Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Tko misli da su pismeni iz c-a teski?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:08 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gle, ne mogu reci za kolege, nego samo za sebe. :-s

Na prvim vjezbama me mijenjao Zvone i on je ponesto pokazao na studentu (pa je za pretpostaviti da je to i "svojima" pokazivao). 8) Ja sam u nekoliko navrata pokazivao na studentu ili degiorgiju (svejedno je; na Linuxu je isto kao i na HP-UX-u): pri pocetku (valjda na drugim vjezbama), te kasnije kad smo imali [tt]#include <math.h>[/tt] i kad smo radili s vise datoteka. 8)

Na zalost, sistemac nije uspio instalirati Cygwin [ :shock: ] sto je emulacija Linuxa pod Win. :( Da mu je to uspjelo, onda bih koristio [b]pretezno[/b] Cygwin, jer mi je UNIX sucelje draze. 8) Kruno mi je rekao da njemu Cygwin radi, sto valjda ne bi znao da ga nije koristio... :)

Preporuka: posjeti demosa ili asistenta i zamoli da ti pokazu kako se to radi. 8)
Gle, ne mogu reci za kolege, nego samo za sebe. Eh?

Na prvim vjezbama me mijenjao Zvone i on je ponesto pokazao na studentu (pa je za pretpostaviti da je to i "svojima" pokazivao). Cool Ja sam u nekoliko navrata pokazivao na studentu ili degiorgiju (svejedno je; na Linuxu je isto kao i na HP-UX-u): pri pocetku (valjda na drugim vjezbama), te kasnije kad smo imali #include <math.h> i kad smo radili s vise datoteka. Cool

Na zalost, sistemac nije uspio instalirati Cygwin [ Shocked ] sto je emulacija Linuxa pod Win. Sad Da mu je to uspjelo, onda bih koristio pretezno Cygwin, jer mi je UNIX sucelje draze. Cool Kruno mi je rekao da njemu Cygwin radi, sto valjda ne bi znao da ga nije koristio... Smile

Preporuka: posjeti demosa ili asistenta i zamoli da ti pokazu kako se to radi. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 11:41 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dragi kolege mislim da ovo nije mjesto za neke prevelike strasti!!!
prije svega naglasio bih da nema glupih pitanja,vec samo odgovora!!!
osim toga dev c++ koji se mogao nabaviti na faksu i nije bas neke kvalitete (nisam jedini koji tako misli).
Nije da ne znam programirati na kompu jer sam polozio rp1 na kojem se rade i unix i malo naprednije programiranje!!!
Osim toga razmislite malo o studentima koji nemaju kompove pri ruci (o onima u praktikumima necu jer nije ni vrijeme ni mjesto) pa ne mogu sjesti i to sve lijepo isprobati!!!!
Ja ne kazem uopce da je teze na kompu; dapace imas puno vise nacina da izbjegnes greske i na kraju krajeva mozes provjeriti da li ti program radi.
Smisao mojeg pitanja tj. tvrdnje je da ukazem na to da nas se ispituje nesto s cim sluzbeno nismo bili u kontaktu!!!
nemojte izvrtati necije rijeci ako ste se vec upustili u raspravu
Dragi kolege mislim da ovo nije mjesto za neke prevelike strasti!!!
prije svega naglasio bih da nema glupih pitanja,vec samo odgovora!!!
osim toga dev c++ koji se mogao nabaviti na faksu i nije bas neke kvalitete (nisam jedini koji tako misli).
Nije da ne znam programirati na kompu jer sam polozio rp1 na kojem se rade i unix i malo naprednije programiranje!!!
Osim toga razmislite malo o studentima koji nemaju kompove pri ruci (o onima u praktikumima necu jer nije ni vrijeme ni mjesto) pa ne mogu sjesti i to sve lijepo isprobati!!!!
Ja ne kazem uopce da je teze na kompu; dapace imas puno vise nacina da izbjegnes greske i na kraju krajeva mozes provjeriti da li ti program radi.
Smisao mojeg pitanja tj. tvrdnje je da ukazem na to da nas se ispituje nesto s cim sluzbeno nismo bili u kontaktu!!!

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 12:00 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladen"]Osim toga razmislite malo o studentima koji nemaju kompove pri ruci (o onima u praktikumima necu jer nije ni vrijeme ni mjesto) pa ne mogu sjesti i to sve lijepo isprobati!!!![/quote]

Dragi kolega, prjie nego popljujete masine u praktikumima, dodjite i provjerite kako rade
ako Vase kriterije ne zadovoljavaju 16+19 novih masina prosjecne brzine oko 1,5 Ghz, barem 256mb rama, onda je cinise vrijeme da potrazite drugi fax

studenti koji _zele_ polozit ispit i kvalitetno naucit za njega, ce doci i raditi i na takvim, Vama losim, masinama....

[quote="mladen"]Smisao mojeg pitanja tj. tvrdnje je da ukazem na to da nas se ispituje nesto s cim sluzbeno nismo bili u kontaktu!!!
nemojte izvrtati necije rijeci ako ste se vec upustili u raspravu[/quote]

to je kolega, _Vas_ problem
profesori upucuju na praktikume, upozoravaju da ce usmeni biti na racunalu - dali su Vam sluzbenu obavijest
vjezbe se odrzavaju kako se odrzavaju, no sto Vama brani da dodjete u praktikum i vjezbate?

ako Vas treba voditi za ruku i upaliti Vam masinu - to nece nitko raditi (iako su masine vec upaljene kad dodjete u bilokoji praktikum)

ali dobili JESTE sluzbenu obavijest - sta bi vise? :roll:
a sluzbeni kontakt ste morali sami ostvariti u skladu sa sluzbenom obavijesti - ako ste, to je Vas problem
mladen (napisa):

Dragi kolega, prjie nego popljujete masine u praktikumima, dodjite i provjerite kako rade
ako Vase kriterije ne zadovoljavaju 16+19 novih masina prosjecne brzine oko 1,5 Ghz, barem 256mb rama, onda je cinise vrijeme da potrazite drugi fax

studenti koji _zele_ polozit ispit i kvalitetno naucit za njega, ce doci i raditi i na takvim, Vama losim, masinama....

mladen (napisa):

to je kolega, _Vas_ problem
profesori upucuju na praktikume, upozoravaju da ce usmeni biti na racunalu - dali su Vam sluzbenu obavijest
vjezbe se odrzavaju kako se odrzavaju, no sto Vama brani da dodjete u praktikum i vjezbate?

ako Vas treba voditi za ruku i upaliti Vam masinu - to nece nitko raditi (iako su masine vec upaljene kad dodjete u bilokoji praktikum)

ali dobili JESTE sluzbenu obavijest - sta bi vise? Rolling Eyes
a sluzbeni kontakt ste morali sami ostvariti u skladu sa sluzbenom obavijesti - ako ste, to je Vas problem

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:54 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Draga kolegice!!!
Nove masine postoje tek od ove godine ako uzmemo da je praktikum 1 ili zauzet ili zakljucan.
Uzmimo da je sa tehnicke strane sve ok uputa profesora nije dovoljna za moj uspjesan rad na kompovima. Demosi cesto kazu da ne znaju(dogodilo se meni ) i ocito sluze samo za cuvanje praktikuma.
Nemoj mi sad samo reci da si ti ta koja ce uvijek pomoci jer neki ljudi imaju i druge obveze na faksu!!!
Nemojte poricati da je nastava iz c-a slabo organizirana jer JEST!!!
Draga kolegice!!!
Nove masine postoje tek od ove godine ako uzmemo da je praktikum 1 ili zauzet ili zakljucan.
Uzmimo da je sa tehnicke strane sve ok uputa profesora nije dovoljna za moj uspjesan rad na kompovima. Demosi cesto kazu da ne znaju(dogodilo se meni ) i ocito sluze samo za cuvanje praktikuma.
Nemoj mi sad samo reci da si ti ta koja ce uvijek pomoci jer neki ljudi imaju i druge obveze na faksu!!!

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:56 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jos jednom molim admina za koncept iduceg pismenog.
Hvala
Jos jednom molim admina za koncept iduceg pismenog.
Hvala

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:15 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koncept je revolucionaran! :shock: Matrice, funkcije, datoteke, rekurzija i liste. 8)

Duljina rjesenja, po zadacima, zajedno sa svim "viskovima" koje na pismenom ne treba pisati:

[code:1] 32 1.c
46 2.c
43 3.c
21 4.c
65 5.c
207[/code:1]

Dovoljno detaljno ili moram objaviti i zadatke s rjesenjima? :g:
Koncept je revolucionaran! Shocked Matrice, funkcije, datoteke, rekurzija i liste. Cool

Duljina rjesenja, po zadacima, zajedno sa svim "viskovima" koje na pismenom ne treba pisati:

Kod:
  32 1.c
  46 2.c
  43 3.c
  21 4.c
  65 5.c
 207

Dovoljno detaljno ili moram objaviti i zadatke s rjesenjima? Mr. Green

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:29 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladen"]Nove masine postoje tek od ove godine ako uzmemo da je praktikum 1 ili zauzet ili zakljucan.[/quote]

pa ste se tek sad sjetili prigovarati??!??!?!
zasto tog prigovora nije nigdje bilo?
da li ste poslali e-mail prituzbe doc. Nogo?
dapace, ako je to toliko frustrirajuce, da li ste ga opetovano slali?
sumnjam, jer popis demosa je isti kao i na pocetku godine, s izuzetkom onih koji su diplomirali i slicno.... a da netko _toliko_ ne izvrsava svoje obveze i da prigovori stalno stizu - taj vise ne bi bio demos... i to je 100%

recimo, ja znam da je pr1 bio otvoren u 90% termina utorkom 18-20
isto tako vjerujem da je bio otvoren utorkom 12-16
i za vecinu termina kada nije nastava.... a Vi kolega, do sada jos niste nama naveli niti jedan konkretan termin kada to demosa nije bilo, i pljujete po unaprijed zadanim pravilima pokusavajuci - sto?

a kolega, ono sto Vama treba za nastavu i pripremu ispita iz Cea ste komotno mogli raditi u pr2, u kojem NEMA nastave i otkljucan je u prosjeku 9-16 sigurno, a i kasnije.... svaki dan
recimo, cetvrtkom je bio 100% otvoren do 21 jer sam ja bila tamo....

[quote="mladen"]Uzmimo da je sa tehnicke strane sve ok uputa profesora nije dovoljna za moj uspjesan rad na kompovima. [/quote]

rad na kompjuteru koji Vam treba je sljedeci:
upaliti masinu
dici editor (scite, gvim, vi, pico, notepad, winedt)
napisati program
sejvati program u fajl oblika fajl.c
kompajlirati sa gcc fajl.c (ili kako god u winokruzenju)
izvrsiti program sa ./a.out (ili kako god u winokruzenju)

ako to zbilja niste u stanju apsolvirati, onda mozda da upisete neki carnetov tecaj?

pisanje programa je Vas zadatak

[quote="mladen"]Demosi cesto kazu da ne znaju(dogodilo se meni ) i ocito sluze samo za cuvanje praktikuma.[/quote]

demos ne mora Vama ili bilo kome drugome _rjesavati_ zadatak
on Vam moze objasniti kako se nesto radi sa softwareom.... i TO je njegov posao...
znaci, ovaj gore algoritam bez onog dijela u kojem pisete program

[quote="mladen"]Nemoj mi sad samo reci da si ti ta koja ce uvijek pomoci jer neki ljudi imaju i druge obveze na faksu!!![/quote]

kako kome :evil:
i kako za sto.....
ja NE rjesavam zadatke....

[quote="mladen"]Nemojte poricati da je nastava iz c-a slabo organizirana jer JEST!!![/quote]

kolega, nitko nije spominjao nastavu, vec ispite
ispite koji su vam na pocetku semestra najavljeni da ce biti u tom i tom obliku i tako su vec nekoliko godina
ako Vi niste bili u stanju potruditi se i tokom semestra, koji traje 3.5 mjeseca, uputiti se u neki praktikum ili doma probati kako stvari rade, onda se nemate pravo zaliti - jer su vam upute dane... pravila igre su poznata

ovakva vasa zalba je ekvivalentna zalbi npr:
prof kaze da to i to imate u skripti i da to pita na usmenom, ali nece tumaciti iz nekog razloga (npr, smatra da je to dovoljno lagano da obavite sami, ili to zada kao kucni uradak)
Vi se potom 3.5 mjeseca kasnije bunite sto ce to pitati, a nije istumacio

uvjeti za rad Vam JESU omoguceni - Vas je problem jeste li ih ili niste koristili i za to NEMATE pravo kriviti nikoga osim sebe samoga

a ako je zbilja situacija da kad god ste dosli u neki praktikum je ili bila nastava ili demosa nije bilo - i to se moze provjeriti - dajte popis termina, idemo k doc. Nogo, uzet cemo biljeznicu u koju se demosi zapisuju i vidjet tko je bio u pravu (kad je demos zapisan - praktikum JE otvoren)
no, ako ste dolazili npr petkom navecer u 19:45 ili u 8:00 ujutro... onda mislim da nemamo sto raspravljati..... zar ne?
mladen (napisa):

pa ste se tek sad sjetili prigovarati??!??!?!
zasto tog prigovora nije nigdje bilo?
da li ste poslali e-mail prituzbe doc. Nogo?
dapace, ako je to toliko frustrirajuce, da li ste ga opetovano slali?
sumnjam, jer popis demosa je isti kao i na pocetku godine, s izuzetkom onih koji su diplomirali i slicno.... a da netko _toliko_ ne izvrsava svoje obveze i da prigovori stalno stizu - taj vise ne bi bio demos... i to je 100%

recimo, ja znam da je pr1 bio otvoren u 90% termina utorkom 18-20
isto tako vjerujem da je bio otvoren utorkom 12-16
i za vecinu termina kada nije nastava.... a Vi kolega, do sada jos niste nama naveli niti jedan konkretan termin kada to demosa nije bilo, i pljujete po unaprijed zadanim pravilima pokusavajuci - sto?

a kolega, ono sto Vama treba za nastavu i pripremu ispita iz Cea ste komotno mogli raditi u pr2, u kojem NEMA nastave i otkljucan je u prosjeku 9-16 sigurno, a i kasnije.... svaki dan
recimo, cetvrtkom je bio 100% otvoren do 21 jer sam ja bila tamo....

mladen (napisa):
Uzmimo da je sa tehnicke strane sve ok uputa profesora nije dovoljna za moj uspjesan rad na kompovima.

rad na kompjuteru koji Vam treba je sljedeci:
upaliti masinu
dici editor (scite, gvim, vi, pico, notepad, winedt)
napisati program
sejvati program u fajl oblika fajl.c
kompajlirati sa gcc fajl.c (ili kako god u winokruzenju)
izvrsiti program sa ./a.out (ili kako god u winokruzenju)

ako to zbilja niste u stanju apsolvirati, onda mozda da upisete neki carnetov tecaj?

pisanje programa je Vas zadatak

mladen (napisa):
Demosi cesto kazu da ne znaju(dogodilo se meni ) i ocito sluze samo za cuvanje praktikuma.

demos ne mora Vama ili bilo kome drugome _rjesavati_ zadatak
on Vam moze objasniti kako se nesto radi sa softwareom.... i TO je njegov posao...
znaci, ovaj gore algoritam bez onog dijela u kojem pisete program

mladen (napisa):

kako kome Evil or Very Mad
i kako za sto.....
ja NE rjesavam zadatke....

mladen (napisa):

kolega, nitko nije spominjao nastavu, vec ispite
ispite koji su vam na pocetku semestra najavljeni da ce biti u tom i tom obliku i tako su vec nekoliko godina
ako Vi niste bili u stanju potruditi se i tokom semestra, koji traje 3.5 mjeseca, uputiti se u neki praktikum ili doma probati kako stvari rade, onda se nemate pravo zaliti - jer su vam upute dane... pravila igre su poznata

ovakva vasa zalba je ekvivalentna zalbi npr:
prof kaze da to i to imate u skripti i da to pita na usmenom, ali nece tumaciti iz nekog razloga (npr, smatra da je to dovoljno lagano da obavite sami, ili to zada kao kucni uradak)
Vi se potom 3.5 mjeseca kasnije bunite sto ce to pitati, a nije istumacio

uvjeti za rad Vam JESU omoguceni - Vas je problem jeste li ih ili niste koristili i za to NEMATE pravo kriviti nikoga osim sebe samoga

a ako je zbilja situacija da kad god ste dosli u neki praktikum je ili bila nastava ili demosa nije bilo - i to se moze provjeriti - dajte popis termina, idemo k doc. Nogo, uzet cemo biljeznicu u koju se demosi zapisuju i vidjet tko je bio u pravu (kad je demos zapisan - praktikum JE otvoren)
no, ako ste dolazili npr petkom navecer u 19:45 ili u 8:00 ujutro... onda mislim da nemamo sto raspravljati..... zar ne?

mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:49 pet, 17. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na ove nesine argumente se uopce necu osvrtati jer...
Zahvaljujem adminu na konceptu!!!
Zanima me sto to konkretno smatrate nevaznim? Znam da ste prije nesto spominjali ali ako nije tesko....
Na ove nesine argumente se uopce necu osvrtati jer...
Zahvaljujem adminu na konceptu!!!
Zanima me sto to konkretno smatrate nevaznim? Znam da ste prije nesto spominjali ali ako nije tesko....

Gost

PostPostano: 17:58 pet, 17. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ovak ljudovi(savjet za sve koji planiraju izac na c!):
programiranje nije neesto sta mozes skuzit iz gledanja tudih rjesenja ,citanja iz knjige itd...naravno prije samog starta morate dobro prouciti sintaksu c-a da bi topce znali sta pisete.
vjerujte mi dok vi ne napisete samostalno barem nekih 50 programa na kompu (samostalno smatram da ne prepisujete rjesenje doslovno s kompa,nego pokasavate na svoj nacin makar on bio nekih 100 redaka duzi navesti program da vam radi) nemate pjma o c-u,e sad to kaj vi mislite da znate to je druga stvar..
znaci ljudi,primite se posla,sjedite na kompu nekih 10 dana u komadu i vidjet ce te da ce bit rezultati,moraju..samo hrabro naprijed,a nemojte tu trosit vrijem pljujuci admine i organizaciju na faksu. :P :!:
ovak ljudovi(savjet za sve koji planiraju izac na c!):
programiranje nije neesto sta mozes skuzit iz gledanja tudih rjesenja ,citanja iz knjige itd...naravno prije samog starta morate dobro prouciti sintaksu c-a da bi topce znali sta pisete.
vjerujte mi dok vi ne napisete samostalno barem nekih 50 programa na kompu (samostalno smatram da ne prepisujete rjesenje doslovno s kompa,nego pokasavate na svoj nacin makar on bio nekih 100 redaka duzi navesti program da vam radi) nemate pjma o c-u,e sad to kaj vi mislite da znate to je druga stvar..
znaci ljudi,primite se posla,sjedite na kompu nekih 10 dana u komadu i vidjet ce te da ce bit rezultati,moraju..samo hrabro naprijed,a nemojte tu trosit vrijem pljujuci admine i organizaciju na faksu. Razz Exclamation

[Vrh]
mladen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:58 pon, 27. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

iskustva sa danasnjeg pismenog!!!!
Zahvaljujem asistentu sto je odrzao obecanje i nastavio sa svojim stilom zadataka jer je to puno pomoglo(barem meni).
Za razliku od proslog roka(z.b.):
1. MATRICE-KLASIKA-RIJESIVO-NIJE ZEZNUTO
2. NIJE TEZAK,MALO RAZMISLJAT I NA KONJU STE (osim ako vas ne buni ime fje_ euler) :wink:
3. SAMO STO NIJ EKOPIJA SA PROSLOG ROKA, MOZDA MALO TEZI AL IPAK OK
4. REKURZIJA-> PA SAMO PO SEBI ZEZNUTO AL ZA RAZLIKU OD ZABE SA PROSLOG DOSTUPNO NAMA SMRTNICIMA. MISLIM DA JE KLJUC U DOBROM SNALAZENJU S BROJEVIMA....TJ OVDJE JE BITNO MATEMATICKO UMIJECE A VJEROJATNO I STVAR TRENUTKA, TJ IDEJA
5. STANDARDNO LISTE: svi znamo napisat typedef struct i to je to ali necemo zamjerit

Sve u svem ako ste malo pogledali stari rok i barem malo ucili mogli ste proc(OVAJ PUT SE POVLACIM)
iskustva sa danasnjeg pismenog!!!!
Zahvaljujem asistentu sto je odrzao obecanje i nastavio sa svojim stilom zadataka jer je to puno pomoglo(barem meni).
Za razliku od proslog roka(z.b.):
1. MATRICE-KLASIKA-RIJESIVO-NIJE ZEZNUTO
2. NIJE TEZAK,MALO RAZMISLJAT I NA KONJU STE (osim ako vas ne buni ime fje_ euler) Wink
3. SAMO STO NIJ EKOPIJA SA PROSLOG ROKA, MOZDA MALO TEZI AL IPAK OK
4. REKURZIJA-> PA SAMO PO SEBI ZEZNUTO AL ZA RAZLIKU OD ZABE SA PROSLOG DOSTUPNO NAMA SMRTNICIMA. MISLIM DA JE KLJUC U DOBROM SNALAZENJU S BROJEVIMA....TJ OVDJE JE BITNO MATEMATICKO UMIJECE A VJEROJATNO I STVAR TRENUTKA, TJ IDEJA
5. STANDARDNO LISTE: svi znamo napisat typedef struct i to je to ali necemo zamjerit

Sve u svem ako ste malo pogledali stari rok i barem malo ucili mogli ste proc(OVAJ PUT SE POVLACIM)

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum