Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
igor Gost
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:34 ned, 12. 6. 2005 Naslov: |
|
|
iskreno i ja se to dosta puta pitam!!! svi govore nema beda, za nas uvijek ima posla, bla bla bla....ali nekako sam malo i skeptican oko svega toga! imam frenda koji je zavrsio pravo i to u roku (prosjek 4,nesto) i covjek radi za 3000 kn, nakon drzavnog ispita imat ce mozda 4000 kn. covjek misli ak se trudi da ce mu se to i isplatit,vidio sam na vsegovom phunu lika koji je otisao sa faxa u domare, brijem da je to bila sala ali ja fakat znam vodoinstalatera koji ima 6000 kn placu. i to nije nis cudno u tome poslu. sto se tice programera mislim da interes pomalo pada (barem u onom sektoru di bi mi mogli konkurirati)
iskreno i ja se to dosta puta pitam!!! svi govore nema beda, za nas uvijek ima posla, bla bla bla....ali nekako sam malo i skeptican oko svega toga! imam frenda koji je zavrsio pravo i to u roku (prosjek 4,nesto) i covjek radi za 3000 kn, nakon drzavnog ispita imat ce mozda 4000 kn. covjek misli ak se trudi da ce mu se to i isplatit,vidio sam na vsegovom phunu lika koji je otisao sa faxa u domare, brijem da je to bila sala ali ja fakat znam vodoinstalatera koji ima 6000 kn placu. i to nije nis cudno u tome poslu. sto se tice programera mislim da interes pomalo pada (barem u onom sektoru di bi mi mogli konkurirati)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:24 ned, 12. 6. 2005 Naslov: |
|
|
1. Ono s Vsego's Phun je bilo u Britaniji i [b]nije[/b] shala. :D
2. Ako se zelis bogatiti, [b]nemoj[/b] se zaposliti u skoli ili na Sveucilistu. :)
Dakle, financijska i statistika (a pogotovo ljudi s [url=http://degiorgi.math.hr/aktuari/]aktuarskim postdiplomskim[/url]) prilicno jednostavno dobijaju poslove u bankama i osiguravajucim kucama. :g: Navodno da je u Raiffeisenici dovoljno da dodjes i kazes da si zavrsio PMF-MO smjer taj i taj i dobijes posao. :shock: :banana:
Racunarci, ocekivano, mahom rade u programerskim firmama i Internet providerima. :g:
Teoreticari manje-vise ostaju na Sveucilistu ili odlaze van, sto i nije neko iznenadjenje. 8)
Primjenjena... zapravo je sirok spektar, uglavnom u industriji (ne mislim pritom na ljevanje zeljeza, iako metal rulez! :headbanging:).
Igore, vidi sto te zanima i lako ces naci firmu koja ce te zaposliti. 8) Vecina mojih kolega s godine je krenula s minimalno 6kkn/mj. :D Oni koji su se drzali jednog radnog mjesta su "skocili" do cca 8kkn/mj, sto za nase pojmove (i jos uvijek [b]mlade[/b] O:) ljude) nije uopce malo! :prodike:
1. Ono s Vsego's Phun je bilo u Britaniji i nije shala.
2. Ako se zelis bogatiti, nemoj se zaposliti u skoli ili na Sveucilistu.
Dakle, financijska i statistika (a pogotovo ljudi s aktuarskim postdiplomskim) prilicno jednostavno dobijaju poslove u bankama i osiguravajucim kucama. Navodno da je u Raiffeisenici dovoljno da dodjes i kazes da si zavrsio PMF-MO smjer taj i taj i dobijes posao.
Racunarci, ocekivano, mahom rade u programerskim firmama i Internet providerima.
Teoreticari manje-vise ostaju na Sveucilistu ili odlaze van, sto i nije neko iznenadjenje.
Primjenjena... zapravo je sirok spektar, uglavnom u industriji (ne mislim pritom na ljevanje zeljeza, iako metal rulez! ).
Igore, vidi sto te zanima i lako ces naci firmu koja ce te zaposliti. Vecina mojih kolega s godine je krenula s minimalno 6kkn/mj. Oni koji su se drzali jednog radnog mjesta su "skocili" do cca 8kkn/mj, sto za nase pojmove (i jos uvijek mlade ljude) nije uopce malo!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:55 ned, 12. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ashley"][quote="vsego"]Primjenjena... zapravo je sirok spektar, uglavnom u industriji [/quote]
Moze nesto preciznije o ovom?[/quote]
O tome bas i ne znam puno. :( Jedna kolegica radi u Siemensu, par kolega na raznim sveucilistima, no inace nisam puno komunicirao s ekipom s primjenjene... :?
Ashley (napisa): | vsego (napisa): | Primjenjena... zapravo je sirok spektar, uglavnom u industriji |
Moze nesto preciznije o ovom? |
O tome bas i ne znam puno. Jedna kolegica radi u Siemensu, par kolega na raznim sveucilistima, no inace nisam puno komunicirao s ekipom s primjenjene...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:16 pon, 13. 6. 2005 Naslov: |
|
|
Radim u [b]Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom[/b].
Sama činjenica da su mene primili koja još nisam faks završila od svih ekonomista koji su se prijavili ti dosta govori.
Sve što ti treba jest imati viziju posla za koji se prijavljuješ... to je, ja mislim, u mom slučaju bilo presudno.
Naime, kad sam se prijavila za posao nisam imala pojma kakav je to posao i što me čeka. Zato sam se raspitala, malo prosurfala internetom, pročitala životopise vodećih ljudi firme i sl. Rekla sam da mi se isplatilo jer su me na razgovoru pitali kak ja mislim da struktura firme izgleda. A ja to naštrebala, pa znala 8)
Što se tiče znanja... nisam imala baš nikakvo znanje o financijskim instrumentima (pa čak niti što je to). Ali, lakše je matematičaru naučiti ekonomske stvari, nego ekonomistu matematičke. To je sada već poznata stvar. Svaki ozbiljniji poslodavac to zna. Stvar je u načinu razmišljanja. Poslušajte dekana u govoru na promociji. Ima čovjek pravo.
Jel me gnjave? Pa i ne. Pa vidiš koliko pišem po forumu! To je jedina zamjerka. Htjela bih više raditi. Sad ja ne znam jel stvar u tome što ja svoje dnevne zadatke prebrzo napravim ili fakat nema puno posla :klapklap:
Inače je super. Nitko me ne gnjavi. Odem na čik pauzu kad poželim. Ručak također. Ljepše mi je na poslu nego doma :wink: Al fakat!
Radim u Raiffeisen mirovinskom društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.
Sama činjenica da su mene primili koja još nisam faks završila od svih ekonomista koji su se prijavili ti dosta govori.
Sve što ti treba jest imati viziju posla za koji se prijavljuješ... to je, ja mislim, u mom slučaju bilo presudno.
Naime, kad sam se prijavila za posao nisam imala pojma kakav je to posao i što me čeka. Zato sam se raspitala, malo prosurfala internetom, pročitala životopise vodećih ljudi firme i sl. Rekla sam da mi se isplatilo jer su me na razgovoru pitali kak ja mislim da struktura firme izgleda. A ja to naštrebala, pa znala
Što se tiče znanja... nisam imala baš nikakvo znanje o financijskim instrumentima (pa čak niti što je to). Ali, lakše je matematičaru naučiti ekonomske stvari, nego ekonomistu matematičke. To je sada već poznata stvar. Svaki ozbiljniji poslodavac to zna. Stvar je u načinu razmišljanja. Poslušajte dekana u govoru na promociji. Ima čovjek pravo.
Jel me gnjave? Pa i ne. Pa vidiš koliko pišem po forumu! To je jedina zamjerka. Htjela bih više raditi. Sad ja ne znam jel stvar u tome što ja svoje dnevne zadatke prebrzo napravim ili fakat nema puno posla
Inače je super. Nitko me ne gnjavi. Odem na čik pauzu kad poželim. Ručak također. Ljepše mi je na poslu nego doma Al fakat!
_________________ "Veliki umovi raspravljaju o zamislima.
Prosječni umovi raspravljaju o događajima.
Mali umovi raspravljaju o ljudima."
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
igor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:36 pon, 13. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="igor"]registrirah se... da, zanima me jos sto mislite, objektivno, da li je lakse naci dobar posao dipl. ekonomistu ili dipl. matematicaru i da li je toliko tesko zavrsiti math. ing. smjer koliko svi pricaju ili... pogotovo sad kad ce poceti vaziti bolonjska deklaracija, premda bi to navodno trebalo olaksati studij ali ja sam skeptican. tnx[/quote]
Za pronalaženje posla sam već napisala prije. A što se tiče težine studija, reći ću, a nadam se da će se i ostali složiti, da nije teško završiti ako to želiš i imaš malo smisla za matematiku (tj. drugim riječima - barem normalan IQ).
Svi koji kažu da je to preteško su ili prelijeni ili nemaju nimalo dara za matematiku. Al to je sad već neka druga rasprava.
Bolonjska bi trebala olakšati studij. Zapravo, koliko mi se čini, studij je dosta olakšan i u posljednjih par godina. Eh, da je meni bilo toliko kolokvija!
igor (napisa): | registrirah se... da, zanima me jos sto mislite, objektivno, da li je lakse naci dobar posao dipl. ekonomistu ili dipl. matematicaru i da li je toliko tesko zavrsiti math. ing. smjer koliko svi pricaju ili... pogotovo sad kad ce poceti vaziti bolonjska deklaracija, premda bi to navodno trebalo olaksati studij ali ja sam skeptican. tnx |
Za pronalaženje posla sam već napisala prije. A što se tiče težine studija, reći ću, a nadam se da će se i ostali složiti, da nije teško završiti ako to želiš i imaš malo smisla za matematiku (tj. drugim riječima - barem normalan IQ).
Svi koji kažu da je to preteško su ili prelijeni ili nemaju nimalo dara za matematiku. Al to je sad već neka druga rasprava.
Bolonjska bi trebala olakšati studij. Zapravo, koliko mi se čini, studij je dosta olakšan i u posljednjih par godina. Eh, da je meni bilo toliko kolokvija!
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:07 pon, 13. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="igor"]registrirah se... da, zanima me jos sto mislite, objektivno, da li je lakse naci dobar posao dipl. ekonomistu ili dipl. matematicaru i da li je toliko tesko zavrsiti math. ing. smjer koliko svi pricaju ili... pogotovo sad kad ce poceti vaziti bolonjska deklaracija, premda bi to navodno trebalo olaksati studij ali ja sam skeptican. tnx[/quote]
Ekonomista ima puuuno i previše. Ovaj naš smjer financijska matematika će u sljedećih par godina biti jako tražen. Sad se tek počinje razvijati financijska tržišta kod nas, a vjeruj mi, na ovom našem smjeru se sve puno kvalitetnije obrađuje nego na ekonomiji. 8) A što se tiče težine faksa, samo treba ići na sve kolokvije, biti malo marljiv i snalažljiv i evo te na 4. -toj godini :D Čula sam s bar deset različitih izvora (ljudi koji znaju što pričaju) da nas više cijene nego ekonomiste, zato don't worry be happy.
igor (napisa): | registrirah se... da, zanima me jos sto mislite, objektivno, da li je lakse naci dobar posao dipl. ekonomistu ili dipl. matematicaru i da li je toliko tesko zavrsiti math. ing. smjer koliko svi pricaju ili... pogotovo sad kad ce poceti vaziti bolonjska deklaracija, premda bi to navodno trebalo olaksati studij ali ja sam skeptican. tnx |
Ekonomista ima puuuno i previše. Ovaj naš smjer financijska matematika će u sljedećih par godina biti jako tražen. Sad se tek počinje razvijati financijska tržišta kod nas, a vjeruj mi, na ovom našem smjeru se sve puno kvalitetnije obrađuje nego na ekonomiji. A što se tiče težine faksa, samo treba ići na sve kolokvije, biti malo marljiv i snalažljiv i evo te na 4. -toj godini Čula sam s bar deset različitih izvora (ljudi koji znaju što pričaju) da nas više cijene nego ekonomiste, zato don't worry be happy.
_________________ "There is no passion like that of a functionary for his function."
- Georges Clemenceau
|
|
[Vrh] |
|
Kasiopeja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
igor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ivančica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:23 uto, 14. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="igor"]da... hvala puno... nije meni inace problem math... ide mi i sve to... imam zelje... problem je sto sam ja vec na ekonomiji, sad zavrsavam prvu... prosle godine nisam ni probao na math, i sad mi je zao, pa se raspitujem okolo, jer namjeravam na math...[/quote]
Uvijek možeš odustat od ekonomije i doći tu :wink:
Kasiopeja, pogledaj http://www.math.hr/hr/new/hr/nastava/zasto_studirati_matematiku.html
igor (napisa): | da... hvala puno... nije meni inace problem math... ide mi i sve to... imam zelje... problem je sto sam ja vec na ekonomiji, sad zavrsavam prvu... prosle godine nisam ni probao na math, i sad mi je zao, pa se raspitujem okolo, jer namjeravam na math... |
Uvijek možeš odustat od ekonomije i doći tu
Kasiopeja, pogledaj http://www.math.hr/hr/new/hr/nastava/zasto_studirati_matematiku.html
|
|
[Vrh] |
|
menschen Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:19 pon, 19. 9. 2005 Naslov: |
|
|
s primjenjenom radis na institutima(osim rudjera imas i brodarski i...) tamo bi im mogao radit na obradi podataka,npr.racunjanja u medicini kako neka bolest raste (numericka) ili kankulacije za aerodinamiku, mislim sve u svemu primjenjena je nesto najbolje za zavrsit samo je pitanje koliko se moze naci posla za to u HR, za vani ne sumnjam, ma i ovdje ima samo mi to neznamo jer jos nismo u tome miljeu! ma ja si to sve ovakorazmisljam-- kad pogledas po ostalim faxovima sto je jedini kolegij koji je najcesci na svim faxovima-----pa matematika! ako je ima na svakom faxu znaci da je svima njima i potrebna, a svatko od tih ljudi kojima je potrebna matematika kad tad dolazi do nekog problema koji je iznad njega i tu mi ulazimo!!! : )
s primjenjenom radis na institutima(osim rudjera imas i brodarski i...) tamo bi im mogao radit na obradi podataka,npr.racunjanja u medicini kako neka bolest raste (numericka) ili kankulacije za aerodinamiku, mislim sve u svemu primjenjena je nesto najbolje za zavrsit samo je pitanje koliko se moze naci posla za to u HR, za vani ne sumnjam, ma i ovdje ima samo mi to neznamo jer jos nismo u tome miljeu! ma ja si to sve ovakorazmisljam-- kad pogledas po ostalim faxovima sto je jedini kolegij koji je najcesci na svim faxovima-----pa matematika! ako je ima na svakom faxu znaci da je svima njima i potrebna, a svatko od tih ljudi kojima je potrebna matematika kad tad dolazi do nekog problema koji je iznad njega i tu mi ulazimo!!! : )
|
|
[Vrh] |
|
|