Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

skriptarnica

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 14:16 pet, 28. 3. 2003    Naslov: skriptarnica Citirajte i odgovorite

A joj ja sam izgleda na ovom forumu preuzela ulogu gunđala .
Žao mi je zbog toga i nadam se da će ovo biti moje zadnje gunđanje .

Evo mene npr. već duže vrijeme me ljuti što se ljudi moraju "trgati" da bi došli do papira iz nekog kolegija .Striček iz skriptarnice je tako mudro zaključio (možda bi mogao pokušati studurati mat.) da je to veliki izvor zarade . (30 lipa po listu - malo bezobrazno -barem meni , ali to je njegova stvar što je tako fino iskoristio priliku ).
[b]Zašto [/b] moramo davati lovu za takve stvari ????
Prof. Dujjela (za njega jedino znam) je omogućio da se svaki rok ,kolokvij pa čak i skripte(Kriptografija i Uvod u teoriju brojeva ) mogu skinuti s weba.
Žao mi je zbog toga i nadam se da će ovo biti moje zadnje gunđanje .

Evo mene npr. već duže vrijeme me ljuti što se ljudi moraju "trgati" da bi došli do papira iz nekog kolegija .Striček iz skriptarnice je tako mudro zaključio (možda bi mogao pokušati studurati mat.) da je to veliki izvor zarade . (30 lipa po listu - malo bezobrazno -barem meni , ali to je njegova stvar što je tako fino iskoristio priliku ).
Zašto moramo davati lovu za takve stvari ????
Prof. Dujjela (za njega jedino znam) je omogućio da se svaki rok ,kolokvij pa čak i skripte(Kriptografija i Uvod u teoriju brojeva ) mogu skinuti s weba.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mate
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:27 sub, 29. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="sky"]A joj ja sam izgleda na ovom forumu preuzela ulogu gunđala .[/quote]
Nisi gunđalo i nemoj ni pomišljati da prestaneš sa "gunđanjem".
[quote="sky"]
Evo mene npr. već duže vrijeme me ljuti što se ljudi moraju "trgati" da bi došli do papira iz nekog kolegija .[/quote]
Slašem se sa primjedbom. Bilo bi super skidati rokove s weba. Npr. ja za ispit riješim stvari iz bilježnice + bacim pogled na rokove zavisno o vremenu koje imam na raspolaganju. Da bih riješio par random novijih zadataka trebam kupiti hrpu papira u kojima je najmanje onog što mi treba sa upitnim riješenjima i nekim starim vježbama sve skupusano skupa. Još te tamo gledaju ispod oka ako bi htio kopirati samo par novijih rokova, ili "možda hoćeš muzičku" pa da ne uzmeš rješenja i sl.
Da uštedimo (kupus za jedan ispit dođe me u prosjeku oko 40 kuna), jednom godišnje nas par ode tamo skupa, pa prebiremo. Nakraju sve treba vratiti kako smo našli, da ne bi slučajno poremetili nered.
Piši, pričaj sa studrepovcima, neka potaknu to pitanje na sjednici, to također spada u podršku kolegiju.
Pada mi na pamet da tražimo fotokopirne aparate na kartice kao u NSBu. Bili bi mislim korisniji od studomata koji stoje na hodniku. Možda bi to neka firma stavila, slično kao aparate za kavu, faks takoreći ne treba prstom mrdnut (ovo je krucijalno važan argument).
Usput, čini mi se da je http://student.math.hr/~studrep nešto živnuo. Jel se netko javio studrepovcima pomoći srediti stranice na studentu?
sky (napisa):

Nisi gunđalo i nemoj ni pomišljati da prestaneš sa "gunđanjem".
sky (napisa):

Evo mene npr. već duže vrijeme me ljuti što se ljudi moraju "trgati" da bi došli do papira iz nekog kolegija .

Slašem se sa primjedbom. Bilo bi super skidati rokove s weba. Npr. ja za ispit riješim stvari iz bilježnice + bacim pogled na rokove zavisno o vremenu koje imam na raspolaganju. Da bih riješio par random novijih zadataka trebam kupiti hrpu papira u kojima je najmanje onog što mi treba sa upitnim riješenjima i nekim starim vježbama sve skupusano skupa. Još te tamo gledaju ispod oka ako bi htio kopirati samo par novijih rokova, ili "možda hoćeš muzičku" pa da ne uzmeš rješenja i sl.
Da uštedimo (kupus za jedan ispit dođe me u prosjeku oko 40 kuna), jednom godišnje nas par ode tamo skupa, pa prebiremo. Nakraju sve treba vratiti kako smo našli, da ne bi slučajno poremetili nered.
Piši, pričaj sa studrepovcima, neka potaknu to pitanje na sjednici, to također spada u podršku kolegiju.
Pada mi na pamet da tražimo fotokopirne aparate na kartice kao u NSBu. Bili bi mislim korisniji od studomata koji stoje na hodniku. Možda bi to neka firma stavila, slično kao aparate za kavu, faks takoreći ne treba prstom mrdnut (ovo je krucijalno važan argument).
Usput, čini mi se da je http://student.math.hr/~studrep nešto živnuo. Jel se netko javio studrepovcima pomoći srediti stranice na studentu?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:57 ned, 30. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="mate"]
[/quote]

Neka me neko ispravi , jer nisam sigurna .Ali mislim da takav fotokopirni aparat sa karticom postoji u knjižnici za asistente i profesore .No nitko se nije sjetio da bi i studentima takav fotokopirni aparat također bio koristan.
mate (napisa):

Neka me neko ispravi , jer nisam sigurna .Ali mislim da takav fotokopirni aparat sa karticom postoji u knjižnici za asistente i profesore .No nitko se nije sjetio da bi i studentima takav fotokopirni aparat također bio koristan.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:51 ned, 30. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="sky"][quote="mate"]Pada mi na pamet da tražimo fotokopirne aparate na kartice kao u NSBu. Bili bi mislim korisniji od studomata koji stoje na hodniku. Možda bi to neka firma stavila, slično kao aparate za kavu, faks takoreći ne treba prstom mrdnut (ovo je krucijalno važan argument).
[/quote]
Neka me neko ispravi , jer nisam sigurna .Ali mislim da takav fotokopirni aparat sa karticom postoji u knjižnici za asistente i profesore .No nitko se nije sjetio da bi i studentima takav fotokopirni aparat također bio koristan.[/quote]

Ono u knjiznici se vec dulje vrijeme ne koristi. Jos kad sam poceo raditi, receno mi je da je ta kopirka u out-u. Imamo kopirku na karticu (igrom slucaja, busenu :lol:) u "Macki".

Razmislite malo: koliko je to realno i cemu bi to sluzilo? Da svaki student moze kopirati sto i koliko hoce? Kako se to (u NSBu) naplacuje?

Mislim da bi puno realnije bilo:

1. Traziti dogovor sa skriptarnicom po kojem oni ispite i sl. kopiraju po bitno manjoj cijeni (recimo 15lp).

2. Traziti da se svi stampani materijali objavljuju na Mrezi. To bi, uz dobru organizaciju, trazilo samo da asistent/profesor tako nesto (u TeXu, [url=http://www.openoffice.org/]SXW[/url]u, pa cak i onom opskurnom Wordu - u kratko - u originalnom formatu) maila webmasteru koji bi to ucinio dostupnim.

Sky, ja te ne dozivljavam kao gundjalo. Mislim da je lijepo i korisno da stvari iznosis ovdje, umjesto da (poput vecine) gundjas po hodnicima, a ne poduzimas nista... :)
sky (napisa):
mate (napisa):

Ono u knjiznici se vec dulje vrijeme ne koristi. Jos kad sam poceo raditi, receno mi je da je ta kopirka u out-u. Imamo kopirku na karticu (igrom slucaja, busenu Laughing) u "Macki".

Razmislite malo: koliko je to realno i cemu bi to sluzilo? Da svaki student moze kopirati sto i koliko hoce? Kako se to (u NSBu) naplacuje?

1. Traziti dogovor sa skriptarnicom po kojem oni ispite i sl. kopiraju po bitno manjoj cijeni (recimo 15lp).

2. Traziti da se svi stampani materijali objavljuju na Mrezi. To bi, uz dobru organizaciju, trazilo samo da asistent/profesor tako nesto (u TeXu, SXWu, pa cak i onom opskurnom Wordu - u kratko - u originalnom formatu) maila webmasteru koji bi to ucinio dostupnim.

Sky, ja te ne dozivljavam kao gundjalo. Mislim da je lijepo i korisno da stvari iznosis ovdje, umjesto da (poput vecine) gundjas po hodnicima, a ne poduzimas nista... Smile

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:07 ned, 30. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Ono u knjiznici se vec dulje vrijeme ne koristi. Jos kad sam poceo raditi, receno mi je da je ta kopirka u out-u. Imamo kopirku na karticu (igrom slucaja, busenu :lol:) u "Macki".

Razmislite malo: koliko je to realno i cemu bi to sluzilo? Da svaki student moze kopirati sto i koliko hoce? Kako se to (u NSBu) naplacuje?[/quote]
Taj fotokopirni aparat bi imao istu svrhu ili namjenu kao i printeri u praktikumu .
Mada je meni definitivno bolja ideja (kojom bi se riješio problem papira iz kolegija ) ona koju sam navela gore(primjer prof.Dujelle) , a to je "skidanje" materijala sa weba.

[quote="vsego"]

1. Traziti dogovor sa skriptarnicom po kojem oni ispite i sl. kopiraju po bitno manjoj cijeni (recimo 15lp).[/quote]
Ja mislim da je opet nerealno zahtijevati od stričeka ( koji je lijepo iskoristio priliku )da smanji svoju cijenu .To je njegova stvar i mislim da nema veze sa faksom .
vsego (napisa):

Ono u knjiznici se vec dulje vrijeme ne koristi. Jos kad sam poceo raditi, receno mi je da je ta kopirka u out-u. Imamo kopirku na karticu (igrom slucaja, busenu Laughing) u "Macki".

Taj fotokopirni aparat bi imao istu svrhu ili namjenu kao i printeri u praktikumu .
Mada je meni definitivno bolja ideja (kojom bi se riješio problem papira iz kolegija ) ona koju sam navela gore(primjer prof.Dujelle) , a to je "skidanje" materijala sa weba.

vsego (napisa):

Ja mislim da je opet nerealno zahtijevati od stričeka ( koji je lijepo iskoristio priliku )da smanji svoju cijenu .To je njegova stvar i mislim da nema veze sa faksom .

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:15 pon, 31. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="sky"][quote="vsego"]Mislim da bi puno realnije bilo:
1. Traziti dogovor sa skriptarnicom po kojem oni ispite i sl. kopiraju po bitno manjoj cijeni (recimo 15lp).[/quote]
Ja mislim da je opet nerealno zahtijevati od stričeka ( koji je lijepo iskoristio priliku )da smanji svoju cijenu .To je njegova stvar i mislim da nema veze sa faksom .[/quote]

Diskutabilno; evo i zasto:

1. On ne placa autorima rokova i slicnih materijala to sto distribuira. Pretpostavljam da znas sto su autorska prava. On na tome zaradjuje kao diler, a mi koji to pisemo ne dobijemo nista. Onda valjda moze on malo popustiti cijenu.

2. Pitanje je kakav aranzman on ima s faxom. Placa li mrezu koju koristi? Kako i koliko daje za prostor (i skriptarnica i sendvicara)?

3. Nije jako tesko organizirati da se materijali dadu nekom drugom, npr. "Fotocopy no. 1" koji su jeftini i kvalitetni, a nisu daleko (Ribnjak).
sky (napisa):
vsego (napisa):

1. On ne placa autorima rokova i slicnih materijala to sto distribuira. Pretpostavljam da znas sto su autorska prava. On na tome zaradjuje kao diler, a mi koji to pisemo ne dobijemo nista. Onda valjda moze on malo popustiti cijenu.

2. Pitanje je kakav aranzman on ima s faxom. Placa li mrezu koju koristi? Kako i koliko daje za prostor (i skriptarnica i sendvicara)?

3. Nije jako tesko organizirati da se materijali dadu nekom drugom, npr. "Fotocopy no. 1" koji su jeftini i kvalitetni, a nisu daleko (Ribnjak).

[Vrh]
sky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:52 pon, 31. 3. 2003    Naslov: Re: skriptarnica Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="sky"][quote="vsego"]Mislim da bi puno realnije bilo:
Ja mislim da je opet nerealno zahtijevati od stričeka ( koji je lijepo iskoristio priliku )da smanji svoju cijenu .To je njegova stvar i mislim da nema veze sa faksom .[/quote]

[/quote]
Slažem se da postoji sasvim dovoljno argumenata da snizi cijenu i slažem se da bi to trebao učiniti (kako sam gore navela to je malo bezobrazno od njega) :wink: .Ali to je privatni biznis .
Koliko ja znam to se već duže vrijeme dešava pred nosom svima nama .
(ipak je striček tu duuuugo) Ali nikome to nesmeta .Mislim koliko je potrebno potrošiti kao što si i sam primjetio vremena da se to(rok, kolokvij i sl.) stavi na web. :wink:
[quote="vsego"]

3. Nije jako tesko organizirati da se materijali dadu nekom drugom, npr. "Fotocopy no. 1" koji su jeftini i kvalitetni, a nisu daleko (Ribnjak).[/quote]
Znam da je jednostavnije početi od jednog čovjeka nego od većine asistenata i profaća i normalno brže(mislim tražiti da snizi cijenu umjesto da sve asistente i profaće čekamo da na stavljanje jednog roka , kolokvija i sl. potroše najviše 10 minuta :? ) .Ja osobno uopće ništa ne fotokopiram kod njega , jer mi je preskupo . :wink:
vsego (napisa):
sky (napisa):
vsego (napisa):

Slažem se da postoji sasvim dovoljno argumenata da snizi cijenu i slažem se da bi to trebao učiniti (kako sam gore navela to je malo bezobrazno od njega) Wink .Ali to je privatni biznis .
Koliko ja znam to se već duže vrijeme dešava pred nosom svima nama .
(ipak je striček tu duuuugo) Ali nikome to nesmeta .Mislim koliko je potrebno potrošiti kao što si i sam primjetio vremena da se to(rok, kolokvij i sl.) stavi na web. Wink
vsego (napisa):

Znam da je jednostavnije početi od jednog čovjeka nego od većine asistenata i profaća i normalno brže(mislim tražiti da snizi cijenu umjesto da sve asistente i profaće čekamo da na stavljanje jednog roka , kolokvija i sl. potroše najviše 10 minuta Confused ) .Ja osobno uopće ništa ne fotokopiram kod njega , jer mi je preskupo . Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum