Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:23 čet, 30. 6. 2005 Naslov: Re: spa |
|
|
[quote="Anonymous"]hel mozda zna neko kako se rjesavaju zadaci sa stogom sa puljiceva roka i spa??pls[/quote]
Pa, ja sam bas jucer ponesto gledao i vjerujem da bih znao, no da bih ti odgovorio, moras pokazati elementarno poznavanje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]uputa za preglednije pisanje poruka[/url] (npr. tocku 4). 8)
Anonymous (napisa): | hel mozda zna neko kako se rjesavaju zadaci sa stogom sa puljiceva roka i spa??pls |
Pa, ja sam bas jucer ponesto gledao i vjerujem da bih znao, no da bih ti odgovorio, moras pokazati elementarno poznavanje uputa za preglednije pisanje poruka (npr. tocku 4).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:30 čet, 30. 6. 2005 Naslov: pomoc od sege |
|
|
oprosti mi sego,imas pravo!
zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.
zad 2:
napisite potprogram cije je prototip dan void PRESLOZI(STOG*s);
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! :wink: :idea:
sego pls pomagaj :shock: :shock: :wink: :wink: :wink:
oprosti mi sego,imas pravo!
zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.
zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga!
sego pls pomagaj
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:59 čet, 30. 6. 2005 Naslov: Re: pomoc od sege |
|
|
[quote="Anonymous"]zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.[/quote]
U cemu je problem? :-k
Pogledaj implementaciju stoga preko obicnog polja (fixne duljine). :) Trebas modificirati cetiri stvari:
1. deklaraciju: da nije [tt]tip niz[maxlength][/tt] (pisem na pamet; ne znam tocne nazive), nego da je [tt]tip *niz[/tt]; u MAKE NULL stavi [tt]malloc(...)[/tt] :)
2. trebas varijablu koja ce pamtiti koliko mjesta je alocirano (slicno kao sto vec imas koliko je mjesta iskoristeno) :)
3. redefinirati [tt]PUSH()[/tt] - umjesto da vrati gresku ako je stog pun, treba (pomocu [tt]realloc()[/tt]) dodati 10 mjesta (i zapamtiti to u onoj varijabli iz tocke 2) :)
4. redefinirati [tt]POP()[/tt] - ako je razlika broja alociranih i iskoristenih kucica >10, opet zoves [tt]realloc()[/tt], ovaj put zato da smanjis polje. :)
I to je to! :veselje:
[quote="Anonymous"]zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! :wink: :idea:[/quote]
Ovo rijesih neki dan kolegi i trivijalno je. 8) Nisam skroz siguran za sintaksu ATPova; to provjeri na sluzbenom salabahteru. 8)
[code:1]void PRESLOZI(STOG*s) {
SET sn, sp;
MAKE NULL(sn);
MAKE NULL(sp);
while (!EMPTY(s)) {
x = POP(s);
if (x % 2) ADD(&sn, x); else ADD(&sp, x); // dodaj u skup parnih ako je broj paran; inace u skup neparnih
}
while (!EMPTY(sp)) {
x = MIN(sp);
PUSH(s, x);
}
while (!EMPTY(sn)) {
x = MAX(sn);
PUSH(s, x);
}
}[/code:1]
Tako nekako, ali provjeri jer opet pisah iz glave. 8)
U glavnom, poskidas sve sa stoga i ubacis u dva skupa (skup parnih i skup neparnih). :-s Onda te skupove praznis skidanjem najmanjeg odnosno najveceg elementa i stavljanjem istog natrag u originalni stog. 8)
Anonymous (napisa): | zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu. |
U cemu je problem?
Pogledaj implementaciju stoga preko obicnog polja (fixne duljine). Trebas modificirati cetiri stvari:
1. deklaraciju: da nije tip niz[maxlength] (pisem na pamet; ne znam tocne nazive), nego da je tip *niz; u MAKE NULL stavi malloc(...)
2. trebas varijablu koja ce pamtiti koliko mjesta je alocirano (slicno kao sto vec imas koliko je mjesta iskoristeno)
3. redefinirati PUSH() - umjesto da vrati gresku ako je stog pun, treba (pomocu realloc()) dodati 10 mjesta (i zapamtiti to u onoj varijabli iz tocke 2)
4. redefinirati POP() - ako je razlika broja alociranih i iskoristenih kucica >10, opet zoves realloc(), ovaj put zato da smanjis polje.
I to je to!
Anonymous (napisa): | zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga!  |
Ovo rijesih neki dan kolegi i trivijalno je. Nisam skroz siguran za sintaksu ATPova; to provjeri na sluzbenom salabahteru.
Kod: | void PRESLOZI(STOG*s) {
SET sn, sp;
MAKE NULL(sn);
MAKE NULL(sp);
while (!EMPTY(s)) {
x = POP(s);
if (x % 2) ADD(&sn, x); else ADD(&sp, x); // dodaj u skup parnih ako je broj paran; inace u skup neparnih
}
while (!EMPTY(sp)) {
x = MIN(sp);
PUSH(s, x);
}
while (!EMPTY(sn)) {
x = MAX(sn);
PUSH(s, x);
}
} |
Tako nekako, ali provjeri jer opet pisah iz glave.
U glavnom, poskidas sve sa stoga i ubacis u dva skupa (skup parnih i skup neparnih). Onda te skupove praznis skidanjem najmanjeg odnosno najveceg elementa i stavljanjem istog natrag u originalni stog.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
akki Forumaš(ica)

|
|