Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 22:09 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote]Na radost C'Tebe i ostalog opcinstva ima veze sa sahom. [/quote]
The joy :)
Dakle kula(a bogami i kraljica) mogu postavit 8 max na ploču.
Kulu pod nadimkom jedan mogu postavit u prvi stupac na 8 (osam) načina.
Kulu nadimkom dva mogu postavit u drugi stupac na 7 (sedam) načina.
.
.
.
.
Kulu nadimkom jedan mogu stavit u osmi stupac na 1 (jedan) način.
Dakle načina imam: 8*7*6*5*4*3*2*1=8! :shock:
Koliko razmještaja kraljice je već malčice teže :oops:
Konjova mogu postaviti dvadesetičetiri (24) tako da popunim prvi, četvrti i sedmi redak, je li bi se moglo više ne znam, ali mi se čini da ne.
E sad, na koliko načina, jao, jao :)
Za lofce bih moro malo pogledat ploču :(
Citat: | Na radost C'Tebe i ostalog opcinstva ima veze sa sahom. |
The joy
Dakle kula(a bogami i kraljica) mogu postavit 8 max na ploču.
Kulu pod nadimkom jedan mogu postavit u prvi stupac na 8 (osam) načina.
Kulu nadimkom dva mogu postavit u drugi stupac na 7 (sedam) načina.
.
.
.
.
Kulu nadimkom jedan mogu stavit u osmi stupac na 1 (jedan) način.
Dakle načina imam: 8*7*6*5*4*3*2*1=8!
Koliko razmještaja kraljice je već malčice teže
Konjova mogu postaviti dvadesetičetiri (24) tako da popunim prvi, četvrti i sedmi redak, je li bi se moglo više ne znam, ali mi se čini da ne.
E sad, na koliko načina, jao, jao
Za lofce bih moro malo pogledat ploču
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 22:11 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
E, da
Da se ne bi netko, nedaj Bože, uvrijedio, onaj ajm vit stjupid ukazuje na moj nik, a ne na individuu koja prije je postala (u ovom slučaju krcko)
E, da
Da se ne bi netko, nedaj Bože, uvrijedio, onaj ajm vit stjupid ukazuje na moj nik, a ne na individuu koja prije je postala (u ovom slučaju krcko)
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:47 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Za kule je tocno (sad se drugi moraju zagrijavat sklekovima). Max broj kraljica je isto 8, al hocu vidjet bar jedan raspored. Za prebrojat koliko ima rasporeda trebat ce perlushina (bar meni, al mislim da je i generalno to najteze od postavljenih pitanja)
Glede konjova moze se i puno vise od 24.. za lofce je zanimljivo pa nebum daval hintova.
[quote="C'Tebo"]Da se ne bi netko, nedaj Bože, uvrijedio, onaj ajm vit stjupid ukazuje na moj nik, a ne na individuu koja prije je postala (u ovom slučaju krcko)[/quote]
Kaj god. Pa nismo take uvredljivi 8)
Za kule je tocno (sad se drugi moraju zagrijavat sklekovima). Max broj kraljica je isto 8, al hocu vidjet bar jedan raspored. Za prebrojat koliko ima rasporeda trebat ce perlushina (bar meni, al mislim da je i generalno to najteze od postavljenih pitanja)
Glede konjova moze se i puno vise od 24.. za lofce je zanimljivo pa nebum daval hintova.
C'Tebo (napisa): | Da se ne bi netko, nedaj Bože, uvrijedio, onaj ajm vit stjupid ukazuje na moj nik, a ne na individuu koja prije je postala (u ovom slučaju krcko) |
Kaj god. Pa nismo take uvredljivi
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 23:30 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Joj, vsego, pa nije mi rješenje točno :)
Da je, malo bih si rezmislil o predlogu, ne :oops:
Što se konjova tiče, moral bih si malčice porazmislit o tome.
Što se lovcova tiče, jel samo bijele ili i bijele i crne mećemo?
Što se kraljica tiče, znal sam ja jednu kombinaciju, sam se trebam malčice porazmislit :)
Joj, vsego, pa nije mi rješenje točno
Da je, malo bih si rezmislil o predlogu, ne
Što se konjova tiče, moral bih si malčice porazmislit o tome.
Što se lovcova tiče, jel samo bijele ili i bijele i crne mećemo?
Što se kraljica tiče, znal sam ja jednu kombinaciju, sam se trebam malčice porazmislit
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 23:39 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"]Što se lovcova tiče, jel samo bijele ili i bijele i crne mećemo?[/quote]
Niti jedan par se ne smije napadat, bez obzira na boju. Kao da su bijeli, crni, crveni, zeleni, plavi.. nizes razlicite boje dok ne dodjes do maksimalnog broja (isto kao za ostale figure). Ako pitas za prebrojat makismalne rasporede uzmi da su svi iste boje.
C'Tebo (napisa): | Što se lovcova tiče, jel samo bijele ili i bijele i crne mećemo? |
Niti jedan par se ne smije napadat, bez obzira na boju. Kao da su bijeli, crni, crveni, zeleni, plavi.. nizes razlicite boje dok ne dodjes do maksimalnog broja (isto kao za ostale figure). Ako pitas za prebrojat makismalne rasporede uzmi da su svi iste boje.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 23:45 sri, 27. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Joooj ma ne boja lofca, nego boja njegovog napadanja
Znam, pogrešno sam se izrazio :(
Joooj ma ne boja lofca, nego boja njegovog napadanja
Znam, pogrešno sam se izrazio
[Vrh] |
|
Debela_Oprah Forumaš s poteškoćama u pisanju
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:07 čet, 28. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="Debela_Oprah"][quote="vsego"]
A ti, C'Tebo.... mozda da potrazis lijecnicku pomoc :?: Mislim.... poslati rjesenje 18 [b][u]minuta[/u][/b] nakon sto je zadatak zadan.... :shocked!:[/quote]
Hmmm...Ej ti vsego; naj mi napadat mog C'Tebu; jel bum te zmetlom.[/quote]
Ja samo zelim pomoci decku. Zamisli, kad bus ti trebala ici na svoj show, a on ne bu mog'o cuvati djecu jer refresha forum iscekujuci Krckove zadatke.... :) (a nadam se da ce i ovo sa refreshom biti uskoro rijeseno :()
[quote="Debela_Oprah"]Btw; krcko, ovaj sam zadatak vec vidla (barem za topove i kraljice), tak da mi i nije bas napeto. :cry: [/quote]
Pa ne dolazimo ovdje [b][u]gledati[/u][/b] zadatke. Tu smo da ih rijesimo, ne? Zasto se ne ugledas na (svog? neeee.... naseg!) C'Tebu :?:
Ili, rijesi za konje i lovce.... :idea:
[quote="Debela_Oprah"]Nis, grem ja spat.[/quote]
A ne jesti sarme? :twisted:
Debela_Oprah (napisa): | vsego (napisa): |
A ti, C'Tebo.... mozda da potrazis lijecnicku pomoc Mislim.... poslati rjesenje 18 minuta nakon sto je zadatak zadan.... |
Hmmm...Ej ti vsego; naj mi napadat mog C'Tebu; jel bum te zmetlom. |
Ja samo zelim pomoci decku. Zamisli, kad bus ti trebala ici na svoj show, a on ne bu mog'o cuvati djecu jer refresha forum iscekujuci Krckove zadatke.... (a nadam se da ce i ovo sa refreshom biti uskoro rijeseno )
Debela_Oprah (napisa): | Btw; krcko, ovaj sam zadatak vec vidla (barem za topove i kraljice), tak da mi i nije bas napeto. |
Pa ne dolazimo ovdje gledati zadatke. Tu smo da ih rijesimo, ne? Zasto se ne ugledas na (svog? neeee.... naseg!) C'Tebu
Ili, rijesi za konje i lovce....
Debela_Oprah (napisa): | Nis, grem ja spat. |
A ne jesti sarme?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:28 čet, 28. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="C'Tebo"]Joooj ma ne boja lofca, nego boja njegovog napadanja[/quote]
:?: :?: :?: Sad mi tek nije jasno sto si htio rec..[/quote]
Iskreno, nije ni meni. :?
[quote="krcko"]Nemoj se zamarat vsegom, ljubomoran je sto si bio brzi od njega :scatter:[/quote]
Pa znate li vi, ljudi, koliko treba da se slozi jedna Perlushina?!? Mnogi ni ne vjeruju da se te stvari suvislo izvrsavaju :!: :!: :!: :lol:
Vidjet ces ti svoje, Krcko, cim prestanes skakutati lijevo-desno s tim smajlijima.... :bad-words:
krcko (napisa): | C'Tebo (napisa): | Joooj ma ne boja lofca, nego boja njegovog napadanja |
Sad mi tek nije jasno sto si htio rec.. |
Iskreno, nije ni meni.
krcko (napisa): | Nemoj se zamarat vsegom, ljubomoran je sto si bio brzi od njega |
Pa znate li vi, ljudi, koliko treba da se slozi jedna Perlushina?!? Mnogi ni ne vjeruju da se te stvari suvislo izvrsavaju
Vidjet ces ti svoje, Krcko, cim prestanes skakutati lijevo-desno s tim smajlijima....
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
bingo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 18:36 čet, 28. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Ma bravo, bingo, nije mi to palo na pamet!
Ma bravo, bingo, nije mi to palo na pamet!
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 19:02 čet, 28. 11. 2002 Naslov: |
|
|
Čini mi se da je to jedan jedini način na koji se mogu konji rasporedit.
Ovaj postupak razmišljanja:
Metnemo ih 32 na crna polja.
Maknem jednog
Tog jednog i dalje mogu postavit samo na to mjesto (zato što skakač skoči na bjelo pa opet na crno-dakle svako bijelo polje napada barem dva skakača).
Ako hoćemo jednog skakača stavit na neko bijelo polje, moramo maknut sve skakače koji napadaju to bijelo polje, kojih ima (ovisno o tome gdje se polje na ploči nalazi) 8, 4 ili 2.
Kada metnemo nekog skakača na to bijelo polje, onda on napada sva ona crna polja na kojima je do sada bio po jedan konj.
Da bismo ove viška konjeve stavili negdje, možemo na bijelo ili na crno polje (s tim da ovoga na bijelom polju ne želim micat). Crna su sva zauzeta, osim onih 8, 4 ili 2 koja su pak napadnuta.
Dakle, ove postavljamo na bijela polja (i opet isti postupak)
Tako, tako i sve ćemo premjestit sa crnih polja na bijela ----> ima dva moguća razmještaja :)
Je li točno?
Sad bum lofce razmišljal.
Čini mi se da je to jedan jedini način na koji se mogu konji rasporedit.
Ovaj postupak razmišljanja:
Metnemo ih 32 na crna polja.
Maknem jednog
Tog jednog i dalje mogu postavit samo na to mjesto (zato što skakač skoči na bjelo pa opet na crno-dakle svako bijelo polje napada barem dva skakača).
Ako hoćemo jednog skakača stavit na neko bijelo polje, moramo maknut sve skakače koji napadaju to bijelo polje, kojih ima (ovisno o tome gdje se polje na ploči nalazi) 8, 4 ili 2.
Kada metnemo nekog skakača na to bijelo polje, onda on napada sva ona crna polja na kojima je do sada bio po jedan konj.
Da bismo ove viška konjeve stavili negdje, možemo na bijelo ili na crno polje (s tim da ovoga na bijelom polju ne želim micat). Crna su sva zauzeta, osim onih 8, 4 ili 2 koja su pak napadnuta.
Dakle, ove postavljamo na bijela polja (i opet isti postupak)
Tako, tako i sve ćemo premjestit sa crnih polja na bijela ----> ima dva moguća razmještaja
Je li točno?
Sad bum lofce razmišljal.
[Vrh] |
|
bingo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Void Forumaš(ica)
|
Postano: 20:02 čet, 28. 11. 2002 Naslov: |
|
|
[quote="bingo"]Evo da probam i za lovce.
Dakle lovac napada dijagonalno, a dijagonala u jednom smjeru imamo 2*8-2=14 ( -2 zato sto lovac u kutu ploce pokriva dva polja), pa mozemo postaviti najvise 14 lovaca. Npr. A1 A3 A5 A7 B1 C8 D1 E8 F1 G8 H1 H2 H4 H6.
:drinking:[/quote]
Preduhitrio si me, bingo... bas sam htio poslati za lovce... vidim da nisi spomenuo koliko je max takvih polozaja.
Vjerojatno sam u krivu, ali nesto naslucujem da bi moglo biti 16 takvih polozaja (ako postavljamo 14 lovaca na plocu).
Krcko, jesam li totalno fulao?
Probat cu i za kraljice nesto smisliti.
bingo (napisa): | Evo da probam i za lovce.
Dakle lovac napada dijagonalno, a dijagonala u jednom smjeru imamo 2*8-2=14 ( -2 zato sto lovac u kutu ploce pokriva dva polja), pa mozemo postaviti najvise 14 lovaca. Npr. A1 A3 A5 A7 B1 C8 D1 E8 F1 G8 H1 H2 H4 H6.
|
Preduhitrio si me, bingo... bas sam htio poslati za lovce... vidim da nisi spomenuo koliko je max takvih polozaja.
Vjerojatno sam u krivu, ali nesto naslucujem da bi moglo biti 16 takvih polozaja (ako postavljamo 14 lovaca na plocu).
Krcko, jesam li totalno fulao?
Probat cu i za kraljice nesto smisliti.
|
|
[Vrh] |
|
|