Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prepisivanje na ispitima
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Da li prepisujete na ispitima?
DA UVIJEK
4%
 4%  [ 3 ]
DA PONEKAD
14%
 14%  [ 10 ]
NE OSIM KAD ZAGUSTI
23%
 23%  [ 16 ]
NE NIKADA
57%
 57%  [ 39 ]
Ukupno glasova : 68

Autor/ica Poruka
anamari
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 6

PostPostano: 18:54 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanimljivo je kako su u nekim situacijama ljudi voljni relativizirati stvari samo kako bi sebe uvjerili da je varanje (i prepisivanje kao podvrsta varanja) OK. :roll:
Zanimljivo je kako su u nekim situacijama ljudi voljni relativizirati stvari samo kako bi sebe uvjerili da je varanje (i prepisivanje kao podvrsta varanja) OK. Rolling Eyes

STOP nasilju medu zivotinjama!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
91 = 108 - 17

PostPostano: 19:45 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]
onda sastavimo pravilnik o PREPISIVANJU... Što se smatra ukradeno a što ne!!! :roll: mislim stvarno....
Mislim, jedno ne može bit opravdano,a drugo ne.... prepisano, ugledano, došapnuto,...... ista stvar... ako ne odobravaš jedno, onda ne bi trebao ni drugo... no eto neki se ljudi ne drže svojih uvjerenja[/quote]

ako ti misliš da je isto ne znat kolko je 2+2 i zabunit se :shock: , onda daljnja uvjeravanja nemaju smisla...
Anonymous (napisa):

onda sastavimo pravilnik o PREPISIVANJU... Što se smatra ukradeno a što ne!!! Rolling Eyes mislim stvarno....
Mislim, jedno ne može bit opravdano,a drugo ne.... prepisano, ugledano, došapnuto,...... ista stvar... ako ne odobravaš jedno, onda ne bi trebao ni drugo... no eto neki se ljudi ne drže svojih uvjerenja

ako ti misliš da je isto ne znat kolko je 2+2 i zabunit se Shocked , onda daljnja uvjeravanja nemaju smisla...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 19:49 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da se nas gost ne mora truditi:
[quote]Kako ne shvacate, nije bitno!!!![/quote]
:P
Da se nas gost ne mora truditi:
Citat:
Kako ne shvacate, nije bitno!!!!

Razz

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:02 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]no eto neki se ljudi ne drže svojih uvjerenja[/quote]

Uvjerenja da je isto naci novac na cesti i ukrasti ga iz tudjeg djepa? :-k Hvala, ali to nikad nije bilo moje uvjerenje, niti ce biti. :evil:

[quote="Anonymous"]onda sastavimo pravilnik o PREPISIVANJU... Što se smatra ukradeno a što ne!!![/quote]

Sad cu te vjerojatno iznenaditi, ako ne i prestraviti: zakon vec razlikuje pronadjeno i ukradeno! :blueshock:

@anamari: me agrees completely. 8)
Anonymous (napisa):
no eto neki se ljudi ne drže svojih uvjerenja

Uvjerenja da je isto naci novac na cesti i ukrasti ga iz tudjeg djepa? Think Hvala, ali to nikad nije bilo moje uvjerenje, niti ce biti. Evil or Very Mad

Anonymous (napisa):
onda sastavimo pravilnik o PREPISIVANJU... Što se smatra ukradeno a što ne!!!

Sad cu te vjerojatno iznenaditi, ako ne i prestraviti: zakon vec razlikuje pronadjeno i ukradeno! Disaster!!!

@anamari: me agrees completely. Cool

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
38 = 125 - 87

PostPostano: 22:45 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kao prvo: ja ne švrljam uokolo pogledom po tuđim ispitima. :wink:

Kao drugo: šta mene briga, ako i skužim da sam fulala, šta onaj drugi piše? :-s Ja lijepo provjerim svoje, a od kolege ne prepisujem. 8)

Kao treće: to sve skupa tako i onako nije bitno. Tebi. :P

Ali na kraju krajeva, stvarno nije bitno ljudi, jer je svatko individua i radi prema svojoj savjesti. :wink:
Kao prvo: ja ne švrljam uokolo pogledom po tuđim ispitima. Wink

Kao drugo: šta mene briga, ako i skužim da sam fulala, šta onaj drugi piše? Eh? Ja lijepo provjerim svoje, a od kolege ne prepisujem. Cool

Kao treće: to sve skupa tako i onako nije bitno. Tebi. Razz

Ali na kraju krajeva, stvarno nije bitno ljudi, jer je svatko individua i radi prema svojoj savjesti. Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 0:15 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene samo fascinira kako se studenti Berkleya ponasaju po tom pitanju (eto, bas sam dana pitala Vedrana Sohingera koji nas je dosao malo posjetiti - tko ga zna, dobro, tko ne, nek se raspita :g:)
kad sam ga pitala jel ima dogovaranja, prepisivanja, salabahtera, suskanja, vrpoljenja... ISTA od toga... pogledao me :shocked: :grebgreb: pogledom i rekao: [b]naravno[/b] da [b]NE[/b] :!:
znate da su ocjene tamo A do F sa + i - predznacima...
tamo se smatra losim dobiti A-, pa sad vi vidite....

ili, situacija u Njemackoj, gdje je mir i tisina za vrijeme ispita, svatko radi svoje, svojom glavom i svojim znanjem... gdje nikom isto tako ne pada na pamet nesto zucnuti...

jer, kod njih se ispiti i studij ocito dozivljavaju ozbiljnije... mozda je razlog sto i na Berkleyu i u Njemackoj na tom sveucilistu o kojem pricam, PLACAJU studij (osim ako nemaju stipendiju i onda ju se trude sacuvati kao oko u glavi) - velika je konkurencija i treba se truditi zadrzati status...
kada bi se kod nas uvelo da svi placaju pune cijene skolarina(*), mislim da bi se i pristup studiju promijeno

(*)recimo, realizirati pomocu kredita - dobijes kredit od MZOSa, i njime platis skolarinu
ako das cistu godinu u roku - ne vracas nista
po svakom prenesenom ispitu - vratis odredjenu cifru
za padnutu godinu - vratis npr50%
kad izgubis sansu za kredit - placaj si sam sve....

zbilja ne kuzim napadacke stavove prema ljudima koji osudjuju prepisivanje od kolega.... to samo pokazuje sebicnost prepisivaca koje uopce ne zanima hoce li osoba od koje su prepisali nagrabusiti ako asistent skuzi identicna rjesenja....
i zbog takvih stvari ja nikad necu dati nekome da prepise od mene, dok god to mogu ikako kontrolirati.... jer JA ne zelim nagrabusiti zato sto je netko prepisao moje rjesenje (kada bi samo nasli inspiraciju, hint, mozda se ne bih bunila, ali ovako... hvala, ne hvala)

meni osobno je ok koristiti formule ako se smiju
ako se ne smiju, a zbilja stekam s pamcenjem, dosta mi je bed, ali cu ih vjerojatno upotrijebiti (SAMO ako su moje) jer mi one govore princip (kao sto je grossi spomenuo sablonske zadatke)
a osim formula i algoritama nisam nikad imala nista drugo....
jednom sam imala dozvoljene zadatke (znaci, zadana suma i kraj) i asistent je to isao pregledavati i bilo mi je neugodno, iako je bilo dozvoljeno.....

isto, fixacija na 1 papir.... ja volim pisati rukom, vecim fontom (naocale imaju svoj danak) i mislim da mi NIKAD nije uspjelo staviti sve na jedan papir, besides, radije imam 2 jednostrano, jer mi je preglednije.... ali to me jos nitko nije gnjavio :g:
mene samo fascinira kako se studenti Berkleya ponasaju po tom pitanju (eto, bas sam dana pitala Vedrana Sohingera koji nas je dosao malo posjetiti - tko ga zna, dobro, tko ne, nek se raspita Mr. Green)
kad sam ga pitala jel ima dogovaranja, prepisivanja, salabahtera, suskanja, vrpoljenja... ISTA od toga... pogledao me Sta uradi, covjece??! Kotacici rade 100 na sat pogledom i rekao: naravno da NE Exclamation
znate da su ocjene tamo A do F sa + i - predznacima...
tamo se smatra losim dobiti A-, pa sad vi vidite....

ili, situacija u Njemackoj, gdje je mir i tisina za vrijeme ispita, svatko radi svoje, svojom glavom i svojim znanjem... gdje nikom isto tako ne pada na pamet nesto zucnuti...

jer, kod njih se ispiti i studij ocito dozivljavaju ozbiljnije... mozda je razlog sto i na Berkleyu i u Njemackoj na tom sveucilistu o kojem pricam, PLACAJU studij (osim ako nemaju stipendiju i onda ju se trude sacuvati kao oko u glavi) - velika je konkurencija i treba se truditi zadrzati status...
kada bi se kod nas uvelo da svi placaju pune cijene skolarina(*), mislim da bi se i pristup studiju promijeno

(*)recimo, realizirati pomocu kredita - dobijes kredit od MZOSa, i njime platis skolarinu
ako das cistu godinu u roku - ne vracas nista
po svakom prenesenom ispitu - vratis odredjenu cifru
za padnutu godinu - vratis npr50%
kad izgubis sansu za kredit - placaj si sam sve....

zbilja ne kuzim napadacke stavove prema ljudima koji osudjuju prepisivanje od kolega.... to samo pokazuje sebicnost prepisivaca koje uopce ne zanima hoce li osoba od koje su prepisali nagrabusiti ako asistent skuzi identicna rjesenja....
i zbog takvih stvari ja nikad necu dati nekome da prepise od mene, dok god to mogu ikako kontrolirati.... jer JA ne zelim nagrabusiti zato sto je netko prepisao moje rjesenje (kada bi samo nasli inspiraciju, hint, mozda se ne bih bunila, ali ovako... hvala, ne hvala)

meni osobno je ok koristiti formule ako se smiju
ako se ne smiju, a zbilja stekam s pamcenjem, dosta mi je bed, ali cu ih vjerojatno upotrijebiti (SAMO ako su moje) jer mi one govore princip (kao sto je grossi spomenuo sablonske zadatke)
a osim formula i algoritama nisam nikad imala nista drugo....
jednom sam imala dozvoljene zadatke (znaci, zadana suma i kraj) i asistent je to isao pregledavati i bilo mi je neugodno, iako je bilo dozvoljeno.....

isto, fixacija na 1 papir.... ja volim pisati rukom, vecim fontom (naocale imaju svoj danak) i mislim da mi NIKAD nije uspjelo staviti sve na jedan papir, besides, radije imam 2 jednostrano, jer mi je preglednije.... ali to me jos nitko nije gnjavio Mr. Green

Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 8:26 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"]
Ali na kraju krajeva, stvarno nije bitno ljudi, jer je svatko individua i radi prema svojoj savjesti. :wink:[/quote]

istina u neku ruku, ali šuplju savjest bi mozda trebali pokrpati asistenti sa super powersima i neumoljivim stavom... :freddy: :gg:
buba (napisa):

Ali na kraju krajeva, stvarno nije bitno ljudi, jer je svatko individua i radi prema svojoj savjesti. Wink

istina u neku ruku, ali šuplju savjest bi mozda trebali pokrpati asistenti sa super powersima i neumoljivim stavom... Freddy Kruger Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 10:11 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja uvijek prepisujem na ispitima.
Ali od sebe. Moram priznati da uvijek imam nesto vise od dozvoljenog i to nisu samo npr algoritmi. No, jesu stvari koje mi se ne daju pamtiti. Ili ponesto sto ne razumijem pa ako dodje... :roll:
No, nikad ne bih prepisivala od drugog. Ne iz razloga sto mozda ne vjerujem da je nekom nesto tocno, vec iz ciste neugode. To smatram totalnom drskoscu i bahatoscu. Ne kuzim kako ljudima nije neugodno tako nesto traziti, pogotovo ako osobu jos i ne poznaju (koliko sam mogla shvatiti iz nekih postova).
No, ja ne smatram da bi me morala peci savjest ili sl zbog toga sto radim. I ne mislim da kradem ocjenu na ovaj moj nacin. Nikako. Prije bi to nazvala snalazljivoscu nego nemoralom (naravno, govorim o prepisivanju "od sebe"). :)
Ja uvijek prepisujem na ispitima.
Ali od sebe. Moram priznati da uvijek imam nesto vise od dozvoljenog i to nisu samo npr algoritmi. No, jesu stvari koje mi se ne daju pamtiti. Ili ponesto sto ne razumijem pa ako dodje... Rolling Eyes
No, nikad ne bih prepisivala od drugog. Ne iz razloga sto mozda ne vjerujem da je nekom nesto tocno, vec iz ciste neugode. To smatram totalnom drskoscu i bahatoscu. Ne kuzim kako ljudima nije neugodno tako nesto traziti, pogotovo ako osobu jos i ne poznaju (koliko sam mogla shvatiti iz nekih postova).
No, ja ne smatram da bi me morala peci savjest ili sl zbog toga sto radim. I ne mislim da kradem ocjenu na ovaj moj nacin. Nikako. Prije bi to nazvala snalazljivoscu nego nemoralom (naravno, govorim o prepisivanju "od sebe"). Smile

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 11:14 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dea"]
No, ja ne smatram da bi me morala peci savjest ili sl zbog toga sto radim. I ne mislim da kradem ocjenu na ovaj moj nacin. Nikako. Prije bi to nazvala snalazljivoscu nego nemoralom (naravno, govorim o prepisivanju "od sebe"). :)[/quote]

snalazljivost? :shock: pa na faksu si da naucis, a ne da se snadjes :idea:
dea (napisa):

No, ja ne smatram da bi me morala peci savjest ili sl zbog toga sto radim. I ne mislim da kradem ocjenu na ovaj moj nacin. Nikako. Prije bi to nazvala snalazljivoscu nego nemoralom (naravno, govorim o prepisivanju "od sebe"). Smile

snalazljivost? Shocked pa na faksu si da naucis, a ne da se snadjes Idea

[Vrh]
rat in a cage
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 17 - 4

PostPostano: 11:25 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"][quote="dea"]
No, ja ne smatram da bi me morala peci savjest ili sl zbog toga sto radim. I ne mislim da kradem ocjenu na ovaj moj nacin. Nikako. Prije bi to nazvala snalazljivoscu nego nemoralom (naravno, govorim o prepisivanju "od sebe"). :)[/quote]

snalazljivost? :shock: pa na faksu si da naucis, a ne da se snadjes :idea:[/quote]
..naučiš & naučiš se snalazit...i jedno i drugo ti treba u životu (naravno u nekim normalnim granicama) :gg:
...ja mislim da je ok ak recimo znaš riješavat neki zadatak pa tog trenutka se recimo ne možeš sjetiti principa...a znaš da ga sigurno znaš....i onda pogledaš kak to ide kod nekog, pogledaš neki početak...sjetiš se kak treba..i riješiš zadatak sam...
Ignavia (napisa):
dea (napisa):

snalazljivost? Shocked pa na faksu si da naucis, a ne da se snadjes Idea

..naučiš & naučiš se snalazit...i jedno i drugo ti treba u životu (naravno u nekim normalnim granicama) Mr Green being very Greeen indeed
...ja mislim da je ok ak recimo znaš riješavat neki zadatak pa tog trenutka se recimo ne možeš sjetiti principa...a znaš da ga sigurno znaš....i onda pogledaš kak to ide kod nekog, pogledaš neki početak...sjetiš se kak treba..i riješiš zadatak sam...

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 13:14 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ignavia"][quote="buba"]
Ali na kraju krajeva, stvarno nije bitno ljudi, jer je svatko individua i radi prema svojoj savjesti. :wink:[/quote]

istina u neku ruku, ali šuplju savjest bi mozda trebali pokrpati asistenti sa super powersima i neumoljivim stavom... :freddy: :gg:[/quote]
Paaa... :D Ako se neki ne mogu sami kontrolirati... :2gunfire: :D
Ignavia (napisa):
buba (napisa):

istina u neku ruku, ali šuplju savjest bi mozda trebali pokrpati asistenti sa super powersima i neumoljivim stavom... Freddy Kruger Mr Green being very Greeen indeed

Paaa... Very Happy Ako se neki ne mogu sami kontrolirati... #2gunfire Very Happy

[Vrh]
Gost

PostPostano: 16:40 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da ovdje nije stvar u tome da se svatko brine za svoje "dupe" i da ga je strah nekome pomoći jer se boje da mu ne ponište neki zadatak, nego je činjenica da ljudi ne žele, iz sebičnosti, nekome poslati zadatak, jer žele biti najbolji i imati tu privilegiju da se zgražaju i smiju ljudima koji imaju mali broj bodova na kolokvijima/ispitima. smatram da netko tko istinski želi pomoć kolegi učinit će to na način da nema šanse da asistent skuži.... no eto svi smo mi ljudi i imamo svoja stajališta i imamo pravo na njih, makar ona bila kriva.
ipak, iz ove rasprave sam puno toga naučila... baki koja prosi neću dat 2 kn, jer će ona tada dobiti novac koji nije njen i kojeg nije zaslužila, tj. baba krade, a ujedno i ja... asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? :twisted: )

ja ću i dalje prepisivati, te pomagati drugima dok god to ne bude zakonski zabranjeno i dok mi netko ne zaprijeti nekom kaznom....

bilo mi je drago...
Mislim da ovdje nije stvar u tome da se svatko brine za svoje "dupe" i da ga je strah nekome pomoći jer se boje da mu ne ponište neki zadatak, nego je činjenica da ljudi ne žele, iz sebičnosti, nekome poslati zadatak, jer žele biti najbolji i imati tu privilegiju da se zgražaju i smiju ljudima koji imaju mali broj bodova na kolokvijima/ispitima. smatram da netko tko istinski želi pomoć kolegi učinit će to na način da nema šanse da asistent skuži.... no eto svi smo mi ljudi i imamo svoja stajališta i imamo pravo na njih, makar ona bila kriva.
ipak, iz ove rasprave sam puno toga naučila... baki koja prosi neću dat 2 kn, jer će ona tada dobiti novac koji nije njen i kojeg nije zaslužila, tj. baba krade, a ujedno i ja... asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? Twisted Evil )

ja ću i dalje prepisivati, te pomagati drugima dok god to ne bude zakonski zabranjeno i dok mi netko ne zaprijeti nekom kaznom....

bilo mi je drago...

[Vrh]
Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 17:21 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]
ipak, iz ove rasprave sam puno toga naučila... baki koja prosi neću dat 2 kn, jer će ona tada dobiti novac koji nije njen i kojeg nije zaslužila, tj. baba krade, a ujedno i ja... asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? :twisted: )

bilo mi je drago...[/quote]

:?: bas me zanima kak ti ide sa ispitima i tomu sl. tu kod nas jer mi se cini da imas gadnih problema sa slijedom zaključivanja :twisted:
Anonymous (napisa):

ipak, iz ove rasprave sam puno toga naučila... baki koja prosi neću dat 2 kn, jer će ona tada dobiti novac koji nije njen i kojeg nije zaslužila, tj. baba krade, a ujedno i ja... asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? Twisted Evil )

bilo mi je drago...

Question bas me zanima kak ti ide sa ispitima i tomu sl. tu kod nas jer mi se cini da imas gadnih problema sa slijedom zaključivanja Twisted Evil

[Vrh]
Martinab
Moderator
Moderator

143 = 167 - 24

PostPostano: 17:22 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prepisivanje JE zabranjeno (mozda ne zakonom ali statutom svakako). Prijetnja kaznom POSTOJI (u rasponu od oduzimanja bodova do izbacivanja s fakulteta). Ako tako hrabro branis moralnost prepisivanja i varanja na ispitima, zasto ne stanes iza toga imenom ili se barem logiras?
Prepisivanje JE zabranjeno (mozda ne zakonom ali statutom svakako). Prijetnja kaznom POSTOJI (u rasponu od oduzimanja bodova do izbacivanja s fakulteta). Ako tako hrabro branis moralnost prepisivanja i varanja na ispitima, zasto ne stanes iza toga imenom ili se barem logiras?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 18:34 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Martinab"]Ako tako hrabro branis moralnost prepisivanja i varanja na ispitima, zasto ne stanes iza toga imenom ili se barem logiras?[/quote]
Da. :-s

I zašto, za Boga miloga, stalno napadaš vsegu i krivo tumačiš njegove riječi? :roll:
Martinab (napisa):
Ako tako hrabro branis moralnost prepisivanja i varanja na ispitima, zasto ne stanes iza toga imenom ili se barem logiras?

Da. Eh?

I zašto, za Boga miloga, stalno napadaš vsegu i krivo tumačiš njegove riječi? Rolling Eyes

[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

11 = 19 - 8

PostPostano: 19:12 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]...asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? :twisted: )

bilo mi je drago...[/quote]

Ok, mislim da definitvno nije u redu da napadas nekoga zato sto nema isti stav o necemu kao i ti. Prepisivanje je varanje jer prikazujes sebe u svjetlu da nesto znas, a u biti ne znas. Da li je dobro i korisno, ovisi o cemu se radi, ali mislim da se ne bi trebalo. Nisam ja nikakav svetac, i ja sam znao prepisivati u svojoj proslosti. Razlika je utoliko sto sada nema smisla/koristi jer me uvijek poslije ceka usmeni, ili cak ni nema pismenog.

Za pomoc sam uvijek tu i uvijek mi se mogu obratiti kolege za pomoc. Na ispitu? Pa ako je nekome problem, nema problema, ALI kada ja zavrsim sa svojim pismenim.
Anonymous (napisa):
...asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? Twisted Evil )

bilo mi je drago...

Ok, mislim da definitvno nije u redu da napadas nekoga zato sto nema isti stav o necemu kao i ti. Prepisivanje je varanje jer prikazujes sebe u svjetlu da nesto znas, a u biti ne znas. Da li je dobro i korisno, ovisi o cemu se radi, ali mislim da se ne bi trebalo. Nisam ja nikakav svetac, i ja sam znao prepisivati u svojoj proslosti. Razlika je utoliko sto sada nema smisla/koristi jer me uvijek poslije ceka usmeni, ili cak ni nema pismenog.

Za pomoc sam uvijek tu i uvijek mi se mogu obratiti kolege za pomoc. Na ispitu? Pa ako je nekome problem, nema problema, ALI kada ja zavrsim sa svojim pismenim.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:18 uto, 5. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]smatram da netko tko istinski želi pomoć kolegi učinit će to na način da nema šanse da asistent skuži....[/quote]

1. Ako ne pokazemo svaki put da smo vidjeli, ne znaci da nismo vidjeli. :roll:

2. Pomozi ti kolegi [b]prije[/b] ispita da [b]nauci[/b] gradivo... 8) Ima neka prica o "[i]dati ribu i nauciti pecati[/i]", zar ne? :)

[quote="Anonymous"]asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? :twisted: )[/quote]

Vidis - to nije naglaseno ugovorom o radu! :o Predlazem da me prijavis Dekanu jer [b]savjesnim[/b] cuvanjem prekoracujem svoje ovlasti. :gg:

[quote="Anonymous"]ja ću i dalje prepisivati, te pomagati drugima dok god to ne bude zakonski zabranjeno i dok mi netko ne zaprijeti nekom kaznom....[/quote]

Kazna se zove disciplinska komisija. 8) To sto (po tebi zli) asistenti ne prijavljuju uhvacene studente, nego ih samo udalje s ispita, druga je prica... :)

A ti ces i dalje prepisivati, te "pomagati" drugima i izgovarati se pred samom sobom da postupas ispravno. :roll: Iskreno ti zelim da jednog dana dobijes posao negdje gdje ce se traziti znanje, strucnost i odgovornost, pa da shvatis sto sada radis. :?

[quote="buba"]I zašto, za Boga miloga, stalno napadaš vsegu i krivo tumačiš njegove riječi? :roll:[/quote]

Ne mozes ispravnim interpretacijama braniti krive stavove. ;)
Anonymous (napisa):
smatram da netko tko istinski želi pomoć kolegi učinit će to na način da nema šanse da asistent skuži....

1. Ako ne pokazemo svaki put da smo vidjeli, ne znaci da nismo vidjeli. Rolling Eyes

2. Pomozi ti kolegi prije ispita da nauci gradivo... Cool Ima neka prica o "dati ribu i nauciti pecati", zar ne? Smile

Anonymous (napisa):
asistent sego je policajac koji hvata lopove ( jel mu to stoji u opisu posla ili to čini iz osobnog zadovoljstva? Twisted Evil )

Vidis - to nije naglaseno ugovorom o radu! Surprised Predlazem da me prijavis Dekanu jer savjesnim cuvanjem prekoracujem svoje ovlasti. Mr Green being very Greeen indeed

Anonymous (napisa):

Kazna se zove disciplinska komisija. Cool To sto (po tebi zli) asistenti ne prijavljuju uhvacene studente, nego ih samo udalje s ispita, druga je prica... Smile

A ti ces i dalje prepisivati, te "pomagati" drugima i izgovarati se pred samom sobom da postupas ispravno. Rolling Eyes Iskreno ti zelim da jednog dana dobijes posao negdje gdje ce se traziti znanje, strucnost i odgovornost, pa da shvatis sto sada radis. Confused

buba (napisa):
I zašto, za Boga miloga, stalno napadaš vsegu i krivo tumačiš njegove riječi? Rolling Eyes

Ne mozes ispravnim interpretacijama braniti krive stavove. Wink

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 7:30 sri, 6. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne volim prepisivati od drugih na ispitima....al da nosi katkad malo vishe od dozvoljenog - [b]da[/b]. :lol:

no, ako me netko pita da li sam rjesio koji zadatak, drage ga volje posaljem. primjer je pismeni koji sam imao prije par dana. jedan zadatak oko kojeg sam se lomio 40min. i na kraju ga rijesim. sve se lijepo pokratilo, ma milina. :D posaljem jednoj curi sve matrice iz medjuracuna i ona mi nakon par minuta kaze da imam gresku, da sam pogrijesio predznak (:zid:). i onda sam krenuo to ispravljati.

eto, prepisivanje nije nuzno lose. meni je pomoglo sto sam proslijedio zadatak dalje.... 8)
ne volim prepisivati od drugih na ispitima....al da nosi katkad malo vishe od dozvoljenog - da. Laughing

no, ako me netko pita da li sam rjesio koji zadatak, drage ga volje posaljem. primjer je pismeni koji sam imao prije par dana. jedan zadatak oko kojeg sam se lomio 40min. i na kraju ga rijesim. sve se lijepo pokratilo, ma milina. Very Happy posaljem jednoj curi sve matrice iz medjuracuna i ona mi nakon par minuta kaze da imam gresku, da sam pogrijesio predznak (:zid:). i onda sam krenuo to ispravljati.

eto, prepisivanje nije nuzno lose. meni je pomoglo sto sam proslijedio zadatak dalje.... Cool

by A.Einstein
[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 7:49 sri, 6. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prepisivanje je stvar naseg kulturnog naslijedja :roll: U nekim drugim kulturama se 'prepisivanje' zove 'cheating', ez in, falsifikacija i unosenje laznih podataka na sluzbeni dokument. Ta ista stvar se u nas zove 'transcription', sto je ocito nesto sasvim drukcije :roll:

No to je i pitanje "digniteta" ispita. Afaik, osnovne i srednje skole imaju [b]obavezu[/b] 10 godina drzati u arhivi primjerke pismenih ispita i provoditi usmene ispite pred cijelom nastavnom grupom. Nerazumljivo mi je zasto visoko skolstvo jos nije doseglo te visoke standarde (imali smo nedavni slucaj sa kombinatorikom) :roll: To donekle govori i o nedostatku ozbiljnosti glede provedbe ispita medju ljudima koji su za to odgovorni.
Kada bi i institucije shvatile ispit kao nesto tezine pravnog dokumenta i za sluzbene i pravne potrebe snimale tijek usmenih ispita i pohranjivale pismene ispite u skladu sa zakonom o arhivu, onda bi se vjerovatno i od studenata moglo poceti ocekivati da se proces provedbe ispita shvati daleko ozbiljnije no danas.
Prepisivanje je stvar naseg kulturnog naslijedja Rolling Eyes U nekim drugim kulturama se 'prepisivanje' zove 'cheating', ez in, falsifikacija i unosenje laznih podataka na sluzbeni dokument. Ta ista stvar se u nas zove 'transcription', sto je ocito nesto sasvim drukcije Rolling Eyes

No to je i pitanje "digniteta" ispita. Afaik, osnovne i srednje skole imaju obavezu 10 godina drzati u arhivi primjerke pismenih ispita i provoditi usmene ispite pred cijelom nastavnom grupom. Nerazumljivo mi je zasto visoko skolstvo jos nije doseglo te visoke standarde (imali smo nedavni slucaj sa kombinatorikom) Rolling Eyes To donekle govori i o nedostatku ozbiljnosti glede provedbe ispita medju ljudima koji su za to odgovorni.
Kada bi i institucije shvatile ispit kao nesto tezine pravnog dokumenta i za sluzbene i pravne potrebe snimale tijek usmenih ispita i pohranjivale pismene ispite u skladu sa zakonom o arhivu, onda bi se vjerovatno i od studenata moglo poceti ocekivati da se proces provedbe ispita shvati daleko ozbiljnije no danas.

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 10:26 sri, 6. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

zub, nisam bas siguran da je rijec o 10 godina kada se govori o obvezi cuvanja ispita. maticne knjige i ostatak arhivske gradje se u skolama cuva, AFAIK, 50 godina. a tu medju ostalim spadaju i knjige u koje se upisuje uspjeh ucenika iz pojedinih predmeta na polugodistu i kraju godine... mislim da mi je raska rekla za tih 50 godina kada sam joj pomagao preslagati skolsku arhivu...

no, u svakom slucaju, mislim da bi bilo dobro uvesti kakvu obvezu o cuvanju pismenih ispita.....
zub, nisam bas siguran da je rijec o 10 godina kada se govori o obvezi cuvanja ispita. maticne knjige i ostatak arhivske gradje se u skolama cuva, AFAIK, 50 godina. a tu medju ostalim spadaju i knjige u koje se upisuje uspjeh ucenika iz pojedinih predmeta na polugodistu i kraju godine... mislim da mi je raska rekla za tih 50 godina kada sam joj pomagao preslagati skolsku arhivu...

no, u svakom slucaju, mislim da bi bilo dobro uvesti kakvu obvezu o cuvanju pismenih ispita.....

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 4 / 5.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum