Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

IZLASCI NA PISMENE ISPITE - VAZNO!!!!!
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
17 = 27 - 10

PostPostano: 9:34 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mea"]Ocito se misli da student treba sto prije pokazati "ispravan" indeks asistentu. Prema ovim pravilima, na zalbama je prekasno. [/quote]

je li [i]dan poslije[/i] good enough?
mea (napisa):
Ocito se misli da student treba sto prije pokazati "ispravan" indeks asistentu. Prema ovim pravilima, na zalbama je prekasno.

je li dan poslije good enough?

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 10:00 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"]je li [i]dan poslije[/i] good enough?[/quote]
Pravila kazu [i]prije objave rezultata[/i]. Pritom jos treba naci i asistenta koji daje rok, a on nije bas non-stop na faksu. Ne znam kako ce se to pravilo provoditi.
Moja preporuka: nositi indeks sa sobom, a ako ga ipak nemas odmah nakon pismenog potraziti asistenta i dogovoriti se...

Da se razumijemo, meni se cini da se to sve previse zakompliciralo.
Medutim, mogu zamisliti nekoliko scenarija kako bi student mogao zloupotrebaljavati mogucnost izlaska bez indeksa kad ne bi bilo sankcija.

Mea
koryanshea (napisa):
je li dan poslije good enough?

Pravila kazu prije objave rezultata. Pritom jos treba naci i asistenta koji daje rok, a on nije bas non-stop na faksu. Ne znam kako ce se to pravilo provoditi.
Moja preporuka: nositi indeks sa sobom, a ako ga ipak nemas odmah nakon pismenog potraziti asistenta i dogovoriti se...

Medutim, mogu zamisliti nekoliko scenarija kako bi student mogao zloupotrebaljavati mogucnost izlaska bez indeksa kad ne bi bilo sankcija.

Mea

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 10:16 sri, 15. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mea"]Da se razumijemo, meni se cini da se to sve previse zakompliciralo.[/quote]
to se definitivno previse zakompliciralo. studenti ne bi smjeli moci PRIJAVIT ispit (na studomatu) ako nisu ispunili obaveze. medutim, rijetkima se da posvetiti toliku paznju studomatu pa da on bude toliko informiran. dualnost indexa i studomata nas dovodi do paradoxa - studentu se moze desit da padne ispit koji uopce nije mogao prijavit :???:

mislim da se moramo odlucit - hocemo li potpise, ili cemo studomat? ovakve konfuzije i komplikacije nemaju smisla. ako se odlucimo za studomat, onda se moramo ozbiljno odlucit za studomat, i onda vise nitko moci zloporabiti mogucnost izlaska na pismeni ispit bez indexa.
ako se necemo odlucit za studomat, kog vraga smo ga uveli? :(
mea (napisa):

to se definitivno previse zakompliciralo. studenti ne bi smjeli moci PRIJAVIT ispit (na studomatu) ako nisu ispunili obaveze. medutim, rijetkima se da posvetiti toliku paznju studomatu pa da on bude toliko informiran. dualnost indexa i studomata nas dovodi do paradoxa - studentu se moze desit da padne ispit koji uopce nije mogao prijavit Confused

mislim da se moramo odlucit - hocemo li potpise, ili cemo studomat? ovakve konfuzije i komplikacije nemaju smisla. ako se odlucimo za studomat, onda se moramo ozbiljno odlucit za studomat, i onda vise nitko moci zloporabiti mogucnost izlaska na pismeni ispit bez indexa.
ako se necemo odlucit za studomat, kog vraga smo ga uveli? Sad

PIPboy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 3

PostPostano: 0:20 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

I da nema indeks na pismenom, i ako se polozi pismeni nemoze se izaci na usmeni bez potpisa i onda kakve koristi od pismenog :roll:

Zato smatram nepotrebno gledanje indeksa pod pismenim¨. :wink:
Ali ja ne donosim pravila... :twisted:
I da nema indeks na pismenom, i ako se polozi pismeni nemoze se izaci na usmeni bez potpisa i onda kakve koristi od pismenog Rolling Eyes

Zato smatram nepotrebno gledanje indeksa pod pismenim¨. Wink
Ali ja ne donosim pravila... Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 7:46 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="PIPboy"]I da nema indeks na pismenom, i ako se polozi pismeni nemoze se izaci na usmeni bez potpisa i onda kakve koristi od pismenog :roll:

Zato smatram nepotrebno gledanje indeksa pod pismenim¨. :wink:
Ali ja ne donosim pravila... :twisted:[/quote]
Ali zašto bi se neki asistent "mučio" ispravljajući tvoj pismeni, ako nemaš pravo izlaska na ispit? :?
PIPboy (napisa):
I da nema indeks na pismenom, i ako se polozi pismeni nemoze se izaci na usmeni bez potpisa i onda kakve koristi od pismenog Rolling Eyes

Zato smatram nepotrebno gledanje indeksa pod pismenim¨. Wink
Ali ja ne donosim pravila... Twisted Evil

Ali zašto bi se neki asistent "mučio" ispravljajući tvoj pismeni, ako nemaš pravo izlaska na ispit? Confused

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:44 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Manja je muka ispravljati 2 pismena uzalud nego pregledavat 100 indeksa. Besides, prvo se radi off-line, a drugo u realnom vremenu.
Manja je muka ispravljati 2 pismena uzalud nego pregledavat 100 indeksa. Besides, prvo se radi off-line, a drugo u realnom vremenu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 14:16 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a sta ce biti, ako npr. u 9. mjesecu neko lijepo da uvijet za godinu odmah na prvom roku i odluci dati indeks na referadu da ga ovjere i da izbjegne guzvu. Ali odluci jos izaci na neki ispit tako da si sto vise ocisti godinu. On isto nece imati pravo pisati ili...???
a sta ce biti, ako npr. u 9. mjesecu neko lijepo da uvijet za godinu odmah na prvom roku i odluci dati indeks na referadu da ga ovjere i da izbjegne guzvu. Ali odluci jos izaci na neki ispit tako da si sto vise ocisti godinu. On isto nece imati pravo pisati ili...???

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:10 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Izaci ces na ispit, ponijeti X-icu i kad ti vrate index, odnijet ces ga asistentu. 8) Eventualno se mozes javiti asistentu prije nego dobijes index natrag i objasniti mu situaciju. :) Vjerujem da ce pricekati koji dan, a Referadi ipak ne treba mjesec dana da vam sredi indexe, ne? ;)
Izaci ces na ispit, ponijeti X-icu i kad ti vrate index, odnijet ces ga asistentu. Cool Eventualno se mozes javiti asistentu prije nego dobijes index natrag i objasniti mu situaciju. Smile Vjerujem da ce pricekati koji dan, a Referadi ipak ne treba mjesec dana da vam sredi indexe, ne? Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 15:30 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

takve i slicne scenarije cemo rijesiti na vijecu voditelja nastave, I hope :wink:
takve i slicne scenarije cemo rijesiti na vijecu voditelja nastave, I hope Wink

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 15:32 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Izaci ces na ispit, ponijeti X-icu i kad ti vrate index, odnijet ces ga asistentu. 8) Eventualno se mozes javiti asistentu prije nego dobijes index natrag i objasniti mu situaciju. :) Vjerujem da ce pricekati koji dan, a Referadi ipak ne treba mjesec dana da vam sredi indexe, ne? ;)[/quote]
pa, kad svi navale sa indeksima, treba im mjesec dana. Ali to se uvijek dogodi onaj zadnji tjedan u 9. mjesecu. :( :(
vsego (napisa):
Izaci ces na ispit, ponijeti X-icu i kad ti vrate index, odnijet ces ga asistentu. Cool Eventualno se mozes javiti asistentu prije nego dobijes index natrag i objasniti mu situaciju. Smile Vjerujem da ce pricekati koji dan, a Referadi ipak ne treba mjesec dana da vam sredi indexe, ne? Wink

pa, kad svi navale sa indeksima, treba im mjesec dana. Ali to se uvijek dogodi onaj zadnji tjedan u 9. mjesecu. Sad Sad

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:52 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]takve i slicne scenarije cemo rijesiti na vijecu voditelja nastave, I hope :wink:[/quote]

:idea: IMO, potpisi su problematicni samo u zimskom i ljetnom roku (jer nije sredjena sva dokumentacija), pa bih zamolio da nas se oslobodi kontrole potpisa u indexima na svim ostalim rokovima. :D
Nesi (napisa):
takve i slicne scenarije cemo rijesiti na vijecu voditelja nastave, I hope Wink

Idea IMO, potpisi su problematicni samo u zimskom i ljetnom roku (jer nije sredjena sva dokumentacija), pa bih zamolio da nas se oslobodi kontrole potpisa u indexima na svim ostalim rokovima. Very Happy

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 16:05 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ocito je (barem meni) da je najbolja opcija da profesori (ili asistenti, tko god da je zaduzen za to) uredno obave svoje obaveze, i unose podatke u studomat tako da tko ima uvjet (koji je uglavnom postotak na kolokvijima), moze prijaviti ispit, i to je to. Ovaj nered me zivcira.

I sta se uopce tice ispunjavanja uvjeta za profesorski potpis putem dobivanja dovoljno bodova na kolokvijima, mislim, stvarno... Tko se toga sjetio, mora da je stvarno genije. Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? Tako se barem prisjecam da mi je jedan asistent to odgovoria. Ako nisam u pravu, molim ispravite me.
Ocito je (barem meni) da je najbolja opcija da profesori (ili asistenti, tko god da je zaduzen za to) uredno obave svoje obaveze, i unose podatke u studomat tako da tko ima uvjet (koji je uglavnom postotak na kolokvijima), moze prijaviti ispit, i to je to. Ovaj nered me zivcira.

I sta se uopce tice ispunjavanja uvjeta za profesorski potpis putem dobivanja dovoljno bodova na kolokvijima, mislim, stvarno... Tko se toga sjetio, mora da je stvarno genije. Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? Tako se barem prisjecam da mi je jedan asistent to odgovoria. Ako nisam u pravu, molim ispravite me.

ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 17:11 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="n0mad"]I sta se uopce tice ispunjavanja uvjeta za profesorski potpis putem dobivanja dovoljno bodova na kolokvijima, mislim, stvarno... Tko se toga sjetio, mora da je stvarno genije. Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? Tako se barem prisjecam da mi je jedan asistent to odgovoria. Ako nisam u pravu, molim ispravite me.[/quote]
Desi li ti se da opet padnes godinu, imat ces vise-manje SAMO kolokvije kao metodu provjere znanja, pa nece biti ni problema sa potpisima :)
n0mad (napisa):

Desi li ti se da opet padnes godinu, imat ces vise-manje SAMO kolokvije kao metodu provjere znanja, pa nece biti ni problema sa potpisima Smile

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 17:19 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="n0mad"]I sta se uopce tice ispunjavanja uvjeta za profesorski potpis putem dobivanja dovoljno bodova na kolokvijima, mislim, stvarno... Tko se toga sjetio, mora da je stvarno genije. Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? Tako se barem prisjecam da mi je jedan asistent to odgovoria. Ako nisam u pravu, molim ispravite me.[/quote]
Desi li ti se da opet padnes godinu, imat ces vise-manje SAMO kolokvije kao metodu provjere znanja, pa nece biti ni problema sa potpisima :)[/quote]

Zar je toliko ocito da sam ljosnia? lol Nisam znao da sam toliko transparentan. :D
Ali u svakom slucaju, barem cemo znat na cemu smo, a ne trckarat po fakultetu ka strumpfovi. heh
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
n0mad (napisa):

Desi li ti se da opet padnes godinu, imat ces vise-manje SAMO kolokvije kao metodu provjere znanja, pa nece biti ni problema sa potpisima Smile

Zar je toliko ocito da sam ljosnia? lol Nisam znao da sam toliko transparentan. Very Happy
Ali u svakom slucaju, barem cemo znat na cemu smo, a ne trckarat po fakultetu ka strumpfovi. heh

mea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 19:05 čet, 16. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="n0mad"]Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? [/quote]
Preciznije... drugi potpis označava "uredno izvršenje obaveza". Što su obaveze, to ovisi od kolegija do kolegija. Može biti prisustvovanje na predavanjima/vježbama, izrada domaćih zadaća, održan seminar, određen broj bodova na kolokviju,...
n0mad (napisa):
Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio?

Preciznije... drugi potpis označava "uredno izvršenje obaveza". Što su obaveze, to ovisi od kolegija do kolegija. Može biti prisustvovanje na predavanjima/vježbama, izrada domaćih zadaća, održan seminar, određen broj bodova na kolokviju,...

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 0:25 pet, 17. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mea"][quote="n0mad"]Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio? [/quote]
Preciznije... drugi potpis označava "uredno izvršenje obaveza". Što su obaveze, to ovisi od kolegija do kolegija. Može biti prisustvovanje na predavanjima/vježbama, izrada domaćih zadaća, održan seminar, određen broj bodova na kolokviju,...[/quote]

U tom slucaju nemam sta prigovarat.
mea (napisa):
n0mad (napisa):
Zar prvi potpis ne treba oznacavati da je student uredno upisao kolegij, a drugi da ga je uredno pratio?

U tom slucaju nemam sta prigovarat.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum