Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
C'Tebo Moderator

|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 0:42 čet, 4. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Daniel Quinn : "Ishmael"
Dan Simmons : "Hyperion", "Fall of hyperion", "Endymion", "Fall of Endymion"
Terry Pratchet : "Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci"
Vanja Spirin : "Blago bogova"
Stephen King : "Desperation"
Joj, da! Roger Zelazny, Amberske Kronike...
Ima tu literature za cijeli jedan ljetni mjesec...
Daniel Quinn : "Ishmael"
Dan Simmons : "Hyperion", "Fall of hyperion", "Endymion", "Fall of Endymion"
Terry Pratchet : "Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci"
Vanja Spirin : "Blago bogova"
Stephen King : "Desperation"
Joj, da! Roger Zelazny, Amberske Kronike...
Ima tu literature za cijeli jedan ljetni mjesec...
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 22:36 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Hesse - stepski vuk, siddharta
Camus - stranac, kuga, mit o sizifu
Castaneda - put u ixtlan i ostale knjige
Alisa u zemlji cudesa :D OBAVEZNO! :D covjek je ....... psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima :D
Ukoliko te zanima komicna literatura pokusaj doci do "Pelagicevog narodnog ucitelja", kompozicija srpske narodne mudrosti sa kraja 19. st.:
[quote="PRILOG UZ JEVANDJELJE LECENJA"]
[b]NESTO O KREZUBOJ, JEKTICAVOJ, GURAVOJ I IZNURENOJ OMLADINI[/b]
...
Danas je tesko videti mladica, a narocito ucenika, koji nije bled, slabunjav, poguren[b]*[/b], bolesljiv, trom, tup, lenj, jekticav, krezub, kratkovidan itd.
Roditelji se zale i vajkaju sto su im deca takva. Drzava se srdi sto su joj vecinom nakaradni soldati. A nastavnici se tuze sto su im ucenici uveliko bolesljivi, tunjavi, blesasti i durnoviti itd.
[size=10][b]*[/b] Doduse ima ih mnogo koji idu pogurenim vratom i plecima ili zbog mnogog kurvanja, ili zato sto imaju narav naklonjenu puzenju, lukavstvu, podlosti i polozarenju. Ovakvi ce moci udesiti da idu, stoje i rade uspravno, samo ako odluce da se cesto sete toga i isprave uvis pri svakom hodu i stajanju.[/size]
[/quote]
Ili:
[quote="OBOJCI ZA RAT I PUTOVANJE"]
Pri svakom jakom putovanju cesto se noge tako ojedu da od ranice hodati ne mozes. Tada se i zuljevi popnu i dosadjuju jako.
Da bi se to otklonilo i da lakse ici mozes, namazi obojke ili carape iznutra lojem i obuci na noge. Od toga ce za dan-dva sve recene nezgode proci, i za putovanje putnik postaje laksi.[/quote]
I naravno, ne zaboravimo divna poglavlja poput [i]Ljubiti decu nezdravo je[/i], [i]Kad zmija u coveka udje[/i] i [i]Koliko ima gvozdja u krvi[/i]
PREKRASNO :LOL:[/i]
Hesse - stepski vuk, siddharta
Camus - stranac, kuga, mit o sizifu
Castaneda - put u ixtlan i ostale knjige
Alisa u zemlji cudesa OBAVEZNO! covjek je ....... psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima
Ukoliko te zanima komicna literatura pokusaj doci do "Pelagicevog narodnog ucitelja", kompozicija srpske narodne mudrosti sa kraja 19. st.:
PRILOG UZ JEVANDJELJE LECENJA (napisa): |
NESTO O KREZUBOJ, JEKTICAVOJ, GURAVOJ I IZNURENOJ OMLADINI
...
Danas je tesko videti mladica, a narocito ucenika, koji nije bled, slabunjav, poguren*, bolesljiv, trom, tup, lenj, jekticav, krezub, kratkovidan itd.
Roditelji se zale i vajkaju sto su im deca takva. Drzava se srdi sto su joj vecinom nakaradni soldati. A nastavnici se tuze sto su im ucenici uveliko bolesljivi, tunjavi, blesasti i durnoviti itd.
* Doduse ima ih mnogo koji idu pogurenim vratom i plecima ili zbog mnogog kurvanja, ili zato sto imaju narav naklonjenu puzenju, lukavstvu, podlosti i polozarenju. Ovakvi ce moci udesiti da idu, stoje i rade uspravno, samo ako odluce da se cesto sete toga i isprave uvis pri svakom hodu i stajanju.
|
Ili:
OBOJCI ZA RAT I PUTOVANJE (napisa): |
Pri svakom jakom putovanju cesto se noge tako ojedu da od ranice hodati ne mozes. Tada se i zuljevi popnu i dosadjuju jako.
Da bi se to otklonilo i da lakse ici mozes, namazi obojke ili carape iznutra lojem i obuci na noge. Od toga ce za dan-dva sve recene nezgode proci, i za putovanje putnik postaje laksi. |
I naravno, ne zaboravimo divna poglavlja poput Ljubiti decu nezdravo je, Kad zmija u coveka udje i Koliko ima gvozdja u krvi
PREKRASNO :LOL:[/i]
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 23:22 ned, 7. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:39 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]covjek je nabrijani pedofilni psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima :D[/quote]
Ja to tumacim kao neargumentirano klevetanje autora. :evil: Par linkova koji idu u prilog tvojoj tvrdnji je dosta (slika, btw, nista ne dokazuje). :)
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | covjek je nabrijani pedofilni psihopat koji je pusio suvise opijuma i to prodaju pod djecju literaturu, ukoliko se ovo protumaci kao flejm potkrijepit cu ovo slikom autora i nekim citatima  |
Ja to tumacim kao neargumentirano klevetanje autora. Par linkova koji idu u prilog tvojoj tvrdnji je dosta (slika, btw, nista ne dokazuje).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 23:20 ned, 7. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Alice in wonderland"]
[b]"What a curious feeling!" said Alice, "I must be shutting up like a telescope."[/b]
And so it was indeed: she was now only ten inches high, and her face brightened up at the thought that she was now the right size for going through the little door into that lovely garden. First, however, she waited for a few minutes to see if she was going to shrink any further: [b]she felt a little nervous about this; "for it might end, you know," said Alice to herself, "in my going out altogether, like a candle. I wonder what I should be like then?" And she tried to fancy what the flame of a candle is like after it is blown out, for she could not remember ever having seen such a thing.[/b]
[/quote]
[size=14]Jesam li ja jedini kojem je ovo malo vise poput [i]Straha i prijezira u Las Vegasu[/i] a malo manje poput Zekoslava Mrkve ??[/size]
[img]http://jagor.srce.hr/~bonovak/alice/4.gif[/img][img]http://jagor.srce.hr/~bonovak/alice/14.gif[/img] ovo su slike iz originalne distribucije knjige. lijevo je "teleskopirana alisa" a desno je gusjenica navrh goleme gljive koja pusi hookah (napravu za pusnje opijuma), nazalost nemam bolji primjerak te slike, ali potrudit cu se. Da li ovo izgleda kao nesto bi zelio pokazivati svojoj djeci kada krenu vrtic??
Cijeli tekst zajedno sa originalnim ilustracijama su na [url]http://www.corax.com/studio/books/carroll/alice/chapter1.html[/url]
Djizus. Prolaze me trnci od tog covjeka.
...mislim, mozda nista ne dokazuje, ali:
[quote="http://www.library.utoronto.ca/utel/authors/carrolll.html"]
"[b]A shy man and handicapped by a stammer his self-consciousness was only lessened in the presence of children, especially girls.[/b] Alice Liddell, second of the three young daughters of the Dean of Christ Church, was the greatest among these 'child friends'"[/quote]
Da, vjerujem, na kraju krajeva, da njegov uznemirujuc pogled i blago neprimjerene fotografije male alice, pogotovo za to vrijeme, nista ne dokazuju, ali ipak ne mogu reci da me hrva grizodusje od klevetanja jadnog covjeka, iako je, naravno, to bilo neprimjereno od mene.
BTW: objasnjenje u knjizi zasto je Zec iz knjige nazvan Uskrsnjim Zecom (Easter Rabbit) ?
[i]zato sto su zecevi narocito ludi oko Uskrsa buduci da im je tada sezona parenja.[/i]
Ovo je slobodan citat iz hrvatskog prijevoda knjige.
Brrrrrrrrrrrr :shock:
Alice in wonderland (napisa): |
"What a curious feeling!" said Alice, "I must be shutting up like a telescope."
And so it was indeed: she was now only ten inches high, and her face brightened up at the thought that she was now the right size for going through the little door into that lovely garden. First, however, she waited for a few minutes to see if she was going to shrink any further: she felt a little nervous about this; "for it might end, you know," said Alice to herself, "in my going out altogether, like a candle. I wonder what I should be like then?" And she tried to fancy what the flame of a candle is like after it is blown out, for she could not remember ever having seen such a thing.
|
Jesam li ja jedini kojem je ovo malo vise poput Straha i prijezira u Las Vegasu a malo manje poput Zekoslava Mrkve ??
 ovo su slike iz originalne distribucije knjige. lijevo je "teleskopirana alisa" a desno je gusjenica navrh goleme gljive koja pusi hookah (napravu za pusnje opijuma), nazalost nemam bolji primjerak te slike, ali potrudit cu se. Da li ovo izgleda kao nesto bi zelio pokazivati svojoj djeci kada krenu vrtic??
Cijeli tekst zajedno sa originalnim ilustracijama su na http://www.corax.com/studio/books/carroll/alice/chapter1.html
Djizus. Prolaze me trnci od tog covjeka.
...mislim, mozda nista ne dokazuje, ali:
http://www.library.utoronto.ca/utel/authors/carrolll.html (napisa): |
"A shy man and handicapped by a stammer his self-consciousness was only lessened in the presence of children, especially girls. Alice Liddell, second of the three young daughters of the Dean of Christ Church, was the greatest among these 'child friends'" |
Da, vjerujem, na kraju krajeva, da njegov uznemirujuc pogled i blago neprimjerene fotografije male alice, pogotovo za to vrijeme, nista ne dokazuju, ali ipak ne mogu reci da me hrva grizodusje od klevetanja jadnog covjeka, iako je, naravno, to bilo neprimjereno od mene.
BTW: objasnjenje u knjizi zasto je Zec iz knjige nazvan Uskrsnjim Zecom (Easter Rabbit) ?
zato sto su zecevi narocito ludi oko Uskrsa buduci da im je tada sezona parenja.
Ovo je slobodan citat iz hrvatskog prijevoda knjige.
Brrrrrrrrrrrr
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 14:42 pon, 8. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Asmodai"]Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...[/quote]
Pa, ugurana je u lektiru... :roll:
Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)
Asmodai (napisa): | Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost... |
Pa, ugurana je u lektiru...
Inace, slicno je i s "Malim Princem"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. Eto, jos jedna preporuka, I guess...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
darko Forumaš(ica)

|
Postano: 18:51 pon, 8. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)[/quote]
S lektirom je, po mojem mišljenju, najveći problem (uz to što je obavezna ;-)) to što većina knjiga iz lektire nije primjerena uzrastu kad se čita. Meni je dosta tih knjiga, kad sam ih čitao kao lektiru, bila dosadna, glupa i bez veze. Kasnije su mi neke, koje sam ponovo pročitao, bile OK, ali većinu tih knjiga nemam želju više ikad pročitati :(
Darko
vsego (napisa): | Inace, slicno je i s "Malim Princem"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. Eto, jos jedna preporuka, I guess...  |
S lektirom je, po mojem mišljenju, najveći problem (uz to što je obavezna ) to što većina knjiga iz lektire nije primjerena uzrastu kad se čita. Meni je dosta tih knjiga, kad sam ih čitao kao lektiru, bila dosadna, glupa i bez veze. Kasnije su mi neke, koje sam ponovo pročitao, bile OK, ali većinu tih knjiga nemam želju više ikad pročitati
Darko
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)

|
Postano: 21:01 pon, 8. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="Asmodai"]Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost...[/quote]
Pa, ugurana je u lektiru... :roll:[/quote]
Da? Hmmm ne sjecam se... ja sam je procitao za svoj gust u osmom srednje i bio odusevljen nvoom bizarnosti...
[quote="vsego"]Inace, slicno je i s "[i]Malim Princem[/i]"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. :? Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. :D Eto, jos jedna preporuka, I guess... ;)[/quote]
Definitivno... Tko god odlucuje kad se sto cita je lose koncipirao hrpu stvari... Zato sto je djete glavni lik i nesto ima bajkovite elemente to NE znaci da bi se ta knjiga trebala dati djeci... no izgleda da tko je o tome odlucivao nije gledao ispod povrsine...
vsego (napisa): | Asmodai (napisa): | Je izvrsna knjiga... usto nisam bas siguran da je ikad bila svrstana u djecuju knjizevnost... |
Pa, ugurana je u lektiru...  |
Da? Hmmm ne sjecam se... ja sam je procitao za svoj gust u osmom srednje i bio odusevljen nvoom bizarnosti...
vsego (napisa): | Inace, slicno je i s "Malim Princem"... Knjiga mi je bila patoloski dosadna kad sam ju, kao klinac, citao za lektiru. Onda mi je dopala ruku prije dvije-tri godine; procitah ju u cca 2 sata i bio sam odusevljen. Eto, jos jedna preporuka, I guess...  |
Definitivno... Tko god odlucuje kad se sto cita je lose koncipirao hrpu stvari... Zato sto je djete glavni lik i nesto ima bajkovite elemente to NE znaci da bi se ta knjiga trebala dati djeci... no izgleda da tko je o tome odlucivao nije gledao ispod povrsine...
_________________ Take him to the labs and start the experiments at once... If you harm him in any way...
... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 17:44 sri, 10. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Jes, to je jako tuzno.. Al je mnogo volem zeko i potocic :)
Jes, to je jako tuzno.. Al je mnogo volem zeko i potocic
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 2:14 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ma tu\an je, kak ne :)
I mali princ mi je išo na živce k'o klincu jer me deprimirao. Sad je vjerojatno slučaj da bi ga shvatio kao duboku podužu misao. Mislim da je razlog zbog kojeg su ga uvrstili u dječju književnost basnolikost nekih likova, onaj geograf i ostala ekipa. Oni su svi specifični na priprosto duboko poučan način koji naša dekadentna kultura proglašava namijenjenim djeci. U stvarnosti su to puno suptilnije alegorije u kojima se može prepoznati sve i svašta, možda i fascinantne stvari, pogotovo gledane u duhu Exuperyevog vremena...
Al' je fakat ful tužno
kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom... :(
P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala... :grebgreb:
Ma tu\an je, kak ne
I mali princ mi je išo na živce k'o klincu jer me deprimirao. Sad je vjerojatno slučaj da bi ga shvatio kao duboku podužu misao. Mislim da je razlog zbog kojeg su ga uvrstili u dječju književnost basnolikost nekih likova, onaj geograf i ostala ekipa. Oni su svi specifični na priprosto duboko poučan način koji naša dekadentna kultura proglašava namijenjenim djeci. U stvarnosti su to puno suptilnije alegorije u kojima se može prepoznati sve i svašta, možda i fascinantne stvari, pogotovo gledane u duhu Exuperyevog vremena...
Al' je fakat ful tužno
kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom...
P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala...
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
|