| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 21:59 uto, 28. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="SickJedi"]Znam da je nemoguce jesti apsolutno zdravo, ali ja svom tijelu ne zelim uskratiti bilo koji dio koji mu treba.[/quote]
&
[quote="bnikola"]Ajde, kao biolog. Ljudi su kroz evoluciju postali svejedi. I zbog toga odredjene aminokiseline vise ne mogu sintetizirati kroz svoj metabolizam nego je jedini nacin unosa ti tzv. esencijalnih aminokiselina kroz unos hrane, i to za dane aminokiseline, [u]iskljucivo putem mesa.[/u][/quote]
Daklem neunosenjem esencijalnih aminokiselina ja ugrozavam svoje zdravlje, a time i svoju egzistenciju => meso jedem sto got netko rekao, a to smatram biolosko-eticki-moralno-kulturoloski normalnim i prihvatljivim od vecine (jos uvijek zivimo u demokraciji).
SickJedi
| SickJedi (napisa): | | Znam da je nemoguce jesti apsolutno zdravo, ali ja svom tijelu ne zelim uskratiti bilo koji dio koji mu treba. |
&
| bnikola (napisa): | | Ajde, kao biolog. Ljudi su kroz evoluciju postali svejedi. I zbog toga odredjene aminokiseline vise ne mogu sintetizirati kroz svoj metabolizam nego je jedini nacin unosa ti tzv. esencijalnih aminokiselina kroz unos hrane, i to za dane aminokiseline, iskljucivo putem mesa. |
Daklem neunosenjem esencijalnih aminokiselina ja ugrozavam svoje zdravlje, a time i svoju egzistenciju => meso jedem sto got netko rekao, a to smatram biolosko-eticki-moralno-kulturoloski normalnim i prihvatljivim od vecine (jos uvijek zivimo u demokraciji).
SickJedi
|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:37 uto, 28. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="PIPboy"]:twisted: Human meat good :twisted:[/quote]
Nisam bas siguran... :?
Cuo sam neku teoriju po kojoj su praljudi opstali kao vrsta, unatoc inferiornosti svojoj okolini, bas zato jer je ljudsko meso... neukusno. :blju:
S druge strane, prosle godine je onaj Njemac trazio (i nasao) preko oglasa nekoga da ga likvidira i pojede... :klopa: :D Mozda da njega pitamo? :silly:
| PIPboy (napisa): | Human meat good  |
Nisam bas siguran...
Cuo sam neku teoriju po kojoj su praljudi opstali kao vrsta, unatoc inferiornosti svojoj okolini, bas zato jer je ljudsko meso... neukusno.
S druge strane, prosle godine je onaj Njemac trazio (i nasao) preko oglasa nekoga da ga likvidira i pojede... Mozda da njega pitamo?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
| [Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:45 uto, 28. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="SickJedi"][quote="vsego"]Cuo sam neku teoriju po kojoj su praljudi opstali kao vrsta, unatoc inferiornosti svojoj okolini, bas zato jer je ljudsko meso... neukusno. :blju:[/quote]
Pitanje je kolko je staro to meso koje jedes, ni krava ne bi bila fina ak je stara 10 godina. Meso postane zilavo. :evil:[/quote]
Doticni Nijemac je pojeo odraslu osobu... :P
| SickJedi (napisa): | | vsego (napisa): | Cuo sam neku teoriju po kojoj su praljudi opstali kao vrsta, unatoc inferiornosti svojoj okolini, bas zato jer je ljudsko meso... neukusno.  |
Pitanje je kolko je staro to meso koje jedes, ni krava ne bi bila fina ak je stara 10 godina. Meso postane zilavo.  |
Doticni Nijemac je pojeo odraslu osobu...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
| [Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:11 uto, 28. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="SickJedi"][quote="vsego"]Doticni Nijemac je pojeo odraslu osobu... :P[/quote]
Kolko ja znam ta dva tipa su ulovili prije nego sto su izvrsili dogovor, al nisam siguran. :oops:[/quote]
[url=http://www.cbc.ca/stories/2004/01/30/cannibal040130]Krivo znas[/url]. 8) Btw, fulah vrijeme: bilo je to 2001, a prosle godine je bilo samo sudjenje... :)
| SickJedi (napisa): | | vsego (napisa): | Doticni Nijemac je pojeo odraslu osobu...  |
Kolko ja znam ta dva tipa su ulovili prije nego sto su izvrsili dogovor, al nisam siguran.  |
Krivo znas. Btw, fulah vrijeme: bilo je to 2001, a prosle godine je bilo samo sudjenje...
|
|
| [Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:15 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="SickJedi"][quote="buba"]Oni samo gricnu, jer misle da je plivač tuljan ili šta već, :D ali ne pojedu ljudsko meso, jer im ne paše po okusu. :verycool:[/quote]
Znas kako kazu, sto morskih pasa - sto cudi... Mozda ime neki cudni morski pas kojem je to fino. :D[/quote]
Ali ovo nije rasprava o ukusima morskih pasa, nego o ukusima ljudi! :roll:
| SickJedi (napisa): | | buba (napisa): | Oni samo gricnu, jer misle da je plivač tuljan ili šta već, ali ne pojedu ljudsko meso, jer im ne paše po okusu.  |
Znas kako kazu, sto morskih pasa - sto cudi... Mozda ime neki cudni morski pas kojem je to fino.  |
Ali ovo nije rasprava o ukusima morskih pasa, nego o ukusima ljudi!
|
|
| [Vrh] |
|
Anđelčić Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
| [Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:29 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="HijenA"]
javi se na [url=www.bius.hr/phpbb]BIUSOV Forum[/url]
bila je jedna diskusija tamo po tom pitanju.[/quote]
pa i nije baš bila neka rasprava, jer se 98% biološke populacije izjasnilo kao svejedi...
vegetarijanci baš kod nas i nemaju kruha :lol: to malo što ih ima ili su članovi "prijatelja životinja", pa ih nitko ne uzima za ozbiljno, ili su samo izjavili da ne vole meso (po mom mišljenju, onaj tko kaže da ne voli meso, nikada nije probao nešto dobro napravljeno - mama mu loše kuha :) )... :cowdance:
| HijenA (napisa): |
javi se na BIUSOV Forum
bila je jedna diskusija tamo po tom pitanju. |
pa i nije baš bila neka rasprava, jer se 98% biološke populacije izjasnilo kao svejedi...
vegetarijanci baš kod nas i nemaju kruha to malo što ih ima ili su članovi "prijatelja životinja", pa ih nitko ne uzima za ozbiljno, ili su samo izjavili da ne vole meso (po mom mišljenju, onaj tko kaže da ne voli meso, nikada nije probao nešto dobro napravljeno - mama mu loše kuha )...
|
|
| [Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 18:47 sri, 29. 6. 2005 Naslov: |
|
|
|
[quote="Dabrica"][quote="HijenA"]javi se na [url=www.bius.hr/phpbb]BIUSOV Forum[/url]
bila je jedna diskusija tamo po tom pitanju.[/quote]
vegetarijanci baš kod nas i nemaju kruha :lol: to malo što ih ima ili su članovi "prijatelja životinja", pa ih nitko ne uzima za ozbiljno, ili su samo izjavili da ne vole meso (po mom mišljenju, onaj tko kaže da ne voli meso, nikada nije probao nešto dobro napravljeno - mama mu loše kuha :) )... :cowdance:[/quote]
Ma da, rasprava je bila poprilicno neozbiljna, nije bila znanstveno usmjerena (koliko se sjecam, da sada ne citam...). Ma nemamo mi nis protiv vegetarijanca (bar ne nista efikasno). :twisted:
Pa ima ljudi koji ne vole ribu i sl, pa zasto se ne bi nasao netko tko ne voli meso?
| Dabrica (napisa): | | HijenA (napisa): | javi se na BIUSOV Forum
bila je jedna diskusija tamo po tom pitanju. |
vegetarijanci baš kod nas i nemaju kruha to malo što ih ima ili su članovi "prijatelja životinja", pa ih nitko ne uzima za ozbiljno, ili su samo izjavili da ne vole meso (po mom mišljenju, onaj tko kaže da ne voli meso, nikada nije probao nešto dobro napravljeno - mama mu loše kuha )...  |
Ma da, rasprava je bila poprilicno neozbiljna, nije bila znanstveno usmjerena (koliko se sjecam, da sada ne citam...). Ma nemamo mi nis protiv vegetarijanca (bar ne nista efikasno).
Pa ima ljudi koji ne vole ribu i sl, pa zasto se ne bi nasao netko tko ne voli meso?
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
| [Vrh] |
|
Dabrica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
| [Vrh] |
|
|