Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Kakvu glazbu slusate? |
Rock - neki meksi, laganiji |
|
35% |
[ 5 ] |
Heavy metal |
|
14% |
[ 2 ] |
Punk |
|
0% |
[ 0 ] |
Hip hop |
|
7% |
[ 1 ] |
Trance, house... |
|
14% |
[ 2 ] |
Komercijala (MTV-stvarcice) |
|
0% |
[ 0 ] |
Klasicna glazba |
|
7% |
[ 1 ] |
Nesto drugo... |
|
21% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 14 |
|
Autor/ica |
Poruka |
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mate Forumaš(ica)

|
Postano: 22:57 sri, 26. 3. 2003 Naslov: |
|
|
mekano, lagano (Laura Pausini, Zecchero, Jovanotti, talijani općenito, Springsteen, Cocker...) ili šaljivo (Postolar Triper) ili originalno, tradicionalno sa zvucima iskonskog zavičaja (od Thompsonovih devet sela jedno bi moglo biti moje). scrambleup
De gustibus non disputandum, a moj latinski je odavna zarđao. Oooj! muzak
mekano, lagano (Laura Pausini, Zecchero, Jovanotti, talijani općenito, Springsteen, Cocker...) ili šaljivo (Postolar Triper) ili originalno, tradicionalno sa zvucima iskonskog zavičaja (od Thompsonovih devet sela jedno bi moglo biti moje).
De gustibus non disputandum, a moj latinski je odavna zarđao. Oooj!
|
|
[Vrh] |
|
fly Forumaš(ica)

|
Postano: 13:06 pet, 28. 3. 2003 Naslov: |
|
|
Daleka obala , Prljavo kazaliste , Parni Valjak, Pips Chips & VideoClips , Psihomodo Pop , Crvena Jabuka , Bijelo Dugme , Balasevic ... itd i td :)
Strano komercijala i tocka :o)
Daleka obala , Prljavo kazaliste , Parni Valjak, Pips Chips & VideoClips , Psihomodo Pop , Crvena Jabuka , Bijelo Dugme , Balasevic ... itd i td
Strano komercijala i tocka
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 20:14 pet, 28. 3. 2003 Naslov: |
|
|
Zeko i potocic, Mary had a little lamb, Twinkle twinkle little star, Tata kupi mi auto, Lutka i medo, Humpty Dumpty,...
Kao sto vidite podjednako domace i strano :D
Zeko i potocic, Mary had a little lamb, Twinkle twinkle little star, Tata kupi mi auto, Lutka i medo, Humpty Dumpty,...
Kao sto vidite podjednako domace i strano
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:49 ned, 30. 3. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala
mozda bi bilo malo preciznije da si napisao samo metal, al i ovako je point taken [/quote]
My bad - nisam bas informiran o vrstama metala (ne slusam ga pa onda...), ali bio bih ti zahvalan da me informiras tj. da nabrojis (da naucim za drugi put)
[quote="Nesi"]koliko vidim, imamo raznoliko pucanstvo... sto i nije tako lose... dapace...[/quote]
U potpunosti se slazem, mada moram priznat da sam ocekivo' punovise glasova oko metala - zbog onih postova o Iron Maden-u (sad sam se negdje sje..., pa ce ispast da IM nije metal... damn :cry: )
[quote="krcko"]Zeko i potocic, Mary had a little lamb, Twinkle twinkle little star, Tata kupi mi auto, Lutka i medo, Humpty Dumpty,... [/quote]
Ah to budi sjecanja... :lol:
Nesi (napisa): | ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala
mozda bi bilo malo preciznije da si napisao samo metal, al i ovako je point taken |
My bad - nisam bas informiran o vrstama metala (ne slusam ga pa onda...), ali bio bih ti zahvalan da me informiras tj. da nabrojis (da naucim za drugi put)
Nesi (napisa): | koliko vidim, imamo raznoliko pucanstvo... sto i nije tako lose... dapace... |
U potpunosti se slazem, mada moram priznat da sam ocekivo' punovise glasova oko metala - zbog onih postova o Iron Maden-u (sad sam se negdje sje..., pa ce ispast da IM nije metal... damn )
krcko (napisa): | Zeko i potocic, Mary had a little lamb, Twinkle twinkle little star, Tata kupi mi auto, Lutka i medo, Humpty Dumpty,... |
Ah to budi sjecanja...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:21 ned, 30. 3. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Markec"]sad sam se negdje sje..., pa ce ispast da IM nije metal... damn :cry:[/quote]
Nisi. Oni su zacetnici (ili jedni od zacetnika) heavy metala. :D
Ostale vrste metala... Ima toga i nije bas standardizirano sto je sto, ali evo (onako, neorganizirano): heavy, black, death, trash, grind (vidjeh ovo negdje, ali sto li je to?)
Braco metalci, sto sam jos zaboravio? :D
Markec (napisa): | sad sam se negdje sje..., pa ce ispast da IM nije metal... damn  |
Nisi. Oni su zacetnici (ili jedni od zacetnika) heavy metala.
Ostale vrste metala... Ima toga i nije bas standardizirano sto je sto, ali evo (onako, neorganizirano): heavy, black, death, trash, grind (vidjeh ovo negdje, ali sto li je to?)
Braco metalci, sto sam jos zaboravio?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 14:34 ned, 30. 3. 2003 Naslov: |
|
|
Ima white metal :D
To znaju na OTV-u puštat katkad subotom ujutro
Inače je to ko Heavy (tak mi bar zvuči), samo kaj pjevaju o tome kak je Isus dobar i kak je kršćanstvo super :shock:
Ima white metal
To znaju na OTV-u puštat katkad subotom ujutro
Inače je to ko Heavy (tak mi bar zvuči), samo kaj pjevaju o tome kak je Isus dobar i kak je kršćanstvo super
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
spike Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 8:03 pon, 31. 3. 2003 Naslov: |
|
|
IRON MAIDEN su HEAVY metal, dapace, oni su jedni od zacetnika tog dijela metala
:wink:
koliko mi se cini, mislim da je pobrojano vise manje sve... bar ove ajmo reci, glavne, vrste...
neki kazu da je tu i industrial, i gothic...
ma nadje se tog metalskog smeca ko blata :D :D :D :D :D
ja power metal nazivam happy metalom, kad mi tako zvuce :wink:
jedan mali summary:
Heavy Thrash Speed Power Death Grind Doom Black Progressive Nu metal (iako su oko ovoga zadnjeg misljenja JAKO podijeljena)
sram me bilo sto neke zaboravih (tipa doom)
uostalom, ako nekoga zanima, mozete cackati po www.cmar-net.org sajtu... prvi hrvatski metal e-zine, kako oni vole reci :wink:
pregled povijesti metala mozete naci u rubrici arhiva (gore, pa desno :) ), pod linkom: povijest metala
IRON MAIDEN su HEAVY metal, dapace, oni su jedni od zacetnika tog dijela metala
koliko mi se cini, mislim da je pobrojano vise manje sve... bar ove ajmo reci, glavne, vrste...
neki kazu da je tu i industrial, i gothic...
ma nadje se tog metalskog smeca ko blata
ja power metal nazivam happy metalom, kad mi tako zvuce
jedan mali summary:
Heavy Thrash Speed Power Death Grind Doom Black Progressive Nu metal (iako su oko ovoga zadnjeg misljenja JAKO podijeljena)
sram me bilo sto neke zaboravih (tipa doom)
uostalom, ako nekoga zanima, mozete cackati po www.cmar-net.org sajtu... prvi hrvatski metal e-zine, kako oni vole reci
pregled povijesti metala mozete naci u rubrici arhiva (gore, pa desno ), pod linkom: povijest metala
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 8:28 pon, 31. 3. 2003 Naslov: |
|
|
Ja manowar, rhapsody, a malo čak i nightwish volim nazivat nadobudnim metalom :D
Ja manowar, rhapsody, a malo čak i nightwish volim nazivat nadobudnim metalom
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:37 pet, 4. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Markec"][quote="Markec"]Zanimalo me kakvu glazbu slusaju djeca na forumu... postajte kakvu glazbu slusate stalno, kakvu povremeno, a kakva vrsta glazbe vam jednostavno oneciscuje usi...[/quote]
ovo gore implicira na ovo dole jelda?
[quote="Nesi"]sta vi ostali metalci trenutno slusate?[/quote]
E pa nebi reko', nadam se da ste shvatili sta sam htio rec...
(Nije da imam nesto protiv metala ali...)[/quote]
Joj, Markec... Ja sam ovo Nesino shvatio kao "sto ostali metalci s Foruma slusaju", a ne "sto slusaju ostali Forumasi koji su, naravno, svi redom metalci". :?
Pa barem za Potor znamo da nije metalac... ;)
Markec (napisa): | Markec (napisa): | Zanimalo me kakvu glazbu slusaju djeca na forumu... postajte kakvu glazbu slusate stalno, kakvu povremeno, a kakva vrsta glazbe vam jednostavno oneciscuje usi... |
ovo gore implicira na ovo dole jelda?
Nesi (napisa): | sta vi ostali metalci trenutno slusate? |
E pa nebi reko', nadam se da ste shvatili sta sam htio rec...
(Nije da imam nesto protiv metala ali...) |
Joj, Markec... Ja sam ovo Nesino shvatio kao "sto ostali metalci s Foruma slusaju", a ne "sto slusaju ostali Forumasi koji su, naravno, svi redom metalci".
Pa barem za Potor znamo da nije metalac...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
Postano: 23:31 pet, 4. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Pa barem za Potor znamo da nije metalac... ;)[/quote]
A neki znamo i kojeg je Potor roda :PP
vsego (napisa): | Pa barem za Potor znamo da nije metalac...  |
A neki znamo i kojeg je Potor roda
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:44 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom
[quote="Nesi"]ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala[/quote]
ovako..poslije ovoga ce me mnogi flejmati ili cipelariti ali ovako:
metal [b]nije[/b] vrsta glazbe
kategorija pod koju metal spada je rock
prica ide ovako:
spanjolci bili bogati pa htjeli jos vise para, dali kolumbu nesto hrane i tri broda da im otkrije nove zemlje i tako kolumbo otkrio svoju indiju..nakon par stoljeca, onda vec amerikanci, dovodi se besplatna radna snaga, tj. robovi iz afrike. oni sa sobom dovonose dio svoje kulturne bastine, tj. tzv. "african beat" iliti africki ritmovi...
iz africkih ritmova se razvija gospel, soul, jazz i jos mnogo cega i najvaznije od svega :
[b]blues[/b]
blues je jako bitan jer se uz njega prvi put vezu moderni instrumenti (bubnjevi, bas, gitara, truba, klavir - tu ne govorim o opernim instrumentima, tj. bubnjevi (drums) nisu isto kao i udaraljke (percussion), bas nije isto sto i kontrabas, klavir nije isto sto i piano itd itd) iako ne u obliku u kojem su danas
blues je bio prvo aktivan samo u klubovima u koje su crnci zalazili, a za to vrijeme ameri su slusali country i jos svakakve varijacije gospela koji se razvio kroz prakticiranje u crkvama.
neznam tocno kako se blues rasprostro po zemlji cijeloj, ali prva vazna osoba je bio muddy waters koji je popularizirao bluz po cijelom svijetu (iako je bio aktivan samo u uskim podrucijma sad-a, svi su culi za njega)
dakle godine su 40te i 50te i rock jos formalno ne postoji..u ovom periodu negdje, klasicno obrazovani gitarist les paul smatra akusticnu gitaru pretihom i razmislja o tome kako ju poglasniti. dolazi do ideje da ispod zice stavi neki metal koji bi hvatao vibracije zica koje bi magnet pretvarao u elektricni impuls i slao u pojacalo. elektricna gitara je rodena. (neznam ako ima tu ljudi upoznatih sa povijescu gitare jer mnogi smatraju da je leo fender konstruirao prvu el. gitaru)..distorzirani zvuk se javlja dvije ili tri godine kasnije...tu se negdje formiraju beatlesi i stonesi, ali oni jos nikako ne spadaju pod rock...u periodu od 50-60tih formira se, i raspada, bend yardbirds..u njemu sviraju eric clapton, jeff beck i jimmy page, vjerojatno trojica najvecih gitarista svih vremena...preuzimaju jednu formu iz bluesa, tzv. twelve-bar blues ili kako ih uce u rock-akatemiji, "dvanaestica" (ovo mi zvuci ko tramvaj ali nema veze). Ogroman utjecaj ima jos i B.B. King, Hendrix i jos nekolicina jazz i klasicnih instrumentalista.
Ugl, trojica prije navedenih gitarista puno eksperimentiraju sa twelve-bar blues formom i grade potpuno novi stil muzike, nesto sto ce prihvatiti ime rock and roll. Iako je taj izraz (rock and roll) postojao puno prije, tek sa pojavom yardbirdsa on dobiva svoje utjelovljenje..
Vjerojatno zbog prevelikih ambicija, yardbirdsi se raspadaju i clapton formira cream, a kasnije krece u solo karijeru, beck nastavlja solo, a page formira led zeppeline..u godini smo 1969 kada zeppelini objavljuju svoja tri albuma, I, II, III. i proci ce jos godinu dana kada ce objaviti IV, tj. untitled. tu se negdje beatlesi raspadaju, rolling stonesi primaju taj neki zesci oblik, javljaju se novi bendovi: black sabbath, black, death itd itd..godina je negdje 1975 i tu se negdje javljaju sex pistolsi i oni pizde zbog dugackih pjesama i odlucuju svoje svesti na dvije - tri minute gdje vise nije naglasak na muziciranju nego na "imam nesto za reci" - rodenje punk-a. Kraj je 80tih - klinci u britaniji pizde zbog punka, zele povratak rocku, bubnjar zeppelina umire od droge i alkohola, zeppelini se raspadaju - formiraju se mnogi novi bendovi - izmedu ostalog i iron maiden - povratak duzim pjesmama, soliranju, isticanju muzickih sposobnosti - zbog glasnoce i velike distorziranosti ljudi ih svuda okolo nazivaju (ne maidene nego cijelu scenu) "heavy rockers"..zbog scenskog nastupa, koji je nerijetko bio prepun metala, sto se tice stage-a i samih izvođača koji su obozavali biti obuceni u kozu prepunu sarafa, cavala itd itd, heavy rockers prelazi u heavy metal.
ubrzo se javljaju podvrste tipa grind, black, death itd itd ali to su samo nazivi koji gotovo i nista a ne znace..
recimo black metal je naziv za sve bendove koji zvuce poput benda koji se zvao black itd itd...
trash dobiva ime po snaznom zvuku snare-a (dio bubnja) i jako ostrim zvukom gitare (primjer - metallica - prva dva albuma)
grind dobiva ime po jakom i brzom zvuku bas pedale i jako tamnom i podebljanom distorzijom
itd itd...kombinacije su beskonacne
postoje i black-death, grind-trash, trash-black smjerovi metala
kao sto vidite, kombinacija je beskrajno mnogo, ali one sve spadaju pod jedno - rock - ako jos ocete poopciti - blues
sa nekog stanovista slusatelja, razlika izmedu rocka i metala i punka postoji, ali nisu slusatelji ti koji stvaraju glazbu
sa muzikalnog stajalista razlike nema - koriste se isti instrumenti, tehnika sviranja je ista, ljestvice koje se koriste su u potpunosti iste, sve ovisi o virtuoznosti pojedinog izvođača.
tako da nakraju, punk, rock, metal, heavy, thrash i sve to..to vam je sve isto, a neki bendovi cesto i mijesaju to sve
uzmimo na primjer naseg admina, tj. queen
recimo - bohemian rhapsody - cista heavy pjesma
pa onda usporedimo to sa love of my life - neki soul sa laganim elementima klasike
i da sada skratim sve ovo, znaci:
heavy, punk, grind, power, trash, black, white, easy i svi ostali nazivi i sve ostale kombinacije ne postoje!
sve to spada pod rock,a rock pod blues
postoji takva stvar kao i rock-blues, ali to je izmisljeno nedavno kako bi mladez koja slusa britney,dave clarke,ceca i ostalo mogla smjestiti sve te stare bendove u neki period
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati
evo, osjecam potrebu da progovorim kao kvazi muzicar, tj. osoba koja nije isla u muzicku skolu ali zna sve ko i osoba sa zavrsenom muzickom skolom
Nesi (napisa): | ako smijem samo skomentirati, heavy metal nije jedina vrsta metala |
ovako..poslije ovoga ce me mnogi flejmati ili cipelariti ali ovako:
metal nije vrsta glazbe
prica ide ovako:
spanjolci bili bogati pa htjeli jos vise para, dali kolumbu nesto hrane i tri broda da im otkrije nove zemlje i tako kolumbo otkrio svoju indiju..nakon par stoljeca, onda vec amerikanci, dovodi se besplatna radna snaga, tj. robovi iz afrike. oni sa sobom dovonose dio svoje kulturne bastine, tj. tzv. "african beat" iliti africki ritmovi...
iz africkih ritmova se razvija gospel, soul, jazz i jos mnogo cega i najvaznije od svega :
blues
blues je jako bitan jer se uz njega prvi put vezu moderni instrumenti (bubnjevi, bas, gitara, truba, klavir - tu ne govorim o opernim instrumentima, tj. bubnjevi (drums) nisu isto kao i udaraljke (percussion), bas nije isto sto i kontrabas, klavir nije isto sto i piano itd itd) iako ne u obliku u kojem su danas
blues je bio prvo aktivan samo u klubovima u koje su crnci zalazili, a za to vrijeme ameri su slusali country i jos svakakve varijacije gospela koji se razvio kroz prakticiranje u crkvama.
neznam tocno kako se blues rasprostro po zemlji cijeloj, ali prva vazna osoba je bio muddy waters koji je popularizirao bluz po cijelom svijetu (iako je bio aktivan samo u uskim podrucijma sad-a, svi su culi za njega)
dakle godine su 40te i 50te i rock jos formalno ne postoji..u ovom periodu negdje, klasicno obrazovani gitarist les paul smatra akusticnu gitaru pretihom i razmislja o tome kako ju poglasniti. dolazi do ideje da ispod zice stavi neki metal koji bi hvatao vibracije zica koje bi magnet pretvarao u elektricni impuls i slao u pojacalo. elektricna gitara je rodena. (neznam ako ima tu ljudi upoznatih sa povijescu gitare jer mnogi smatraju da je leo fender konstruirao prvu el. gitaru)..distorzirani zvuk se javlja dvije ili tri godine kasnije...tu se negdje formiraju beatlesi i stonesi, ali oni jos nikako ne spadaju pod rock...u periodu od 50-60tih formira se, i raspada, bend yardbirds..u njemu sviraju eric clapton, jeff beck i jimmy page, vjerojatno trojica najvecih gitarista svih vremena...preuzimaju jednu formu iz bluesa, tzv. twelve-bar blues ili kako ih uce u rock-akatemiji, "dvanaestica" (ovo mi zvuci ko tramvaj ali nema veze). Ogroman utjecaj ima jos i B.B. King, Hendrix i jos nekolicina jazz i klasicnih instrumentalista.
Ugl, trojica prije navedenih gitarista puno eksperimentiraju sa twelve-bar blues formom i grade potpuno novi stil muzike, nesto sto ce prihvatiti ime rock and roll. Iako je taj izraz (rock and roll) postojao puno prije, tek sa pojavom yardbirdsa on dobiva svoje utjelovljenje..
Vjerojatno zbog prevelikih ambicija, yardbirdsi se raspadaju i clapton formira cream, a kasnije krece u solo karijeru, beck nastavlja solo, a page formira led zeppeline..u godini smo 1969 kada zeppelini objavljuju svoja tri albuma, I, II, III. i proci ce jos godinu dana kada ce objaviti IV, tj. untitled. tu se negdje beatlesi raspadaju, rolling stonesi primaju taj neki zesci oblik, javljaju se novi bendovi: black sabbath, black, death itd itd..godina je negdje 1975 i tu se negdje javljaju sex pistolsi i oni pizde zbog dugackih pjesama i odlucuju svoje svesti na dvije - tri minute gdje vise nije naglasak na muziciranju nego na "imam nesto za reci" - rodenje punk-a. Kraj je 80tih - klinci u britaniji pizde zbog punka, zele povratak rocku, bubnjar zeppelina umire od droge i alkohola, zeppelini se raspadaju - formiraju se mnogi novi bendovi - izmedu ostalog i iron maiden - povratak duzim pjesmama, soliranju, isticanju muzickih sposobnosti - zbog glasnoce i velike distorziranosti ljudi ih svuda okolo nazivaju (ne maidene nego cijelu scenu) "heavy rockers"..zbog scenskog nastupa, koji je nerijetko bio prepun metala, sto se tice stage-a i samih izvođača koji su obozavali biti obuceni u kozu prepunu sarafa, cavala itd itd, heavy rockers prelazi u heavy metal.
ubrzo se javljaju podvrste tipa grind, black, death itd itd ali to su samo nazivi koji gotovo i nista a ne znace..
recimo black metal je naziv za sve bendove koji zvuce poput benda koji se zvao black itd itd...
trash dobiva ime po snaznom zvuku snare-a (dio bubnja) i jako ostrim zvukom gitare (primjer - metallica - prva dva albuma)
grind dobiva ime po jakom i brzom zvuku bas pedale i jako tamnom i podebljanom distorzijom
itd itd...kombinacije su beskonacne
postoje i black-death, grind-trash, trash-black smjerovi metala
kao sto vidite, kombinacija je beskrajno mnogo, ali one sve spadaju pod jedno - rock - ako jos ocete poopciti - blues
sa nekog stanovista slusatelja, razlika izmedu rocka i metala i punka postoji, ali nisu slusatelji ti koji stvaraju glazbu
sa muzikalnog stajalista razlike nema - koriste se isti instrumenti, tehnika sviranja je ista, ljestvice koje se koriste su u potpunosti iste, sve ovisi o virtuoznosti pojedinog izvođača.
tako da nakraju, punk, rock, metal, heavy, thrash i sve to..to vam je sve isto, a neki bendovi cesto i mijesaju to sve
uzmimo na primjer naseg admina, tj. queen
recimo - bohemian rhapsody - cista heavy pjesma
pa onda usporedimo to sa love of my life - neki soul sa laganim elementima klasike
i da sada skratim sve ovo, znaci:
heavy, punk, grind, power, trash, black, white, easy i svi ostali nazivi i sve ostale kombinacije ne postoje!
sve to spada pod rock,a rock pod blues
postoji takva stvar kao i rock-blues, ali to je izmisljeno nedavno kako bi mladez koja slusa britney,dave clarke,ceca i ostalo mogla smjestiti sve te stare bendove u neki period
svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:20 ned, 6. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Lord Sirius"]ovako..poslije ovoga ce me mnogi flejmati ili cipelariti ali ovako:
metal [b]nije[/b] vrsta glazbe
prica ide ovako:<snip>[/quote]
Simpaticna prica; ponesto cak i nisam znao. Thanx! :)
Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne? :)
Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal [b]je[/b] vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ;)).
[quote="Lord Sirius"]svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati[/quote]
:weee: Meni je uspjelo! :weee:
Lord Sirius (napisa): | ovako..poslije ovoga ce me mnogi flejmati ili cipelariti ali ovako:
metal nije vrsta glazbe
prica ide ovako:<snip> |
Simpaticna prica; ponesto cak i nisam znao. Thanx!
Stvar donekle stoji, ali nisu muzicari jedini kojih se tice glazba. Treba tu ipak uzeti i stav slusatelja u obzir, ne?
Ne treba biti iskljuciv. Konzumerski gledano, metal je vrsta glazbe. Cak se i njegove podvrste mogu smatrati "zanrovima".
Muzicki si vjerojatno u pravu kad trpas sve u isti kos (kazem vjerojatno jer je moje sviralacko iskustvo minimalno, a i davno zaboravljeno ).
Lord Sirius (napisa): | svaka cast onome koji je procitato ovo dokraja, sigurno vam je predosadno u zivotu, mozete zamisliti kako je meni kada sam sve ovo isao pisati |
Meni je uspjelo!
|
|
[Vrh] |
|
|