Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

spa-pismeni
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 15:04 uto, 14. 6. 2005    Naslov: spa-pismeni Citirajte i odgovorite

zar je toliko tesko staviti na net rjesenja pismenih ako je to vec praksa kod drugih kolegija :?:
zar je toliko tesko staviti na net rjesenja pismenih ako je to vec praksa kod drugih kolegija Question

[Vrh]
Gost

PostPostano: 16:04 čet, 30. 6. 2005    Naslov: spa Citirajte i odgovorite

hel mozda zna neko kako se rjesavaju zadaci sa stogom sa puljiceva roka i spa??pls
hel mozda zna neko kako se rjesavaju zadaci sa stogom sa puljiceva roka i spa??pls

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:23 čet, 30. 6. 2005    Naslov: Re: spa Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]hel mozda zna neko kako se rjesavaju zadaci sa stogom sa puljiceva roka i spa??pls[/quote]

Pa, ja sam bas jucer ponesto gledao i vjerujem da bih znao, no da bih ti odgovorio, moras pokazati elementarno poznavanje [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]uputa za preglednije pisanje poruka[/url] (npr. tocku 4). 8)
Anonymous (napisa):

Pa, ja sam bas jucer ponesto gledao i vjerujem da bih znao, no da bih ti odgovorio, moras pokazati elementarno poznavanje uputa za preglednije pisanje poruka (npr. tocku 4). Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 22:30 čet, 30. 6. 2005    Naslov: pomoc od sege Citirajte i odgovorite

oprosti mi sego,imas pravo!
zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.
zad 2:
napisite potprogram cije je prototip dan void PRESLOZI(STOG*s);
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! :wink: :idea:

sego pls pomagaj :shock: :shock: :wink: :wink: :wink:
oprosti mi sego,imas pravo!
zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.
zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! Wink Idea

sego pls pomagaj Shocked Shocked Wink Wink Wink

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:59 čet, 30. 6. 2005    Naslov: Re: pomoc od sege Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]zad 1 glasi:promatrajmo imlementaciju dinam. stoga pomocu polja promjenjive duljine.pretp. da stog sadrzi cjelobrojne podatke.trebamo napisati funkicije za stavljanje i skidanje sa stoga.ako na stogu nema mjesta za novi element,stog treba dinamicki povecati za 10 novih mjesta ,takoder kod skidanja elem potrebno je provjeriti koliko praznog spaca ima na stogu,ako ima vise od 10 praznih mjesta,treba velicinu smanjiti za 10.funkcije vrqacaju 1 ako su operacije uspjel,a 0 ako nisu.[/quote]

U cemu je problem? :-k

Pogledaj implementaciju stoga preko obicnog polja (fixne duljine). :) Trebas modificirati cetiri stvari:

1. deklaraciju: da nije [tt]tip niz[maxlength][/tt] (pisem na pamet; ne znam tocne nazive), nego da je [tt]tip *niz[/tt]; u MAKE NULL stavi [tt]malloc(...)[/tt] :)

2. trebas varijablu koja ce pamtiti koliko mjesta je alocirano (slicno kao sto vec imas koliko je mjesta iskoristeno) :)

3. redefinirati [tt]PUSH()[/tt] - umjesto da vrati gresku ako je stog pun, treba (pomocu [tt]realloc()[/tt]) dodati 10 mjesta (i zapamtiti to u onoj varijabli iz tocke 2) :)

4. redefinirati [tt]POP()[/tt] - ako je razlika broja alociranih i iskoristenih kucica >10, opet zoves [tt]realloc()[/tt], ovaj put zato da smanjis polje. :)

I to je to! :veselje:

[quote="Anonymous"]zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! :wink: :idea:[/quote]

Ovo rijesih neki dan kolegi i trivijalno je. 8) Nisam skroz siguran za sintaksu ATPova; to provjeri na sluzbenom salabahteru. 8)

[code:1]void PRESLOZI(STOG*s) {
SET sn, sp;
MAKE NULL(sn);
MAKE NULL(sp);
while (!EMPTY(s)) {
x = POP(s);
if (x % 2) ADD(&sn, x); else ADD(&sp, x); // dodaj u skup parnih ako je broj paran; inace u skup neparnih
}
while (!EMPTY(sp)) {
x = MIN(sp);
PUSH(s, x);
}
while (!EMPTY(sn)) {
x = MAX(sn);
PUSH(s, x);
}
}[/code:1]

Tako nekako, ali provjeri jer opet pisah iz glave. 8)

U glavnom, poskidas sve sa stoga i ubacis u dva skupa (skup parnih i skup neparnih). :-s Onda te skupove praznis skidanjem najmanjeg odnosno najveceg elementa i stavljanjem istog natrag u originalni stog. 8)
Anonymous (napisa):

U cemu je problem? Think

Pogledaj implementaciju stoga preko obicnog polja (fixne duljine). Smile Trebas modificirati cetiri stvari:

1. deklaraciju: da nije tip niz[maxlength] (pisem na pamet; ne znam tocne nazive), nego da je tip *niz; u MAKE NULL stavi malloc(...) Smile

2. trebas varijablu koja ce pamtiti koliko mjesta je alocirano (slicno kao sto vec imas koliko je mjesta iskoristeno) Smile

3. redefinirati PUSH() - umjesto da vrati gresku ako je stog pun, treba (pomocu realloc()) dodati 10 mjesta (i zapamtiti to u onoj varijabli iz tocke 2) Smile

4. redefinirati POP() - ako je razlika broja alociranih i iskoristenih kucica >10, opet zoves realloc(), ovaj put zato da smanjis polje. Smile

I to je to! Veseljeeeee!

Anonymous (napisa):
zad 2:
moramo ovo uraditi:elementi stoga koji su se nalazili na parnijm pozicijama moraju biti poredani na donjem djelui stoga s rastucim indexima (2,4,6,8..),dok elem koji su se nalazilui na neparnim pozicijama moraju bitin na gornjem djelu stoga.pozicije elemenata brojimo od dna stoga! Wink Idea

Ovo rijesih neki dan kolegi i trivijalno je. Cool Nisam skroz siguran za sintaksu ATPova; to provjeri na sluzbenom salabahteru. Cool

Kod:
void PRESLOZI(STOG*s) {
  SET sn, sp;
  MAKE NULL(sn);
  MAKE NULL(sp);
  while (!EMPTY(s)) {
    x = POP(s);
    if (x % 2) ADD(&sn, x); else ADD(&sp, x); // dodaj u skup parnih ako je broj paran; inace u skup neparnih
  }
  while (!EMPTY(sp)) {
    x = MIN(sp);
    PUSH(s, x);
  }
  while (!EMPTY(sn)) {
    x = MAX(sn);
    PUSH(s, x);
  }
}

Tako nekako, ali provjeri jer opet pisah iz glave. Cool

U glavnom, poskidas sve sa stoga i ubacis u dva skupa (skup parnih i skup neparnih). Eh? Onda te skupove praznis skidanjem najmanjeg odnosno najveceg elementa i stavljanjem istog natrag u originalni stog. Cool

[Vrh]
Gost

PostPostano: 0:16 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

tnx a lot!!! :P
tnx a lot!!! Razz

[Vrh]
akki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 18:58 ned, 3. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zar nije istina da se u ovom zadatku radi o tome da x-eve sa parnih(neparnih) pozicija ( a ne x-eve koji imaju parne(neparne) vrijednosti ) trebamo stavit i posložit u stog?

Uglavno ja sam to isto posložila u dva stoga tako da prvi element ide na jedan stog a iduci na drugi i tako na izmjence. Izbrojala sam koliko elemenata bilo na stogu i prema tome sam odredila koji od dva stoga sadrzi elemente sa parnih pozicija a koji elemente sa neparnih pozicija. Elemente sa parnim pozicijama sam prebacila natrag u stog a elemente sa neparnim pozicijama sam stavila na stog sa parnim pa tek onda na pocetni stog jer je zadatak trazio i to da elemente sa parnim pozicijama ubacimo u stog kako su isle po redu a sa neparnim da ih prebacimo obrnutim redoslijedom...
Zar nije istina da se u ovom zadatku radi o tome da x-eve sa parnih(neparnih) pozicija ( a ne x-eve koji imaju parne(neparne) vrijednosti ) trebamo stavit i posložit u stog?

Uglavno ja sam to isto posložila u dva stoga tako da prvi element ide na jedan stog a iduci na drugi i tako na izmjence. Izbrojala sam koliko elemenata bilo na stogu i prema tome sam odredila koji od dva stoga sadrzi elemente sa parnih pozicija a koji elemente sa neparnih pozicija. Elemente sa parnim pozicijama sam prebacila natrag u stog a elemente sa neparnim pozicijama sam stavila na stog sa parnim pa tek onda na pocetni stog jer je zadatak trazio i to da elemente sa parnim pozicijama ubacimo u stog kako su isle po redu a sa neparnim da ih prebacimo obrnutim redoslijedom...

tamo gdje si bio i kamo se čezneš vratiti....
Go go go!!! #Lil angel
[Vrh]
Miso
Gost

PostPostano: 12:50 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li netko staviti razultate pismenog od 1.7. na net?
moze li netko staviti razultate pismenog od 1.7. na net?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:54 ned, 21. 8. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li netko zna tko daje rokove u devetom mjesecu iz spa? Hvala
Da li netko zna tko daje rokove u devetom mjesecu iz spa? Hvala

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 17:11 uto, 24. 1. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam jedno pitanje vezano uz SPA, tj. uz pismeni, cuo sam da ako dobis iz pismenog 4 ili 5, da nema usmenog, je li to istina??
imam jedno pitanje vezano uz SPA, tj. uz pismeni, cuo sam da ako dobis iz pismenog 4 ili 5, da nema usmenog, je li to istina??

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Strukture podataka i algoritmi Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum