Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Preporuka za dobru knjigu
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
C'Tebo
Moderator
Moderator

Sarma = la pohva - posuda
-13 = 3 - 16

PostPostano: 23:51 čet, 10. 4. 2003    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"][quote="C'Tebo"]...i da je "patio" i da mi je išo na živce)[/quote]

...a valjda se zato u Goethe-ovo vrijeme ubilo toliko mladića nakon čitanja ove knjige (ne zezam se- ovo je chinjenica)

ah doba Weltschmerz-a iliti svjetske boli...kako dirljivo razdoblje :cry: [/quote]
Da sturm und drang i te fore :)
Ljudi su čudni, nisu li?

[quote="Markec"]
[quote="C'Tebo"]Ima iz romantizma i boljih stvari.[/quote]

wha? Friedrich Schiller mozda "Razbojnici" ili "Wilhelm Tell" ? :D[/quote]
E razbojnici su sasvim solidno (ali nekako se tog doba lektire slabo sjećam, sjećam se da mu je u toj knjizi vrijeme išlo ko i stardateovi u star treku (onak random))
Markec (napisa):
C'Tebo (napisa):
...i da je "patio" i da mi je išo na živce)

...a valjda se zato u Goethe-ovo vrijeme ubilo toliko mladića nakon čitanja ove knjige (ne zezam se- ovo je chinjenica)

ah doba Weltschmerz-a iliti svjetske boli...kako dirljivo razdoblje Crying or Very sad

Da sturm und drang i te fore Smile
Ljudi su čudni, nisu li?

Markec (napisa):

C'Tebo (napisa):
Ima iz romantizma i boljih stvari.

wha? Friedrich Schiller mozda "Razbojnici" ili "Wilhelm Tell" ? Very Happy

E razbojnici su sasvim solidno (ali nekako se tog doba lektire slabo sjećam, sjećam se da mu je u toj knjizi vrijeme išlo ko i stardateovi u star treku (onak random))

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 2:22 pon, 1. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najbolje su knjige sa početkom tipa:

[i]Rođen sam u New Yorku. Tu sam živio cijeli svoj život, radio u policiji, sad radim privatno. Žena me ostavila prije 3 godine. Za doručak popušim cigaretu, jer sam švorc. Ostalo mi je još malo viskija koji držim u ladici pisaćeg stola pod ključem. Brijem se svakih tjedan dana ili....ne znam. Spavam u kancelariji jer gazdarici nisam platio stanarinu, pa me izbacila.
Nosim baloner i šešir nahero. Nisam imao posla ni prijatelja. Uglavnom nitko me nije volio...[/i]
Najbolje su knjige sa početkom tipa:

Rođen sam u New Yorku. Tu sam živio cijeli svoj život, radio u policiji, sad radim privatno. Žena me ostavila prije 3 godine. Za doručak popušim cigaretu, jer sam švorc. Ostalo mi je još malo viskija koji držim u ladici pisaćeg stola pod ključem. Brijem se svakih tjedan dana ili....ne znam. Spavam u kancelariji jer gazdarici nisam platio stanarinu, pa me izbacila.
Nosim baloner i šešir nahero. Nisam imao posla ni prijatelja. Uglavnom nitko me nije volio...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 2:35 pon, 1. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nitko ti nije preoprucio nista sta ne bi nasa u bilo kojem srednjoskolskom vodicu za lektire. Citaj sta ti drago.
Iako ti se ne da, zabavno je setati po knjiznici i birati knjigu za citat (naravno ako to nije nacionalna knjiznica).
Nitko ti nije preoprucio nista sta ne bi nasa u bilo kojem srednjoskolskom vodicu za lektire. Citaj sta ti drago.
Iako ti se ne da, zabavno je setati po knjiznici i birati knjigu za citat (naravno ako to nije nacionalna knjiznica).

Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 0:04 uto, 2. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako mogu ja preporuciti, nedavno su kod nas preveli Juznoafrickog nobelovca Coetzeea. Npr. Life and time of Michael K mu je dosta dobra knjiga.
Knjiga koju preporucujem matematicarima je Autobiografija Laurenta Schwartza (dobitnik Fieldsove medalje iz 1952, tvorac teorije distribucija).
Tamo se moze procitati kako je jedan od najvecih matematicara 20. stoljeca imao problema sa stereometrijom u gimnaziji i mnogim drugim matematickim pojmovima kasnije (mnoge ce to utjesiti). Ima i kratak osvrt na njegov posjet Zagrebu pocetkom 50-tih.
Engleski prijevod knjige postoji u nasoj knjiznici na faksu. Nije preporucljiva studentima ispod 3. godine (to ono kao zabranjeno djeci ispod 16 godina starosti).
Ako mogu ja preporuciti, nedavno su kod nas preveli Juznoafrickog nobelovca Coetzeea. Npr. Life and time of Michael K mu je dosta dobra knjiga.
Knjiga koju preporucujem matematicarima je Autobiografija Laurenta Schwartza (dobitnik Fieldsove medalje iz 1952, tvorac teorije distribucija).
Tamo se moze procitati kako je jedan od najvecih matematicara 20. stoljeca imao problema sa stereometrijom u gimnaziji i mnogim drugim matematickim pojmovima kasnije (mnoge ce to utjesiti). Ima i kratak osvrt na njegov posjet Zagrebu pocetkom 50-tih.
Engleski prijevod knjige postoji u nasoj knjiznici na faksu. Nije preporucljiva studentima ispod 3. godine (to ono kao zabranjeno djeci ispod 16 godina starosti).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 0:42 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Daniel Quinn : "Ishmael"

Dan Simmons : "Hyperion", "Fall of hyperion", "Endymion", "Fall of Endymion"

Terry Pratchet : "Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci"

Vanja Spirin : "Blago bogova"

Stephen King : "Desperation"

Joj, da! Roger Zelazny, Amberske Kronike...

Ima tu literature za cijeli jedan ljetni mjesec...
Daniel Quinn : "Ishmael"

Dan Simmons : "Hyperion", "Fall of hyperion", "Endymion", "Fall of Endymion"

Terry Pratchet : "Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci"

Vanja Spirin : "Blago bogova"

Stephen King : "Desperation"

Joj, da! Roger Zelazny, Amberske Kronike...

Ima tu literature za cijeli jedan ljetni mjesec...

Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 0:54 čet, 4. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemam neku naviku čitat' knjige. Obično ih čitam kad sam u vezi sa ženskom koja voli čitat', pa mi ona donosi da i ja pročitam. Zadnje kaj sam pročital' bilo je [i]Vojni rock[/i] od nekog ruskog Židova kaj sad živi u Njemačkoj. Duhovita novija knjiga. Preporučam i [i]Ne, to nisam ja[/i]; zabavna proza od Borivoja Radakovića.
Nemam neku naviku čitat' knjige. Obično ih čitam kad sam u vezi sa ženskom koja voli čitat', pa mi ona donosi da i ja pročitam. Zadnje kaj sam pročital' bilo je Vojni rock od nekog ruskog Židova kaj sad živi u Njemačkoj. Duhovita novija knjiga. Preporučam i Ne, to nisam ja; zabavna proza od Borivoja Radakovića.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 22:36 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hesse - stepski vuk, siddharta
Camus - stranac, kuga, mit o sizifu
Castaneda - put u ixtlan i ostale knjige

Alisa u zemlji cudesa :D OBAVEZNO! :D covjek je ....... psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima :D

Ukoliko te zanima komicna literatura pokusaj doci do "Pelagicevog narodnog ucitelja", kompozicija srpske narodne mudrosti sa kraja 19. st.:
[quote="PRILOG UZ JEVANDJELJE LECENJA"]
[b]NESTO O KREZUBOJ, JEKTICAVOJ, GURAVOJ I IZNURENOJ OMLADINI[/b]
...
Danas je tesko videti mladica, a narocito ucenika, koji nije bled, slabunjav, poguren[b]*[/b], bolesljiv, trom, tup, lenj, jekticav, krezub, kratkovidan itd.
Roditelji se zale i vajkaju sto su im deca takva. Drzava se srdi sto su joj vecinom nakaradni soldati. A nastavnici se tuze sto su im ucenici uveliko bolesljivi, tunjavi, blesasti i durnoviti itd.
[size=10][b]*[/b] Doduse ima ih mnogo koji idu pogurenim vratom i plecima ili zbog mnogog kurvanja, ili zato sto imaju narav naklonjenu puzenju, lukavstvu, podlosti i polozarenju. Ovakvi ce moci udesiti da idu, stoje i rade uspravno, samo ako odluce da se cesto sete toga i isprave uvis pri svakom hodu i stajanju.[/size]
[/quote]
Ili:
[quote="OBOJCI ZA RAT I PUTOVANJE"]
Pri svakom jakom putovanju cesto se noge tako ojedu da od ranice hodati ne mozes. Tada se i zuljevi popnu i dosadjuju jako.
Da bi se to otklonilo i da lakse ici mozes, namazi obojke ili carape iznutra lojem i obuci na noge. Od toga ce za dan-dva sve recene nezgode proci, i za putovanje putnik postaje laksi.[/quote]
I naravno, ne zaboravimo divna poglavlja poput [i]Ljubiti decu nezdravo je[/i], [i]Kad zmija u coveka udje[/i] i [i]Koliko ima gvozdja u krvi[/i]
PREKRASNO :LOL:[/i]
Hesse - stepski vuk, siddharta
Camus - stranac, kuga, mit o sizifu
Castaneda - put u ixtlan i ostale knjige

Alisa u zemlji cudesa Very Happy OBAVEZNO! Very Happy covjek je ....... psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima Very Happy

Ukoliko te zanima komicna literatura pokusaj doci do "Pelagicevog narodnog ucitelja", kompozicija srpske narodne mudrosti sa kraja 19. st.:
PRILOG UZ JEVANDJELJE LECENJA (napisa):

NESTO O KREZUBOJ, JEKTICAVOJ, GURAVOJ I IZNURENOJ OMLADINI
...
Danas je tesko videti mladica, a narocito ucenika, koji nije bled, slabunjav, poguren*, bolesljiv, trom, tup, lenj, jekticav, krezub, kratkovidan itd.
Roditelji se zale i vajkaju sto su im deca takva. Drzava se srdi sto su joj vecinom nakaradni soldati. A nastavnici se tuze sto su im ucenici uveliko bolesljivi, tunjavi, blesasti i durnoviti itd.
* Doduse ima ih mnogo koji idu pogurenim vratom i plecima ili zbog mnogog kurvanja, ili zato sto imaju narav naklonjenu puzenju, lukavstvu, podlosti i polozarenju. Ovakvi ce moci udesiti da idu, stoje i rade uspravno, samo ako odluce da se cesto sete toga i isprave uvis pri svakom hodu i stajanju.

Ili:
OBOJCI ZA RAT I PUTOVANJE (napisa):

Pri svakom jakom putovanju cesto se noge tako ojedu da od ranice hodati ne mozes. Tada se i zuljevi popnu i dosadjuju jako.
Da bi se to otklonilo i da lakse ici mozes, namazi obojke ili carape iznutra lojem i obuci na noge. Od toga ce za dan-dva sve recene nezgode proci, i za putovanje putnik postaje laksi.

I naravno, ne zaboravimo divna poglavlja poput Ljubiti decu nezdravo je, Kad zmija u coveka udje i Koliko ima gvozdja u krvi
PREKRASNO :LOL:[/i]

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink

Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 23:22 ned, 7. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:39 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]covjek je nabrijani pedofilni psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima :D[/quote]

Ja to tumacim kao neargumentirano klevetanje autora. :evil: Par linkova koji idu u prilog tvojoj tvrdnji je dosta (slika, btw, nista ne dokazuje). :)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
covjek je nabrijani pedofilni psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima Very Happy

Ja to tumacim kao neargumentirano klevetanje autora. Evil or Very Mad Par linkova koji idu u prilog tvojoj tvrdnji je dosta (slika, btw, nista ne dokazuje). Smile

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 23:20 ned, 7. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Alice in wonderland"]
[b]"What a curious feeling!" said Alice, "I must be shutting up like a telescope."[/b]

And so it was indeed: she was now only ten inches high, and her face brightened up at the thought that she was now the right size for going through the little door into that lovely garden. First, however, she waited for a few minutes to see if she was going to shrink any further: [b]she felt a little nervous about this; "for it might end, you know," said Alice to herself, "in my going out altogether, like a candle. I wonder what I should be like then?" And she tried to fancy what the flame of a candle is like after it is blown out, for she could not remember ever having seen such a thing.[/b]
[/quote]
[size=14]Jesam li ja jedini kojem je ovo malo vise poput [i]Straha i prijezira u Las Vegasu[/i] a malo manje poput Zekoslava Mrkve ??[/size]
[img]http://jagor.srce.hr/~bonovak/alice/4.gif[/img][img]http://jagor.srce.hr/~bonovak/alice/14.gif[/img] ovo su slike iz originalne distribucije knjige. lijevo je "teleskopirana alisa" a desno je gusjenica navrh goleme gljive koja pusi hookah (napravu za pusnje opijuma), nazalost nemam bolji primjerak te slike, ali potrudit cu se. Da li ovo izgleda kao nesto bi zelio pokazivati svojoj djeci kada krenu vrtic??

Cijeli tekst zajedno sa originalnim ilustracijama su na [url]http://www.corax.com/studio/books/carroll/alice/chapter1.html[/url]

Djizus. Prolaze me trnci od tog covjeka.

...mislim, mozda nista ne dokazuje, ali:
[quote="http://www.library.utoronto.ca/utel/authors/carrolll.html"]
"[b]A shy man and handicapped by a stammer his self-consciousness was only lessened in the presence of children, especially girls.[/b] Alice Liddell, second of the three young daughters of the Dean of Christ Church, was the greatest among these 'child friends'"[/quote]
Da, vjerujem, na kraju krajeva, da njegov uznemirujuc pogled i blago neprimjerene fotografije male alice, pogotovo za to vrijeme, nista ne dokazuju, ali ipak ne mogu reci da me hrva grizodusje od klevetanja jadnog covjeka, iako je, naravno, to bilo neprimjereno od mene.
BTW: objasnjenje u knjizi zasto je Zec iz knjige nazvan Uskrsnjim Zecom (Easter Rabbit) ?
[i]zato sto su zecevi narocito ludi oko Uskrsa buduci da im je tada sezona parenja.[/i]
Ovo je slobodan citat iz hrvatskog prijevoda knjige.

Brrrrrrrrrrrr :shock:
Alice in wonderland (napisa):

"What a curious feeling!" said Alice, "I must be shutting up like a telescope."

And so it was indeed: she was now only ten inches high, and her face brightened up at the thought that she was now the right size for going through the little door into that lovely garden. First, however, she waited for a few minutes to see if she was going to shrink any further: she felt a little nervous about this; "for it might end, you know," said Alice to herself, "in my going out altogether, like a candle. I wonder what I should be like then?" And she tried to fancy what the flame of a candle is like after it is blown out, for she could not remember ever having seen such a thing.

Jesam li ja jedini kojem je ovo malo vise poput Straha i prijezira u Las Vegasu a malo manje poput Zekoslava Mrkve ??
ovo su slike iz originalne distribucije knjige. lijevo je "teleskopirana alisa" a desno je gusjenica navrh goleme gljive koja pusi hookah (napravu za pusnje opijuma), nazalost nemam bolji primjerak te slike, ali potrudit cu se. Da li ovo izgleda kao nesto bi zelio pokazivati svojoj djeci kada krenu vrtic??

Cijeli tekst zajedno sa originalnim ilustracijama su na http://www.corax.com/studio/books/carroll/alice/chapter1.html

Djizus. Prolaze me trnci od tog covjeka.

...mislim, mozda nista ne dokazuje, ali:
http://www.library.utoronto.ca/utel/authors/carrolll.html (napisa):

"A shy man and handicapped by a stammer his self-consciousness was only lessened in the presence of children, especially girls. Alice Liddell, second of the three young daughters of the Dean of Christ Church, was the greatest among these 'child friends'"

Da, vjerujem, na kraju krajeva, da njegov uznemirujuc pogled i blago neprimjerene fotografije male alice, pogotovo za to vrijeme, nista ne dokazuju, ali ipak ne mogu reci da me hrva grizodusje od klevetanja jadnog covjeka, iako je, naravno, to bilo neprimjereno od mene.
BTW: objasnjenje u knjizi zasto je Zec iz knjige nazvan Uskrsnjim Zecom (Easter Rabbit) ?
zato sto su zecevi narocito ludi oko Uskrsa buduci da im je tada sezona parenja.
Ovo je slobodan citat iz hrvatskog prijevoda knjige.

Brrrrrrrrrrrr Shocked

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
darko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:22 pon, 8. 3. 2004    Naslov: Re: peporuka za dobru knjigu (meni) Citirajte i odgovorite

[quote="color"]Kako naslov topica glasi može li neka dobra preporuka za knjigu ...malo sam bez inspiracije ...a ne da mi se tražit po knjižnici i uzimat onako nešto o čemu ne znam ništa...[/quote]
Moja preporuka je "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa.
Darko
color (napisa):
Kako naslov topica glasi može li neka dobra preporuka za knjigu ...malo sam bez inspiracije ...a ne da mi se tražit po knjižnici i uzimat onako nešto o čemu ne znam ništa...

Moja preporuka je "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa.
Darko

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:29 pon, 8. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote=Darko]Moja preporuka je "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa.[/quote]

Definitvno izvrstan izbor...

[i][b]Alice in Wonderland[/b][/i]

Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost... to sto je glavni lik djevojcica i sto su likovi antropomorfne (kako koji) zivotinje ne cini to pricom za djecicu...

Kvragu ni originalne bajke koje se priacju djecici (Crvekapica, pepeljuga, snjeguljica) nisu bas za djecicu...

To sto je Alice bizarna je samo rezultat autorove bizarne vizije inducirane razlictim stvarima koje je vidio i iskusio (jednio medju tvojim tvrdnjama sto je definitivno tocno je da je uzimao halucinogene)

... usto pisac je bio matematicar :)
[quote=Darko]Moja preporuka je "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" Douglasa Adamsa.[/quote]

Definitvno izvrstan izbor...

Alice in Wonderland

Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost... to sto je glavni lik djevojcica i sto su likovi antropomorfne (kako koji) zivotinje ne cini to pricom za djecicu...

Kvragu ni originalne bajke koje se priacju djecici (Crvekapica, pepeljuga, snjeguljica) nisu bas za djecicu...

To sto je Alice bizarna je samo rezultat autorove bizarne vizije inducirane razlictim stvarima koje je vidio i iskusio (jednio medju tvojim tvrdnjama sto je definitivno tocno je da je uzimao halucinogene)

... usto pisac je bio matematicar Smile

... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:42 pon, 8. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Asmodai"]Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...[/quote]

Pa, ugurana je u lektiru... :roll:

Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)
Asmodai (napisa):
Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...

Pa, ugurana je u lektiru... Rolling Eyes

Inace, slicno je i s "Malim Princem"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. Confused Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. Very Happy Eto, jos jedna preporuka, I guess... Wink

[Vrh]
darko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:51 pon, 8. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)[/quote]
S lektirom je, po mojem mišljenju, najveći problem (uz to što je obavezna ;-)) to što većina knjiga iz lektire nije primjerena uzrastu kad se čita. Meni je dosta tih knjiga, kad sam ih čitao kao lektiru, bila dosadna, glupa i bez veze. Kasnije su mi neke, koje sam ponovo pročitao, bile OK, ali većinu tih knjiga nemam želju više ikad pročitati :(
Darko
vsego (napisa):
Inace, slicno je i s "Malim Princem"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. Confused Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. Very Happy Eto, jos jedna preporuka, I guess... Wink

S lektirom je, po mojem mišljenju, najveći problem (uz to što je obavezna Wink) to što većina knjiga iz lektire nije primjerena uzrastu kad se čita. Meni je dosta tih knjiga, kad sam ih čitao kao lektiru, bila dosadna, glupa i bez veze. Kasnije su mi neke, koje sam ponovo pročitao, bile OK, ali većinu tih knjiga nemam želju više ikad pročitati Sad
Darko

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 21:01 pon, 8. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="Asmodai"]Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...[/quote]

Pa, ugurana je u lektiru... :roll:[/quote]

Da? Hmmm ne sjecam se... ja sam je procitao za svoj gust u osmom srednje i bio odusevljen nvoom bizarnosti...

[quote="vsego"]Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)[/quote]

Definitivno... Tko god odlucuje kad se sto cita je lose koncipirao hrpu stvari... Zato sto je djete glavni lik i nesto ima bajkovite elemente to NE znaci da bi se ta knjiga trebala dati djeci... no izgleda da tko je o tome odlucivao nije gledao ispod povrsine...
vsego (napisa):
Asmodai (napisa):
Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...

Pa, ugurana je u lektiru... Rolling Eyes

Da? Hmmm ne sjecam se... ja sam je procitao za svoj gust u osmom srednje i bio odusevljen nvoom bizarnosti...

vsego (napisa):

Definitivno... Tko god odlucuje kad se sto cita je lose koncipirao hrpu stvari... Zato sto je djete glavni lik i nesto ima bajkovite elemente to NE znaci da bi se ta knjiga trebala dati djeci... no izgleda da tko je o tome odlucivao nije gledao ispod povrsine...

-Blitzkrieg
[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 15:38 sri, 10. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mali princ me prvi put zbedirao jer je ful tužan, a sad bi me opet zbedirao, mada malo manje jre mi valjda više nije tolko ful tužan. Ma jednako je tužan.
Mali princ me prvi put zbedirao jer je ful tužan, a sad bi me opet zbedirao, mada malo manje jre mi valjda više nije tolko ful tužan. Ma jednako je tužan.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:06 sri, 10. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tuzan?! :shock: Ne, [i]Zeko i potocic[/i] - to je tuzno! :bigcry:
Tuzan?! Shocked Ne, Zeko i potocic - to je tuzno! Very sad

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 17:44 sri, 10. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jes, to je jako tuzno.. Al je mnogo volem zeko i potocic :)
Jes, to je jako tuzno.. Al je mnogo volem zeko i potocic Smile

MADD
[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 0:30 čet, 11. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Tuzan?! :shock: Ne, [i]Zeko i potocic[/i] - to je tuzno! :bigcry:[/quote]

Moram se sloziti... mene je uvjek [i]Zeko i Potocic[/i] deprimirao... to je tako tuzna pjesmica... zasto je su uope pjeva djeci? :bigcry:
vsego (napisa):
Tuzan?! Shocked Ne, Zeko i potocic - to je tuzno! Very sad

Moram se sloziti... mene je uvjek Zeko i Potocic deprimirao... to je tako tuzna pjesmica... zasto je su uope pjeva djeci? Very sad

-Blitzkrieg
[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 1:04 čet, 11. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Asmodai"]Moram se sloziti... mene je uvjek Zeko i Potocic deprimirao... to je tako tuzna pjesmica... zasto je su uope pjeva djeci? [/quote]

Zato da im se rano da do znanja da je život težak.
Asmodai (napisa):
Moram se sloziti... mene je uvjek Zeko i Potocic deprimirao... to je tako tuzna pjesmica... zasto je su uope pjeva djeci?

Zato da im se rano da do znanja da je život težak.

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 2:14 čet, 11. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma tu\an je, kak ne :)

I mali princ mi je išo na živce k'o klincu jer me deprimirao. Sad je vjerojatno slučaj da bi ga shvatio kao duboku podužu misao. Mislim da je razlog zbog kojeg su ga uvrstili u dječju književnost basnolikost nekih likova, onaj geograf i ostala ekipa. Oni su svi specifični na priprosto duboko poučan način koji naša dekadentna kultura proglašava namijenjenim djeci. U stvarnosti su to puno suptilnije alegorije u kojima se može prepoznati sve i svašta, možda i fascinantne stvari, pogotovo gledane u duhu Exuperyevog vremena...

Al' je fakat ful tužno

kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom... :(

P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala... :grebgreb:
Ma tu\an je, kak ne Smile

I mali princ mi je išo na živce k'o klincu jer me deprimirao. Sad je vjerojatno slučaj da bi ga shvatio kao duboku podužu misao. Mislim da je razlog zbog kojeg su ga uvrstili u dječju književnost basnolikost nekih likova, onaj geograf i ostala ekipa. Oni su svi specifični na priprosto duboko poučan način koji naša dekadentna kultura proglašava namijenjenim djeci. U stvarnosti su to puno suptilnije alegorije u kojima se može prepoznati sve i svašta, možda i fascinantne stvari, pogotovo gledane u duhu Exuperyevog vremena...

Al' je fakat ful tužno

kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom... Sad

P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala... Kotacici rade 100 na sat

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum