje, tj. ofišl stranica)

Nesi (napisa):

ja ih nisam birala

Dosta zanimljiva pitanja, ja bih htio malo pojasniti situaciju.
Za predstavnika godine se može kandidirati tko god hoće, a Studentski Zbor je dužan pravovremeno objaviti kandidaturu.
Ove godine sam jednostavno jedan dan vidio da izbori počinju za 2-3 dana (i to na jednom ogromnom plakatu) i da za svaku godinu ima po jedan kandidat.
Tada sam malo prošvrljo po oglasnoj ploči i vidio (tj. našao) mali papirić na kojem je pisalo da se može kandidirat do tog i tog datuma (koji je tada već prošao, naravno).
Ovo me malo podsjeća na Douglasa Adamsa Rolling Eyes

Nesi (napisa):

(ja se nadam da nemam puno gresaka u ovom postu Smile )

(Vidi gore) mislim da će ti biti nešto jasnije Wink
Što se tiče Ilinke, ne znam, ali za Bezjaka sam siguran da je ponavljač, ali Ilinka je za razliku od njega čak nekaj i organizirala (recimo ono prošlogodišnje objašnjavanje razlike inžinjerskih smjerova, gdje je dovukla par profesora i par studenata s viših godina)
Nije ne znam šta, ali je bar nekaj, dok Bezjak ništa pod milim bogom ne radi.
Eh da i još jedna stvar.
Rezultate glasanja Studentskog zbora ima SUMA i rezultati bi trebali biti vidljivi bilo kojem članu veliko vijeća SUMA-e (što bi značilo bilo kome na faksu)

vsego (napisa):
Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)...

Naime, na faxu je protrčo trač da je Šikić bio jedini protivsmanjenja opterećenosti druge godine.

Eh, da, još jedna stvar, kao što Nesi reče, ako mi o ovome samo ovdje prazno raspravljamo, ništa se postići neće i kao što su ovi naši predstavnici veselo vikali kad je trebalo na kraljevića skakat (politička retorika Very Happy) "Tko se ne bori za svoja prava, nije ih ni zaslužio"
Dakle, ukoliko se hoće nešto napraviti, beskonačni razgovori o tome nisu dovoljni, dakle predlažem inicijativu (kad već nitko neće) da se nas par s foruma okupi i napišemo pismeni službeni zahtjev SZ-u, prodekanici za nasatavu, dekanu i kome već u svezi glede problema na faksu.
Dakle, ima li dobrovoljaca? Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:13 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Re: new topic u Forum@Degiorgi Forum Index Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"][quote="vsego"]Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)... [/quote]
Naime, na faxu je protrčo trač da je Šikić bio jedini [b]protiv[/b]smanjenja opterećenosti druge godine.
Zanimljivo, tko li je taj trač proširio.[/quote]

Mozda je tu bilo rijec o inzenjerskoj drugoj godini? Ovo je bilo za smjer prof. matematike... Bijah osobno tamo, tako da stojim iza recenog.

[quote="C'Tebo"]Eh, da, još jedna stvar, kao što Nesi reče, ako mi o ovome samo ovdje prazno raspravljamo, ništa se postići neće i kao što su ovi naši predstavnici veselo vikali kad je trebalo na kraljevića skakat (politička retorika :D) "Tko se ne bori za svoja prava, nije ih ni zaslužio"
Dakle, ima li dobrovoljaca? :D[/quote]

A nije li onda dobro prvo raspraviti:

1. koji su to problemi?

2. tko ce biti "predstavnistvo u sjeni"? :)

A to je ono sto je - IMO - ovdje krenulo... :)
C'Tebo (napisa):
vsego (napisa):
Na Vijecu, kad se raspravljalo o prof. smjeru, asistent Sikic je pokrenuo pitanje prenatrpane druge godine, dok su vasi predstavnici sutjeli (izuzev jedne opaske jedne predstavnice, no zakljuceno je da se to ne uklapa u raspravu). Iskreno, bio sam razocaran vasim predstavnicima (tj. njihovom pasivnoscu)...

Naime, na faxu je protrčo trač da je Šikić bio jedini protivsmanjenja opterećenosti druge godine.

Mozda je tu bilo rijec o inzenjerskoj drugoj godini? Ovo je bilo za smjer prof. matematike... Bijah osobno tamo, tako da stojim iza recenog.

C'Tebo (napisa):
Eh, da, još jedna stvar, kao što Nesi reče, ako mi o ovome samo ovdje prazno raspravljamo, ništa se postići neće i kao što su ovi naši predstavnici veselo vikali kad je trebalo na kraljevića skakat (politička retorika Very Happy) "Tko se ne bori za svoja prava, nije ih ni zaslužio"
Dakle, ima li dobrovoljaca? Very Happy

1. koji su to problemi?

2. tko ce biti "predstavnistvo u sjeni"? Smile

A to je ono sto je - IMO - ovdje krenulo... Smile

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:52 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sky"]
Moj prijedlog je da se otvori novi topic , koji bi se zvao npr. dekanov sandučić i naravno moderator bi bio dekan tj. osoba koja je upućena u sva faksovska događanja.

dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl. [/quote]
[quote="vsego"]
Za tako nesto bi trebao prvo procitati post, zar ne?[/quote]

… gore sam negdje navela da moj prijedlog spada u sfreu sajns fikšna …. ja i ne znam koje dekan tako da ne mogu ništa komentirati u njegovo ime … mislim da bi akenta koja bi se zvala " pogodi koje dekan " pokazala da barem 80% studenata živi kao i ja u mraku neznanja …

[quote="sky"]
Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima. Čisto zato što je u skladu sa protokolom.
[/quote]
[quote="vsego"]
Meni se cine naivne, ali probajte. Da nitko ne kaze da niste ni pokusali[/quote].

… slažem se da su naivne, ali su predstavnici jedina (prilično jadna) opcija … ne postoji drugo kvalitetno rješenje da se moj prijedlog ostvari …kao što sam rekla možda za koje desetljeće , ali treba početi o njemu razmišljati i eventualno svake godine pokušati nešto napraviti tj. ostaviti u nasljeđe budućim generacijama...

[quote="vsego"]

1. koji su to problemi? [/quote]
… ako krenemo s tom raspravom , onda bi trebali otvoriti čat na forumu i ukampirati se ispred kompića …
[quote="vsego"]
2. tko ce biti "predstavnistvo u sjeni"? :) [/quote]
… ovo me podsjeća na masone … mislim da je bolje pritisnuti "predstavništvo na svjetlosti "… kada bi se otvorio topic dekanov sandučić na forumu , onda nam ne bi ni trebali predstavnici … kako sam već rekla stvari bi drugačije izgledale kada bi se dekan morao javno očitovati u svezi "problema "na faksu …evo ja ću rado svim predstavnicim poslati mail ... upravo sam shvatila da ne znam niti jednog predstavnika :shock: , a kamoli njihove e-mail adrese ... za ovaj dio molim bolje upućene da mi dostave njihove e-mail adrese ...ili je možda bolja ideja da prodekanicu za nastavu "zaspemo" mail-ovima ...pošto ne želim igrati ulogu posljednjeg mohikanca , molim da se zainteresirani očituju ...
sky (napisa):

dekan bi trebao ovaj dio komentirati tj. da li ima vremena ,volje i sl.

vsego (napisa):

Za tako nesto bi trebao prvo procitati post, zar ne?

… gore sam negdje navela da moj prijedlog spada u sfreu sajns fikšna …. ja i ne znam koje dekan tako da ne mogu ništa komentirati u njegovo ime … mislim da bi akenta koja bi se zvala " pogodi koje dekan " pokazala da barem 80% studenata živi kao i ja u mraku neznanja …

sky (napisa):

Obje ideje su obećavajuće .Mada mislim da bi prvo trebali probati sa predstavnicima. Čisto zato što je u skladu sa protokolom.

vsego (napisa):

Meni se cine naivne, ali probajte. Da nitko ne kaze da niste ni pokusali
.

… slažem se da su naivne, ali su predstavnici jedina (prilično jadna) opcija … ne postoji drugo kvalitetno rješenje da se moj prijedlog ostvari …kao što sam rekla možda za koje desetljeće , ali treba početi o njemu razmišljati i eventualno svake godine pokušati nešto napraviti tj. ostaviti u nasljeđe budućim generacijama...

vsego (napisa):

1. koji su to problemi?

… ako krenemo s tom raspravom , onda bi trebali otvoriti čat na forumu i ukampirati se ispred kompića …
vsego (napisa):

2. tko ce biti "predstavnistvo u sjeni"? Smile

… ovo me podsjeća na masone … mislim da je bolje pritisnuti "predstavništvo na svjetlosti "… kada bi se otvorio topic dekanov sandučić na forumu , onda nam ne bi ni trebali predstavnici … kako sam već rekla stvari bi drugačije izgledale kada bi se dekan morao javno očitovati u svezi "problema "na faksu …evo ja ću rado svim predstavnicim poslati mail ... upravo sam shvatila da ne znam niti jednog predstavnika Shocked , a kamoli njihove e-mail adrese ... za ovaj dio molim bolje upućene da mi dostave njihove e-mail adrese ...ili je možda bolja ideja da prodekanicu za nastavu "zaspemo" mail-ovima ...pošto ne želim igrati ulogu posljednjeg mohikanca , molim da se zainteresirani očituju ...

[Vrh]
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 17:12 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Primarni problem, koji bi se trebao što prije riješit je ukidanje trećeg ljetnog roka.

Drugo je po meni, zasad, sekundarno, ovo bi se trebalo riješit što prije.

Što se tiče e-mailova studentskih predstavnika, to se sigurno može saznat u SUMA-i (barem od svih onih koji je imaju)

Ja inače niti ne znam tko su predstavnici, pošto mi je bilo blesavo to pamtit :roll:
A nigdje nikaj ne piše :roll: :roll: (a mislim da bi trebalo)
Primarni problem, koji bi se trebao što prije riješit je ukidanje trećeg ljetnog roka.

Drugo je po meni, zasad, sekundarno, ovo bi se trebalo riješit što prije.

Što se tiče e-mailova studentskih predstavnika, to se sigurno može saznat u SUMA-i (barem od svih onih koji je imaju)

Ja inače niti ne znam tko su predstavnici, pošto mi je bilo blesavo to pamtit Rolling Eyes
A nigdje nikaj ne piše Rolling Eyes Rolling Eyes (a mislim da bi trebalo)

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:09 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prije nekoliko minuta sam predsjedniku SUME poslala mail u kojem sam ga uputila na ovu stranicu . Predložila sam da iznese svoje mišljenje i sugestije o danim problemima i naravno da mi dostavi e-mail adrese predstavnika .
Bilo bi recimo dobro da se za početak dogovorimo (svi sudionici ove rasprave , a i ostali publikom) što bi trebala napisati u tom mail-u .Slažem sa C'Tebom da počnemo sa ukidanjem ispitnog roka .Moj prijedlog je da ipak pokušamo sa ovom mojom sajns fikšn idejom (možda upali nikad se ne zna).
Prije nekoliko minuta sam predsjedniku SUME poslala mail u kojem sam ga uputila na ovu stranicu . Predložila sam da iznese svoje mišljenje i sugestije o danim problemima i naravno da mi dostavi e-mail adrese predstavnika .
Bilo bi recimo dobro da se za početak dogovorimo (svi sudionici ove rasprave , a i ostali publikom) što bi trebala napisati u tom mail-u .Slažem sa C'Tebom da počnemo sa ukidanjem ispitnog roka .Moj prijedlog je da ipak pokušamo sa ovom mojom sajns fikšn idejom (možda upali nikad se ne zna).

[Vrh]
srezek
Gost

PostPostano: 21:21 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Hrabri..... Citirajte i odgovorite

Postovanje dragi kolege,

od anonimnog kolege dobio sam email u kojem pise da pogeldam sto pisete u ovoj rubrici. Pa otisah i pogledah.... Sve sto mogu reci ovako nakon prvih dojmova je da ima puno "hrabrih" ljudi koji se skrivaju iza raznoraznih nickova i u najmanju ruku govore svakakve neistine...

Informacije radi, svi brucosi u posljednje dvije godine dobili su vodice za brucose u kojima ljepo pise gdje se sto nalazi i naravno gdje su oglasni prostori SZ PMF-MO i SUMAe, osim toga svi oni s visih godina mogu doci u poznatu sobu 102 i uzeti svoj primjerak ostalo nam je par komada....

Nadalje o izborima se vec odavno ne prica no porucio bi ovim "Hrabrim" studentima da su bili obavijesteni sve po statuti i pravilnicima zbora, sveucilista i ostalim relevantnim zakonima o mogucnosti kandidature, rokovima za predaju kandidatura kao i o danu samih izbora i rezultata na njima....

Cisto cu spomenuti da su na izbornom mjestu Bijenicka 30 bili predstavnici raznih studentskih udruga i nadgledavali izbore neki su sjedili i po 5 i vise sati.... Dale svi ali bas svi su znali na PMF kada su izbori.

Zahvalio bi se asistentu Segi sto je ispravio netocne navode oko moje funkcije ja sam samo proveo izbore a bio sam studentski predstavnih od 2000-2002. Sve akcije koje smo u to vrijeme sproveli nalaze se u LIMESu bile su izvjesene i u oglasnom prostoru zbora pa cak i vecina njih zauzima svoje mjesto na ljevom zidu u sobi 102.....

Takoder bi porucio svim ovdje "hrabrim anonimcima" da se bar predstave a ako su ipak hrabri da dodu u sobu 102....

Nadalje sto se sluzbenih stranica tice one su upotpunosti u nadleznosti Racunskog centra naseg faxa dakle ureduju ih profesori i asistenti, ako se ne varam kolega Sego je takoder nekad bio u tom teamu....

Nadalje oko ukidanja ispitnog roka studentski predstavnici su bili izrazito protiv kao i protiv nekih prijedloga.... Osim toga ako negdje pise 3 2 ili 4 glasa protiv ili za ako su u manjini znajte da i studentski predstavnici koji puta zbog opravdanih razloga ne mogu doci na sjednicu pa zato nije 4 glasa nego recimo 3, no sve pise u zaglavlju samog zapisnika tko je prisutan a tko nije.....

Sad se ne mogu svega sjetiti sto trebam odgovoriti ali evo ilustracije radi u fakultetskom vijecu sjede 52 clana, a od tog broja oduzimajuci 4 studenta dolazimo do 48 ostalih clanova.... ako bi sada vagali glasove studenti sa 4 glasa na jednoj i 48 na drugoj i nije neka velika bitka zar ne....

Sve sto vi mozete napraviti na ovom Forumu kojeg svesrdno podrzavam ako se na njemu razglabaju prave i korektne stvari, jest ta da mi se javite emailom ili osobno te da pokusamo nesto napraviti ili da vas uputim na predsjednistvo SZ PMF-MO za podsjetnik evo jos jednom:
GSM : +385 91 518 24 42
e-mail : srezek@student.math.hr
UNI ICQ : binary 93508774

SUMA : http://student.math.hr/~suma
SZ PMF-MO : http://student.math.hr/~sturep

email adrese suma@student.math.hr i sturep@student.math.hr

Sada vam zelim laku noc

vas
Sinisa Rezek
predsjednik Studentske udruge matematicara - SUMA (jos malo jer uskoro bi trebao diplomirati)
Postovanje dragi kolege,

od anonimnog kolege dobio sam email u kojem pise da pogeldam sto pisete u ovoj rubrici. Pa otisah i pogledah.... Sve sto mogu reci ovako nakon prvih dojmova je da ima puno "hrabrih" ljudi koji se skrivaju iza raznoraznih nickova i u najmanju ruku govore svakakve neistine...

Informacije radi, svi brucosi u posljednje dvije godine dobili su vodice za brucose u kojima ljepo pise gdje se sto nalazi i naravno gdje su oglasni prostori SZ PMF-MO i SUMAe, osim toga svi oni s visih godina mogu doci u poznatu sobu 102 i uzeti svoj primjerak ostalo nam je par komada....

Nadalje o izborima se vec odavno ne prica no porucio bi ovim "Hrabrim" studentima da su bili obavijesteni sve po statuti i pravilnicima zbora, sveucilista i ostalim relevantnim zakonima o mogucnosti kandidature, rokovima za predaju kandidatura kao i o danu samih izbora i rezultata na njima....

Cisto cu spomenuti da su na izbornom mjestu Bijenicka 30 bili predstavnici raznih studentskih udruga i nadgledavali izbore neki su sjedili i po 5 i vise sati.... Dale svi ali bas svi su znali na PMF kada su izbori.

Zahvalio bi se asistentu Segi sto je ispravio netocne navode oko moje funkcije ja sam samo proveo izbore a bio sam studentski predstavnih od 2000-2002. Sve akcije koje smo u to vrijeme sproveli nalaze se u LIMESu bile su izvjesene i u oglasnom prostoru zbora pa cak i vecina njih zauzima svoje mjesto na ljevom zidu u sobi 102.....

Takoder bi porucio svim ovdje "hrabrim anonimcima" da se bar predstave a ako su ipak hrabri da dodu u sobu 102....

Nadalje sto se sluzbenih stranica tice one su upotpunosti u nadleznosti Racunskog centra naseg faxa dakle ureduju ih profesori i asistenti, ako se ne varam kolega Sego je takoder nekad bio u tom teamu....

Nadalje oko ukidanja ispitnog roka studentski predstavnici su bili izrazito protiv kao i protiv nekih prijedloga.... Osim toga ako negdje pise 3 2 ili 4 glasa protiv ili za ako su u manjini znajte da i studentski predstavnici koji puta zbog opravdanih razloga ne mogu doci na sjednicu pa zato nije 4 glasa nego recimo 3, no sve pise u zaglavlju samog zapisnika tko je prisutan a tko nije.....

Sad se ne mogu svega sjetiti sto trebam odgovoriti ali evo ilustracije radi u fakultetskom vijecu sjede 52 clana, a od tog broja oduzimajuci 4 studenta dolazimo do 48 ostalih clanova.... ako bi sada vagali glasove studenti sa 4 glasa na jednoj i 48 na drugoj i nije neka velika bitka zar ne....

Sve sto vi mozete napraviti na ovom Forumu kojeg svesrdno podrzavam ako se na njemu razglabaju prave i korektne stvari, jest ta da mi se javite emailom ili osobno te da pokusamo nesto napraviti ili da vas uputim na predsjednistvo SZ PMF-MO za podsjetnik evo jos jednom:
GSM : +385 91 518 24 42
e-mail : srezek@student.math.hr
UNI ICQ : binary 93508774

SUMA : http://student.math.hr/~suma
SZ PMF-MO : http://student.math.hr/~sturep

email adrese suma@student.math.hr i sturep@student.math.hr

Sada vam zelim laku noc

vas
Sinisa Rezek
predsjednik Studentske udruge matematicara - SUMA (jos malo jer uskoro bi trebao diplomirati)

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:25 uto, 11. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo ljudi da znamo tko su nam predstavnici

[b]Studentski predstavnici izabrani na izborima 2002[/b]

Funkcija Godina Ime PPEZIME Tel/Mob Adresa/e-mail Pošta Grad
predstavnik1. godine 1. god. [b]Drago ŠPOLjARIĆ[/b] 01/2405027098/1625700 Dogdani 5 spoljaric.drago@vip.hr 10 000 Zagreb
zamjenica1. godine 1. god. [b]Ana VELIĆ[/b] 01/3736867098/1754869 Boričevac 11 10 000 Zagreb
predstavnik2. godine 2. god. [b]Petar BEZJAK[/b] 01/6198822099/555999 Kninski trg 7 pjer@student.math.hr 10 000 Zagreb
zamjenica2. godine 2. god. [b]Ilinka PAVLOVIĆ [/b]01/6223014 Šibenska 7 pies@student.math.hr 10 410 Velika Gorica
predstavnica3.&4.godineprof. 4. god. prof. [b]Ivana KOKIĆ[/b] 098/1652719 Klaićeva 56 kiji@student.math.hr 10 000 Zagreb
zamjenica3.&4.godineprof. 3. god. prof. [b]Dinka PLEJIĆ[/b] 01/3835685098/9040867 Antona Dolenca 8 sime_split@yahoo.com 10 000 Zagreb
predstavnica3.&4.godineinž. 3. god. inž. [b]Anamari NAKIĆ[/b] 01/2313014098/879913 Ivaničgradska 59b marie@net.hr 10 000 Zagreb
zamjenica3.&4.godineinž. 4. god. inž. [b]Iva[/b] [b]KATUNARIĆ[/b] 01/4813887098/807267 Radićeva katunari@student.math.hr 10 000 Zagreb

Morala sam i ostatak mail-a podjeliti s vama

Bok Sky,

vidim po pisanju da si djevojka. Moram ti priznati da mi je drago jer u
ovom zboru vec ima 6 djevojaka, sto je za razliku od proslog (3) veliki
napredak....

O tebi znam samo spol pa ne mogu suditi ni o cemu no zamolio bi te da mi
se javis kako bi se mogli upoznati te rijesiti li pokusati probleme koji
nastaju...

Puno ti hvala i ljepo spavaj,
... očito kraj mail-a ....

Ono što je najuočljivije (barem meni) u "predsjednikovoj "priči (ne u ostatku mail-a) je da se spominje hrabrost. :shock:
Evo ljudi da znamo tko su nam predstavnici

Studentski predstavnici izabrani na izborima 2002

Funkcija Godina Ime PPEZIME Tel/Mob Adresa/e-mail Pošta Grad
predstavnik1. godine 1. god. Drago ŠPOLjARIĆ 01/2405027098/1625700 Dogdani 5 spoljaric.drago@vip.hr 10 000 Zagreb
zamjenica1. godine 1. god. Ana VELIĆ 01/3736867098/1754869 Boričevac 11 10 000 Zagreb
predstavnik2. godine 2. god. Petar BEZJAK 01/6198822099/555999 Kninski trg 7 pjer@student.math.hr 10 000 Zagreb
zamjenica2. godine 2. god. Ilinka PAVLOVIĆ 01/6223014 Šibenska 7 pies@student.math.hr 10 410 Velika Gorica
predstavnica3.&4.godineprof. 4. god. prof. Ivana KOKIĆ 098/1652719 Klaićeva 56 kiji@student.math.hr 10 000 Zagreb
zamjenica3.&4.godineprof. 3. god. prof. Dinka PLEJIĆ 01/3835685098/9040867 Antona Dolenca 8 sime_split@yahoo.com 10 000 Zagreb
predstavnica3.&4.godineinž. 3. god. inž. Anamari NAKIĆ 01/2313014098/879913 Ivaničgradska 59b marie@net.hr 10 000 Zagreb
zamjenica3.&4.godineinž. 4. god. inž. Iva KATUNARIĆ 01/4813887098/807267 Radićeva katunari@student.math.hr 10 000 Zagreb

Morala sam i ostatak mail-a podjeliti s vama

Bok Sky,

vidim po pisanju da si djevojka. Moram ti priznati da mi je drago jer u
ovom zboru vec ima 6 djevojaka, sto je za razliku od proslog (3) veliki
napredak....

O tebi znam samo spol pa ne mogu suditi ni o cemu no zamolio bi te da mi
se javis kako bi se mogli upoznati te rijesiti li pokusati probleme koji
nastaju...

Puno ti hvala i ljepo spavaj,
... očito kraj mail-a ....

Ono što je najuočljivije (barem meni) u "predsjednikovoj "priči (ne u ostatku mail-a) je da se spominje hrabrost. Shocked

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:23 sri, 12. 3. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sky"](ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)... :lol:[/quote]

OK ljudi. Napravite neku naljepnicu pa cu odrzat jedne vjezbe iz EM s tim na celu. Ovo je za zbilja.

[quote="vsego"]Dajte, pipl, shvatite - koliko je meni poznato - od zaposlenih, Forum podrzavaju oni koji tu postaju, dakle nitko iz "vlasti".[/quote]

Moram priznati da mi nije sasvim jasno sto podrazumijevas pod "podrzavanjem foruma". Malo mi je bedasto tjerati ljude da postaju ako ne zele. Mislim da bi dovoljno bilo od Odjela zatraziti bolji HW za forum, sto nije tako nemoguce. Ako hoces postavit cu pitanje na kolegiju RC-a.

Po pitanju studentske pulitike, umjesto da rogoborite protiv predstavnika bolje bi vam bilo da se na sljedecim izborima kandidirate. Ovo mislim iskreno, bez ikakve ironije.

Na kraju, srezekovo visestuko spominjanje anonimnosti mi je bezveze (to je bit foruma, zar ne?), ali jednu stvar vam je dobro rekao. Jednostavno se prosecite do 102 i razgovarajte s ljudima. Vidjet cete da u Zboru/SUMI ipak nisu takve babaroge kakvim ih zamisljate. Vjerojatno ce biti sretni ako dodjete s konkretnim prijedlozima.
sky (napisa):
(ovaj dio je za krcka) možda ipak ne bi bilo loše da se odlučiš za drastičnu promjenu image (tetoviranje url foruma na čelu)... Laughing

OK ljudi. Napravite neku naljepnicu pa cu odrzat jedne vjezbe iz EM s tim na celu. Ovo je za zbilja.

vsego (napisa):
Dajte, pipl, shvatite - koliko je meni poznato - od zaposlenih, Forum podrzavaju oni koji tu postaju, dakle nitko iz "vlasti".

Moram priznati da mi nije sasvim jasno sto podrazumijevas pod "podrzavanjem foruma". Malo mi je bedasto tjerati ljude da postaju ako ne zele. Mislim da bi dovoljno bilo od Odjela zatraziti bolji HW za forum, sto nije tako nemoguce. Ako hoces postavit cu pitanje na kolegiju RC-a.

Po pitanju studentske pulitike, umjesto da rogoborite protiv predstavnika bolje bi vam bilo da se na sljedecim izborima kandidirate. Ovo mislim iskreno, bez ikakve ironije.

Na kraju, srezekovo visestuko spominjanje anonimnosti mi je bezveze (to je bit foruma, zar ne?), ali jednu stvar vam je dobro rekao. Jednostavno se prosecite do 102 i razgovarajte s ljudima. Vidjet cete da u Zboru/SUMI ipak nisu takve babaroge kakvim ih zamisljate. Vjerojatno ce biti sretni ako dodjete s konkretnim prijedlozima.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum