Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

NEPOTPUNI CD???
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 0

PostPostano: 9:54 uto, 22. 3. 2005    Naslov: NEPOTPUNI CD??? Citirajte i odgovorite

Zasto se u skriptarnici prodaje CD koji kao sadrzi program pomocu kojeg se mogu pisati programi u C-u, a koji se ne moze instalirati jer mu nesto nedostaje???
i zasto nam nitko nije objasnio kako cemo to instalirati i koristiti. ???
Zasto se u skriptarnici prodaje CD koji kao sadrzi program pomocu kojeg se mogu pisati programi u C-u, a koji se ne moze instalirati jer mu nesto nedostaje???
i zasto nam nitko nije objasnio kako cemo to instalirati i koristiti. ???

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 20 - 12

PostPostano: 10:04 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zato što krše razno razne zakone o licenciranju softvera, a nitko ih neće kazniti i zato što ima studenata koji su voljni platiti takve CD-e :(

Javi mi se na PM pa ću ti pomoći. Pretpostavljam da su problemi vezani uz DevC++
Zato što krše razno razne zakone o licenciranju softvera, a nitko ih neće kazniti i zato što ima studenata koji su voljni platiti takve CD-e Sad

Javi mi se na PM pa ću ti pomoći. Pretpostavljam da su problemi vezani uz DevC++

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 10:14 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]Zato što krše razno razne zakone o licenciranju softvera, a nitko ih neće kazniti i zato što ima studenata koji su voljni platiti takve CD-e :(

Javi mi se na PM pa ću ti pomoći. Pretpostavljam da su problemi vezani uz DevC++[/quote]

Dev-C++ je slobodan software izdan pod GNU GPL licencom te, kao takav, njegova distribucija je savrseno legalna pa i kupljena na obicnom CD-u u nasoj skriptarnici.

[quote="sourceforge"]
Dev-C++ is an full-featured Integrated Development Environment (IDE) for Win32. It uses GCC, Mingw or Cygwin as compiler and libraries set.

* Development Status: 6 - Mature
* Intended Audience: Developers, End Users/Desktop
* License: GNU General Public License (GPL)
* Operating System: 32-bit MS Windows 95/98, 32-bit MS Windows (NT/2000/XP), All 32-bit MS Windows (95/98/NT/2000/XP), All POSIX (Linux/BSD/UNIX-like OSes), Linux, Win2K, WinXP
* Programming Language: Delphi/Kylix
* Topic: Software Development
* Translations: English
* User Interface: Win32 (MS Windows), X Window System (X11)[/quote]

vise [url=http://sourceforge.net/projects/dev-cpp/]ovdje[/url], [url=www.fsf.org]ovdje[/url] i [url=http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html]ovdje[/url].
Gordan (napisa):
Zato što krše razno razne zakone o licenciranju softvera, a nitko ih neće kazniti i zato što ima studenata koji su voljni platiti takve CD-e Sad

Dev-C++ je slobodan software izdan pod GNU GPL licencom te, kao takav, njegova distribucija je savrseno legalna pa i kupljena na obicnom CD-u u nasoj skriptarnici.

sourceforge (napisa):

Dev-C++ is an full-featured Integrated Development Environment (IDE) for Win32. It uses GCC, Mingw or Cygwin as compiler and libraries set.

* Development Status: 6 - Mature
* Intended Audience: Developers, End Users/Desktop
* License: GNU General Public License (GPL)
* Operating System: 32-bit MS Windows 95/98, 32-bit MS Windows (NT/2000/XP), All 32-bit MS Windows (95/98/NT/2000/XP), All POSIX (Linux/BSD/UNIX-like OSes), Linux, Win2K, WinXP
* Programming Language: Delphi/Kylix
* Topic: Software Development
* Translations: English
* User Interface: Win32 (MS Windows), X Window System (X11)

vise ovdje, ovdje i ovdje.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Vincent Van Ear
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 1 - 2

PostPostano: 10:36 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Legalan or nelegalan, problem sa instalacijom postoji i izgleda nije jedinstven. :evil:
Legalan or nelegalan, problem sa instalacijom postoji i izgleda nije jedinstven. Evil or Very Mad

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 11:21 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Vincent Van Ear"]Legalan or nelegalan, problem sa instalacijom postoji i izgleda nije jedinstven. :evil:[/quote]

to je sve ok...ali to nema veze sa piratskim softverom, licenciranju softvera i zakonima.

to ima veze sa onima koji su taj CD radili :evil:
Vincent Van Ear (napisa):
Legalan or nelegalan, problem sa instalacijom postoji i izgleda nije jedinstven. Evil or Very Mad

to je sve ok...ali to nema veze sa piratskim softverom, licenciranju softvera i zakonima.

to ima veze sa onima koji su taj CD radili Evil or Very Mad

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 11:48 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]to je sve ok...ali to nema veze sa piratskim softverom, licenciranju softvera i zakonima.[/quote]
Ne radi se samo o DevC-u već i drugom softveru koji se može kupiti u skriptarnici. I ne, ne kažem da je piratski (mislim ne snimaju Win XP ljudima za 10kn :-) ) ali poprilično sam uvjeren da su određene stavke licenci koje se tiču distribucije narušene. Budem jednom prilikom detaljnije napisao .... sad zbilja nemam vremena

[quote="HijenA"]to ima veze sa onima koji su taj CD radili :evil:[/quote]
Tako je! S onima koji su to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat .... :(
HijenA (napisa):

Ne radi se samo o DevC-u već i drugom softveru koji se može kupiti u skriptarnici. I ne, ne kažem da je piratski (mislim ne snimaju Win XP ljudima za 10kn Smile ) ali poprilično sam uvjeren da su određene stavke licenci koje se tiču distribucije narušene. Budem jednom prilikom detaljnije napisao .... sad zbilja nemam vremena

HijenA (napisa):
to ima veze sa onima koji su taj CD radili Evil or Very Mad

Tako je! S onima koji su to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat .... Sad

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:45 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svashta... :roll: Mislite da asistenti (koji su "[i]to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat[/i]") imaju neku korist od toga? :roll: Samo izgubljeno vrijeme... :( Nitko nas nije [b]tjerao[/b] da to radimo; pokusali smo pomoci studentima, pa je u procesu - cini se - doslo do greske. :(

CD je doshao i do mene, no mislio sam da je rijec o problemu s mojom kopijom. :?

Vidjet cu s kolegama sto se dogodilo, pa cemo javiti ovdje. :D

To tada, isprika svima ostecenima... :sorry:
Svashta... Rolling Eyes Mislite da asistenti (koji su "to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat") imaju neku korist od toga? Rolling Eyes Samo izgubljeno vrijeme... Sad Nitko nas nije tjerao da to radimo; pokusali smo pomoci studentima, pa je u procesu - cini se - doslo do greske. Sad

CD je doshao i do mene, no mislio sam da je rijec o problemu s mojom kopijom. Confused

Vidjet cu s kolegama sto se dogodilo, pa cemo javiti ovdje. Very Happy

To tada, isprika svima ostecenima... Oprosti...

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 13:56 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Svashta... :roll: Mislite da asistenti (koji su "[i]to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat[/i]") imaju neku korist od toga? :roll: Samo izgubljeno vrijeme... :([/quote]
Ne! Daleko od toga! Ako ja asistentu dam prazan CD i zamolim ga da mi nešto snimi to je njegova dobra volja i ako ne radi nikom niš, možemo uz kavicu raspravit zašto ne radi 8)
Ali ovdje se radi o prodaji nečeg, nečeg što ne radi. A koliko sam shvatio ne prodaju asistenti već skriptarnica

(kapa dolje svim asistentima koji trpe horde studenata koji ih žicaju da im se snimi neka Linux distribucija ili što već ...)

gordan
vsego (napisa):
Svashta... Rolling Eyes Mislite da asistenti (koji su "to htjeli na brzinu sredit i počet prodavat") imaju neku korist od toga? Rolling Eyes Samo izgubljeno vrijeme... Sad

Ne! Daleko od toga! Ako ja asistentu dam prazan CD i zamolim ga da mi nešto snimi to je njegova dobra volja i ako ne radi nikom niš, možemo uz kavicu raspravit zašto ne radi Cool
Ali ovdje se radi o prodaji nečeg, nečeg što ne radi. A koliko sam shvatio ne prodaju asistenti već skriptarnica

(kapa dolje svim asistentima koji trpe horde studenata koji ih žicaju da im se snimi neka Linux distribucija ili što već ...)

gordan

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:12 uto, 22. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Asistenti su slozili CD i dali Skriptarnici na kopiranje [b]bas zato[/b] da mi ne przimo 400 kopija toga. :shock: Nase vrijeme je ograniceno, a ni przilice se ne bi dobro nosile s tom kolicinom CDova... :(

A 10kn ide Skriptarnici i mislim da stvarno nije puno za CD koji sadrzi vjezbe, predavanja, te potrebni i nepotrebni-ali-korisni software. 8)

AFAIK, sve na [b]tom[/b] CDu je free za ovakvu redistribuciju... :)
Asistenti su slozili CD i dali Skriptarnici na kopiranje bas zato da mi ne przimo 400 kopija toga. Shocked Nase vrijeme je ograniceno, a ni przilice se ne bi dobro nosile s tom kolicinom CDova... Sad

A 10kn ide Skriptarnici i mislim da stvarno nije puno za CD koji sadrzi vjezbe, predavanja, te potrebni i nepotrebni-ali-korisni software. Cool

AFAIK, sve na tom CDu je free za ovakvu redistribuciju... Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 0:05 sri, 23. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

10 kn nije puno, ali mislim da je za ovo o cemu vi pricate i previse jer sve postoji na netu i to besplatno. stvarno mi nije jasno da neko na jadnim studentima zgrce pare :shock:
10 kn nije puno, ali mislim da je za ovo o cemu vi pricate i previse jer sve postoji na netu i to besplatno. stvarno mi nije jasno da neko na jadnim studentima zgrce pare Shocked

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 1:43 sri, 23. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]10 kn nije puno, ali mislim da je za ovo o cemu vi pricate i previse jer sve postoji na netu i to besplatno. stvarno mi nije jasno da neko na jadnim studentima zgrce pare :shock:[/quote]
pa mislim da bi da si doma radis sam taj cd potrosio isto 10kuna. mozda malo manje, ali zavisi koliko skidas dugo plus jos cijena cd dode na isto!! manje vise!! :roll:
Anonymous (napisa):
10 kn nije puno, ali mislim da je za ovo o cemu vi pricate i previse jer sve postoji na netu i to besplatno. stvarno mi nije jasno da neko na jadnim studentima zgrce pare Shocked

pa mislim da bi da si doma radis sam taj cd potrosio isto 10kuna. mozda malo manje, ali zavisi koliko skidas dugo plus jos cijena cd dode na isto!! manje vise!! Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:38 sri, 23. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Fax nema organizirano kopiranje CDova, a Skriptarnica nije Caritas. :( Ako netko to moze organizirati povoljnije, rado cemo mu izaci u susret. :D

I [b]bas zato[/b] sto "[i]jadni studenti[/i]" to sve mogu nabaviti [b]besplatno[/b], nitko vas ne tjera da ovo kupite. 8) Ja znam da od svega toga nemam ni lilihip, ali necu se niti ici natezati sa Skriptarnicom da li ce biti 5kn ili 10kn. :? Da su trazili vise, onda bismo prigovorili, ali ovako... :roll:

Mislim da bi bilo prikladnije da zvocate sto drugi kolegiji ne daju prakticki [b]SVE[/b] nastavne materijale i popratni software na jednom CDu. :( Da to rade i drugi, pa jos da svi kolegiji jedne godine budu na istom CDu (ili cak svi kolegiji svih godina), onda 10kn ne bi bilo puno. :D Ergo, Prog(C) je - [b]IMO[/b] - losha adresa za zvocanje... :roll:

Filipnet, vjerojatno bi te "kucna radinost", ako imas DSL ili si u domu, kostala manje od 10kn (preko modema, vjerojatno vishe), ali potrudite se sve to sami skupiti, pa da vidimo koliko svog vremena dobijete (tj. ustedite) za 10kn. :P
Fax nema organizirano kopiranje CDova, a Skriptarnica nije Caritas. Sad Ako netko to moze organizirati povoljnije, rado cemo mu izaci u susret. Very Happy

I bas zato sto "jadni studenti" to sve mogu nabaviti besplatno, nitko vas ne tjera da ovo kupite. Cool Ja znam da od svega toga nemam ni lilihip, ali necu se niti ici natezati sa Skriptarnicom da li ce biti 5kn ili 10kn. Confused Da su trazili vise, onda bismo prigovorili, ali ovako... Rolling Eyes

Mislim da bi bilo prikladnije da zvocate sto drugi kolegiji ne daju prakticki SVE nastavne materijale i popratni software na jednom CDu. Sad Da to rade i drugi, pa jos da svi kolegiji jedne godine budu na istom CDu (ili cak svi kolegiji svih godina), onda 10kn ne bi bilo puno. Very Happy Ergo, Prog(C) je - IMO - losha adresa za zvocanje... Rolling Eyes

Filipnet, vjerojatno bi te "kucna radinost", ako imas DSL ili si u domu, kostala manje od 10kn (preko modema, vjerojatno vishe), ali potrudite se sve to sami skupiti, pa da vidimo koliko svog vremena dobijete (tj. ustedite) za 10kn. Razz

[Vrh]
Ema
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 13:41 sri, 23. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa buduci da je vecina nas vec kupila taj cd i da ne radi, mozete li barem reci gdje mogu skinuti neku verziju DevC++ koja ce normalno funkcionirati?
Hvala
pa buduci da je vecina nas vec kupila taj cd i da ne radi, mozete li barem reci gdje mogu skinuti neku verziju DevC++ koja ce normalno funkcionirati?
Hvala

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:21 sri, 23. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na [url=http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html]sluzbenoj stranici Dev C++[/url]. 8)

Zapravo, ja nemam uopce ideju koliko je CDa prodano... :grebgreb:
Na sluzbenoj stranici Dev C++. Cool

Zapravo, ja nemam uopce ideju koliko je CDa prodano... Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 13:04 čet, 24. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Na [url=http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html]sluzbenoj stranici Dev C++[/url]. 8)

Zapravo, ja nemam uopce ideju koliko je CDa prodano... :grebgreb:[/quote]

mozda je bolje da pogledaju [url=http://sourceforge.net/projects/dev-cpp/]ovdje[/url] jer ima cinimise malo vise materijala. osim toga, ipak je Dev-C++ Sourceforgeov projekt (izdan pod GNU GPL licencom).
vsego (napisa):
Na sluzbenoj stranici Dev C++. Cool

Zapravo, ja nemam uopce ideju koliko je CDa prodano... Kotacici rade 100 na sat

mozda je bolje da pogledaju ovdje jer ima cinimise malo vise materijala. osim toga, ipak je Dev-C++ Sourceforgeov projekt (izdan pod GNU GPL licencom).

[Vrh]
Mr.Doe
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 50 - 30

PostPostano: 21:08 čet, 31. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

No,kada ćemo moći kupiti "redizajnirani" CD,tj. CD koji u potpunosti radi,kao i njegovi programi.
No,kada ćemo moći kupiti "redizajnirani" CD,tj. CD koji u potpunosti radi,kao i njegovi programi.

[Vrh]
Meri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
10 = 12 - 2

PostPostano: 18:53 pet, 1. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

I believe quite soon; tako bar reče danas na vježbama asistent Puljić :dance:
I believe quite soon; tako bar reče danas na vježbama asistent Puljić Ja sam za ples, o jeee-eee...

Kova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:59 pet, 1. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne kuzim cemu kupovati novi cd samo zbog [url=http://www.bloodshed.net/dev/devcpp.html//]Dev C++[/url] kada ga mozete skinuti za dvadesetak minuta, program ima svega 9.2 Mb. Bar sam tako ja napravio.
Ne kuzim cemu kupovati novi cd samo zbog Dev C++ kada ga mozete skinuti za dvadesetak minuta, program ima svega 9.2 Mb. Bar sam tako ja napravio.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:27 sub, 2. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dakle, CD je gotov i trebao bi se za koji dan pojaviti u Skriptarnici. 8)

Osim DevC++, dodana je tablica prioriteta operatora u C-u - nista prepametno, ali ipak korisno. 8)

Kako sam rekao svojoj grupi: par vas (npr. do petero po grupi) moze zamoliti kolegu Puljica (jer ja na faxu nemam przilicu) da vam zaprzi (jasno, free of charge; samo ponesite prazni CD), pa si onda dalje medjusobno kopirajte. 8)
Dakle, CD je gotov i trebao bi se za koji dan pojaviti u Skriptarnici. Cool

Osim DevC++, dodana je tablica prioriteta operatora u C-u - nista prepametno, ali ipak korisno. Cool

Kako sam rekao svojoj grupi: par vas (npr. do petero po grupi) moze zamoliti kolegu Puljica (jer ja na faxu nemam przilicu) da vam zaprzi (jasno, free of charge; samo ponesite prazni CD), pa si onda dalje medjusobno kopirajte. Cool

[Vrh]
Sly
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 8:54 sub, 16. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Taj DevC++ je, netko od asistenata, dok je skidao s neta prekinuo download pa ga na cd-u ima samo 0.5mb.
Zato svima ne radi.
Taj DevC++ je, netko od asistenata, dok je skidao s neta prekinuo download pa ga na cd-u ima samo 0.5mb.
Zato svima ne radi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum