Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zaposljavanje na matematici (kao asistent/ica)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 9:22 uto, 26. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

stvar je u tome da o tim temama mogu pričat u svakoj birtiji a jedino bi ovdje trebalo biti zainteresiranih i za naš drugo - ali toga nema

nije stvar u ostalim temama, nego u tome da nema ni matematičkih tema

čak i u srednjoj je ljude neš zanimalo - neš malo više od cuganja, pušenja, kartanja i ljubakanja

problem je što ovdje nikog više niš ne zanima, čak ni profesore

u srednjoj su se profesori ipak na neki svoj jadan način trudili - a ovdje otvoreno pokazuju da ih nije briga

o tome se radilo

uostalom, ovi administratori mi obrišu sve tekstove, pa ko će stalno to sve ponovo pisat, a kad skratim na dvije-tri riječi normalno da ispadne bedasto - čak i meni, jer i ja sam čovjek kojeg svašta u životu zanima, ali na taj faks sam došl zbog jedne stvari koje nikako tu nema

ovo je moj zadnji post - od sad možete čitati [url]http://pikolina.belkatalog.com/[/url] jer tamo mi bar nitko neće niš obrisat.
stvar je u tome da o tim temama mogu pričat u svakoj birtiji a jedino bi ovdje trebalo biti zainteresiranih i za naš drugo - ali toga nema

nije stvar u ostalim temama, nego u tome da nema ni matematičkih tema

čak i u srednjoj je ljude neš zanimalo - neš malo više od cuganja, pušenja, kartanja i ljubakanja

problem je što ovdje nikog više niš ne zanima, čak ni profesore

u srednjoj su se profesori ipak na neki svoj jadan način trudili - a ovdje otvoreno pokazuju da ih nije briga

o tome se radilo

uostalom, ovi administratori mi obrišu sve tekstove, pa ko će stalno to sve ponovo pisat, a kad skratim na dvije-tri riječi normalno da ispadne bedasto - čak i meni, jer i ja sam čovjek kojeg svašta u životu zanima, ali na taj faks sam došl zbog jedne stvari koje nikako tu nema

ovo je moj zadnji post - od sad možete čitati http://pikolina.belkatalog.com/ jer tamo mi bar nitko neće niš obrisat.

[Vrh]
Ivančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-18 = 43 - 61

PostPostano: 9:38 uto, 26. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se s tobom u potpunosti. I mene je živciralo što su ljudi (studenti, a većinom i asistenti) predjetinjasti na našem faksu. Kad god započne neka ozbiljna tema, oni se povlače u sebe, osim u slučaju da treba nekog ocrnit i ispljuvat. Al to te ne treba zabrinjavati. Nijedna krajnost nije dobra. Ali naići ćeš na onih nekoliko, dobrih, normalnih, prosječnih ljudi. Nije tako samo ovdje, nego svugdje u svijetu. To sam naučila susrećući se s mnogo ljudi u životu. Potrebno je samo znati se odnositi prema njima i da vidiš kako sve procvate. Potrebno je znati kako koga možeš motivirati. Kad to otkriješ, shvatit ćeš da svatko od njih u sebi krije dio svoje ličnosti, koji je upravo onakav kakav treba biti. Umjesto da se ljutiš na njih, jer još nisu otkrili tko su, pomozi im da to učine.

Kaže poslovica: u velikom poslu 10% ljudi radi 90% posla.
Tako je svagdje u životu. Pronađi tih 10% ljudi i s njima se druži.
Uživaj sad!
Slažem se s tobom u potpunosti. I mene je živciralo što su ljudi (studenti, a većinom i asistenti) predjetinjasti na našem faksu. Kad god započne neka ozbiljna tema, oni se povlače u sebe, osim u slučaju da treba nekog ocrnit i ispljuvat. Al to te ne treba zabrinjavati. Nijedna krajnost nije dobra. Ali naići ćeš na onih nekoliko, dobrih, normalnih, prosječnih ljudi. Nije tako samo ovdje, nego svugdje u svijetu. To sam naučila susrećući se s mnogo ljudi u životu. Potrebno je samo znati se odnositi prema njima i da vidiš kako sve procvate. Potrebno je znati kako koga možeš motivirati. Kad to otkriješ, shvatit ćeš da svatko od njih u sebi krije dio svoje ličnosti, koji je upravo onakav kakav treba biti. Umjesto da se ljutiš na njih, jer još nisu otkrili tko su, pomozi im da to učine.

Kaže poslovica: u velikom poslu 10% ljudi radi 90% posla.
Tako je svagdje u životu. Pronađi tih 10% ljudi i s njima se druži.
Uživaj sad!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 10:36 uto, 26. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ČINJENICA je da sam doslovno izbačena iz prostorije jer sam otvorila prozor - jer mi je tolko smrdilo od tih cigareta da mi se povraćalo

ali koga je briga što mi nije omogućeno slušanje nastave - nego samo smrdljivim birtijašima

jer da je postojao itko kome bih se mogla obratit ne bih otišla doma smirit se

kaj sam trebala - možda bacit kamen u prozor i nekom slupat glavu da dođe zrak unutra da mogu boravit u tom prostoru

[url]http://pikolina.belkatalog.com/[/url]

ak obrišeš ovo, ostavi barem link, ti šugavče

[color=blue]Link i napisi do ovog posta ostaju, ali topic se zakljucava do daljnjeg. Razocaranu kolegicu molim da nastavi pisati na vlastitoj web stranici. Na forumu vrijede pravila kojih se ocito nije sposobna pridrzavati.[/color]
ČINJENICA je da sam doslovno izbačena iz prostorije jer sam otvorila prozor - jer mi je tolko smrdilo od tih cigareta da mi se povraćalo

ali koga je briga što mi nije omogućeno slušanje nastave - nego samo smrdljivim birtijašima

jer da je postojao itko kome bih se mogla obratit ne bih otišla doma smirit se

kaj sam trebala - možda bacit kamen u prozor i nekom slupat glavu da dođe zrak unutra da mogu boravit u tom prostoru

http://pikolina.belkatalog.com/

ak obrišeš ovo, ostavi barem link, ti šugavče

Link i napisi do ovog posta ostaju, ali topic se zakljucava do daljnjeg. Razocaranu kolegicu molim da nastavi pisati na vlastitoj web stranici. Na forumu vrijede pravila kojih se ocito nije sposobna pridrzavati.

[Vrh]
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 10:41 uto, 26. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

heh...Mark Twain je to lijepo rijesio - "I never let my schooling interfere with my education" :-)

btw, nitko tebi nista ne duguje na ovom svijetu, nitko nikome nista ne duguje - al zato se ne zale ni bubamare, ni psi, ni gusteri ni mnogi ljudi. na tebi je kako ces iskoristit to vrijeme koje imas.

i ne moze profesoru bit stalo _umjesto_ tebe :-) meni se cini da si ti odustala od lijepih stvari u zivotu.
i rekla bi da svi zaposleni na nasem faksu jako pozitivno reagiraju na svaki pokusaj komunikacije.

probaj pitat tetu u knjiznici za neku temu - preporucit ce ti hrpu knjiga.
probaj pitat tete na porti jel' se moze tvoj pas doc napit vode - improvizirat ce ti zdjelicu!
probaj doc na konzultacije kod profesora cak i izvan sluzbenog vremena za takove stvari - pricat ce s tobom rado, ako ima vremena.
zaustavi asistenta na hodniku s pitanjem - nece se bunit.
prekini predavanje jer ti nesto nije jasno - nema problema, najvjerojatnije ce uskocit jos pokoji slusac, i profesoru ce bit drago da se sve rijesi odmah, a ne na usmenom.
posalji mejl!
postaj na forumu - vrlo brzo se sjati copor znatizeljnika i razvije diskusija :-)
poneki profesori na predavanjima redovito daju savjete i o tome kako efikasno uciti.
primjetih takodjer da nasi profesori imaju siroku lepezu hobija nevezanih direktno uz matematiku, puno njih cijeni razne oblike umjetnosti, i rado popricaju malo o raznim temama u vrijeme prije i poslije usmenih da ucine situaciju ugodnijom.
sve skupa, ne zvuci lose.
heh...Mark Twain je to lijepo rijesio - "I never let my schooling interfere with my education" Smile

btw, nitko tebi nista ne duguje na ovom svijetu, nitko nikome nista ne duguje - al zato se ne zale ni bubamare, ni psi, ni gusteri ni mnogi ljudi. na tebi je kako ces iskoristit to vrijeme koje imas.

i ne moze profesoru bit stalo _umjesto_ tebe Smile meni se cini da si ti odustala od lijepih stvari u zivotu.
i rekla bi da svi zaposleni na nasem faksu jako pozitivno reagiraju na svaki pokusaj komunikacije.

probaj pitat tetu u knjiznici za neku temu - preporucit ce ti hrpu knjiga.
probaj pitat tete na porti jel' se moze tvoj pas doc napit vode - improvizirat ce ti zdjelicu!
probaj doc na konzultacije kod profesora cak i izvan sluzbenog vremena za takove stvari - pricat ce s tobom rado, ako ima vremena.
zaustavi asistenta na hodniku s pitanjem - nece se bunit.
prekini predavanje jer ti nesto nije jasno - nema problema, najvjerojatnije ce uskocit jos pokoji slusac, i profesoru ce bit drago da se sve rijesi odmah, a ne na usmenom.
posalji mejl!
postaj na forumu - vrlo brzo se sjati copor znatizeljnika i razvije diskusija Smile
poneki profesori na predavanjima redovito daju savjete i o tome kako efikasno uciti.
primjetih takodjer da nasi profesori imaju siroku lepezu hobija nevezanih direktno uz matematiku, puno njih cijeni razne oblike umjetnosti, i rado popricaju malo o raznim temama u vrijeme prije i poslije usmenih da ucine situaciju ugodnijom.
sve skupa, ne zvuci lose.

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'

Zadnja promjena: defar; 10:46 uto, 26. 4. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 10:51 uto, 26. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako te netko bez razloga izbacio s predavanja, obratiti se mozes studentskim predstavnicima - nesi je prisutna na forumu, zelenizubnaplanetidosade takodjer.

za ostalo (tvoje negativne stavove prema zivotu opcenito), mislim da to moras rijesiti ponajprije sama sa sobom, razgovor s nekim (strucnom osobom ili bilo kim u koga imas povjerenja) moze bit' jedino katalizator.

takodjer bi ti savjetovala da um jestoptica probas nabaviti psa - oni reagiraju na najmanje promjene raspolozenja, i takodjer su jako empaticni, mogli bi ti pomoci da postanes svjesna svojeg ponasanja i da se pocnes malo vise veseliti zivotu.
ako te netko bez razloga izbacio s predavanja, obratiti se mozes studentskim predstavnicima - nesi je prisutna na forumu, zelenizubnaplanetidosade takodjer.

za ostalo (tvoje negativne stavove prema zivotu opcenito), mislim da to moras rijesiti ponajprije sama sa sobom, razgovor s nekim (strucnom osobom ili bilo kim u koga imas povjerenja) moze bit' jedino katalizator.

takodjer bi ti savjetovala da um jestoptica probas nabaviti psa - oni reagiraju na najmanje promjene raspolozenja, i takodjer su jako empaticni, mogli bi ti pomoci da postanes svjesna svojeg ponasanja i da se pocnes malo vise veseliti zivotu.

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Ova tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum