Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ilja Forumaš(ica)

|
Postano: 0:19 pon, 21. 3. 2005 Naslov: |
|
|
U potpunosti se slažem s fmb; bit smotre je informiranje potencijalnih brucosa o nacinu i izvedbi studija na nasem faksu, te o mogucnostima zaposljavanja nakon diplome.
Ono sto mi maksimalno pokusavamo je razbiti predrasude; mi smo jos uvijek dosta "misticni" fakultet obzirom na ostale, konkurentske fakultete (kao npr. fer ili ekonomija). Ne zelim ulaziti u razloge zasto je to tako, ali ono sto vidim je da takvim pristupom postižemo željene rezultate; mi smo jedan od najposjećenijih standova u sirem krugu i to ne zato sto svi zele na matematiku, nego zato sto s raznim trikovima i prepoznatljivim stilom privlacimo pozornost.
Na smotri nema potrebe za [u]eksplicitnim[/u] informiranjem matruranta o SZ-u; imat cete puno prilika za to nakon upisa, kada će oni i biti studenti. Ostaviti letke na štand je čisto dovoljno i nenametljivo-tko želi nek uzme, a i ne odudara od koncepta.
[quote="nemo"]A što ako aktivnosti studentske udruge pomažu jednoj od točaka 1/2? Velika je razlika ako neki fakultet/odsjek ima studentsku udrugu koja će ti pružiti bolju kvalitetu studija i nova iskustva koja će ti koristiti u poslu kojim se želiš baviti. Nemaju to svi i mislim da može učiniti razliku kod upisa na određeni fakultet, te se zato treba bolje promovirati.[/quote]
Tek ste na pocetku, prvo vi pokrenite studentske aktivnosti...
U potpunosti se slažem s fmb; bit smotre je informiranje potencijalnih brucosa o nacinu i izvedbi studija na nasem faksu, te o mogucnostima zaposljavanja nakon diplome.
Ono sto mi maksimalno pokusavamo je razbiti predrasude; mi smo jos uvijek dosta "misticni" fakultet obzirom na ostale, konkurentske fakultete (kao npr. fer ili ekonomija). Ne zelim ulaziti u razloge zasto je to tako, ali ono sto vidim je da takvim pristupom postižemo željene rezultate; mi smo jedan od najposjećenijih standova u sirem krugu i to ne zato sto svi zele na matematiku, nego zato sto s raznim trikovima i prepoznatljivim stilom privlacimo pozornost.
Na smotri nema potrebe za eksplicitnim informiranjem matruranta o SZ-u; imat cete puno prilika za to nakon upisa, kada će oni i biti studenti. Ostaviti letke na štand je čisto dovoljno i nenametljivo-tko želi nek uzme, a i ne odudara od koncepta.
nemo (napisa): | A što ako aktivnosti studentske udruge pomažu jednoj od točaka 1/2? Velika je razlika ako neki fakultet/odsjek ima studentsku udrugu koja će ti pružiti bolju kvalitetu studija i nova iskustva koja će ti koristiti u poslu kojim se želiš baviti. Nemaju to svi i mislim da može učiniti razliku kod upisa na određeni fakultet, te se zato treba bolje promovirati. |
Tek ste na pocetku, prvo vi pokrenite studentske aktivnosti...
Zadnja promjena: Ilja; 0:37 pon, 21. 3. 2005; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)

|
Postano: 7:21 pon, 21. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]
I zelim naglasiti da STOP i START nisu niti priblizno iste stvari. STOP je studentska inicijativa u koju su se okupili studenti koji zele da SZ pocne raditi ono za sto bi trebao biti namjenjen.
[/quote]
Jos kad bi to za pocetak znali svi studenti koji su upisani na faks... Ili mozda STOP misli da to prvo trebaju znati oni koji jos nisu upisani? :D
[quote="steelworker"]
START je fiktivna kandidacijska lista u kojoj vecina kandidati ne zna nista o ostalim kandidatima sa svoje liste. Imena za listu su nabavljena telefonskim razgovorima i mailovima, frazama poput "Ne moras nista raditi, samo nam treba tvoje ime da pise na listi." Jedini cilj te liste je bio da Petar Bezjak ima sliku u javnosti da ga ljudi podrzavaju, makar mnogi sa same START liste nisu ni znali tko je on, a kad su saznali su krizali svoje ime na START plakatima.
[b]Ne zelim se prepirati, samo zelim reci da mislim da nije u redu izjednacavanje STOPa sa STARTom.[/b]
[/quote]
Mozda... Iskreno, mene ne zanima jer nisam student, no cinjenica je da su obje liste bile izborne i legalne. Ja osobno ne podrzavam nijednu, kao sto ni ne smijem jer sam asistent, sto ne znaci da ih ne smijem kritizirati ili pohvaliti. U svakom slucaju, ne ocekujte od mene da se izjavom protiv Petra Bezjaka svrstam na stranu STOP-a. Koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo.
[quote="steelworker"]
Jedino sto smo radili na smotri je obavjestavanje buducih studenata da SZ postoji i da ce oni postati njegovi clanovi jednom kad upisu (neki) faks.
[/quote]
I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm...
A pritom leci ne samo da nisu bili odbijeni, nego smo cak i rekli da su dobrodosli. Ah, nema veze, tako i tako vam svima vec rekoh: mozete poceti slaviti, moja ostavka za smotru je urucena.
F
steelworker (napisa): |
I zelim naglasiti da STOP i START nisu niti priblizno iste stvari. STOP je studentska inicijativa u koju su se okupili studenti koji zele da SZ pocne raditi ono za sto bi trebao biti namjenjen.
|
Jos kad bi to za pocetak znali svi studenti koji su upisani na faks... Ili mozda STOP misli da to prvo trebaju znati oni koji jos nisu upisani?
START je fiktivna kandidacijska lista u kojoj vecina kandidati ne zna nista o ostalim kandidatima sa svoje liste. Imena za listu su nabavljena telefonskim razgovorima i mailovima, frazama poput "Ne moras nista raditi, samo nam treba tvoje ime da pise na listi." Jedini cilj te liste je bio da Petar Bezjak ima sliku u javnosti da ga ljudi podrzavaju, makar mnogi sa same START liste nisu ni znali tko je on, a kad su saznali su krizali svoje ime na START plakatima.
Ne zelim se prepirati, samo zelim reci da mislim da nije u redu izjednacavanje STOPa sa STARTom.
|
Mozda... Iskreno, mene ne zanima jer nisam student, no cinjenica je da su obje liste bile izborne i legalne. Ja osobno ne podrzavam nijednu, kao sto ni ne smijem jer sam asistent, sto ne znaci da ih ne smijem kritizirati ili pohvaliti. U svakom slucaju, ne ocekujte od mene da se izjavom protiv Petra Bezjaka svrstam na stranu STOP-a. Koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo.
Jedino sto smo radili na smotri je obavjestavanje buducih studenata da SZ postoji i da ce oni postati njegovi clanovi jednom kad upisu (neki) faks.
|
I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm...
A pritom leci ne samo da nisu bili odbijeni, nego smo cak i rekli da su dobrodosli. Ah, nema veze, tako i tako vam svima vec rekoh: mozete poceti slaviti, moja ostavka za smotru je urucena.
F
_________________ "Have patience. Go where you must, and hope."
(Gandalf in J.R.R.Tolkien's "The Lord of the Rings")
|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 10:49 pon, 21. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="fmb"]I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm...[/quote]
:idea: primopredaja vlasti je bila dan pred smotru.
Sukladno motivima koji su nas okupili, zeljeli smo maksimalno informirati sadasnje I buduce studente o postojanju i funkciji SZ-a, da se Rezek-Bezjak grupacije vise ne bi periodicki pojavljivale.
Iduce godine, nas poziv za mjesto na smotri ce zasigurno biti urucen mnogo ranije da se ovakvi nesporazumi vise ne desavaju.
:amen:
fmb (napisa): | I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm... |
primopredaja vlasti je bila dan pred smotru.
Sukladno motivima koji su nas okupili, zeljeli smo maksimalno informirati sadasnje I buduce studente o postojanju i funkciji SZ-a, da se Rezek-Bezjak grupacije vise ne bi periodicki pojavljivale.
Iduce godine, nas poziv za mjesto na smotri ce zasigurno biti urucen mnogo ranije da se ovakvi nesporazumi vise ne desavaju.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 16:32 pon, 21. 3. 2005 Naslov: |
|
|
:D Opet ja.
[quote="fmb"]... STOP-a. Koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo.[/quote]
STOP nema jedinstven stav ni nastup za PMF[size=24][b].[/b][/size]
Ako neki STOPovac tako nastupa, onda to radi u svoje osobno ime. I mislim, to je njegovo pravo i mi mu to necemo braniti.
I STOP je imao dvije liste na izborima, jednu za SZ-PMF i jednu za SZ-PMF-MO. :D
Ja sam na obje liste. I mogu osobno u svoje ime reci zasto sam gdje. U SZ-PMF-MOu sam zato jer sam student [b]M[/b]atematike, a u SZ-PMFu iz istog razloga iz kojeg se Matematika prezentira na Sveucilistu preko PMFa. Zato jer jedino preko PMF-a mogu/mozemo (sluzbeno) aktivno djelovati na razini sveucilista.
[size=9]Naravno, to sto cu ja kao zamjenik predstavnika 4. godine u SZ-PMFu na PMF-u zastupat sve studente PMFa je posljedica toga sto ozbiljno shvacam to da su me svi ti ljudi izabrali i namjeravam obavit moju preuzetu duznost u punoj mjeri...[/size]
Opet ja.
fmb (napisa): | ... STOP-a. Koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo. |
STOP nema jedinstven stav ni nastup za PMF.
Ako neki STOPovac tako nastupa, onda to radi u svoje osobno ime. I mislim, to je njegovo pravo i mi mu to necemo braniti.
I STOP je imao dvije liste na izborima, jednu za SZ-PMF i jednu za SZ-PMF-MO.
Ja sam na obje liste. I mogu osobno u svoje ime reci zasto sam gdje. U SZ-PMF-MOu sam zato jer sam student Matematike, a u SZ-PMFu iz istog razloga iz kojeg se Matematika prezentira na Sveucilistu preko PMFa. Zato jer jedino preko PMF-a mogu/mozemo (sluzbeno) aktivno djelovati na razini sveucilista.
Naravno, to sto cu ja kao zamjenik predstavnika 4. godine u SZ-PMFu na PMF-u zastupat sve studente PMFa je posljedica toga sto ozbiljno shvacam to da su me svi ti ljudi izabrali i namjeravam obavit moju preuzetu duznost u punoj mjeri...
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 20:03 uto, 22. 3. 2005 Naslov: |
|
|
molim prije svega da se ovo ne shvati kao napad or smth.... ipak Vas jako cijenim :wink:
samo zelim neke stvari pribliziti....
[quote="fmb"]I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm... [/quote]
ja sam Vam se, iako primopredaja jos nije bila sluzbena, javila 8.3. sa zeljom da se ukljucimo u Smotru - sto nije 2 dana prije, ako smijem primjetiti.... :)
budimo realni, par letaka na nekom tamo stolu _nije_ ukljucivanje....
odgovor je bio negativan, jer ste vec organizirali sve i ok... vasi razlozi - sve 5...
ali meni (opet osobno) je to bilo demoralizirajuce i inspiracija za napraviti letke nije stizala.... Steel je obavio taj posao - tnx :bow:
ja osobno do par dana prije javljanja nisam niti znala kada je smotra tocno.... i to _je_ _moj_ propust....
ali cinjenica je da se cekalo sto ce biti s izborima, a moja zelja je bila tamo nastupiti kao studentski _predstavnik_ a ne kao student...
smotra je bila prosli vikend - 16-18.03.
da, vjerujem da je tjedan dana premalo za zbilja ubaciti se, ali vjerujem da je isto tako jasno da smo mi htjeli legalno i legitimno predstavljati studente....
nadam se da se next time to nece ponoviti.... a negdje u dubini nadam se da ostavka nece biti prihvacena :wink: (ili da cete ju sami povuci... )
jer sam potpuno uvjerena da taj posao obavljate izuzetno kvalitetno :g:
[quote="fmb"]A pritom leci ne samo da nisu bili odbijeni, nego smo cak i rekli da su dobrodosli. Ah, nema veze, tako i tako vam svima vec rekoh: mozete poceti slaviti, moja ostavka za smotru je urucena.[/quote]
meni osobno je iskreno zhao...... bijah na smotri... i zhao mi je sto nisam bila i prije - ali mi vjerojatno prije ne bi bilo TAKO zabavno :g:
leci su bili i zbilja su bili dobro prihvaceni....... i to mi je bilo drago... :g:
iako, kao sto rekoh, namjera je bila doci tamo kao studenti koje kasnije mogu hvatati na hodniku..... to nismo mogli..... a ono, bila je to losha kombinacija nepovoljnih dogadjaja u krivo vrijeme.....
let's move on :bananacaga:
molim prije svega da se ovo ne shvati kao napad or smth.... ipak Vas jako cijenim
samo zelim neke stvari pribliziti....
fmb (napisa): | I cudno, kao i prije nekih 5 godina grupacija Rezek-Bezjak, sjetili ste se toga 2 dana prije Smotre i postavili se tako da se svako odbijanje shvati kao "njezno". Hm hm hm... |
ja sam Vam se, iako primopredaja jos nije bila sluzbena, javila 8.3. sa zeljom da se ukljucimo u Smotru - sto nije 2 dana prije, ako smijem primjetiti....
budimo realni, par letaka na nekom tamo stolu _nije_ ukljucivanje....
odgovor je bio negativan, jer ste vec organizirali sve i ok... vasi razlozi - sve 5...
ali meni (opet osobno) je to bilo demoralizirajuce i inspiracija za napraviti letke nije stizala.... Steel je obavio taj posao - tnx
ja osobno do par dana prije javljanja nisam niti znala kada je smotra tocno.... i to _je_ _moj_ propust....
ali cinjenica je da se cekalo sto ce biti s izborima, a moja zelja je bila tamo nastupiti kao studentski _predstavnik_ a ne kao student...
smotra je bila prosli vikend - 16-18.03.
da, vjerujem da je tjedan dana premalo za zbilja ubaciti se, ali vjerujem da je isto tako jasno da smo mi htjeli legalno i legitimno predstavljati studente....
nadam se da se next time to nece ponoviti.... a negdje u dubini nadam se da ostavka nece biti prihvacena (ili da cete ju sami povuci... )
jer sam potpuno uvjerena da taj posao obavljate izuzetno kvalitetno
fmb (napisa): | A pritom leci ne samo da nisu bili odbijeni, nego smo cak i rekli da su dobrodosli. Ah, nema veze, tako i tako vam svima vec rekoh: mozete poceti slaviti, moja ostavka za smotru je urucena. |
meni osobno je iskreno zhao...... bijah na smotri... i zhao mi je sto nisam bila i prije - ali mi vjerojatno prije ne bi bilo TAKO zabavno
leci su bili i zbilja su bili dobro prihvaceni....... i to mi je bilo drago...
iako, kao sto rekoh, namjera je bila doci tamo kao studenti koje kasnije mogu hvatati na hodniku..... to nismo mogli..... a ono, bila je to losha kombinacija nepovoljnih dogadjaja u krivo vrijeme.....
let's move on
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 2:12 sri, 23. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]molim prije svega da se ovo ne shvati kao napad or smth.... ipak Vas jako cijenim :wink:[/quote]
Mda, ja nisam nekaj ovakvog pisao za svoje komentare jer ih stvarno nisam tak ni dozivljavao, al mozda ipak da spomenem. Nisam Vas htio napadati, samo ispraviti neke stvari koje sam smatrao netocnima.
I u potpunosti se slazem sa potrebom za atraktivno i do najmanjeg detalja strogo isplanirano predstavljanje iz svih onih razloga koji su nabrojeni prije.
Meni osobno, najbolji trenutak svih dosadasnjih smotri je prof. Polonijo kao Gandalf. Fenomenalno!!! :veselje:
I bit ce mi jako zao ak vise necete raditi smotre jer mislim da imate puno volje, dobrih ideja i maste za tak nekaj. :D
:vibre:
Nesi (napisa): | molim prije svega da se ovo ne shvati kao napad or smth.... ipak Vas jako cijenim  |
Mda, ja nisam nekaj ovakvog pisao za svoje komentare jer ih stvarno nisam tak ni dozivljavao, al mozda ipak da spomenem. Nisam Vas htio napadati, samo ispraviti neke stvari koje sam smatrao netocnima.
I u potpunosti se slazem sa potrebom za atraktivno i do najmanjeg detalja strogo isplanirano predstavljanje iz svih onih razloga koji su nabrojeni prije.
Meni osobno, najbolji trenutak svih dosadasnjih smotri je prof. Polonijo kao Gandalf. Fenomenalno!!!
I bit ce mi jako zao ak vise necete raditi smotre jer mislim da imate puno volje, dobrih ideja i maste za tak nekaj.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 6:55 sri, 23. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="fmb"]...koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo. [/quote]
S.T.O.P. nastupa jedinstveno za to da se problem Matematike rijesi. Kako koji od nas vide trenutacno stanje, osobna stvar svakog S.T.O.P.-ovca, jer posto su bitni papiri medjusobno kontradiktorni, sluzbeno stanje moze biti stvar osobnog izbora.
[size=3]moj je osobni stav ustavnost i autonomija sveucilista[/size]
'ave fun!
Sinisa
fmb (napisa): | ...koji takodjer ima politicki problem jer nastupa (vecim dijelom) jedinstveno za PMF. Matematicki odjel je samostalan i to je ne samo sluzbeni stav, nego i stanje, no zbog kompliciranosti situacije o kojoj je dosta bilo rijeci na drugim mjestima, moramo suradjivati s PMF-om tj. preko njih se prezentirati na Sveucilistu. Sto ne znaci da npr. nastupom na Smotri kao PMF - Matematicki odjel potpisujemo da se sa takvom situacijom slazemo. |
S.T.O.P. nastupa jedinstveno za to da se problem Matematike rijesi. Kako koji od nas vide trenutacno stanje, osobna stvar svakog S.T.O.P.-ovca, jer posto su bitni papiri medjusobno kontradiktorni, sluzbeno stanje moze biti stvar osobnog izbora.
moj je osobni stav ustavnost i autonomija sveucilista
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)

|
Postano: 12:16 sri, 23. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ja sam Vam se, iako primopredaja jos nije bila sluzbena, javila 8.3. sa zeljom da se ukljucimo u Smotru - sto nije 2 dana prije, ako smijem primjetiti.... :)[/quote]
Sorry, ovo dva dana nije bilo matematički precizno, ali što se tiče same pripreme: sve što je u razdoblju manjem od ca. 2 tjedna prije, u praksi je nemoguće skombinirati jer svi mi (u ovom slučaju konkretno: ja) imamo i tonu drugih redovnih poslova...
[quote="Nesi"]
nadam se da se next time to nece ponoviti.... a negdje u dubini nadam se da ostavka nece biti prihvacena :wink: (ili da cete ju sami povuci... )
jer sam potpuno uvjerena da taj posao obavljate izuzetno kvalitetno :g:
[/quote]
Hvala na lipim ricima i ne bih sad dalje o lecima i studentskim predstavnicima jer: ostavka je prihvacena, a ja ju povuc ne kanim :D :fly: :jumpjack:
FMB :patkica:
Nesi (napisa): | ja sam Vam se, iako primopredaja jos nije bila sluzbena, javila 8.3. sa zeljom da se ukljucimo u Smotru - sto nije 2 dana prije, ako smijem primjetiti....  |
Sorry, ovo dva dana nije bilo matematički precizno, ali što se tiče same pripreme: sve što je u razdoblju manjem od ca. 2 tjedna prije, u praksi je nemoguće skombinirati jer svi mi (u ovom slučaju konkretno: ja) imamo i tonu drugih redovnih poslova...
Nesi (napisa): |
nadam se da se next time to nece ponoviti.... a negdje u dubini nadam se da ostavka nece biti prihvacena (ili da cete ju sami povuci... )
jer sam potpuno uvjerena da taj posao obavljate izuzetno kvalitetno
|
Hvala na lipim ricima i ne bih sad dalje o lecima i studentskim predstavnicima jer: ostavka je prihvacena, a ja ju povuc ne kanim
FMB
|
|
[Vrh] |
|
fmb Forumaš(ica)

|
Postano: 12:22 sri, 23. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]...sluzbeno stanje moze biti stvar osobnog izbora.
[/quote]
dok nastupas kao privatna osoba, naravno da imas pravo izbora!
no, ako nastupas u ime neke institucije (kao npr. ak si dezuran na smotri), onda zastupas njen sluzbeni stav, neovisno slazes li se s njime ili ne (a ak te taj stav toliko smeta da ga nemres zastupat, onda ne radis na smotri nego ti se nabije dodekaedar na glavu :D)
[img]http://web.math.hr/~bruckler/cinik.jpg[/img]
cinik (napisa): | ...sluzbeno stanje moze biti stvar osobnog izbora.
|
no, ako nastupas u ime neke institucije (kao npr. ak si dezuran na smotri), onda zastupas njen sluzbeni stav, neovisno slazes li se s njime ili ne (a ak te taj stav toliko smeta da ga nemres zastupat, onda ne radis na smotri nego ti se nabije dodekaedar na glavu )
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 21:13 sri, 23. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]
[size=3]moj je osobni stav ustavnost i autonomija sveucilista[/size]
[/quote]
Šta se to sramiš iznositi svoj stav? :? :wink:
[quote="fmb"]
no, ako nastupas u ime neke institucije (kao npr. ak si dezuran na smotri), onda zastupas njen sluzbeni stav, neovisno slazes li se s njime ili ne (a ak te taj stav toliko smeta da ga nemres zastupat, onda ne radis na smotri nego ti se nabije dodekaedar na glavu :D)
[/quote]
Slažem se. Samo tako nije bilo na matematičkom štandu. Naime, na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, na jednom od štandova koje je Sveučilište rezerviralo za Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, točnije na štandu rezerviranom za Matematički odsjek tog fakulteta su ljudi koji bi trabali govoriti u ime istog, tvrdeći da je to štand nekakvog Matematičkog odjela, otvoreno kršili autonomiju sveučilišta zajamčenu Ustavom Republike Hrvatske (članak 67.), Statut Sveučilišta u Zagrebu (članak 114.) i ostale akte Sveučilišta o tom pitanju te Statut Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (članci 9. i 10.).
cinik (napisa): |
moj je osobni stav ustavnost i autonomija sveucilista
|
Šta se to sramiš iznositi svoj stav?
fmb (napisa): |
no, ako nastupas u ime neke institucije (kao npr. ak si dezuran na smotri), onda zastupas njen sluzbeni stav, neovisno slazes li se s njime ili ne (a ak te taj stav toliko smeta da ga nemres zastupat, onda ne radis na smotri nego ti se nabije dodekaedar na glavu )
|
Slažem se. Samo tako nije bilo na matematičkom štandu. Naime, na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, na jednom od štandova koje je Sveučilište rezerviralo za Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, točnije na štandu rezerviranom za Matematički odsjek tog fakulteta su ljudi koji bi trabali govoriti u ime istog, tvrdeći da je to štand nekakvog Matematičkog odjela, otvoreno kršili autonomiju sveučilišta zajamčenu Ustavom Republike Hrvatske (članak 67.), Statut Sveučilišta u Zagrebu (članak 114.) i ostale akte Sveučilišta o tom pitanju te Statut Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (članci 9. i 10.).
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:48 čet, 24. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Zivac, koliko je meni poznato, ti nisi na platnom spisku Sveucilista kao pravnik, pa bih te molio da svoju kampanju protiv otcjepljenja Matematike zadrzis za prikladnije prilike. :roll: Ako je Sveuciliste tako pogodjeno nasim uzasnim, zlocinackim tretmanom njihovog standa, onda neka oni zvocaju, a ne ti! :evil:
Ovo je topic o Smotri i nastupu Matematike tamo, a ne o tome kako Zli Matematicari nanose Dragom, Malom, Slatkom Sveucilistu teske dusevne boli... :PPPP
[b]KRACE: DOSTA PRICE O ODCJEPLJENJU :!: TOME NA OVOM TOPICU [u]NIJE[/u] MJESTO[/color] :!:[/b]
Zivac, koliko je meni poznato, ti nisi na platnom spisku Sveucilista kao pravnik, pa bih te molio da svoju kampanju protiv otcjepljenja Matematike zadrzis za prikladnije prilike. Ako je Sveuciliste tako pogodjeno nasim uzasnim, zlocinackim tretmanom njihovog standa, onda neka oni zvocaju, a ne ti!
Ovo je topic o Smotri i nastupu Matematike tamo, a ne o tome kako Zli Matematicari nanose Dragom, Malom, Slatkom Sveucilistu teske dusevne boli...
KRACE: DOSTA PRICE O ODCJEPLJENJU TOME NA OVOM TOPICU NIJE MJESTO
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Zivac Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 14:43 čet, 24. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][color=darkred]Zivac, koliko je meni poznato, ti nisi na platnom spisku Sveucilista kao pravnik, pa bih te molio da svoju kampanju protiv otcjepljenja Matematike zadrzis za prikladnije prilike. :roll: Ako je Sveuciliste tako pogodjeno nasim uzasnim, zlocinackim tretmanom njihovog standa, onda neka oni zvocaju, a ne ti! :evil:
Ovo je topic o Smotri i nastupu Matematike tamo, a ne o tome kako Zli Matematicari nanose Dragom, Malom, Slatkom Sveucilistu teske dusevne boli... :PPPP
[b]KRACE: DOSTA PRICE O ODCJEPLJENJU :!: TOME NA OVOM TOPICU [u]NIJE[/u] MJESTO[/color] :!:[/b][/quote]
U mom postu nije bilo ništa spornoga. dapače, upravo sam se pozivao na autonomiju sveučilišta koja je temelj visokog obrazovanja. Post naime spada u ovaj topic jer sam govorio o Smotri i odgovarao na navode iz ovog topica. Zato tražim da se post vrati jer smatram da je neopravdano obrisan.
Osim toga bi bilo korisno da ne budeš selektivan u brisanju samo onih postova koji tebi nisu po volji. Dalje, poštivanje autonomije sveučilišta, akadamskih sloboda i svih akata Sveučilišta u Zagrebu obvezujuće je za cjelokupnu akademsku zajednicu Sveučilišta. Pa ako si ti član te akademske zajednice i moderiraš ovaj forum koji bi trebao biti u službi znanosti i visokog obrazovanja na Sveučilištu (ili nekom njegovom dijelu), trebao bi se toga pridržavati, a ne upravo opstruirati pozive da se toga pridržava.
P.S. Znam da sad ovaj odgovor stvarno ne spada u ovaj topic, ali ga nisam imao gdje staviti. Slobodno ga obriši ako vratiš stari, pa ovo možemo zaboraviti. :? :wink:
vsego (napisa): | Zivac, koliko je meni poznato, ti nisi na platnom spisku Sveucilista kao pravnik, pa bih te molio da svoju kampanju protiv otcjepljenja Matematike zadrzis za prikladnije prilike. Ako je Sveuciliste tako pogodjeno nasim uzasnim, zlocinackim tretmanom njihovog standa, onda neka oni zvocaju, a ne ti!
Ovo je topic o Smotri i nastupu Matematike tamo, a ne o tome kako Zli Matematicari nanose Dragom, Malom, Slatkom Sveucilistu teske dusevne boli...
KRACE: DOSTA PRICE O ODCJEPLJENJU TOME NA OVOM TOPICU NIJE MJESTO  |
U mom postu nije bilo ništa spornoga. dapače, upravo sam se pozivao na autonomiju sveučilišta koja je temelj visokog obrazovanja. Post naime spada u ovaj topic jer sam govorio o Smotri i odgovarao na navode iz ovog topica. Zato tražim da se post vrati jer smatram da je neopravdano obrisan.
Osim toga bi bilo korisno da ne budeš selektivan u brisanju samo onih postova koji tebi nisu po volji. Dalje, poštivanje autonomije sveučilišta, akadamskih sloboda i svih akata Sveučilišta u Zagrebu obvezujuće je za cjelokupnu akademsku zajednicu Sveučilišta. Pa ako si ti član te akademske zajednice i moderiraš ovaj forum koji bi trebao biti u službi znanosti i visokog obrazovanja na Sveučilištu (ili nekom njegovom dijelu), trebao bi se toga pridržavati, a ne upravo opstruirati pozive da se toga pridržava.
P.S. Znam da sad ovaj odgovor stvarno ne spada u ovaj topic, ali ga nisam imao gdje staviti. Slobodno ga obriši ako vratiš stari, pa ovo možemo zaboraviti.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:56 čet, 24. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Tebi treba pregled kod specijaliste. :roll: Sto sam ja to obrisao? :-k
I [b]NE[/b], tvoj post nije on-topic. :wall: Necemo u svaku raspravu o nekom skupu u Zagrebu gurati pricu o nastanku Hrvatske Drzave i (kralju?) Tomislavu, zar ne? :roll: Na isti nacin necu tolerirati ni guranje price o otcjepljenju na svaku spomen neke aktivnosti PMF-MO, stogod tebi ono "O" znacilo. :evil:
Btw, sto je s tvojim postivanjem [b]MENE[/b] kao domacina na ovom Forumu (dapace, serveru)? :-k To je malo [b]iznad[/b] principa akademske zajednice i spada u elementarni Bon-ton. :evil: A ja, kao domacin, zelim da se okanis zagadjivanja ovakvih topica pricama o otcjepljenju. :x
Otvori si za to zasebni topic, pa raspravljaj koliko te volja (jasno, u skladu sa svim nadleznim pravilima/normama/... u koje si sigurno jako upucen). 8) Tamo ces mi onda objasniti zasto svojim studiranjem (i) na tom MO-u dajes podrsku instituciji za koji tvrdis da je ogrezla u kriminalu.[/color] :P
Tebi treba pregled kod specijaliste. Sto sam ja to obrisao?
I NE, tvoj post nije on-topic. Necemo u svaku raspravu o nekom skupu u Zagrebu gurati pricu o nastanku Hrvatske Drzave i (kralju?) Tomislavu, zar ne? Na isti nacin necu tolerirati ni guranje price o otcjepljenju na svaku spomen neke aktivnosti PMF-MO, stogod tebi ono "O" znacilo.
Btw, sto je s tvojim postivanjem MENE kao domacina na ovom Forumu (dapace, serveru)? To je malo iznad principa akademske zajednice i spada u elementarni Bon-ton. A ja, kao domacin, zelim da se okanis zagadjivanja ovakvih topica pricama o otcjepljenju.
Otvori si za to zasebni topic, pa raspravljaj koliko te volja (jasno, u skladu sa svim nadleznim pravilima/normama/... u koje si sigurno jako upucen). Tamo ces mi onda objasniti zasto svojim studiranjem (i) na tom MO-u dajes podrsku instituciji za koji tvrdis da je ogrezla u kriminalu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:30 čet, 24. 3. 2005 Naslov: |
|
|
Kako ne volim svadje u kojima nisu svi protiv mene (a i nemam energije za takve stvari zadnjih dana), necu se ovdje sukobljavati, no jedna me stvar ubola u oko jako. Naime,
[quote="vsego"][color=darkred]
Btw, sto je s tvojim postivanjem [b]MENE[/b] kao domacina na ovom Forumu (dapace, serveru)? :-k To je malo [b]iznad[/b] principa akademske zajednice i spada u elementarni Bon-ton. :evil:[/color][/quote]
bon-ton je najneformalniji i najnizi na ljestvici pravila ponasanja, te time formalno dolazi ispod svih opcih i specijalnih i ostalih papiriziranih akata mjerodavnih u danom slucaju, sto znaci da pozivanje na akademske principe na Sveucilistu ima [i]de lege[/i] vecu tezinu.
'ave fun!
Sinisa
Kako ne volim svadje u kojima nisu svi protiv mene (a i nemam energije za takve stvari zadnjih dana), necu se ovdje sukobljavati, no jedna me stvar ubola u oko jako. Naime,
vsego (napisa): |
Btw, sto je s tvojim postivanjem MENE kao domacina na ovom Forumu (dapace, serveru)? To je malo iznad principa akademske zajednice i spada u elementarni Bon-ton.  |
bon-ton je najneformalniji i najnizi na ljestvici pravila ponasanja, te time formalno dolazi ispod svih opcih i specijalnih i ostalih papiriziranih akata mjerodavnih u danom slucaju, sto znaci da pozivanje na akademske principe na Sveucilistu ima de lege vecu tezinu.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|