[quote="Anonymous"]1. kad u zadatku pise da je funkcija zadana induktivno, smije li se to rijesiti rekurzivno?[/quote]
Ako explicitno ne kaze kako treba rijesiti (npr. "[i]napisite rekurzivnu funkciju[/i]" ili "[i]zabranjeno je koristenje rekurzije[/i]"), onda smijes. :D
Opcenito, smijes koristiti sve sto spada u standardni ANSI C i nije explicitno zabranjeno (npr. ako zadatak kaze "[i]zabranjeno je koristenje dodatnih nizova[/i]", onda ne smijes koristiti nizove). 8)
[quote="Anonymous"]2. kod otvaranja datoteka, koja je razlika izmedu "wt" i "w", odnosno izmedu "rt" i "r"?[/quote]
Ovo "t" znaci da je rijec o textualnoj datoteci. :) Bitno je sa sustave koji razlicito tretiraju textualne i binarne datoteke (Linux, npr, ne spada u tu kategoriju, dok DOS spada). :)
Zapravo, ja sam (pomocu [tt]man fopen[/tt]) nasao da se stavlja "b" ako je file binaran (dakle, ne-textualan)... :-s Ma, ako upisujes stringove, stavi "t", a ako upisujes u file structove stavi "b" i mirna Bosna! :D
Vise o tome mozes naci [url=http://members.tripod.com/~jhyoung/c/fopen.htm]ovdje[/url]. 8)
Anonymous (napisa): | 1. kad u zadatku pise da je funkcija zadana induktivno, smije li se to rijesiti rekurzivno? |
Ako explicitno ne kaze kako treba rijesiti (npr. "napisite rekurzivnu funkciju" ili "zabranjeno je koristenje rekurzije"), onda smijes.
Opcenito, smijes koristiti sve sto spada u standardni ANSI C i nije explicitno zabranjeno (npr. ako zadatak kaze "zabranjeno je koristenje dodatnih nizova", onda ne smijes koristiti nizove).
Anonymous (napisa): | 2. kod otvaranja datoteka, koja je razlika izmedu "wt" i "w", odnosno izmedu "rt" i "r"? |
Ovo "t" znaci da je rijec o textualnoj datoteci. Bitno je sa sustave koji razlicito tretiraju textualne i binarne datoteke (Linux, npr, ne spada u tu kategoriju, dok DOS spada).
Zapravo, ja sam (pomocu man fopen) nasao da se stavlja "b" ako je file binaran (dakle, ne-textualan)... Ma, ako upisujes stringove, stavi "t", a ako upisujes u file structove stavi "b" i mirna Bosna!
Vise o tome mozes naci ovdje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|