Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:11 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
Upravo tako!
Ak nekog voliš, a ti si asistent/ica a on student/ica onda ćeš htjeti da on/a dobro prođe na nekom ispitu, pa ćeš mu/joj pomoći da to nauči.
Gle, da sam ja s nekim u vezi od "njih" i da imam problema s nekim ispitom, opasno bih se naljutila na njega da mi ne želi pomoći. Zamisli da ti kaže: ja tebe jako cijenim, i volim, a to si sama nauči! Plati si instrukcije. Mogu ti dat par imena. Al ja ti zbog etike ne želim reći niti "A".
Za takvu osobu mislila bih da je poremećena. Sorry, al dal' se mi razumijemo? Ili, Steel, opet pokušavaš iscenirat neki fight, Jer ovo što ja mislim čini mi se totalno logičnim i ... svakog tko misli drugačije morat ću smatrat čudakom....
baš me zanima što asistenti misle o tom... jel bi vi pomogli voljenoj osobi u takvoj situaciji, ili bi ju prepustili sudbini na volju, jer kak ste vi završili faks, tak može i on/a? Ili još gore: ak nije sposoban (na) sam/a naučiti, nije dostojan(na) da joj vi budete cura/dečko?
P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare...
Upravo tako!
Ak nekog voliš, a ti si asistent/ica a on student/ica onda ćeš htjeti da on/a dobro prođe na nekom ispitu, pa ćeš mu/joj pomoći da to nauči.
Gle, da sam ja s nekim u vezi od "njih" i da imam problema s nekim ispitom, opasno bih se naljutila na njega da mi ne želi pomoći. Zamisli da ti kaže: ja tebe jako cijenim, i volim, a to si sama nauči! Plati si instrukcije. Mogu ti dat par imena. Al ja ti zbog etike ne želim reći niti "A".
Za takvu osobu mislila bih da je poremećena. Sorry, al dal' se mi razumijemo? Ili, Steel, opet pokušavaš iscenirat neki fight, Jer ovo što ja mislim čini mi se totalno logičnim i ... svakog tko misli drugačije morat ću smatrat čudakom....
baš me zanima što asistenti misle o tom... jel bi vi pomogli voljenoj osobi u takvoj situaciji, ili bi ju prepustili sudbini na volju, jer kak ste vi završili faks, tak može i on/a? Ili još gore: ak nije sposoban (na) sam/a naučiti, nije dostojan(na) da joj vi budete cura/dečko?
P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare...
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 8:38 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]Jos nesto -- kako je jedna od ideja Bolonjskog procesa uciniti studente jednakopravnim clanovima akademske zajednice mislim da bi takve odredbe ispale u krajnjoj liniji smijesne.[/quote]
:doh: mislim da kreatori bolognske deklaracije DEFINITIVNO nisu imali to na umu kada su pricali o jednakopravnosti studenata i clanova akademske zajednice :D
@sukob interesa i "neminovno se mora desiti":
ako nije "losa praksa" da se djeca profesora upisuju na fakultete gdje im ocevi/majke predaju, onda ne vidim zasto bi bila losa praksa da se zaposlenici spetljavaju sa studentima/cama, buduci da je mnogo skliskiji teren zeljeti prekrsiti nesto svoje profesionalnosti zbog rodjenog djeteta, nego zbog novopecenog ljubavnika/ljubavnice :roll:
...naravno, samo ukoliko pricamo o sukobu interesa ;) Nije da se na profesore koji hodaju sa mladim studenticama lose gleda iz zavisti ili tako neke nize pobude O:) :whistle2:
cinik (napisa): | Jos nesto – kako je jedna od ideja Bolonjskog procesa uciniti studente jednakopravnim clanovima akademske zajednice mislim da bi takve odredbe ispale u krajnjoj liniji smijesne. |
mislim da kreatori bolognske deklaracije DEFINITIVNO nisu imali to na umu kada su pricali o jednakopravnosti studenata i clanova akademske zajednice
@sukob interesa i "neminovno se mora desiti":
ako nije "losa praksa" da se djeca profesora upisuju na fakultete gdje im ocevi/majke predaju, onda ne vidim zasto bi bila losa praksa da se zaposlenici spetljavaju sa studentima/cama, buduci da je mnogo skliskiji teren zeljeti prekrsiti nesto svoje profesionalnosti zbog rodjenog djeteta, nego zbog novopecenog ljubavnika/ljubavnice
...naravno, samo ukoliko pricamo o sukobu interesa Nije da se na profesore koji hodaju sa mladim studenticama lose gleda iz zavisti ili tako neke nize pobude
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 8:46 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
PS jel se smatra losom praksom da profesori drze instrukcije studentima sa svog fakulteta? :-s koliko sam shvatio, to im je skoro-pa-obaveza? A i ljudi uglavnom govore kakvo ce biti gradivo na ispitima :-s
@ivancica:
Ne vidim zasto bi bilo o.k. drzati instrukcije svojim studentima besplatno ili za novac, a nije ok to raditi iz "drugih" pobuda :grebgreb:
PS jel se smatra losom praksom da profesori drze instrukcije studentima sa svog fakulteta? koliko sam shvatio, to im je skoro-pa-obaveza? A i ljudi uglavnom govore kakvo ce biti gradivo na ispitima
@ivancica:
Ne vidim zasto bi bilo o.k. drzati instrukcije svojim studentima besplatno ili za novac, a nije ok to raditi iz "drugih" pobuda
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:28 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Mislim da po zakonu ne smije ti držat instrukcije onaj koji ti predaje.[/quote]
sta nisu konzultacije neka verzija instrukcija (besplatnih)? one su obavezne, i mozes ic kod koga god oces na to. u odredenim terminima, ali mnogi asistenti su tu jako flexibilni.
ali mislim da sigurno po nekom zakonu predavac ne smije pokazati zadatke za ispit prije nego taj ispit prodje.
[quote="anamari"]Uglavnom, da sam ja recimo asistentica i imam mladog deckica - studenta, ne bi mi bilo drago da mu ista drzim. Jer bi sigurno ponekad dosla u napast da ga barem malo uputim u parvom smjeru sto se tice ucenja. [/quote]
pa kad bi bila asistentica bila bi ti duznost uputit svakog studneta (koji te to pita, u terminu konzultacija :) )u pravom smjeru sto se tice ucenja. ljudi pa ja ne vidim razliku je li netko nekome na konzultacije u office ili doma, dok god to asistent/ica dopusta. to sto bi se u toj situaciji zaljubljeni student vise potrudio nesto naucit, to je samo dobro, jer on na kraju bolje_zna. zasto? jer je pitao asistenta/icu da mu pokaze.
bilo bi dobro da su svi studenti tako zaljubljeni, al u matematiku :) pa da im nije tramak zedno upijat sva dostupna znanja.
definitivno mislim da je ovdje jedina skakljiva stvar ispit, i mislim da si niti jedan asistent ne bi smio dopustit da bilokome ispit pokaze (partneru, rodenom djetetu, bratu ili sestri) jer je to onda ozbiljna nepravda.
Ivančica (napisa): | Mislim da po zakonu ne smije ti držat instrukcije onaj koji ti predaje. |
sta nisu konzultacije neka verzija instrukcija (besplatnih)? one su obavezne, i mozes ic kod koga god oces na to. u odredenim terminima, ali mnogi asistenti su tu jako flexibilni.
ali mislim da sigurno po nekom zakonu predavac ne smije pokazati zadatke za ispit prije nego taj ispit prodje.
anamari (napisa): | Uglavnom, da sam ja recimo asistentica i imam mladog deckica - studenta, ne bi mi bilo drago da mu ista drzim. Jer bi sigurno ponekad dosla u napast da ga barem malo uputim u parvom smjeru sto se tice ucenja. |
pa kad bi bila asistentica bila bi ti duznost uputit svakog studneta (koji te to pita, u terminu konzultacija )u pravom smjeru sto se tice ucenja. ljudi pa ja ne vidim razliku je li netko nekome na konzultacije u office ili doma, dok god to asistent/ica dopusta. to sto bi se u toj situaciji zaljubljeni student vise potrudio nesto naucit, to je samo dobro, jer on na kraju bolje_zna. zasto? jer je pitao asistenta/icu da mu pokaze.
bilo bi dobro da su svi studenti tako zaljubljeni, al u matematiku pa da im nije tramak zedno upijat sva dostupna znanja.
definitivno mislim da je ovdje jedina skakljiva stvar ispit, i mislim da si niti jedan asistent ne bi smio dopustit da bilokome ispit pokaze (partneru, rodenom djetetu, bratu ili sestri) jer je to onda ozbiljna nepravda.
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
anamari Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:55 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
Uf, Ivancice ti me fakat vuces za jezik.
Tvoji su stavovi toliko ortodoksni i tvrdi, pa mi se cini da se mozda i ne slazemo bas.
Ja nisam protiv veza na faksu, samo mislim da nije pametno da profesor(ica)/asitent(ica) predaju direktno svom decku/curi.
Mislim da se kod upisa u srednju skolu/fakultet u kojem ti radi netko od roditelja, obrati pozornost na to da ti on ne drzi niti jedan predmet/kolegij ako je to moguce.
Posto kod nas vecinu kolegija drzi vise profesora i asistenata, zaljubljeni/a student/ica mogu se lako premjestiti i to je dovoljno. I ne moraju svima govoriti zasto su se premjestili ako ne zele.
I mislim da nije zlocinacki od voljene osobe ako ti ne zeli pokazati pismeni ili kolokvij koji se upravo spremas poloziti. Dapace, pozeljno je da se odupre zelji da ti pomogne maksimalno. Zato je, mislim, bolje da ti ne predaje nista, pa nece biti straha da ce pasti u napast da odaje poslovne tajne, a i biti ce manje pritiska. :wink: A i znate kakvi su ljudi, uvijek se javi netko tko sumnja u studentske sposobnosti i mutna posla.
Uf, Ivancice ti me fakat vuces za jezik.
Tvoji su stavovi toliko ortodoksni i tvrdi, pa mi se cini da se mozda i ne slazemo bas.
Ja nisam protiv veza na faksu, samo mislim da nije pametno da profesor(ica)/asitent(ica) predaju direktno svom decku/curi.
Mislim da se kod upisa u srednju skolu/fakultet u kojem ti radi netko od roditelja, obrati pozornost na to da ti on ne drzi niti jedan predmet/kolegij ako je to moguce.
Posto kod nas vecinu kolegija drzi vise profesora i asistenata, zaljubljeni/a student/ica mogu se lako premjestiti i to je dovoljno. I ne moraju svima govoriti zasto su se premjestili ako ne zele.
I mislim da nije zlocinacki od voljene osobe ako ti ne zeli pokazati pismeni ili kolokvij koji se upravo spremas poloziti. Dapace, pozeljno je da se odupre zelji da ti pomogne maksimalno. Zato je, mislim, bolje da ti ne predaje nista, pa nece biti straha da ce pasti u napast da odaje poslovne tajne, a i biti ce manje pritiska. A i znate kakvi su ljudi, uvijek se javi netko tko sumnja u studentske sposobnosti i mutna posla.
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:34 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ivančica"]Upravo tako!
P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare...[/quote]
Gdje sam ja tu spomenula davanje ispitnih zadataka i/ili neslaganje s vezama na faksu? Ha, Anamari!?
Ivančica (napisa): | Upravo tako!
P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare... |
Gdje sam ja tu spomenula davanje ispitnih zadataka i/ili neslaganje s vezama na faksu? Ha, Anamari!?
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 10:55 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="anamari"]I mislim da nije zlocinacki od voljene osobe ako ti ne zeli pokazati pismeni ili kolokvij koji se upravo spremas poloziti. Dapace, pozeljno je da se odupre zelji da ti pomogne maksimalno. Zato je, mislim, bolje da ti ne predaje nista, pa nece biti straha da ce pasti u napast da odaje poslovne tajne, a i biti ce manje pritiska. :wink: A i znate kakvi su ljudi, uvijek se javi netko tko sumnja u studentske sposobnosti i mutna posla.[/quote]
:amen: vise je zlocinacki traziti od voljene osobe da ti pokaze pismeni tj kolokvij, ali ako ta osoba na tome inzistira, mozda nije "prava" osoba :P
i da, definitivno je pametnije kloniti se takvih "sukoba interesa", ali mi je malo morbidno u ovom slucaju raditi razliku izmedju sukoba interesa roditelj/dijete i decko/cura, buduci da je ovaj prvi mnogo "opasniji" a oko njega nitko ne vidi potrebu dizati buku.
@ivancica i paradoks instrukcija i konzultacija :)
..ako mi das dobru razliku u definiciji instrukcije i konzultacije tako da ta definicija ne bude tesko nepravedna protiv ljudi koji zele predavati i izvan placenog vremena i istovremeno neaplikabilna i na ljude koji rade instrukcije iz osobnih pobuda...
anamari (napisa): | I mislim da nije zlocinacki od voljene osobe ako ti ne zeli pokazati pismeni ili kolokvij koji se upravo spremas poloziti. Dapace, pozeljno je da se odupre zelji da ti pomogne maksimalno. Zato je, mislim, bolje da ti ne predaje nista, pa nece biti straha da ce pasti u napast da odaje poslovne tajne, a i biti ce manje pritiska. A i znate kakvi su ljudi, uvijek se javi netko tko sumnja u studentske sposobnosti i mutna posla. |
vise je zlocinacki traziti od voljene osobe da ti pokaze pismeni tj kolokvij, ali ako ta osoba na tome inzistira, mozda nije "prava" osoba
i da, definitivno je pametnije kloniti se takvih "sukoba interesa", ali mi je malo morbidno u ovom slucaju raditi razliku izmedju sukoba interesa roditelj/dijete i decko/cura, buduci da je ovaj prvi mnogo "opasniji" a oko njega nitko ne vidi potrebu dizati buku.
@ivancica i paradoks instrukcija i konzultacija
..ako mi das dobru razliku u definiciji instrukcije i konzultacije tako da ta definicija ne bude tesko nepravedna protiv ljudi koji zele predavati i izvan placenog vremena i istovremeno neaplikabilna i na ljude koji rade instrukcije iz osobnih pobuda...
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Luna Scarlet Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Vincent Van Ear Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:21 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
Al ste se raspisali... :joooj:
Evo svima koji su ovaj topic ovako "podrobno" izkomentirali :klapklap: i duboko se :bow: svima, [b]osim[/b] [i]Ivančici[/i]. Čak se ([b]možda[/b]) i s tobom slažem u nekim stvarima, ali u većini ne. Ništa osobno. NHF. :wink:
[quote="Ivančica"]P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare...[/quote]
:OT: [size=9]Stvar je zapravo i u tome, da danas rijetko koji asistent ima iznad 30, a ne kao što je to bilo prije.[/size] :D
Al ste se raspisali...
Evo svima koji su ovaj topic ovako "podrobno" izkomentirali i duboko se svima, osim Ivančici. Čak se (možda) i s tobom slažem u nekim stvarima, ali u većini ne. Ništa osobno. NHF.
Ivančica (napisa): | P.S. - pitanje se pogotovo odnosi na novopečene asistente, čiji vršnjaci još uvijek studiraju i imaju više šanse da se rode nove ljubavi, ili čak nastave stare... |
Stvar je zapravo i u tome, da danas rijetko koji asistent ima iznad 30, a ne kao što je to bilo prije.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:50 sri, 18. 5. 2005 Naslov: |
|
|
Dobro, sad kad ste sve fino iskomentirali, jel' mi može netko dati kakav zaključak. :D
Mislim čisto praktično, tako da znam da li da tražim curu među studenticama il' da ih vrbujem tek na diplomskim proslavama? :lol:
(BTW, spadam u kategoriju "novopečenih asistenata", "(još uvijek daleko) do 30 godina" i sve što je već bilo spomenuto...)
Možda da stavimo kakvu anketu pa da se javno mijenje i brojčano formulira? :wink:
Dobro, sad kad ste sve fino iskomentirali, jel' mi može netko dati kakav zaključak.
Mislim čisto praktično, tako da znam da li da tražim curu među studenticama il' da ih vrbujem tek na diplomskim proslavama?
(BTW, spadam u kategoriju "novopečenih asistenata", "(još uvijek daleko) do 30 godina" i sve što je već bilo spomenuto...)
Možda da stavimo kakvu anketu pa da se javno mijenje i brojčano formulira?
|
|
[Vrh] |
|
|