Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Tko misli da su pismeni iz c-a teski?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 20:08 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da se ne radi o tome da netko lose predaje/objasnjava, niti da je pretesko, nego da se ljudima ne da raditi. U prvom semestru su jos svi bili svjezi, ali sada su vec svi umorni i ne da im se uciti, pa misle lako cemo i onda 1/3 ljudi ne skupi za potpis.
Mislim da se ne radi o tome da netko lose predaje/objasnjava, niti da je pretesko, nego da se ljudima ne da raditi. U prvom semestru su jos svi bili svjezi, ali sada su vec svi umorni i ne da im se uciti, pa misle lako cemo i onda 1/3 ljudi ne skupi za potpis.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 20:38 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jos 1/3 padne :(

meni je zhao sto je tako, jos pogotovo kada se stavi buba u uho da je next year bologna.... a godina nakon toga isto, a spa i rp1 mislim da bez Cea nejdu.. pa se sve taj cas poveze....

a nisam dosla do nekih obrazlozenja :( i samo se teorija 'lako cemo' sve vise potvrdjuje... :(
ne kazem da su :forumasi: reprezentativan uzorak... ali ako ljudi koji vise na forumu, inace pitaju za ostale stvari, sad nisu nista niti pitali..... sta su onda tek drugi radili, koje nismo vidjeli da pitaju inace? :grebgreb:

vidjet cemo da li teorija zamora drzi vodu - nakon ostalih kolokvija....
a jos 1/3 padne Sad

meni je zhao sto je tako, jos pogotovo kada se stavi buba u uho da je next year bologna.... a godina nakon toga isto, a spa i rp1 mislim da bez Cea nejdu.. pa se sve taj cas poveze....

a nisam dosla do nekih obrazlozenja Sad i samo se teorija 'lako cemo' sve vise potvrdjuje... Sad
ne kazem da su Forumasi na hrpi (i.e. na izletu) reprezentativan uzorak... ali ako ljudi koji vise na forumu, inace pitaju za ostale stvari, sad nisu nista niti pitali..... sta su onda tek drugi radili, koje nismo vidjeli da pitaju inace? Kotacici rade 100 na sat

vidjet cemo da li teorija zamora drzi vodu - nakon ostalih kolokvija....

Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 20:58 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo bih napomenuo, za vas koji mislite da je kolokvij bio tako jednostavan:

Prof. Singer je odlucio pretvoriti zadnji zadatak na kolokviju u [b]bonus[/b] zadatak. :shock:

Ako smo ga rijesili, dobit cemo zasluzene bodove. :D

Ako nismo, nema veze - ne ulazi u broj maksimalnih mogucih bodova na kolokviju. :lol:

To [i]uglavnom[/i] znaci da ce se mnogima ocjena uvecati za 1. 8)

Informacija potjece od njega osobno, a recena je grupi A-K netom prije pocetka predavanja iz LA2 danas!

Take that, Nesi! :twisted:

Prof. Singer je odlucio pretvoriti zadnji zadatak na kolokviju u bonus zadatak. Shocked

Ako smo ga rijesili, dobit cemo zasluzene bodove. Very Happy

Ako nismo, nema veze - ne ulazi u broj maksimalnih mogucih bodova na kolokviju. Laughing

To uglavnom znaci da ce se mnogima ocjena uvecati za 1. Cool

Informacija potjece od njega osobno, a recena je grupi A-K netom prije pocetka predavanja iz LA2 danas!

Take that, Nesi! Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 21:11 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

A cuo sam i ja traceve da prof. Singer nije znao rijesiti taj zadatak i blabla. Cinjenica je da nekome tko je melo radio s rekurzijom trebao biti jako lagan. S druge strane, ove se godine nije radila rekurzija na uur-u, a na c-u se samo nesto malo spomenulo ako se ne varam, i mislim da rekurzije nije trebalo biti (tj. da je se trebalo raditi na uur-u, onda bi bilo ok). Jer ovako nije bas bilo realno za ocekivato da ce ljudi znati rijesiti... Rekurzija je jednostavna jednom kad ti krene, ali je ful zeznuto za skuzit u pocetku. (ne sam princip, nego kako da napravis da funkcija radi ono sto ti hoces)

A Nesi, pogledaj rezultate elementarne, nije bas ohrabrujuce...
A cuo sam i ja traceve da prof. Singer nije znao rijesiti taj zadatak i blabla. Cinjenica je da nekome tko je melo radio s rekurzijom trebao biti jako lagan. S druge strane, ove se godine nije radila rekurzija na uur-u, a na c-u se samo nesto malo spomenulo ako se ne varam, i mislim da rekurzije nije trebalo biti (tj. da je se trebalo raditi na uur-u, onda bi bilo ok). Jer ovako nije bas bilo realno za ocekivato da ce ljudi znati rijesiti... Rekurzija je jednostavna jednom kad ti krene, ali je ful zeznuto za skuzit u pocetku. (ne sam princip, nego kako da napravis da funkcija radi ono sto ti hoces)

A Nesi, pogledaj rezultate elementarne, nije bas ohrabrujuce...

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:24 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Samo bih napomenuo, za vas koji mislite da je kolokvij bio tako jednostavan:[/quote]

Nitko ne kaze da je jednostavan, no taj zadatak nije nuzan cak ni za peticu, a kamoli za prolaz. :roll:

[quote="Smith"]Prof. Singer je odlucio pretvoriti zadnji zadatak na kolokviju u [b]bonus[/b] zadatak. :shock:
Ako smo ga rijesili, dobit cemo zasluzene bodove. :D
Ako nismo, nema veze - ne ulazi u broj maksimalnih mogucih bodova na kolokviju. :lol:
To [i]uglavnom[/i] znaci da ce se mnogima ocjena uvecati za 1. 8)
Informacija potjece od njega osobno, a recena je grupi A-K netom prije pocetka predavanja iz LA2 danas![/quote]

Upravo ga nazvah na mobitel da provjerim tu informaciju koja "[i]potjece od njega osobno[/i]"... :-s Zakljucak je da si [b]krivo[/b] prenio informaciju. :roll:

Dakle, odluceno je da ce se oboje predavaca kolegija [b]NA USMENOM ISPITU PONAŠATI [u]KAO[/u] DA JE TAJ ZADNJI ZADATAK BIO BONUS ZADATAK![/b] :tso:

Dakle, istina je da ce se mnogima ocjena uvecati za jedan, ali to afektira samo one koji su kolokvirali! :prodike:

[quote="Smith"]Take that, Nesi! :twisted:[/quote]

:duda: :roll:
Smith (napisa):

Nitko ne kaze da je jednostavan, no taj zadatak nije nuzan cak ni za peticu, a kamoli za prolaz. Rolling Eyes

Smith (napisa):
Prof. Singer je odlucio pretvoriti zadnji zadatak na kolokviju u bonus zadatak. Shocked
Ako smo ga rijesili, dobit cemo zasluzene bodove. Very Happy
Ako nismo, nema veze - ne ulazi u broj maksimalnih mogucih bodova na kolokviju. Laughing
To uglavnom znaci da ce se mnogima ocjena uvecati za 1. Cool

Upravo ga nazvah na mobitel da provjerim tu informaciju koja "potjece od njega osobno"... Eh? Zakljucak je da si krivo prenio informaciju. Rolling Eyes

Dakle, odluceno je da ce se oboje predavaca kolegija NA USMENOM ISPITU PONAŠATI KAO DA JE TAJ ZADNJI ZADATAK BIO BONUS ZADATAK! Trudim Se Objasniti...

Dakle, istina je da ce se mnogima ocjena uvecati za jedan, ali to afektira samo one koji su kolokvirali! Drzim prodike

Smith (napisa):

Ocu duuuduuuuu! Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 21:32 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Dakle, istina je da ce se mnogima ocjena uvecati za jedan, ali to afektira samo one koji su kolokvirali! :prodike:[/quote]
Pa jasno, oni koji [i]nisu[/i] kolokvirali - [i]nemaju[/i] ocjenu, zar ne?

Nisam ni govorio o padu i prolazu, vec samo o ocjeni, mislio sam da se kuzi...

Istina, nije bas tako jasno s moje strane. :oops:

[quote][quote="Smith"]Take that, Nesi! :twisted:[/quote]

:duda: :roll:[/quote]
Ma dobra je ona! :ok:
vsego (napisa):
Dakle, istina je da ce se mnogima ocjena uvecati za jedan, ali to afektira samo one koji su kolokvirali! Drzim prodike

Pa jasno, oni koji nisu kolokvirali - nemaju ocjenu, zar ne?

Istina, nije bas tako jasno s moje strane. Embarassed

Citat:
Smith (napisa):

Ma dobra je ona! O-kay!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:36 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"]Nisam ni govorio o padu i prolazu, vec samo o ocjeni, mislio sam da se kuzi...[/quote]

Kakve to veze onda ima s raspravom o skupljanju uvjeta za potpis ili oslobadjanje od pismenog? :-k
Smith (napisa):

Kakve to veze onda ima s raspravom o skupljanju uvjeta za potpis ili oslobadjanje od pismenog? Think

[Vrh]
Smith
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 18 - 6

PostPostano: 21:41 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Smith"]Nisam ni govorio o padu i prolazu, vec samo o ocjeni, mislio sam da se kuzi...[/quote]

Kakve to veze onda ima s raspravom o skupljanju uvjeta za potpis ili oslobadjanje od pismenog? :-k[/quote]
Pa razgovaramo o tome koliko su kolokviji i pismeni (okej, trebali su biti samo pismeni) teski...

A smatram da gradacija [i]2..5[/i] (uz svakako vazniju [i]pad..prolaz[/i]) nije bas zanemarivo bitna.
vsego (napisa):
Smith (napisa):

Kakve to veze onda ima s raspravom o skupljanju uvjeta za potpis ili oslobadjanje od pismenog? Think

Pa razgovaramo o tome koliko su kolokviji i pismeni (okej, trebali su biti samo pismeni) teski...

A smatram da gradacija 2..5 (uz svakako vazniju pad..prolaz) nije bas zanemarivo bitna.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:45 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Smith"][quote][quote="Smith"]Take that, Nesi! :twisted:[/quote]
:duda: :roll:[/quote]
Ma dobra je ona! :ok:[/quote]

ti zbilja nisi shvatio da je to TEBE islo?
:roll:
Smith (napisa):
Citat:
Smith (napisa):

Ma dobra je ona! O-kay!

ti zbilja nisi shvatio da je to TEBE islo?
Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:50 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da je vrijeme da se ova rasprava vrati kolegiju, a za privatne stvari... :pm:

8)
Mislim da je vrijeme da se ova rasprava vrati kolegiju, a za privatne stvari... Poziv za preseljenje u Private Message

Cool

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 23:27 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

nesi napisa: [quote]bitno je da sam ja _predstavnik_[/quote]
pohvalno je to sto se trudis i smatras svoju poziciju ozbiljno! :)

druga stvar je za SVE: naslov posta je " Tko misli da su pismeni iz c-a teski?"
dakle primarno se mislilo na pismene i ja se slazem sa time da se PISMENI malo bolje sroce i pazljivije slazu, sto se tice kolokvija ljudima koji se spremaju za pismeni je kolokvij bio lagan (iskreno ne bas da sam zmirecki mogao proc kroz njega, ali laksi od ispita sigurno (kao sto bi i trebao biti)).

pa ta genracija (prije dvije godine) zar nije kulminirala cini mi se u 9. mjesecu sa rusenjem par curi 8. puta (a kolko znam barem jedna od njih je cak imala i uvjet za trecu)!

mislim da je jadno pisati "dajte lakse ispite" jer smo ipak na faxu i neki kriteriji moraju postojati,samo neki ih dizu malo previse,tolko od litlle old me! 8)
nesi napisa:
Citat:
bitno je da sam ja _predstavnik_

pohvalno je to sto se trudis i smatras svoju poziciju ozbiljno! Smile

druga stvar je za SVE: naslov posta je " Tko misli da su pismeni iz c-a teski?"
dakle primarno se mislilo na pismene i ja se slazem sa time da se PISMENI malo bolje sroce i pazljivije slazu, sto se tice kolokvija ljudima koji se spremaju za pismeni je kolokvij bio lagan (iskreno ne bas da sam zmirecki mogao proc kroz njega, ali laksi od ispita sigurno (kao sto bi i trebao biti)).

pa ta genracija (prije dvije godine) zar nije kulminirala cini mi se u 9. mjesecu sa rusenjem par curi 8. puta (a kolko znam barem jedna od njih je cak imala i uvjet za trecu)!

mislim da je jadno pisati "dajte lakse ispite" jer smo ipak na faxu i neki kriteriji moraju postojati,samo neki ih dizu malo previse,tolko od litlle old me! Cool

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 23:32 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ps. tek sam sad skuzio da cijelom ovom starnicom postaju samo moderatori i admini (izuzev grge i mene) pa tu se ocito sakom i kapom dijele titule,
stricek :pc: jel bi i ja mogao bit moderator ili barem admin :) 8) :evil: :twisted: [size=5]sala mala[/size]
ps. tek sam sad skuzio da cijelom ovom starnicom postaju samo moderatori i admini (izuzev grge i mene) pa tu se ocito sakom i kapom dijele titule,
stricek Pravi cevapi jel bi i ja mogao bit moderator ili barem admin Smile Cool Evil or Very Mad Twisted Evil sala mala

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 23:39 uto, 7. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja mislim da nema teskih pismenih, samo grdih zadataka na pismenom!! :( Ako netko fino dovoljno vremena posveti vremena C-u, nauci ga bez problema!! C nije predmet koji se nastreba i to je to. Mora se fakat razmisljat dok se uci. Ja znam kad sam prvi put pogledao rokove iz C-a :shock:!! Ali mic po mic i sve je islo polako!! :wink:
ja mislim da nema teskih pismenih, samo grdih zadataka na pismenom!! Sad Ako netko fino dovoljno vremena posveti vremena C-u, nauci ga bez problema!! C nije predmet koji se nastreba i to je to. Mora se fakat razmisljat dok se uci. Ja znam kad sam prvi put pogledao rokove iz C-a Shocked!! Ali mic po mic i sve je islo polako!! Wink

DarkOne™24/7®
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 5 - 7

PostPostano: 19:04 sri, 8. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="goc9999"]Ce je tezak, meni cak tezi od analize i algebre!! to mogu razumijet,ovo ne, to nisam imao u srednjoj (opca gimna)! ps. cemu sad ti nesi djelis pravdu za C,dala si ga, brijem kolokvirala i lako je bit borac nakon bitke! doduse znam da bi ti to i prek pismenog dala sa 4-5 ali nisu svi motivirani i freakovi za racunarstvom,mene kod cea muci najvise to sto "ocito" ne kuzim hrvatski, jer nakon pricice ja uopce ne skuzim kakav program moram napravit! zbunjujuca je :fstein:[/quote]

meni ne ide analiza, algebra i elementarna....... tako da je lakse onima kojima ne ide C, ako cemo o interesima..... C je jedan ovog je 3.. :)) pa sad.. a nije da je C uzasno tezak, sigurno je objektivno laksi od analize i linearne... a i od elementarne
goc9999 (napisa):
Ce je tezak, meni cak tezi od analize i algebre!! to mogu razumijet,ovo ne, to nisam imao u srednjoj (opca gimna)! ps. cemu sad ti nesi djelis pravdu za C,dala si ga, brijem kolokvirala i lako je bit borac nakon bitke! doduse znam da bi ti to i prek pismenog dala sa 4-5 ali nisu svi motivirani i freakovi za racunarstvom,mene kod cea muci najvise to sto "ocito" ne kuzim hrvatski, jer nakon pricice ja uopce ne skuzim kakav program moram napravit! zbunjujuca je :fstein:

meni ne ide analiza, algebra i elementarna....... tako da je lakse onima kojima ne ide C, ako cemo o interesima..... C je jedan ovog je 3.. :)) pa sad.. a nije da je C uzasno tezak, sigurno je objektivno laksi od analize i linearne... a i od elementarne

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail AIM YIM MSNM
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 0:45 čet, 9. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

moj osobni dojam, ali baziran i na dozivljajima kolega s godine....
je da su linerana i analiza negdje pri vrhu tezine za dobro spremiti.... ovisno o afinitetima...
onda ide C, jer velikom broju to ne lezi, a budimo realni, to se mora shvatiti, nema da ces nes nabubati i to ce se izvuc.... i nema 'a, nece me to pitati' kad ti gomila toga non stop treba....
i onda ide elementarna... kao nesto s cim su se ljudi vise manje susretali prije, na ovaj ili onaj nacin...

tak je otprilike bilo prije 3 godine.... ofkors, pricam o dobrom spremanju ispita - da je osoba zadovoljna ocjenom i znanjem....
moj osobni dojam, ali baziran i na dozivljajima kolega s godine....
je da su linerana i analiza negdje pri vrhu tezine za dobro spremiti.... ovisno o afinitetima...
onda ide C, jer velikom broju to ne lezi, a budimo realni, to se mora shvatiti, nema da ces nes nabubati i to ce se izvuc.... i nema 'a, nece me to pitati' kad ti gomila toga non stop treba....
i onda ide elementarna... kao nesto s cim su se ljudi vise manje susretali prije, na ovaj ili onaj nacin...

tak je otprilike bilo prije 3 godine.... ofkors, pricam o dobrom spremanju ispita - da je osoba zadovoljna ocjenom i znanjem....

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:41 čet, 9. 6. 2005    Naslov: Mislim da je glupo stavljati analizu i algebru na prvo mjsto Citirajte i odgovorite

Kako vec rekoh glupo je...uz jako malo truda postizao sam vrlodobar/odličan iz svih analiza i algebri dok se vec dvije godine ubijam s c-om (kao i velika vecina mislim).
ne pokusavam se tu prikazati kao mjerilo stvari ali ipak...tu nesto ocito ne stima...
Ne kazem da bi asistenti trebali davati sablonske zadatke na pismenom ali zadatci preko 2 stranice (cast iznimkama, usput svake pohvale asistentu puljicu) su malo previse.
Na jako sitnim stvarima se c moze ispitat, cisto da se vidi razmisljamo li na pravi nacin. slazem se da budu 2 zadatka malo teza da ne bi bas svi imali 5 ali za prolaz mislim da svi znamo pa me cudi da tako puno ljudi dodje do 8.puta
Kako vec rekoh glupo je...uz jako malo truda postizao sam vrlodobar/odličan iz svih analiza i algebri dok se vec dvije godine ubijam s c-om (kao i velika vecina mislim).
ne pokusavam se tu prikazati kao mjerilo stvari ali ipak...tu nesto ocito ne stima...
Ne kazem da bi asistenti trebali davati sablonske zadatke na pismenom ali zadatci preko 2 stranice (cast iznimkama, usput svake pohvale asistentu puljicu) su malo previse.
Na jako sitnim stvarima se c moze ispitat, cisto da se vidi razmisljamo li na pravi nacin. slazem se da budu 2 zadatka malo teza da ne bi bas svi imali 5 ali za prolaz mislim da svi znamo pa me cudi da tako puno ljudi dodje do 8.puta

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:10 čet, 9. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne znam gdje si vidio rjesenja od dvije stranice (po zadatku!). :-s

Za moj rok od 14.2.2005, ovo su brojevi linija koda za rjesenja po zadacima:

[code:1] 22 1.c
26 2.c
43 3.c
52 4.c
85 5.c
228[/code:1]

Dodaj k tome da "za dvojku" gotovo sigurno neces raditi liste, pa ti ostane 143 linije (dovoljno za solidnu cetvorku!). :roll:

Inace, u te brojke su uracunate:
- prazne linije
- komentari
- [tt]main()[/tt] funkcije za testiranje funkcije koju zadatak trazi, dakle komad koda koji se ne trazi na ispitu

Na primjer, 3.c i 4.c imaju samo po 25 linija funkcije koja se trazi, a ostatak je [tt]main()[/tt] koja to testira. :-s Dakle, prva cetiri zadatka (jos uvijek s praznim linijama i ostalim "viskovima") imaju rjesenje od ukupno 98 linija koda. :shock: To [b]sve zajedno[/b] trazi max tri stranice teksta! :roll:

P.S. A nije ni cetvrti tako strasan... :-s Kad se makne [tt]main()[/tt] (koji se u zadatku [b]ne trazi[/b]), ostane ti 40ak linija koda! :prodike:
Ne znam gdje si vidio rjesenja od dvije stranice (po zadatku!). Eh?

Kod:
  22 1.c
  26 2.c
  43 3.c
  52 4.c
  85 5.c
 228

Dodaj k tome da "za dvojku" gotovo sigurno neces raditi liste, pa ti ostane 143 linije (dovoljno za solidnu cetvorku!). Rolling Eyes

- prazne linije
- komentari
- main() funkcije za testiranje funkcije koju zadatak trazi, dakle komad koda koji se ne trazi na ispitu

Na primjer, 3.c i 4.c imaju samo po 25 linija funkcije koja se trazi, a ostatak je main() koja to testira. Eh? Dakle, prva cetiri zadatka (jos uvijek s praznim linijama i ostalim "viskovima") imaju rjesenje od ukupno 98 linija koda. Shocked To sve zajedno trazi max tri stranice teksta! Rolling Eyes

P.S. A nije ni cetvrti tako strasan... Eh? Kad se makne main() (koji se u zadatku ne trazi), ostane ti 40ak linija koda! Drzim prodike

[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 0

PostPostano: 19:32 čet, 9. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja nisam nikad prije faksa radila c. Ucila sam 4 mjeseca da bih dobila 3 sto mi je najniza ocjena u indexu. (Ali ne 4 mjeseca neprestano, nego polako - to polako odrazilo se na broju izlazaka na ispit.)
Meni je veci problem bio usmeni. Iz pismenog sam bila dobila solidnu trojku i onda pala. Stvar je u tome da od 5 zadataka nesto moras znat ako si radio, a na usmenom dobijes jedan jedini zadatak koji bi trebao raditi kako treba. Npr. u pismenom dobijes za to 10-15 bodova, a na usmenom vjerojatno padnes.
Pismeni su teski, meni tezi od analize, ali kad prodes taj ispit, znas da si dosta naucio kroz njega. Mislim da se najbolje spremat po starim rokovima tako da te zadatke uopce ne pises na papir nego odmah na komp.
Ja nisam nikad prije faksa radila c. Ucila sam 4 mjeseca da bih dobila 3 sto mi je najniza ocjena u indexu. (Ali ne 4 mjeseca neprestano, nego polako - to polako odrazilo se na broju izlazaka na ispit.)
Meni je veci problem bio usmeni. Iz pismenog sam bila dobila solidnu trojku i onda pala. Stvar je u tome da od 5 zadataka nesto moras znat ako si radio, a na usmenom dobijes jedan jedini zadatak koji bi trebao raditi kako treba. Npr. u pismenom dobijes za to 10-15 bodova, a na usmenom vjerojatno padnes.
Pismeni su teski, meni tezi od analize, ali kad prodes taj ispit, znas da si dosta naucio kroz njega. Mislim da se najbolje spremat po starim rokovima tako da te zadatke uopce ne pises na papir nego odmah na komp.

[Vrh]
Spawn
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:28 pet, 10. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Ne znam gdje si vidio rjesenja od dvije stranice (po zadatku!). :-s

[code:1] 22 1.c
26 2.c
43 3.c
52 4.c
85 5.c
228[/code:1]

Dodaj k tome da "za dvojku" gotovo sigurno neces raditi liste, pa ti ostane 143 linije (dovoljno za solidnu cetvorku!). :roll:

- prazne linije
- komentari
- [tt]main()[/tt] funkcije za testiranje funkcije koju zadatak trazi, dakle komad koda koji se ne trazi na ispitu

Na primjer, 3.c i 4.c imaju samo po 25 linija funkcije koja se trazi, a ostatak je [tt]main()[/tt] koja to testira. :-s Dakle, prva cetiri zadatka (jos uvijek s praznim linijama i ostalim "viskovima") imaju rjesenje od ukupno 98 linija koda. :shock: To [b]sve zajedno[/b] trazi max tri stranice teksta! :roll:

P.S. A nije ni cetvrti tako strasan... :-s Kad se makne [tt]main()[/tt] (koji se u zadatku [b]ne trazi[/b]), ostane ti 40ak linija koda! :prodike:[/quote]

Mislim, da kad bi se realno gledalo, trebalo bi se uzeti u obzir svih 228 linija, jer ti si ipak jako iskustan programer i sva rješenja su jako sažeta i samo najvažnije od čistog programa je napisano da bi sam program funkcionirao. Zato bi i trebalo uzeti u obzir i ove dodatke jer recimo da bi još toliko trebalo studentu koji se s C-om susreće prvi put i ući ga tek nepunu godinu... :twisted:
vsego (napisa):
Ne znam gdje si vidio rjesenja od dvije stranice (po zadatku!). Eh?

Kod:
  22 1.c
  26 2.c
  43 3.c
  52 4.c
  85 5.c
 228

Dodaj k tome da "za dvojku" gotovo sigurno neces raditi liste, pa ti ostane 143 linije (dovoljno za solidnu cetvorku!). Rolling Eyes

- prazne linije
- komentari
- main() funkcije za testiranje funkcije koju zadatak trazi, dakle komad koda koji se ne trazi na ispitu

Na primjer, 3.c i 4.c imaju samo po 25 linija funkcije koja se trazi, a ostatak je main() koja to testira. Eh? Dakle, prva cetiri zadatka (jos uvijek s praznim linijama i ostalim "viskovima") imaju rjesenje od ukupno 98 linija koda. Shocked To sve zajedno trazi max tri stranice teksta! Rolling Eyes

P.S. A nije ni cetvrti tako strasan... Eh? Kad se makne main() (koji se u zadatku ne trazi), ostane ti 40ak linija koda! Drzim prodike

Mislim, da kad bi se realno gledalo, trebalo bi se uzeti u obzir svih 228 linija, jer ti si ipak jako iskustan programer i sva rješenja su jako sažeta i samo najvažnije od čistog programa je napisano da bi sam program funkcionirao. Zato bi i trebalo uzeti u obzir i ove dodatke jer recimo da bi još toliko trebalo studentu koji se s C-om susreće prvi put i ući ga tek nepunu godinu... Twisted Evil

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:56 pet, 10. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Spawn"]Mislim, da kad bi se realno gledalo, trebalo bi se uzeti u obzir svih 228 linija, jer ti si ipak jako iskustan programer i sva rješenja su jako sažeta i samo najvažnije od čistog programa je napisano da bi sam program funkcionirao.[/quote]

Jesam iskusan programer, ali nikako ne u C-u. :shock: :blush: C-om se bavim samo za potrebe kolegija, a moj izbor su Perl i PHP (ovisno za sto mi treba). 8)

Takodjer, nije to bas tako sazeto. :-s Cesto stvari razbijam po blokovima da bi rjesenje bilo preglednije, dodam [tt]printf()[/tt]-ove koji se ne traze,... :-s

S druge strane, na meni je da zadam zadatke koji se realno mogu rijesiti u dva sata sa znanjima koja ste trebali steci kroz semestar. :-s Nikakvu crnu magiju neces naci u mojim rjesenjima, a to sto vecina studenata krene nekim cudnim nacinima, ipak ne mogu izbjeci... :(

Prodji malo kroz gore spomenuti rok, pa vidi koliko linija sirovog koda treba za dvojku! ;)

[quote="Spawn"]Zato bi i trebalo uzeti u obzir i ove dodatke jer recimo da bi još toliko trebalo studentu koji se s C-om susreće prvi put i u[color=red]č[/color]i ga tek nepunu godinu... :twisted:[/quote]

Kad bih isao tom logikom, ne bih smio dati zadatak kompliciraniji od "[i]Ucitajte niz i posortirajte ga.[/i]". :o

Dosta problema lezi bas u toj mistifikaciji programiranja (od strane "[i]studenta koji se s C-om susreće prvi put i uči ga tek nepunu godinu[/i]"). :-s

[b]Primjer:[/b] Zadatak 2, bas iz tog roka kojeg spomenuh, kaze [i]Program mora invertirati postojeci niz[/i]. :| Da ti dam brojeve na komadicima papira i kazem da to napravis na stolu, pozamjenjivao bi prvog i zadnjeg, drugog i predzadnjeg itd. :) No, kad pisu program, iz nekog razloga studenti masovno nece napraviti to, nego ce:
a) na silu uvoditi novi niz :shock:
b) glumiti sort (dvije petlje i sve sto ide uz to) :wall:

A sve sto treba je razmisliti kako bi se to rijesilo "na ruke" i onda kompjuteru objasniti da radi to isto! :prodike:

Mislim da se mozemo sloziti da su 1. i 2. zadatak na tom roku [b]trivijalni[/b], a to je vec 40 bodova. Za samo ispravno citanje datoteke u 3. zadatku bih dao jos 5, za obican sort u 4. bih dao jos 10, za 5.a) i 5.b) pise da nose 10 bodova... to je ukupno 65 bodova - trojka za cisto rutinske stvari koje su (uz minijaturne izmjene) vidjene na vjezbama! 8)
Spawn (napisa):
Mislim, da kad bi se realno gledalo, trebalo bi se uzeti u obzir svih 228 linija, jer ti si ipak jako iskustan programer i sva rješenja su jako sažeta i samo najvažnije od čistog programa je napisano da bi sam program funkcionirao.

Jesam iskusan programer, ali nikako ne u C-u. Shocked Blush C-om se bavim samo za potrebe kolegija, a moj izbor su Perl i PHP (ovisno za sto mi treba). Cool

Takodjer, nije to bas tako sazeto. Eh? Cesto stvari razbijam po blokovima da bi rjesenje bilo preglednije, dodam printf()-ove koji se ne traze,... Eh?

S druge strane, na meni je da zadam zadatke koji se realno mogu rijesiti u dva sata sa znanjima koja ste trebali steci kroz semestar. Eh? Nikakvu crnu magiju neces naci u mojim rjesenjima, a to sto vecina studenata krene nekim cudnim nacinima, ipak ne mogu izbjeci... Sad

Prodji malo kroz gore spomenuti rok, pa vidi koliko linija sirovog koda treba za dvojku! Wink

Spawn (napisa):
Zato bi i trebalo uzeti u obzir i ove dodatke jer recimo da bi još toliko trebalo studentu koji se s C-om susreće prvi put i uči ga tek nepunu godinu... Twisted Evil

Kad bih isao tom logikom, ne bih smio dati zadatak kompliciraniji od "Ucitajte niz i posortirajte ga.". Surprised

Dosta problema lezi bas u toj mistifikaciji programiranja (od strane "studenta koji se s C-om susreće prvi put i uči ga tek nepunu godinu"). Eh?

Primjer: Zadatak 2, bas iz tog roka kojeg spomenuh, kaze Program mora invertirati postojeci niz. Neutral Da ti dam brojeve na komadicima papira i kazem da to napravis na stolu, pozamjenjivao bi prvog i zadnjeg, drugog i predzadnjeg itd. Smile No, kad pisu program, iz nekog razloga studenti masovno nece napraviti to, nego ce:
a) na silu uvoditi novi niz Shocked
b) glumiti sort (dvije petlje i sve sto ide uz to) Brick wall

A sve sto treba je razmisliti kako bi se to rijesilo "na ruke" i onda kompjuteru objasniti da radi to isto! Drzim prodike

Mislim da se mozemo sloziti da su 1. i 2. zadatak na tom roku trivijalni, a to je vec 40 bodova. Za samo ispravno citanje datoteke u 3. zadatku bih dao jos 5, za obican sort u 4. bih dao jos 10, za 5.a) i 5.b) pise da nose 10 bodova... to je ukupno 65 bodova - trojka za cisto rutinske stvari koje su (uz minijaturne izmjene) vidjene na vjezbama! Cool

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum