Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Rezultati 1. kolokvija iz UNM/2005
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Numerička matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ilja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
137 = 185 - 48

PostPostano: 17:57 sri, 20. 4. 2005    Naslov: Rezultati 1. kolokvija iz UNM/2005 Citirajte i odgovorite

Rezultati 1. kolokvija iz UNM mogu se vidjeti na stranici

http://web.math.hr/~beros/unm/rezultati/unm-2005k1.html
Rezultati 1. kolokvija iz UNM mogu se vidjeti na stranici

http://web.math.hr/~beros/unm/rezultati/unm-2005k1.html

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 0

PostPostano: 18:15 sri, 20. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ipak ste mogli napisati ime i prezime. Ovako sam se jedva pronasla na listi :-)
Ipak ste mogli napisati ime i prezime. Ovako sam se jedva pronasla na listi Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:18 sri, 20. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ashley"]Ipak ste mogli napisati ime i prezime. Ovako sam se jedva pronasla na listi :-)[/quote]

:shock: [tt]Ctrl+F[/tt], upises svoj JMBAG i piknes po [tt]ENTER[/tt]u. 8) How hard can it be?! :-k
Ashley (napisa):
Ipak ste mogli napisati ime i prezime. Ovako sam se jedva pronasla na listi Smile

Shocked Ctrl+F, upises svoj JMBAG i piknes po ENTERu. Cool How hard can it be?! Think

[Vrh]
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 8:59 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako imam velik broj bodova mislim da su rezultati porazavajuci.
Svaka cast onoj dvojici lumena koji su rijesili za 30 bodova ali mislim da zadatci nisu bili primjereni tj. da su bili punotezi od onih koje smo radili na vjezbama. :?:
Nadam se da ce se asistenti malo smilovati drugi put i uz lakse zadatke dati i malo vise vremena. UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!!! :D
Iako imam velik broj bodova mislim da su rezultati porazavajuci.
Svaka cast onoj dvojici lumena koji su rijesili za 30 bodova ali mislim da zadatci nisu bili primjereni tj. da su bili punotezi od onih koje smo radili na vjezbama. Question
Nadam se da ce se asistenti malo smilovati drugi put i uz lakse zadatke dati i malo vise vremena. UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!!! Very Happy

kristina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 11 - 17

PostPostano: 15:07 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo je premalo vremena. I zadaci koje nismo proradili na vježbama.
Ne kažem da sad trebaju biti prepisani iz vježbi ali bar te težine. :?
Bilo je premalo vremena. I zadaci koje nismo proradili na vježbama.
Ne kažem da sad trebaju biti prepisani iz vježbi ali bar te težine. Confused

[Vrh]
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 15:19 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

..ili bar na vjezbama proci slicne zadatke..
..ili bar na vjezbama proci slicne zadatke..

[Vrh]
beros
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 0

PostPostano: 19:45 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa nekoliko riječi o tome da na vježbama nisu rađeni isti/slični zadaci:

- zadatak gdje se tražila egzistencija i jedinstvenost polinoma za zadane podatke (odredi točku c...): na prvim vježbama iz interpolacije se spominje prikaz interpolacijskog polinoma u standardnoj bazi i način na koji se dolazi do tog polinoma. Tu se spominje uvjet: determinanta različita od 0. U standardnoj bazi imamo Vandermondovu determinantu, a u ovom slučaju ju je trebalo izračunat.

- zadatak gdje se trebao odrediti T pa u ovisnosti o njemu nešto izračunati: u zadatku je jasno pisalo da se traži ocjena. Isto tako svaki teorem o ocjeni pogreške počinje sa nekom pretpostavkom tipa: Neka je f funkcija klase C^n (ili već neki broj). Ako znate pretpostavke teorema, T se odmah vidi. Na svojim vježbama znam da sam potrošio neko vrijeme objašnjavajući razliku između prave pogreške i ocjene pogreške.

- zadatak u kojem je trebalo naći interpolacijski polinom za neku funkciju na ekvidistantnoj (jedan zadatak) i Čebiševljevoj (drugi zadatak) mreži, vrijednost i ocjenu maksimalne pogreške: to je bar rađeno na vježbama. Sličan zadatak je bio da se nađe po dijelovima linearna interpolacija na ekvidistantoj mreži uz zadanu točnost epsilon.

- zadatak u kojem je trebalo odrediti takav t da maksimalna pogreška interpolacije bude minimalna: takav zadatak se prošao na vježbama.

U svakoj grupi je bio jedan "čist" zadatak - račun i ubacivanje u formulu.
Na tom zadatku je trebalo sakupiti 10 bodova, a na ostalima što bude. Kolega i ja prilikom ispravljanja se nismo ubijali tražeći pogreške na decimalama, ali opet su rezultati takvi kakvi jesu.

Neću reći da je kolokvij bio lagan, jer nije ni složen da bude lagan. Moj stav je da na kolokvij treba izaći spreman i to tako da se prođu i vježbe i predavanja. Sveukupno tu nema puno ni formula ni teorema, a papir sa formulama je dozvoljen, ali opet se ni neke elementarne stvari ne naprave. Ostaje mi samo da se nadam da će na idućem kolokviju biti bolji rezultati, a u tome mi i vi trebate pomoći :)

Ivo Beroš
Pa nekoliko riječi o tome da na vježbama nisu rađeni isti/slični zadaci:

- zadatak gdje se tražila egzistencija i jedinstvenost polinoma za zadane podatke (odredi točku c...): na prvim vježbama iz interpolacije se spominje prikaz interpolacijskog polinoma u standardnoj bazi i način na koji se dolazi do tog polinoma. Tu se spominje uvjet: determinanta različita od 0. U standardnoj bazi imamo Vandermondovu determinantu, a u ovom slučaju ju je trebalo izračunat.

- zadatak gdje se trebao odrediti T pa u ovisnosti o njemu nešto izračunati: u zadatku je jasno pisalo da se traži ocjena. Isto tako svaki teorem o ocjeni pogreške počinje sa nekom pretpostavkom tipa: Neka je f funkcija klase C^n (ili već neki broj). Ako znate pretpostavke teorema, T se odmah vidi. Na svojim vježbama znam da sam potrošio neko vrijeme objašnjavajući razliku između prave pogreške i ocjene pogreške.

- zadatak u kojem je trebalo naći interpolacijski polinom za neku funkciju na ekvidistantnoj (jedan zadatak) i Čebiševljevoj (drugi zadatak) mreži, vrijednost i ocjenu maksimalne pogreške: to je bar rađeno na vježbama. Sličan zadatak je bio da se nađe po dijelovima linearna interpolacija na ekvidistantoj mreži uz zadanu točnost epsilon.

- zadatak u kojem je trebalo odrediti takav t da maksimalna pogreška interpolacije bude minimalna: takav zadatak se prošao na vježbama.

U svakoj grupi je bio jedan "čist" zadatak - račun i ubacivanje u formulu.
Na tom zadatku je trebalo sakupiti 10 bodova, a na ostalima što bude. Kolega i ja prilikom ispravljanja se nismo ubijali tražeći pogreške na decimalama, ali opet su rezultati takvi kakvi jesu.

Neću reći da je kolokvij bio lagan, jer nije ni složen da bude lagan. Moj stav je da na kolokvij treba izaći spreman i to tako da se prođu i vježbe i predavanja. Sveukupno tu nema puno ni formula ni teorema, a papir sa formulama je dozvoljen, ali opet se ni neke elementarne stvari ne naprave. Ostaje mi samo da se nadam da će na idućem kolokviju biti bolji rezultati, a u tome mi i vi trebate pomoći Smile

Ivo Beroš

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 23:45 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Ctrl+F, upises svoj JMBAG i piknes po ENTERu. How hard can it be?! [/quote]
Pa naravno da nije tesko, al svoje ime odmah uocis za razliku od svog jmbaga!

A ovo niti nije tako losa fora s tim jmbagom, svatko vidi svoj rezultat i to je to, a ne: 'vidi on ima toliko, ona toliko, a ja toliko, bla, bla...'
Citat:
Ctrl+F, upises svoj JMBAG i piknes po ENTERu. How hard can it be?!

A ovo niti nije tako losa fora s tim jmbagom, svatko vidi svoj rezultat i to je to, a ne: 'vidi on ima toliko, ona toliko, a ja toliko, bla, bla...'

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 3:06 pet, 22. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ashley"][quote]Ctrl+F, upises svoj JMBAG i piknes po ENTERu. How hard can it be?! [/quote]
Pa naravno da nije tesko, al svoje ime odmah uocis za razliku od svog jmbaga![/quote]

:OT: Cekaj malo, tek si godinu i pol na faxu! :-s Za koju godinu neces ni skuziti kad ti negdje napishu ime, ali ce ti JMBAG stalno titrati pred ocima... :shock: Be afraid, be very afraid... :scared:

:twisted:
Ashley (napisa):
Citat:
Ctrl+F, upises svoj JMBAG i piknes po ENTERu. How hard can it be?!

Off-topic Cekaj malo, tek si godinu i pol na faxu! Eh? Za koju godinu neces ni skuziti kad ti negdje napishu ime, ali ce ti JMBAG stalno titrati pred ocima... Shocked Be afraid, be very afraid... Mene je strah!!!

Twisted Evil

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Numerička matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum