Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
Postano: 13:38 sub, 14. 5. 2005 Naslov: Unos i ispis binarnih brojeva |
|
|
Imam nekoliko pitanja, pa bih molio nekoga tko zna da na njih da odgovori
1. Kako upisati(ispisati) sa scanf(printf) broj u binarnom obliku
2. Da li mogu na dva tako unesena broja direktno primjeniti f-ju XOR, OR, AND i sl, ali tako da oni djeluju po znamenkama
3. Ako se ne može broj unijeti kao binaran, da li bi se f-je spomenute u 2. mogle primjeniti na brojeve unesene u dekatskom obliku
4. Koja je oznaka za XOR u C-u.
Unaprijed hvala
Imam nekoliko pitanja, pa bih molio nekoga tko zna da na njih da odgovori
1. Kako upisati(ispisati) sa scanf(printf) broj u binarnom obliku
2. Da li mogu na dva tako unesena broja direktno primjeniti f-ju XOR, OR, AND i sl, ali tako da oni djeluju po znamenkama
3. Ako se ne može broj unijeti kao binaran, da li bi se f-je spomenute u 2. mogle primjeniti na brojeve unesene u dekatskom obliku
4. Koja je oznaka za XOR u C-u.
Unaprijed hvala
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:32 sub, 14. 5. 2005 Naslov: Re: Unos i ispis binarnih brojeva |
|
|
[quote="Anonymous"]1. Kako upisati(ispisati) sa scanf(printf) broj u binarnom obliku[/quote]
Nikako. :( AFAIK, moras unositi znamenku po znamenku (onako kako smo ucitavali float negdje u vjezbama). :|
[quote="Anonymous"]2. Da li mogu na dva tako unesena broja direktno primjeniti f-ju XOR, OR, AND i sl, ali tako da oni djeluju po znamenkama[/quote]
Da. 8)
& = AND
| = OR
^ = XOR
[quote="Anonymous"]3. Ako se ne može broj unijeti kao binaran, da li bi se f-je spomenute u 2. mogle primjeniti na brojeve unesene u dekatskom obliku[/quote]
Yup! 8)
10 & 12 = 8
(1010 & 1100 = 1000)
[quote="Anonymous"]4. Koja je oznaka za XOR u C-u.[/quote]
^
:blista:
Anonymous (napisa): | 1. Kako upisati(ispisati) sa scanf(printf) broj u binarnom obliku |
Nikako. AFAIK, moras unositi znamenku po znamenku (onako kako smo ucitavali float negdje u vjezbama).
Anonymous (napisa): | 2. Da li mogu na dva tako unesena broja direktno primjeniti f-ju XOR, OR, AND i sl, ali tako da oni djeluju po znamenkama |
Da.
& = AND
| = OR
^ = XOR
Anonymous (napisa): | 3. Ako se ne može broj unijeti kao binaran, da li bi se f-je spomenute u 2. mogle primjeniti na brojeve unesene u dekatskom obliku |
Yup!
10 & 12 = 8
(1010 & 1100 = 1000)
Anonymous (napisa): | 4. Koja je oznaka za XOR u C-u. |
^
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|