Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
w Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
shokre Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:58 sri, 22. 6. 2005 Naslov: |
|
|
Znam da je pitanje bilo "tko je polagao na prvom roku...", ali svejedno...
Ja sam polagao C prije godinu i pol kod prof Nogo i sastojao mi se usmeni od 3 skupine pitanja. Prva skupina je bila da napisem na plocu nesto sto je rekla - nesto tipa "(int *)(*f)(int* a, int** b)" i da objasnim sto je to. Pa je onda rekla, sad makni ovu zagradu, sad makni onu, pa dodaj tamo, pa dodaj ovdje, pa objasni sto je to (za svaki izbor zagrada je trebalo ici objasnjenje). Pa kad sam to ispricao, onda su isla pitanja o funkcijama koje rade sa stringovima...sta radi strstr(), pa sta radi strcpy(), pa sta primaju, pa sta vracaju. I onda sam dobio zadatak da isprogramiram nesto sto je bilo na nekom roku zadnji zadatak i to je bilo to.
Dosao sa 5 sa kolokvija, otisao sa 5. Nije nista gnjavila profesorica, cak je bila dobro raspolozena.
Znam da je pitanje bilo "tko je polagao na prvom roku...", ali svejedno...
Ja sam polagao C prije godinu i pol kod prof Nogo i sastojao mi se usmeni od 3 skupine pitanja. Prva skupina je bila da napisem na plocu nesto sto je rekla - nesto tipa "(int *)(*f)(int* a, int** b)" i da objasnim sto je to. Pa je onda rekla, sad makni ovu zagradu, sad makni onu, pa dodaj tamo, pa dodaj ovdje, pa objasni sto je to (za svaki izbor zagrada je trebalo ici objasnjenje). Pa kad sam to ispricao, onda su isla pitanja o funkcijama koje rade sa stringovima...sta radi strstr(), pa sta radi strcpy(), pa sta primaju, pa sta vracaju. I onda sam dobio zadatak da isprogramiram nesto sto je bilo na nekom roku zadnji zadatak i to je bilo to.
Dosao sa 5 sa kolokvija, otisao sa 5. Nije nista gnjavila profesorica, cak je bila dobro raspolozena.
_________________ ~ Those who fear the Darkness have never seen what the Light can do! ~
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:35 pon, 27. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]Da li jos uvijek profesorica ispituje po formuli da prvo da eliminacijski zadatak za osobe koje su dobile 2 i 3, a onda da glavni zadatak??? :?:[/quote]
Ja sam kolokvirao sa 3. Dobio sam 2 zadatka:
1. napisi svoju verziju funkcije strcat
2. otvori datoteku, ucitaj i obradi (bla bla)
Uz to, postavljala je cijeli niz pitanja, kako uz pojedini program, tako i o samom jeziku c.
filipnet (napisa): | Da li jos uvijek profesorica ispituje po formuli da prvo da eliminacijski zadatak za osobe koje su dobile 2 i 3, a onda da glavni zadatak???  |
Ja sam kolokvirao sa 3. Dobio sam 2 zadatka:
1. napisi svoju verziju funkcije strcat
2. otvori datoteku, ucitaj i obradi (bla bla)
Uz to, postavljala je cijeli niz pitanja, kako uz pojedini program, tako i o samom jeziku c.
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tweety Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tweety Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:06 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ignavia"][quote="pecina"]
Uz to, postavljala je cijeli niz pitanja, kako uz pojedini program, tako i o samom jeziku c.[/quote]
npr??? :-k :bananasad:[/quote]
Sorry:
- Što znači riječ static?
- Koja je razlika između polja i vezane liste?
- Što sve može biti element structure?
- Što vraća printf, a što scanf?
- ne znam dalje
Mislim, lakše je znati odgovore na pitanja nego programirati jer za programiranje već moraš znati te stvari.
Ignavia (napisa): | pecina (napisa): |
Uz to, postavljala je cijeli niz pitanja, kako uz pojedini program, tako i o samom jeziku c. |
npr???  |
Sorry:
- Što znači riječ static?
- Koja je razlika između polja i vezane liste?
- Što sve može biti element structure?
- Što vraća printf, a što scanf?
- ne znam dalje
Mislim, lakše je znati odgovore na pitanja nego programirati jer za programiranje već moraš znati te stvari.
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:22 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="pecina"]
Mislim, lakše je znati odgovore na pitanja nego programirati jer za programiranje već moraš znati te stvari.[/quote]
hvala, iako mi je vec bio ispit... zapravo ipak ga nije bilo...
ali cula sam poslije sto je prof. pitala i bila sam prilicno sokirana, nisu sva pitanja bila tog tipa, npr. implementacija binarnog stabla, slozenost algoritma i sl. jos neke stvari koje se ne sjecam jer ne znam tocno sto je to, uglavnom neke stvari s predavanja (na koja nisam isla jer su bila rano)...
nije to bas neki problem, samo sto nisam nikad posumnjala da ce bit takva pitanja, spremala sam se po starim rokovima i cituckala knjigu...
i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto
izgleda da dobis pitanja ovisno o tom u kojem roku izadjes??? :?
@ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje? :shock:
pecina (napisa): |
Mislim, lakše je znati odgovore na pitanja nego programirati jer za programiranje već moraš znati te stvari. |
hvala, iako mi je vec bio ispit... zapravo ipak ga nije bilo...
ali cula sam poslije sto je prof. pitala i bila sam prilicno sokirana, nisu sva pitanja bila tog tipa, npr. implementacija binarnog stabla, slozenost algoritma i sl. jos neke stvari koje se ne sjecam jer ne znam tocno sto je to, uglavnom neke stvari s predavanja (na koja nisam isla jer su bila rano)...
nije to bas neki problem, samo sto nisam nikad posumnjala da ce bit takva pitanja, spremala sam se po starim rokovima i cituckala knjigu...
i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto
izgleda da dobis pitanja ovisno o tom u kojem roku izadjes???
@ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:34 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Ignavia"]i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto[/quote]
1. Nije izbacena iz kolokvija. :shock:
2. Treba znati i datoteke kojih u kolokviju nije bilo. :roll:
[quote="Ignavia"]@ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje? :shock:[/quote]
:shock: Ne razumijem? :-s Pa bodovi su poznati... :) Kakva nova lista uopce? :grebgreb:
Ignavia (napisa): | i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto |
1. Nije izbacena iz kolokvija.
2. Treba znati i datoteke kojih u kolokviju nije bilo.
Ignavia (napisa): | @ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje?  |
Ne razumijem? Pa bodovi su poznati... Kakva nova lista uopce?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 15:07 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
evo sta sam ja skupila tokom godine:
- ucitati dva cijela (realna) broja sa komandne linije i to su kateta i
hipotenuza pravokutnog trokuta, izracunati trecu stranicu i sinus od
nekog kuta, sve podatka spremiti u text dat.
- u text datoteku upisati neku recenicu sa malim i velikim slovima, u
programu izvlaciti ta slova iz dat i velika pretvarati u mala i obrnuto
- implementacija strstr
- implementacija atoi
- implementacija funkcija iz <string.h> (sa vjezbi)
treba znati sve sa predavanja, cak i funkcije koje nisu spominjane na vjezbama, dobroprouciti zadnji dio, cula sam da su tu ljudi padali (makronaredbe..).
savjet: nemojte slusati dojmove s usmenog, ja sam se naslusala svega i to me samo vise zbunilo.
evo sta sam ja skupila tokom godine:
- ucitati dva cijela (realna) broja sa komandne linije i to su kateta i
hipotenuza pravokutnog trokuta, izracunati trecu stranicu i sinus od
nekog kuta, sve podatka spremiti u text dat.
- u text datoteku upisati neku recenicu sa malim i velikim slovima, u
programu izvlaciti ta slova iz dat i velika pretvarati u mala i obrnuto
- implementacija strstr
- implementacija atoi
- implementacija funkcija iz <string.h> (sa vjezbi)
treba znati sve sa predavanja, cak i funkcije koje nisu spominjane na vjezbama, dobroprouciti zadnji dio, cula sam da su tu ljudi padali (makronaredbe..).
savjet: nemojte slusati dojmove s usmenog, ja sam se naslusala svega i to me samo vise zbunilo.
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:07 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Ignavia"]i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto[/quote]
1. Nije izbacena iz kolokvija. :shock:
2. Treba znati i datoteke kojih u kolokviju nije bilo. :roll:
[quote="Ignavia"]@ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje? :shock:[/quote]
:shock: Ne razumijem? :-s Pa bodovi su poznati... :) Kakva nova lista uopce? :grebgreb:[/quote]
pa bodovi od rekurzije se nisu racunali il tak nesto :shock: , to je tu vec netko spominjao na forumu...
i onda s tim novim bodovima, za koje nisam znala kolko imam i kak se se doracunavaju sam dobila 5 pa me prof nije pitala... nisam znala unaprijed da ce se to dogodit pa pitam dal sam mogla znat, tj dal je objavljena nova lista bodova ili su to prof. privatno prepravili?
a to vracanje bodova je stvarno smijesno, kolko sam skuzila, samo su nadodani bodovi (ili se varam?), umjesto da je napravljena nova lista sa 20 bodova manje... tak da su svi dvostruko profitirali, jer se jedna greska broji manje nego sto bi se brojala da je ukupni broj bodova manji...
eh, i onda s obzirom na to, nisam mislila da ce na usmenom bit rekurzije, a i nije je prof. pitala na prvom roku
vsego (napisa): | Ignavia (napisa): | i jos sam bila sokirana jer se trebala znat rekurzija koja je izbacena iz kolokvija... dobro, da sam bolje razmislila, mozda mi i ne bi bilo tolko cudno, al eto |
1. Nije izbacena iz kolokvija.
2. Treba znati i datoteke kojih u kolokviju nije bilo.
Ignavia (napisa): | @ vsego: jel sam mogla negdje saznat kolko imam bodova po novoj listi ili je to smišljeno kao iznenadjenje?  |
Ne razumijem? Pa bodovi su poznati... Kakva nova lista uopce?  |
pa bodovi od rekurzije se nisu racunali il tak nesto , to je tu vec netko spominjao na forumu...
i onda s tim novim bodovima, za koje nisam znala kolko imam i kak se se doracunavaju sam dobila 5 pa me prof nije pitala... nisam znala unaprijed da ce se to dogodit pa pitam dal sam mogla znat, tj dal je objavljena nova lista bodova ili su to prof. privatno prepravili?
a to vracanje bodova je stvarno smijesno, kolko sam skuzila, samo su nadodani bodovi (ili se varam?), umjesto da je napravljena nova lista sa 20 bodova manje... tak da su svi dvostruko profitirali, jer se jedna greska broji manje nego sto bi se brojala da je ukupni broj bodova manji...
eh, i onda s obzirom na to, nisam mislila da ce na usmenom bit rekurzije, a i nije je prof. pitala na prvom roku
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:30 čet, 30. 6. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="rat in a cage"]ja sam isto nešto načuo o tom mjenjanju bodova/ocijena... kruže glasine... :roll:
...e ajd recite vi kaj ste bili na usmenom... prvo svi dobe neki zadatak...koji nije pretežak...(bar ljudi tak kažu) ..pa ak ga riješiš jel to znači da si prošo ili ...??? :?: :?: :?:[/quote]
ne, kolko sam ja cula, nakon toga dobijes jos jedan (mozda sad koji string ili datoteka) i onda mozda jos jedan (npr. rekurzija ako dizes ocjenu na 4 ili 5), a u medjuvremenu mozes ili ne moras bit pitan razne stvari samo usmeno...
@vsego: hvala na odgovoru, mislila sam da je sluzbeno jer je prof. imala tocan broj bodova po "novoj listi"... al ovak kak ti kazes mi se cini ipak malo vise fer... npr da sam znala necu morat odgovarat, ne bi vise ucila :kuckkuck: pa i ne bi znala za 5, a sad znam SKORO za 5 :PP :mrgreen:
i jos gore, ne bi primjetila zabavne tekstove zadataka na rokovima... :hehe: :bananacaga:
rat in a cage (napisa): | ja sam isto nešto načuo o tom mjenjanju bodova/ocijena... kruže glasine...
...e ajd recite vi kaj ste bili na usmenom... prvo svi dobe neki zadatak...koji nije pretežak...(bar ljudi tak kažu) ..pa ak ga riješiš jel to znači da si prošo ili ...???  |
ne, kolko sam ja cula, nakon toga dobijes jos jedan (mozda sad koji string ili datoteka) i onda mozda jos jedan (npr. rekurzija ako dizes ocjenu na 4 ili 5), a u medjuvremenu mozes ili ne moras bit pitan razne stvari samo usmeno...
@vsego: hvala na odgovoru, mislila sam da je sluzbeno jer je prof. imala tocan broj bodova po "novoj listi"... al ovak kak ti kazes mi se cini ipak malo vise fer... npr da sam znala necu morat odgovarat, ne bi vise ucila pa i ne bi znala za 5, a sad znam SKORO za 5
i jos gore, ne bi primjetila zabavne tekstove zadataka na rokovima...
|
|
[Vrh] |
|
Meri Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|