Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

CSS validator potvrdjuje, a Internet Explorer radi probleme
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
11 = 14 - 3

PostPostano: 13:41 uto, 29. 3. 2005    Naslov: CSS validator potvrdjuje, a Internet Explorer radi probleme Citirajte i odgovorite

Je li moguce da mi IE nece izvrsit css "naredbu" za promjenu bordera nad tekstom. Najbolje od svega je to stop mi je CSS1 validator izbacio poruku [color=red]"Valid CSS1"[/color]!
Je li moguce da mi IE nece izvrsit css "naredbu" za promjenu bordera nad tekstom. Najbolje od svega je to stop mi je CSS1 validator izbacio poruku "Valid CSS1"!

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:53 uto, 29. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, moguce je, naravno. 8) Podrska za CSS je kod IEa uvijek bila nedovrsena i upitna (ako se ne varam, Mozilla je prva podrzala CSS1 [b]u potpunosti[/b], dok CSS2 jos uvijek nitko ne podrzava). 8)

Ipak, borderi su prilicno elementarna stvar. :-s Moze malo bolji opis problema? :-k Like:
- URL :|
- objasnjenje gdje i sto steka :)
- koja verzija IEa :blju:
Pa, moguce je, naravno. Cool Podrska za CSS je kod IEa uvijek bila nedovrsena i upitna (ako se ne varam, Mozilla je prva podrzala CSS1 u potpunosti, dok CSS2 jos uvijek nitko ne podrzava). Cool

Ipak, borderi su prilicno elementarna stvar. Eh? Moze malo bolji opis problema? Think Like:
- URL Neutral
- objasnjenje gdje i sto steka Smile
- koja verzija IEa Krcko kaze 'blju' - sto vise reci?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 7:07 sri, 30. 3. 2005    Naslov: Re: CSS validator potvrdjuje, a Internet Explorer radi probl Citirajte i odgovorite

[quote="SvekY"]Je li moguce da mi IE nece izvrsit css "naredbu" za promjenu bordera nad tekstom. Najbolje od svega je to stop mi je CSS1 validator izbacio poruku [color=red]"Valid CSS1"[/color]![/quote]

da...zato sto IE nije sasvim kompatibilan ni sa jednim CSS standardom. probaj u Mozilli ili Operi (or sth)...ako radi, sigurno je problem u IE-u.
SvekY (napisa):
Je li moguce da mi IE nece izvrsit css "naredbu" za promjenu bordera nad tekstom. Najbolje od svega je to stop mi je CSS1 validator izbacio poruku "Valid CSS1"!

da...zato sto IE nije sasvim kompatibilan ni sa jednim CSS standardom. probaj u Mozilli ili Operi (or sth)...ako radi, sigurno je problem u IE-u.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 7:10 sri, 30. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]- koja verzija IEa :blju:[/quote]

kakve veze ima koja je verzija IE-a? pa AFAIK IE 6.0 koristi isti onaj rendering engine koji je koristio i IE 4. zato i je toliko pun sigurnosnih propusta (radi "kompatibilnosti" sa starijim verzijama) i bugova (opet radi iste "kompatibilnosti" :roll:).
vsego (napisa):
- koja verzija IEa Krcko kaze 'blju' - sto vise reci?

kakve veze ima koja je verzija IE-a? pa AFAIK IE 6.0 koristi isti onaj rendering engine koji je koristio i IE 4. zato i je toliko pun sigurnosnih propusta (radi "kompatibilnosti" sa starijim verzijama) i bugova (opet radi iste "kompatibilnosti" Rolling Eyes).

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:05 sri, 30. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Razlicito je ponasanje kroz verzije. :roll:

Na primjer, IIRC, IE5 je u width ukljucivao padding, a IE6 nije. :shock: Bila je i neka poshalica na tu temu (vidjeh nedavno (i) na [i]Raspravama[/i]). :D

Podrska za CSS je u IE-ovima bila jako nekonzistentna i razlicita od verzije do verzije, sto prilicno cudi ako se zna da je M$ idejni zacetnik CSSa i da su oni to "gurali" u ranim danima (prije nego je W3C usvojio CSS kao standard). :shock:
Razlicito je ponasanje kroz verzije. Rolling Eyes

Na primjer, IIRC, IE5 je u width ukljucivao padding, a IE6 nije. Shocked Bila je i neka poshalica na tu temu (vidjeh nedavno (i) na Raspravama). Very Happy

Podrska za CSS je u IE-ovima bila jako nekonzistentna i razlicita od verzije do verzije, sto prilicno cudi ako se zna da je M$ idejni zacetnik CSSa i da su oni to "gurali" u ranim danima (prije nego je W3C usvojio CSS kao standard). Shocked

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 9:29 sri, 6. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na kraju mi sve radi. [size=14][url=http://student.math.hr/~lsvenda]KLIKNI[/url][/size]

Vjerojatno je bio problem da sam skinuo stranicu na kompjuter i lokalno ju mijenjao i učitavao, a validatorom provjeravao [size=9](šeprtlja)[/size] na studentu.

Internet Explorer 6.0
Na kraju mi sve radi. KLIKNI

Vjerojatno je bio problem da sam skinuo stranicu na kompjuter i lokalno ju mijenjao i učitavao, a validatorom provjeravao (šeprtlja) na studentu.

Internet Explorer 6.0

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum