Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:49 ned, 17. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Vincent Van Ear"]Neznam za ženski vece.
Zalažem se za bolji odnos sa čistačicama u svakom pogledu pa se neće događati to što se događa,a događa se nesnošljivost čistačica i studenata.
Da je ta čistačica vaša majka puno bi se udobnije ponašali prema njoj, ovako je ona nešto u ljubičastome što čisti tuđa...
[/quote]
Znam da im je sigurno šugavo, al ja konkretno se trudim uvijek bit natprosječno ljubazna sa čistačicama baš zato jer mi se čini da ih svi ignoriraju... I obično su one onda isto ljubazne prema meni, al ova teta je izgleda poseban slučaj. Sve mi se čini da sam joj zbog ljubaznosti "laka meta". :lol:
A ono usisavanje je trajalo negdje pola h do 45 min, i nije problem u lakom izbacivanju iz takta, već u akustici čitaonice. Zvuk koji se stvara prilikom usisavanja je ravan tome da pri normalnim uvjetima (dakle, u nekoj drugoj prostoriji ) gurneš glavu u usisavač...
Vincent Van Ear (napisa): | Neznam za ženski vece.
Zalažem se za bolji odnos sa čistačicama u svakom pogledu pa se neće događati to što se događa,a događa se nesnošljivost čistačica i studenata.
Da je ta čistačica vaša majka puno bi se udobnije ponašali prema njoj, ovako je ona nešto u ljubičastome što čisti tuđa...
|
Znam da im je sigurno šugavo, al ja konkretno se trudim uvijek bit natprosječno ljubazna sa čistačicama baš zato jer mi se čini da ih svi ignoriraju... I obično su one onda isto ljubazne prema meni, al ova teta je izgleda poseban slučaj. Sve mi se čini da sam joj zbog ljubaznosti "laka meta".
A ono usisavanje je trajalo negdje pola h do 45 min, i nije problem u lakom izbacivanju iz takta, već u akustici čitaonice. Zvuk koji se stvara prilikom usisavanja je ravan tome da pri normalnim uvjetima (dakle, u nekoj drugoj prostoriji ) gurneš glavu u usisavač...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:51 ned, 17. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ignavia"]Zvuk koji se stvara prilikom usisavanja je ravan tome da pri normalnim uvjetima (dakle, u nekoj drugoj prostoriji ) gurneš glavu u usisavač...[/quote]
:headbanging: :headbanging: :headbanging: :headbanging: :headbanging: :D
@Anamari: Predavaonice se ciste cim je u njima gotova nastava. 8) Npr. 004 se petkom cisti u 14:00 (jer ja imam nastavu do tada). 8)
Takodjer, u neko doba na faxu ostane [b]tocno jedna[/b] cistacica od koje se ocekuje da sve pocisti za iduci dan, te da usput pripazi na portu, pokupi od nas stvari za projektor i sl. :shock: To je greska na strani Faxa, a ne cistacica! :x
Ne kuzim se bas u usisavanje [ :oops: ] no slazem se da 30-45min zvuci malo puno za tu jednu prostoriju... :(
Ignavia (napisa): | Zvuk koji se stvara prilikom usisavanja je ravan tome da pri normalnim uvjetima (dakle, u nekoj drugoj prostoriji ) gurneš glavu u usisavač... |
@Anamari: Predavaonice se ciste cim je u njima gotova nastava. Npr. 004 se petkom cisti u 14:00 (jer ja imam nastavu do tada).
Takodjer, u neko doba na faxu ostane tocno jedna cistacica od koje se ocekuje da sve pocisti za iduci dan, te da usput pripazi na portu, pokupi od nas stvari za projektor i sl. To je greska na strani Faxa, a ne cistacica!
Ne kuzim se bas u usisavanje [ ] no slazem se da 30-45min zvuci malo puno za tu jednu prostoriju...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:18 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Dodao bih samo da mi bas nije jasno zasto bi trebalo jesti i/ili piti u citaonici? Nije to kantina.
Nekoga to mozda opusta, no isto tako nekoga opusta i cigareta dok cita, pa necete i to traziti, ne? Cigaretom se ometa druge? Vjerujem da druge ometa i kad im netko nesto prolije po stvarima; dapace, mene bi smetala i sama mogucnost da mi netko kavom zalije papire iz kojih ucim (i koji, mozda, nisu moji)...
Ergo, malo tolerancije prema inventaru i kolegama, a komociju ostavite za Tangentu, 102 (AFAIK, otvorit ce ju za cca mjesec dana), Cumez, hodnike,... [/quote]
Ponajprije ovdje niko nije spomenuo hranu tipa menza ili neki restoran a ne daj Boze sendvice jer u ucioni stvarno niko ne jede.
Nije se ni spominjalo pice kao sto su razni sokovi, alkohol, nescaffe ili neznam kakvi vec napitci.Tu se spominjala voda koju zacijelo mnogi imaju za stolom dok nesto rade.
Cak je ima i moja sestra (kao direktor) koja raspolozanje sa vaznim papirima.
Sto je lose u tome da je imamo i mi!:-)
[quote="buba"]
Ne kužim: ko i gdje ti je odnio stvari?
Mene, inace, osobno, najviše živciraju ljudi koji odu, ne na cuku, nego na nekoliko sati!
Ili, npr., zadnji puta kada sam tamo ucila, neke dvije ženske se vratile nakon nekih sat i pol za stol nasuprot mog (znaš kak su cetiri posložena i tako to) i nastavile pricat medusobno još pol sata, pa uzele svoje prnje i ošle, pokupile se! Strašno, strašno...
[/quote]
ok tu te shvacam ni ja to ne toleriram ali ovaj primjer sa stvarima koji sam navela bio je malo drugaciji!Kad sam ucila u NSB-e ujutro su imali pravila ako neko ode od 8 i ne vrati se do 9h uzeli bi stvari i maknuli sa strane.Al ja sam imala obicaj doc ujutro u 8h i ucit do prvih nekih 8:30h- 8:45h onda sam znala otic na nekih 10-ak minuta -15-ak minuta i naravno moje stvari bi bile maknute a ni kriva ni duzna!
[quote="steelworker"]
To nisu abnormalna pravila. Ima puno ljudi koji bi isto ucili, a ti zauzmes stol i odes.
Dan je neki vremenski rok na koliko to mozes napravit (60 min ?) da si odes nesto pogricnut ili popiti. Ako ga predjes maknu ti stvari, da se drugi mogu koristiti.
Sto je tu abnormalno? Nije eNeSBej samo za tebe Bilyca. [/quote]
Znam da nije NSB-e samo za mene ali nije ni za mnoge druge.Vjeruj mi toleriram ja to.Apstraktno mi je osobito kad neko zauzme mjesto nekom drugom i taj neko drugi se pojavi predvece.Eto nema bas smisla.
Ujedno Robi znas i sam da postujem pravila u NSB-u jer inace me ne bi svi tamo postovali....:-)
vsego (napisa): |
Dodao bih samo da mi bas nije jasno zasto bi trebalo jesti i/ili piti u citaonici? Nije to kantina.
Nekoga to mozda opusta, no isto tako nekoga opusta i cigareta dok cita, pa necete i to traziti, ne? Cigaretom se ometa druge? Vjerujem da druge ometa i kad im netko nesto prolije po stvarima; dapace, mene bi smetala i sama mogucnost da mi netko kavom zalije papire iz kojih ucim (i koji, mozda, nisu moji)...
Ergo, malo tolerancije prema inventaru i kolegama, a komociju ostavite za Tangentu, 102 (AFAIK, otvorit ce ju za cca mjesec dana), Cumez, hodnike,... |
Ponajprije ovdje niko nije spomenuo hranu tipa menza ili neki restoran a ne daj Boze sendvice jer u ucioni stvarno niko ne jede.
Nije se ni spominjalo pice kao sto su razni sokovi, alkohol, nescaffe ili neznam kakvi vec napitci.Tu se spominjala voda koju zacijelo mnogi imaju za stolom dok nesto rade.
Cak je ima i moja sestra (kao direktor) koja raspolozanje sa vaznim papirima.
Sto je lose u tome da je imamo i mi!
buba (napisa): |
Ne kužim: ko i gdje ti je odnio stvari?
Mene, inace, osobno, najviše živciraju ljudi koji odu, ne na cuku, nego na nekoliko sati!
Ili, npr., zadnji puta kada sam tamo ucila, neke dvije ženske se vratile nakon nekih sat i pol za stol nasuprot mog (znaš kak su cetiri posložena i tako to) i nastavile pricat medusobno još pol sata, pa uzele svoje prnje i ošle, pokupile se! Strašno, strašno...
|
ok tu te shvacam ni ja to ne toleriram ali ovaj primjer sa stvarima koji sam navela bio je malo drugaciji!Kad sam ucila u NSB-e ujutro su imali pravila ako neko ode od 8 i ne vrati se do 9h uzeli bi stvari i maknuli sa strane.Al ja sam imala obicaj doc ujutro u 8h i ucit do prvih nekih 8:30h- 8:45h onda sam znala otic na nekih 10-ak minuta -15-ak minuta i naravno moje stvari bi bile maknute a ni kriva ni duzna!
steelworker (napisa): |
To nisu abnormalna pravila. Ima puno ljudi koji bi isto ucili, a ti zauzmes stol i odes.
Dan je neki vremenski rok na koliko to mozes napravit (60 min ?) da si odes nesto pogricnut ili popiti. Ako ga predjes maknu ti stvari, da se drugi mogu koristiti.
Sto je tu abnormalno? Nije eNeSBej samo za tebe Bilyca. |
Znam da nije NSB-e samo za mene ali nije ni za mnoge druge.Vjeruj mi toleriram ja to.Apstraktno mi je osobito kad neko zauzme mjesto nekom drugom i taj neko drugi se pojavi predvece.Eto nema bas smisla.
Ujedno Robi znas i sam da postujem pravila u NSB-u jer inace me ne bi svi tamo postovali....
_________________ NAJNERAZUMLJIVIJE JE NA OVOM SVIJETU STO JE ON RAZUMLJIV!!!!
Albert Einstein

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 0:21 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
mozda ce ispati da ja nekoga branim/napadam, ali vjerujte, samo pokusavam iznijeti cinjenice....
[quote="anamari"]Koliko sam ja imala priliku primjetiti, ucionice se ciste u 7 ujutro prije nastave, ili poslije nastave i tete cistcice ne upadaju u 003 profesoru Ungaru 'Samo malo odite na drugu stranu da ja to malo posisem'. :twisted: [/quote]
teta iz podruma mora 7-8 napraviti sljedece:
podrum:
prebrisati citaonicu
srediti praktikum (pogotovo ako je nastava ujutro)
srediti knjiznicu
srediti citaonicu (samo brisanje stolova)
srediti podove u podrumu
prizemlje:
srediti pola ureda (referada, racunovodstvo...) i to tocno na pocetku radnog vremena, jer prije nemre do kljuca
pola ucionica (I think 002, 003... al ne drzite me za jezik :g:)
srediti podove u prizemlju
treba li napomenuti da referada, racunovodstvo i knjiznica to zele prje pocetka svog radnog vremena
da ucione treba pocistiti prije pocetka nastave
da hodnike treba prebrisati prije nego dodju studenti (jer je prosli dan bila ujutro, pa je prosao cijeli dan upotrebe) - da to na nesto lici
pogle koliko posla za samo sat vremena :!:
kad je popodne, hodnike pere navecer, da sto dulje izdrze next day...
[quote="anamari"]Citaonica sluzi za ucenje i citanje i jedno od osnovnih pravila koje studenti moraju postovati jest tisina. Ne kuzim zasto to ne bi vrijedilo za sve. :idea: [/quote]
na vratima citaonice, kao i praktikuma pise da je unosenje i konzumiranje hrane i pica [b][color=red]ZABRANJENO[/color][/b]
studenti JAVNO govore da krse ZABRANU donesenu by odgovorne osobe
da li je to u redu :?: :roll:
on the other hand - ako krse ZABRANU, i dalje te cudi nebonton u medjuljudskim odnosima? (nacin razgovora prema tetama cistacicama, neimanje kulture ponasanja u javnim wcima...)
na vratima praktikuma je izvjesen kucni red, potpisan by DEKAN... u kojem se spominje zabrana konzumacija...
pa ja uredno nalazim prazne flase i case kad dodjem iza nastave u praktikum.... :grebgreb:
[quote="anamari"]Primjetila sam da se dekanat cisti nakon 16h kada dekan i pomocno osoblje ode. Ne znam koje su njihove smjene, al ak rade do 19h u popodnevnoj nek dode u 18h i u 18h10min je gotova.[/quote]
dekanat i drugi dio nije ista teta sa istim obavezama... (pricamo o teti od podruma kao referentnoj u ovoj prici)
[quote="anamari"]Mislim da zbog cistacica ne bi trebali trpiti oni zbog faks bar djelomicno postoji, a to su studenti.[/quote]
ja isto tako mislim da tete cistacice ne bi trebale imati toliko posla, samo zato sto su neki pojedinci neodgojeni
(zastopani wci svime i svacime, NAMJERNO bacanje papira na pod umjesto u kantu [pricam o situaciji kada kanta JE prazna], razgovor u stilu 'ja tu necu pokupit, to je vas posao' osobe koja pred tetom baca papire an pod umjesto u PRAZNU kantu....)
vjeruj, nagledah se svacega u raznim wcima, ali CINJENICA je da wc u PODRUMU nisam NIKAD nasla neuredan....
mozda koji papir na podu kad je kanta puna, ali nista vise...
mozda ima veze s time da teta ipak cisti rel. cesto?
(i ono kad je wc bio zakljucan, jednom ili dvaput sto sam ja skuzila)
---end of reply to anamari----
u ovoj baladi... ja samo pokusavam istaknuti da prosjecni student, a takvih u ovoj raspravi ima podosta :g: (prosjecno u smislu rasprave, ma skuzit cete - nemojte mi se vrijedjat :g:)
nema pojma o tome koja teta ima kakvo zaduzenje i tko joj sve visi nad vratom... te shodno tome mi 'zvocamo' oko necega sto se nama cini normalno, a kad pogledamo sto sve mora biti u sat vremena obavljeno (jer pocinje radno vrijeme i nastava) onda vjerujem da cete vidjeti da nitko nije _takav_ speedy gonzales :g:
raspored koji navedoh se odnosio na jutarnji stuff, jer je anamari navela ucionice ujutro za primjer...
sto se popodneva tice i ciscenja citaonice, s cime je sve krenulo, raspored je sortof:
sto kasnije pobrisati sve podove (podrum, prizemlje)
sto kasnije pocistiti ucionice (nakon nastave)
sto kasnije srediti urede (to je oko kraja njihovog radnog vremena - oko 16 ilikad god - naime, u te sobe teta cistacica nemre uci bez osoblja - ne postoji kljuc na porti)
sto kasnije srediti praktikume (1,2)
radi do 19 (tada je predvorje na repertoaru)
jasno je valjda da s necime mora poceti?
sto se tice procjene vremena....
ona sobetina od citaonice ima po mojoj (losoj :g:) procjeni cca nesto kvadrata
mislim da je osjetno vise, ali neka bude kao 002... to je cca 100 kvadrata zive vage :o) (sobe su nam 7*7 ili 7*cca14)
vasa prosjecna soba u stanu ima cca 20 kvadrata... sa svim namjestajem/stolcima koje imate, sumnjam da vam treba manje od 15 minuta da koliko toliko protrcite tuda usisavacem....
pa sad to pomnozite sa 5 :o)
pa skuzite da je teta zapravo brza :g:
isto tako, _mozda_ ne prolazi bas ispod svakog stolca, ali radni hod usisavaca nije veliki.... dakle, mora polako ici...
hocu samo reci... mozda nismo tako dobri u procjenama, jer nismo probali nesto slicno :g:
to ukljucuje i vrijeme za usisavanje, i 'zadovoljstvo' ciscenja wca (tko je od vas ikad oprao wc skoljku izvana i iznutra, rukama(u rukavicama), i koilko je bila 'zmazana'? (retoricko))
znam da kad brisu plocu (jer sam i sama to radila) treba bar 5-10 minuta (ovisno koliko se trudis da nema bijelih flekova) - ali recimo neka je 5 minuta...
neka teta ima 3 ucione
5*3 za plocu
10*3 za pocistiti pod u predavaonama
ostalo joj je 15 minuta za srediti knjinicu i mora juriti u urede koji se upravo otkljucavaju...
to je moja pretpostavka, ipak nisam tetu toliko pilila da saznam njen _tocni_ raspored....
(i ne znam da li postoji kljuc od citaone na porti - vjerujem da ne, jerbo inace ne bi teta isla za radnog vremena cistiti)
@Ignavia - ja sam uvijek ljubazna sa tetama cistacicama (cak i kad ih cekam i lovim po faxu 15 minuta da preuzmem kljuc od praktikuma :g:)
i do sada nisam nikad imala nijedan 'okrsaj' ni sa jednom...
a s tetom iz podruma uvijek porazgovaram... i u cetvrtak je nasla pola sata vremena da mi opise 'divote' na koje je nailazila.... i moram priznati da sam se zgrozavala sto su neki nasi kolege u stanju napraviti.... :(
disklejmer: mrzim ™(Mrgud) duge postove zato sto zu mi ziher puni tipfelera... pa ih pliz pozanemarujte :g:
mozda ce ispati da ja nekoga branim/napadam, ali vjerujte, samo pokusavam iznijeti cinjenice....
anamari (napisa): | Koliko sam ja imala priliku primjetiti, ucionice se ciste u 7 ujutro prije nastave, ili poslije nastave i tete cistcice ne upadaju u 003 profesoru Ungaru 'Samo malo odite na drugu stranu da ja to malo posisem'. |
teta iz podruma mora 7-8 napraviti sljedece:
podrum:
prebrisati citaonicu
srediti praktikum (pogotovo ako je nastava ujutro)
srediti knjiznicu
srediti citaonicu (samo brisanje stolova)
srediti podove u podrumu
prizemlje:
srediti pola ureda (referada, racunovodstvo...) i to tocno na pocetku radnog vremena, jer prije nemre do kljuca
pola ucionica (I think 002, 003... al ne drzite me za jezik )
srediti podove u prizemlju
treba li napomenuti da referada, racunovodstvo i knjiznica to zele prje pocetka svog radnog vremena
da ucione treba pocistiti prije pocetka nastave
da hodnike treba prebrisati prije nego dodju studenti (jer je prosli dan bila ujutro, pa je prosao cijeli dan upotrebe) - da to na nesto lici
pogle koliko posla za samo sat vremena
kad je popodne, hodnike pere navecer, da sto dulje izdrze next day...
anamari (napisa): | Citaonica sluzi za ucenje i citanje i jedno od osnovnih pravila koje studenti moraju postovati jest tisina. Ne kuzim zasto to ne bi vrijedilo za sve. |
na vratima citaonice, kao i praktikuma pise da je unosenje i konzumiranje hrane i pica ZABRANJENO
studenti JAVNO govore da krse ZABRANU donesenu by odgovorne osobe
da li je to u redu
on the other hand - ako krse ZABRANU, i dalje te cudi nebonton u medjuljudskim odnosima? (nacin razgovora prema tetama cistacicama, neimanje kulture ponasanja u javnim wcima...)
na vratima praktikuma je izvjesen kucni red, potpisan by DEKAN... u kojem se spominje zabrana konzumacija...
pa ja uredno nalazim prazne flase i case kad dodjem iza nastave u praktikum....
anamari (napisa): | Primjetila sam da se dekanat cisti nakon 16h kada dekan i pomocno osoblje ode. Ne znam koje su njihove smjene, al ak rade do 19h u popodnevnoj nek dode u 18h i u 18h10min je gotova. |
dekanat i drugi dio nije ista teta sa istim obavezama... (pricamo o teti od podruma kao referentnoj u ovoj prici)
anamari (napisa): | Mislim da zbog cistacica ne bi trebali trpiti oni zbog faks bar djelomicno postoji, a to su studenti. |
ja isto tako mislim da tete cistacice ne bi trebale imati toliko posla, samo zato sto su neki pojedinci neodgojeni
(zastopani wci svime i svacime, NAMJERNO bacanje papira na pod umjesto u kantu [pricam o situaciji kada kanta JE prazna], razgovor u stilu 'ja tu necu pokupit, to je vas posao' osobe koja pred tetom baca papire an pod umjesto u PRAZNU kantu....)
vjeruj, nagledah se svacega u raznim wcima, ali CINJENICA je da wc u PODRUMU nisam NIKAD nasla neuredan....
mozda koji papir na podu kad je kanta puna, ali nista vise...
mozda ima veze s time da teta ipak cisti rel. cesto?
(i ono kad je wc bio zakljucan, jednom ili dvaput sto sam ja skuzila)
—end of reply to anamari----
u ovoj baladi... ja samo pokusavam istaknuti da prosjecni student, a takvih u ovoj raspravi ima podosta (prosjecno u smislu rasprave, ma skuzit cete - nemojte mi se vrijedjat )
nema pojma o tome koja teta ima kakvo zaduzenje i tko joj sve visi nad vratom... te shodno tome mi 'zvocamo' oko necega sto se nama cini normalno, a kad pogledamo sto sve mora biti u sat vremena obavljeno (jer pocinje radno vrijeme i nastava) onda vjerujem da cete vidjeti da nitko nije _takav_ speedy gonzales
raspored koji navedoh se odnosio na jutarnji stuff, jer je anamari navela ucionice ujutro za primjer...
sto se popodneva tice i ciscenja citaonice, s cime je sve krenulo, raspored je sortof:
sto kasnije pobrisati sve podove (podrum, prizemlje)
sto kasnije pocistiti ucionice (nakon nastave)
sto kasnije srediti urede (to je oko kraja njihovog radnog vremena - oko 16 ilikad god - naime, u te sobe teta cistacica nemre uci bez osoblja - ne postoji kljuc na porti)
sto kasnije srediti praktikume (1,2)
radi do 19 (tada je predvorje na repertoaru)
jasno je valjda da s necime mora poceti?
sto se tice procjene vremena....
ona sobetina od citaonice ima po mojoj (losoj ) procjeni cca nesto kvadrata
mislim da je osjetno vise, ali neka bude kao 002... to je cca 100 kvadrata zive vage (sobe su nam 7*7 ili 7*cca14)
vasa prosjecna soba u stanu ima cca 20 kvadrata... sa svim namjestajem/stolcima koje imate, sumnjam da vam treba manje od 15 minuta da koliko toliko protrcite tuda usisavacem....
pa sad to pomnozite sa 5
pa skuzite da je teta zapravo brza
isto tako, _mozda_ ne prolazi bas ispod svakog stolca, ali radni hod usisavaca nije veliki.... dakle, mora polako ici...
hocu samo reci... mozda nismo tako dobri u procjenama, jer nismo probali nesto slicno
to ukljucuje i vrijeme za usisavanje, i 'zadovoljstvo' ciscenja wca (tko je od vas ikad oprao wc skoljku izvana i iznutra, rukama(u rukavicama), i koilko je bila 'zmazana'? (retoricko))
znam da kad brisu plocu (jer sam i sama to radila) treba bar 5-10 minuta (ovisno koliko se trudis da nema bijelih flekova) - ali recimo neka je 5 minuta...
neka teta ima 3 ucione
5*3 za plocu
10*3 za pocistiti pod u predavaonama
ostalo joj je 15 minuta za srediti knjinicu i mora juriti u urede koji se upravo otkljucavaju...
to je moja pretpostavka, ipak nisam tetu toliko pilila da saznam njen _tocni_ raspored....
(i ne znam da li postoji kljuc od citaone na porti - vjerujem da ne, jerbo inace ne bi teta isla za radnog vremena cistiti)
@Ignavia - ja sam uvijek ljubazna sa tetama cistacicama (cak i kad ih cekam i lovim po faxu 15 minuta da preuzmem kljuc od praktikuma )
i do sada nisam nikad imala nijedan 'okrsaj' ni sa jednom...
a s tetom iz podruma uvijek porazgovaram... i u cetvrtak je nasla pola sata vremena da mi opise 'divote' na koje je nailazila.... i moram priznati da sam se zgrozavala sto su neki nasi kolege u stanju napraviti....
disklejmer: mrzim ™(Mrgud) duge postove zato sto zu mi ziher puni tipfelera... pa ih pliz pozanemarujte
_________________ It's not who you love. It's how.
Zadnja promjena: Nesi; 0:28 pon, 18. 4. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:33 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"][quote="vsego"]Takodjer, u neko doba na faxu ostane [b]tocno jedna[/b] cistacica od koje se ocekuje da sve pocisti za iduci dan, te da usput pripazi na portu, pokupi od nas stvari za projektor i sl. :shock: To je greska na strani Faxa, a ne cistacica! :x[/quote]
pa jel se misli sto poduzet glede toga sto se tice samog faksa jer ovo bas i nije neka organizacija![/quote]
"[i]Jel se misli...?[/i]" je dosta opcenita karakterizacija... :? Ni ti, ni ja (a ni vasi predstavnici) ne mozemo zaposliti extra cistacicu... :( Ergo, ovo je totalno krivo mjesto za takvu raspravu; ja sam samo naveo problem za koji vecina vjerojatno nije znala, a tice se teme o kojoj se prica. 8)
[quote="bily"][quote="vsego"]Ne kuzim se bas u usisavanje [ :oops: ] no slazem se da 30-45min zvuci malo puno za tu jednu prostoriju... :([/quote]
ne kuzim se ni ja iako su moji dani za usisavanje pon sri i pet.Ah bas sam jadna! :cry:
Da je puno je 30-40 minuta osobito kad se covijek zeli skoncentrirat na ucenje![/quote]
Nakon Nesine analize po kvadraturi prostorije, meni se to vise ne cini tako dugo... :(
:idea: Ima li ovdje koji dobrovoljac da pokusa brze? :D Samo jednom, da vidimo koliko vremena treba jednom od studenata? :g: ;)
bily (napisa): | vsego (napisa): | Takodjer, u neko doba na faxu ostane tocno jedna cistacica od koje se ocekuje da sve pocisti za iduci dan, te da usput pripazi na portu, pokupi od nas stvari za projektor i sl. To je greska na strani Faxa, a ne cistacica!  |
pa jel se misli sto poduzet glede toga sto se tice samog faksa jer ovo bas i nije neka organizacija! |
"Jel se misli...?" je dosta opcenita karakterizacija... Ni ti, ni ja (a ni vasi predstavnici) ne mozemo zaposliti extra cistacicu... Ergo, ovo je totalno krivo mjesto za takvu raspravu; ja sam samo naveo problem za koji vecina vjerojatno nije znala, a tice se teme o kojoj se prica.
bily (napisa): | vsego (napisa): | Ne kuzim se bas u usisavanje [ ] no slazem se da 30-45min zvuci malo puno za tu jednu prostoriju...  |
ne kuzim se ni ja iako su moji dani za usisavanje pon sri i pet.Ah bas sam jadna!
Da je puno je 30-40 minuta osobito kad se covijek zeli skoncentrirat na ucenje! |
Nakon Nesine analize po kvadraturi prostorije, meni se to vise ne cini tako dugo...
Ima li ovdje koji dobrovoljac da pokusa brze? Samo jednom, da vidimo koliko vremena treba jednom od studenata?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 1:01 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]Ponajprije ovdje niko nije spomenuo hranu tipa menza ili neki restoran a ne daj Boze sendvice jer u ucioni stvarno niko ne jede.
Nije se ni spominjalo pice kao sto su razni sokovi, alkohol, nescaffe ili neznam kakvi vec napitci.Tu se spominjala voda koju zacijelo mnogi imaju za stolom dok nesto rade.[/quote]
ponavljam po bogtepita koji put... time KRSE ZABRANU UNOSENJA HRANE I PICA u citaonicu
(ne zbog tebe... ali to je stvar koji mnogi ljudi namjerno ili ne smecu s uma)
[quote="bily"]Cak je ima i moja sestra (kao direktor) koja raspolozanje sa vaznim papirima.[/quote]
tvoja seka sama raspolaze svojim uvjetima i snosi odgovornost za njh...
u citaonici ce se svatko tko napravi glupost pokupiti, a nece ici pocistiti.. ili nedobog trazit di je teta cistacica da mu DA pribor za ciscenje (primjetit - nisam rekla da ona ide cistit :!:)
[quote="bily"]Sto je lose u tome da je imamo i mi!:-)[/quote]
ako tu nadlezni organi vlasti odlucili da ce se HRANA I PICE ZABRANITI u praktikumima i citaonici
nikako nije u redu da to studenti krse 'jer je njima tako bolje'
eventualno se moze traziti da se voda dopusti ili tako nesto... ali isto tako saslusati ZASTO je zabranjeno...
moje misljenje je da zato sto nije moguce non stop cistiti, a ne bi bilo zgodno da se uniste knjige iz knjiznice, ili da su stolovi ljepljivi i slicno....
moje misljenje - dok god ljudi KRSE zakon mjesta gdje se nalaze, NISU ZASLUZILI ikakve ustupke - dapace - zasluzili su sankcije (koje se nikome ocito neda provoditi :roll: a one koji se trude uvesti red, nitko ne shvaca ozbiljno, jer nitko do sada nije nikako nagrabusio jer je unio hranu ili pice bilo gdje..)
bio zakon bonton, kucni red, ili veliki istaknut natpis...
bily (napisa): | Ponajprije ovdje niko nije spomenuo hranu tipa menza ili neki restoran a ne daj Boze sendvice jer u ucioni stvarno niko ne jede.
Nije se ni spominjalo pice kao sto su razni sokovi, alkohol, nescaffe ili neznam kakvi vec napitci.Tu se spominjala voda koju zacijelo mnogi imaju za stolom dok nesto rade. |
ponavljam po bogtepita koji put... time KRSE ZABRANU UNOSENJA HRANE I PICA u citaonicu
(ne zbog tebe... ali to je stvar koji mnogi ljudi namjerno ili ne smecu s uma)
bily (napisa): | Cak je ima i moja sestra (kao direktor) koja raspolozanje sa vaznim papirima. |
tvoja seka sama raspolaze svojim uvjetima i snosi odgovornost za njh...
u citaonici ce se svatko tko napravi glupost pokupiti, a nece ici pocistiti.. ili nedobog trazit di je teta cistacica da mu DA pribor za ciscenje (primjetit - nisam rekla da ona ide cistit )
bily (napisa): | Sto je lose u tome da je imamo i mi! |
ako tu nadlezni organi vlasti odlucili da ce se HRANA I PICE ZABRANITI u praktikumima i citaonici
nikako nije u redu da to studenti krse 'jer je njima tako bolje'
eventualno se moze traziti da se voda dopusti ili tako nesto... ali isto tako saslusati ZASTO je zabranjeno...
moje misljenje je da zato sto nije moguce non stop cistiti, a ne bi bilo zgodno da se uniste knjige iz knjiznice, ili da su stolovi ljepljivi i slicno....
moje misljenje - dok god ljudi KRSE zakon mjesta gdje se nalaze, NISU ZASLUZILI ikakve ustupke - dapace - zasluzili su sankcije (koje se nikome ocito neda provoditi a one koji se trude uvesti red, nitko ne shvaca ozbiljno, jer nitko do sada nije nikako nagrabusio jer je unio hranu ili pice bilo gdje..)
bio zakon bonton, kucni red, ili veliki istaknut natpis...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 2:12 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]moje misljenje - dok god ljudi KRSE zakon mjesta gdje se nalaze, NISU ZASLUZILI ikakve ustupke - dapace - zasluzili su sankcije (koje se nikome ocito neda provoditi :roll: a one koji se trude uvesti red, nitko ne shvaca ozbiljno, jer nitko do sada nije nikako nagrabusio jer je unio hranu ili pice bilo gdje..)
bio zakon bonton, kucni red, ili veliki istaknut natpis...[/quote]
:rotfl: Nesi, mislim da postoji jako dobar razlog zasto nitko zbog toga nije "nagrabusio" :PP Svijet bi morao biti poprilicno ludji nego sto je da se ljude salje u zatvor ili izbacuje sa faksa zbog mogucnosti da se smoci pod u "citaoni".
[i]"Ignorantia facti excusat, ignorantia juris non excusat."[/i] :rotfl:
Chill nes :) nije tako strasno :P
Ovdje se prica o opravdanosti takvog pravila, ne o kaznenom progonu onih koji ne prate cudna pravila koja se ponekad postave :shock:
Ajmo probat razmislit jel takvo sto opravdano prije nego pocnemo pisat prijave?
Nesi (napisa): | moje misljenje - dok god ljudi KRSE zakon mjesta gdje se nalaze, NISU ZASLUZILI ikakve ustupke - dapace - zasluzili su sankcije (koje se nikome ocito neda provoditi a one koji se trude uvesti red, nitko ne shvaca ozbiljno, jer nitko do sada nije nikako nagrabusio jer je unio hranu ili pice bilo gdje..)
bio zakon bonton, kucni red, ili veliki istaknut natpis... |
Nesi, mislim da postoji jako dobar razlog zasto nitko zbog toga nije "nagrabusio" Svijet bi morao biti poprilicno ludji nego sto je da se ljude salje u zatvor ili izbacuje sa faksa zbog mogucnosti da se smoci pod u "citaoni".
"Ignorantia facti excusat, ignorantia juris non excusat."
Chill nes nije tako strasno
Ovdje se prica o opravdanosti takvog pravila, ne o kaznenom progonu onih koji ne prate cudna pravila koja se ponekad postave
Ajmo probat razmislit jel takvo sto opravdano prije nego pocnemo pisat prijave?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:34 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ovdje se prica o opravdanosti takvog pravila, ne o kaznenom progonu onih koji ne prate cudna pravila koja se ponekad postave :shock:
Ajmo probat razmislit jel takvo sto opravdano prije nego pocnemo pisat prijave?[/quote]
Spomenulo se i hranu u Praktikumima, a ja ne bih rekao da je to pravilo cudno... :brick:
Da li je ikad itko izbacen [b]iz Praktikuma[/b], a ne s faxa, zbog unosenja hrane u Praktikum? :-k
To sto ti pod "[i]reakcijom[/i]" vidis samo izbacivanja, prijave i zatvore, IMO je problem [b]tvog[/b] mentalnog sklopa. :PPPP Cemu pravila ako se ljudi dijele na one koji ih postuju i one koji ih [b]nekaznjeno[/b] ignoriraju? :-k IMO, tako ispadaju [i]bedasti[/i] (iako i moralni) oni koji se pravila pridrzavaju... :(
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Ovdje se prica o opravdanosti takvog pravila, ne o kaznenom progonu onih koji ne prate cudna pravila koja se ponekad postave
Ajmo probat razmislit jel takvo sto opravdano prije nego pocnemo pisat prijave? |
Spomenulo se i hranu u Praktikumima, a ja ne bih rekao da je to pravilo cudno...
Da li je ikad itko izbacen iz Praktikuma, a ne s faxa, zbog unosenja hrane u Praktikum?
To sto ti pod "reakcijom" vidis samo izbacivanja, prijave i zatvore, IMO je problem tvog mentalnog sklopa. Cemu pravila ako se ljudi dijele na one koji ih postuju i one koji ih nekaznjeno ignoriraju? IMO, tako ispadaju bedasti (iako i moralni) oni koji se pravila pridrzavaju...
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 8:34 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Spomenulo se i hranu u Praktikumima, a ja ne bih rekao da je to pravilo cudno... :brick:
Da li je ikad itko izbacen [b]iz Praktikuma[/b], a ne s faxa, zbog unosenja hrane u Praktikum? :-k[/quote]
Ja nisam spominjao hranu u Praktikumima (tm) 8) :grebgreb: (trebamo jedan "ja se ogradjujem smiley :))
[quote="vsego"]To sto ti pod "[i]reakcijom[/i]" vidis samo izbacivanja, prijave i zatvore, IMO je problem [b]tvog[/b] mentalnog sklopa. :PPPP Cemu pravila ako se ljudi dijele na one koji ih postuju i one koji ih [b]nekaznjeno[/b] ignoriraju? :-k IMO, tako ispadaju [i]bedasti[/i] (iako i moralni) oni koji se pravila pridrzavaju... :([/quote]
:OT:
Sad je to stvar mog mentalnog sklopa :roll: vidi nesinu formulaciju (KRSE zakon - NISU ZASLUZILI ikakve ustupke [i](..u formiranju smislenijih pravila)[/i] - zasluzili su sankcije - [i]zaljenje jer[/i] nitko jos nije nagrabusio) :shock:
Mozda sam ja ovdje lud i paranoican, ali od ovakve formulacije ocekujem BAREM prekrsajnu prijavu, a sjedenje u zatvoru je poslijedica koja se desava u pravnim drzavama kada ne zelis platit novcanu kaznu jer optuzbu smatras blago ludjackom.
[i]OPTUZUJE se, da je dana 1.4. bio zatecen od strane nadleznog tijela kako mu iz djepa njegove jakne viri PET boca od 0.5 litara u kojoj je zateceno 2 dl tekucine voda.[/i]
:rotfl: djizus :shock:
Uostalom di si na mene skocio kao na kolovodju oskvrnitelja Reda i Zakona(tm) :roll: vrlo dobro znas da ne konzumiram pica i hranu u praktikumima (ima vec dvije godine kako se toga pridrzavam :g:) i da ne konzumiram citaonu iz bas tog razloga
Nije stvar ni bedastoce ni morala pridrazavati se pravila koje je neprimjereno i neshvatljivo vise manje svakome osim onome tko ih je postavio i onome za koga imas dojam da ta pravila izgovara sa velikim P bez obzira na njihovu prirodu
A o prirodi njihovoj je ovdje rijec, a ne debatno natjecanje ultralegalizam vs anarhizam :roll:
vsego (napisa): | Spomenulo se i hranu u Praktikumima, a ja ne bih rekao da je to pravilo cudno...
Da li je ikad itko izbacen iz Praktikuma, a ne s faxa, zbog unosenja hrane u Praktikum?  |
Ja nisam spominjao hranu u Praktikumima (tm) (trebamo jedan "ja se ogradjujem smiley )
vsego (napisa): | To sto ti pod "reakcijom" vidis samo izbacivanja, prijave i zatvore, IMO je problem tvog mentalnog sklopa. Cemu pravila ako se ljudi dijele na one koji ih postuju i one koji ih nekaznjeno ignoriraju? IMO, tako ispadaju bedasti (iako i moralni) oni koji se pravila pridrzavaju...  |
Sad je to stvar mog mentalnog sklopa vidi nesinu formulaciju (KRSE zakon - NISU ZASLUZILI ikakve ustupke (..u formiranju smislenijih pravila) - zasluzili su sankcije - zaljenje jer nitko jos nije nagrabusio)
Mozda sam ja ovdje lud i paranoican, ali od ovakve formulacije ocekujem BAREM prekrsajnu prijavu, a sjedenje u zatvoru je poslijedica koja se desava u pravnim drzavama kada ne zelis platit novcanu kaznu jer optuzbu smatras blago ludjackom.
OPTUZUJE se, da je dana 1.4. bio zatecen od strane nadleznog tijela kako mu iz djepa njegove jakne viri PET boca od 0.5 litara u kojoj je zateceno 2 dl tekucine voda.
djizus
Uostalom di si na mene skocio kao na kolovodju oskvrnitelja Reda i Zakona(tm) vrlo dobro znas da ne konzumiram pica i hranu u praktikumima (ima vec dvije godine kako se toga pridrzavam ) i da ne konzumiram citaonu iz bas tog razloga
Nije stvar ni bedastoce ni morala pridrazavati se pravila koje je neprimjereno i neshvatljivo vise manje svakome osim onome tko ih je postavio i onome za koga imas dojam da ta pravila izgovara sa velikim P bez obzira na njihovu prirodu
A o prirodi njihovoj je ovdje rijec, a ne debatno natjecanje ultralegalizam vs anarhizam
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 10:56 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Nije stvar ni bedastoce ni morala pridrazavati se pravila koje je neprimjereno i neshvatljivo vise manje svakome osim onome tko ih je postavio i onome za koga imas dojam da ta pravila izgovara sa velikim P bez obzira na njihovu prirodu
A o prirodi njihovoj je ovdje rijec, a ne debatno natjecanje ultralegalizam vs anarhizam :roll:[/quote]
Ok, sad kad smo zakljucili da je [b]subjektivna[/b] stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da [b]meni IMA smisla[/b] razlikovati citaonicu i kantinu... 8)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | Nije stvar ni bedastoce ni morala pridrazavati se pravila koje je neprimjereno i neshvatljivo vise manje svakome osim onome tko ih je postavio i onome za koga imas dojam da ta pravila izgovara sa velikim P bez obzira na njihovu prirodu
A o prirodi njihovoj je ovdje rijec, a ne debatno natjecanje ultralegalizam vs anarhizam  |
Ok, sad kad smo zakljucili da je subjektivna stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da meni IMA smisla razlikovati citaonicu i kantinu...
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 14:04 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ok, sad kad smo zakljucili da je [b]subjektivna[/b] stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da [b]meni IMA smisla[/b] razlikovati citaonicu i kantinu... 8)[/quote]
...a narocito citaonice i praktikume 8)
vsego (napisa): | Ok, sad kad smo zakljucili da je subjektivna stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da meni IMA smisla razlikovati citaonicu i kantinu...  |
...a narocito citaonice i praktikume
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:13 pon, 18. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="vsego"]Ok, sad kad smo zakljucili da je [b]subjektivna[/b] stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da [b]meni IMA smisla[/b] razlikovati citaonicu i kantinu... 8)[/quote]
...a narocito citaonice i praktikume 8)[/quote]
Opet, moje [b]subjektivno[/b] misljenje je da to dvoje bas i nije tako razlicito. :roll: Sigurno razlicitije od citaonice i kantine... :P
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | vsego (napisa): | Ok, sad kad smo zakljucili da je subjektivna stvar imaju li ta pravila smisla, ja cu samo dodati da meni IMA smisla razlikovati citaonicu i kantinu...  |
...a narocito citaonice i praktikume  |
Opet, moje subjektivno misljenje je da to dvoje bas i nije tako razlicito. Sigurno razlicitije od citaonice i kantine...
|
|
[Vrh] |
|
Vincent Van Ear Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:10 uto, 19. 4. 2005 Naslov: |
|
|
Vrlo duhoviti odgovori, samo postoje neka pravila kako se to radi. :roll: Ili bi mozda da nam nekakva inspekcija zatvori Citaonicu? :brick:
Moj zakljucak je da se ovdje pljucka po cistacicama, bez da ste razmotrili:
a) njihovu situaciju :(
b) koje bi bilo [b]provedivo[/b] rjesenje problema :-k
[size=5]P.S. Krcko, to je i moja metoda...[/size] O:)
Vrlo duhoviti odgovori, samo postoje neka pravila kako se to radi. Ili bi mozda da nam nekakva inspekcija zatvori Citaonicu?
Moj zakljucak je da se ovdje pljucka po cistacicama, bez da ste razmotrili:
a) njihovu situaciju
b) koje bi bilo provedivo rjesenje problema
P.S. Krcko, to je i moja metoda...
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 13:21 uto, 19. 4. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="rat in a cage"]...pa ak se nekom ne sviđaju pravila čitaonice..ne moraju tam provodit vrijeme i učit...uvijek postoji alternativa...(il se varam?) :lol:
...eto recimo ja sam osobno tam jednom kročio i uplašio se tišine pa pobjego...plaše me ta pretiha mjesta...nekako sablasno 8)[/quote]
Imo, steta je uloziti toliko vremena i Novca (a cifre su jako netrivijalne) zato da bi mnogo studenata izbjegavalo to mjesto zbog pravila cudnovato iznimnih u odnosu na ostatak faksa (koji nema osjetljivu elektroniku 8)) i policijskih metoda provodjenja istih.
Ako se moze nesto uciniti oko toga, ja sam zato da se to ucini.
..a provedivo rjesenje problema bi bilo da citaonica nije drukcija od, primjerice, predavaona.
rat in a cage (napisa): | ...pa ak se nekom ne sviđaju pravila čitaonice..ne moraju tam provodit vrijeme i učit...uvijek postoji alternativa...(il se varam?)
...eto recimo ja sam osobno tam jednom kročio i uplašio se tišine pa pobjego...plaše me ta pretiha mjesta...nekako sablasno  |
Imo, steta je uloziti toliko vremena i Novca (a cifre su jako netrivijalne) zato da bi mnogo studenata izbjegavalo to mjesto zbog pravila cudnovato iznimnih u odnosu na ostatak faksa (koji nema osjetljivu elektroniku ) i policijskih metoda provodjenja istih.
Ako se moze nesto uciniti oko toga, ja sam zato da se to ucini.
..a provedivo rjesenje problema bi bilo da citaonica nije drukcija od, primjerice, predavaona.
|
|
[Vrh] |
|
|